MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Anneke van der Veer

december 21, 2017

Een 70-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is woensdag veroordeeld tot 90 uur werkstraf wegens smaad.....

NIEUW-VENNEP - Een 70-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is woensdag veroordeeld tot 90 uur werkstraf wegens smaad. Hij mag drie jaar lang op geen enkele manier contact hebben met dorpsgenoot en raadslid Anneke van der Veer. Bij overtreding van dat totale verbod, moet de Venneper een maand de cel in.

november 14, 2017

De Raad voor de Journalistiek heeft gemeenteraadslid Anneke van der Veer in het ongelijk gesteld in haar klacht jegens het Algemeen Dagblad. Van der Veer stapte naar die raad na berichtgeving over factuurfraude......

De Raad voor de Journalistiek heeft gemeenteraadslid Anneke van der Veer in het ongelijk gesteld in haar klacht jegens het Algemeen Dagblad. Van der Veer stapte naar die raad na berichtgeving over factuurfraude.

De kop boven het artikel was ’Raadslid Haarlemmermeer strijkt Benetton-buit op’ naar aanleiding van een internationale fraude, waarbij meesteroplichter Ari Olivier betrokken was.

De Raad oordeelt dat de kop ’weliswaar’ een grensgeval is, maar bezien in de context niet als onredelijk beschadigend voor klaagster moet worden aangemerkt.

oktober 24, 2017

Raadslid Anneke van der Veer heeft schriftelijke vragen gesteld over de toename van het aantal verkeersongevallen in Haarlemmermeer......

Raadslid Anneke van der Veer heeft schriftelijke vragen gesteld over de toename van het aantal verkeersongevallen in Haarlemmermeer.

Volgens Van der Veer gebeuren in Haarlemmermeer 180 procent meer verkeersongevallen dan in de rest van Nederland.

In Haarlemmerliede en Spaarnwoude is dat zelfs 465 procent. In gesprek met de gemeenteraad relativeerde wethouder Reneman deze cijfers.

Hij zei dat niet moet worden uitgegaan van het aantal verkeersongevallen per inwoner, maar deze moet afzetten tegen het totaal aantal gereden kilometers.

oktober 13, 2017

Als eerste politieke partij in Haarlemmermeer introduceert Politiek STERK een live chat op haar website.....

HOOFDDORP - Als eerste politieke partij in Haarlemmermeer introduceert Politiek STERK een live chat op haar website. Een Digitaal Spreekuur, waar bezoekers ook buiten kantoortijden terecht kunnen.

Raadslid Anneke van der Veer vindt dat burgers makkelijk contact moeten kunnen opnemen met de gemeente. Wat in haar ogen voor een volksvertegenwoordiger betekent dat je dan ook laagdrempelig en snel te benaderen moet kunnen zijn. Zoals bij veel webwinkels al het geval is, waar je via een live chat direct contact kunt hebben met een medewerker.

augustus 23, 2017

Raadslid Anneke van der Veer wil weten of Haarlemmermeer de moed heeft opgegeven dat er ooit nog een groot windmolenpark in Haarlemmermeer-Zuid komt......

HAARLEMMERMEER - Raadslid Anneke van der Veer wil weten of Haarlemmermeer de moed heeft opgegeven dat er ooit nog een groot windmolenpark in Haarlemmermeer-Zuid komt.

D66-wethouder John Nederstigt zou dat onlangs hebben gezegd tijdens een werkbezoek van het college van B en W aan Abbenes.

Van der Veer hoorde dat van dorps- en wijkraden uit Nieuw-Vennep en dorpen in het zuiden van Haarlemmermeer.

Als Haarlemmermeer zich op dit moment niet meer hard gaat maken voor het beoogde windmolenpark is de afwijzing van de provincie bindend.

augustus 3, 2017

Op de website van Holland World staat meer over het beoogde themapark in Park21 dan de (geheime) informatie die B en W aan de gemeenteraad hebben gegeven...........

HOOFDDORP - Op de website van Holland World staat meer over het beoogde themapark in Park21 dan de (geheime) informatie die B en W aan de gemeenteraad hebben gegeven. Raadslid Anneke van der Veer wil nu van B en W weten welke economische of financiële motieven zij hadden om de gemeenteraad geheimhouding op te leggen. Verder stelt Van der Veer dat in de media en op de website van Holland World sprake is van een contract tussen Haarlemmermeer en IDS, de initiatiefnemer van Holland World.

juli 26, 2017

Het onafhankelijke gemeenteraadslid Anneke van der Veer heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek en de hoofdredactie van Algemeen Dagblad..........

HAARLEMMERMEER - Het onafhankelijke gemeenteraadslid Anneke van der Veer heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek en de hoofdredactie van Algemeen Dagblad.

juli 24, 2017

Volgens een artikel in het AD leidt één van de sporen van het onlangs opgelichte Franse modebedrijf Benetton naar het Haarlemmermeerse gemeenteraadslid Anneke van der Veer......

HOOFDDORP – Volgens een artikel in het AD leidt één van de sporen van het onlangs opgelichte Franse modebedrijf Benetton naar het Haarlemmermeerse gemeenteraadslid Anneke van der Veer.

Benetton is voor 1,2 miljoen euro opgelicht door het Nederlandse bedrijfje EBLP en een bedrag van 118.500 euro is hierna terecht gekomen op de rekening het raadslid.

Volgens de curator van het inmiddels failliete EBLP is ruim 1 miljoen euro spoorloos verdwenen naar China en is 118.500 euro overgemaakt naar Van der Veer.

juli 12, 2017

De gemeente Haarlemmermeer subsidieert volgens het college van B en W geen topinkomens. Het college antwoordt dit op eerdere vragen hierover van Forza! en raadslid Anneke van der Veer......

HOOFDDORP – De gemeente Haarlemmermeer subsidieert volgens het college van B en W geen topinkomens. Het college antwoordt dit op eerdere vragen hierover van Forza! en raadslid Anneke van der Veer.

Volgens B en W werkt bij geen enkele door de gemeente Haarlemmermeer gesubsidieerde instelling iemand met een te hoog inkomen.

Verder is de afgelopen twee jaar ook niemand op zijn topinkomen gekort op grond van de Wet Normering Topinkomens.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 13, 2017

Beide fracties vinden het niet uit te leggen dat er nog steeds organisaties zijn die een gemeentelijke subsidie ontvangen en waarbij de bestuurders meer verdienen dan wettelijk is toegestaan.....

HOOFDDORP - De Haarlemmermeerse politieke partijen Forza! en Lid Van der Veer willen een aanpak van de topinkomens.

Beide fracties vinden het niet uit te leggen dat er nog steeds organisaties zijn die een gemeentelijke subsidie ontvangen en waarbij de bestuurders meer verdienen dan wettelijk is toegestaan.

Anneke van der Veer en Michel van Dijk willen daarom nog vóór de behandeling van de Voorjaarsrapportage van B en W weten welke maatregelen zij hebben genomen om dit probleem op te lossen.
 

juni 8, 2017

Bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep hebben geen inspraak gehad bij het renovatieplan voor het plantsoen.....

NIEUW-VENNEP - Bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen hebben geen inspraak gehad bij het renovatieplan voor het plantsoen. Zij hebben alleen mogen kiezen voor welke bomen er worden geplant.
Dat zegt raadslid Anneke van der Veer, die het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over heeft gesteld.

Twee bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen hebben een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Hun voornaamste bezwaar is dat de participatie zo slecht geregeld is.

mei 26, 2017

De gemeente wil elf speelplekken opnieuw inrichten. Op de gemeentesite wordt iedereen uitgenodigd om een keuze te maken uit twee of drie verschillende ontwerpen.......

Raadslid Anneke van der Veer vindt de participatie voor de nieuwe inrichting van speelplekken 'krampachtig en ondoordacht'.

De gemeente wil elf speelplekken opnieuw inrichten. Op de gemeentesite wordt iedereen uitgenodigd om een keuze te maken uit twee of drie verschillende ontwerpen. Wat dus betekent dat, zelfs als je niet in Haarlemmermeer woont, je tóch je stem mag uitbrengen, die gewoon volledig wordt meegeteld.

mei 25, 2017

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten wat de gemeente Haarlemmermeer tot nu toe heeft uitgegeven aan alle procedures voor de realisatie van windparken......

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten wat de gemeente Haarlemmermeer tot nu toe heeft uitgegeven aan alle procedures voor de realisatie van windparken.

Vorige week werd bekend dat de gemeente zich heeft aangesloten bij een procedure bij de Raad van State om te proberen het windpark Haarlemmermeer-Zuid alsnog mogelijk te maken.

De provincie Noord-Holland wijst de komst van een windpark voor 14 windturbines in Haarlemmermeer-Zuid af, omdat de turbines zo hoog worden dat ze een gevaar voor het vliegverkeer vormen.

mei 19, 2017

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten waarom Haarlemmermeer een wethouder stuurt naar een symposium over de Utrechtse politiek.....

HAARLEMMERMEER - Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten waarom Haarlemmermeer een wethouder stuurt naar een symposium over de Utrechtse politiek.
Op het symposium over fragmentatie en polarisatie liet HAP-wethouder Marjolein Steffens onlangs haar licht schijnen over de soms roerige lokale politiek in Haarlemmermeer.

mei 16, 2017

De gemeente Haarlemmermeer gaat kijken of er in de Ringvaart plekken zijn voor extra botenhellingen waar recreanten hun boot te water kunnen laten.....

HAARLEMMERMEER – De gemeente Haarlemmermeer gaat kijken of er in de Ringvaart plekken zijn voor extra botenhellingen waar recreanten hun boot te water kunnen laten.

De wethouders Adam Elazkalai en Derk Reneman deden deze toezegging naar aanleiding van vragen van raadslid Anneke van der Veer hierover.

Volgens Reneman is Fort Aalsmeer zo’n plek waar dit eventueel mogelijk zou kunnen zijn.

Bron: haarlemsdagblad.nl

december 21, 2016

Volgens STERK, de  jongste politieke beweging in Haarlemmermeer versterkt ontkenning de radicalisering........

HOOFDDORP - Volgens STERK, de  jongste politieke beweging in Haarlemmermeer versterkt ontkenning de radicalisering. Raadslid Anneke van der Veer roept haar collega-raadsleden op om het beestje bij de naam te noemen. Aanleiding tot die oproep was het Plan van Aanpak dat het college van B&W van Haarlemmermeer heeft opgesteld. In dat Plan wordt benadrukt dat radicalisering ook geldt voor links-extremisme, rechts-extremisme, dieren- en milieuactivisme.

november 28, 2016

De gemeente Haarlemmermeer komt nog voor het kerstreces met een plan van aanpak voor verwarde personen.....

HOOFDDORP – De gemeente Haarlemmermeer komt nog voor het kerstreces met een plan van aanpak voor verwarde personen.

Dit zei burgemeester Theo Weterings naar aanleiding van mondelinge vragen hierover van gemeenteraadslid Anneke van der Veer.

Van der Veer zei men in Haarlemmermeer steeds vaker te maken heeft met verwarde personen.

Onlangs moest er nog een verwarde toerist uit een hotel in Hoofddorp verwijderd worden en afgelopen weekend was het eveneens raak in Badhoevedorp.

maart 18, 2016

Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft donderdag in de gemeenteraad gereageerd op een betoog van oud-fractieassistent Bert de Ruiter van Forza.......

HOOFDDORP - Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft donderdag in de gemeenteraad gereageerd op een betoog van oud-fractieassistent Bert de Ruiter van Forza.

Deze sprak op persoonlijke titel de gemeenteraad toe over fatsoen en integriteit van raadsleden.

Dat hij daarmee doelde op fractievoorzitter Anneke van der Veer die onlangs in het nieuws kwam vanwege vermeende betrokkenheid bij een oplichtingszaak, werd daarbij al snel duidelijk.

maart 10, 2016

Burgemeester Theo Weterings heeft naar aanleiding van publicaties in de media over de financiële transactie van het Haarlemmermeerse gemeenteraadslid Anneke van der Veer reactie gegeven..... 

HOOFDDORP – Burgemeester Theo Weterings heeft naar aanleiding van publicaties in de media over de financiële transactie van het Haarlemmermeerse gemeenteraadslid Anneke van der Veer reactie gegeven.

Weterings meldt: ‘'Dit is een persoonlijke kwestie, maar een publieke functie brengt met zich mee dat daarover ook verantwoording moet worden afgelegd.

Daarnaast geldt ook voor mevrouw van der Veer dat zij onschuldig is tot het tegendeel is bewezen’.

Het raadslid kwam in opspraak nadat ze door het AD gelinkt werd aan miljoenenfraude.

maart 8, 2016

Volgens het Algemeen Dagblad zou fractievoorzitter Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal, betrokken zijn bij een internationale miljoenenfraude......

NIEUW-VENNEP – Volgens het Algemeen Dagblad zou fractievoorzitter Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal, betrokken zijn bij een internationale miljoenenfraude.

Bij deze fraude zou volgens de krant de Vennepse meesteroplichter Ari Olivier betrokken zijn.

Volgens de krant was er in 2015 een bedrag van ruim 70.000 euro op de rekening van het bedrijf van Anneke van der Veer gestort.

februari 5, 2016

Anneke van der Veer is deze week gekozen als nieuwe fractievoorzitter van Onafhankelijk Liberaal.....

Anneke van der Veer is deze week gekozen als nieuwe fractievoorzitter van Onafhankelijk Liberaal.

Tot dusverre oefende zij deze taak samen uit met haar fractiegenoot Kees van der Linden.

Volgens de partij is Van der Veer unaniem gekozen en is zij er helemaal klaar voor om fractievoorzitter van Onafhankelijk Liberaal te zijn.

Haar missie is om een realistisch liberaal geluid in de gemeenteraad te laten horen.

Bron: HC Nieuws
 

januari 23, 2016

Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft verkeerswethouder Derk Reneman gevraagd of de verkeerslichten op het kruispunt van Pabstlaan en Hoofdvaart in Hoofddorp kunnen worden aangepast.......

HOOFDDORP – Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft verkeerswethouder Derk Reneman gevraagd of de verkeerslichten op het kruispunt van Pabstlaan en Hoofdvaart in Hoofddorp kunnen worden aangepast.

Door de afsluiting op de Kruisweg zijn de wachttijden bij het stoplicht erg lang en levert dit enorme files op.

Reneman noemt dit een goede suggestie en geeft te kennen dat hij zal kijken hoe men de afstelling van de verkeerslichten gedurende de komende periode kan verbeteren.
 

juni 25, 2015

Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal zegt ontevreden te zijn over de volgens haar nogal gesloten cultuur in het raadhuis in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal zegt ontevreden te zijn over de volgens haar nogal gesloten cultuur in het raadhuis in Hoofddorp.

Volgens van der Veer wordt er informatie achtergehouden en worden vragen van raadsleden arrogant en onwelwillend beantwoord.

Zij vindt dat fnuikend en is bang voor financiële missers als we elkaar niet goed informeren.

Burgemeester Theo Weterings vindt deze woorden van Onafhankelijk Liberaal veel te fors.

februari 4, 2015

Anneke van der Veer, Kees van der Linden en Dave Bakker du Plessis presenteren in Haarlemmermeer hun nieuwe partij: Onafhankelijk Liberaal......

HOOFDDORP – Anneke van der Veer, Kees van der Linden en Dave Bakker du Plessis presenteren in Hoofddorp hun nieuwe partij: Onafhankelijk Liberaal. Van der Linden en Van der Veer stapten eind vorig jaar uit de Haarlemmermeerse partij Forza en Dave Bakker du Plessis was fractieassistent van dat partij. Volgens Van der Linden is Onafhankelijk Liberaal het alternatief voor mensen die voor een liberaal geluid kiezen. Ook benadrukt hij dat de partij gegrondvest is op de beginselen van Pim Fortuyn.