MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Amsterdam Airport Schiphol

mei 25, 2018

Het nieuwe college van Amsterdam vindt groei van Schiphol uit oogpunt van klimaat, veiligheid, gezondheid en geluidshinder onwenselijk......

Het nieuwe college van Amsterdam vindt groei van Schiphol uit oogpunt van klimaat, veiligheid, gezondheid en geluidshinder onwenselijk.

In het coalitieakkoord van GroenLinks, PvdA, SP en D66 staat dat het aantal vakantievluchten omlaag, en het aantal internationale treinen omhoog moet.

Amsterdam is voor 20% eigenaar van Schiphol en heeft daarmee invloed op het beleid van de luchthaven. Het nieuwe gemeentebestuur wil meer woningen bouwen en minder toeristen in de stad.

mei 18, 2018

Schiphol is volgens de Autoriteit Consument & Markt niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden.....

DEN HAAG - Schiphol is volgens de Autoriteit Consument & Markt niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden die sinds april gelden voor gebruikers van de luchthaven.

mei 8, 2018

Het externe onderzoek dat Schiphol vorige week aankondigde na de stroomstoring op zondag 29 april, is maandag van start gegaan.....

SCHIPHOL - Het externe onderzoek dat Schiphol vorige week aankondigde na de stroomstoring op zondag 29 april, is maandag van start gegaan.

Het onderzoek door TNO richt zich op de toedracht van de verstoring van de elektra en IT-infrastructuur plus de bijbehorende beheersmaatregelen van Schiphol.

Het volledige TNO-onderzoek zal naar verwachting drie maanden in beslag nemen. Maar omdat het voor Schiphol van belang is om op korte termijn uitsluitsel te hebben over de gebeurtenissen, wordt over vier weken een tussentijdse rapportage opgeleverd met een eerste analyse.

maart 2, 2018

Schiphol gaat vluchtcapaciteit die is overgebleven uit de winter niet inzetten in de zomer.....

SCHIPHOL - Schiphol gaat vluchtcapaciteit die is overgebleven uit de winter niet inzetten in de zomer.

De luchthaven heeft de mogelijkheid om in de zomer tweeduizend vluchten méér te laten plaatsvinden. Deze capaciteit resteert uit het winterseizoen, omdat luchtvaartmaatschappijen deze slots, niet hadden gebruikt.

De luchthaven ziet daar echter van af, omdat Schiphol sowieso al grote reizigersdrukte verwacht op de luchthaven, mede doordat luchtvaartmaatschappijen naar verwachting grotere vliegtuigen inzetten.

februari 16, 2018

Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.
Mensen die op de luchthaven werken, elkaar daar hebben ontmoet of een andere reden hebben om op Schiphol te willen trouwen, kunnen zich aanmelden.

De organisatie zorgt voor de locatie, aankleding, taart en meer. Het enige wat het geselecteerde bruidspaar hoeft te doen is trouwkleding en ringen meenemen. Ook voor het trouwfeest moet het winnende koppel zelf zorgen.

januari 12, 2018

Schiphol begint nog deze maand met een grootscheepse verbouwing van vertrekhal 1 en het bijbehorende winkel- en horecagebied.....

SCHIPHOL - Schiphol begint nog deze maand met een grootscheepse verbouwing van vertrekhal 1 en het bijbehorende winkel- en horecagebied.

De vertrekhal krijgt net als vertrek 2 een tussenverdieping, waar de security naartoe verhuist. De uitbreiding is nodig om de grote toestroom van reizigers binnen het Schengengebied het hoofd te bieden.

Het leeuwendeel van de verbouwing, waaronder het nieuwe securitygebied, moet medio 2020 af zijn.

oktober 12, 2017

Schiphol verwacht grote drukte tijdens de herfstvakantie.....

SCHIPHOL - Schiphol verwacht grote drukte tijdens de herfstvakantie.
De luchthaven houdt er rekening mee dat er komende dagen 3 miljoen mensen via Schiphol reizen.
Schiphol treft extra maatregelen om het verblijf op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te maken.

De dagen waarop de meeste reizigers vertrekken zijn vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober.
Vrijdag 27 oktober is de dag waarop de meeste mensen op één dag aankomen in Amsterdam.

Schiphol adviseert reizigers op tijd te vertrekken en thuis al online in te checken.

augustus 25, 2017

De enorme drukte op de luchthaven Schiphol heeft de winst over het eerste halfjaar gedrukt.....

SCHIPHOL - De enorme drukte op de luchthaven Schiphol heeft de winst over het eerste halfjaar gedrukt. De winst daalde van 121 miljoen naar 117 miljoen euro.

Tijdens de meivakantie liepen de wachttijden voor de veiligheidscontroles en de paspoortcontrole extreem op. Passagiers misten zelfs hun vluchten. Schiphol werd daarna gedwongen extra personeel in te zetten en extra poorten te openen.

Ook de marechaussee zette extra mensen in. De bedrijfslasten stegen daardoor met 6,5 procent.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

augustus 17, 2017

Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol.....

SCHIPHOL  -  Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol. Zo’n 6,7 miljoen passagiers reisden via de nationale luchthaven. 

De meeste reizigers vlogen binnen Europa. In totaal ging het hier om 4,9 miljoen mensen.
Ook de hoeveelheid vracht die via Schiphol werd vervoerd ging omhoog, met 6,5 procent tot 149.000 ton.

De groei in passagiers en vracht was te danken aan 2,7 procent meer vluchtbewegingen, grotere vliegtuigen en een hogere bezettingsgraad van vrachtvliegtuigen.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

augustus 3, 2017

Samen met haar partners neemt de luchthaven deze zomer veel extra maatregelen om bezoekersstromen in goede banen te leiden.....

SCHIPHOL  -  Samen met haar partners neemt de luchthaven deze zomer veel extra maatregelen om bezoekersstromen in goede banen te leiden.

Het gaat hierbij onder meer om het openstellen van drie extra security lanes waar de veiligheidscontrole plaatsvindt van reizigers en hun handbagage. Verder de inzet van flexibele securityteams, plaatsing van extra zuilen waar EU-reizigers zelf hun paspoort kunnen scannen en de proef “small bags only”.

juli 13, 2017

Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers.....

SCHIPHOL - Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers. Deze dag krijgt de luchthaven meer dan 200.000 passagiers te verwerken.

Er zijn wel wat wachtrijen, maar ondanks de grote drukte loopt het goed, aldus een woordvoerster. Dit geldt ook voor de veiligheidscontroles.

Ook KLM, dat recent klaagde over lange wachttijden, is over vrijdag "heel positief".

mei 9, 2017

Luchthaven Schiphol gaat deze zomer alle beveiligingsdoorgangen in vertrekhal 1 openen vanwege de verwachte topdrukte........

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol gaat deze zomer alle beveiligingsdoorgangen in vertrekhal 1 openen vanwege de verwachte topdrukte.

Dit is door KLM-topman Pieter Elbers bekendgemaakt na overleg met demissionair staatssecretaris van Infrastructuur Sharon Dijksma.

Verder worden er extra beveiligingsmedewerkers ingezet en meer personeel vrijgemaakt om passagiers te begeleiden.

Tijdens de afgelopen meivakantie werd duidelijk dat Schiphol de topdrukte in de vakantieperiode niet goed kon verwerken.

mei 8, 2017

Ten opzichte van de vijf grootste Europese luchthavens heeft Schiphol de sterkste groeicijfers over het eerste kwartaal van 2017 laten zien.......

SCHIPHOL – Ten opzichte van de vijf grootste Europese luchthavens heeft Schiphol de sterkste groeicijfers over het eerste kwartaal van 2017 laten zien.

Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van luchthavenorganisatie ACI Europe.

Schiphol had in het eerste kwartaal van dit jaar een bovengemiddelde groei van 8,6 procent, terwijl diverse andere Europese luchthavens een groei van 6,9 procent meer passagiers lieten zien.

mei 8, 2017

Maandagmorgen zijn op Schiphol twee huurauto’s van hetzelfde verhuurbedrijf hard op elkaar gebotst. De ene auto reed het hek van het verhuurbedrijf uit, terwijl op hetzelfde moment een andere huurauto het terrein op wilde rijden......

SCHIPHOL – Maandagmorgen zijn op Schiphol twee huurauto’s van hetzelfde verhuurbedrijf hard op elkaar gebotst.

De ene auto reed het hek van het verhuurbedrijf uit, terwijl op hetzelfde moment een andere huurauto het terrein op wilde rijden.

De uitrijdende auto werd bij de aanrijding vol in de zijkant geraakt en kwam daarbij op zijn zijkant terecht.

Vanwege de enorme ravage bij de aanrijding werden diverse hulpdiensten opgeroepen, maar beide bestuurders bleken na controle geen verwondingen te hebben opgelopen.

april 21, 2017

Hoewel het rond Pasen al behoorlijk druk was op Schiphol, moet de eerste zogenoemde piekdag nog komen.....

SCHIPHOL - Hoewel het rond Pasen al behoorlijk druk was op de nationale luchthaven, moet de eerste zogenoemde piekdag nog komen. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven desgevraagd verklaard tegenover de redactie van upinthesky.nl.

Vrijdag 21 april wordt de eerste piekdag van het vakantieseizoen met meer dan 200.000 reizigers op de luchthaven. Een piekdag, waar de luchthaven er tot na de herfstvakantie in oktober, meer dan honderd van verwacht.
Ook zaterdag, officieel de eerste dag van de mei-vakantie, wordt als piekdag gekwalificeerd.

maart 30, 2017

De Autoriteit Consument en Markt, ACM, legt Schiphol een boete van 25.000 euro op.....

SCHIPHOL - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) legt Schiphol een boete van 25.000 euro op. Volgens de ACM heeft de luchthaven luchtvaartmaatschappijen niet op de juiste wijze geconsulteerd bij nieuwe voorwaarden voor het busvervoer van passagiers tussen bepaalde gates en het terminalgebouw.

De ACM heeft bij de sanctie meegewogen dat er geen schade is ontstaan en dat de luchtvaartmaatschappijen wel zijn geïnformeerd. De toezichthouder heeft bij zijn besluit laten meespelen dat Schiphol zich vaker niet aan de consultatieregels heeft gehouden.

maart 30, 2017

Hoofddorper Kees Hoekstra heeft een Facebook pagina gemaakt waarop hij mensen vraagt om hun ervaringen te delen die zij hebben met het reizen met (kinderen met-) autisme........

HOOFDDORP – Hoofddorper Kees Hoekstra heeft een Facebook pagina gemaakt waarop hij mensen vraagt om hun ervaringen te delen die zij hebben met het reizen met (kinderen met-) autisme.

maart 10, 2017

Circa 150 uitzendkrachten die in de vrachtafhandeling werken op Schiphol krijgen alsnog een ploegen- of onregelmatigheidstoeslag uitbetaald.....

SCHIPHOL - Circa 150 uitzendkrachten die in de vrachtafhandeling werken op Schiphol krijgen alsnog een ploegen- of onregelmatigheidstoeslag uitbetaald.
Dat is het resultaat van ingrijpen door vakbond FNV, na klachten dat vaste krachten die voordeeltjes wèl kregen, maar flexwerkers niet.

FNV Luchtvaart, Menzies World Cargo en uitzendbureau Flexcargo hebben nu een convenant gesloten, waarbij over de periode september 2015 tot en met januari 2016 een nabetaling volgt.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

februari 16, 2017

Schiphol is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper dan de meeste van zijn directe concurrenten in het buitenland.....

HAARLEMMERMEER - Schiphol is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper dan de meeste van zijn directe concurrenten in het buitenland.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

SEO heeft de totale kosten van elf luchthavens naast elkaar gelegd. Daarbij zijn de havengelden meegewogen, maar ook de kosten van de luchtverkeersleiding en allerlei overheidsheffingen.

Van de onderzochte luchthavens is alleen Istanbul aanzienlijk goedkoper dan Schiphol.

februari 3, 2017

Tijdens een speciale actie hebben jagers in twee dagen tijd ruim 700 ganzen rond Schiphol geschoten.....

SCHIPHOL - Tijdens een speciale actie hebben jagers in twee dagen tijd ruim 700 ganzen rond Schiphol geschoten. Dat was nodig omdat het aantal ganzen rond de luchthaven deze winter teveel was toegenomen. Hierdoor was de kans op botsingen met vliegtuigen te groot geworden.

De actie vond plaats op verzoek van en in samenspraak met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

december 9, 2016

Schiphol hoorde in oktober bij de top drie snelst groeiende grote luchthavens van Europa, zo meldt Airports Council International.....

SCHIPHOL - Schiphol hoorde in oktober bij de top drie snelst groeiende grote luchthavens van Europa, zo meldt Airports Council International.
De Nederlandse luchthaven zag het aantal passagiers met 8,7 procent toenemen naar 5,8 miljoen.
In de periode juli tot september stond Schiphol nog op plaats vier in de Europese top van snelst groeiende grote luchthavens, met een groei van 7,7 procent. Voor de kwalificatie ‘grote luchthaven’ zijn minstens 25 miljoen passagiers per jaar nodig.

oktober 14, 2016

Schiphol verwacht in de komende herfstvakantie flink meer reizigers dan vorig jaar.....

SCHIPHOL - Schiphol verwacht in de komende herfstvakantie flink meer reizigers dan vorig jaar. De luchthaven gaat uit van zo'n drie miljoen passagiers die vertrekken, aankomen of overstappen. Dat is 12 procent meer dan in deze periode in 2015.

Vandaag worden de meeste mensen verwacht, ongeveer 208.000. Dit is de eerste vakantiedag in de regio's noord en midden. Schiphol adviseert reizigers op tijd te vertrekken.

september 19, 2016

Met de gezichtsherkenning kunnen luchtreizigers sneller worden geïdentificeerd en naar de gates worden geloodst, zodat lange rijen, opstoppingen en grote vertragingen worden voorkomen......

Luchthaven Schiphol gaat vanaf 2017 beginnen met een proef met gezichtsherkenning.

Met de gezichtsherkenning kunnen luchtreizigers sneller worden geïdentificeerd en naar de gates worden geloodst, zodat lange rijen, opstoppingen en grote vertragingen worden voorkomen.

Er komt ook een nieuw wifinetwerk voor gratis internet en elektronische wegwijzers.

Door het gebruik van de nieuwe technologieën wilt Schiphol in 2018 de beste digitale luchthaven van de wereld worden.

september 12, 2016

De luchthaven heeft vandaag bekendgemaakt dat de afgelopen maand augustus de drukste maand ooit op Schiphol geweest is.....

SCHIPHOL – De luchthaven heeft vandaag bekendgemaakt dat de afgelopen maand augustus de drukste maand ooit op Schiphol geweest is.

Volgens de luchthaven reisden in recordmaand augustus ruim 6,4 miljoen passagiers via Schiphol.

Vooral het aantal passagiers op vluchten binnen Europa steeg hierbij met ruim 10 procent tot 4,6 miljoen passagiers.

Op 12 augustus van dit jaar werden 220.000 passagiers verwerkt, waarmee de luchthaven die bewuste vrijdag de drukste dag ooit beleefde.