MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nederstigt en Houtkamp | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Cruquius

maart 13, 2018

SuperStoomdag. Op deze dag is iedereen welkom tussen 11 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags bij het Stoompracticum.....

In het Cruquius Museum is op zaterdag 17 maart een SuperStoomdag.

Op deze dag is iedereen welkom tussen 11 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags bij het Stoompracticum.

Er worden dan diverse modellen van stoommachines getoond en zijn er diverse demo’s van de verschillende machines.

Tevens zal meester modellen maker Frits Schuring aanwezig zijn die een aantal modellen zal meenemen.

maart 9, 2018

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag een hoorzitting gehouden over de plannen voor de woonwijk Wickevoort in Cruquius......

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag een hoorzitting gehouden over de plannen voor de woonwijk Wickevoort in Cruquius.

15 insprekers vertelden over de zorgen die er in de omgeving zijn op het gebied van ontsluiting van de nieuwe woonwijk, verkeersafwikkeling bij het kruispunt N201/Spieringweg, gebrek aan voet- en fietspaden en de groenvoorziening in het gebied.

Opvallend was dat een wethouder van de gemeente Heemstede kwam inspreken. Zij maakt zich grote zorgen voor de verkeersafwikkeling aan de andere kant van Cruquiusbrug in Heemstede.

maart 6, 2018

Donderdag 8 maart 2018 wordt er door de gemeenteraad een hoorzitting georganiseerd over het bestemmingsplan Wickevoort in Cruquius. Het is de bedoeling dat er woning gebouwd gaan worden op dit terrein.....

Donderdag 8 maart 2018 wordt er door de gemeenteraad een hoorzitting georganiseerd over het bestemmingsplan Wickevoort in Cruquius. Het is de bedoeling dat er woning gebouwd gaan worden op dit terrein.

Bewoners en organisaties die een zienswijze hebben ingediend op het plan kunnen deze toelichten en reageren op wat het college van Burgemeester en Wethouders hebben aangegeven met de zienswijzen te doen.

Op 15 maart 2018 gaat de gemeenteraad dan in een sessie er over praten en uiteindelijk op 22 maart wordt er gestemd over het bestemmingsplan.
 

februari 20, 2018

Houd je van natuur en wil je meer weten over bijen, schrijf je dan in voor de introductiecursus over bijen en hun leefomgeving 2018 van de Imkers Vereniging Haarlemmermeer......

Houd je van natuur en wil je meer weten over bijen, schrijf je dan in voor de introductiecursus over bijen en hun leefomgeving 2018 van de Imkers Vereniging Haarlemmermeer.

In vier cursusavonden en een praktijkmiddag nemen de imkers je mee in het fascinerende leven van de honingbijen.

Ook vertellen zij tijdens deze cursus iets over de wilde bij, de hommel en de wesp.

Tijdens de praktijkmiddag op 28 april a.s. kan je o.a. een kijkje nemen in een van de bijenvolken op het park van de vereniging.

februari 6, 2018

Directeur van het museum, Elise van Melis, ontving uit handen van Robert ten Brink een cheque van maar liefst 400.000 euro van de BankGiro Loterij......

Grote blijdschap afgelopen weekend bij Museum de Cruquius.

Directeur van het museum, Elise van Melis, ontving uit handen van Robert ten Brink een cheque van maar liefst 400.000 euro van de BankGiro Loterij.

Met dit geld is een nieuw museum binnen handbereik. Dit nieuwe museum moet het hele verhaal van de strijd tegen het water vertellen, van het ontstaan van de polder tot toekomstige ontwikkelingen rond waterbeheersing.

februari 1, 2018

Het invullen van vacatures wordt tegenwoordig steeds lastiger.......

CRUQUIUS - Het invullen van vacatures wordt tegenwoordig steeds lastiger. Maar middels een persbericht laat sociale onderneming Paswerk weten dat in de nabije weken enkele tientallen medewerkers beschikbaar komen. Deze medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar beschikken over passende competenties voor uiteenlopende functies. De ervaring leert dat een juiste invulling van deze functies vaak andere functies kan ontlasten.

januari 30, 2018

In Cruquius zijn op zaterdagochtend een auto en een bedrijfsbusje met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Kruisweg met de Spieringweg.....

In Cruquius zijn op zaterdagochtend een auto en een bedrijfsbusje met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Kruisweg met de Spieringweg.

Hoewel er sprake was van een flinke ravage en forse blikschade bij beide voortuigen, hoefde geen van de inzittenden met de ambulance mee.

Door het ongeval en de opruimwerkzaamheden waren in beide richtingen rijstroken van de N201 afgesloten.
 

januari 26, 2018

In Cruquius Museum is tot 7 mei 2018 de tentoonstelling “Heavy Metal’ te zien van fotograaf Rob Slooten.....

CRUQUIUS - In Cruquius Museum is tot 7 mei 2018 de tentoonstelling “Heavy Metal’ te zien van fotograaf Rob Slooten.

Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte houten pinhole camera. De afbeelding komt tot stand door een klein cirkelvormig gaatje. Een lens van een fototoestel bundelt het licht naar één punt en is daardoor in staat scherpe afbeeldingen te maken

januari 19, 2018

Opnieuw heeft SEIN, de Stichting Epilepsie Instellingen in Nederland, bewezen de NIAZ-accreditatie waard te zijn.....

CRUQUIUS - Opnieuw heeft SEIN, de Stichting Epilepsie Instellingen in Nederland, bewezen de NIAZ-accreditatie waard te zijn.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg kende SEIN op 22 december 2017 de accreditatiestatus toe. De officiële uitreiking van het accreditatiebewijs was afgelopen dinsdag.

Het NIAZ onderzoekt of zorginstellingen hun organisatie zo hebben ingericht dat zij voldoende kwaliteit van zorg kunnen bieden.

november 17, 2017

In deze tijd waarin veel belang wordt gehecht aan permanente educatie, wil ook sociale onderneming Paswerk bijdragen aan het up to date houden van de kennis van haar medewerkers.....

CRUQUIUS - In deze tijd waarin veel belang wordt gehecht aan permanente educatie, wil ook sociale onderneming Paswerk bijdragen aan het up to date houden van de kennis van haar medewerkers.
Daartoe krijgen alle medewerkers van Paswerk Schoonmaak opleidingen en cursussen, zoals de SVS Basiscursus Schoonmaak van de landelijke schoonmaakbranche.

De groep medewerkers, die in de regio dagelijks gemeentehuizen, andere kantoren en bedrijfsgebouwen schoonhouden, hebben de eindtoets van een opfriscursus succesvol afgerond en een officieel certificaat ontvangen.

november 6, 2017

Een 26-jarige snorfietser uit Cruquius heeft zondagochtend twee personen op de Kruisweg in Hoofddorp aangereden. Alle drie de betrokken personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht......

Een 26-jarige snorfietser uit Cruquius heeft zondagochtend twee personen op de Kruisweg in Hoofddorp aangereden. Alle drie de betrokken personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De snorfietser reed door een nog onbekende oorzaak tegen de Hoofddorpers aan vanaf de zijkant.

Een van deze personen is met zwaar letsel naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht. De andere twee hebben letsel overgehouden aan het gezicht.

november 1, 2017

Zaterdag 4 november treedt het beroemde Serafino String Trio op in Museum Cruquius. Het strijktrio wordt gevormd door Cecilia Bernardini op viool, Simone van der Giessen op altviool en Timora Rosler op cello......

Zaterdag 4 november treedt het beroemde Serafino String Trio op in Museum Cruquius. Het strijktrio wordt gevormd door Cecilia Bernardini op viool, Simone van der Giessen op altviool en Timora Rosler op cello.

Het Serafino Strijktrio is opgericht in 2010 door drie gelijkgestemde musici die de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen.

Het trio is vernoemd naar de viool van Cecilia Bernardini, een Santo Serafin uit 1750.

oktober 18, 2017

In de Waterschapszaal van het Cruquius Museum is een expositie ingericht van werk van fotograaf Kees van der Veer......

In de Waterschapszaal van het Cruquius Museum is een expositie ingericht van werk van fotograaf Kees van der Veer.

In augustus 2017 maakte Kees van der Veer honderden luchtfoto’s van de polder in ontwikkeling vanuit een helikopter. Van die opnamen is nu in het museum een selectie te zien.

Voor de serie kreeg Van der Veer speciaal toestemming van de luchtverkeersleiding op Schiphol om boven de polder te vliegen.

Op de foto’s toont de fotograaf het unieke lijnenspel in Haarlemmermeer. De tentoonstelling is te zien tot 14 januari 2018.

oktober 3, 2017

7 oktober geven de maffe professoren van Mad Science in hun witte lab-jassen een spectaculaire show in het Cruquius museum. Het evenement vindt plaats in het kader van het Weekeinde van de Wetenschap......

Zaterdag 7 oktober geven de maffe professoren van Mad Science in hun witte lab-jassen een spectaculaire show in het Cruquius museum. Het evenement vindt plaats in het kader van het Weekeinde van de Wetenschap.

Tijdens de show wordt uitleg gegeven over energie. Zo gaat het over de krachten van statische elektriciteit, en hoe het komt dat sommige dingen elkaar aantrekken of juist afstoten.

Wie erbij wil zijn kan het beste vooraf alvast even mailen naar aanmelden@shmdc.nl

september 27, 2017

Bij de augustrekking van de Postcode Loterij zijn hele wijken in Cruquius en Lijnden in de prijzen gevallen.....

CRUQUIUS/LIJNDEN - Bij de augustrekking van de Postcode Loterij zijn hele wijken in Cruquius en Lijnden in de prijzen gevallen. De bewoners die in die trekking meespeelden winnen allemaal de IJsprijs.

In Cruquius viel de IJsprijs op postcodegebied 2142 en in Lijnden zijn de deelnemers in postcodegebied 1175 de gelukkigen.

De prijswinnaars, 166 uit Cruquius en 186 in Lijnden, kunnen hun IJsprijs vanaf volgende week ophalen bij een bouwmarkt in Cruquius en een supermarkt in Amsterdam-Slotervaart.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

september 27, 2017

In het kader van de Maand van de Geschiedenis ontvangen Haarlemmermeermuseum De Cruquius en Vluchtelingenwerk West en Midden-Nederland gezamenlijk de taalcoaches van Vluchtelingenwerk in het museum......

In het kader van de Maand van de Geschiedenis ontvangen Haarlemmermeermuseum De Cruquius en Vluchtelingenwerk West en Midden-Nederland gezamenlijk de taalcoaches van Vluchtelingenwerk in het museum. 

In oktober kunnen de taalcoaches samen met hun anderstalige taalmaatjes, onder wie voormalig vluchtelingen, de tentoonstelling Pioniers in de Polder in het Historisch Museum bezoeken.

Ook zullen enkele voormalige vluchtelingen als gastspreker aanschuiven bij de Verhalentafelserie in het Historisch Museum.

september 8, 2017

Op de valreep heeft Dorpshuis Cruquius bij de gemeente Haarlemmermeer bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen op en bij het Sein-terrein.....

CRUQUIUS - Op de valreep heeft Dorpshuis Cruquius bij de gemeente Haarlemmermeer bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen op en bij het Sein-terrein. Het Dorpshuis-bestuur wil overigens niet dat de bouwplannen worden opgeheven, maar dat er knelpunten worden opgelost.

augustus 31, 2017

Tijdens Open Monumentenweekend op 9 en 10 september organiseert en participeert Haarlemmermeermuseum De Cruquius in allerlei activiteiten voor jong en oud op bijzondere erfgoedlocaties.......

HAARLEMMERMEER - Tijdens Open Monumentenweekend op 9 en 10 september organiseert en participeert Haarlemmermeermuseum De Cruquius in allerlei activiteiten voor jong en oud op bijzondere erfgoedlocaties. Zo vinden onder meer de prijsuitreiking plaats voor het Haarlemmermeers monument van het jaar, worden er gratis rondleidingen gegeven in Historisch Museum, Cruquius Museum en de Witte Boerderij en wordt er een ronkende trekkerstocht door Hoofddorp gehouden.

augustus 18, 2017

Zaterdag 19 augustus is het plein op Boulevard Cruquius één heel groot schuimbad.....

CRUQUIUS - Zaterdag 19 augustus is het plein op Boulevard Cruquius één heel groot schuimbad.

In het schuimbad worden gekleurde sponsjes verstopt. Het kind dat een spons met de juiste kleur vindt, maakt kans op een leuke prijs.
Voor de ouders wordt het plein gezellig gemaakt met een zomers muziekje.

Mocht het zaterdag onverhoopt niet zomers genoeg zijn voor het dragen van zwemgoed, dan zijn er alternatieve spelen voor de kinderen.

augustus 2, 2017

De Gildegids, de Waterkoets en het Cruquius Museum verzorgen op 4 en 11 augustus extra vaartochten met een verhaal......

CRUQUIUS – De Gildegids, de Waterkoets en het Cruquius Museum verzorgen op 4 en 11 augustus extra vaartochten met een verhaal.

Liefhebbers kunnen op deze dagen bij het Spaarne in Haarlem instappen om met de Waterkoets naar het Cruquius Museum te varen.

Onderweg vertelt een gids over het waterbeheer in het verleden, het heden en in de toekomst.

Reserveren kan via de site dewaterkoets.nl

Bron: haarlemsdagblad.nl
  

juli 26, 2017

Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”......

HOOFDDORP – Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”.

De officiële bekendmaking van de uitslag wordt op 9 september gedaan door cultuurwethouder Derk Reneman in het Cruquius Museum in Cruquius

Volgens Reneman wil het gemeentebestuur met deze verkiezing de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

juli 24, 2017

Zondagmiddag is op de Spaarneweg in Cruquius een auto van de weg geraakt en op z’n kop in het ernaast gelegen water terecht gekomen.......

CRUQUIUS – Zondagmiddag is op de Spaarneweg in Cruquius een auto van de weg geraakt en op z’n kop in het ernaast gelegen water terecht gekomen.

Omstanders boden direct hulp door in het water te springen om de twee inzittenden uit hun auto en op het droge te helpen.

Naast diverse hulpdiensten was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze bleek niet nodig te zijn.

De inzittenden van de auto liepen geen letsel op, maar zijn wel naar het ziekenhuis overgebracht om daar op warmen en te douchen.

juli 13, 2017

Dinsdag vond in de tuin van het Cruquius Museum de première plaats van een nieuwe animatiefilm over de droogmaking van het Haarlemmermeer..........

CRUQUIUS – Dinsdag vond in de tuin van het Cruquius Museum de première plaats van een nieuwe animatiefilm over de droogmaking van het Haarlemmermeer. Meer dan 100 medewerkers en vrijwilligers konden als eerste de film “Waterwolf” van filmer/animator Niels Mud bewonderen. De film vertelt en verbeeldt kort en bondig de geschiedenis van het Haarlemmermeer en de droogmaking.

juli 13, 2017

Vandaag ondertekent wethouder Tom Horn in het projectbureau aan de Spieringweg in Cruquius de bouwplannen voor het Landgoed Wickevoort.......

CRUQUIUS - Vandaag ondertekent wethouder Tom Horn in het projectbureau aan de Spieringweg in Cruquius de bouwplannen voor het Landgoed Wickevoort. Het is de officiële start voor de bouw van 1000 woningen op een gebied van 57 hectare met plaats voor zowel de zorg-woon- en onderwijsvoorzieningen van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) als voor een nieuw woongebied met maximaal duizend woningen. De andere ondertekenaars zijn Peter Heuvelink (AM directeur Noordwest) en Jean Willem Barzilay, bestuurder van SEIN.