MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Badhoevedorp

april 20, 2018

De Vervoerregio Amsterdam reserveert ruim 3,1 miljoen euro voor de nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart tussen Sloten en Badhoevedorp.....

AMSTERDAM/BADHOEVEDORP - De Vervoerregio Amsterdam reserveert ruim 3,1 miljoen euro voor de nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart tussen Sloten en Badhoevedorp.

Na de zomer wordt met de voorbereiding van het vervangen van de huidige brug begonnen. De nieuwe kan in 2021 klaar zijn.

april 12, 2018

Inloophuis Esperanza haalt samen met traiteur ‘Dennis Delicious’ de muzikale voorstelling Joyce Stevens & Jazz and Wine naar Badhoevedorp......

Inloophuis Esperanza haalt samen met traiteur ‘Dennis Delicious’ de muzikale voorstelling Joyce Stevens & Jazz and Wine naar Badhoevedorp.

Tijdens deze muzikale voorstelling worden vijf wijnen geproefd. Joyce Stevens vertelt de verhalen die achter deze wijnen schuilgaan, afgewisseld met bekende easy listening Jazz stukken uit het American Songbook.

De opbrengst van deze avond gaat naar het inloophuis Esperanza Badhoevedorp. Kaarten kosten 55 euro per persoon.

april 12, 2018

Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers konden worden aangehouden.....

BADHOEVEDORP/ZWANENBURG - Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers, in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar, konden worden aangehouden.
Zij worden allen verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak aan de Franklinstraat in Badhoevedorp.

april 5, 2018

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp......

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp.

Dit als onderdeel van de omlegging van de A9 buiten Badhoevedorp.

Na een toespraak in galerie Artcetera over de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp en een toespraak van Peter Faas van Rijkswaterstaat over de omlegging van de A9 gaat de wethouder zelf de eerste klappen uitvoeren bij de sloop dit viaduct.
 

maart 30, 2018

Voor Badhoevedorp staan er veel projecten op de planning. Tijdens een informatiemarkt op zaterdag 7 april wordt in dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 35 meer verteld over de plannen ..... 

HOOFDDORP - Voor Badhoevedorp staan er veel projecten op de planning. Tijdens een informatiemarkt op zaterdag 7 april wordt in dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 35 meer verteld over de plannen voor het centrum, de Sloterbrug, de sloop van de viaducten, de bouw van de eerste woningen en nog veel meer.

De informatiemarkt is open ’s middags van 1 tot 4 uur.
Kinderen kunnen gerust meekomen, ook voor hen is er het nodige te doen.

Bron: InforMeer.
 

maart 27, 2018

De organisatoren van het Bad Festival in Badhoevedorp zijn op zoek naar creatievelingen die hun talenten aan hun dorpsgenoten willen laten zien.....

De organisatoren van het Bad Festival in Badhoevedorp zijn op zoek naar creatievelingen die hun talenten aan hun dorpsgenoten willen laten zien.

Het Bad Festival wordt 24 juni gehouden en is onderdeel van de zogenaamde ‘iktoon maand’.

Plaats van handeling is het dorpshuis in Badhoevedorp. Met ‘Iktoon’ wil de initiatiefnemers een impuls geven aan het culturele aanbod, dat tot hun spijt nu nog grotendeels ontbreekt.

Wie zich voelt aangesproken, kan pr e-mail contact opnemen met de organisatie via iktoon@pier-k.nl
 

maart 17, 2018

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.......

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.

Daarom moet de doorstroming van autoverkeer verbeteren, maar moeten ook fietsverbindingen verbeteren en is uitbreiding van het hoogwaardige openbaar vervoer nodig.

De gemeente praat over de visie tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis van Badhoevedorp op 20 maart.

maart 16, 2018

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen.....

BADHOEVEDORP/AALSMEER - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen. Met blaastesten en metingen wil het RIVM de mogelijke gezondheidsschade in beeld brengen.

Het is voor het eerst dat er op grote schaal onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen van ultrafijn stof op de gezondheid van omwonenden van Schiphol.

maart 15, 2018

Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel.....

BADHOEVEDORP - Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel. De werknemers krijgen er de komende jaren zes procent salaris bij.

Ook zijn met de vakbonden nieuwe afspraken gemaakt over winstdeling, werkzekerheid, vrijwillige vertrekregeling, vergoeding van verblijfskosten, persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en over werk- en rusttijden.

De salarisverhoging wordt de komende jaren als volgt opgebouwd naar zes procent: drie procent per 1 april 2018, twee procent per 1 april 2019 en een procent per 1 januari 2020.

maart 15, 2018

Politieke partij HAP heeft het college van B & W vragen gesteld over de slechte bereikbaarheid van het servicecentrum in Halfweg...........

Politieke partij HAP heeft het college van B & W vragen gesteld over de slechte bereikbaarheid van het servicecentrum in Halfweg. Het servicecentrum in Badhoevedorp is sinds 15 december gesloten, inwoners kunnen nu voor burgerzaken o.a. in Halfweg terecht. Gezien het feit dat Halfweg vanuit Badhoevedorp niet bereikbaar is met regulier openbaar vervoer, zullen de meeste Badhoevedorpers met de auto komen.

maart 10, 2018

De gemeenteraadsfractie van de CDVP heeft burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over massale vissterfte in sloten en vijvers rond het winkelcentrum in Badhoevedorp.......

De gemeenteraadsfractie van de CDVP heeft burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over massale vissterfte in sloten en vijvers rond het winkelcentrum in Badhoevedorp.

Ondanks meldingen bij de gemeente is de vissterfte nog steeds gaande. De CDVP wil weten of het college op de hoogte is en of er maatregelen zijn genomen.

Bovendien vreest de partij voor de volksgezondheid, omdat kinderen met de dode vissen zouden spelen.

maart 8, 2018

Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao.....

BADHOEVEDORP - Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao. Hiermee zijn nieuwe stakingsdreigingen definitief afgewend.
De piloten en Transavia hebben maanden met elkaar overhoop gelegen over een nieuwe cao.

Het akkoord bestaat uit de vier hoofdthema’s waar het de piloten om te doen was: afspraken over stabielere roosters, betere grip op vrije tijd, afspraken over salaris en een zogeheten loss of license-regeling.

maart 7, 2018

Na half maart worden de viaducten onder de oude A9 in Badhoevedorp gesloopt. Als eerste het viaduct aan de Plesmanlaan. De sloop van een viaduct duurt ongeveer 5 weken.....

Na half maart worden de viaducten onder de oude A9 in Badhoevedorp gesloopt. Als eerste het viaduct aan de Plesmanlaan. De sloop van een viaduct duurt ongeveer 5 weken.

De planning van de sloop hangt samen met de vraag naar grondstoffen. Het zand wordt bijvoorbeeld weer bij andere bouwprojecten gebruikt.

Ook een deel van het asfalt wordt direct hergebruikt. Rijkswaterstaat informeert de omwonenden ruim voordat de werkzaamheden beginnen.

maart 7, 2018

Woensdagavond 14 maart willen de wijkagenten bewoners uit Badhoevedorp voorlichting geven over een aantal alledaagse incidenten waar zij tegenaan kunnen lopen....

Woensdagavond 14 maart willen de wijkagenten bewoners uit Badhoevedorp voorlichting geven over een aantal alledaagse incidenten waar zij tegenaan kunnen lopen.

Ze organiseren hiervoor een informatie-uurtje in t’ Rietland, aan de Christiaan Huygensstraat 21.

Onderwerpen die wijkagenten Daniëlle Paky en Roos Roelofs zelf op de agenda hebben gezet zijn woninginbraak, zakkenrollers en babbeltrucs.
Het informatie-uurtje is 14 maart van half 8 tot half 9.

maart 5, 2018

Door een inschattingsfout van de gemeente Haarlemmermeer is de aanleg van sportcomplex De Veldpost in Badhoevedorp ruim 300.000 euro duurder.....

Door een inschattingsfout van de gemeente Haarlemmermeer is de aanleg van sportcomplex De Veldpost in Badhoevedorp ruim 300.000 euro duurder.

De prijzen voor aannemerswerk en bouwmaterialen zijn gestegen en de ondergrond bleek onvoldoende stevig voor de fundering van de clubhuizen van Sporting Badhoevedorp en AV Badhoevedorp.

Ondanks de budgetoverschrijding gaat de bouw door, om de bouwgrond van de nieuwe wijk Quatrebras op het oude sportterrein tijdig op te leveren.

De gemeenteraad praat er donderdag 8 maart over.
 

maart 2, 2018

In het kader van een onderzoek naar een corruptiezaak heeft de FIOD woensdag huiszoeking gedaan in een woning in Badhoevedorp

BADHOEVEDORP - In het kader van een onderzoek naar een corruptiezaak heeft de FIOD woensdag huiszoeking gedaan in een woning in Badhoevedorp.

Ook werden twee bedrijfspanden in Amsterdam doorzocht.

Een projectontwikkelaar en twee bestuurders van een bouwbedrijf zijn aangehouden.

De drie arrestanten, in de leeftijd van 51 tot 58 jaar, worden verdacht van corruptie, valsheid in geschrift en belastingfraude.
 

februari 22, 2018

Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers....

BADHOEVEDORP - Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers.

De vakbond heeft toegezegd dat, zolang er "constructief overleg" is met "uitzicht op een nieuwe cao", er geen werkonderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

Afgelopen maandag was er nog een grote pilotenstaking, waarvan zo'n 12.000 reizigers de dupe werden.

In een gezamenlijke verklaring stellen Transavia en de vakbond nu dat beide partijen hebben erkend dat de roosters het pijnpunt vormen.

februari 22, 2018

Woensdagochtend rond vier uur is een vrouw gewond geraakt bij een steekpartij........

BADHOEVEDORP - Woensdagochtend rond vier uur is een vrouw gewond geraakt bij een steekpartij. Zij werd in de buurt van het kruispunt van de Kamerling Onneslaan met de Keizersweg meerdere keren gestoken door een man. Na het incident is de vrouw naar een woning enkele honderden meters verderop aan de Keizersweg gelopen. Zij is door ambulancepersoneel opgevangen en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is de dader een man van 1 meter 80 met kort grijs haar en een grijzige broek. Hij zou in een grijskleurige jeep zijn weggereden.

februari 21, 2018

Een kleine personenwagen met twee inzittenden is woensdagochtend in de sloot tussen de A5 en de Vijfhuizerweg terecht gekomen...........

HOOFDDORP - Een kleine personenwagen met twee inzittenden is woensdagochtend in de sloot tussen de A5 en de Vijfhuizerweg terecht gekomen. De twee vrouwen konden op eigen kracht de wagen verlaten. Beide kletsnatte dames zijn door de brandweer opgevangen. De dames konden in de warme brandweerwagen wachten op controle in de ambulance. De bestuurster is van de weg geraakt door het gladde bevroren wegdek. De wagen werd later door de bergingsdienst uit het water gehaald.

februari 19, 2018

Afgelopen zondagochtend is een vrouw die onwel was geworden in zwembad De Sporthoeve in Badhoevedorp gereanimeerd........

Afgelopen zondagochtend is een vrouw die onwel was geworden in zwembad De Sporthoeve in Badhoevedorp gereanimeerd.

Daarop werden snel de hulpdiensten gealarmeerd. Onder andere een traumateam uit Amsterdam werden naar het zwembad aan de Snelliuslaan gestuurd.

De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over haar toestand is verder niets bekend gemaakt.
 

februari 18, 2018

Vanwege een grote brand in een beddenzaak aan Jan van Gentstraat in Badhoevedorp zijn vannacht enkele woningen ontruimd......

BADHOEVEDORP - Vanwege een grote brand in een beddenzaak aan Jan van Gentstraat in Badhoevedorp zijn vannacht enkele woningen ontruimd.

Om hoe veel huizen het precies gaat, is niet duidelijk. Het gaat om de woningen boven en naast de beddenzaak. Zo'n twintig bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen hotel, meldt de Veiligheidsregio Kennemerland.

De brandweer vraagt omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Wie gebruik maakt van een mechanische ventilatie, moet deze uitzetten.

februari 14, 2018

De fractie van de Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) heeft het college van B en W enige schriftelijke vragen gesteld betreffende de bushaltes en het aanvullend Openbaar Vervoer in Badhoevedorp...........

HOOFDDORP – De fractie van de Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) heeft het college van B en W enige schriftelijke vragen gesteld betreffende de bushaltes en het aanvullend Openbaar Vervoer in Badhoevedorp. Aanleiding is een persbericht dat de gemeente Amstelveen in samenspraak met Vervoerregio Amsterdam (VRA) op korte termijn verschillende verbeterpunten gaat doorvoeren met betrekking tot de aanhoudende klachten omtrent de nieuwe concessie van Connexxion. De HAP vraagt zich o.a.

februari 13, 2018

In Galerie Kunst 2001 vindt van vrijdag 23 februari t/m maandag 2 april 2018 een expositie plaats van Rudy Baeten, waarin hij surrealistische schilderijen en beelden laat zien.......

In Galerie Kunst 2001 vindt van vrijdag 23 februari t/m maandag 2 april 2018 een expositie plaats van Rudy Baeten, waarin hij surrealistische schilderijen en beelden laat zien.

De expositie “Het onzichtbare gezicht van surrealisme” is te zien in het Dorpshuis van Badhoevedorp.

De Galerie is geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie over de expositie en Galerie Kunst 2001 is te vinden op de website www.galeriekunst2001.nl
 

februari 10, 2018

Nu in Badhoevedorp de oude A9 in rap tempo wordt afgebroken verbazen omwonenden zich over de stilte en het toegenomen daglicht.....

Nu in Badhoevedorp de oude A9 in rap tempo wordt afgebroken verbazen omwonenden zich over de stilte en het toegenomen daglicht.

Sinds 1984 keek Jan Pieter Bart op de hoek Adelaarstraat/Sloterweg tegen het groen begroeide talud van de snelweg aan. Hij ervaarde nooit geluidsoverlast, maar verbaast zich toch over de ‘onwezenlijke stilte’ die nu heerst.