MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerMagazine (H) | 18:00 - 19:00
Share |

Content about D66 Haarlemmermeer

september 25, 2018

D66 Haarlemmermeer stelt het college vragen over op woensdag 12 september door Zembla getoonde documentaire ‘De Kunstgrasberg’......

D66 Haarlemmermeer stelt het college vragen over op woensdag 12 september door Zembla getoonde documentaire ‘De Kunstgrasberg’.

Volgens D66 toont de documentaire misstanden met betrekking tot de recycling van kunstgrasvelden.

De in de uitzending genoemde Nederlandse bedrijven die claimen kunstgras te recyclen, leverden de beloofde recycling-diensten niet.
Wel lieten deze bedrijven verschillende gemeenten wel 10.000 tot 20.000 euro per kunstgrasveld betalen voor verwijdering en recycling.

D66 is benieuwd of het college met een oplossing komt.

september 14, 2018

Gemeente Haarlemmermeer zou een gerichte campagne moeten opzetten om zwerfplastic tegen te gaan. Dit verdedigt D66-raadslid Denise Abbas......

Gemeente Haarlemmermeer zou een gerichte campagne moeten opzetten om zwerfplastic tegen te gaan. Dit verdedigt D66-raadslid Denise Abbas.

Volgens haar is dit het juiste moment voor zo’n campagne, omdat er juist nu veel aandacht voor plasticvervuiling is.

Deze belangstelling richt zich vooral op de zogeheten ‘plastic soep’ in de zee, maar volgens Denise Abbas bedreigt plastic ook de grond.

Dat plastic zorgt voor vervuiling van compost, die onmisbaar is in de teelt van heel veel gewassen.
 

juli 20, 2018

D66 Haarlemmermeer heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt..........

D66 Haarlemmermeer heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De top 6 bestaat uit ervaren kandidaten en nieuw talent en bevat 50% vrouwen. Lijsttrekker is Joost Koomen, op nummer 2 staat fractiemedewerker Gerdien Knikker, op de derde plaats staat raadslid John Jhinnoe. Vierde op de lijst is nieuwkomer Charlotte van der Meij uit Nieuw Vennep, nu jurist bij de sociale dienst.

juni 5, 2018

D66 vraagt in een brief aan het college van B&W aandacht voor voldoende gratis drinkwater tijdens evenementen in Haarlemmermeer......

D66 vraagt in een brief aan het college van B&W aandacht voor voldoende gratis drinkwater tijdens evenementen in Haarlemmermeer.

Volgens de democraten kan het niet zo zijn, dat festivalbezoekers bij hoge temperaturen en zomerse omstandigheden een duur flesje water moeten kopen, mede omdat er onvoldoende of geen gratis water tappunten aanwezig zijn.

Het drinken van kraanwater is gezond, goedkoop en milieuvriendelijk, zegt de partij in een toelichting op haar vragen.

mei 9, 2018

Staatsbosbeheer heeft als eigenaar veel te weinig geld beschikbaar voor onderhoud van recreatiegebied Zwaansbroek .....

ZWAANSHOEK - Staatsbosbeheer heeft als eigenaar veel te weinig geld beschikbaar voor onderhoud van recreatiegebied Zwaansbroek ten westen van Nieuw-Vennep. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op mondelinge vragen van D66.
Volgens de Haarlemmermeerse fractie verpaupert Zwaansbroek, wat extra schrijnend is omdat het gebied juist steeds populairder wordt bij wandelaars, fietsers en joggers.

maart 9, 2018

Vanmorgen is in het Haarlemmermeer Lyceum de winnaar bekend gemaakt van de door D66 Haarlemmermeer georganiseerde verkiezing van de Conciërge van het jaar 2018.......

Vanmorgen is in het Haarlemmermeer Lyceum de winnaar bekend gemaakt van de door D66 Haarlemmermeer georganiseerde verkiezing van de Conciërge van het jaar 2018.

De jury had het er moeilijk mee, want de juryleden stemden verdeeld op één van de drie finalisten.

De winnende conciërge is uiteindelijk Quintin Duikersloot van het Haarlemmermeer Lyceum geworden.

De feestelijke uitreiking van de trofee werd gedaan door het Tweede Kamerlid van D66 Paul van Meenen.
 

februari 16, 2018

Raadslid Joost Koomen van D66 Haarlemmermeer heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over fluittonen door een fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het SKWA en De Pioniers in Hoofddorp.......

Raadslid Joost Koomen van D66 Haarlemmermeer heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over fluittonen door een fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het SKWA en De Pioniers in Hoofddorp.

De fluittonen zijn hinderlijk voor omwonenden. Zij vinden dat de brug ondeugdelijk is geconstrueerd. Het probleem speelt sinds de aanleg in 2014 bij hogere windsnelheden.

Omwonenden vinden de correspondentie met de gemeente traag, maar onderzoek en oplossingsmaatregelen van de gemeente hebben al 90.000 euro gekost.

februari 15, 2018

D66 Haarlemmermeer heeft uit meer dan 50 aanmeldingen zeven conciërges geselecteerd voor de titel “Conciërge van het jaar”............

HOOFDDORP – D66 Haarlemmermeer heeft uit meer dan 50 aanmeldingen zeven conciërges geselecteerd voor de titel “Conciërge van het jaar”. De overgebleven genomineerden zijn Michel Bouman van ’t Joppe, Gerrie Windhoud en Paco Morea van het Hoofdvaart College, Frank en Thea van Klavertje Vier, Pascal Markus van ISK Hoofdvaart College en Quintin Duikersloot van Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand.

januari 24, 2018

D66 Haarlemmermeer heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over voorlichting aan expats, die mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen......

D66 Haarlemmermeer heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over voorlichting aan expats, die mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Alle EU-staatsburgers zijn stemgerechtigd voor de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente waar ze als burger ingeschreven staan.

Ook mensen van buiten de EU, die langer dan 5 jaar in Nederland wonen, zijn stemgerechtigd.

Haarlemmermeer heeft, ook door de komst van de internationale school, een steeds groter wordende expatgemeenschap.

november 18, 2017

D66 Haarlemmermeer organiseert woensdag 22 november een bijeenkomst rond het thema ‘Onderwijs, Werk en Inkomen en Zorg. Tijdens deze avond wil de partij met haar leden en belangstellenden brainstormen aan de hand van een aantal stellingen.......

D66 Haarlemmermeer organiseert woensdag 22 november een bijeenkomst rond het thema ‘Onderwijs, Werk en Inkomen en Zorg. Tijdens deze avond wil de partij met haar leden en belangstellenden brainstormen aan de hand van een aantal stellingen.

Daarnaast wil de lokale afdeling op deze manier de belangrijkste punten van deze thema’s inventariseren.

Dit met het oog op de verkiezingen voor de gemeenteraad in november 2018. De programmacommissie van D66 neemt deze aandachtspunten vervolgens mee bij het opstellen en schrijven van het concept verkiezingsprogramma.

oktober 19, 2017

D66 heeft het college van B&W verzocht zich aan te melden voor een proef met legale wietteelt in Haarlemmermeer...........

HAARLEMMERMEER - D66 heeft het college van B&W verzocht zich aan te melden voor een proef met legale wietteelt in Haarlemmermeer. Het nieuwe regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en CU "Vertrouwen in de toekomst" biedt een aantal gemeenten ruimte om te experimenteren met door de overheid gereguleerde wietteelt. Volgens raadslid Pablo Meegdes is het gedoogbeleid al geruime tijd achterhaald en zal een dergelijk experiment ruimte bieden om nieuw beleid op de verkoop en teelt van wiet uit te proberen.

juli 3, 2017

D66 Haarlemmermeer heeft het college van B en W vragen gesteld over de hoge bedragen voor externe inhuur bij de Veiligheidsregio......

HOOFDDORP – D66 Haarlemmermeer heeft het college van B en W vragen gesteld over de hoge bedragen voor externe inhuur bij de Veiligheidsregio.

Uit onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag en RTV-NH, alsmede uit een artikel van Het Haarlems Dagblad, is gebleken dat er hoge bedragen voor externen zijn betaald.

Daarbij heeft iemand zelfs 160.000 euro als vergoeding voor een opdracht heeft gekregen.

Dit is volgens D66-raadslid Pablo Meegdes extra zuur omdat de afgelopen jaren onder andere bij de brandweer flink is bezuinigd.
  

mei 16, 2017

Deze masterclass voor inwoners van Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, zal over vier woensdagavonden verdeeld worden.....

HOOFDDORP – D66 Haarlemmermeer gaat in Hoofddorp een masterclass over lokale politiek houden.

Deze masterclass voor inwoners van Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, zal over vier woensdagavonden verdeeld worden.

Op 31 mei start de eerste avond waarbij de gemeenteraad centraal staat en op 7 juni komen debatteren en spreekvaardigheid aan de orde .
Verder staat op 14 juni de begroting van de gemeente centraal en zal op 21 juni de slotavond plaatsvinden.

mei 13, 2017

Om jongeren uit Haarlemmermeer meer bij de gemeentelijke politiek te betrekken zal D66 op woensdag 31 mei de bijeenkomst Pizza & Politics in Zwanenburg houden......

ZWANENBURG – Om jongeren uit Haarlemmermeer meer bij de gemeentelijke politiek te betrekken zal D66 op woensdag 31 mei de bijeenkomst Pizza & Politics in Zwanenburg houden.

Na het succes van de vorige editie van Pizza & Politics wil de lokale afdeling van D66 jongeren en politici op deze wijze bij elkaar brengen en de kloof te dichten onder het genot van pizza.

De bijeenkomst vindt van 17.00 tot 18.30 uur plaats bij stichting De Basis in Zwanenburg en de toegang is gratis.
 

februari 4, 2017

Ook in Haarlemmermeer zijn op basisscholen meer mannelijk leerkrachten nodig.....

HOOFDDORP – Ook in Haarlemmermeer zijn op basisscholen meer mannelijk leerkrachten nodig.

Tot deze conclusie kwam men afgelopen donderdag bij de debatavond van D66 Haarlemmermeer over het onderwijs.

Verschillende sprekers gaven bij deze debatavond hun visie op problemen en kansen in het huidige onderwijs.

Dit pleidooi voor meer mannen op bassischolen heeft te maken met het feit dat de balans tussen meesters en juffen helemaal zoek is.

januari 30, 2017

Joost Koomen is sinds zaterdag 28 januari de nieuwe fractievoorzitter van D66 Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER – Joost Koomen is sinds zaterdag 28 januari de nieuwe fractievoorzitter van D66 Haarlemmermeer.

Deze beslissing is op de dag van het 105e D66 congres in Nieuwegein bekend gemaakt.

De nu afgetreden oud-fractievoorzitter Denise Abbas laat weten dat het een goed moment was om de taken binnen de fractie te herverdelen.

Fractielid Pablo Meegdes wordt vice-fractievoorzitter.

D66 Haarlemmermeer wil met deze nieuwe taakverdeling samenwerken voor een democratisch, sociaal en economisch sterk Haarlemmermeer.

januari 10, 2017

De fractie van D66 Haarlemmermeer maakt zich zorgen over het aantal hennepkwekerijen in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - De fractie van D66 Haarlemmermeer maakt zich zorgen over het aantal hennepkwekerijen in Haarlemmermeer.

Er worden bijna wekelijks hennepkwekerijen gevonden in Haarlemmermeer.

D66 raadslid Pablo Meegdes wil graag weten over hoeveel kwekerijen het gaat in de gemeenten en hoeveel politiecapaciteit dat kost.

De fractie wil ook weten welke resultaten er worden geboekt om de drugscriminaliteit aan te pakken.

De hennepteelt valt buiten het gedoogbeleid, waardoor er geen toezicht is op het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct.

november 30, 2016

Het bestuur van D66 houdt op woensdagavond 7 december in Hotel-Restaurant De Rustende Jager aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep het debat “Trump in de polder”.......

NIEUW-VENNEP - Het bestuur van D66 houdt op woensdagavond 7 december in Hotel-Restaurant De Rustende Jager aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep het debat “Trump in de polder”.

D66 Haarlemmermeer wil middels een debat nadenken over de vormgeving van onze democratie.

Want volstaat de huidige werkwijze met gekozen volksvertegenwoordigers en het huidige partijenstelsel?

Of staan ons in de toekomst ook Amerikaanse toestanden te wachten?

Amerikanist Adriaan Andringa bespreekt de gevolgen van de overwinning van Trump en zal het debat inleiden.

november 15, 2016

D66-raadslid Pablo Meegdes wil meer parkeerplekken bij het NS-Station in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – D66-raadslid Pablo Meegdes wil meer parkeerplekken bij het NS-Station in Nieuw-Vennep.

Volgens het raadslid staan veel auto’s op het gras en zijn er maar twee hokjes om te schuilen als het slecht weer is.

Hij vindt dit veel te weinig en vraagt B en W om hier iets aan te doen.

Verkeerswethouder Derk Reneman van de VVD vindt dat er genoeg parkeerruimte is en dat het niet nodig is om meer schuilmogelijkheden te maken.

Als blijkt dat er toch behoefte is aan meer parkeerplekken en schuilmogelijkheden, wil Reneman hier iets aan doen.

augustus 4, 2016

D66 wil dat het voor Haarlemmermeerders mogelijk wordt om voor één dag trouwambtenaar te zijn..........

HAARLEMMERMEER - D66 wil dat het voor Haarlemmermeerders mogelijk wordt om voor één dag trouwambtenaar te zijn. Volgens raadslid Pablo Meegdes is trouwen misschien wel de belangrijkste dag in het leven van vele Haarlemmermeerders en is het tijd dat men deze dienst door eigen vrienden of familieleden kan laten voltrekken. Hiervoor wordt iemand dan een zgn. BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) voor een dag. De BABS wordt dan door de rechter voor 24 uur beëdigd om het huwelijk te voltrekken.

mei 26, 2016

Volgens Joost Koomen verloopt de samenwerking tussen dorpen stroef.......

HOOFDDORP – Volgens D66-raadslid Joost Koomen verloopt de samenwerking tussen de Haarlemmermeerse dorpen langs de Ringvaart en die aan de andere kant van het water soms stroef. Omdat er plannen zijn om aan de westkant van Haarlemmermeer duizenden nieuwe huizen te bouwen vinden D66, CDA en GroenLinks dit hét moment om de banden tussen de dubbeldorpen steviger aan te halen.

april 12, 2016

De fractie van D66 Haarlemmermeer heeft het college van B & W vragen gesteld naar aanleiding van een incident met een drone rond de luchthaven Schiphol.....

HOOFDDORP - De fractie van D66 Haarlemmermeer heeft het college van B & W vragen gesteld naar aanleiding van een incident met een drone rond de luchthaven Schiphol.

Luchtverkeersleiding Nederland heeft namelijk bekendgemaakt dat op 1 april een drone rakelings langs drie landende vliegtuigen vloog.

Volgens D66-raadslid Pablo Meegdes maakt zijn fractie zich zorgen over het vliegen met drones rond de luchthaven en wil men van het college weten welke maatregelen naar aanleiding van dit incident worden genomen.

februari 10, 2016

D66 Haarlemmermeer wil meer samenwerking op het gebied van kennis voor het verwerven van subsidies.....

HOOFDDORP - D66 Haarlemmermeer wil meer samenwerking op het gebied van kennis voor het verwerven van subsidies.

Aanleiding voor vragen aan het college hierover was een artikel uit het VNG magazine waarin wordt gezegd dat investeren in subsidiekennis loont.

Door onder meer gebrek aan kennis hierover lopen veel gemeenten subsidiegeld mis.

Dat is volgens D66 jammer omdat gemeenten de laatste jaren steeds minder geld beschikbaar hebben voor de hen toebedeelde taken.

januari 2, 2016

D66 raadslid Pablo Meegdes is van mening dat in de toekomst het openbaar vervoer op oudejaarsavond langer moet blijven rijden dan dat het nu het geval is......

HAARLEMMERMEER - D66 raadslid Pablo Meegdes is van mening dat in de toekomst het openbaar vervoer op oudejaarsavond langer moet blijven rijden dan dat het nu het geval is.

Volgens D66 Haarlemmermeer is juist oudejaarsavond bij uitstek een moment waarbij veel inwoners naar familie, vrienden en feesten gaan.

Veilig openbaar vervoer is juist vanwege vuurwerk, drukte, drankgebruik en alle feesten nog belangrijker dan normaliter.