MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerMagazine (H) | 18:00 - 19:00
Share |

Content about Dick Benschop

november 12, 2018

Dick Benschop, directeur van Schiphol, kijkt met een open blik naar de mogelijkheid om de luchthaven in zee uit te breiden......

Dick Benschop, directeur van Schiphol, kijkt met een open blik naar de mogelijkheid om de luchthaven in zee uit te breiden.

Dit bleek uit een bijeenkomst met inwoners in Haarlemmermeer afgelopen weekend.

Benschop zegt ervoor open te staan en vindt het een goed initiatief dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat de haalbaarheid onderzoekt.

Begin december praat de Tweede Kamer over de nieuwe plannen. Het onderzoek van het ministerie wordt in januari afgerond. Daarna wordt er een definitieve keuze gemaakt.
 

september 15, 2018

"Ik wil een gematigde groei." Dat zegt de nieuwe topman van Schiphol, Dick Benschop, vandaag in het Noordhollands Dagblad.....

"Ik wil een gematigde groei." Dat zegt de nieuwe topman van Schiphol, Dick Benschop, vandaag in het Noordhollands Dagblad.

De topman belooft 'meer balans in milieu en omgeving' en 'minder ruimte dan luchtvaartmaatschappijen zouden willen' bij de luchthaven, die de afgelopen jaren alleen maar is gegroeid.
Benschop is per 1 mei aan het werk.

In het interview belooft Benschop gouden bergen. "Voorop staat de veiligheid van de operatie, de luchtvaart.

mei 2, 2018

Sinds 1 mei is Dick Benschop (60) de nieuwe bestuursvoorzitter van de Koninklijke Schiphol Group....

Sinds 1 mei is Dick Benschop (60) de nieuwe bestuursvoorzitter van de Koninklijke Schiphol Group oftewel de hoogste baas van Schiphol. Hij is de opvolger van Jos Nijhuis, die Schiphol negen jaar heeft geleid. Benschop is historicus en zowel voormalig politicus als voormalig Shell-directeur. Zijn eerste klus is de nasleep van de stroomstoring van zondag en de vakantiedrukte.

maart 12, 2018

Dick Benschop zal met ingang van 1 mei a.s. CEO van de NV Luchthaven Schiphol worden. Minister Hoekstra van Financiën heeft zijn benoeming goedgekeurd......

Dick Benschop zal met ingang van 1 mei a.s. CEO van de NV Luchthaven Schiphol worden. Minister Hoekstra van Financiën heeft zijn benoeming goedgekeurd.

Benschop is momenteel in dienst bij Shell International als Vice President Non-Operated Ventures. Hij wordt de opvolger van Jos Nijhuis die sinds 2009 leiding geeft aan de Schiphol Group.

Over de opvolging van huidige CEO Nijhuis ontstond ophef, nadat die zich nadrukkelijk had uitgesproken voor een mannelijke kandidaat.