MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Floriande - Hoofddorp

mei 5, 2018

Basketbalvereniging Hoofddorp en Stichting Basketball Experience houden op 27 mei 2018 het All Star Gala 2018. Doel van dit evenement is het rolstoelbasketbal onder de aandacht te brengen van een groter publiek........

Basketbalvereniging Hoofddorp en Stichting Basketball Experience houden op 27 mei 2018 het All Star Gala 2018. Doel van dit evenement is het rolstoelbasketbal onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

In de ochtend traint het Nederlands team eenmalig in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander. ’s Middags is er een toernooi met de beste clubs van Nederland.

‘s Avonds is er een wedstrijd tussen het All Star team en het Nederlands team.

Het hele programma is te vinden op www.bvhoofddorp.nl en iedereen is van harte welkom.
 

april 5, 2018

Er is bij veel omwonenden van de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp grote bezorgdheid over de verkeersveiligheid op deze laan. Dit is versterkt nadat sinds kort 237 lijnbussen per etmaal over deze weg rijden......

Er is bij veel omwonenden van de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp grote bezorgdheid over de verkeersveiligheid op deze laan. Dit is versterkt nadat sinds kort 237 lijnbussen per etmaal over deze weg rijden.

De gemeente Haarlemmermeer heeft onderzoek gedaan naar de situatie en heeft drie varianten uitgewerkt die de veiligheid moeten verbeteren.

Afgelopen dinsdagavond werden de varianten aan de omwonenden gepresenteerd tijdens een voorlichtingsbijeenkomst.

maart 31, 2018

Er is al geruime tijd onrust onder de omwonenden van de Fanny Blankers-Koenlaan in de wijk Floriande in Hoofddorp......

Er is al geruime tijd onrust onder de omwonenden van de Fanny Blankers-Koenlaan in de wijk Floriande in Hoofddorp.

Volgens de omwonenden is er bezorgdheid over de verkeersveiligheid. De gemeente heeft drie varianten uitgewerkt om de veiligheid te vergroten.

Op dinsdag 3 april om 19.00 uur is er een informatieavond in het Haarlemmermeer Lyceum aan de Baron de Coubertinlaan in Hoofddorp.

Hier worden de drie varianten gepresenteerd aan de belangstellenden.
 

maart 24, 2018

24 MAART 2018 – Vanmiddag waren Kevin van Leeuwen en Kaylee Heemskerk als “Klusteam" aan het werk in Sportcomplex Koning Willem-Alexander waar zij gingen helpen in de bediening. Meer info: www.letsmakememories.nu........

24 MAART 2018 – Vanmiddag waren Kevin van Leeuwen en Kaylee Heemskerk als “Klusteam” aan het werk in Sportcomplex Koning Willem-Alexander waar zij gingen helpen in de bediening.

Meer info: www.letsmakememories.nu
 

maart 12, 2018

Van 14 t/m 18 maart staat de jaarlijkse kermis weer bij Sportcomplex Koning Willem- Alexander in de Hoofddorpse wijk Floriande......

Van 14 t/m 18 maart staat de jaarlijkse kermis weer bij Sportcomplex Koning Willem- Alexander in de Hoofddorpse wijk Floriande.

Ook dit jaar zijn er zo’n twintig attracties. De kermis op woensdagmiddag 14 maart vanaf 1 uur open tot ’s avonds 10 uur.

Op donderdag en vrijdag van 3 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds en op zaterdag van 1 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds.

maart 6, 2018

De afgesloten rijbaan op de Bennebroekerweg tussen de IJweg en de Nieuwe Molenaarslaan in de Hoofddorpse wijk Floriande blijft langer dicht dan gepland.....

De afgesloten rijbaan op de Bennebroekerweg tussen de IJweg en de Nieuwe Molenaarslaan in de Hoofddorpse wijk Floriande blijft langer dicht dan gepland.

Door de aanhoudende vorst zijn de werkzaamheden uitgelopen. Naar verwachting is rond vrijdag 9 maart 2018 meer duidelijkheid over wanneer de Bennebroekerweg weer open gaat voor autoverkeer.

Het fietspad op de Bennebroekerweg tussen de Deltaweg en Biesheuvelstraat gaat op 12 maart weer open.

februari 16, 2018

Raadslid Joost Koomen van D66 Haarlemmermeer heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over fluittonen door een fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het SKWA en De Pioniers in Hoofddorp.......

Raadslid Joost Koomen van D66 Haarlemmermeer heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over fluittonen door een fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het SKWA en De Pioniers in Hoofddorp.

De fluittonen zijn hinderlijk voor omwonenden. Zij vinden dat de brug ondeugdelijk is geconstrueerd. Het probleem speelt sinds de aanleg in 2014 bij hogere windsnelheden.

Omwonenden vinden de correspondentie met de gemeente traag, maar onderzoek en oplossingsmaatregelen van de gemeente hebben al 90.000 euro gekost.

februari 2, 2018

Kleuters van basisschool Klavertje Vier in Hoofddorp waren donderdagochtend doodstil, want niemand minder dan de burgemeester kwam voorlezen......

Kleuters van basisschool Klavertje Vier in Hoofddorp waren donderdagochtend doodstil, want niemand minder dan de burgemeester kwam voorlezen.

‘Ssst, de tijger slaapt’, zo las Onno Hoes de kinderen voor uit het gelijknamige boek.

Hoes bezocht de school in Floriande in het kader van de Nationale Voorleesdagen. ‘Ssst! De tijger slaapt’ is een interactief prentenboek van Britta Teckentrup.

Burgemeester Hoes las uit dit boek, dat tot ’Voorleesboek van het jaar’ is bekroond, voor aan zo’n 170 kleuters.

januari 23, 2018

Een door de gemeente ingehuurd verkeers-adviesbureau komt met een kritische rapportage over de verkeerssituatie op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande in Hoofddorp,,,,,

Een door de gemeente ingehuurd verkeers-adviesbureau komt met een kritische rapportage over de verkeerssituatie op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande in Hoofddorp.

Het onderzoek dat is uitgevoerd, voordat buslijn 341 van start is gegaan, geeft aan dat er nu al te veel verkeer over de laan rijdt en dat de gemiddelde snelheid te hoog is.

De laan is niet voldoende ingericht als een dertigkilometerweg. De situatie dient aangepast te worden.

december 23, 2017

De Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp wordt volgend jaar opnieuw ingericht om de snelheid uit het verkeer te halen.......

De Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp wordt volgend jaar opnieuw ingericht om de snelheid uit het verkeer te halen.

Volgens omwonenden rijden met name de chauffeurs van Connexxion te hard.

Tegen de komst van meerdere bussen per uur in de nieuwe dienstregeling rezen eerder volop bezwaren.

Volgens wethouder Reneman houden de bussen zich netjes aan de snelheid. Daar zouden chauffeurs ook op worden gecontroleerd.

december 22, 2017

De bussluis in de Waddenweg-Deltaweg blijft permanent open. De sluis nabij Eiland 6 in de Hoofddorpse wijk Floriande was in het kader van een proef al geruime tijd dag en nacht open.......

De bussluis in de Waddenweg-Deltaweg blijft permanent open. De sluis nabij Eiland 6 in de Hoofddorpse wijk Floriande was in het kader van een proef al geruime tijd dag en nacht open.

Voor die tijd moest het verkeer tijdens de ochtend- en avondspits nog omrijden.

In het Haarlems Dagblad zegt een woordvoerster van verkeerswethouder Derk Reneman, dat de meeste betrokkenen tevreden zijn over de proef met de permanente openstelling.

Woensdag 6 december werd daar een eindevaluatie over gehouden.

november 28, 2017

In november 2016 startte een proef van een jaar met het volledig openstellen van de bussluis in Floriande. Nu de proef voorbij is en de uitslagen van de laatste metingen bekend zijn, wordt de eindevaluatie gehouden......

In november 2016 startte een proef van een jaar met het volledig openstellen van de bussluis in Floriande. Nu de proef voorbij is en de uitslagen van de laatste metingen bekend zijn, wordt de eindevaluatie gehouden.

Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst op woensdag 6 december om half 8 in Studio 5, gelegen aan Waddenweg 3.

Alle schriftelijke reacties die het afgelopen jaar aan de gemeente zijn gestuurd en de eindevaluatie zelf worden verwerkt in een definitief advies om de proef al dan niet om te zetten in een permanente situatie.

november 18, 2017

De Nieuwe Bennebroekerweg is van 27 november tot en met 8 december aanstaande afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen tussen de Hoofdweg en de rotonde bij Floriande......

De Nieuwe Bennebroekerweg is van 27 november tot en met 8 december aanstaande afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen tussen de Hoofdweg en de rotonde bij Floriande.

Dat is het gevolg van werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde en de plaatsing van geluidschermen bij de nieuwe wijk Zuiderhoeven. Verkeer kan de omleidingsroutes volgen die zijn aangegeven op borden.

De weg is overigens sinds 16 oktober 2017 al afgesloten voor verkeer dat van oost naar west – in de richting Zwaanshoek - rijdt.

november 7, 2017

Het Born2Dance Artiestengala wordt dit jaar georganiseerd in Sportcomplex Koning Willem Alexander. Na het verdwijnen van Winterland van het Raadhuisplein in Hoofddorp was organisator Andy de Graaf op zoek naar een alternatieve ruimte voor zijn projecten......

Het Born2Dance Artiestengala wordt dit jaar georganiseerd in Sportcomplex Koning Willem Alexander. Na het verdwijnen van Winterland van het Raadhuisplein in Hoofddorp was organisator Andy de Graaf op zoek naar een alternatieve ruimte voor zijn projecten.

Tijdens het Born2Dance Artiestengala 2017 op 9 december aanstaande treden Dries Roelvink, Laura Fischer, Saskia Soulful, Wesley Meurs, Dave Miller en Denny Braaf op.

Het eerstvolgende Keep the fire burning-feest is zaterdag 3 februari bij De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

november 1, 2017

Vrijdag 3 november wordt in het Koning Willem Alexander Sportcomplex een seminar gehouden met als thema: ‘Wat is nodig om de top te bereiken?'......

Vrijdag 3 november wordt in het Koning Willem Alexander Sportcomplex een seminar gehouden met als thema: ‘Wat is nodig om de top te bereiken?’

Talent en hard trainen is niet genoeg, het gaat om passie en de juiste mindset, stellen de organisatoren.

Tijdens het seminar delen vier regionale topsporters met het publiek hun dromen, successen, teleurstellingen en doorzettingsvermogen richting Tokyo 2020.

oktober 23, 2017

De gemeente Haarlemmermeer laat per direct onderzoek doen naar de veiligheid op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande. Wethouder Derk Reneman heeft daartoe besloten nadat hij afgelopen week de verkeerssituatie heeft bekeken......

De gemeente Haarlemmermeer laat per direct onderzoek doen naar de veiligheid op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande.

Wethouder Derk Reneman heeft daartoe besloten nadat hij afgelopen week de verkeerssituatie heeft bekeken.

Bewoners maken zich zorgen over de weg, waar vanaf 10 december per uur zestien R-Netbussen van lijn 341 doorheen gaan rijden.

Deze week dreigden de coalitiepartijen met een motie waarin Reneman werd opgeroepen haast te maken met een plan van aanpak. Die is nu ingetrokken.

oktober 16, 2017

Er is verwarring ontstaan over de vraag of het college de stichting ETO, de exploitant van het honkbalstadion, nu wel of niet na 2019 ‘structureel financieel blijft steunen’.......

Er is verwarring ontstaan over de vraag of het college de stichting ETO, de exploitant van het honkbalstadion, nu wel of niet na 2019 ‘structureel financieel blijft steunen’.

Lokale politieke partij HAP heeft vragen gesteld. De partij verwijst naar publicaties in de media waaruit kan worden geconcludeerd dat dit wel het voornemen is.

In elk geval heeft ook ETO-voorzitter Geesink het zo begrepen; hij sprak van een cadeautje. HAP zegt niet beter te weten, dan dat pas medio 2019 een nieuw besluit zou worden genomen.

oktober 14, 2017

Van 23 tot en met 26 oktober 2017 organiseren De Watervrienden Hoofddorp en ZPCH voor de 4e keer de Zwem4daagse in Sportcomplex Koning Willem-Alexander......

Van 23 tot en met 26 oktober 2017 organiseren De Watervrienden Hoofddorp en ZPCH voor de 4e keer de Zwem4daagse in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

De Zwem4daagse is een sportief evenement voor kinderen en volwassenen . Elke avond zwemmen de deelnemers een afstand van 500 of 1.000 meter. Wie jonger is dan 10 jaar of een beperking heeft, mag 250 meter zwemmen.

Iedereen met een A-diploma mag meedoen. Er wordt dagelijks gezwommen van 18.00 – 20.00 uur. Starten kan tot 19.30 uur. Meedoen kost € 7,50 per persoon.

oktober 5, 2017

Het Haarlems Dagblad weet te melden dat de najaarskermis in Floriande verhuist is van het winkelcentrum naar een plek bij sportcomplex Koning Willem-Alexander.......

Het Haarlems Dagblad weet te melden dat de najaarskermis in Floriande verhuist is van het winkelcentrum naar een plek bij sportcomplex Koning Willem-Alexander.

De kermis duurt nog tot en met zondag 8 oktober.

Er zijn kermisactiviteiten voor jong en oud zoals de Flying Jumbo, the heartbreaker en voor de kleintjes een draaimolen en de mogelijkheid om te vissen naar eendjes.

De organisatie geeft aan dat het een gezellige kermis is met nieuwe attracties en vertrouwde activiteiten uit grootmoederstijd.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl

september 19, 2017

Woensdag 23 september vindt op het complex van Hoofddorp Pioniers een Beeball toernooi plaats voor kinderen uit de groepen 4 en 5 van de basisschool........

Woensdag 23 september vindt op het complex van Hoofddorp Pioniers een Beeball toernooi plaats voor kinderen uit de groepen 4 en 5 van de basisschool.

Een beeballteam bestaat uit minimaal 11 jongens en meisjes. Er wordt gespeeld volgens het peanutball principe.

Dat betekent dat de slagman of -vrouw vanaf een paaltje slaat. Het gebruik van een honkbalhandschoen is niet noodzakelijk, het mag wel.

Vanuit veiligheidsoverwegingen zal er gespeeld worden met een zogenaamde ‘softtouchball’.

september 5, 2017

Sportservice Haarlemmermeer onderzoekt de mogelijkheid om in de polder een G-honkbal team te formeren. In samenwerking met Hoofddorp Pioniers en Vennep Flyers wordt woensdag 20 september een kennismakingsdag georganiseerd......

Sportservice Haarlemmermeer onderzoekt de mogelijkheid om in de polder een G-honkbal team te formeren. In samenwerking met Hoofddorp Pioniers en Vennep Flyers wordt woensdag 20 september een kennismakingsdag georganiseerd.

G-honkbal richt zich op mensen – jong en oud – met een verstandelijke beperking.

Ouders en verzorgers en belangstellenden zijn 20 september tussen 1 en 4 uur welkom op het sportcomplex van Hoofddorp Pioniers in Park21. Meer informatie kan worden gevraagd bij Sportservice Haarlemmermeer.

augustus 2, 2017

De Hema in de wijk Floriande in Hoofddorp zal tot en met donderdag gesloten zijn vanwege een verbouwing......

HOOFDDORP – De Hema in de wijk Floriande in Hoofddorp zal tot en met donderdag gesloten zijn vanwege een verbouwing.

Het filiaal aan het Aalburgplein krijgt daarbij het zogenaamde “internationale winkelconcept”.

De winkel wordt hierbij ingericht en aangekleed zoals de Hema-vestigingen in Barcelona, London en Parijs.

Dit nieuwe internationale concept is volgens het concern een dusdanig groot succes, dat het ook in steeds meer winkels in Nederland ingevoerd zal worden.

De Hema in Floriande zal vrijdag feestelijk heropent worden.

juli 29, 2017

HollandWorld gaat in Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een 65 hectare groot themapark maken......

HAARLEMMERMEER - HollandWorld gaat in Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een 65 hectare groot themapark maken.

De gemeente Haarlemmermeer heeft op 20 juli ingestemd met de plannen van HollandWorld.

Om investeerders over de streep te trekken, maakt de gemeente nog eens 1,95 miljoen euro voor commitment vrij bovenop het bedrag van 10,5 miljoen euro dat hiervoor al beschikbaar was.

Het park dat straks werk gaat bieden aan vijfduizend mensen verwacht zo’n 8 miljoen toeristen per jaar en gaat een aantal echt Hollandse thema’s belichten.

juli 21, 2017

Volgens de honkbalbond heeft het Europees Kampioenschap honkbal in 2016 in Hoofddorp de plaatselijke economie slechts 367.000 euro opgeleverd......

HAARLEMMERMEER – Volgens de honkbalbond heeft het Europees Kampioenschap honkbal in 2016 in Hoofddorp de plaatselijke economie slechts 367.000 euro opgeleverd.

Daarentegen had het EK volleybal voor vrouwen in Nederland een economische opbrengst van een miljoen euro en had het WK schaatsen in Thialf een opbrengst van zo’n anderhalf miljoen euro.

De lage opbrengst bij het EK honkbal komt volgens het onderzoek onder andere door de hoge bezetting van de hotels in Haarlemmermeer.