MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer

juli 19, 2018

Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) meldt op zijn site dat mogelijk duizenden jonggehandicapten in armoede zijn gestort door de verlaging van hun Wajong-uitkering.......

Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) meldt op zijn site dat mogelijk duizenden jonggehandicapten in armoede zijn gestort door de verlaging van hun Wajong-uitkering.

maart 29, 2018

Er is in Haarlemmermeer nog een wereld te winnen voor mensen met een lichamelijke beperking.....

Er is in Haarlemmermeer nog een wereld te winnen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit bleek dinsdagavond tijdens een thematafel die Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) samen met de bibliotheek en slechtziendenorganisatie Visio presenteerde. De organisatie Ongehinderd werd eind 2017 gevraagd om de openbare gebouwen in Haarlemmermeer te beoordelen, een project waaraan de BGH zelf al eerder was begonnen. Daar kwam voor Haarlemmermeer een slecht rapportcijfer uit. Volgens de ook aanwezige wethouder Steffens moet de gemeente het goede voorbeeld geven.

maart 22, 2018

Op dinsdag 27 maart vindt in Het Cultuurgebouw een informatieavond plaats over toegankelijkheid........

HOOFDDORP - Op dinsdag 27 maart vindt in Het Cultuurgebouw een informatieavond plaats over toegankelijkheid. Organisatoren zijn Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH), Bibliotheek Haarlemmermeer, Visio en de Gemeente Haarlemmermeer. In opdracht van Haarlemmermeer heeft Ongehinderd, een organisatie die zich inzet voor een toegankelijker Nederland, ruim zestig openbare gebouwen getoetst. Tijdens de informatieavond maakt Ongehinderd de resultaten bekend en worden een app en een website gelanceerd over de toegankelijkheid van openbare gebouwen in Haarlemmermeer.

maart 10, 2018

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer houdt in samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer, Visio en de gemeente een informatieavond over fysieke toegankelijkheid van gebouwen.......

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer houdt in samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer, Visio en de gemeente een informatieavond over fysieke toegankelijkheid van gebouwen.

Voor mensen met een beperking is dat een voorwaarde voor gelijke deelname aan de samenleving.

De avond wordt afgesloten door de in Haarlemmermeer wonende theatermaker Marc de Hond, en wordt op dinsdag 27 maart vanaf 19.30 uur gehouden in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Meer informatie is te vinden op de site www.gehandicaptenhaarlemmermeer.nl
 

januari 20, 2018

De stichting ICT4Handicap gaat samen met de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) de website van de gemeente onderzoeken op toegankelijkheid......

De stichting ICT4Handicap gaat samen met de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) de website van de gemeente onderzoeken op toegankelijkheid.

ICT4Handicap zet zich in voor de toegankelijkheid van ICT voor mensen met een beperking, een chronische ziekte en ouderen.

Het onderzoek sluit aan bij de ambitie van de gemeente, om mogelijke hindernissen voor mensen met een beperking weg te nemen.

De verwachting is dat het rapport in de zomer van 2018 zal worden uitgebracht.

Meer informatie is te vinden op www.ict4handicap.org
 

september 30, 2017

In de week van de Toegankelijkheid, van 2 tot en met 7 oktober, organiseert Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer een werklunch........

In de week van de Toegankelijkheid, van 2 tot en met 7 oktober, organiseert Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer een werklunch.

Thema van de bijeenkomst is de implementatie van het VN Verdrag van rechten van mensen met een handicap in het gemeentelijk beleid.

Daarnaast zal aandacht worden besteed aan het landelijke thema ‘Aan Tafel!’. Dit richt zich op toegankelijkheid van horecagelegenheden.

juni 21, 2017

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer is op zoek naar vrijwilligers......

HAARLEMMERMEER – De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer is op zoek naar vrijwilligers.

Zij zoeken hierbij mensen die zich in hun eigen dorp of wijk willen inzetten om de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de voorzieningen te controleren.

Verder zoekt de belangenorganisatie ook gehandicapte jongeren tussen de 12 en de 23 jaar oud.

Jongeren met een fysieke functiebeperking die andere jongeren met een handicap willen helpen of mee willen werken aan de Facebookpagina of het Instagramaccount zijn van harte welkom.

mei 30, 2017

Volgens Tiny Bus van de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer zijn er gemengde gevoelens bij de nieuwe strandoprit in het Haarlemmermeerse Bos.......

HOOFDDORP – Volgens Tiny Bus van de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer zijn er gemengde gevoelens bij de nieuwe strandoprit in het Haarlemmermeerse Bos.

Natuurlijk is men blij dat er naar het strand een betonnen pad is aangelegd, maar vraagt men zich af waarom er een verharde verbinding ontbreekt tussen de asfaltpaden en de oprit aan het water.

Door de vele hobbels en kuilen in de grasstrook is het nu lastig om met een scootmobiel bij de strandoprit te komen.

De gemeente wil nu onderzoeken of er ook een pad over het grasveld moet worden aangelegd.

maart 30, 2017

In zijn nieuwsbrief van maart vestigt de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer de aandacht op de grote verschillen in tarieven die gemeenten hanteren voor het parkeren voor gehandicapten.....

HAARLEMMERMEER – In zijn nieuwsbrief van maart vestigt de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer de aandacht op de grote verschillen in tarieven die gemeenten hanteren voor het parkeren voor gehandicapten. Haarlemmermeer is na Eindhoven de duurste gemeente van Nederland voor een speciale parkeerplaats en parkeerkaart. Het kost de gehandicapte in onze gemeente 602,66 euro terwijl bijvoorbeeld een inwoner van Oss er niets voor hoeft te betalen. Een en ander blijkt uit onderzoek van Kassa. Het is volgens de belangengroep niet duidelijk waarom de prijzen zo verschillen. 

oktober 9, 2015

André Pijnaker van de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer, meldt dat het na een lastige periode nu goed gaat met de levering van scootmobiels en rolstoelen aan gehandicapten.....

HOOFDDORP – André Pijnaker van de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer, meldt dat het na een lastige periode nu goed gaat met de levering van scootmobiels en rolstoelen aan gehandicapten.

Toen de firma Beenhakker deze service van Welzorg had overgenomen, liep de levering volgens Pijnaker de eerste maanden van dit jaar niet goed.

Om verder problemen in de toekomst te voorkomen, heeft leverancier Beenhakker heeft nu wekelijks een gesprek met de gemeente Haarlemmermeer over de stand van zaken.

 Bron: HaarlemsDagblad.nl

april 17, 2015

Sportservice Haarlemmermeer, de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer en het Sportcentrum Koning Willem Alexander willen het aanbod van aangepast sporten het komende seizoen in de gemeente gaan uitbreiden.....

HOOFDDORP – Sportservice Haarlemmermeer, de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer en het Sportcentrum Koning Willem Alexander willen het aanbod van aangepast sporten het komende seizoen in de gemeente gaan uitbreiden. Haarlemmermeerders met een beperking, of ouders van kinderen met een beperking, wordt nu gevraagd om hun mening hierover te geven. Zij kunnen hun mening of eventueel  hun eigen ideeën mailen aan: Andre.pijnaker@meerwaarde.nl.

augustus 12, 2014

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer zoekt een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter Chavallerau is wegens werkzaamheden in de politiek opgestapt..............

HAARLEMMERMEER – De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer zoekt een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter Chavallerau is wegens werkzaamheden in de politiek opgestapt. Hij kan dit niet meer combineren met een bestuursfunctie voor BGH mede door eventuele belangenverstrengeling.

De nieuwe voorzitter moet de weg binnen de gemeente goed kennen en minimaal eenmaal per week beschikbaar zijn om met andere medewerkers op kantoor contact te houden.

De vergadering moet tien keer per jaar geleid en voorbereid worden.