MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Anneke van der Veer

juni 13, 2017

Beide fracties vinden het niet uit te leggen dat er nog steeds organisaties zijn die een gemeentelijke subsidie ontvangen en waarbij de bestuurders meer verdienen dan wettelijk is toegestaan.....

HOOFDDORP - De Haarlemmermeerse politieke partijen Forza! en Lid Van der Veer willen een aanpak van de topinkomens.

Beide fracties vinden het niet uit te leggen dat er nog steeds organisaties zijn die een gemeentelijke subsidie ontvangen en waarbij de bestuurders meer verdienen dan wettelijk is toegestaan.

Anneke van der Veer en Michel van Dijk willen daarom nog vóór de behandeling van de Voorjaarsrapportage van B en W weten welke maatregelen zij hebben genomen om dit probleem op te lossen.
 

juni 8, 2017

Bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep hebben geen inspraak gehad bij het renovatieplan voor het plantsoen.....

NIEUW-VENNEP - Bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen hebben geen inspraak gehad bij het renovatieplan voor het plantsoen. Zij hebben alleen mogen kiezen voor welke bomen er worden geplant.
Dat zegt raadslid Anneke van der Veer, die het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over heeft gesteld.

Twee bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen hebben een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Hun voornaamste bezwaar is dat de participatie zo slecht geregeld is.

mei 26, 2017

De gemeente wil elf speelplekken opnieuw inrichten. Op de gemeentesite wordt iedereen uitgenodigd om een keuze te maken uit twee of drie verschillende ontwerpen.......

Raadslid Anneke van der Veer vindt de participatie voor de nieuwe inrichting van speelplekken 'krampachtig en ondoordacht'.

De gemeente wil elf speelplekken opnieuw inrichten. Op de gemeentesite wordt iedereen uitgenodigd om een keuze te maken uit twee of drie verschillende ontwerpen. Wat dus betekent dat, zelfs als je niet in Haarlemmermeer woont, je tóch je stem mag uitbrengen, die gewoon volledig wordt meegeteld.

mei 25, 2017

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten wat de gemeente Haarlemmermeer tot nu toe heeft uitgegeven aan alle procedures voor de realisatie van windparken......

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten wat de gemeente Haarlemmermeer tot nu toe heeft uitgegeven aan alle procedures voor de realisatie van windparken.

Vorige week werd bekend dat de gemeente zich heeft aangesloten bij een procedure bij de Raad van State om te proberen het windpark Haarlemmermeer-Zuid alsnog mogelijk te maken.

De provincie Noord-Holland wijst de komst van een windpark voor 14 windturbines in Haarlemmermeer-Zuid af, omdat de turbines zo hoog worden dat ze een gevaar voor het vliegverkeer vormen.

mei 19, 2017

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten waarom Haarlemmermeer een wethouder stuurt naar een symposium over de Utrechtse politiek.....

HAARLEMMERMEER - Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten waarom Haarlemmermeer een wethouder stuurt naar een symposium over de Utrechtse politiek.
Op het symposium over fragmentatie en polarisatie liet HAP-wethouder Marjolein Steffens onlangs haar licht schijnen over de soms roerige lokale politiek in Haarlemmermeer.

mei 16, 2017

De gemeente Haarlemmermeer gaat kijken of er in de Ringvaart plekken zijn voor extra botenhellingen waar recreanten hun boot te water kunnen laten.....

HAARLEMMERMEER – De gemeente Haarlemmermeer gaat kijken of er in de Ringvaart plekken zijn voor extra botenhellingen waar recreanten hun boot te water kunnen laten.

De wethouders Adam Elazkalai en Derk Reneman deden deze toezegging naar aanleiding van vragen van raadslid Anneke van der Veer hierover.

Volgens Reneman is Fort Aalsmeer zo’n plek waar dit eventueel mogelijk zou kunnen zijn.

Bron: haarlemsdagblad.nl

december 21, 2016

Volgens STERK, de  jongste politieke beweging in Haarlemmermeer versterkt ontkenning de radicalisering........

HOOFDDORP - Volgens STERK, de  jongste politieke beweging in Haarlemmermeer versterkt ontkenning de radicalisering. Raadslid Anneke van der Veer roept haar collega-raadsleden op om het beestje bij de naam te noemen. Aanleiding tot die oproep was het Plan van Aanpak dat het college van B&W van Haarlemmermeer heeft opgesteld. In dat Plan wordt benadrukt dat radicalisering ook geldt voor links-extremisme, rechts-extremisme, dieren- en milieuactivisme.

november 28, 2016

De gemeente Haarlemmermeer komt nog voor het kerstreces met een plan van aanpak voor verwarde personen.....

HOOFDDORP – De gemeente Haarlemmermeer komt nog voor het kerstreces met een plan van aanpak voor verwarde personen.

Dit zei burgemeester Theo Weterings naar aanleiding van mondelinge vragen hierover van gemeenteraadslid Anneke van der Veer.

Van der Veer zei men in Haarlemmermeer steeds vaker te maken heeft met verwarde personen.

Onlangs moest er nog een verwarde toerist uit een hotel in Hoofddorp verwijderd worden en afgelopen weekend was het eveneens raak in Badhoevedorp.

maart 18, 2016

Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft donderdag in de gemeenteraad gereageerd op een betoog van oud-fractieassistent Bert de Ruiter van Forza.......

HOOFDDORP - Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft donderdag in de gemeenteraad gereageerd op een betoog van oud-fractieassistent Bert de Ruiter van Forza.

Deze sprak op persoonlijke titel de gemeenteraad toe over fatsoen en integriteit van raadsleden.

Dat hij daarmee doelde op fractievoorzitter Anneke van der Veer die onlangs in het nieuws kwam vanwege vermeende betrokkenheid bij een oplichtingszaak, werd daarbij al snel duidelijk.

maart 10, 2016

Burgemeester Theo Weterings heeft naar aanleiding van publicaties in de media over de financiële transactie van het Haarlemmermeerse gemeenteraadslid Anneke van der Veer reactie gegeven..... 

HOOFDDORP – Burgemeester Theo Weterings heeft naar aanleiding van publicaties in de media over de financiële transactie van het Haarlemmermeerse gemeenteraadslid Anneke van der Veer reactie gegeven.

Weterings meldt: ‘'Dit is een persoonlijke kwestie, maar een publieke functie brengt met zich mee dat daarover ook verantwoording moet worden afgelegd.

Daarnaast geldt ook voor mevrouw van der Veer dat zij onschuldig is tot het tegendeel is bewezen’.

Het raadslid kwam in opspraak nadat ze door het AD gelinkt werd aan miljoenenfraude.

maart 8, 2016

Volgens het Algemeen Dagblad zou fractievoorzitter Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal, betrokken zijn bij een internationale miljoenenfraude......

NIEUW-VENNEP – Volgens het Algemeen Dagblad zou fractievoorzitter Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal, betrokken zijn bij een internationale miljoenenfraude.

Bij deze fraude zou volgens de krant de Vennepse meesteroplichter Ari Olivier betrokken zijn.

Volgens de krant was er in 2015 een bedrag van ruim 70.000 euro op de rekening van het bedrijf van Anneke van der Veer gestort.

februari 5, 2016

Anneke van der Veer is deze week gekozen als nieuwe fractievoorzitter van Onafhankelijk Liberaal.....

Anneke van der Veer is deze week gekozen als nieuwe fractievoorzitter van Onafhankelijk Liberaal.

Tot dusverre oefende zij deze taak samen uit met haar fractiegenoot Kees van der Linden.

Volgens de partij is Van der Veer unaniem gekozen en is zij er helemaal klaar voor om fractievoorzitter van Onafhankelijk Liberaal te zijn.

Haar missie is om een realistisch liberaal geluid in de gemeenteraad te laten horen.

Bron: HC Nieuws
 

januari 23, 2016

Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft verkeerswethouder Derk Reneman gevraagd of de verkeerslichten op het kruispunt van Pabstlaan en Hoofdvaart in Hoofddorp kunnen worden aangepast.......

HOOFDDORP – Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft verkeerswethouder Derk Reneman gevraagd of de verkeerslichten op het kruispunt van Pabstlaan en Hoofdvaart in Hoofddorp kunnen worden aangepast.

Door de afsluiting op de Kruisweg zijn de wachttijden bij het stoplicht erg lang en levert dit enorme files op.

Reneman noemt dit een goede suggestie en geeft te kennen dat hij zal kijken hoe men de afstelling van de verkeerslichten gedurende de komende periode kan verbeteren.
 

juni 25, 2015

Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal zegt ontevreden te zijn over de volgens haar nogal gesloten cultuur in het raadhuis in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal zegt ontevreden te zijn over de volgens haar nogal gesloten cultuur in het raadhuis in Hoofddorp.

Volgens van der Veer wordt er informatie achtergehouden en worden vragen van raadsleden arrogant en onwelwillend beantwoord.

Zij vindt dat fnuikend en is bang voor financiële missers als we elkaar niet goed informeren.

Burgemeester Theo Weterings vindt deze woorden van Onafhankelijk Liberaal veel te fors.

februari 4, 2015

Anneke van der Veer, Kees van der Linden en Dave Bakker du Plessis presenteren in Haarlemmermeer hun nieuwe partij: Onafhankelijk Liberaal......

HOOFDDORP – Anneke van der Veer, Kees van der Linden en Dave Bakker du Plessis presenteren in Hoofddorp hun nieuwe partij: Onafhankelijk Liberaal. Van der Linden en Van der Veer stapten eind vorig jaar uit de Haarlemmermeerse partij Forza en Dave Bakker du Plessis was fractieassistent van dat partij. Volgens Van der Linden is Onafhankelijk Liberaal het alternatief voor mensen die voor een liberaal geluid kiezen. Ook benadrukt hij dat de partij gegrondvest is op de beginselen van Pim Fortuyn.

december 19, 2013

VVD-kandidaat-raadslid Anneke van der Veer, oud secretaris en voorzitter van de D66 Haarlemmermeer, is overgestapt naar Forza! Haarlemmermeer.........

HAARLEMMERMEER - VVD-kandidaat-raadslid Anneke van der Veer, oud secretaris en voorzitter van de D66 Haarlemmermeer, is overgestapt naar Forza! Haarlemmermeer.
Die partij heeft haar op de derde plaats gezet, waarmee ze vrijwel zeker is van een raadszetel.
Forza! noemt Van der Veer uit Nieuw-Vennep de grote verrassing op de definitieve kandidatenlijst.
Van der Veer is “aangenaam verrast” door het verkiezingsprogramma van Forza! en heeft daarom besloten om op de uitnodiging van Forza! in te gaan.