MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Air France-KLM

september 17, 2018

De verkoop van het belang van de Franse staat in luchtvaarcombinatie Air France-KLM is geen taboe meer, dit zegt de Franse minister van Transport Elisabeth Borne......

De verkoop van het belang van de Franse staat in luchtvaarcombinatie Air France-KLM is geen taboe meer, dit zegt de Franse minister van Transport Elisabeth Borne.

Daar voegde ze wel aan toe dat de optie op dit moment niet op tafel ligt nu net een nieuwe topman is aangetreden.

De uitspraken van Borne komen op de dag dat de Canadees Ben Smith begint als topman van Air France-KLM.

Hij volgt de eerder dit jaar vertrokken Jean-Marc Janaillac op en is vandaag begonnen als topman.

augustus 18, 2018

De laatste Boeing 787-9 Dreamliner die KLM nog in bestelling had staan is vrijdagochtend aangekomen op Schiphol......

De laatste Boeing 787-9 Dreamliner die KLM nog in bestelling had staan is vrijdagochtend aangekomen op Schiphol. De vloot van de KLM heeft nu dertien van deze toestellen.

Volgend jaar zomer start Boeing de levering van de grotere 787-10 aan KLM. Daarvan heeft de maatschappij er acht besteld. Met een capaciteit van 338 passagiers kunnen deze toestellen 44 reizigers extra meenemen ten opzichte van de 787-9.

augustus 18, 2018

KLM overweegt te stoppen met de verkoop van duty free-artikelen aan boord van vliegtuigen, omdat deze commerciële nevenactiviteit steeds minder oplevert.......

KLM overweegt te stoppen met de verkoop van duty free-artikelen aan boord van vliegtuigen, omdat deze commerciële nevenactiviteit steeds minder oplevert.

Zoals iedere andere retailer heeft ook KLM last van concurrentie door webwinkels.

Duty free-verkoop levert KLM per jaar weliswaar enkele tientallen miljoenen euro’s omzet op, maar de producten en trolley’s zorgen voor extra gewicht aan boord en dat leidt tot een hoger brandstofverbruik.

augustus 17, 2018

De pilotenbond VNV heeft volgens de NOS een voorstel van de KLM over de werkdruk afgewezen.......

De pilotenbond VNV heeft volgens de NOS een voorstel van de KLM over de werkdruk afgewezen.

Als antwoord op een ultimatum van de VNV dat vrijdagochtend verstreek, stelt de KLM voor om maatregelen die in september 2019 van kracht worden, al in oktober dit jaar te laten ingaan.

De vakbond neemt daar geen genoegen mee en vindt het vreemd dat de KLM er pas een halve dag voor het verstrijken van het ultimatum mee komt.

augustus 16, 2018

In de zomer van 2019 zal KLM het aantal vluchten naar Tokio uitbreiden.....

In de zomer van 2019 zal KLM het aantal vluchten naar Tokio uitbreiden.

In plaats van zeven zal de Nederlandse luchtvaartmaatschappij tien keer per week koers zetten naar de Japanse hoofdstad.

De extra vluchten zijn op maandag, donderdag en zaterdag. De KLM komt met deze extra vluchten tegemoet aan toenemende vraag voor reizen naar het land van de rijzende zon.

Het zomerseizoen start volgend jaar op 31 maart.
 

augustus 15, 2018

Volgens de Franse krant Libération wordt waarschijnlijk donderdag al bekend dat de Canadees Ben Smith de nieuwe topman bij Air France-KLM wordt........

Volgens de Franse krant Libération wordt waarschijnlijk donderdag al bekend dat de Canadees Ben Smith de nieuwe topman bij Air France-KLM wordt. De Franse pilotenvakbond SNPL zei maandag niet eeuwig te willen wachten op de aanstelling van een nieuwe topman die de onderhandelingen over het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden kan voortzetten. Piloten van Air France dreigden daarom in september weer te gaan staken.

augustus 13, 2018

Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen. Pilotenvakbond VNV zou aansturen op een staking om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten......

Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen.

Pilotenvakbond VNV zou aansturen op een staking om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten.

Het gaat naast meer loon ook om verlichting van de werkdruk.

De onderhandelingen zitten in een impasse sinds de leden van de VNV in mei een met de KLM gesloten cao-akkoord verwierpen.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM bevinden zich volgens de luchtvaartmaatschappij in een moeilijke fase.

augustus 9, 2018

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden........

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden. De bezettingsgraad daalde voor het eerst in vijf maanden licht met 0.3 procent naar 91,3 procent. In de vakantiemaand juli verwelkomde KLM in totaal ruim 3,1 miljoen passagiers aan boord. Volgens topman Pieter Elbers hebben de KLM-medewerkers hiermee ondanks de hoge zomerse temperaturen met elkaar een mooie prestatie neergezet. Budgetdochter Transavia verwelkomde in juli minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar.

augustus 7, 2018

Luchtvaartgroep Air France-KLM gaat een strategische alliantie aan met het Spaanse Air Europa......

Luchtvaartgroep Air France-KLM gaat een strategische alliantie aan met het Spaanse Air Europa.

De luchtvaartmaatschappijen, die al jaren samenwerken binnen SkyTeam, stichten een joint venture om gezamenlijk vluchten uit te voeren tussen Europa en Zuid-Amerika.

Zij werken op dit moment samen op bij elkaar veertig Europese routes, maar nu komen daar talloze overzeese bestemmingen bij.

Een exacte startdatum nog niet bekend is.

augustus 2, 2018

Air France-KLM heeft ook het tweede kwartaal van het jaar flink last gehad van de stakingen bij Air France..........

Air France-KLM heeft ook het tweede kwartaal van het jaar flink last gehad van de stakingen bij Air France. Verder viel de brandstofrekening hoger uit. Toch was de operationele winst hoger dan verwacht door kostenbesparingen en de groei van het aantal passagiers en vooral die in het zogeheten premiumsegment. Het totale aantal passagiers dat de afgelopen maanden aan boord stapte van een vliegtuig van de combinatie steeg met 0,8 procent tot 26 miljoen. De omzet stabiliseerde op 6,6 miljard euro. Onder de streep hield Air France-KLM 109 miljoen euro over.

juli 27, 2018

KLM biedt klanten vanaf nu de mogelijkheid hun reis te zoeken via Google Assistent.....

AMSTELVEEN - KLM biedt klanten vanaf nu de mogelijkheid hun reis te zoeken via Google Assistent. Het is daardoor mogelijk om tablets en smartphones via spraakherkenning een ticket te laten boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij.

juni 27, 2018

Air France gaat de benoeming van een nieuwe topman mogelijk over een andere boeg gooien......

Air France gaat de benoeming van een nieuwe topman mogelijk over een andere boeg gooien. Overwogen wordt om de functie van topman voor Air France-KLM en dochtermaatschappij Air France te splitsen. Vorige week dook de naam van Philippe Capron op als mogelijk topman van Air France-KLM, wat op kritiek stuitte bij diverse  luchtvaartmaatschappijen en de Franse vakbonden. De kritiek is dat Capron geen ervaring heeft in de luchtvaart en nog nooit aan de leiding stond van een bedrijf.

juni 12, 2018

KLM-directeur Elbers zegt dat de ‘aanzienlijk mindere groei’ voor KLM het belang en de urgentie aantoont van de groeidiscussie op Schiphol......

KLM-directeur Elbers zegt tegenover Luchtvaartnieuws, dat de ‘aanzienlijk mindere groei’ voor KLM het belang en de urgentie aantoont van de groeidiscussie op Schiphol.

Na een flinke passagiersgroei in de eerste vier maanden van dit jaar, steeg het aantal passagiers in mei met slechts 2,7 procent.

Over de eerste vijf maanden van 2018 was die groei 7,1 procent.

Op de intercontinentale routes zag KLM gemiddeld een lichte groei in capaciteit, met name op bestemmingen in Noord-, Centraal-, en Zuid-Amerika.

juni 4, 2018

Waar Qatar Airways, Singapore Airlines en Qantas zich vol overgave storten op zulke trajecten, ziet topman Pieter Elbers geen brood in vluchten langer dan veertien uur voor KLM........

KLM heeft geen interesse in de markt van ultralange vluchten.

Waar Qatar Airways, Singapore Airlines en Qantas zich vol overgave storten op zulke trajecten, ziet topman Pieter Elbers geen brood in vluchten langer dan veertien uur voor KLM.

Dat zegt hij in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. Singapore Airlines verbindt dit najaar Singapore non-stop met New York, Qatar Airways onderhoudt een lijnvlucht tussen Doha en Auckland en ook Perth – Londen staat op de nominatie om non-stop gevlogen te worden.

mei 16, 2018

KLM-topman Elbers is benoemd in het dagelijks bestuur van Air France........

KLM-topman Elbers is benoemd in het dagelijks bestuur van Air France. De luchtvaartmaatschappij heeft na het aftreden van topman Janaillac een nieuw interimbestuur gekregen. Elbers zit nu in het managementteam dat de dagelijkse leiding heeft. Zijn naam wordt ook genoemd als definitieve opvolger van Janaillac,  maar daar wilde hij zelf na een vergadering in Parijs niets over zeggen.

mei 11, 2018

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM, die vloog van Schiphol naar de Chinese hoofdstad Beijing, is woensdag 9 mei omgekeerd toen het toestel ter hoogte van Estland vloog......

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM, die vloog van Schiphol naar de Chinese hoofdstad Beijing, is woensdag 9 mei omgekeerd toen het toestel ter hoogte van Estland vloog.

Dat blijkt uit beelden van de website Flightradar24.com. De gezagvoerder van vlucht KL 897 was onwel geworden.

Volgens de KLM was de vlieger wel in staat terug te keren naar Schiphol. De vlucht werd geannuleerd en de reizigers konden met een ander toestel alsnog naar Beijing reizen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl
 

mei 10, 2018

Om de onrust bij luchtvaartcombinatie Air-France-KLM, en dan vooral bij de Franse tak van het bedrijf, weg te nemen zou de structuur van het moederbedrijf weer als vanouds moeten zijn.....

AMSTELVEEN - Om de onrust bij luchtvaartcombinatie Air-France-KLM, en dan vooral bij de Franse tak van het bedrijf, weg te nemen zou de structuur van het moederbedrijf weer als vanouds moeten zijn.
Bronnen rondom KLM zeggen de aanstelling van een co-topman van KLM-huize, zoals eerder het geval was, een goed idee te vinden.

mei 9, 2018

Het kabinet voelt er niets voor om geld te steken in Air France-KLM........

Het kabinet voelt er niets voor om geld te steken in Air France-KLM, zegt minister Hoekstra van Financiën. Hij benadrukt dat de staat geen aandelen in de holding gaat kopen om de Nederlandse belangen veilig te stellen. Zijn voorganger Dijsselbloem toonde zich in het najaar van 2015 wel bereid zo nodig tijdelijk bij te springen. Het concern verloor maandag een tiende van zijn waarde door het opstappen van topman Janaillac en het loonconflict bij Air France. Hoekstra spreekt van een zorgelijke situatie en gaat vrijdag met zijn Franse ambtgenoot praten.

april 25, 2018

De stakingen die momenteel bij Air France aan de lopende band plaatsvinden, hebben volgens topman Pieter Elbers van KLM desastreuze gevolgen voor moederbedrijf Air France-KLM.........

De stakingen die momenteel bij Air France aan de lopende band plaatsvinden, hebben volgens topman Pieter Elbers van KLM desastreuze gevolgen voor moederbedrijf Air France-KLM. Hij wijst onder meer op de klantwaardering, de financiën en de reputatie van het concern.Medewerkers van Air France legden in hun roep om meer loon al elf keer het werk neer. De acties zorgden inmiddels voor een kostenpost van bijna 300 miljoen euro. Topman Jean-Marc Janaillac maakte recent bekend zijn lot te verbinden aan een stemming onder het personeel van Air France over plannen voor een loonsverhoging.

april 11, 2018

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen...........

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Air France-KLM zegt dat er geen bod is gedaan. In totaal zouden drie belangstellenden zich bij de bewindvoerder van Alitalia gemeld hebben. Een andere zou Lufthansa zijn en wie de derde is, is niet bekend. Alitalia ging vorig jaar failliet, toen grootaandeelhouder Etihad Airways zich terugtrok nadat het personeel zich had uitgesproken tegen een saneringsplan.

april 11, 2018

De zeven stakingsdagen bij Air France in februari en maart hebben Air France-KLM volgens de directie al 170 miljoen euro gekost.......

De zeven stakingsdagen bij Air France in februari en maart hebben Air France-KLM volgens de directie al 170 miljoen euro gekost. Piloten, cabinepersoneel en grondmedewerkers van Air France staken omdat ze willen meeprofiteren van de sterk verbeterde resultaten bij de luchtvaartmaatschappij. De vakbond eist een loonsverhoging van zes procent. Air France vindt dat te veel en wil de winst die wordt gemaakt investeren in nieuwe vliegtuigen en andere zaken die de klanttevredenheid ten goede komen. De vakbond heeft nog acties op het programma staan voor 17, 18, 23 en 24 april.

april 4, 2018

De vliegtuigen die donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.....

De vliegtuigen die vorige week donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.

De KLM-Boeing maakte een doorstart op de Zwanenburgbaan, waardoor hij te dicht bij het opstijgende Transavia-toestel kwam. De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte op Twitter melding van een “ernstig incident”.

De 2 vliegtuigen, die nagenoeg op dezelfde hoogte vlogen, maakten scherpe bochten van elkaar af, om een botsing te voorkomen. De horizontale afstand tussen de toestellen was ongeveer een kilometer.

januari 26, 2018

KLM vliegt komende zomer tijdelijk vaker van Amsterdam naar Moskou.....

SCHIPHOL/MOSKOU - KLM vliegt komende zomer tijdelijk vaker van Amsterdam naar Moskou. Tijdens het hoogseizoen, van 7 juli tot 2 september, vliegt de maatschappij drie in plaats van twee keer per dag naar de Russische hoofdstad.

KLM voert de extra dagelijkse ochtendvlucht uit met een Boeing 737-700.
De overige twee vluchten worden met Boeing 737-800’s uitgevoerd.
 

januari 20, 2018

De rechtbank heeft een Noorse vrouw een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De Noorse was dronken en onder invloed van medicijnen......

De rechtbank heeft een Noorse vrouw een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De Noorse was dronken en onder invloed van medicijnen.

Zij werd tijdens een KLM-vlucht van Schiphol naar Panama onhandelbaar en gaf de stewardess een vuistslag in het gezicht.

De geslagen stewardess heeft nachtmerries en heeft in haar loopbaan van 26 jaar nog nooit zoiets meegemaakt.

De rechter liet duidelijk weten dat de veiligheid in een vliegtuig vooropstaat. De vrouw mag pas na het uitzitten van haar straf terug naar Noorwegen.