MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zilveren Golf | 18:00 - 19:00
Share |

Content about Badhoevedorp

oktober 17, 2018

De Repair Cafés in Haarlemmermeer doen mee met de ANWB Verlichtingsactie van 18 - 27 oktober......

De Repair Cafés in Haarlemmermeer doen mee met de ANWB Verlichtingsactie van 18 - 27 oktober. De ANWB heeft een toolbox samengesteld met diverse materialen om fietsen goed te kunnen verlichten. Daarmee checken de vrijwillige reparateurs van het Repair Café Badhoevedorp op woensdag 24 oktober tussen 9.30 en 12.00 uur fietsen op goede verlichting. Het gaat volgens de fietsenreparateurs niet alleen om een mogelijke boete van 55 euro, maar allereerst om de eigen veiligheid.

oktober 11, 2018

Op initiatief van de werkgroep Memento, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, zorgorganisaties en kerken in Badhoevedorp vindt op zaterdag 3 november een herdenkingsbijeenkomst plaats.......

Op initiatief van de werkgroep Memento, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, zorgorganisaties en kerken in Badhoevedorp vindt op zaterdag 3 november een herdenkingsbijeenkomst plaats. Titel van de bijeenkomst is "Ik zal je nooit vergeten" en er wordt stilgestaan bij overleden dierbaren van dorpsgenoten, omwonenden, hun familie en vrienden.

oktober 10, 2018

Het 8e Tank- en Autowascentrum ZWART StratenGolfToernooi in Badhoevedorp van vorige maand heeft 24000 euro opgebracht.......

Het 8e Tank- en Autowascentrum ZWART StratenGolfToernooi in Badhoevedorp van vorige maand heeft 24000 euro opgebracht. Bij de dames won Diny Vrees en bij de heren was dat Mark van der Hart. Zijn team, Hart Delicious, ging er bovendien met de prestigieuze teamprijs, de Wim-Eweg-bokaal, vandoor. Het motto van het toernooi is “Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp”.

oktober 10, 2018

De grootste zwemschool ter wereld Water Babies komt naar Badhoevedorp toe......

De grootste zwemschool ter wereld Water Babies komt naar Badhoevedorp toe.

Vanaf november is het mogelijk aan het Water Babies zwemprogramma deel te nemen in het nieuwe Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.

Baby’s kunnen al vanaf hun geboorte meedoen en tot vierjarige leeftijd gebruik maken van het veelvuldig bekroonde zwemprogramma.

De lessen zijn op veel manieren goed voor de baby, bijvoorbeeld een verbeterde slaap- en voedingspatroon, fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling.

oktober 5, 2018

Eigenaar Danny van Stiphout van brasserie Waterwolf in Badhoevedorp krijgt een omgevingsvergunning ondanks negatief welstandadvies......

Eigenaar Danny van Stiphout van brasserie Waterwolf in Badhoevedorp krijgt een omgevingsvergunning ondanks negatief welstandadvies.

De reden van een negatief welstandadvies was de afvoerbuis van de keuken. Deze zou qua welstand niet goed zijn.

Stiphout heeft zich flink ingespannen om alsnog de vereiste vergunning binnen te halen.
Hij ging in gesprek met twee medewerkers van de afdeling Vergunning en Handhaving en zo kwam er een positieve verandering.

Het college van burgemeester en wethouder besloot toch een vergunning te verlenen.
 

oktober 5, 2018

NH Nieuws weet te melden dat, nu de oude en "ronkende" A9 is verdwenen, het in Badhoevedorp een stuk aantrekkelijker is geworden voor woningzoekers......

NH Nieuws weet te melden dat, nu de oude en "ronkende" A9 is verdwenen, het in Badhoevedorp een stuk aantrekkelijker is geworden voor woningzoekers.

Dat is duidelijk zichtbaar aan de huizenprijzen in het centrum, want die zijn sindsdien flink gestegen. In sommige gevallen zelfs met tien procent, zo merken de makelaars in het dorp.

De sloop van de A9 begon vorig jaar en zal in februari 2019 volledig zijn afgerond. De Badhoevedorpers zien de oude snelweg langzaam uit hun dorp verdwijnen.

oktober 3, 2018

In Galerie Kunst 2001 in het dorpshuis van Badhoevedorp vindt van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 18 november een tentoonstelling van kunstenaar Hans Muller plaats......

In Galerie Kunst 2001 in het dorpshuis van Badhoevedorp vindt van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 18 november een tentoonstelling van kunstenaar Hans Muller plaats.

Tijdens de tentoonstelling 'Extrastrongslowmotionundercoverdeadline' toont Muller een aantal licht- en geluidsinstallaties die een relatie hebben met zijn fascinatie voor onder andere kermisorgels en draaiorgels.

Voor meer informatie kijk op www.galeriekunst2001.nl

 

september 28, 2018

Burgermeester Onno Hoes gaat maandag 1 oktober een jubilerend echtpaar in Badhoevedorp bezoeken......

Burgermeester Onno Hoes gaat maandag 1 oktober een jubilerend echtpaar in Badhoevedorp bezoeken.

Hij gaat langs om Franciscus Adrianus de Ruijter en zijn vrouw Janke Anna de Ruijter-Genee met hun 60-jarig huwelijksjubileum te feliciteren.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen via vrienden. Ze hebben het eerste jaar van hun huwelijk in Amsterdam gewoond voordat ze naar de Haarlemmermeerpolder gingen verhuizen.

Meneer de Ruijter, 85 jaar, en mevrouw de Ruijter, 84 jaar, zijn dankbaar voor hun goede gezondheid.
  

september 22, 2018

Op maandag 24 september om 20.00 uur is in het dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp een openbare dorpsbijeenkomst.......

Op maandag 24 september om 20.00 uur is in het dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp een openbare dorpsbijeenkomst.

Het onderwerp voor deze avond is: wat voor nieuw Centrum wil Badhoevedorp.

Op deze avond wordt ook stilgestaan bij het vertrek van de voorzitter Anne Marie Kamevaar.

Op 5 september jl. heeft zij met onmiddellijke ingang het voorzitterschap neergelegd en het bestuur verlaten.

september 18, 2018

Tessa Schönhage uit Badhoevedorp maakt kans op de titel ‘beste vakvrouw van Europa’ in het vakgebied Fashion Technology......

Tessa Schönhage uit Badhoevedorp maakt kans op de titel ‘beste vakvrouw van Europa’ in het vakgebied Fashion Technology.

Zij doet mee met de Europese kampioenschappen voor beroepen op 26 en 28 september in Boedapest.

Tessa heeft alle voorrondes gewonnen. Eerst op haar eigen school, het ROC van Amsterdam MBO College Zuid, en daarna landelijk.

Dit allemaal dankzij de blouse met pofmouwen die zij gemaakt heeft.

september 6, 2018

Op zondag 23 september wordt in Badhoevedorp weer het jaarlijkse Straten GolfToernooi gehouden.......

Op zondag 23 september wordt in Badhoevedorp weer het jaarlijkse Straten GolfToernooi gehouden.

Het evenement wordt voor de achtste keer gehouden en is inmiddels een absolute ‘must’ voor iedereen in het dorp die van golfspelen houdt.

Het parcours bestaat uit 18 holen door de plantsoenen en groene ruimtes van het Badhoevedorp.

De opbrengst van het e Straten GolfToernooi gaat immers ook in dit jaar naar de “Stichting Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp”, die hiermee diverse goede doelen ondersteunt.

augustus 25, 2018

In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelliuslaan is van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 7 oktober een expositie te zien......

In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelliuslaan is van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 7 oktober een expositie te zien met schilderijen van Michael Burgers en de meubelserie ‘Van geen kanten’ van Jolanda Lanslots.

Beide kunstenaars vallen op door het heldere en frisse kleurgebruik en de oorspronkelijkheid. De opening vindt plaats op zondag 2 september om vier uur.

Galerie Kunst 2001 is vrijdag, zaterdag en zondag geopend van een tot vijf uur.
 

augustus 22, 2018

Dinsdagavond rond half 11 zijn bij een ongeval op de kruising Schipholweg (N232) met de Sloterweg drie personen gewond geraakt..........

BADHOEVEDORP - Dinsdagavond rond half 11 zijn bij een ongeval op de kruising Schipholweg (N232) met de Sloterweg drie personen gewond geraakt. Bij het ongeval kwam een taxibusje op zijn dak te liggen. Gezien de ernst van de situatie is ook het mobiel medische team (MMT) ter plaatse gekomen. De ambulancedienst heeft met ondersteuning van het MMT de gewonden onderzocht waarna ze met de ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Na onderzoek door de Verkeers Ongevallen Analyse heeft de bergingsdienst beide voertuigen geborgen.

juli 21, 2018

Maandag 23 juli rond vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Alexander en Alexandra van der Meij-Fransz in Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun trouwdag...........

Maandag 23 juli rond vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Alexander en Alexandra van der Meij-Fransz in Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun trouwdag. Het paar was op 15 juli jl. 60 jaar getrouwd. De heer Van der Meij was scheikundig ingenieur bij de NEM en bij Shell tot 1971. Daarna werkte hij tot aan zijn pensioen bij de HTS in Amsterdam. Mevrouw Van der Meij was van 1956 tot 1959 onderwijzeres en zij heeft ook nog 40 jaar les gegeven in gymnastiek, dans en yoga. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.

juli 19, 2018

Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging van de A9 en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, wordt nu gestart met de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.......

Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging van de A9 en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, wordt nu gestart met de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp. Donderdag 19 juli geven de Gemeente Haarlemmermeer, AM, Bohemen en Piet Bouwhuis het startsein voor de ontwikkeling van het eerste deelgebied Park Quatrebras. Dit park met woningen komt op de plek van het deels behouden Wandelbos en de voormalige A9. Om twee uur vindt de feestelijke opening plaats met het uitrollen van een loper over de brug die de verbinding vormt met Quatrebras.

juli 18, 2018

Donderdag19 juli vindt de officiële start plaats van de bouw van de eerste woningen in Park Quatrebras in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Donderdag19 juli vindt de officiële start plaats van de bouw van de eerste woningen in Park Quatrebras.

Aan de bouw van de eerste woningen is veel werk voorafgegaan.
Eerst werd de A9 omgelegd en de moest de oude A9 worden gesloopt. Ook zijn sportverenigingen verplaatst en is de gemeente gestart met de aanleg van de openbare ruimte waaronder het park, dat het bindende element vormt in de opzet van de nieuwe wijk.

juli 11, 2018

Op zondag 15 juli bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Gerrit en Alida Petronella Speelman-Sluis om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijksjubileum.....

BADHOEVEDORP - Op zondag 15 juli bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Gerrit en Alida Petronella Speelman-Sluis om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijksjubileum.

Gerrit en Alida Speelman leerden elkaar kennen op het bruggetje in het Groenedaalsebos. De mooie jurk van mevrouw maakte indruk op meneer.
Alida woonde aan de Fortweg en Gerrit in Nieuw-Vennep. Zes jaar lang fietste hij iedere zondag en woensdag heen en weer om haar te bezoeken. Na samen bij een broer te hebben ingewoond, verhuisde het paar naar Badhoevedorp.

juli 10, 2018

Nadat op 4 juli de PA Verkuijllaan in Badhoevedorp weer is opengegaan voor verkeer is gisteren begonnen met de sloop van het Sloterweg viaduct......

De sloop van de viaducten in Badhoevedorp loopt voorspoedig.

Nadat op 4 juli de PA Verkuijllaan in Badhoevedorp weer is opengegaan voor verkeer is gisteren begonnen met de sloop van het Sloterweg viaduct.

De onderdoorgang is afgezet voor alle verkeer, wat een omleiding krijgt via de Kamerlingh Onneslaan.

Het bestemmingsverkeer kan gebruik maken van de PA Verkuijllaan en Kamerlingh Onneslaan.

De werkzaamheden duren vijf weken, waarbij de aannemer rekening houdt met omwonenden.

juli 5, 2018

Voor de derde keer werd in het Dorpshuis in Badhoevedorp een speciale dag georganiseerd voor de 350 vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor de stichting Maatvast........

BADHOEVEDORP -Voor de derde keer werd in het Dorpshuis in Badhoevedorp een speciale dag georganiseerd voor de 350 vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor de stichting Maatvast. De organisatie beheert namens de gemeente Haarlemmermeer 25 locaties van sociaal en maatschappelijk werk in Haarlemmermeer. De inzet van de vrijwilligers werd geprezen door wethouder Marjolein Steffens, Peter Schrauwen van Maatvast en Peter Kasteleijn, voorzitter van de Raad van Toezicht.

juni 21, 2018

Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”.........

BADHOEVEDORP – Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”. Een ervaren muziektherapeut geeft praktische tips over bijvoorbeeld het gebruik van voorkeursmuziek om de stemming en de onrust van een persoon te beïnvloeden. Ook kan het helpen bij het aanbrengen van een dagstructuur en de mantelzorger wat tijd vrij geven van de zorg. Het café wordt gehouden van half acht tot half tien in Dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan. Aanmelden kan via info@mantelzorgenmeer.nl.

juni 20, 2018

Wethouder Derk Reneman heeft de gemeenteraad beloofd dat het groene karakter van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 volledig in stand blijft............

BADHOEVEDORP - Wethouder Derk Reneman heeft de gemeenteraad beloofd dat het groene karakter van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 volledig in stand blijft. Met name GroenLinks-raadslid Els Berk maakte zich zorgen nadat ze had gelezen dat er mogelijk groen en bomen moeten worden gecompenseerd in Park21. De compensatie van groen betrof volgens Reneman de opdracht van Rijkswaterstaat om na aanleg van de nieuwe A9 voldoende groen terug te plaatsen.

juni 19, 2018

Projectwethouder Derk Reneman heeft de dorpsraad van Badhoevedorp uit het participatieoverleg met de gemeente gezet.....

HOOFDDORP/BADHOEVEDORP - Projectwethouder Derk Reneman heeft de dorpsraad van Badhoevedorp uit het participatieoverleg met de gemeente gezet. Met dat besluit moet een einde komen aan oplopende wederzijdse irritaties.
De dorpsraad wil volop betrokken worden bij de metamorfose van het Badhoevedorpse centrum nu de oude snelweg A9 is afgebroken. De gemeente werkt echter met zogenaamde gebiedsspecifieke participatie: niet over het hele centrum, maar delen ervan kunnen betrokkenen participeren.

juni 15, 2018

Een automobilist zag afgelopen woensdag dat een 45 km-auto bij Badhoevedorp richting de snelweg A9 reed en waarschuwde de politie....

Een automobilist zag afgelopen woensdag dat een 45 km-auto bij Badhoevedorp richting de snelweg A9 reed en waarschuwde de politie.

De bestuurder van de brommobiel kon nog net op tijd tegengehouden worden. Hierdoor werd een gevaarlijke situatie op de snelweg voorkomen.

De politie heeft de bestuurder van de oprit gehaald en aan de kant gezet. Of de man ook een boete kreeg is niet bekend.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juni 15, 2018

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.....

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.

Vanaf ’s middags 2 uur is iedereen van harte welkom aan de Snelliuslaan 37 in Badhoevedorp.

De nieuwe locatie is de vurige wens van de bestuurders van de gefuseerde vereniging. De oude clubs moesten in het kader van het Masterplan Badhoevedorp namelijk verhuizen, maar beide wilden graag in Quatrebas blijven.