MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Burgemeester Onno Hoes

juli 27, 2018

Donderdag vond een seinstoring plaats die op NS-station Schiphol Airport tot volle perrons leidde......

Donderdag vond een seinstoring plaats die op NS-station Schiphol Airport tot volle perrons leidde. Naar aanleiding hiervan liet burgemeester Hoes bij Jinek weten dat er voor verbetering van het openbaar vervoer rond Schiphol zo’n 500 miljoen euro nodig is. De helft daarvan wordt betaald door de regio, maar voor de andere helft moet gelobbyd worden bij het Rijk. Volgens Hoes is de verbetering van het OV in ons aller belang, het is een groot bedrag maar omgerekend per passagier “gaat het nergens over”.

juli 25, 2018

Naar aanleiding van de verdrinking kort geleden van een vierjarig jongetje in de Toolenburg Plas wil Burgemeester Onno Hoes in gesprek gaan met een groep inwoners die een vorm van toezicht willen organiseren op en rond de plas..........

Naar aanleiding van de verdrinking kort geleden van een vierjarig jongetje in de Toolenburg Plas wil Burgemeester Onno Hoes in gesprek gaan met een groep inwoners die een vorm van toezicht willen organiseren op en rond de plas. Het college en een meerderheid van de gemeenteraad zien in een strandwacht niet dé oplossing. Zij vinden dat de ouders zelf de eerst aangewezenen zijn om hun kinderen in de gaten te houden. Een strandwacht kan ook net de verkeerde kant op kijken en is ook niet 24/7 op de been te brengen.

juli 21, 2018

Maandag 23 juli rond vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Alexander en Alexandra van der Meij-Fransz in Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun trouwdag...........

Maandag 23 juli rond vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Alexander en Alexandra van der Meij-Fransz in Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun trouwdag. Het paar was op 15 juli jl. 60 jaar getrouwd. De heer Van der Meij was scheikundig ingenieur bij de NEM en bij Shell tot 1971. Daarna werkte hij tot aan zijn pensioen bij de HTS in Amsterdam. Mevrouw Van der Meij was van 1956 tot 1959 onderwijzeres en zij heeft ook nog 40 jaar les gegeven in gymnastiek, dans en yoga. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.

juli 18, 2018

Ruim duizend nabestaanden hebben dinsdag 17 juli bij het Nationaal Monument stilgestaan bij Vliegramp MH17............

VIJFHUIZEN - Ruim duizend nabestaanden hebben dinsdag 17 juli bij het Nationaal Monument stilgestaan bij Vliegramp MH17. Er waren toespraken, er werden bloemen gelegd, er was een minuut stilte en opnieuw werden de 298 namen van de slachtoffers genoemd met hun leeftijd ten tijde van de ramp. Burgemeester Onno Hoes sprak de hoop uit dat het verdriet minder scherp zal aanvoelen nu we vier jaar verder zijn. Hierna sprak pastoor Jules Dresmé over ‘een niet meer uit te wissen herinnering’ en over gerechtigheid die er moet komen.

juni 16, 2018

Op maandag 18 juni onthult waarnemend burgemeester Onno Hoes de verhalenpaal ‘Gezag’ en opent daarmee het ‘buitenmuseum’ van Haarlemmermeer......

Op maandag 18 juni onthult waarnemend burgemeester Onno Hoes de verhalenpaal ‘Gezag’ en opent daarmee het ‘buitenmuseum’ van Haarlemmermeer.

‘Gezag’ is één van de vijftien verhalenpalen in de polder die samen het ‘buitenmuseum van Haarlemmermeer’ vormen.

Langs de verhalenpalen zijn vier fietsroutes ontwikkeld die gratis te verkrijgen zijn bij het Cruquius Museum, het Historisch Museum, de VVV en bij boekhandel Stevens in Hoofddorp.

juni 14, 2018

Op maandag 18 juni bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Anton en Johanna Maria Nimis-Van Rooijen in Woonzorgcentrum Eijkenhove in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op maandag 18 juni bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Anton en Johanna Maria Nimis-Van Rooijen in Woonzorgcentrum Eijkenhove, ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De heer en mevrouw Nimis-Van Rooijen zijn altijd buurmeisje en buurjongen geweest op de Cruquiusdijk. De familie Nimis kwam altijd bij de familie Van Rooijen kaarten.
Een tijd lang dacht het echtpaar dat het niets tussen hen kon worden, omdat Annie katholiek was en Ton heeft geen geloof had. Toch hebben ze doorgezet en mochten uiteindelijk trouwen.

juni 13, 2018

Het nieuwsplatform 1Limburg.nl en de celebrity-vastgoedblog Bekendeburen.nl melden dat Onno Hoes en Albert Verlinde opnieuw samen een appartement in Maastricht hebben gekocht.......

Het nieuwsplatform 1Limburg.nl en de celebrity-vastgoedblog Bekendeburen.nl melden dat Onno Hoes en Albert Verlinde opnieuw samen een appartement in Maastricht hebben gekocht.

In 2014 gingen Hoes en Verlinde als stel uit elkaar. Ze verkochten dit voorjaar hun penthouse in de binnenstad van Maastricht.

Hoewel de twee nog regelmatig in het uitgaansleven van de stad werden gezien, gold de verkoop van die woning voor velen als aanwijzing voor ontmanteling van hun gezamenlijke bezit.

juni 1, 2018

Ed van den Berg uit Vijfhuizen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.....

VIJFHUIZEN/HAARLEM - Ed van den Berg uit Vijfhuizen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In de Haarlemse locatie van het Nova College ontving hij donderdag de Koninklijke Onderscheiding uit handen van de Haarlemmermeerse burgemeester Onno Hoes.

mei 31, 2018

Vrijdag 1 juni opent burgemeester Onno Hoes ’s middags om half 6 de tweede editie van het Take Off Music Event .....

HOOFDDORP - Vrijdag 1 juni opent burgemeester Onno Hoes ’s middags om half 6 de tweede editie van het Take Off Music Event in het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Het hele weekend wordt het Cultuurgebouw gevuld met Swing, Jazz en Bigband.
Naast de vele optredens, masterclasses en jamsessies vindt op zaterdag
2 juni ook de Correndon Big Band Competition plaats, met talent uit binnen- en buitenland.

mei 25, 2018

Maandag 28 mei bezoekt burgemeester Onno Hoes de heer Karel Markus en mevrouw Nel Markus-Verhoef in Aalsmeerderbrug .....

HOOFDDORP/AALSMEERDERBRUG - Maandag 28 mei bezoekt burgemeester Onno Hoes de heer Karel Markus en mevrouw Nel Markus-Verhoef in Aalsmeerderbrug om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Meneer Markus is in de Haarlemmermeerpolder geboren en woont zijn hele leven al hier. Mevrouw Markus is in Aalsmeer geboren.
Het echtpaar heeft een dochter en een zoon.

mei 25, 2018

Binnenkort wordt het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ in Haarlemmermeer gerealiseerd.....

HAARLEMMERMEER - Binnenkort wordt het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ in Haarlemmermeer gerealiseerd.

“Schakels aan de Ketting’ is een langlopend erfgoedproject. Al in 2015 nam Haarlemmermeermuseum De Cruquius het initiatief voor de erfgoedmarkeringen en -routes.

Vijftien Verhalenpalen belichten, via vier thematische fietsroutes, het erfgoed van de polder en vormen samen het zogenaamde ‘buitenmuseum van Haarlemmermeer’.

Op maandag 18 juni onthult burgemeester Onno Hoes de Verhalenpalen.

mei 12, 2018

Haarlemmermeer heeft samen met het Jongeren Informatie Punt een checklist gemaakt voor inwoners die 18 jaar zijn geworden.......

Haarlemmermeer heeft samen met het Jongeren Informatie Punt een checklist gemaakt voor inwoners die 18 jaar zijn geworden.

Maandelijks gaat de gemeente zo’n 170 verjaardagskaarten versturen naar de jarigen van die maand met de felicitaties maar ook met de checklist.

In deze lijst worden zaken genoemd die een 18-jarige zelf moet regelen. Bijvoorbeeld: zorgverzekering, DigiD, bankzaken, verzekeringen, belasting en toeslagen.

mei 8, 2018

Het omstreden besluit om auto- en treinreizigers naar Schiphol tegen te houden vanwege de stroomstoring vorige week, nam de Koninklijke Marechaussee op eigen houtje.....

HOOFDDORP - Het omstreden besluit om auto- en treinreizigers naar Schiphol tegen te houden vanwege de stroomstoring vorige week, nam de Koninklijke Marechaussee op eigen houtje.
Dat schrijft burgemeester Onno Hoes aan de gemeenteraad.

Hoes is als burgemeester het bevoegd gezag dat dit soort besluiten eigenlijk moet nemen, maar hij was slechts op de hoogte gebracht van de afsluitingen. Uitgezocht wordt nu of de luchthaven en de Marechaussee een fout hebben gemaakt.

mei 2, 2018

De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor de aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen.......... 

NIEUW-VENNEP - De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor de aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen. Volgens Forza!-raadslid Michel van Dijk was de organiserende stichting dit jaar 676 euro kwijt aan de vereiste vergunning tegen 300 euro vorig jaar. Burgemeester Hoes betreurt de gang van zaken. Volgens hem heeft de stichting aangegeven dat zo'n 1000 mensen zouden meedoen aan het evenement, aanzienlijk meer dan het aantal deelnemers van vorig jaar. Dit leidde tot een aanzienlijk hoger tarief.

mei 2, 2018

De gemeenteraadsfractie van Forza! is erg geschrokken van het bericht in het Algemeen Dagblad dat burgemeester Hoes niet gekend is in het besluit om Schiphol afgelopen zondag af te sluiten.......

De gemeenteraadsfractie van Forza! is erg geschrokken van het bericht in het Algemeen Dagblad dat burgemeester Hoes niet gekend is in het besluit om Schiphol afgelopen zondag af te sluiten. Volgens Forza! is de burgemeester immers verantwoordelijk bij rampen en crises op Schiphol. De fractie wil nu van het college weten wat zijn reactie hierop is en ook waarom de gemeenteraad niet meteen ingelicht is. Verder vraagt Forza! zich af wat er wordt ondernomen om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt en of de waarnemend burgemeester inmiddels al is toegerust op zijn verantwoordelijk m.b.t.

april 26, 2018

Waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer is verbaasd over de kritiek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.....

HOOFDDORP - Waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer is verbaasd over de kritiek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die vindt dat bij alle discussies over de groei van Schiphol te weinig wordt gekeken naar veiligheid.

april 20, 2018

In 2016 kwam de eerste Dorpsgids Badhoevedorp, Boesingheliede, Lijnden en Nieuwemeer uit.....

BADHOEVEDORP - In 2016 kwam de eerste Dorpsgids Badhoevedorp, Boesingheliede, Lijnden en Nieuwemeer uit. Inmiddels ligt de derde editie alweer bijna in de brievenbussen.
Maandagavond 23 april neemt burgemeester Onno Hoes in Dorpshuis Badhoevedorp het eerste exemplaar in ontvangst. Maar eerst reikt hij de prijzen uit voor de beste foto’s uit de wedstrijd onder de inwoners van de vier dorpen en kernen. De 3 beste foto’s krijgen een speciale plaats in de Dorpsgids.

maart 27, 2018

De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is vanaf de samenvoeging in 2019 herkenbaar aan een kleurrijke H die voortdurend van gedaante verandert.......

HAARLEMMERMEER - De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is vanaf de samenvoeging in 2019 herkenbaar aan een kleurrijke H die voortdurend van gedaante verandert.

Dat is de keuze van vijfduizend inwoners en van de gemeentebesturen van beide gemeenten.

Burgemeesters Pieter Heiliegers en Onno Hoes van de twee fusiegemeenten hebben dit maandag 26 maart bekendgemaakt.

De gekozen huisstijl is herkenbaar en laat de diversiteit van de gemeente zien.

maart 21, 2018

In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant........

NIEUW-VENNEP – In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant. Volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een groene schoolomgeving en contact met de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

maart 8, 2018

Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is in 2017 met 11% gedaald t.o.v. het jaar daarvoor..........

Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is in 2017 met 11% gedaald t.o.v. het jaar daarvoor. In totaal zijn dat 830 delicten minder. Het aantal woninginbraken (543) is echter toegenomen ondanks de vele inspanningen in de preventiesfeer. Vooral in de donkere dagen van 2017 is meer ingebroken dan het jaar ervoor. In Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp zijn de meeste inbraken gepleegd.Het aantal overvallen in Haarlemmermeer is vorig jaar met zes toegenomen tot totaal tien ten opzichte van 2016.

februari 23, 2018

Maandag 26 februari geeft burgemeester Onno Hoes het startsein voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International.....

HOOFDDORP - Maandag 26 februari geeft burgemeester Onno Hoes het startsein voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International.

Opnieuw zullen vele tientallen vrijwilligers op pad gaan om giften in te zamelen voor de mensenrechtenorganisatie.
Dat haar werk noodzakelijk is, blijkt onder andere uit het Jaarboek
2017-2018 dat deze donderdag is verschenen.

Niet alleen in oorlogsgebieden, maar ook in vele andere landen worden mensenrechten geschonden en staat de rechtsstaat onder druk.

februari 21, 2018

Haarlemmermeer ziet een streekomroep niet zitten.......

HOOFDDORP – Haarlemmermeer ziet een streekomroep niet zitten. In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Onno Hoes dat één omroep voor Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen geen recht doet aan de natuurlijke habitat van Haarlemmermeerders en aan inwoners van andere gemeenten. Hij vindt samenwerking tussen lokale omroepen een goede zaak, maar een streekomroep gaat hem te ver. Hij wijst naar plannen van MeerOmroep om als lokale omroep de maatschappelijke functie te versterken.

februari 7, 2018

Burgemeesters Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Onno Hoes van Haarlemmermeer hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer...........

HAARLEMMERMEER - Burgemeesters Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Onno Hoes van Haarlemmermeer hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer. De Dorpsraad van Spaarndam-West heeft namelijk voorgesteld Spaarndam-Oost bij hen te voegen door een grenscorrectie, wat zou betekenen dat Spaarndam-Oost bij Haarlem zou komen.

januari 26, 2018

Ondernemer Marc van Rijsselberghe heeft afgelopen woensdag uit handen van burgemeester Onno Hoes de derde Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer ontvangen.....

HOOFDDORP  -  Ondernemer Marc van Rijsselberghe heeft afgelopen woensdag uit handen van burgemeester Onno Hoes de derde Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer ontvangen.

Met deze Penning wil Haarlemmermeer pioniers voor de circulaire samenleving in de schijnwerpers zetten.