MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Derk Reneman

augustus 31, 2018

Wethouder Cultuur Derk Reneman opent zaterdagavond om 8 uur de eindvoorstelling "Life, Death & Juno" van Bootcamp 7.0 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp......

Wethouder Cultuur Derk Reneman opent zaterdagavond om 8 uur de eindvoorstelling "Life, Death & Juno" van Bootcamp 7.0 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Het is een voorstelling met een verrassende mix van toneel, dans en zang en vormt het eindresultaat van het uitwisselingsprogramma Bootcamp 7.0.

Twee weken lang hebben Nederlandse en Amerikaanse jongeren intensief aan een eigen theatervoorstelling gewerkt bij Poppodium Duycker.

Dit onder begeleiding van professionele en bevlogen docenten uit Nederland en Atlanta.
 

juni 19, 2018

Projectwethouder Derk Reneman heeft de dorpsraad van Badhoevedorp uit het participatieoverleg met de gemeente gezet.....

HOOFDDORP/BADHOEVEDORP - Projectwethouder Derk Reneman heeft de dorpsraad van Badhoevedorp uit het participatieoverleg met de gemeente gezet. Met dat besluit moet een einde komen aan oplopende wederzijdse irritaties.
De dorpsraad wil volop betrokken worden bij de metamorfose van het Badhoevedorpse centrum nu de oude snelweg A9 is afgebroken. De gemeente werkt echter met zogenaamde gebiedsspecifieke participatie: niet over het hele centrum, maar delen ervan kunnen betrokkenen participeren.

juni 6, 2018

HC Nieuws bericht, dat wethouder Derk Reneman tijdens een politiek café van zijn eigen VVD afgelopen maandag betoogde, dat het totale verkeer in de regio aan alle kanten dreigt vast te lopen..... 

HOOFDDORP - HC Nieuws bericht, dat wethouder Derk Reneman tijdens een politiek café van zijn eigen VVD afgelopen maandag betoogde, dat als er niet snel maatregelen worden genomen, het totale verkeer in de regio aan alle kanten vastloopt.
Reneman vindt dat de VVD het openbaar vervoer en het fietsverkeer, gezien hun groei, moet faciliteren. Ook moeten er volgens hem goede nieuwe fietsverbindingen komen, omdat de fiets bezig is met een opmars.

maart 30, 2018

Op woensdag 4 april opent wethouder Derk Reneman de tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ .....

HOOFDDORP - Op woensdag 4 april opent wethouder Derk Reneman de tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ in Historisch Museum.
Aanleiding is het ‘buitenmuseum’ dat in mei in Haarlemmermeer gerealiseerd wordt. Dan worden vijftien bijzondere markeringen, ontworpen door Atelier René Knip, op zichtbare en onzichtbare erfgoedlocaties in de polder geplaatst.

maart 2, 2018

Vijf leden van het college van B en W Haarlemmermeer behoren tot de deelnemers aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet.....

HAARLEMMERMEER - Vijf leden van het college van B en W Haarlemmermeer behoren tot de deelnemers aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018.

Marjolein Steffens helpt vrijdag 9 maart mee aan de Verwendag in Verzorgingscentrum De Westerkim in Nieuw-Vennep.

John Nederstigt verfraait op zaterdag de bloemen- en kruidentuin en de wilgenhut op Zorgboerderij de Landyn in Zwaanshoek.

Adam Elzakalai pleegt zaterdag groot onderhoud op volkstuincomplex De Meertuinders in Hoofddorp.

november 17, 2017

Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders op vragen van HAP-fractievoorzitter Johan Rip.

De wethouders Derk Reneman en Tom Horn stelden begin oktober bij de presentatie van de begroting 2018, dat er na 2019 ’structurele ramingen’ in de gemeentebegroting zullen worden opgenomen ten behoeve van het honkbalcomplex in Park21. Daar had Rip opheldering over gevraagd.

november 10, 2017

De gemeente Haarlemmermeer trekt bijna 8 miljoen euro uit om vanaf volgend jaar slechte straten, fietspaden en stoepen opnieuw te verharden.....

HAARLEMMERMEER - De gemeente trekt bijna 8 miljoen euro uit om vanaf volgend jaar slechte straten, fietspaden en stoepen opnieuw te verharden. Dat staat in het jongste vernieuwingsplan voor de openbare ruimte, dat deze week door de wethouders Marjolein Steffens-van de Water, Derk Reneman en Adam Elzakalai is gepresenteerd.

september 12, 2017

Het woonhuis aan de Hoofdweg 901, in de volksmond bekend als ‘de oude secretarie’, is verkozen tot ‘monument van het jaar 2017’. Wethouder Derk Reneman (cultuur) maakte de benoeming afgelopen zaterdag bekend......

Het woonhuis aan de Hoofdweg 901, in de volksmond bekend als ‘de oude secretarie’, is verkozen tot ‘monument van het jaar 2017’. Wethouder Derk Reneman (cultuur) maakte de benoeming afgelopen zaterdag bekend.

Met de verkiezing tot monument van het jaar wil het gemeentebestuur de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

juli 22, 2017

Volgens de Haarlemmermeerse verkeerswethouder Derk Reneman worden vrachtwagens straks van de Hillegommerbrug geweerd en krijgen bussen en fietsers meer oversteektijd.....

BEINSDORP – Volgens de Haarlemmermeerse verkeerswethouder Derk Reneman worden vrachtwagens straks van de Hillegommerbrug geweerd en krijgen bussen en fietsers meer oversteektijd.

Dat zijn mogelijke maatregelen om de brug tussen Hillegom en Beinsdorp onaantrekkelijk te maken voor doorgaand verkeer.

De gemeenten Haarlemmermeer en Hillegom hebben samen een plan gemaakt om de verkeersoverlast op deze locatie aan te pakken.

Na de zomer is op de brug alleen nog bestemmingsverkeer toegestaan en wordt doorgaand vrachtverkeer geweerd.

juli 19, 2017

Locoburgemeester Derk Reneman bezoekt vrijdag mevrouw Cornelia van Nieuwenhuijzen–Kofoed om haar in Nieuw-Vennep te feliciteren met haar 100ste verjaardag........

NIEUW-VENNEP - Locoburgemeester Derk Reneman bezoekt vrijdag mevrouw Cornelia van Nieuwenhuijzen–Kofoed om haar in Nieuw-Vennep te feliciteren met haar 100ste verjaardag.

De op 21 juli 1917 geboren mevrouw Van Nieuwenhuijzen woont momenteel in Vennepse Zorgcentrum in het Zomerpark.

Mevrouw Van Nieuwenhuijzen heeft een groot deel van haar leven op een boerderij en in het huishouden gewerkt.

Verder heeft tijdens haar huwelijk onder meer in Hillegom en de gemeente Haarlemmermeer gewoond.
 

juni 14, 2017

Donderdag 15 juni neemt wethouder van Verkeer en Vervoer uit handen van mevrouw Timmerman een petitie in ontvangst voor behoud van de huidige route van buslijn 341.....

HOOFDDORP - Donderdag 15 juni neemt wethouder van Verkeer en Vervoer uit handen van mevrouw Timmerman een petitie in ontvangst voor behoud van de huidige route van buslijn 341.
Naar aanleiding van de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden 2018 tot 2028 heeft vervoersmaatschappij Connexxion een nieuw vervoerplan opgesteld dat per 1 december 2017 in werking zal treden.
In dit plan gaat de route van buslijn 341 (R-net) niet meer over een deel van Floriande-Zuid en Oost.

juni 7, 2017

Het verdwijnen van buslijn 145 van Badhoevedorp naar Hoofddorp moet volgens wethouder Derk Reneman worden teruggedraaid......

HOOFDDORP - Het verdwijnen van buslijn 145 van Badhoevedorp naar Hoofddorp moet volgens wethouder Derk Reneman worden teruggedraaid.

Reneman reageerde hiermee op vragen van VVD-raadslid Beryl van Straten die wilde weten hoe hij aankijkt tegen het verdwijnen van de buslijn.

In het huidige vervoersplan van Connnexxion zal deze buslijn per 10 december van dit jaar opgeheven worden.

De Haarlemmermeerse wethouder Reneman is bij de Stadsregio Amsterdam verantwoordelijk portefeuillehouder Verkeer en Vervoer.

Bron: hcnieuws.nl
 

mei 6, 2017

Wethouder Verkeer en Vervoer Derk Reneman is maandag in Nieuw-Vennep aanwezig bij het praktisch verkeersexamen op de fiets......

NIEUW-VENNEP - Wethouder Verkeer en Vervoer Derk Reneman is maandag in Nieuw-Vennep aanwezig bij het praktisch verkeersexamen op de fiets.

Hierbij moeten basisschoolleerlingen op hun vooraf goedgekeurde fiets een route met controleposten rijden, waarbij ze alle geleerde verkeersregels in de praktijk moeten toepassen.

Volgens Reneman eist het verkeer nog teveel jonge slachtoffers en vindt het gemeentebestuur het van groot belang om te blijven investeren in de verkeersveiligheid van kinderen en fietsers.
 

maart 9, 2017

Een aantal leden van het college van B en W van Haarlemmermeer is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart actief tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.....

HAARLEMMERMEER - Een aantal leden van het college van B en W is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart actief tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water is behulpzaam bij het monteren van publicatieborden op wijkgebouw Linquenda. Daardoor komt er meer ruimte voor het publiceren van activiteiten voor jong en oud die worden georganiseerd.

Wethouder Derk Reneman helpt mee bij de schrobbeurt van de diverse kunstwerken op en rond het Fortterrein.

januari 26, 2017

Niet eerder dan in de loop van dit jaar komt er duidelijkheid over het parkeren van fietsen op het Van Stamplein..........

HOOFDDORP - Niet eerder dan in de loop van dit jaar komt er duidelijkheid over het parkeren van fietsen op het Van Stamplein. Volgens verkeerswethouder Reneman komen er voorlopig geen fietscarrousels op het plein en zal de gemeente misschien zelfs helemaal afzien van deze parkeeroplossing. Die kost niet alleen veel geld, maar ook veel ruimte op het plein. En tegen dat laatste kwamen markthandelaren in het geweer. De gemeente Haarlemmermeer wilde de carrousels aanschaffen om een schoneluchtsubsidie van de provincie Noord-Holland binnen te halen.

december 30, 2016

Haarlemmermeer leent sinds 2007 steeds meer geld voor projecten, maar pas vanaf nu krijgt de gemeenteraad de gelegenheid om te beslissen of een lening moet worden aangegaan.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer leent sinds 2007 steeds meer geld voor projecten, maar pas vanaf nu krijgt de gemeenteraad de gelegenheid om te beslissen of een lening moet worden aangegaan.

Volgens wethouder Financiën Derk Reneman was er tot op heden geen gesprek met der raad over de schuldenpositie op een moment dat de gemeenteraad er iets aan kon doen.

De gemeente Haarlemmermeer steeds meer leningen.

In 2007 ging het nog om 148 miljoen, nu is het 522 miljoen en door allerlei verplichtingen zal dat in 2020 zijn opgelopen tot 700 miljoen euro.

januari 19, 2016

De gemeenteraad zit met een heet hangijzer inzake de Schipholweg bij Badhoevedorp.....

De gemeenteraad zit met een heet hangijzer inzake de Schipholweg bij Badhoevedorp.

Om woningen te kunnen bouwen in Badhoevedorp moet een aantal sportclubs verhuizen naar het nieuwe sportcomplex De Veldpost ten zuiden van de Schipholweg.

De gemeente had met de provincie afgesproken dat die weg wordt afgewaardeerd van 80 km per uur naar 50 km per uur, maar daar is de provincie op teruggekomen.

november 11, 2015

Een aantal gemeenteraadsleden, verkeersambtenaren en verkeerswethouder Derk Reneman gaan deelnemen aan een door Leander Mascini georganiseerde fietstocht..... 

HOOFDDORP – Een aantal gemeenteraadsleden, verkeersambtenaren en verkeerswethouder Derk Reneman gaan deelnemen aan een door Leander Mascini georganiseerde fietstocht.

Venneper Mascini wil hen daarmee laten zien waar de fietspaden in Haarlemmermeer slecht en onveilig zijn.

Zo gaf Mascini de gemeente in februari van dit jaar al een overzicht van zeventig slechte plekken op fietspaden in Haarlemmermeer.

Daarvan zijn er nu pas vijf plekken aangepakt.

Dit vond GroenLinks raadslid Els Berk te weinig zodat zij hierover een raadsvergadering had aangevraagd.

oktober 1, 2015

Deze raadsperiode hoeft vermoedelijk niet extra te worden bezuinigd.......

HOOFDDORP - Deze raadsperiode hoeft vermoedelijk niet extra te worden bezuinigd om de gemeentebegroting sluitend te krijgen. Volgens wethouder Derk Reneman van Financiën zet het economisch herstel zodanig door dat dit ook in de financiële vooruitzichten van de gemeente goed te zien is.
Zo blijkt de gemeente 1.4 miljoen euro per jaar meer uit het Gemeentefonds te krijgen. Een recent beeld tijdens een debat in de gemeenteraad dat de gemeente ook de komende jaren flink zal moeten bezuinigen is daarom een misvatting, aldus de wethouder.

januari 24, 2015

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Nicole Mulder is Haarlemmermeer een landschapsarchitect waard, omdat in teveel groengebieden met ‘postzegelarchitectuur’ wordt gewerkt..... 

HOOFDDORP –  Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Nicole Mulder is Haarlemmermeer een landschapsarchitect waard, omdat in teveel groengebieden met ‘postzegelarchitectuur’ wordt gewerkt. Cultuurwethouder Derk Reneman en D66’er Joost Koomen vinden het de moeite waard om dit nader te bespreken. HAP-raadslid Ron Heimerikx wijst erop dat Haarlemmermeer al met structuurplannen werkt, waarin reeds een samenhang tussen de onderdelen te vinden is.

september 16, 2014

Maandagochtend 15 september heeft locoburgemeester Derk Reneman de heer Petrus Johannes Schrama en mevrouw Maria Jacoba Hendrika Kruijff in Nieuw-Vennep bezocht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum...

NIEUW-VENNEP - Maandagochtend 15 september heeft locoburgemeester Derk Reneman de heer Petrus Johannes Schrama en mevrouw Maria Jacoba Hendrika Kruijff in Nieuw-Vennep bezocht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Het stel heeft elkaar leren kennen in december 1947 tijdens een verhuizing. Het echtpaar heeft altijd in Haarlemmermeer gewoond. Het gezin telt 2 dochters en 2 kleinkinderen.