MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Midden | 19:00 - 21:00
Share |

Content about EasyJet

mei 25, 2018

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Easyjet van Zweden naar het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag een noodlanding gemaakt op Schiphol.....

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Easyjet van Zweden naar het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag een noodlanding gemaakt op Schiphol.

De Airbus A320 steeg donderdagochtend om 10.50 uur op vanaf het vliegveld van Stockholm en zou om 12.40 uur lokale tijd landen in het Engelse Bristol.

Boven de Noordzee gaf het vliegtuig plots een noodsignaal af, vermoedelijk omdat een passagier acuut medische hulp nodig had.

Easyjet en Schiphol hebben geen uitspraken gedaan over wat er precies aan de hand was.

Bron: Het Parool / AT5
 

april 11, 2018

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen...........

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Air France-KLM zegt dat er geen bod is gedaan. In totaal zouden drie belangstellenden zich bij de bewindvoerder van Alitalia gemeld hebben. Een andere zou Lufthansa zijn en wie de derde is, is niet bekend. Alitalia ging vorig jaar failliet, toen grootaandeelhouder Etihad Airways zich terugtrok nadat het personeel zich had uitgesproken tegen een saneringsplan.

maart 2, 2018

Schiphol gaat vluchtcapaciteit die is overgebleven uit de winter niet inzetten in de zomer.....

SCHIPHOL - Schiphol gaat vluchtcapaciteit die is overgebleven uit de winter niet inzetten in de zomer.

De luchthaven heeft de mogelijkheid om in de zomer tweeduizend vluchten méér te laten plaatsvinden. Deze capaciteit resteert uit het winterseizoen, omdat luchtvaartmaatschappijen deze slots, niet hadden gebruikt.

De luchthaven ziet daar echter van af, omdat Schiphol sowieso al grote reizigersdrukte verwacht op de luchthaven, mede doordat luchtvaartmaatschappijen naar verwachting grotere vliegtuigen inzetten.

februari 15, 2018

Vakbond VNC heeft met easyJet een principeakkoord bereikt over een CAO voor het cabinepersoneel per 1 maart 2018.....

SCHIPHOL - Vakbond VNC heeft met easyJet een principeakkoord bereikt over een CAO voor het cabinepersoneel per 1 maart 2018. Het is voor het eerst dat de op Schiphol gestationeerde bemanningsleden een arbeidsovereenkomst met de prijsvechter afsluiten.

oktober 13, 2017

Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.....

SCHIPHOL - Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.
De Autoriteit Consument en Markt sprak beide partijen aan op de te innige afspraken die zij met elkaar maakten. Zo zou KLM hebben bedongen om zeventig procent van alle capaciteit te mogen inzetten voor haar eigen vluchten en die van SkyTeam-partners. Ook zou KLM hebben geklaagd over de vestiging van een basis door easyJet en de business lounge van Emirates.

november 3, 2016

Luchtvaartmaatschappij easyJet en vakbond VNV zijn het donderdag eens geworden over de eerste cao voor de circa 75 Nederlandse piloten van de prijsvechter.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij easyJet en vakbond VNV zijn het donderdag eens geworden over de eerste cao voor de circa 75 Nederlandse piloten van de prijsvechter.
Nederlandse piloten van easyJet legden afgelopen zomer meerdere keren het werk neer in een poging betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen.

De nieuwe cao geldt, als de leden van VNV ermee instemmen, met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2016. Het akkoord loopt tot 1 april 2019.

augustus 12, 2016

Door de staking van Nederlandse piloten van easyJet zijn donderdagochtend zeven vluchten geannuleerd.....

SCHIPHOL - Door de staking van Nederlandse piloten van easyJet zijn donderdagochtend zeven vluchten geannuleerd. De staking, die van 5.00 uur tot 10.00 uur duurde, was de derde stakingsronde in korte tijd bij het bedrijf.
De meer dan zeventig piloten staken voor het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen.

augustus 8, 2016

Een vliegtuig van EasyJet heeft zondagmorgen een noodlanding gemaakt op Schiphol vanwege motorbrand....

SCHIPHOL - Een vliegtuig van EasyJet heeft zondagmorgen een noodlanding gemaakt op Schiphol vanwege motorbrand.

Het toestel was om 07.05 uur opgestegen op weg naar Nice.

Boven Noord-Frankrijk besloot de gezagvoerder van het toestel terug te keren naar Schiphol omdat er iets mis was met één van de motoren.

Om 08.40 uur heeft de piloot het toestel veilig aan de grond weten te zetten.

Reizigers van de EasyJet-vlucht zijn later met een ander toestel naar de Zuid-Franse badplaats gevlogen.

Bron: De Telegraaf

augustus 1, 2016

De pilotenvakbond VNV liet maandagmorgen weten dat de Nederlandse piloten van easyJet opnieuw staken om actie te voeren voor een betere cao.....

SCHIPHOL – De pilotenvakbond VNV liet maandagmorgen weten dat de Nederlandse piloten van easyJet opnieuw staken om actie te voeren voor een betere cao.

De Nederlandse vliegers van de budgetmaatschappij legden maandagmorgen tussen 06.00 en 10.00 uur het werk neer, waardoor zes ochtendvluchten van easyJet vanaf Schiphol uitvielen.

De 72 easyJet-piloten die Schiphol als thuisbasis hebben, staken voor het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen.

juli 23, 2016

Volgens pilotenvakbond VNV zullen er op korte termijn nieuwe stakingsacties volgen bij EasyJet op Schiphol......

SCHIPHOL – Volgens pilotenvakbond VNV zullen er op korte termijn nieuwe stakingsacties volgen bij EasyJet op Schiphol.

Joost van Doesburg van pilotenvakbond VNV zegt dat de definitieve stakingen straks maar zes uur van tevoren aangekondigd zullen worden, om te voorkomen dat EasyJet anders vervangende piloten zal inzetten.

juni 23, 2016

Piloten van luchtvaartmaatschappij easyJet leggen vrijdag opnieuw het werk neer.......

AMSTERDAM - Piloten van luchtvaartmaatschappij easyJet leggen vrijdag opnieuw het werk neer.

De korte werkonderbreking van vorige week dinsdag heeft nog niet geleid tot toenadering van de directie van easyJet, waardoor pilotenvakbond VNV zich genoodzaakt ziet nu voor 24 uur te gaan staken.

Bij de vorige staking gebruikte de Britse luchtvaartmaatschappij piloten uit andere landen om diensten over te nemen.

VNV stapt naar de rechter om te voorkomen dat easyJet dat opnieuw doet.

juni 15, 2016

Het conflict tussen luchtvaartmaatschappij EasyJet en zijn Nederlandse piloten verhardt nu EasyJet buitenlandse crews heeft ingezet om de staking in Nederland te dwarsbomen......

SCHIPHOL -Het conflict tussen luchtvaartmaatschappij EasyJet en zijn Nederlandse piloten verhardt nu EasyJet buitenlandse crews heeft ingezet om de staking in Nederland te dwarsbomen.

De EasyJet-piloten die vanaf Schiphol vliegen, hadden dinsdag tot 14.00 uur het werk neergelegd, omdat zij vinden dat ze teveel vlieguren moeten maken en dit onveilig vinden.

EasyJet had tijdens de staking buitenlandse piloten ingezet, zodat de vanuit Amsterdam geplande vluchten gewoon door konden gaan.

april 3, 2015

Vanaf komend najaar wil EasyJet een vierde toestel op Schiphol stationeren......

SCHIPHOL – Vanaf komend najaar wil EasyJet een vierde toestel op Schiphol stationeren. Bestuursvoorzitter Carolyn McCall heeft dat dinsdag bekend gemaakt. Hierdoor wordt er op Schiphol werk gecreëerd voor veertig extra bemanningsleden. Eerder heeft EasyJet al 120 banen mogelijk gemaakt door deze Nederlandse luchthaven als uitvalsbasis te gaan gebruiken. De maatschappij vliegt vanaf het najaar vanaf Schiphol naar ongeveer dertig bestemmingen, waarvan er 10 nieuw zijn.

maart 5, 2013

EasyJet heeft maandagavond een vlucht naar Londen moeten afbreken. Dat meldt 112 Meerlanden.nl, de website met calamiteitennieuws. Er is sprake van een zogeheten bird-strike.....

SCHIPHOL - EasyJet heeft maandagavond een vlucht naar Londen moeten afbreken. Dat meldt 112 Meerlanden.nl, de website met calamiteitennieuws. Er is sprake van een zogeheten bird-strike.

Vogels komen met enige regelmaat in vliegtuigmotoren terecht.