MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Amstelring

juli 6, 2018

Zelfstandig wonende ouderen in Haarlemmermeer kunnen weer een abonnement nemen op een alarmsysteem.....

HAARLEMMERMEER - Zelfstandig wonende ouderen in Haarlemmermeer kunnen weer een abonnement nemen op een alarmsysteem. Sinds zorgorganisatie Amstelring er in 2005 mee stopte was die mogelijkheid er niet.

Amstelring kon het destijds niet meer betalen. De gemeente heeft nu samen met een reeks zorgorganisaties een nieuwe opzet gemaakt.
Wat er volgens zorgwethouder Tom Horn kortgezegd op neerkomt, dat een mantelzorger wordt gewaarschuwd als de nood aan de man is, en ’s nachts een professional.

juli 3, 2018

Tien studenten van het WerkLeerbedrijf Haarlemmermeer ontvingen maandag in Verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp hun MBO1 diploma.....

HOOFDDORP - Tien studenten van het WerkLeerbedrijf Haarlemmermeer ontvingen maandag in Verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp hun MBO1 diploma. Vijf van hen gaan in september door naar niveau 2, de andere vijf deelnemers worden vanuit het project aan een baan geholpen.

WijkLeerbedrijf Haarlemmermeer huist in verpleeghuis Bornholm, dat onderdeel is van Amstelring. De andere samenwerkingspartners zijn MeerWaarde Welzijn, Pract’S oefentherapie, gemeente Haarlemmermeer, ROC Nova College en Calibris Advies.

september 27, 2017

Amstelring start deze week met liefst 60 eerstejaarsstudenten in de opleiding tot Verzorgende IG 3. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van voorgaande jaren......

Amstelring start deze week met liefst 60 eerstejaarsstudenten in de opleiding tot Verzorgende IG 3. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van voorgaande jaren.

De studenten hebben een werk-leer overeenkomst voor hun 3-jarige opleiding tot Verzorgende IG 3 bij Amstelring. Tijdens de opleiding worden lessen op school afgewisseld met werk. Hierdoor kan het geleerde direct in de praktijk worden gebracht.

augustus 25, 2017

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding een cultuurprogramma voor ouderen onder de naam Nostalgisch Cultuurcafé.....
 

HOOFDDORP  -  Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren DuyckerPier K en Amstelring Dagbesteding een cultuurprogramma voor ouderen onder de naam Nostalgisch Cultuurcafé.

Het cultuurcafé wordt gehouden in het Duyckercafé.

juli 6, 2016

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een lijst bekend gemaakt..........

HAARLEMMERMEER - Het ministerie van Volksgezondheid heeft onder druk van de Tweede Kamer een lijst van 11 verpleeginstellingen bekend gemaakt waarvan één of meer verpleeghuizen onder de maat presteert. Ook de Amstelringgroep met verpleeghuizen in Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Hoofddorp, Zwanenburg en Amsterdam staat op de lijst. Voor zover nu bekend lijkt het alleen de vestiging Het Hoge Heem in Uithoorn te betreffen.

december 25, 2015

De Sociëteit Nieuw-Vennep, dat elke donderdag in het Pier Kafé van Pier K. plaatsvindt, is na twee jaar een succes geworden.....

NIEUW-VENNEP – De Sociëteit Nieuw-Vennep, dat elke donderdag in het Pier Kafé van Pier K. plaatsvindt, is na twee jaar een succes geworden.

De Sociëteit Nieuw-Vennep is een ontmoetingsplek en vraagbak speciaal voor senioren.

Om de continuïteit te garanderen, hebben de betrokken partijen Amstelring, Cordaan, Westerkim en Meerwaarde een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Zo’n overeenkomst is van belang omdat het begeleidend personeel afkomstig is uit deze partijen.

Bron: Dichtbij.nl
 

november 17, 2015

Wethouder Tom Horn opent woensdag 18 november om 14.30 uur het Huis van de Buurt in Floriande.....

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn opent woensdag 18 november om 14.30 uur het Huis van de Buurt in Floriande.

Het Huis van de Buurt aan de Hankstraat 3 in Hoofddorp is een plek waar alle wijkbewoners terecht kunnen om elkaar te ontmoeten.

Maar ook om deel te nemen aan activiteiten, werkervaring op te doen of om informatie en advies in te winnen.

Initiatiefnemers van het Huis van de Buurt zijn onder meer Amstelring, Meerwaarde, Ons Tweede Thuis, MEE en het Leger des Heils.
 

juni 12, 2015

Senioren en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op 1 en 27 juli een afspraak maken bij de Rijbewijskeuringsarts......

HOOFDDORP – Senioren en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op 1 en 27 juli een afspraak maken bij de Rijbewijskeuringsarts. Hierna kunnen zij hiervoor twee keer per maand terecht bij de Thuiszorg Amstelring in Hoofddorp .

november 20, 2014

Met een koffie-inloopochtend is een eerste stap gezet voor een Huis van de Buurt.....

HOOFDDORP - Met een koffie-inloopochtend is een eerste stap gezet voor een Huis van de Buurt in de Hoofddorpse wijk Floriande.
Hiermee wordt een ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners gefaciliteerd.
Het Huis van de Buurt aan de Hankstraat 3 is een initiatief van Amstelring, Meerwaarde, Ons Tweede Thuis, MEE en het Leger des Heils.
Voor doordeweekse dagen wordt er in het restaurant van Amstelring Floriande een breed activiteitenaanbod voor alle buurtbewoners georganiseerd en men kan er ook terecht voor informatie en advies.

maart 27, 2014

Zorg- en verpleegorganisatie Amstelring is positief over verbouwing van woonzorgcentrum ‘Eigen Haard’ in Zwanenburg........

ZWANENBURG - Zorg- en verpleegorganisatie Amstelring is positief over verbouwing van woonzorgcentrum ‘Eigen Haard’ in Zwanenburg.
Gemeente Haarlemmermeer is verheugd dat naast Woonzorg Nederland nu ook Amstelring het verbouwingsplan van Eigen Haard haalbaar acht.
Beide instellingen worden nu op zeer korte termijn door wethouder Steffe Bak uitgenodigd voor afrondende besprekingen.
Aansluitend worden de plannen ook besproken met de cliëntenraad van ‘Eigen Haard’ en de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg.

februari 11, 2014

Het optimisme over een goede afloop voor Eigen Haard in Zwanenburg is omgeslagen in woede nu Amstelring de vorige week gemaakte afspraken niet langer na wil komen......

Zwanenburg – Het optimisme over een goede afloop voor Eigen Haard in Zwanenburg is omgeslagen in woede nu Amstelring de vorige week gemaakte afspraken niet langer na wil komen.

De zorgaanbieder zegt dat de verbouwing van Eigen Haard voor eigenaar Woonzorg Nederland niet haalbaar is, waardoor het gebouw dit jaar als verzorgingshuis zal worden ontmanteld.

Amstelring zegt verder niets anders te kunnen doen dan de bewoners te begeleiden naar zorglocaties elders.

januari 17, 2014

Donderdag 16 januari heeft het bestuur van zorginstelling Amstelring bekend gemaakt dat Verzorgingshuis Eigen Haard in Zwanenburg aan het eind van het jaar gaat sluiten.....

Donderdag 16 januari heeft het bestuur van zorginstelling Amstelring bekend gemaakt dat Verzorgingshuis Eigen Haard in Zwanenburg aan het eind van het jaar gaat sluiten.

Dit heeft bij bewoners van de instelling en inwoners van het dorp tot de nodige onrust geleid. Vrees is dat de bewoners naar een ander verzorgingshuis worden overgeplaatst.

De voorgenomen sluiting leidde dezelfde avond tot vragen in de gemeenteraad. Daar is gemeld dat de zaak alle aandacht krijgt van de gemeente.

september 27, 2012

De 387 medewerkers van Haarlemmermeerse zorgcentra van Amstelring krijgen nu nog geen duidelijkheid over het verminderen van de werkdruk. Osira-Amstelring sloot een principeakkoord af met vakbond AbvaKabo FNV...... 

HAARLEMMERMEER - De 387 medewerkers van Haarlemmermeerse zorgcentra van Amstelring krijgen nu nog geen duidelijkheid over het verminderen van de werkdruk. Osira-Amstelring sloot een principeakkoord af met vakbond AbvaKabo FNV over het opleiden van medewerkers en meer toename van personeel. 'Dit akkoord moet nog worden besproken met de achterban en het moet nog worden gecon-troleleerd op juridische juistheid’, aldus een woordvoerder van Amstelring.

mei 3, 2012

Farida Nafiaa uit Hoofddorp strijdt al 3 jaar voor de goede zorg voor haar ernstig zieke vader maar kan niet de zorg krijgen die nodig is.....

HOOFDDORP - Farida Nafiaa uit Hoofddorp strijdt al 3 jaar voor de goede zorg voor haar ernstig zieke vader maar kan niet de zorg krijgen die nodig is. Haar vader lijdt aan ALS, een agressieve vorm van Sclerose. Farida ondervond strijd met zowel de gemeente als andere zorginstellingen en met Amstelring.
 

Een woordvoerster van Amstelring zei verbaasd te zijn over het verhaal van Farida. Sinds 2011 is Amstelring betrokken bij deze familie. Volgens de zegsvrouw zijn er bij Amstelring geen soortgelijke klachten van anderen binnen gekomen.