MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Forza! Haarlemmermeer

maart 12, 2018

Als het aan de fractie van Forza! ligt, is er voor mensen in Haarlemmermeer met acute psychische nood altijd een noodbed beschikbaar.......

Als het aan de fractie van Forza! ligt, is er voor mensen in Haarlemmermeer met acute psychische nood altijd een noodbed beschikbaar.

Tijdens een sessie met de gemeenteraad zei verantwoordelijk wethouder Tom Horn, dat dit nu niet altijd het geval is.

De lokale politieke partij wil ook dat er per direct 24 uur per dag een hulpverlener beschikbaar is die de politie kan ontlasten.

Forza! noemt in een persbericht het cijfer van 635 meldingen in 2017. Dat zou een stijging zijn van 19% ten opzichte van 2016.

november 13, 2017

De fractie van Forza gaat aangifte doen van haatzaaien tegen homo's na een vlog van BeterBekendTV die is opgenomen in Hoofddorp.......

De fractie van Forza gaat aangifte doen van haatzaaien tegen homo's na een vlog van BeterBekendTV die is opgenomen in Hoofddorp.

Daarbij doen Marokkaanse jongeren discriminerende uitspraken over homoseksuelen. In de vlog wordt jongeren onder meer de vraag gesteld wat ze zouden doen als hun zoon homo is.

De antwoorden liegen er niet om. Kandidaat-raadslid van Forza! Jordy Schaap vindt dat de politie moet ingrijpen omdat het gaat om haatzaaien en een oproep van geweld tegen homo's.

oktober 20, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdagavond haar afschuw uitgesproken over een tweet van raadslid Paul Meijer (Forza!). Hij beledigde daarin Henk van Steenis, fractie-assistent van HAP.......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdagavond haar afschuw uitgesproken over een tweet van raadslid Paul Meijer (Forza!). Hij beledigde daarin Henk van Steenis, fractie-assistent van HAP.

Meijer noemde Van Steenis ’een ramp’ en plaatste ook een foto van het raadslid bij zijn bericht. Daarmee heeft Meijer volgens de andere raadsleden de normen en waarden van de gemeenteraad overschreden.

september 6, 2017

De raadsfractie van Forza! Haarlemmermeer heeft het college van B&W schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid van scholieren........

De raadsfractie van Forza! Haarlemmermeer heeft het college van B&W schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid van scholieren. Uit een onderzoek van een verkeerskundig bureau blijkt dat in Nederland kinderen van 4 tot 18 jaar vaker betrokken zijn bij verkeersongevallen dan vier jaar geleden en dat het aantal ongelukken met 18 procent gestegen is. Forza! wil graag van het college weten of er in de gemeente onveilige wegen zijn waar veel scholieren fietsen en wat het college kan en gaat doen om de veiligheid van scholieren te bevorderen.

augustus 4, 2017

De politieke partij Forza! wil van B en W weten of de gemeente Haarlemmermeer in de toekomst ook een genderneutraler beleid gaat volgen.......

HAARLEMMERMEER – De politieke partij Forza! wil van B en W weten of de gemeente Haarlemmermeer in de toekomst ook een genderneutraler beleid gaat volgen.

Uit een enquête van de NOS is namelijk gebleken dat naast Amsterdam ook andere gemeentes plannen hebben om in hun toespraken het gebruikelijke 'dames en heren' te laten vervallen.

Verder zijn er gemeentes die ook invoering van genderneutrale toiletten overwegen.

juli 18, 2017

De Hódmezovásárhely-fontein op de kruising van de Hoofdweg en de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp krijgt geen andere naam......

HOOFDDORP – De Hódmezovásárhely-fontein op de kruising van de Hoofdweg en de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp krijgt geen andere naam.

Forza!-raadslid Michel van Dijk had om een naamsverandering van de fontein gevraagd, omdat de stedenband met de Hongaarse stad Hódmezovásárhely is beëindigd.

Verder vond Van Dijk een aanpassing van de naam nodig omdat bijna niemand de Hongaarse naam van de fontein op de rotonde in Hoofddorp goed kan uitspreken.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 12, 2017

De gemeente Haarlemmermeer subsidieert volgens het college van B en W geen topinkomens. Het college antwoordt dit op eerdere vragen hierover van Forza! en raadslid Anneke van der Veer......

HOOFDDORP – De gemeente Haarlemmermeer subsidieert volgens het college van B en W geen topinkomens. Het college antwoordt dit op eerdere vragen hierover van Forza! en raadslid Anneke van der Veer.

Volgens B en W werkt bij geen enkele door de gemeente Haarlemmermeer gesubsidieerde instelling iemand met een te hoog inkomen.

Verder is de afgelopen twee jaar ook niemand op zijn topinkomen gekort op grond van de Wet Normering Topinkomens.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

november 29, 2016

Forza! Haarlemmermeer moet 5.750 euro aan subsidie terugbetalen.....

HOOFDDORP – Forza! Haarlemmermeer moet 5.750 euro aan subsidie terugbetalen.

De lokale partij ontving ruim 30.000 euro voor de organisatie van het Oekraïne debat in april.

Dit bedrag is 5.000 euro meer dan vastgesteld uit stukken die vorige week openbaar zijn gemaakt.

Forza! is het niet eens met het oordeel en maakt bezwaar bij een speciale bezwaarcommissie.

De betaling is hiermee ook uitgesteld.

Het is niet voor het eerst dat Forza! in de problemen komt met ingediende declaraties.

Bron: HCnieuws.nl
 

september 24, 2016

Bewoners van de Etta Palmstraat in Hoofddorp zeggen zich helemaal overdonderd te voelen door een besluit van de gemeente om in hun straat onder ander statushouders te huisvesten.....

HOOFDDORP – Bewoners van de Etta Palmstraat in Hoofddorp zeggen zich helemaal overdonderd te voelen door een besluit van de gemeente om in hun straat onder ander statushouders te huisvesten.

Op de stemminglijst van de gemeenteraad stond afgelopen donderdag een voorstel van het college om hiertoe de voormalige appartementen van GGZInGeest aan te kopen.

Forza! vroeg dit voorstel van de stemminglijst af te halen, omdat de bewoners pas enkel dagen voor de raadsvergadering op de hoogte zijn gesteld.

september 13, 2016

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! heeft B en W mondelinge vragen gesteld over de komst van een Polenhotel in Nieuw-Vennep......

HOOFDDORP – Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! heeft B en W mondelinge vragen gesteld over de komst van een Polenhotel in Nieuw-Vennep.

Volgens Forza! is er onder ondernemers van bedrijventerrein Spoorzicht in Nieuw-Vennep beroering ontstaan over de komst van een Polenhotel voor 72 Poolse arbeidsmigranten.

Meijer zei het onbegrijpelijk te vinden dat een ondernemer vanwege het bestemmingsplan op deze locatie niet in zijn eigen bedrijfspand mag blijven slapen, maar dat huisvesting van Polen hier wel mag.

februari 10, 2016

De fractie van Forza! wil het “Meldpunt Vluchtelingenoverlast” in het leven roepen.....

HOOFDDORP – De fractie van Forza! wil het “Meldpunt Vluchtelingenoverlast” in het leven roepen.

Zij doen dit naar aanleiding van de aanrandingen en geweldsincidenten door zogenaamde vluchtelingen in Europa en de komst van een Noodopvang in Vijfhuizen.

Het meldpunt www.forza.nu/meldpunt zal online gaan op de dag dat de noodopvang in Vijfhuizen opengaat.

Via dit meldpunt kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer incidenten met vluchtelingen al dan niet anoniem melden.

oktober 7, 2015

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! Haarlemmermeer is woest........

HAARLEMMERMEER - Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! Haarlemmermeer is woest.
Een politierechercheur heeft hem in een kroeg beschuldigd van twee misdrijven. Het gesprek is opgenomen en in handen van de fractievoorzitter en RTV Noord-Holland.
De rechercheur heeft onder meer gezegd dat er een strafrechtelijk onderzoek naar Meijer loopt voor valsheid in geschrifte. Burgemeester Weterings zou de aangifte hebben gedaan, maar dat kan de gemeente niet bevestigen.
Volgens Meijer is hij nog nooit veroordeeld en heeft hij een blanco strafblad.
 

september 17, 2015

De fractie van Forza! Haarlemmermeer is geschrokken van de uitkomst van een onderzoek van RTL nieuws naar de wachttijden voor sociale huurwoningen in de regio van Woningnet.....

HOOFDDORP - De fractie van Forza! Haarlemmermeer is geschrokken van de uitkomst van een onderzoek van RTL nieuws naar de wachttijden voor sociale huurwoningen in de regio van Woningnet.

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Hoofddorp moeten mensen gemiddeld 17 jaar wachten.

Forza! vindt dat ronduit belachelijk en eist via schriftelijke vragen maatregelen van het college.

september 16, 2015

De fractie van Forza! zegt geschrokken te zijn van de mededeling dat het college Het Oude Raadhuis in Hoofddorp wil verkopen....... 

HOOFDDORP – De Fractie van Forza! zegt geschrokken te zijn van de mededeling dat het college Het Oude Raadhuis in Hoofddorp wil verkopen.

Forza! is tegen de verkoop van Het Oude Raadhuis en sluit zich daarmee aan bij degenen die zich al eerder tegen deze verkoop hebben uitgesproken.

Het college zou Het Oude Raadhuis willen verkopen omdat het geen taak van de gemeente is om gebouwen te bezitten.

Forza! vindt dit een vreemde zaak en denkt eerder dat het college geld nodig heeft voor de bouw van een nieuw raadhuis.

mei 22, 2015

De politieke partij Forza! maakt zich grote zorgen over de opdracht van het Rijk aan de gemeente Haarlemmermeer om dit jaar meer dan 300 asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten.....

HOOFDDORP – De politieke partij Forza! maakt zich grote zorgen over de opdracht van het Rijk aan de gemeente Haarlemmermeer om dit jaar meer dan 300 asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten. In 2016 wordt dit aantal naar verwachting zelfs nog groter. Het kabinet stelt dat gemeenten deze statushouders hierbij binnen 3 maanden een woning moeten aanbieden. Volgens fractievoorzitter Paul Meijer kan de woningmarkt de massale toestroom van asielzoekers nu al niet aan en verder heerst er een krankzinnig voorrangsbeleid.

april 30, 2015

De raadsleden Kees van der Linden en Anneke van der Veer, die nu de fractie Onafhankelijk Liberaal vormen na uittreding uit Forza!, deden november vorig jaar een integriteitsmelding bij de burgemeester.......

De raadsleden Kees van der Linden en Anneke van der Veer, die nu de fractie Onafhankelijk Liberaal vormen na uittreding uit Forza!, deden november vorig jaar een integriteitsmelding bij de burgemeester.

Zij berekenden dat zo'n € 11.000 uit de fractievergoeding van Forza! niet bevredigend verantwoord was.

Weterings gaf vervolgens het accountantsbureau KPMG opdracht de verantwoording van de besteding van de fractiebijdrage aan Forza! te onderzoeken.

april 22, 2015

Als het aan Forza! ligt, stopt de gemeente Haarlemmermeer met het toekennen van een ereburgerschap aan politici......

HOOFDDORP – Als het aan Forza! ligt, stopt de gemeente Haarlemmermeer met het toekennen van een ereburgerschap aan politici.

Fractievoorzitter Paul Meijer noemt de toekenning een doorn in het oog, wanneer deze als afscheidscadeautje aan wethouders wordt gedaan, die volgens hem niet meer dan hun werk deden.

Het ereburgerschap is bedoeld voor inwoners die bijzondere verdiensten of heldendaden hebben verricht en niet, aldus Meijer, voor goedbetaalde wethouders.

Bron: Haarlems Dagblad
 

april 14, 2015

Forza! maakt zich zorgen over kickboksgala’s die in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander worden georganiseerd. Dit blijkt uit vragen die deze politieke partij aan het college van B en W heeft gesteld......

HOOFDDORP - Forza! maakt zich zorgen over kickboksgala’s die in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander worden georganiseerd.

Dit blijkt uit vragen die deze politieke partij aan het college van B en W heeft gesteld.

Volgens Forza! hebben kickboksgala’s een negatief en zeer gewelddadig imago en zijn ze in veel gemeenten verboden.
“Als gemeente moeten we heel kritisch zijn en ons afvragen of we dit soort activiteiten wel in Haarlemmermeer moeten faciliteren”, aldus fractievoorzitter Paul Meijer.

maart 10, 2015

De fractie van Forza! wil van het college weten of grootouders met een bijstandsuitkering in Haarlemmermeer zonder problemen op hun kleinkinderen kunnen passen.......

HOOFDDORP - De fractie van Forza! wil van het college weten of grootouders met een bijstandsuitkering in Haarlemmermeer zonder problemen op hun kleinkinderen kunnen passen.

Aanleiding voor deze vragen is het programma van NPO “Monitor” waarin te zien was dat een oma door de Sociale Dienst van haar gemeente was beboet met 34.000 euro omdat zij wel eens op haar kleinkinderen gepaste.

maart 7, 2015

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer gaat onderzoeken of er bij de voetgangersoversteekplaats op de Waddenweg in Hoofddorp knipperlichten kunnen komen. Hij doet dit op aanraden van Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer.......

HOOFDDORP - Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer gaat onderzoeken of er bij de voetgangersoversteekplaats op de Waddenweg in Hoofddorp knipperlichten kunnen komen.

Hij doet dit op aanraden van Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer, die naar aanleiding van een recent ongeluk, aandacht vroeg voor de verkeersveiligheid rond de oversteekplaats.
Meijer heeft aan het college gevraagd of er bij de Waddenweg dezelfde knipperlichten kunnen komen als op het Burgemeester Van Stamplein, maar dan minder fel.

februari 14, 2015

De fractie van Forza!Haarlemmermeer pleit voor rookvrije schoolpleinen bij middelbare scholen in Haarlemmermeer. Dit blijkt uit schriftelijke vragen die de oppositiepartij het college heeft gesteld naar aanleiding van een rapport van het Longfonds.....

HOOFDDORP - De fractie van Forza!Haarlemmermeer pleit voor rookvrije schoolpleinen bij middelbare scholen in Haarlemmermeer.

Dit blijkt uit schriftelijke vragen die de oppositiepartij het college heeft gesteld naar aanleiding van een rapport van het Longfonds.

Uit dat rapport blijkt dat in Nederland de helft van alle middelbare schoolpleinen rookvrij zijn.

In de gemeente Haarlemmermeer hebben echter maar drie van de zeven middelbare scholen een rookvrij schoolplein.

februari 13, 2015

Bert de Ruiter uit Hoofddorp is afgelopen donderdag geïnstalleerd als nieuwe fractieassistent van Forza! Haarlemmermeer. Zijn aanstelling ging echter niet zonder slag of stoot.....

HOOFDDORP - Bert de Ruiter uit Hoofddorp is afgelopen donderdag geïnstalleerd als nieuwe fractieassistent van Forza! Haarlemmermeer. Zijn aanstelling ging echter niet zonder slag of stoot.

Want hij kreeg commentaar op het feit dat hij via Twitter openlijk kritiek had geuit op burgemeester Theo Weterings en tijdens zijn beëdiging liepen zijn voormalige Forza-collega’s Anneke van der Veer en Kees van der Linden demonstratief raadzaal uit.

november 7, 2014

De gemeenteraadsleden Anneke van der Veer en Kees van der Linden maken sinds donderdag geen deel meer uit van de fractie van Forza! Haarlemmermeer. Volgens Forza! is dat 'in goed overleg' besloten.......
 

De gemeenteraadsleden Anneke van der Veer en Kees van der Linden maken sinds donderdag geen deel meer uit van de fractie van Forza! Haarlemmermeer.

Volgens Forza! is dat 'in goed overleg' besloten.

Dezelfde dag maakte ook fractie-assistent Dave Bakker-du Plessis bekend dat hij was opgestapt.

Hij stond samen met de huidige Forza!-raadsleden Paul Meijer en Michel van Dijk aan de wieg van Pim Fortuyns LPF in de provincie Noord-Holland.

Betrokkenen hebben vooralsnog geen uitleg gegeven over de achterliggende redenen voor hun besluit.
 

november 6, 2014

Kees van der Linden en Anneke van der Veer hebben zich van Forza! afgescheiden. De fractie bestaat nu uit Paul Meijer en Michel van Dijk. Nog niet duidelijk is of de afgescheiden leden een eigen fractie gaan vormen.

Kees van der Linden en Anneke van der Veer hebben zich van Forza! afgescheiden.

De fractie in de gemeenteraad van Haarlemmermeer bestaat nu alleen nog uit Paul Meijer en Michel van Dijk.

Nog niet duidelijk is of de afgescheiden leden een eigen fractie gaan vormen.