MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Marco's After Hours | 04:00 - 06:00
Share |

Content about Amsterdam Airport Schiphol

oktober 12, 2017

Schiphol verwacht grote drukte tijdens de herfstvakantie.....

SCHIPHOL - Schiphol verwacht grote drukte tijdens de herfstvakantie.
De luchthaven houdt er rekening mee dat er komende dagen 3 miljoen mensen via Schiphol reizen.
Schiphol treft extra maatregelen om het verblijf op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te maken.

De dagen waarop de meeste reizigers vertrekken zijn vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober.
Vrijdag 27 oktober is de dag waarop de meeste mensen op één dag aankomen in Amsterdam.

Schiphol adviseert reizigers op tijd te vertrekken en thuis al online in te checken.

augustus 25, 2017

De enorme drukte op de luchthaven Schiphol heeft de winst over het eerste halfjaar gedrukt.....

SCHIPHOL - De enorme drukte op de luchthaven Schiphol heeft de winst over het eerste halfjaar gedrukt. De winst daalde van 121 miljoen naar 117 miljoen euro.

Tijdens de meivakantie liepen de wachttijden voor de veiligheidscontroles en de paspoortcontrole extreem op. Passagiers misten zelfs hun vluchten. Schiphol werd daarna gedwongen extra personeel in te zetten en extra poorten te openen.

Ook de marechaussee zette extra mensen in. De bedrijfslasten stegen daardoor met 6,5 procent.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

augustus 17, 2017

Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol.....

SCHIPHOL  -  Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol. Zo’n 6,7 miljoen passagiers reisden via de nationale luchthaven. 

De meeste reizigers vlogen binnen Europa. In totaal ging het hier om 4,9 miljoen mensen.
Ook de hoeveelheid vracht die via Schiphol werd vervoerd ging omhoog, met 6,5 procent tot 149.000 ton.

De groei in passagiers en vracht was te danken aan 2,7 procent meer vluchtbewegingen, grotere vliegtuigen en een hogere bezettingsgraad van vrachtvliegtuigen.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

augustus 3, 2017

Samen met haar partners neemt de luchthaven deze zomer veel extra maatregelen om bezoekersstromen in goede banen te leiden.....

SCHIPHOL  -  Samen met haar partners neemt de luchthaven deze zomer veel extra maatregelen om bezoekersstromen in goede banen te leiden.

Het gaat hierbij onder meer om het openstellen van drie extra security lanes waar de veiligheidscontrole plaatsvindt van reizigers en hun handbagage. Verder de inzet van flexibele securityteams, plaatsing van extra zuilen waar EU-reizigers zelf hun paspoort kunnen scannen en de proef “small bags only”.

juli 13, 2017

Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers.....

SCHIPHOL - Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers. Deze dag krijgt de luchthaven meer dan 200.000 passagiers te verwerken.

Er zijn wel wat wachtrijen, maar ondanks de grote drukte loopt het goed, aldus een woordvoerster. Dit geldt ook voor de veiligheidscontroles.

Ook KLM, dat recent klaagde over lange wachttijden, is over vrijdag "heel positief".

mei 9, 2017

Luchthaven Schiphol gaat deze zomer alle beveiligingsdoorgangen in vertrekhal 1 openen vanwege de verwachte topdrukte........

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol gaat deze zomer alle beveiligingsdoorgangen in vertrekhal 1 openen vanwege de verwachte topdrukte.

Dit is door KLM-topman Pieter Elbers bekendgemaakt na overleg met demissionair staatssecretaris van Infrastructuur Sharon Dijksma.

Verder worden er extra beveiligingsmedewerkers ingezet en meer personeel vrijgemaakt om passagiers te begeleiden.

Tijdens de afgelopen meivakantie werd duidelijk dat Schiphol de topdrukte in de vakantieperiode niet goed kon verwerken.

mei 8, 2017

Ten opzichte van de vijf grootste Europese luchthavens heeft Schiphol de sterkste groeicijfers over het eerste kwartaal van 2017 laten zien.......

SCHIPHOL – Ten opzichte van de vijf grootste Europese luchthavens heeft Schiphol de sterkste groeicijfers over het eerste kwartaal van 2017 laten zien.

Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van luchthavenorganisatie ACI Europe.

Schiphol had in het eerste kwartaal van dit jaar een bovengemiddelde groei van 8,6 procent, terwijl diverse andere Europese luchthavens een groei van 6,9 procent meer passagiers lieten zien.

mei 8, 2017

Maandagmorgen zijn op Schiphol twee huurauto’s van hetzelfde verhuurbedrijf hard op elkaar gebotst. De ene auto reed het hek van het verhuurbedrijf uit, terwijl op hetzelfde moment een andere huurauto het terrein op wilde rijden......

SCHIPHOL – Maandagmorgen zijn op Schiphol twee huurauto’s van hetzelfde verhuurbedrijf hard op elkaar gebotst.

De ene auto reed het hek van het verhuurbedrijf uit, terwijl op hetzelfde moment een andere huurauto het terrein op wilde rijden.

De uitrijdende auto werd bij de aanrijding vol in de zijkant geraakt en kwam daarbij op zijn zijkant terecht.

Vanwege de enorme ravage bij de aanrijding werden diverse hulpdiensten opgeroepen, maar beide bestuurders bleken na controle geen verwondingen te hebben opgelopen.

april 21, 2017

Hoewel het rond Pasen al behoorlijk druk was op Schiphol, moet de eerste zogenoemde piekdag nog komen.....

SCHIPHOL - Hoewel het rond Pasen al behoorlijk druk was op de nationale luchthaven, moet de eerste zogenoemde piekdag nog komen. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven desgevraagd verklaard tegenover de redactie van upinthesky.nl.

Vrijdag 21 april wordt de eerste piekdag van het vakantieseizoen met meer dan 200.000 reizigers op de luchthaven. Een piekdag, waar de luchthaven er tot na de herfstvakantie in oktober, meer dan honderd van verwacht.
Ook zaterdag, officieel de eerste dag van de mei-vakantie, wordt als piekdag gekwalificeerd.

maart 30, 2017

De Autoriteit Consument en Markt, ACM, legt Schiphol een boete van 25.000 euro op.....

SCHIPHOL - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) legt Schiphol een boete van 25.000 euro op. Volgens de ACM heeft de luchthaven luchtvaartmaatschappijen niet op de juiste wijze geconsulteerd bij nieuwe voorwaarden voor het busvervoer van passagiers tussen bepaalde gates en het terminalgebouw.

De ACM heeft bij de sanctie meegewogen dat er geen schade is ontstaan en dat de luchtvaartmaatschappijen wel zijn geïnformeerd. De toezichthouder heeft bij zijn besluit laten meespelen dat Schiphol zich vaker niet aan de consultatieregels heeft gehouden.

maart 30, 2017

Hoofddorper Kees Hoekstra heeft een Facebook pagina gemaakt waarop hij mensen vraagt om hun ervaringen te delen die zij hebben met het reizen met (kinderen met-) autisme........

HOOFDDORP – Hoofddorper Kees Hoekstra heeft een Facebook pagina gemaakt waarop hij mensen vraagt om hun ervaringen te delen die zij hebben met het reizen met (kinderen met-) autisme.

maart 10, 2017

Circa 150 uitzendkrachten die in de vrachtafhandeling werken op Schiphol krijgen alsnog een ploegen- of onregelmatigheidstoeslag uitbetaald.....

SCHIPHOL - Circa 150 uitzendkrachten die in de vrachtafhandeling werken op Schiphol krijgen alsnog een ploegen- of onregelmatigheidstoeslag uitbetaald.
Dat is het resultaat van ingrijpen door vakbond FNV, na klachten dat vaste krachten die voordeeltjes wèl kregen, maar flexwerkers niet.

FNV Luchtvaart, Menzies World Cargo en uitzendbureau Flexcargo hebben nu een convenant gesloten, waarbij over de periode september 2015 tot en met januari 2016 een nabetaling volgt.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

februari 16, 2017

Schiphol is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper dan de meeste van zijn directe concurrenten in het buitenland.....

HAARLEMMERMEER - Schiphol is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper dan de meeste van zijn directe concurrenten in het buitenland.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

SEO heeft de totale kosten van elf luchthavens naast elkaar gelegd. Daarbij zijn de havengelden meegewogen, maar ook de kosten van de luchtverkeersleiding en allerlei overheidsheffingen.

Van de onderzochte luchthavens is alleen Istanbul aanzienlijk goedkoper dan Schiphol.

februari 3, 2017

Tijdens een speciale actie hebben jagers in twee dagen tijd ruim 700 ganzen rond Schiphol geschoten.....

SCHIPHOL - Tijdens een speciale actie hebben jagers in twee dagen tijd ruim 700 ganzen rond Schiphol geschoten. Dat was nodig omdat het aantal ganzen rond de luchthaven deze winter teveel was toegenomen. Hierdoor was de kans op botsingen met vliegtuigen te groot geworden.

De actie vond plaats op verzoek van en in samenspraak met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

december 9, 2016

Schiphol hoorde in oktober bij de top drie snelst groeiende grote luchthavens van Europa, zo meldt Airports Council International.....

SCHIPHOL - Schiphol hoorde in oktober bij de top drie snelst groeiende grote luchthavens van Europa, zo meldt Airports Council International.
De Nederlandse luchthaven zag het aantal passagiers met 8,7 procent toenemen naar 5,8 miljoen.
In de periode juli tot september stond Schiphol nog op plaats vier in de Europese top van snelst groeiende grote luchthavens, met een groei van 7,7 procent. Voor de kwalificatie ‘grote luchthaven’ zijn minstens 25 miljoen passagiers per jaar nodig.

oktober 14, 2016

Schiphol verwacht in de komende herfstvakantie flink meer reizigers dan vorig jaar.....

SCHIPHOL - Schiphol verwacht in de komende herfstvakantie flink meer reizigers dan vorig jaar. De luchthaven gaat uit van zo'n drie miljoen passagiers die vertrekken, aankomen of overstappen. Dat is 12 procent meer dan in deze periode in 2015.

Vandaag worden de meeste mensen verwacht, ongeveer 208.000. Dit is de eerste vakantiedag in de regio's noord en midden. Schiphol adviseert reizigers op tijd te vertrekken.

september 19, 2016

Met de gezichtsherkenning kunnen luchtreizigers sneller worden geïdentificeerd en naar de gates worden geloodst, zodat lange rijen, opstoppingen en grote vertragingen worden voorkomen......

Luchthaven Schiphol gaat vanaf 2017 beginnen met een proef met gezichtsherkenning.

Met de gezichtsherkenning kunnen luchtreizigers sneller worden geïdentificeerd en naar de gates worden geloodst, zodat lange rijen, opstoppingen en grote vertragingen worden voorkomen.

Er komt ook een nieuw wifinetwerk voor gratis internet en elektronische wegwijzers.

Door het gebruik van de nieuwe technologieën wilt Schiphol in 2018 de beste digitale luchthaven van de wereld worden.

september 12, 2016

De luchthaven heeft vandaag bekendgemaakt dat de afgelopen maand augustus de drukste maand ooit op Schiphol geweest is.....

SCHIPHOL – De luchthaven heeft vandaag bekendgemaakt dat de afgelopen maand augustus de drukste maand ooit op Schiphol geweest is.

Volgens de luchthaven reisden in recordmaand augustus ruim 6,4 miljoen passagiers via Schiphol.

Vooral het aantal passagiers op vluchten binnen Europa steeg hierbij met ruim 10 procent tot 4,6 miljoen passagiers.

Op 12 augustus van dit jaar werden 220.000 passagiers verwerkt, waarmee de luchthaven die bewuste vrijdag de drukste dag ooit beleefde.
 

juli 19, 2016

De luchthaven Schiphol is het tweede luchtvaartknooppunt ter wereld geworden. Alleen Frankfurt heeft meer directe vluchten per week dan Schiphol.......

SCHIPHOL – De luchthaven Schiphol is het tweede luchtvaartknooppunt ter wereld geworden.

Alleen Frankfurt heeft meer directe vluchten per week dan Schiphol.

Het Financieel Dagblad meldt dit op basis van de Stichting Economisch Onderzoek.

Volgens Het Financieel Dagblad zijn deze cijfers een opsteker voor Schiphol.

Het aantal directe en indirecte vluchten op Schiphol is sinds 2006 met 60 procent gegroeid.

Maar ook de luchthavens van Istanbul en Dubai groeide in dezelfde periode enorm.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 16, 2016

De Schipholtunnel is vrijdagochtend in de richting Den Haag lange tijd afgesloten geweest......

SCHIPHOL - De Schipholtunnel is vrijdagochtend in de richting Den Haag lange tijd afgesloten geweest.
De reden voor deze afsluiting was een geschaarde aanhanger met een schoonmaakmachine waarvan een chemische schoonmaakstof in de tunnel was gaan lekken.

Omdat veel brandweereenheden op dat moment bezig waren met bluswerkzaamheden bij een grote brand in Hillegom, duurde het extra lang voordat de brandweer de chemische substantie kon opruimen.

juli 8, 2016

Vanaf dit weekend begint op Schiphol de jaarlijkse zomervakantie-uittocht. De luchthaven verwacht deze zomer voor het eerst meer dan 200.000 bezoekers per dag......

SCHIPHOL – Vanaf dit weekend begint op Schiphol de jaarlijkse zomervakantie-uittocht.

De luchthaven verwacht deze zomer voor het eerst meer dan 200.000 bezoekers per dag.

Schiphol zet onder meer extra personeel in om de zomerdrukte het hoofd te bieden, maar waarschuwt toch voor flinke wachtrijen bij het inchecken, de beveiligingspoortjes en de paspoortcontrole.

Passagiers wordt daarom aangeraden om op tijd naar Schiphol te komen.

juli 5, 2016

De Polderbaan van Schiphol is vanaf maandagmorgen een week dicht voor veegwerkzaamheden en regulier onderhoud.......

SCHIPHOL - De Polderbaan van Schiphol is vanaf maandagmorgen een week dicht voor veegwerkzaamheden en regulier onderhoud.

Daarna zal de baan tussen maandag 11 juli en zaterdag 16 juli, tussen 23.00 en 06.00 uur eveneens gesloten zijn.

Bij deze sluitingen zullen de andere banen vaker ingezet worden hetgeen kan leiden tot overlast voor de omwonenden.

Het gaat dan om de Zwanenburgbaan, de Buitenveldertbaan en de Kaagbaan.

Bron: hcnieuws.nl
 

juni 23, 2016

De Raad van Commissarissen van Schiphol Group heeft besloten dat Jos Nijhuis twee jaar langer aanblijft als president-directeur van Schiphol Group.....

SCHIPHOL - De Raad van Commissarissen van Schiphol Group heeft besloten dat Jos Nijhuis twee jaar langer aanblijft als president-directeur van Schiphol Group.

De verlenging gaat in per 1 januari 2017 en geldt tot 1 januari 2019.

Nijhuis bekleedt deze functie sinds 1 januari 2009 en heeft de afgelopen jaren met succes de ontwikkeling en transitie van de Schiphol Group vormgegeven.

mei 28, 2016

Als het aan Schiphol ligt komt er een extra vliegveld in de Haarlemmermeer......

SCHIPHOL – Als het aan Schiphol ligt komt er een extra vliegveld in de Haarlemmermeer.

Deze “dependance West” moet Schiphol-Centrum na 2030 ontlasten want de huidige locatie en Lelystad Airport kunnen de verwachte groei niet opvangen.

Schiphol wil nu uitbreiding met een tweede aankomst- en vertrekgebouw en een zevende baan.

Het ministerie van infrastructuur bevestigt dit toekomstscenario waarbij Schiphol-West zou moeten verrijzen tussen de snelwegen A4 en A5.