MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about De Meerlanden

februari 23, 2018

Brengparkjes voor glas, plastic en papier geven vaak overlast, omdat bij volle containers afval naast de volle bak wordt gezet......

Brengparkjes voor glas, plastic en papier geven vaak overlast, omdat bij volle containers afval naast de volle bak wordt gezet.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag gaven partijen aan dat wangedrag door handhavers moet worden gecorrigeerd.

Ook betere voorlichting en technische oplossingen zoals een app om Meerlanden te informeren over volle bakken zouden tot verbetering leiden.

Cameratoezicht is wettelijk geen optie, omdat er geen gevaar is voor de openbare orde zegt wethouder John Nederstigt.

februari 16, 2018

Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.....

HAARLEMMERMEER/HILLEGOM - Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.
De maatregelen die daarvoor nodig zijn leveren teveel praktische problemen op. De 6.400 Haarlemmermeerders blijven aangewezen op de milieustraat in Rijsenhout.

november 6, 2017

Meerlanden gaat dinsdag 7 november in Zwanenburg rookproeven doen in de strijd tegen ratten. Delen van de Thorbeckestraat en de IJtochtkade 140 worden tijdelijk afgesloten......

Meerlanden gaat dinsdag 7 november in Zwanenburg rookproeven doen in de strijd tegen ratten. Delen van de Thorbeckestraat en de IJtochtkade 140 worden tijdelijk afgesloten.

Specialisten gaan op zoek naar eventuele gaten in het riool. Inwoners van Zwanenburg hebben het over een rattenplaag, de gemeente Haarlemmermeer spreekt liever van rattenoverlast.

De gemeente en Ymere troffen eerder na bijeenkomsten met inwoners al enkele maatregelen.

september 15, 2017

Meerlanden lanceert een APP waarmee inwoners worden geholpen bij het scheiden van hun afval. Volgens Meerlanden is lang niet bij iedereen duidelijk welk afval in welke bak thuishoort. De App – die Afvalzoeker heet – gaat daarbij helpen....

Meerlanden lanceert een APP waarmee inwoners worden geholpen bij het scheiden van hun afval. Volgens Meerlanden is lang niet bij iedereen duidelijk welk afval in welke bak thuishoort. De App – die Afvalzoeker heet – gaat daarbij helpen.

Naast de App Afvalzoeker is er een website, afvalzoeker.nl – waar antwoorden op vragen over het scheiden van afval worden beantwoord. Het is bovendien de bedoeling dat de informatie voortdurend wordt geactualiseerd; hiervoor wordt de medewerking van gebruikers gevraagd.

september 12, 2017

Vrijdag 15 september start op bedrijventerrein Spoorzicht het project ‘Aarde naar waarde’, duurzaamheid en participatie........

Vrijdag 15 september start op bedrijventerrein Spoorzicht het project ‘Aarde naar waarde’, duurzaamheid en participatie.

In het project hebben Meerlanden, de in BIZZ op Spoorzicht verenigde ondernemers en Ons Tweede Thuis de handen ineen geslagen om op het Nieuw-Vennepse bedrijventerrein gezamenlijke afvalverwerking te realiseren.

De uitvoering is opgedragen aan het Team Aarde naar Waarde. In dit team zijn medewerkers van Ons Tweede Thuis die actief zijn bij het Werkcentrum Spoorzicht ingedeeld.

december 21, 2016

Bezoekers die afgelopen maandag hun grofvuil naar de milieustraat van de Meerlanden in Rijsenhout hebben gebracht, werden daarbij verrast met een gratis zakje pannenkoekenmix........

RIJSENHOUT - Bezoekers die afgelopen maandag hun grofvuil naar de milieustraat van de Meerlanden in Rijsenhout hebben gebracht, werden daarbij verrast met een gratis zakje pannenkoekenmix.

Met deze actie viert de Meerlanden dat zij de productiemijlpaal van 10 miljoen m3 groengas uit GFT heeft bereikt.

Deze hoeveelheid gas is genoeg om maar liefst 750 miljoen pannenkoeken te bakken.

december 6, 2016

Lokale partij HAP vindt dat Meerlanden in Rijsenhout moet verhuizen.....

RIJSENHOUT – Lokale partij HAP vindt dat Meerlanden in Rijsenhout moet verhuizen.

Volgens de fractie van de politieke partij kan het afval- en recyclingbedrijf het best verhuizen naar een locatie waar de verwerking van afval beter tot zijn recht komt en waar omwonenden minder last hebben van de stank.

De gemeente heeft al eerder geprobeerd iets tegen de overlast te doen, maar dit hielp niet.

HAP vraagt andere partijen om mee te doen met de discussie die op 8 december zal plaatsvinden.

Bron: Haarlems Dagblad

augustus 31, 2016

Volgens B en W heeft De Meerlanden in Rijsenhout vorig jaar in totaal 55.000 ton groente-, fruit- en tuinafval verwerkt......

HOOFDDORP – Volgens B en W heeft De Meerlanden in Rijsenhout vorig jaar in totaal 55.000 ton groente-, fruit- en tuinafval verwerkt.

Dit gft-afval bleek goed voor 2,4 miljoen kubieke meter groengas, 3,1 miljoen kilowatt energie en 20.000 ton compost.

Voor Haarlemmermeer heeft De Meerlanden circa 14.000 ton gft verwerkt, wat 835.000 kuub groengas en meer dan 1 miljoen kWh energie in de vorm van warmte opleverde.

Ook meldde het college dat de helft van het maaisel uit de wegbermen nu gebruikt wordt om compost van te maken.

juli 6, 2016

De stankoverlast rond afvalbedrijf Meerlanden in Rijsenhout lijkt nog steeds niet voorbij te zijn.....

RIJSENHOUT - De stankoverlast rond afvalbedrijf Meerlanden in Rijsenhout lijkt nog steeds niet voorbij te zijn.

Tot eind mei daalde het aantal klachten, maar daarna blijkt het aantal klachten weer te zijn toegenomen door de noordoostenwind in de maand juni.

Dit antwoord kreeg HAP-raadslid Brigitte van der Erve van B en W over deze zaak.

In februari waren twee extra vergistingsinstallaties in gebruik genomen, waardoor stankoverlast van gistend gft-afval tot het verleden zou gaan horen.

maart 22, 2016

Na jarenlang dienst gedaan te hebben als kantoor voor ambtenaren van De Meerlanden, wordt de oude kantoorruimte aan de Nieuweweg in Hoofddorp momenteel verbouwd tot huurappartementen van Cityside Apartments......

HOOFDDORP – Na jarenlang dienst gedaan te hebben als kantoor voor ambtenaren van De Meerlanden, wordt de oude kantoorruimte aan de Nieuweweg momenteel verbouwd tot huurappartementen van Cityside Apartments.

Deze ontwikkelaar richt zich met name op het ombouwen van kantoren tot appartementen op zogeheten A-locaties. 

Eén zo'n locatie is het kantoorpand in het centrum van Hoofddorp waar nu nog de naam De Meerlanden boven de deur staat, maar dat inmiddels is omgedoopt tot complex Marketside.

maart 18, 2016

Afvalverwerker Meerlanden in Rijsenhout is van plan om op Goede Vrijdag 55.000 zakken compost weg te geven......

RIJSENHOUT – Afvalverwerker Meerlanden in Rijsenhout is van plan om op Goede Vrijdag 55.000 zakken compost weg te geven.

Tuinders van volkstuinen en buurtmoestuinen kunnen op vrijdag 25 maart maximaal vijf kubieke meter compost gratis bij hen laten bezorgen.

Omdat de compost voor het laten bloeien van groente en fruit gemaakt is van lokaal gft-afval, is de cirkel volgens de Meerlanden hier weer mee rond.

maart 15, 2016

Naar verwachting zal de landelijke overheid binnenkort een officieel een verbod van het chemische onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat afkondigen......

RIJSENHOUT – Naar verwachting zal de landelijke overheid binnenkort een officieel een verbod van het chemische onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat afkondigen.

Vanaf dat moment mag het middel niet meer worden gebruikt om onkruid in de openbare leefruimte te bestrijden.

Uit onderzoek is namelijk gebleken is dat glyfosaat een schadelijk effect heeft op de gezondheid van mens en dier.

december 23, 2015

Afvalbedrijf Meerlanden heeft van de Omgevingsdienst een boete van zo’n 150.000 euro gekregen.....  

RIJSENHOUT – Afvalbedrijf Meerlanden heeft van de Omgevingsdienst een boete van zo’n 150.000 euro gekregen.

Het gaat hierbij om een dwangsom omdat er tien overtredingen op het terrein waren geconstateerd.

Directe buren van Meerlanden zien dit als een bevestiging van hun klachten over stankoverlast.

De afgelopen maanden is er van alles gedaan om de stank te verhelpen, maar tot op heden heeft niets geholpen.

De definitieve maatregel om een eind aan de stankoverlast te maken zal in februari 2016 worden ingezet.

oktober 10, 2015

Per 1 november wordt Angeline Kierkels benoemd tot nieuwe Algemeen Directeur van Meerlanden Holding NV.......

HAARLEMMERMEER – Per 1 november wordt Angeline Kierkels benoemd tot nieuwe Algemeen Directeur van Meerlanden Holding NV.

Meerlanden is met ruim 500 medewerkers in 9 gemeenten, waaronder Haarlemmermeer, actief op het gebied van o.a. afvalinzameling, beheer van de openbare ruimte en het opwekken van bio-energie.

Kierkels werkt al sinds 2010 bij Meerlanden als directeur Publieke Sector en volgt nu Ger de Jong op als statutair directeur.

juli 25, 2015

De Meerlanden heeft haar jaarverslag bekend gemaakt. Terugkijkend op 2014 was er sprake van een goed financieel jaar.......
 

RIJSENHOUT – De Meerlanden heeft haar jaarverslag bekend gemaakt. Terugkijkend op 2014 was er sprake van een goed financieel jaar.

De omzet bedroeg € 59 miljoen en het positieve resultaat komt boven verwachting uit op € 3 miljoen.

Door kostenbesparing is Meerlanden erin geslaagd een beter resultaat neer te zetten en de aanloopverliezen van het vergistingsproject behoren tot het verleden.

juni 24, 2015

Afgelopen maandag is Meerlanden gestart met de optimalisering van het overdekte composteringscomplex in Rijsenhout. Naast de bestaande vijf tunnels worden twee extra tunnels gebouwd.......

RIJSENHOUT – Afgelopen maandag is Meerlanden gestart met de optimalisering van het overdekte composteringscomplex in Rijsenhout.

Naast de bestaande vijf tunnels worden twee extra tunnels gebouwd.

In deze tunnels wordt groenafval (GFT) gecomposteerd, nadat het eerst vergist is.

Tegelijk met de twee nieuwe tunnels, wordt de mengfaciliteit behorende bij de compostering vergroot.

april 9, 2015

Nu het voorjaar is doorgebroken en inwoners van Haarlemmermeer hun heesters en bomen gaan snoeien, is het weer tijd voor de tweejaarlijkse takkenronde.......

HAARLEMMERMEER - Nu het voorjaar is doorgebroken en inwoners van Haarlemmermeer hun heesters en bomen gaan snoeien, is het weer tijd voor de tweejaarlijkse takkenronde.

De gemeente en Meerlanden halen van maandag 13 april tot en met vrijdag 24 april takken op in de verschillende woonwijken in Haarlemmermeer.

Inwoners kunnen de manier van takken aanleveren, maar ook precieze inzameldag die voor hun wijk van toepassing is, terugvinden op de digitale afvalkalender van Meerlanden via: afvalkalender.meerlanden.nl
 

oktober 14, 2014

Afvalbedrijf Meerlanden heeft met haar hoofdvestiging in Haarlemmermeer een mijlpaal bereikt. Het bedrijf heeft maar liefst 5 miljoen kuub groengas hebben geproduceerd uit afval......
 

RIJSENHOUT - Afvalbedrijf Meerlanden heeft met haar hoofdvestiging in Haarlemmermeer een mijlpaal bereikt.

Vrijdag heeft het bedrijf, op de dag van de duurzaamheid, op een ludieke wijze gevierd dat zij maar liefst 5 miljoen kuub groengas hebben geproduceerd uit afval.

Alle medewerkers werden getrakteerd op een groengas barbecue. Wethouder John Nederstigt van Duurzame Economische Ontwikkeling en - Inrichting en Energie Haarlemmermeer complimenteerde iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.
 

augustus 8, 2014

Uit het jaarverslag over 2013 van De Meerlanden blijkt dat een goed financieel jaar is gedraaid. Er is een winst van 2,6 miljoen gemaakt. Gezien de economische ontwikkeling is dit een opmerkelijk resultaat......
 

RIJSENHOUT - Uit het jaarverslag over 2013 van De Meerlanden blijkt dat een goed financieel jaar is gedraaid. Er is een winst van 2,6 miljoen gemaakt.

Gezien de economische ontwikkeling is dit een opmerkelijk resultaat volgens algemeen directeur Ger de Jong.

Het afvalverwerkingsbedrijf is daarin geslaagd door een combinatie van diverse maatregelen, zoals een andere indeling van het werk, efficiencymaatregelen, kleine bezuinigingen en het digitaliseren van diensten.

mei 9, 2014

De Meerlanden start in de openbare ruimten van vier woonwijken in Hoofddorp met een proef om onkruid op een duurzame wijze te verdelgen....

HOOFDDORP – De Meerlanden start in de openbare ruimten van vier woonwijken in Hoofddorp met een proef om onkruid op een duurzame wijze te verdelgen.

Deze proef, die in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer deze week van start is gegaan, zal ongeveer zes maanden gaan duren.

In plaats van chemische bestrijdingsmiddelen wordt het onkruid nu te lijf gegaan met heet water en hete lucht waarmee het onkruid volledig wordt verschroeid.

mei 8, 2014

De Meerlanden heeft op woensdag 7 mei een masterclass ‘Afval & Openbare ruimte’ voor de raads- en fractieleden in haar verzorgingsgebied georganiseerd......

RIJSENHOUT – De Meerlanden heeft op woensdag 7 mei een masterclass ‘Afval & Openbare ruimte’ voor de raads- en fractieleden in haar verzorgingsgebied georganiseerd.

Ruim zestig deelnemers zijn tijdens deze bijeenkomst bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de circulaire economie in relatie tot afval en de openbare ruimte.

Verder werden zij voorgelicht over de transitie van het sociale naar het fysieke domein en de rol van gemeenten hierin.

mei 2, 2014

In de energiefabriek in Rijsenhout haalt Meerlanden vijf producten uit het GFT-afval van bewoners en bedrijven. Deze producten zijn biogas, groengas, compost warmte en water...

RIJSENHOUT - In de energiefabriek in Rijsenhout haalt Meerlanden vijf producten uit het GFT-afval van bewoners en bedrijven. Deze producten zijn biogas, groengas, compost warmte en water.

In een hiervoor speciaal ontwikkelde infographic is te zien wat het scheiden van GFT in de regio Amstelland-Meerlanden in 2013 heeft opgeleverd.

Verder zijn in het infographic ook de doelen op het gebied van energiewinst uit deze afvalstroom voor 2014 zichtbaar gemaakt. Geïnteresseerden kunnen de infographic vinden op: www.meerlanden.nl
 

maart 12, 2014

Bewoners van veertien gemeenten in de regio kunnen op zaterdag 22 maart, tijdens de Landelijke Compostdag, weer gratis compost ophalen bij de milieustraat of gemeentewerf in hun woonplaats of gemeente......

RIJSENHOUT - Bewoners van veertien gemeenten in de regio kunnen op zaterdag 22 maart, tijdens de Landelijke Compostdag, weer gratis compost ophalen bij de milieustraat of gemeentewerf in hun woonplaats of gemeente.

Met deze jaarlijks terugkerende actie wil Meerlanden bewoners bedanken voor hun inspanningen om organisch en gft-afval gescheiden aan te leveren.

Meerlanden verwerkt gft en organisch afval in de vergistinginstallatie in Rijsenhout tot vijf nieuwe producten waaronder compost.

november 5, 2013

De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2013 is gesloten.
Dit jaar hebben ruim driehonderd verenigingen en goede doelen een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds......
 

RIJSENHOUT - De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2013 is gesloten.
Dit jaar hebben ruim driehonderd verenigingen en goede doelen een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds.
Meerlanden heeft ook dit jaar een bedrag van € 50.000,- in het fonds gestort om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen.
Begin december ontvangen alle aanvragers bericht over toekenning dan wel afwijzing.
De uitreiking van de cheques staat gepland voor eind december.