MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Badhoevedorp

oktober 10, 2017

De bouw van het nieuwe clubhuis van korfbalvereniging Badhoevedorp en petanqueclub PUB is officieel gestart. Afgelopen week werd de eerste paal geslagen. Inmiddels zijn beide verenigingen ook gefuseerd......

De bouw van het nieuwe clubhuis van korfbalvereniging Badhoevedorp en petanqueclub PUB is officieel gestart. Afgelopen week werd de eerste paal geslagen. Inmiddels zijn beide verenigingen ook gefuseerd.

De naam van de fusieclub wordt Sporting Badhoevedorp.
Het nieuwe sportcomplex van de fusievereniging komt in park Quatrebras. De korfbalvelden en petanquebanen zijn al aangelegd. Het verenigingsgebouw, met kleedkamers, een kantine en ruimte voor een terras, moet binnen een half jaar gereed zijn.

oktober 10, 2017

Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Burgemeester Amersfoordtlaan in Badhoevedorp zijn zondagavond twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd........

Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Burgemeester Amersfoordtlaan in Badhoevedorp zijn zondagavond twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Een van hen was dermate onrustig en in de war door de klap dat begeleiding van een marechaussee in de ambulance raadzaam bleek.

Over de oorzaak van het ongeval kan nog niet veel gezegd worden. De verkeersongevallen analyse (VOA) kwam ter plaatse gekomen om de oorzaak te onderzoeken.

september 30, 2017

Vandaag was er in het dorpshuis van Badhoevedorp een informatiemarkt waar alles te vinden was over zorg, welzijn, werk, vrijwilligerswerk, mantelzorg, sport, wonen en gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.......

Vandaag was er in het dorpshuis van Badhoevedorp een informatiemarkt waar alles te vinden was over zorg, welzijn, werk, vrijwilligerswerk, mantelzorg, sport, wonen en gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.

Wethouder Marjolein Steffens reikte namens de Gemeente Haarlemmermeer een pluim uit aan Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer voor haar inspanning voor gehandicapten in de gemeente.

De pluim werd in ontvangst genomen door voorzitter Ed Koster en secretaris André Pijnaker.
 

september 28, 2017

De leegstand van winkels in het centrum van Badhoevedorp is hoger dan het landelijk gemiddelde van een vergelijkbaar winkelgebied.....

HAARLEMMERMEER - De leegstand van winkels in het centrum van Badhoevedorp is hoger dan het landelijk gemiddelde van een vergelijkbaar winkelgebied. Badhoevedorp scoort 10,5 procent, het landelijk gemiddelde is 8,7.
Alle andere winkelgebieden in Haarlemmermeer zitten ruim onder het landelijk gemiddelde.

Het best is de situatie in Vijfhuizen, Hoofddorp-Bornholm en -Overbos, Nieuw-Vennep Kalslagerring, Schiphol-centrum en de Sloterweg in Badhoevedorp. Hier is sprake van nul procent leegstand ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

september 26, 2017

Aanstaande zondag, 1 oktober, wordt in het Dorpshuis Badhoevedorp de dansvoorstelling ‘Landverhuizers’ opgevoerd. Het project is een coproductie van de ensembles Folklor en Phoenix.....

Aanstaande zondag, 1 oktober, wordt in het Dorpshuis Badhoevedorp de dansvoorstelling ‘Landverhuizers’ opgevoerd. Het project is een coproductie van de ensembles Folklor en Phoenix.

Landverhuizers vertelt het verhaal van meer dan een miljoen mensen die zich tussen 1890 en 1930 vanuit Europa elders op de wereld vestigden.

In de voorstelling wordt zichtbaar hoe Noren, Zigeuners, Ieren, Hongaren of Duitsers via zang en dans hun cultuur levend hielden.

september 23, 2017

Maandagavond 2 oktober wordt in het Wandelbos in Badhoevedorp een vleermuizen-excursie georganiseerd. Met behulp van een speciale detector worden de vleermuizen gespot.....

Maandagavond 2 oktober wordt in het Wandelbos in Badhoevedorp een vleermuizen-excursie georganiseerd. Met behulp van een speciale detector worden de vleermuizen gespot.

Deelnemers verzamelen ’s avonds vanaf half 8 in het dorpshuis aan de Snelliuslaan voor een toelichting. De wandeling start om 8 uur.

Aanmelden kan via badhoevedorp@haarlemmermeer.nl, onder vermelding van ‘vleermuizen’.

september 22, 2017

Het omstreden fietspad tussen de golfbaan en snelweg A9 bij Nieuwe Meer is door de gemeente Haarlemmermeer alvast opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor dit buurtschap.....

BADHOEVEDORP - Het omstreden fietspad tussen de golfbaan en snelweg A9 bij Nieuwe Meer is door de gemeente Haarlemmermeer alvast opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor dit buurtschap. Of het pad er ook echt komt is al tijden punt van discussie.

september 22, 2017

Door werkzaamheden aan de A9 bij Badhoevedorp wordt verkeer van Amsterdam richting Haarlem en Badhoevedorp komend weekeinde omgeleid via de A4 en de A5.....

BADHOEVEDORP - Door werkzaamheden aan de A9 bij Badhoevedorp wordt verkeer van Amsterdam richting Haarlem en Badhoevedorp komend weekeinde omgeleid via de A4 en de A5.

Van vrijdagavond tot maandagmorgen is de verbindingsweg tussen A4 en A9 afgesloten.

De omleiding en afsluiting hebben te maken met het plaatsen van geluidsschermen en het ophangen van verkeersborden.

Schiphol blijft bereikbaar.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

september 20, 2017

Zaterdag 30 september wordt tussen 12 en 4 uur in het Dorpshuis in Badhoevedorp een lokaal gerichte informatiemarkt georganiseerd. Het thema voor deze informatiemarkt is ‘Samen wonen, leven en meedoen in Badhoevedorp’.....

Zaterdag 30 september wordt tussen 12 en 4 uur in het Dorpshuis in Badhoevedorp een lokaal gerichte informatiemarkt georganiseerd. Het thema voor deze informatiemarkt is ‘Samen wonen, leven en meedoen in Badhoevedorp’.

Meer voor Elkaar en gebiedsontwikkeling Badhoevedorp, die zich beide met projecten in het dorp bezig houden, willen inwoners van Badhoevedorp breed informeren én inspireren over nieuwe ontwikkelingen en het lokale aanbod.

september 18, 2017

De politie heeft zondagmiddag een voetballer van sc Badhoevedorp aangehouden, nadat deze een speler van tegenpartij VVH/Velserbroek tegen het hoofd had getrapt........

De politie heeft zondagmiddag een voetballer van sc Badhoevedorp aangehouden, nadat deze een speler van tegenpartij VVH/Velserbroek tegen het hoofd had getrapt.

Kort ervoor haalde de verdachte al uit naar de benen van het slachtoffer. Hij nam wraak voor een overtreding die op hem was gemaakt.

De club uit Badhoevedorp doet zelf ook onderzoek naar het incident en naar de dader.

Die zou eerder bij een andere club zijn geroyeerd en nu onder een andere naam bij Badhoevedorp spelen.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 16, 2017

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp houdt elke laatste maandag van de maand haar Openbare Dorpsraadbijeenkomst. De eerste van het komende seizoen is op maandag 25 september 2017.....

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp houdt elke laatste maandag van de maand haar Openbare Dorpsraadbijeenkomst.

De eerste van het komende seizoen is op maandag 25 september 2017.

De aanvang is om 8 uur. de vergadering wordt gehouden in het dorpshuis Badhoevedorp.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 8, 2017

De 28-jarige Libanees die maandenlang in dure hotels logeerde zonder te betalen moet anderhalf jaar de cel in.....

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - De 28-jarige Libanees die maandenlang in dure hotels logeerde zonder te betalen moet anderhalf jaar de cel in. Daarnaast moet hij bijna elfduizend euro schadevergoeding betalen.

september 8, 2017

In Galerie Kunst 2001 is vanaf vrijdag 8 september een verrassend eerbetoon aan gerooide bomen van Badhoevedorp te zien.....

BADHOEVEDORP - In Galerie Kunst 2001 is vanaf vrijdag 8 september een verrassend eerbetoon aan gerooide bomen van Badhoevedorp te zien.

Badhoevedorp betaalt een stevige prijs voor de zo lang gekoesterde wens van omlegging van de A9. Niet alleen asfalt en geluidsschermen verdwijnen uit het dorp, maar ook heel veel bomen.

Het eerbetoon is een creatie van Camile Smeets, die samen met haar vader Jos Smeets exposeert in de Galerie in het Dorpshuis van Badhoevedorp.

september 7, 2017

Op de kruising Schipholweg (N232) met de afrit van de A9 bij Badhoevedorp heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden..........

Op de kruising Schipholweg (N232) met de afrit van de A9 bij Badhoevedorp heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden. De inzittenden kwamen gelukkig met de schrik vrij, de voertuigen liepen aanzienlijke schade op. Door het ongeval en de afhandeling was het kruispunt tijdelijk afgesloten wat voor enige hinder voor het overige verkeer zorgde.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

september 5, 2017

Lokale politieke partij FORZA! wil van het college weten waarom de boodschappenshuttle van Peter en Linda van Rijn in Badhoevedorp niet langer kan rekenen op subsidie.....

Lokale politieke partij FORZA! wil van het college weten waarom de boodschappenshuttle van Peter en Linda van Rijn in Badhoevedorp niet langer kan rekenen op subsidie.

Volgens FORZA! was de boodschappenshuttle een succesvol initiatief ‘dat uitstekend past in een participatieve samenleving’. De shuttlebus reed gedurende drie jaar door Badhoevedorp om zo’n 70 ouderen die slecht ter been zijn van huis naar winkels te rijden en weer terug.

september 4, 2017

Bij een ongeval op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp is maandagochtend een vrouw gewond geraakt.....

Bij een ongeval op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp is maandagochtend een vrouw gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde op de kruising met de Sloterweg, toen de vrouw met haar auto achterop een wagen knalde, die voorrang gaf aan verkeer van de Sloterweg.

De brandweer was ook aanwezig. Het slachtoffer klaagde over haar nek en is na de nodige zorg naar het ziekenhuis overgebracht. De andere automobilist liep geen letsel op.
(Bron: Haarlems Dagblad)

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 2, 2017

In een woning aan de Einsteinlaan in Badhoevedorp heeft de politie woensdag een flink uit de kluiten gewassen hennepkwekerij ontdekt.....

In een woning aan de Einsteinlaan in Badhoevedorp heeft de politie woensdag een flink uit de kluiten gewassen hennepkwekerij ontdekt.

Er werden in het huis tweehonderd planten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Er zijn in deze zaak tot dusver geen aanhoudingen verricht.

Bron: Haarlems Dagblad.

augustus 29, 2017

Afgelopen vrijdag reed de Boodschapshuttle van Peter en Linda van Rijn voor het laatst door Badhoevedorp. Deze sociale rondes kunnen zij zonder subsidie niet langer volhouden......

BADHOEVEDORP – Afgelopen vrijdag reed de Boodschapshuttle van Peter en Linda van Rijn voor het laatst door Badhoevedorp. Deze sociale rondes kunnen zij zonder subsidie niet langer volhouden.

Elke vrijdag stopte de shuttle voor de ingang van wooncomplex De Schuilhoeve, samen met een limousine.

Een kleine dertig wachtenden werden dan naar het centrum van het dorp gebracht voor de wekelijkse boodschappen en bezoekjes.

Met de speciaal ingehuurde limousine willen Peter en Linda een statement maken.

augustus 24, 2017

Met ingang van vrijdag 1 september vinden in het Wijk Ontmoetingscentrum “De Binnentuin” van Zorgcentrum De Meerwende in Badhoevedorp weer de maandelijkse borrelmiddagen plaats.......

BADHOEVEDORP - Met ingang van vrijdag 1 september vinden in het Wijk Ontmoetingscentrum “De Binnentuin” van Zorgcentrum De Meerwende in Badhoevedorp weer de maandelijkse borrelmiddagen plaats. Elke eerste vrijdag van de maand staan vanaf half 3 hapjes en een drankje klaar voor met name ouderen die behoefte hebben aan wat gezelligheid en een praatje. De borrelmiddag duurt tot ongeveer half 5. Het drankje is voor eigen rekening, de borrelhapjes zijn gratis.

Bron: Haarlemmermeer.nieuws.nl

augustus 22, 2017

Onder de naam “Two of a kind” exposeren vader en dochter Smeets van 3 september in Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP - Onder de naam “Two of a kind” exposeren vader en dochter Smeets van 3 september in Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp.

Vader Jos studeerde in 1981 af aan de Rijksacademie Amsterdam en Camile in 2009 aan de Rietveld academie.

Jos exposeert wandsculpturen terwijl Camile beelden van keramiek exposeert.

De tentoonstelling is van 3 september t/m 8 oktober.

Op 3 september is de feestelijke opening van 16.00 tot 17.00 uur.

Galerie Kunst 2001 is te vinden in het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp.
 

augustus 16, 2017

Dinsdag bezocht burgemeester Theo Weterings mevrouw van mevrouw Maria Cornelia Beliën – Speijker om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag......

BADHOEVEDORP - Dinsdag bezocht burgemeester Theo Weterings mevrouw van mevrouw Maria Cornelia Beliën – Speijker om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag.

Zij woont in Zorgcentrum Meerwende in Badhoevedorp.

Mw. Beliën was bijna 42 jaar getrouwd toen ze in januari 1984 weduwe werd.

Samen met haar echtgenoot had ze van 1952 tot 1962 diverse kruidenierswinkels.

Het echtpaar Beliën kreeg 4 kinderen. Inmiddels zijn daar 5 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen bijgekomen.
 

augustus 5, 2017

Het evenement richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en zal gehouden worden van 28 augustus tot 2 september........

BADHOEVEDORP – In de laatste week van de zomervakantie zal in Badhoevedorp traditiegetrouw een Huttenkamp getimmerd worden.

Bij Speeltuinvereniging Badhoevedorp kunnen kinderen in enkele dagen tijd een Huttenkamp bouwen, waarbij het thema dit jaar “Afrika” is.

Het evenement richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en zal gehouden worden van 28 augustus tot 2 september.

Naast de huttenbouw zullen er ook andere activiteiten plaatsvinden zoals knutsellessen, diverse spelletjes en djembé-trommelen.

augustus 1, 2017

De politie heeft afgelopen zaterdag een 30-jarige man in Badhoevedorp aangehouden. Agenten hadden de motorrijder op de Nieuwenmeerdijk aan de kant gezet vanwege zijn rijgedrag........

BADHOEVEDORP – De politie heeft afgelopen zaterdag een 30-jarige man in Badhoevedorp aangehouden.

Agenten hadden de motorrijder op de Nieuwenmeerdijk aan de kant gezet vanwege zijn rijgedrag.

Bij controle bleek de motor gestolen te zijn en het kenteken niet te kloppen.

De man is hierna aangehouden voor heling en het rijden zonder motorrijbewijs op een onverzekerde motor.

De motor is door de politie in beslag genomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

augustus 1, 2017

Het is wetenschappelijk bewezen dat het bridgespel ook de hersenen van ouderen jong en vitaal houdt.......

BADHOEVEDORP – Bridgeclub Nieuwer Amstel zal op 11 september in Badhoevedorp een bridgecursus voor beginners starten.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het bridgespel ook de hersenen van ouderen jong en vitaal houdt.

Zelfs voor hen die nog nooit een speelkaart in de hand hebben gehad is dit een uitgelezen kans om het kaartspel te leren.

De cursus heeft frequentie van 25 lessen die wekelijks van 20.00 tot ca 23.00 uur plaatsvinden

Deze bridgecursus eindigt mei 2018.

Bron: hcnieuws.nl