MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Jaarlijst | 19:00 - 20:00
Share |

Content about Aalsmeerderbrug

december 29, 2017

Aan de Molenweg in Aalsmeerderbrug mogen vier bedrijfswoningen worden gebouwd....

AALSMEERDERBRUG - Aan de Molenweg mogen vier bedrijfswoningen worden gebouwd.
De woningen komen tussen de voormalige molen en de Boeing Avenue te staan. Aan de andere kant van het perceel worden twee bedrijfsverzamelgebouwen neergezet met een uitrit op de Boeing Avenue.

De gemeente past het bestemmingsplan aan om de bouw mogelijk te maken.

Bron: Haarlems Dagblad.

oktober 12, 2017

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 heeft oktober uitgeroepen tot Kindermaand.............

AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 heeft oktober uitgeroepen tot Kindermaand. Op zaterdag 21 oktober vindt in dit kader in het museum een kinderlezing plaats waarbij zij leren hoe een vliegtuig werkt en wat daarvoor allemaal nodig is. Daarna kunnen de kinderen aan de hand van zelf gevouwen vliegtuigjes zien hoe je een vliegtuig kunt besturen. Ook vindt een speciale rondleiding plaats waarbij de Spitfire, het Engelse jachtvliegtuig, zeker niet wordt overgeslagen.

augustus 16, 2017

Plastic Modelbouwclub IPMS regio Noord Holland houdt zaterdag 26 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45......

AALSMEERDERBRUG - Plastic Modelbouwclub IPMS regio Noord Holland houdt zaterdag 26 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45.

Deze bijeenkomst voor IPMS leden is van 11.00 uur tot 16.00 uur ook toegankelijk voor publiek.

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer.

Toegang is gratis voor bezoekers.

Toegang tot het CRASH Museum bedraagt € 3,50 voor volwassenen, kinderen van 6 tot 12 € 1,50.

juni 27, 2017

Volgens B en W zal de renovatie van Fort Aalsmeer in Aalsmeerderbrug de gemeente Haarlemmermeer en provincie Noord-Holland bijna één miljoen euro kosten......

AALSMEERDERBRUG – Volgens B en W zal de renovatie van Fort Aalsmeer in Aalsmeerderbrug de gemeente Haarlemmermeer en provincie Noord-Holland bijna één miljoen euro kosten.

Uit de voorjaarsnota van Haarlemmermeer blijkt dat de gemeente zo’n 463.000 euro in deze renovatie steekt, terwijl deze renovatie de provincie zo’n 364.000 euro gaat kosten.

Verder moeten de gebruikers het fort na renovatie laagdrempelig toegankelijk maken en een link leggen met de geschiedenis van het militaire werk als onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

maart 24, 2017

Op zondag 26 maart 2017 organiseert de Rotaryclub Haarlemmermeerlanden voor de vijfde keer het Seniorenfeest.....

AALSMEERDERBRUG - Op zondag 26 maart 2017 organiseert de Rotaryclub Haarlemmermeerlanden voor de vijfde keer het Seniorenfeest.
Dit feest is bestemd voor senioren uit Haarlemmermeer die door diverse omstandigheden nog weinig vertier in het leven hebben.

De Rotaryclub Haarlemmermeerlanden wil deze senioren een geweldige dag bezorgen. Elk jaar krijgen 150 senioren een uitnodiging.

februari 22, 2017

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderbrug organiseert zaterdag 4 maart de jaarlijkse Spitfiredag......

Aalsmeerderbrug - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderbrug organiseert zaterdag 4 maart de jaarlijkse Spitfiredag.

Tijdens de Spitfiredag kunnen bezoekers een echte Spitfire bewonderen, een fototentoonstelling bekijken en kennis nemen van het verhaal van een Spitfirepiloot die tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn vliegtuig bij Abbenes crashte.

Verder kan men in een Flightsimulator met een Spitfire vliegen, een markt met boeken en modelvliegtuigen bezoeken, of een lezing over de Spitfire bijwonen.
 

december 29, 2016

Op zaterdag 7 januari vindt in het CRASH-museum de officiële eerste presentatie plaats van het boek ‘Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog’........

AALSMEERDERBRUG - Op zaterdag 7 januari vindt in het CRASH-museum de officiële eerste presentatie plaats van het boek ‘Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog’. Het boek behandelt Nieuw-Vennep en Haarlemmermeer in de periode van 1939 tot 1945 en is geschreven door Joost Klootwijk, die in 2016 overleed. De introductie zal worden verzorgd door zijn zoon Hans Klootwijk. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan de Royal Air Force Association (RAFA). De aanvang van de presentatie is 12.00 uur.

december 6, 2016

Zaterdag 17 december zal er in het kader van 100 jaar Schiphol een lezing worden gehouden over ‘De geboorte van Schiphol’ in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum.....

AALSMEERDERBRUG – Zaterdag 17 december zal er in het kader van 100 jaar Schiphol een lezing worden gehouden over ‘De geboorte van Schiphol’ in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum.

Op 19 september 1916 landden de eerste drie vliegtuigen op Schiphol en daar zal historicus Jan Willem de Wijn over vertellen.

Aan de hand van tientallen afbeeldingen wordt ‘De geboorte van Schiphol’ weer tot leven gebracht.

Naast de lezing is de tentoonstelling ‘De jaren 1940-1945’ ook nog te zien in het CRASH museum.

oktober 31, 2016

Zondagavond is een man overleden door een ongeluk op de N196 bij de Aalsmeerderbrug.....

AALSMEERDERBRUG – Zondagavond is een man overleden door een ongeluk op de N196 bij de Aalsmeerderbrug.

De Poolse Audi waarin de man zat sloeg meerdere malen over de kop en kwam ondersteboven en total-loss tot stilstand.

In de auto zaten ook nog vier andere slachtoffers, die met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk en is op zoek naar mensen die het ongeval met de zwarte Audi hebben gezien. 

Bron: Haarlemsdagblad.nl

oktober 4, 2016

Het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum is in de maand oktober gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.....

AALSMEERDERBRUG – Het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum is in de maand oktober gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

Het museum doet deze actie speciaal ter gelegenheid van ‘100 jaar Schiphol, de jaren 1940-1945’.

Kinderen kunnen deze maand meedoen met een kleurplaatwedstrijd of een speurtocht doen door het museum om meer te leren over de verhalen in het museum.

augustus 24, 2016

Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 24 september de “Red Ball Express”......

AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 24 september de “Red Ball Express”.

Zij organiseren deze 15e editie van de historische rondrit in samenwerking met de vereniging Keep Them Rolling.

Verschillende authentieke legervoertuigen van Keep Them Rolling zoals Jeeps, Dodges, Chevrolets plus Harley en BSA motoren verzamelen zich s’ morgens bij het CRASH-museum.

Zo’n 45 voertuigen vertrekken hierna om 11.30 uur voor een rondrit door Haarlemmermeer richting de Bollenstreek en Noordwijk.

augustus 16, 2016

Modelbouwclub IPMS houdt zaterdag 27 augustus een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug......

AALSMEERDERBRUG - Modelbouwclub IPMS houdt zaterdag 27 augustus een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug.

De Nederlandse tak van de International Plastic Modellers Society bestaat dit jaar 45 jaar en organiseert jaarlijks verschillende bijeenkomsten.

Deze traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ is van 11.00 uur tot 16.00 uur voor IPMS leden, maar ook toegankelijk voor publiek.

augustus 3, 2016

Het Dijkhuis in Aalsmeerderbrug wordt momenteel flink onderhanden genomen.....

AALSMEERDERBRUG - Het Dijkhuis in Aalsmeerderbrug wordt momenteel flink onderhanden genomen.

Het buurthuis voor Aalsmeerderbrug, Oude Meer en Rozenburg moet na deze verbouwing de uitstraling van een gezellig strandpaviljoen krijgen.

Samen met een team vrijwilligers uit de buurt werken enkele bestuursleden van de buurtvereniging aan de transformatie van het oude buurthuis.

Het Dijkhuis, dat voorheen De Lente heette, is kort na de oorlog gebouwd van de overblijfselen van diverse kapotte gebouwen op Schiphol.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 11, 2016

Locoburgemeester Ap Reinders heeft vrijdagmorgen in Aalsmeerderbrug een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Martin Verhoef.....

AALSMEERDERBRUG - Locoburgemeester Ap Reinders heeft vrijdagmorgen in Aalsmeerderbrug een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Martin Verhoef.

De heer Verhoef is sinds 1973 werkzaam voor de Verhoef Aluminium Scheepsbouw Industrie en is daar sinds 1991 directievoorzitter.

Onder het strategisch leiderschap van de heer Verhoef is het bedrijf op het gebied van vrijeval reddingsboten uitgegroeid tot een speler van wereldformaat.

juni 9, 2016

Crashmuseum is op zoek naar vrijwilligers.......

AALSMEERDERBRUG - Crash luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40 - ’45 in Aalsmeerderbrug is op zoek naar vrijwilligers. Het aantal bezoekers blijft stijgen en het museum in het Fort bij Aalsmeer moet ook nog op orde gehouden worden.

Doordat vrijwilligers verhuizen, andere bezigheden krijgen of door hun leeftijd minder kunnen doen zijn er steeds minder handen om het werk te doen. Omdat er heel verschillende dingen te doen zijn, kunnen de meest uiteenlopende vaardigheden van pas komen.

april 28, 2016

Deze week is bekend geworden dat Verhoef Aluminium Scheepsbouwindustrie uit Aalsmeerderbrug genomineerd is voor de Koning Willem I Prijs 2016.....

AALSMEERDERBRUG – Deze week is bekend geworden dat Verhoef Aluminium Scheepsbouwindustrie uit Aalsmeerderbrug genomineerd is voor de Koning Willem I Prijs 2016.

Samen met twee andere genomineerden strijdt het bedrijf uit Aalsmeerderbrug om deze prestigieuze prijs in de categorie MKB.

Het bestuur van de stichting roemt de toekomstvisie van Verhoef zoals hun idee voor het in een vrije val lanceren van reddingsboten.

januari 14, 2016

In het CRASH-museum worden weer verscheidene evenementen gehouden.......

AALSMEERDERBRUG - In het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum ’40-’45 worden dit jaar weer verscheidene evenementen gehouden.
Zo houdt Joost de Raaf vrijdagavond 5 februari om acht uur een lezing over de Amerikaanse 1000 bommenwerper raid van 24 december 1944 op Duitsland.
Op zaterdag 5 maart wordt de Spitfiredag gehouden met de verkoop van tweedehands luchtvaart- en WO2-boeken en vliegtuigmodellen met om 13.00 uur een lezing over de Spitfire door Hans Walrecht.

augustus 26, 2015

IMPS dé Plastic Modelbouwclub van Nederland, houdt op zaterdag 29 augustus de traditionele zomerbijeenkomst “De Start”.......

AALSMEERDERBRUG – IMPS dé Plastic Modelbouwclub van Nederland, houdt op zaterdag 29 augustus de traditionele zomerbijeenkomst “De Start”.

Zij doen dit met de kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH luchtoorlog- en Verzetsmuseum “40-45”.

Deze bijeenkomst voor IPMS-leden is van 11.00 uur tot 16.00 uur en is eveneens toegankelijk voor publiek. Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer.
 

augustus 19, 2015

De brug bij de provinciale weg N196 over de Ringvaart bij Aalsmeerderbrug wordt dit jaar pas na het vaarseizoen jaar gerepareerd........

AALSMEERDERBRUG - De brug bij de provinciale weg N196 over de Ringvaart bij Aalsmeerderbrug wordt dit jaar pas na het vaarseizoen jaar gerepareerd.

De oeververbinding had de laatste maanden herhaaldelijk te maken met storingen, waarbij de brug na opening niet goed dicht wilde.

De oorzaak van het defect lag in het mechanisme dat er voor zorgt dat de brug open en dicht kan.

Uitzetting van het mechanisme door het warme weer speelt daarbij volgens de provincie Noord-Holland een rol.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

juli 28, 2015

Een wielrenner is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug........

AALSMEERDERBRUG - Een wielrenner is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug.

Hij botste hierbij met hoge snelheid tegen een ontsnapt schaap en ging daarbij onderuit.

De man moest na behandeling in een ambulance, voor verdere zorg naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Het schaap is hierna gevangen en door een omstander weer in het weiland gezet.
 

juli 7, 2015

Een man is zondagmiddag gewond geraakt toen hij bij Aalsmeerderbrug van een talud naar beneden viel......

AALSMEERDERBRUG - Een man is zondagmiddag gewond geraakt toen hij bij Aalsmeerderbrug van een talud naar beneden viel.

De man fietste eerder op het fietspad naast de N196, maar probeerde bij een afsluiting vanwege werkzaamheden, met de fiets aan de hand naar beneden te lopen.

De man struikelde echter en viel van het talud waarbij hij enkele meters lager op de Molenweg terecht kwam.

Na de nodige medische zorg door ambulancepersoneel en een arts van een eveneens opgeroepen traumahelikopter, is de gewonde man overgebracht naar het ziekenhuis.
 

juni 18, 2015

Afgelopen maandag was er voor de derde keer in korte tijd een storing waardoor de onlangs vernieuwde brug bij Aalsmeerderbrug niet dicht wilde.......

AALSMEERDERBRUG – Afgelopen maandag was er voor de derde keer in korte tijd een storing waardoor de onlangs vernieuwde brug bij Aalsmeerderbrug niet dicht wilde en het autoverkeer er geruime tijd geen gebruik van kon maken.
Een woordvoerder van de provincie laat weten dat er, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen sprake is van een softwareprobleem waardoor de brug na opening voor het scheepvaartverkeer niet meer dicht wil.

Volgens de woordvoerder betreft het een technisch mankement in het mechanisme van de brug dat zo spoedig mogelijk verholpen moet worden.

mei 26, 2015

De tentoonstelling ‘Wie wat bewaart, die heeft wat te vertellen!’ in het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is verlengd......

AALSMEERDERBRUG - De tentoonstelling ‘Wie wat bewaart, die heeft wat te vertellen!’ in het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is verlengd.

De expositie zou tot eind mei open zijn, maar door hulp van de gemeente loopt deze nu tot 28 november.

april 25, 2015

Wethouder en Locoburgemeester Tom Horn opent aanstaande woensdag het Ringdijkpark aan de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug.....

AALSMEERDERBRUG – Wethouder en Locoburgemeester Tom Horn opent aanstaande woensdag het Ringdijkpark aan de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug.

Hij zal de opening verrichten door met een kraan een koningslinde te laten zakken en deze vervolgens met hulp van kinderen te planten.

De koningslinde krijgt een plek in het Ringdijkpark ter ere van de troonwisseling van twee jaar geleden waarbij Willem-Alexander zijn moeder Beatrix opvolgde als staatshoofd.