MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Badhoevedorp

juni 15, 2018

Een automobilist zag afgelopen woensdag dat een 45 km-auto bij Badhoevedorp richting de snelweg A9 reed en waarschuwde de politie....

Een automobilist zag afgelopen woensdag dat een 45 km-auto bij Badhoevedorp richting de snelweg A9 reed en waarschuwde de politie.

De bestuurder van de brommobiel kon nog net op tijd tegengehouden worden. Hierdoor werd een gevaarlijke situatie op de snelweg voorkomen.

De politie heeft de bestuurder van de oprit gehaald en aan de kant gezet. Of de man ook een boete kreeg is niet bekend.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juni 15, 2018

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.....

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.

Vanaf ’s middags 2 uur is iedereen van harte welkom aan de Snelliuslaan 37 in Badhoevedorp.

De nieuwe locatie is de vurige wens van de bestuurders van de gefuseerde vereniging. De oude clubs moesten in het kader van het Masterplan Badhoevedorp namelijk verhuizen, maar beide wilden graag in Quatrebas blijven.

juni 13, 2018

Woensdagochtend rond 5.15 uur brak bij een bedrijfspand aan de Sloterweg in Badhoevedorp brand uit........

Woensdagochtend rond 5.15 uur brak bij een bedrijfspand aan de Sloterweg in Badhoevedorp brand uit.

Een stapel banden die tegen het pand stond was in brand gevlogen, waarna het vuur oversloeg naar het bedrijfspand.

Het terrein bij het pand werd door de politie en marechaussee afgezet. De brandweer rukte met spoed uit, maar kon niet voorkomen dat het pand forse schade opliep.

De politie sluit brandstichting niet uit en roept getuigen op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.
 

juni 11, 2018

Zaterdag heeft een grijze Volkswagen Golf op het fietspad van de Koekoekslaan tussen de Nieuwemeerdijk en de Oude Haagseweg in Badhoevedorp maar liefst 4 honden aangereden......

Zaterdag 9 juni heeft een grijze Volkswagen Golf op het fietspad van de Koekoekslaan tussen de Nieuwemeerdijk en de Oude Haagseweg in Badhoevedorp maar liefst 4 honden aangereden.

Eén van de honden overleefde de aanrijding niet. De bestuurder is na het incident doorgereden.

De aanrijding vond rond vijf over half een in de middag plaats.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van het incident.

Wie iets heeft gehoord of gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
 

mei 30, 2018

Op zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Dorpentocht voor de 41e keer de recreatieve fietstocht.....

LANDELIJK - Op zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Dorpentocht voor de 41e keer de recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een Goed Doel. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor Stichting Jarige Job.

mei 29, 2018

Zaterdag 2 juni aanstaande verzorgt de Russische pianiste Nadezda Filippova een concert in het dorpshuis Badhoevedorp.......

Zaterdag 2 juni aanstaande verzorgt de Russische pianiste Nadezda Filippova een concert in het dorpshuis Badhoevedorp.

Filippova ontwikkelde naast een perfecte technische scholing in de Russische traditie, ook haar eigen stijl en richting tijdens haar studie in Berlijn en Amsterdam.

Ze concentreert zich de laatste jaren steeds meer op muziek uit de 20ste eeuw, zoals Claude Debussy, Sergej Prokofjev en hedendaagse componisten zoals Jörg Widmann.

mei 24, 2018

In Badhoevedorp is vanmiddag ter hoogte van een viaduct bij de Nieuwemeerdijk een lichaam gevonden.....

BADHOEVEDORP - In Badhoevedorp is vanmiddag ter hoogte van een viaduct bij de Nieuwemeerdijk een lichaam gevonden.
Een ooggetuige meldde aan NH Nieuws dat het stoffelijk overschot rond half 12 werd gevonden door een voorbijganger.

De politie laat via Twitter weten dat agenten ter plaatse onderzoek doen. Op foto's is te zien dat de omgeving is afgezet.

Volgens buurtbewoners zou het mogelijk gaan om een zwerver op leeftijd die al enige tijd bij de brug sliep. De politie kan dat niet bevestigen.

mei 12, 2018

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt voor de derde keer de Samenloop voor Hoop in Badhoevedorp plaats......

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt voor de derde keer de Samenloop voor Hoop in Badhoevedorp plaats; het 24-uurs wandelevenement van KWF Kankerbestrijding, om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Honderden lopers verdeeld over teams wisselen elkaar af bij het wandelen over een vast parcours. Het evenement wordt feestelijk omlijst met optredens van dj’s, Jeugdcircus Acrobatico, bands, zangkoren en dansers.

Teams en individuele wandelaars kunnen zich aanmelden op samenloopvoorhoop.nl/Badhoevedorp. Op de website staat ook het volledige programma.

mei 11, 2018

Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en de dorpsraad naar aanleiding van zorgen uit het dorp over de sluiting van het servicecentrum eind 2017.

Vanaf 17 mei kunnen alle inwoners elke derde donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur langskomen met vragen die zij kunnen stellen aan de gebiedsmanager namens de gemeente, de wijkagent, Meerwaarde, Maatvast en zeer waarschijnlijk Ymere.

mei 9, 2018

Dinsdagavond rond negen uur vond er een ernstig ongeval plaats op de Schipholweg ter hoogte van de kruising met de nieuwe Amsterdamse baan.....

BADHOEVEDORP - Dinsdagavond rond negen uur vond er een ernstig ongeval plaats op de Schipholweg ter hoogte van de kruising met de nieuwe Amsterdamse baan. Een motorrijder raakte ernstig gewond nadat hij tegen een auto was gereden en is na onderzoek ter plaatse met spoed naar het ziekenhuis vervoerd onder begeleiding van politiemotoren en een trauma-arts.Na onderzoek door de  Verkeersongevallen Analyse is een ZOAB cleaner gekomen om gelekte vloeistoffen op te ruimen.

mei 8, 2018

In Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp vindt van vrijdag 18 mei tot en met zondag 24 juni 2018 een tentoonstelling plaats met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs......

In Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp vindt van vrijdag 18 mei tot en met zondag 24 juni 2018 een tentoonstelling plaats met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs.

Op de schilderijen van Marjan Nagtegaal is een veelheid aan technieken te zien met aquarel als basistechniek. Kien Hertoghs is in deze tentoonstelling gefocust op het recycle design.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 20 mei om 16.00 uur.

mei 4, 2018

Er gaat mogelijk een speciale bus rijden tussen Badhoevedorp en het gemeentelijk servicecentrum in Halfweg.....

BADHOEVEDORP/HALFWEG - Er gaat mogelijk een speciale bus rijden tussen Badhoevedorp en het gemeentelijk servicecentrum in Halfweg. De dorpsraad onderzoekt samen met de zorgcentra Amstelring en Maatvast de haalbaarheid.
De bus moet door vrijwilligers worden gereden.
De gemeente Haarlemmermeer is bereid een startsubsidie te geven.

april 24, 2018

In de komende tijd wil de gemeente extra aandacht besteden aan het winkelcentrum van Badhoevedorp.......

In de komende tijd wil de gemeente extra aandacht besteden aan het winkelcentrum van Badhoevedorp.

Volgens het Haarlems Dagblad is dat nodig omdat daar liefst twaalf procent van de winkels leeg staat.

Dat is bijna twee keer meer dan in andere centra. Het centrum van Badhoevedorp is in ontwikkeling.

De A9 is gesloopt en er gaan woningen worden gebouwd. Het gaat echter nog jaren duren voor dit allemaal zijn beslag heeft gekregen.

Het plan is om van het winkelcentrum een ontmoetingsplaats voor alle inwoners te maken.

april 20, 2018

In 2016 kwam de eerste Dorpsgids Badhoevedorp, Boesingheliede, Lijnden en Nieuwemeer uit.....

BADHOEVEDORP - In 2016 kwam de eerste Dorpsgids Badhoevedorp, Boesingheliede, Lijnden en Nieuwemeer uit. Inmiddels ligt de derde editie alweer bijna in de brievenbussen.
Maandagavond 23 april neemt burgemeester Onno Hoes in Dorpshuis Badhoevedorp het eerste exemplaar in ontvangst. Maar eerst reikt hij de prijzen uit voor de beste foto’s uit de wedstrijd onder de inwoners van de vier dorpen en kernen. De 3 beste foto’s krijgen een speciale plaats in de Dorpsgids.

april 20, 2018

De Vervoerregio Amsterdam reserveert ruim 3,1 miljoen euro voor de nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart tussen Sloten en Badhoevedorp.....

AMSTERDAM/BADHOEVEDORP - De Vervoerregio Amsterdam reserveert ruim 3,1 miljoen euro voor de nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart tussen Sloten en Badhoevedorp.

Na de zomer wordt met de voorbereiding van het vervangen van de huidige brug begonnen. De nieuwe kan in 2021 klaar zijn.

april 12, 2018

Inloophuis Esperanza haalt samen met traiteur ‘Dennis Delicious’ de muzikale voorstelling Joyce Stevens & Jazz and Wine naar Badhoevedorp......

Inloophuis Esperanza haalt samen met traiteur ‘Dennis Delicious’ de muzikale voorstelling Joyce Stevens & Jazz and Wine naar Badhoevedorp.

Tijdens deze muzikale voorstelling worden vijf wijnen geproefd. Joyce Stevens vertelt de verhalen die achter deze wijnen schuilgaan, afgewisseld met bekende easy listening Jazz stukken uit het American Songbook.

De opbrengst van deze avond gaat naar het inloophuis Esperanza Badhoevedorp. Kaarten kosten 55 euro per persoon.

april 12, 2018

Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers konden worden aangehouden.....

BADHOEVEDORP/ZWANENBURG - Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers, in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar, konden worden aangehouden.
Zij worden allen verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak aan de Franklinstraat in Badhoevedorp.

april 5, 2018

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp......

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp.

Dit als onderdeel van de omlegging van de A9 buiten Badhoevedorp.

Na een toespraak in galerie Artcetera over de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp en een toespraak van Peter Faas van Rijkswaterstaat over de omlegging van de A9 gaat de wethouder zelf de eerste klappen uitvoeren bij de sloop dit viaduct.
 

maart 30, 2018

Voor Badhoevedorp staan er veel projecten op de planning. Tijdens een informatiemarkt op zaterdag 7 april wordt in dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 35 meer verteld over de plannen ..... 

HOOFDDORP - Voor Badhoevedorp staan er veel projecten op de planning. Tijdens een informatiemarkt op zaterdag 7 april wordt in dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 35 meer verteld over de plannen voor het centrum, de Sloterbrug, de sloop van de viaducten, de bouw van de eerste woningen en nog veel meer.

De informatiemarkt is open ’s middags van 1 tot 4 uur.
Kinderen kunnen gerust meekomen, ook voor hen is er het nodige te doen.

Bron: InforMeer.
 

maart 27, 2018

De organisatoren van het Bad Festival in Badhoevedorp zijn op zoek naar creatievelingen die hun talenten aan hun dorpsgenoten willen laten zien.....

De organisatoren van het Bad Festival in Badhoevedorp zijn op zoek naar creatievelingen die hun talenten aan hun dorpsgenoten willen laten zien.

Het Bad Festival wordt 24 juni gehouden en is onderdeel van de zogenaamde ‘iktoon maand’.

Plaats van handeling is het dorpshuis in Badhoevedorp. Met ‘Iktoon’ wil de initiatiefnemers een impuls geven aan het culturele aanbod, dat tot hun spijt nu nog grotendeels ontbreekt.

Wie zich voelt aangesproken, kan pr e-mail contact opnemen met de organisatie via iktoon@pier-k.nl
 

maart 17, 2018

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.......

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.

Daarom moet de doorstroming van autoverkeer verbeteren, maar moeten ook fietsverbindingen verbeteren en is uitbreiding van het hoogwaardige openbaar vervoer nodig.

De gemeente praat over de visie tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis van Badhoevedorp op 20 maart.

maart 16, 2018

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen.....

BADHOEVEDORP/AALSMEER - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen. Met blaastesten en metingen wil het RIVM de mogelijke gezondheidsschade in beeld brengen.

Het is voor het eerst dat er op grote schaal onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen van ultrafijn stof op de gezondheid van omwonenden van Schiphol.

maart 15, 2018

Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel.....

BADHOEVEDORP - Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel. De werknemers krijgen er de komende jaren zes procent salaris bij.

Ook zijn met de vakbonden nieuwe afspraken gemaakt over winstdeling, werkzekerheid, vrijwillige vertrekregeling, vergoeding van verblijfskosten, persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en over werk- en rusttijden.

De salarisverhoging wordt de komende jaren als volgt opgebouwd naar zes procent: drie procent per 1 april 2018, twee procent per 1 april 2019 en een procent per 1 januari 2020.

maart 15, 2018

Politieke partij HAP heeft het college van B & W vragen gesteld over de slechte bereikbaarheid van het servicecentrum in Halfweg...........

Politieke partij HAP heeft het college van B & W vragen gesteld over de slechte bereikbaarheid van het servicecentrum in Halfweg. Het servicecentrum in Badhoevedorp is sinds 15 december gesloten, inwoners kunnen nu voor burgerzaken o.a. in Halfweg terecht. Gezien het feit dat Halfweg vanuit Badhoevedorp niet bereikbaar is met regulier openbaar vervoer, zullen de meeste Badhoevedorpers met de auto komen.