MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about De Ark - Hoofddorp

september 13, 2017

Woensdagmiddag 20 september is in De Ark, Muiderbos 36 in Overbos, tussen half 2 en 4 uur, het repair café weer open......

Woensdagmiddag 20 september is in De Ark, Muiderbos 36 in Overbos, tussen half 2 en 4 uur, het repair café weer open.

Naast elektrische apparaten scoren fietsen en kleding hoog op de lijst van artikelen waarmee mensen naar De Ark komen. Een goed team fietsenmakers vormt dan ook een goede trekpleister voor Repair Cafe De Ark.

augustus 9, 2017

Zaterdag 2 september vindt een open dag plaats van Afrikaanse Percussie in “de Ark” aan het Muiderbos 36 in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Zaterdag 2 september vindt een open dag plaats van Afrikaanse Percussie in “de Ark” aan het Muiderbos 36 in Hoofddorp.

Van 10.00 uur tot 11.15 uur is er een proefles voor geïnteresseerden om Djembélessen te gaan volgen.

Daarna geeft de Djembé Band Zamana een concert onder leiding van meesterdrummer Patrick Ngambi uit Kameroen.

Vanaf zaterdag 9 september gaat er een nieuwe serie Afrikaanse Percussie- en Djembé/Jamlessen van start, waarvoor men zich aldaar kan opgeven.
 

mei 24, 2017

Vanaf zaterdag 10 juni 2017 gaat een nieuwe gratis serie West-Afrikaanse Djembélessen in Hoofddorp van start.......

HOOFDDORP – Vanaf zaterdag 10 juni 2017 gaat een nieuwe gratis serie West-Afrikaanse Djembélessen in Hoofddorp van start.

Mensen uit Haarlemmermeer die deze Afrikaanse vorm van trommelen willen uitproberen, kunnen hierbij terecht in een serie van 5 gratis lessen voor beginners.

Deze lessen van Afrikontact Promotions bij De Ark in Hoofddorp starten zaterdagochtend vanaf 11.30 uur en duren tot 12.30 uur.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op de website: www.afrikontact.nl
 

mei 10, 2017

Rond het weekend van 19, 20 en 21 mei zal er een driedubbel feest plaatsvinden bij de De Ark in Hoofddorp. Allereerst gaat de vergroening van De Ark een nieuwe fase in en zal wethouder John Nederstigt vrijdag 19 mei twee fruitbomen aanbieden......

HOOFDDORP – Rond het weekend van 19, 20 en 21 mei zal er een driedubbel feest plaatsvinden bij de De Ark in Hoofddorp.

Allereerst gaat de vergroening van De Ark een nieuwe fase in en zal wethouder John Nederstigt vrijdag 19 mei twee fruitbomen aanbieden.

Verder zal op zaterdag 20 mei in De Ark een muziek- en cabaretavond zijn om het 30-jarig bestaan te vieren.

Tot slot zal op zondag 21 mei feestelijk worden stilgestaan bij het ambtsjubileum van de predikant van De Ark.
 

december 29, 2016

Op zondag 15 januari vindt in De Ark aan Muiderbos in Hoofddorp de Tent of Nations-dag plaats...........

HOOFDDORP - Op zondag 15 januari vindt in De Ark aan Muiderbos in Hoofddorp de Tent of Nations-dag plaats. Om half elf begint de dag met een kerkdienst die helemaal in het teken staat van wijngaarden. Rien Wattel, oud-predikant van De Ark, leidt de dienst. Een jaar lang is er in De Ark en andere kerken en groepen gespaard voor nieuwe wijnstokken en perskuipen voor een startende wijngaard in Bethlehem. Na de kerkdienst is er tot twee uur de ‘Kans voor Palestina’-markt met Palestijnse producten, hapjes en korte workshops. De toegang is vrij.

juni 28, 2016

Zaterdag 9 juli zal bij De Ark in Hoofddorp om 12.30 uur een fietstocht over de Stelling van Amsterdam van start gaan.....

HOOFDDORP - Zaterdag 9 juli zal bij De Ark in Hoofddorp om 12.30 uur een fietstocht over de Stelling van Amsterdam van start gaan.

Deze fietstocht van het Meer-Minder-Fonds zal plaatsvinden onder deskundige leiding van Cor Maurits.

De heer Maurits heeft zich de laatste jaren verdiept in de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam en zal tijdens deze tocht hierover een toelichting geven.

augustus 8, 2015

Nu de zomerstop voorbij is gaat woensdag 19 augustus het Repair Café Hoofddorp weer open.......

HOOFDDORP - Nu de zomerstop voorbij is gaat woensdag 19 augustus het Repair Café Hoofddorp weer open.

Kapotte Senseo’s, pc’s, oude bandrecorders en knipperende schemerlampen kunnen dan tussen 13.30 en 16.00 naar Repair Café Hoofddorp gebracht worden.

Ook fietsen met kettingen die er steeds aflopen en die ophaal in de leukste zomerbroek zijn weer welkom in De Ark in Hoofddorp-Overbos.

december 26, 2014

Zondag 28 december wordt er een top 2000-café gehouden in Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp..... 

HOOFDDORP – Zondag 28 december wordt er een top 2000-café gehouden in Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp. Een gezellige ontmoeting met glühwein met de top 2000 op de achtergrond. De aanwezigen kunnen met elkaar delen wat ze met een bepaald liedje hebben zoals een prachtige herinnering. Men kan ook meedoen aan een quiz over Bijbelse en spirituele thema’s in popliedjes. De toegang is gratis en iedereen is welkom vanaf 14:00 uur.

Bron: dichtbij.nl

november 5, 2014

In De Ark in Hoofddorp wordt op 17 november een virtuele wandeling gemaakt door de grachtentuinen van Amsterdam.....

HOOFDDORP - In De Ark in Hoofddorp wordt op 17 november een virtuele wandeling gemaakt door de grachtentuinen van Amsterdam

De Afdeling Groei & Bloei Haarlemmermeer nodigde hiervoor tuinarchitect Robert Broekema uit.

Gesproken zal worden over de interessante ontstaansgeschiedenis van de tuinen.

De virtuele wandeling is om 20.00 uur in De Ark, Muiderbos 36 (bij winkelcentrum Het Paradijs). Toegang is gratis.
 

oktober 3, 2014

Woensdag 15 oktober opent Repair Café Haarlemmermeer vanaf 14.00 uur weer haar deuren in De Ark in Hoofddorp Overbos......

HOOFDDORP – Woensdag 15 oktober opent Repair Café Haarlemmermeer vanaf 14.00 uur weer haar deuren in De Ark in Overbos!

U kunt dan met uw kapotte kleine huishoudelijk apparaten, kapotte kleding, speelgoed of fiets naar het Repair Café in Hoofddorp waar diverse vaklieden klaar staan om de bezoekers te helpen met hun reparaties.

Ook zijn er bij het Repair Café in Overbos een aantal vrijwilligers aanwezig die heel handig zijn met het oplossen van problemen betreffende computers en aanverwanten.

juli 30, 2014

Op zaterdag 23 augustus 2014 wordt er een opendag van Afrikaanse Percussie georganiseerd in buurtcentrum “De Ark” in de Hoofddorpse wijk Overbos.....

HOOFDDORP - Op zaterdag 23 augustus 2014 wordt er een opendag van Afrikaanse Percussie georganiseerd in buurtcentrum “De Ark” in de Hoofddorpse wijk Overbos.

De toegang is gratis en
geïnteresseerden in Djembé kunnen van 10.00 tot 11.00 proeflessen volgen.

Verder zal er van 11.30 uur tot 12.00 uur een spetterend concert gegeven worden.

Dit concert van de Djembé Band Zamana, zal plaatsvinden onder leiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi uit Kameroen.
 

november 30, 2013

Het Meer-Minder-Fonds van De Ark in Hoofddorp verkoopt de komende weken adventskaarsen voor een goed doel. Dit jaar gaat het om een spaaractie voor een kliniek in Papoea Nieuw Guinea......

Het Meer-Minder-Fonds van De Ark in Hoofddorp verkoopt de komende weken adventskaarsen voor een goed doel.

Dit jaar gaat het om een spaaractie voor een kliniek in Papoea Nieuw Guinea. Daar is huiselijk en seksueel geweld aan de orde van de dag.

Voor dit goede doek verkoopt De Ark dit jaar adventskaarsen met daarop de getallen 1 tot en met 24.

Zo kan van begin december tot aan de kerst worden afgeteld.

juli 7, 2013

In de zomer wordt er in De Ark een expositie gehouden van Margreet van Slingerland. Op de expositie zijn kleurrijke foto’s te zien van de afgelopen jaren van haar werk......

HOOFDDORP - In de zomer wordt er in De Ark een expositie gehouden van Margreet van Slingerland.

Op de expositie zijn kleurrijke foto’s te zien van de afgelopen jaren van haar werk. Door het standpunt van haar foto’s voelt de kijker zich in het beeld opgenomen.

De tentoonstelling duurt tot 21 augustus en wordt georganiseerd door de Stichting Cultuur in De Ark. De expositie is open tijdens de Markt-In, op dinsdag en zondag.

Oecumenisch centrum De Ark is onderdeel van Protestants Hoofddorp en ligt aan Muiderbos 36 in de Hoofddorpse wijk Overbos.

april 30, 2013

In De Ark, aan de Muiderbos in Hoofddorp, draait het op 15 mei allemaal om repareren. Tussen 14 en 17 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters en een fietsenmaker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties......

In De Ark, aan de Muiderbos in Hoofddorp, draait het op 15 mei allemaal om repareren. Tussen 14 en 17 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters en een fietsenmaker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties.

Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom.