MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Floriande - Hoofddorp

oktober 20, 2018

De Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande wordt opnieuw ingericht met onder meer vrijliggende fietspaden......

De Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande wordt opnieuw ingericht met onder meer vrijliggende fietspaden, een rotonde op de kruising met de Molenaarslaan en zogeheten as-verspringingen.

Het voorstel heeft de instemming van de door de gemeente ingestelde klankbordgroep.

Wethouder Reneman geeft aan dat de laan een stuk overzichtelijker en veiliger wordt dan in de huidige situatie. In het voorstel blijft wel de R-net-buslijn 341 over de laan rijden.

Het is nu aan de gemeenteraad om het plan definitief goed te keuren. De aanbesteding staat gepland voor midden 2019.

september 28, 2018

Travellers, oftewel Ierse klusjesmannen, zijn weer actief in Haarlemmermeer......

Travellers, oftewel Ierse klusjesmannen, zijn weer actief in Haarlemmermeer.

In de wijk Floriande gingen zij weer langs bij inwoners met de vraag of zij klussen in de tuin of aan de bestrating kunnen uitvoeren.

Het is te verwachten dat zij zich niet alleen richten op de wijk Floriande maar ook op andere wijken en dorpen in Haarlemmermeer.

Zowel de politie als inwoners waarschuwen via Twitter op te passen om met deze mannen in zee te gaan. Vaak ontstaan achteraf problemen over de prijs of de kwaliteit van het uitgevoerde werk.
 

september 20, 2018

Na de verwoeste plofkraak op 8 augustus keert de pinautomaat in Floriande niet terug......

Na de verwoeste plofkraak op 8 augustus keert de pinautomaat in Floriande niet terug.

De ABN Amro automaat aan het Aalburgplein in Hoofddorp zorgde des tijds voor veel schrik en angst bij de bewoners van de appartementen boven de pinautomaat.

Tijdens de plofkraak werd de pui van het pand compleet verwoest.

Ook ontstonden in een woning erboven scheuren.

Dat de automaat niet terugkeert, heeft onder meer te maken met de veiligheid, verduidelijkt de woordvoerster van de bank.

september 16, 2018

Ook dit jaar staat de jaarlijkse Kermis weer bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander aan de Bennebroekerweg in de Hoofddorpse wijk Floriande......

Ook dit jaar staat de jaarlijkse Kermis weer bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander aan de Bennebroekerweg in de Hoofddorpse wijk Floriande.

Van woensdag 10 oktober t/m zondag 14 oktober zijn er zo’n twintig attracties.

Eventuele kortingsbonnen zijn beschikbaar op kermis.nu.

Op de attractienaam kan dan geklikt worden om meer informatie over de attractie te bekijken.

Openingstijden en ander extra informatie zijn ook te vinden op Kermis.nu
  

september 10, 2018

Meerlease Pioniers speelt ook volgend seizoen zijn honkbalwedstrijden in de hoofdklasse. Dat hebben de honkballers vooral te danken aan de bijzondere winstpartij thuis tegen DSS......

Meerlease Pioniers speelt ook volgend seizoen zijn honkbalwedstrijden in de hoofdklasse.

Dat hebben de honkballers vooral te danken aan de bijzondere winstpartij thuis tegen DSS.

Daar werd zaterdagmiddag een achterstand van 1-7 en 4-9 omgezet in een 10-9 winst.

Het zorgde er tevens voor dat de twee laatste wedstrijden van het seizoen er voor beide teams niet meer toe doen.

De coaches kunnen volop experimenteren en nieuwe spelers ervaring op laten doen met het niveau van de hoofdklasse.

Bron: HC Nieuws
 

september 8, 2018

De rode Amerikaanse rivierkreeft is net als in september vorig jaar gesignaleerd in Haarlemmermeer. De diertjes van ongeveer 15 centimeter groot en zijn vooral te vinden nabij sloten of waterpartijen.....

De rode Amerikaanse rivierkreeft is net als in september vorig jaar gesignaleerd in Haarlemmermeer.

De diertjes van ongeveer 15 centimeter groot en zijn vooral te vinden nabij sloten of waterpartijen.

Vorig jaar werd al de noodklok geluid over het oprukken van de rivierkreeft. Toen zei wethouder Tom Horn op vragen van politieke partij Forza! dat zij op dat moment “geen dreiging was voor het polderlandschap”.

augustus 14, 2018

De honkballers van MeerLease Pioniers hebben afgelopen zaterdagmiddag maar een halve inning kunnen spelen tegen L&D Amsterdam......

De honkballers van MeerLease Pioniers hebben afgelopen zaterdagmiddag maar een halve inning kunnen spelen tegen L&D Amsterdam.

Nadat de start van de wedstrijd eerst al een uur was uitgesteld, besloot de hoofdscheidsrechter na die halve inning alsnog dat het veld niet goed genoeg was om op te spelen.

Er zat nog één zachte plek tussen het tweede en derde honk en na een klacht van de Amsterdammers werd besloten de wedstrijd af te gelasten in verband met de veiligheid.

Bron: HC Nieuws
 

 

augustus 9, 2018

Een pinautomaat van ABN Amro aan het Aalburgplein in de Hoofddorpse wijk Floriande is vanochtend doelwit geweest van een plofkraak…..

Een pinautomaat van ABN Amro aan het Aalburgplein in de Hoofddorpse wijk Floriande is vanochtend doelwit geweest van een plofkraak.

De daders sloegen iets voor half 5 toe bij de pinautomaat in Floriande.

Door de klap is de pui van het gebouw zwaar beschadigd geraakt. Deskundigen onderzoeken de constructie van het pand.

De twee daders zijn gevlucht op een driewielige motorscooter zonder kentekenplaat. Een van hen heeft opgeschoren haar en droeg een grijs vest, de ander was in het zwart gekleed.

augustus 8, 2018

Het woonzorgcentrum gelegen aan winkelcentrum Floriande bestaat in september 10 jaar......

Het woonzorgcentrum gelegen aan winkelcentrum Floriande bestaat in september 10 jaar.

Dit tweede lustrum wordt groots gevierd, waarbij iedereen welkom is die zich op wat voor manier dan ook betrokken voelt bij het woonzorgcentrum van Amstelring.

Het woonzorgcentrum is voor ouderen, die een vorm van zorg en/of ondersteuning nodig hebben, maar die vooral midden in het leven willen blijven staan.

Er wordt niet gesproken over een verpleeghuis, er is geen receptie en iedere woning heeft een eigen adres.

juni 24, 2018

Zaterdagavond omstreeks kwart voor 10 is snackbar Verhage aan het Genderenplein in de Hoofddorpse wijk Floriande overvallen......

HOOFDDORP - Zaterdagavond omstreeks kwart voor 10 is snackbar Verhage aan het Genderenplein in de Hoofddorpse wijk Floriande overvallen.

De gewapende verdachte, een 15-jarige jongen uit Nieuw-Vennep, is door de politie aangehouden. Het wapen is nog niet teruggevonden.

Volgens de Facebookpagina van Verhage is de buit “verwaarloosbaar” door, zoals altijd, tijdig afromen van de kassa en door slim gebruik te maken van de beveiligingssystemen.

juni 23, 2018

De gemeenteraad heeft donderdag besloten om aan de Vervoerregio Amsterdam te vragen om buslijn 341 niet meer over de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande te laten rijden met ingang van de dienstregeling 2019/2020......

De gemeenteraad heeft donderdag besloten om aan de Vervoerregio Amsterdam te vragen om buslijn 341 niet meer over de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande te laten rijden met ingang van de dienstregeling 2019/2020.

De raad vindt het onwenselijk om de laan te gebruiken voor de hoogfrequente buslijn, omdat er een maximum snelheid geldt van 30 km/h.

Via een motie is aan de Haarlemmermeerse gemeenteraadsleden die in de Vervoerregio Amsterdam vertegenwoordigd zijn gevraagd dit aan de orde te stellen in de vergadering van 10 juli.

mei 26, 2018

Op dinsdag 29 mei start basisschool Klavertje vier in Floriande in Hoofddorp met een voorleesproject in het Engels. In de onderbouw krijgen 10 groepen een halfuur “voorlezen” per week door Engelse native speakers.....

Op dinsdag 29 mei start basisschool Klavertje vier in Floriande in Hoofddorp met een voorleesproject in het Engels. In de onderbouw krijgen 10 groepen een halfuur “voorlezen” per week door Engelse native speakers.

Het doel is om het vak Engels in de onderbouw vorm te geven en de woordenschat van het Engels bij leerlingen te vergroten.

Het voorleesproject “connect to succeed”, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer, is een aanvulling op het reguliere vak Engels van de school.
 

mei 5, 2018

Basketbalvereniging Hoofddorp en Stichting Basketball Experience houden op 27 mei 2018 het All Star Gala 2018. Doel van dit evenement is het rolstoelbasketbal onder de aandacht te brengen van een groter publiek........

Basketbalvereniging Hoofddorp en Stichting Basketball Experience houden op 27 mei 2018 het All Star Gala 2018. Doel van dit evenement is het rolstoelbasketbal onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

In de ochtend traint het Nederlands team eenmalig in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander. ’s Middags is er een toernooi met de beste clubs van Nederland.

‘s Avonds is er een wedstrijd tussen het All Star team en het Nederlands team.

Het hele programma is te vinden op www.bvhoofddorp.nl en iedereen is van harte welkom.
 

april 5, 2018

Er is bij veel omwonenden van de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp grote bezorgdheid over de verkeersveiligheid op deze laan. Dit is versterkt nadat sinds kort 237 lijnbussen per etmaal over deze weg rijden......

Er is bij veel omwonenden van de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp grote bezorgdheid over de verkeersveiligheid op deze laan. Dit is versterkt nadat sinds kort 237 lijnbussen per etmaal over deze weg rijden.

De gemeente Haarlemmermeer heeft onderzoek gedaan naar de situatie en heeft drie varianten uitgewerkt die de veiligheid moeten verbeteren.

Afgelopen dinsdagavond werden de varianten aan de omwonenden gepresenteerd tijdens een voorlichtingsbijeenkomst.

maart 31, 2018

Er is al geruime tijd onrust onder de omwonenden van de Fanny Blankers-Koenlaan in de wijk Floriande in Hoofddorp......

Er is al geruime tijd onrust onder de omwonenden van de Fanny Blankers-Koenlaan in de wijk Floriande in Hoofddorp.

Volgens de omwonenden is er bezorgdheid over de verkeersveiligheid. De gemeente heeft drie varianten uitgewerkt om de veiligheid te vergroten.

Op dinsdag 3 april om 19.00 uur is er een informatieavond in het Haarlemmermeer Lyceum aan de Baron de Coubertinlaan in Hoofddorp.

Hier worden de drie varianten gepresenteerd aan de belangstellenden.
 

maart 24, 2018

24 MAART 2018 – Vanmiddag waren Kevin van Leeuwen en Kaylee Heemskerk als “Klusteam" aan het werk in Sportcomplex Koning Willem-Alexander waar zij gingen helpen in de bediening. Meer info: www.letsmakememories.nu........

24 MAART 2018 – Vanmiddag waren Kevin van Leeuwen en Kaylee Heemskerk als “Klusteam” aan het werk in Sportcomplex Koning Willem-Alexander waar zij gingen helpen in de bediening.

Meer info: www.letsmakememories.nu
 

maart 12, 2018

Van 14 t/m 18 maart staat de jaarlijkse kermis weer bij Sportcomplex Koning Willem- Alexander in de Hoofddorpse wijk Floriande......

Van 14 t/m 18 maart staat de jaarlijkse kermis weer bij Sportcomplex Koning Willem- Alexander in de Hoofddorpse wijk Floriande.

Ook dit jaar zijn er zo’n twintig attracties. De kermis op woensdagmiddag 14 maart vanaf 1 uur open tot ’s avonds 10 uur.

Op donderdag en vrijdag van 3 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds en op zaterdag van 1 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds.

maart 6, 2018

De afgesloten rijbaan op de Bennebroekerweg tussen de IJweg en de Nieuwe Molenaarslaan in de Hoofddorpse wijk Floriande blijft langer dicht dan gepland.....

De afgesloten rijbaan op de Bennebroekerweg tussen de IJweg en de Nieuwe Molenaarslaan in de Hoofddorpse wijk Floriande blijft langer dicht dan gepland.

Door de aanhoudende vorst zijn de werkzaamheden uitgelopen. Naar verwachting is rond vrijdag 9 maart 2018 meer duidelijkheid over wanneer de Bennebroekerweg weer open gaat voor autoverkeer.

Het fietspad op de Bennebroekerweg tussen de Deltaweg en Biesheuvelstraat gaat op 12 maart weer open.

februari 16, 2018

Raadslid Joost Koomen van D66 Haarlemmermeer heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over fluittonen door een fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het SKWA en De Pioniers in Hoofddorp.......

Raadslid Joost Koomen van D66 Haarlemmermeer heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over fluittonen door een fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het SKWA en De Pioniers in Hoofddorp.

De fluittonen zijn hinderlijk voor omwonenden. Zij vinden dat de brug ondeugdelijk is geconstrueerd. Het probleem speelt sinds de aanleg in 2014 bij hogere windsnelheden.

Omwonenden vinden de correspondentie met de gemeente traag, maar onderzoek en oplossingsmaatregelen van de gemeente hebben al 90.000 euro gekost.

februari 2, 2018

Kleuters van basisschool Klavertje Vier in Hoofddorp waren donderdagochtend doodstil, want niemand minder dan de burgemeester kwam voorlezen......

Kleuters van basisschool Klavertje Vier in Hoofddorp waren donderdagochtend doodstil, want niemand minder dan de burgemeester kwam voorlezen.

‘Ssst, de tijger slaapt’, zo las Onno Hoes de kinderen voor uit het gelijknamige boek.

Hoes bezocht de school in Floriande in het kader van de Nationale Voorleesdagen. ‘Ssst! De tijger slaapt’ is een interactief prentenboek van Britta Teckentrup.

Burgemeester Hoes las uit dit boek, dat tot ’Voorleesboek van het jaar’ is bekroond, voor aan zo’n 170 kleuters.

januari 23, 2018

Een door de gemeente ingehuurd verkeers-adviesbureau komt met een kritische rapportage over de verkeerssituatie op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande in Hoofddorp,,,,,

Een door de gemeente ingehuurd verkeers-adviesbureau komt met een kritische rapportage over de verkeerssituatie op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande in Hoofddorp.

Het onderzoek dat is uitgevoerd, voordat buslijn 341 van start is gegaan, geeft aan dat er nu al te veel verkeer over de laan rijdt en dat de gemiddelde snelheid te hoog is.

De laan is niet voldoende ingericht als een dertigkilometerweg. De situatie dient aangepast te worden.

december 23, 2017

De Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp wordt volgend jaar opnieuw ingericht om de snelheid uit het verkeer te halen.......

De Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp wordt volgend jaar opnieuw ingericht om de snelheid uit het verkeer te halen.

Volgens omwonenden rijden met name de chauffeurs van Connexxion te hard.

Tegen de komst van meerdere bussen per uur in de nieuwe dienstregeling rezen eerder volop bezwaren.

Volgens wethouder Reneman houden de bussen zich netjes aan de snelheid. Daar zouden chauffeurs ook op worden gecontroleerd.

december 22, 2017

De bussluis in de Waddenweg-Deltaweg blijft permanent open. De sluis nabij Eiland 6 in de Hoofddorpse wijk Floriande was in het kader van een proef al geruime tijd dag en nacht open.......

De bussluis in de Waddenweg-Deltaweg blijft permanent open. De sluis nabij Eiland 6 in de Hoofddorpse wijk Floriande was in het kader van een proef al geruime tijd dag en nacht open.

Voor die tijd moest het verkeer tijdens de ochtend- en avondspits nog omrijden.

In het Haarlems Dagblad zegt een woordvoerster van verkeerswethouder Derk Reneman, dat de meeste betrokkenen tevreden zijn over de proef met de permanente openstelling.

Woensdag 6 december werd daar een eindevaluatie over gehouden.

november 28, 2017

In november 2016 startte een proef van een jaar met het volledig openstellen van de bussluis in Floriande. Nu de proef voorbij is en de uitslagen van de laatste metingen bekend zijn, wordt de eindevaluatie gehouden......

In november 2016 startte een proef van een jaar met het volledig openstellen van de bussluis in Floriande. Nu de proef voorbij is en de uitslagen van de laatste metingen bekend zijn, wordt de eindevaluatie gehouden.

Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst op woensdag 6 december om half 8 in Studio 5, gelegen aan Waddenweg 3.

Alle schriftelijke reacties die het afgelopen jaar aan de gemeente zijn gestuurd en de eindevaluatie zelf worden verwerkt in een definitief advies om de proef al dan niet om te zetten in een permanente situatie.