MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Bibliotheek Haarlemmermeer

november 29, 2018

In de bibliotheek in Zwanenburg wordt een Oudhollandse muziekavond voor senioren gehouden.....

In de bibliotheek in Zwanenburg wordt een Oudhollandse muziekavond voor senioren gehouden. Op vrijdag 14 december wordt er ingehaakt en worden er samen met het muzikale ‘Man en Muis’-duo Hollandse hits uit vervlogen tijden gezongen. Je wordt in dit oudhollands liedjesprogramma mee teruggenomen naar toen met diverse liedjes en versjes van bijvoorbeeld Annie M. G. Schmidt. De avond - met een hoog meezinggehalte - begint al om 15.30 uur, de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl. 

november 21, 2018

Een ‘Gouden Wikkel’, een initiatief van de Bibliotheek Haarlemmermeer, is in Nieuw-Vennep en in Badhoevedorp gevonden......

Een ‘Gouden Wikkel’, een initiatief van de Bibliotheek Haarlemmermeer, is in Nieuw-Vennep en in Badhoevedorp gevonden.

Jonge moeders kunnen zo’n wikkel vinden door hun baby gratis lid te maken van de bibliotheek. Die zijn verstopt in een ‘BoekStart koffertje’. Met zo’n wikkel krijgt men een paar leuke boekjes voor de baby cadeau.

In Nieuw-Vennep vond Judith Spaargaren de ‘Gouden Wikkel’ en in de bieb in Badhoevedorp vond Kim Wildeman bij het inschrijven van zoontje Youp, de wikkel.

oktober 26, 2018

In de bibliotheek Centrale in het centrum van Hoofddorp is een expositie te zien rond het thema ‘Verenigd in Haarlemmermeer’......

In de bibliotheek Centrale in het centrum van Hoofddorp is een expositie te zien rond het thema ‘Verenigd in Haarlemmermeer’.

Uit het gemeentearchief wordt een diapresentatie vertoond met foto’s en prenten van ‘Huize Swaenenburgh’ en de ‘Suikerfabriek’.

In de vitrines zijn bodemvondsten, scherven en botten uit de eigen streek te bezichtigen.

De expositie zal van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 8 uur ’s avonds te zien zijn en zal tot het einde van dit jaar duren.

juli 12, 2018

Deze zomer komt Mad Science met een knettergek wetenschapsprogramma voor kinderen van 7 t/m 11 jaar naar de Bibliotheek............

Deze zomer komt Mad Science met een knettergek wetenschapsprogramma voor kinderen van 7 t/m 11 jaar naar de Bibliotheek. Er worden chemische proefjes gedaan, speurwerk verricht en verschillende constructies getest en nog veel meer. Zelf doen en ontdekken staat voorop. Kinderen kunnen een hele week komen of zich opgeven voor een dag. De week begin op 30 juli en het programma duurt van 09.00 tot 16.00 uur. De standaardprijs is 180,00 euro voor een programma van vier dagen of € 50.- per dag.

juli 12, 2018

Tot en met 31 augustus is het zomercadeautje van de Bibliotheek Haarlemmermeer weer te krijgen: de VakantieBieb-app.........

Tot en met 31 augustus is het zomercadeautje van de Bibliotheek Haarlemmermeer weer te krijgen: de VakantieBieb-app, met ruim 60 e-books voor jong en oud. Die mag je twee maanden gratis lenen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Het zijn e-boeken voor volwassenen, jeugd en kinderen die eenvoudig op tablet of smartphone te lezen zijn. Daarnaast biedt de bieb ook tijdelijk 5 mooie verhalen als luisterboek. De app is in Google Play of de App Store te downloaden. Meer dan 230.000 mensen hebben de LuisterBieb-app al op hun telefoon of tablet staan.

maart 22, 2018

Op dinsdag 27 maart vindt in Het Cultuurgebouw een informatieavond plaats over toegankelijkheid........

HOOFDDORP - Op dinsdag 27 maart vindt in Het Cultuurgebouw een informatieavond plaats over toegankelijkheid. Organisatoren zijn Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH), Bibliotheek Haarlemmermeer, Visio en de Gemeente Haarlemmermeer. In opdracht van Haarlemmermeer heeft Ongehinderd, een organisatie die zich inzet voor een toegankelijker Nederland, ruim zestig openbare gebouwen getoetst. Tijdens de informatieavond maakt Ongehinderd de resultaten bekend en worden een app en een website gelanceerd over de toegankelijkheid van openbare gebouwen in Haarlemmermeer.

maart 23, 2017

Op woensdag 5 april en op dinsdag 11 april geeft de Bibliotheek Haarlemmermeer in samenwerking met Lemming Film, Vluchtelingenwerk en War Child de filmochtenden ‘Toen mijn vader een struik werd’.........

HOOFDDORP - Op woensdag 5 april en op dinsdag 11 april geeft de Bibliotheek Haarlemmermeer in samenwerking met Lemming Film, Vluchtelingenwerk en War Child de filmochtenden ‘Toen mijn vader een struik werd’, inclusief interviews met schrijfster Joke van Leeuwen op 5 april en met scenarioschrijfster Maureen Versprille op 11 april. Op beide dagen zullen maar liefst 250 scholieren uit Haarlemmermeer in Schouwburg De Meerse aanwezig zijn. De film gaat over een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land.

januari 24, 2017

Van woensdag 25 januari tot zaterdag 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats.....

HOOFDDORP – Van woensdag 25 januari tot zaterdag 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats.

Tijdens de Voorleesdagen worden er in bibliotheken in Nederland voorgelezen aan peuters en kleuters.

Dit jaar is het Prentenboek van het Jaar 2017: De Kleine Walvis, geschreven door Benji Davies en vertaald door Edward van de Vendel.

In bibliotheken in Haarlemmermeer worden op verschillende dagen een aantal activiteiten gehouden.

oktober 22, 2016

Op 5 en 12 november starten schrijfcursussen van Pier K bij Bibliotheek Hoofddorp-Centrale in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op 5 en 12 november starten schrijfcursussen van Pier K bij Bibliotheek Hoofddorp-Centrale in Hoofddorp.

Om aan het schrijven te proeven kan men op 5 november deelnemen aan de workshop “Iedereen kan schrijven”.

Vanaf 12 november start bij Pier K de vijfdelige zaterdagmiddagcursus “Schrijven naar een kort verhaal”.

Deelnemers vanaf 18 jaar krijgen hierbij diverse ingangen en schrijftechnieken aangereikt voor het schrijven van een kort verhaal.

september 27, 2016

Bibliotheek Hoofddorp, Zwanenburg en Nieuw-Vennep organiseren voor woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober verschillende activiteiten voor Kinderboekenweek.....

HAARLEMMERMEER – Bibliotheek Hoofddorp, Zwanenburg en Nieuw-Vennep organiseren voor woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober verschillende activiteiten voor Kinderboekenweek.

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van oma’s en opa’s, onder het motto ‘Voor altijd jong’.

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen samen met hun grootouders kijken naar theatervoorstellingen of meedoen aan voorleeswedstrijden en workshops.

juni 1, 2016

7 juni vindt in Hoofddorp weer een Walk&Talk bijeenkomst plaats. Deze gratis bijeenkomst voor werkzoekenden zal van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale gehouden worden......

HOOFDORP - Dinsdag 7 juni vindt in Hoofddorp weer een Walk&Talk bijeenkomst plaats.

Deze gratis bijeenkomst voor werkzoekenden zal van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale gehouden worden.

Bij Walk&Talk kan men op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden ontmoeten, netwerken en tevens kennis en ervaringen delen.

Ook krijgen bezoekers handige tips over zaken zoals netwerken, solliciteren via LinkedIn of het maken van een goed CV.

mei 4, 2016

Zaterdag 14 mei, de Internationale Dag van de Fairtrade, houdt Bibliotheek Hoofddorp-Centrale samen met Little Green Dress een open kledingruil.....

HOOFDDORP - Zaterdag 14 mei, de Internationale Dag van de Fairtrade, houdt Bibliotheek Hoofddorp-Centrale samen met Little Green Dress een open kledingruil.

De Bibliotheek is tussen 12:00 uur en 17:00 geopend en de toegang is gratis.

Er kunnen maximaal 10 kledingstukken, schoenen of accessoires ingeleverd worden. Voor elk item kan iets nieuws worden uitgezocht.

Zo wordt geld bespaard, kan de garderobe worden vernieuwd en is men duurzaam bezig!

Kledingstukken die na deze middag overblijven worden gedoneerd aan het goede doel.

maart 2, 2016

Van 12 t/m 20 maart is het Boekenweek met als thema Duitsland. Tijdens die week geeft de Bibliotheek Haarlemmermeer speciale Boekenweektassen weg, gevuld met aanraders van medewerkers........ 

HAARLEMMERMEER - Van 12 t/m 20 maart is het Boekenweek met als thema Duitsland.

Tijdens die week geeft de Bibliotheek Haarlemmermeer speciale Boekenweektassen weg, gevuld met aanraders van medewerkers. Hiervoor moet een inspirerende tip op de bibliotheekpas gezet worden.

Verder is er een exclusieve Boekenweek magazine vol leessuggesties en achtergrondartikelen bij het thema Duitsland.

februari 11, 2016

Kinderen van 3 jaar en ouder zijn zaterdag 20 februari welkom in de bibliotheek......

NIEUW-VENNEP - Kinderen van 3 jaar en ouder zijn zaterdag 20 februari welkom in de bibliotheek aan de Schoolstraat in Nieuw-Vennep voor de jeugdvoorstelling “Wat is er mis met vis?”

De voorstelling begint om 14.30 uur, kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. 

In de magische fabel “Wat is er mis met vis?” komt een mens in de wereld van een vis. Om elkaar te kunnen begrijpen, zoeken ze samen naar een woordloze taal waarbij spelenderwijs een bijzondere vriendschap ontstaat. 

februari 2, 2016

Aanstaande zaterdagmorgen zal in de bibliotheek in Hoofddorp voor de allerjongsten worden voorgelezen met wiebelvingers.....

Aanstaande zaterdagmorgen zal in de bibliotheek in Hoofddorp voor de allerjongsten worden voorgelezen met wiebelvingers.

Volgens Marjolein de Groot van de Hoofddorpse bibliotheek is voorlezen goed voor de taalontwikkeling en het prikkelt de fantasie van kinderen.

Ook vinden kinderen het volgens haar heerlijk om dieren uit te beelden en hun geluiden na te doen.

Zaterdagmorgen wordt het feest helemaal compleet als de aanwezige kinderen ook instrumenten mogen gebruiken en zingen.

Bron: Haarlems Dagblad

januari 20, 2016

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 27 januari tot en met 6 februari staan dit keer prenten- en voorleesboeken in de schijnwerpers.....

HOOFDDORP - Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 27 januari tot en met 6 februari staan dit keer prenten- en voorleesboeken in de schijnwerpers.

Op woensdag 27 januari is van 09.00 tot 10.00 uur in alle bibliotheekvestigingen in Haarlemmermeer een gratis voorleesontbijt.

Zaterdag 30 januari is er voor kinderen vanaf 2 jaar de jeugdvoorstelling met de naam ‘Een geitje erbij!’.

Deze bewegelijke voorstelling met gebaren is die zaterdag van 10.30 uur tot 11.15 uur in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.
 

december 1, 2015

Zaterdag 12 december zal de Bibliotheek Haarlemmermeer samen met Little Green Dress een open kledingruil houden.....

HOOFDDORP – Zaterdag 12 december zal de Bibliotheek Haarlemmermeer samen met Little Green Dress een open kledingruil houden.

De Bibliotheek Hoofddorp is hierbij vanaf 12.00 uur dé plek om een garderobe op duurzame wijze op te frissen.

Deze middag kan men dames- en kinderkleding ruilen, waarbij men voor elk ingeleverd kledingstuk weer een ander kledingsstuk mag uitkiezen.

Hiermee kan men geld besparen, de garderobe vernieuwen en is men eveneens duurzaam bezig.

september 23, 2015

NIEUW–VENNEP – De bibliotheek in Nieuw–Vennep zal aanstaande zaterdag om 14.30 uur een speciale voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar organiseren............

NIEUW–VENNEP – De bibliotheek in Nieuw–Vennep zal aanstaande zaterdag om 14.30 uur een speciale voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar organiseren.

Deze voorstelling met de naam ‘Maarten Mus vliegt erop uit’ is een vrolijk stuk over een musje op een boerderij die zijn vader verloor aan een havik en op avontuur gaat om bloemenblaadjes te plukken en daarmee zijn verdrietige moeder te troosten.

Voor meer informatie: debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Bron: Haarlems Dagblad
 

augustus 27, 2015

Van 7 tot en met 13 september is het in de Bibliotheek Haarlemmermeer de Week van de Alfabetisering............

HOOFDDORP - Van 7 tot en met 13 september is het in de Bibliotheek Haarlemmermeer de Week van de Alfabetisering.
De bibliotheek gaat in diverse nieuwe activiteiten samen met partners meer aandacht geven aan preventie van laaggeletterdheid bij volwassenen.

augustus 12, 2015

Het aantal jongeren dat lid is van de bibliotheek stijgt, ook in Haarlemmermeer. De stijging gaat gelijk op met de landelijke trend....
 

HAARLEMMERMEER - Het aantal jongeren dat lid is van de bibliotheek stijgt, ook in Haarlemmermeer.

De stijging gaat gelijk op met de landelijke trend.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek constateerde onlangs dat het aantal jeugdleden in acht jaar tijd met een tiende is gestegen.

Ongeveer tweederde van het aantal bibliotheekleden in de polder is jonger dan 18 jaar.

Opmerkelijk is ook dat meer jeugdleden samen minder lenen.

Ook opvallend is dat het totaal aantal leden terugloopt.

De Haarlemmermeerse bibliotheek heeft 35.000 leden.

maart 3, 2015

Tijdens de komende Boekenweek zal schrijfster Karin Anema in Hoofddorp een lezing houden aan de hand van haar boek 'Vandaag koop ik alle kleuren'......
 

HOOFDDORP - Tijdens de komende Boekenweek zal schrijfster Karin Anema in Hoofddorp een lezing houden.

Zij zal dit op dinsdagavond 10 maart doen aan de hand van schilderijen van de hoofdpersoon uit haar boek 'Vandaag koop ik alle kleuren'.

Dit is het levensverhaal van een geestelijk zieke man en zijn vele psychoses.

De lezing vindt van 20.15 uur tot 22.15 uur plaats in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale .

Voor kaartverkoop en meer informatie: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl
 

februari 24, 2015

Studiebieb, het initiatief van de Bibliotheek Haarlemmermeer om leerlingen te begeleiden bij hun schoolwerk, heeft sinds kort een nieuwe ruimte......

HOOFDDORP - Studiebieb, het initiatief van de Bibliotheek Haarlemmermeer om leerlingen te begeleiden bij hun schoolwerk, heeft sinds kort een nieuwe ruimte.

Midden in het centrum van Hoofddorp heeft Studiebieb een eigen plek gekregen in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.

De ruimte is gezellig ingericht en geeft leerlingen een goede plek waar ze rustig en geconcentreerd kunnen werken.

januari 30, 2015

Zaterdag 7 februari is de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP – Zaterdag 7 februari is de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Haarlemmermeer. In de gemeente Haarlemmermeer hebben 23 scholen de voorleeskampioen van hun school aangemeld voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze winnaars zullen een fragment uit hun favoriete kinderboek voorlezen in de Podiumzaal van Pier K en strijden daarmee om een plek in de kwartfinale. Een jury zal bepalen of ze door gaan naar de volgende ronde.

oktober 7, 2014

Aanstaande zaterdag 11 oktober wordt in de Bibliotheek in Nieuw-Vennep de jeugdvoorstelling ‘Het Prentenpaleis’ uitgevoerd....

NIEUW-VENNEP - Aanstaande zaterdag 11 oktober wordt in de Bibliotheek in Nieuw-Vennep de jeugdvoorstelling ‘Het Prentenpaleis’ uitgevoerd.

Het Prentenpaleis is een muzikale, beeldende voorstelling in een getekende wereld, die wordt gegeven ter gelegenheid van de Kinderboekenweek.

De voorstelling, voor kinderen van 3 t/m 8 jaar, begint om half drie in de middag.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl