MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Gemeenteraad Haarlemmermeer

februari 2, 2018

De gemeenteraad Haarlemmermeer kan in meerderheid instemmen met de zienswijze van het college over de Duinpolderweg, de toekomstige verbindingsweg tussen de Bollenstreek en de A4......

De gemeenteraad Haarlemmermeer kan in meerderheid instemmen met de zienswijze van het college over de Duinpolderweg, de toekomstige verbindingsweg tussen de Bollenstreek en de A4.

Er waren wel vragen over de fietsverbindingen, het Hoogwaardig Openbaar Vervoer en de aanlegkosten voor de gemeente. Wethouder Reneman heeft die vragen beantwoord.

Er was in de raad sympathie voor het alternatief van de werkgroep Duinpolderweg - Nieuwe Bennebroekerweg om een deel van de Nieuwe Bennebroekerweg aan te passen.

januari 26, 2018

De gemeenteraad heeft op donderdag 25 januari met een royale meerderheid ingestemd met het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oude Raadhuis’........

De gemeenteraad heeft op donderdag 25 januari met een royale meerderheid ingestemd met het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oude Raadhuis’.

Door dit bestemmingsplan wordt het mogelijk om naast de huidige functie als theater bijvoorbeeld een restaurant te huisvesten.

Inwoners van Het Oude Buurtje hebben afgelopen week tevergeefs een oproep gedaan aan de gemeenteraad, om niet akkoord te gaan vanwege de door hen verwachte overlast voor de buurt.
 

januari 25, 2018

De politieke verslaggevers van de lokale media, waaronder MeerRadio hebben Jurgen Nobel van de VVD gekozen als politicus van het jaar 2017 in Haarlemmermeer......

De politieke verslaggevers van de lokale media, waaronder MeerRadio hebben Jurgen Nobel van de VVD gekozen als politicus van het jaar 2017 in Haarlemmermeer.

Hij kreeg de Peter van Groenigen-bokaal op donderdag 25 januari tijdens de gemeenraadsvergadering uitgereikt door Henk van der Eem, politiek redacteur van MeerRadio.

De jury noemde als sterke punten zijn sociale vaardigheid, debatvaardigheid en zijn liberale visie op een terughoudende overheid met ruimte voor het maatschappelijke middenveld.

januari 24, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer vergadert donderdag 25 januari 2018 over het rekenkameronderzoek. Daarin staan adviezen over het huisvestingsbeleid van de gemeente......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer vergadert donderdag 25 januari 2018 over het rekenkameronderzoek. Daarin staan adviezen over het huisvestingsbeleid van de gemeente.

Om 19.00 uur wordt de Peter van Groenigen-bokaal uitgereikt aan de politicus van het jaar 2017.

Daarna bespreekt de raad de voortgangsrapportage over de leegstand van kantoren en bedrijven.

De raadsvergadering is openbaar en start om 17.00 uur in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp, en is via een livestream te volgen op gemeenteraad.haarlemmermeer.nl

december 8, 2017

Forza! wil de Nederlandse vlag in de raadzaal van Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - Forza! wil de Nederlandse vlag in de raadzaal van Haarlemmermeer. Om dit te bewerkstelligen heeft de partij, in navolging van andere gemeenten, donderdag tijdens de vergadering van de gemeenteraad een motie ingediend.

In de vergaderzaal van de Tweede Kamer staat sinds kort de Nederlandse vlag op een prominente plek opgesteld.
Fractievoorzitter Paul Meijer vindt dat ook in de vergaderzaal van de gemeenteraad van Haarlemmermeer de nationale driekleur en de gemeentelijke vlag een dergelijke plaats verdient.

november 23, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes............

HOOFDDORP - De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes. Men is blij met de ervaring die hij met zich mee brengt en ziet uit naar de samenwerking met Hoes. Er wordt verwacht dat hijde waarneming voor onze dynamische gemeente op een goede wijze kan invullen.

oktober 20, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdagavond haar afschuw uitgesproken over een tweet van raadslid Paul Meijer (Forza!). Hij beledigde daarin Henk van Steenis, fractie-assistent van HAP.......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdagavond haar afschuw uitgesproken over een tweet van raadslid Paul Meijer (Forza!). Hij beledigde daarin Henk van Steenis, fractie-assistent van HAP.

Meijer noemde Van Steenis ’een ramp’ en plaatste ook een foto van het raadslid bij zijn bericht. Daarmee heeft Meijer volgens de andere raadsleden de normen en waarden van de gemeenteraad overschreden.

september 22, 2017

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.......

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.

Mocht echter in oktober op landelijk niveau een ander quotum worden ingevoerd, dan stijgt de verplichting tot zo’n 30 banen.

Dat zei wethouder Elzakalai donderdagavond in antwoord op vragen. Hij schetste de eigen ambities van het college en moest direct erkennen, dat het nog geen overtuigende cijfers zijn.

september 12, 2017

Raadslid Kees van der Linden van Onafhankelijk Liberaal heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijk gevraagd of zij bekend zijn met het gebruik van apps bij inspraak.......

Raadslid Kees van der Linden van Onafhankelijk Liberaal heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijk gevraagd of zij bekend zijn met het gebruik van apps bij inspraak. Ook vraagt hij of het misschien een idee is om dit in de polder ook eens te proberen.
In Zoetermeer loopt een experiment met een nieuwe app die inwoners in staat stelt mee te praten over de ontwikkelingen in die stad. Na het downloaden van de app, genaamd Youmee, meldt de gebruiker zich eenmalig aan.

september 11, 2017

MeerRadio moet professionaliseren. Dat heeft VVD-wethouder Derk Reneman van Cultuur gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA......

MeerRadio moet professionaliseren. Dat heeft VVD-wethouder Derk Reneman van Cultuur gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA.

Reneman vindt professionalisering nodig om de rol van de omroep bij de controle van de lokale democratie legitimiteit te geven. Hij is in gesprek met de lokale omroep. De lokale journalistiek staat onder druk. Daarom willen we de rol van MeerRadio vergroten, aldus Reneman in zijn reactie.

augustus 19, 2017

Op 7 september benoemt de gemeenteraad de eerste jongerengemeenteraad van Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - Op 7 september benoemt de gemeenteraad de eerste jongerengemeenteraad van Haarlemmermeer.

Voor de jongerenraad zijn 25 jongeren voorgedragen, variërend in leeftijd van 13 tot 21 jaar, met een piek rond de 18. De meesten van hen zijn schoolgaand, waarbij het begrip school breed is geïnterpreteerd, tot aan universiteit.

De eerste jongerenraad bestaat uit jongeren die in Haarlemmermeer wonen. Na de gemeentelijke fusie per 1 januari 2019 komen ook jongeren uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude voor benoeming in aanmerking.

augustus 15, 2017

De fractie van Forza! wil na het reces een sessieverzoek indienen om het participatiebeleid van de gemeente met de verschillende fracties in de gemeenteraad te bespreken......

HOOFDDORP - De fractie van Forza! wil na het reces een sessieverzoek indienen om het participatiebeleid van de gemeente met de verschillende fracties in de gemeenteraad te bespreken.

Aanleiding is de berichtgeving in de krant over inwoners die zich door de gemeente in de maling genomen voelen bij het project Wickevoort.

Volgens Forza! gaat het niet goed met het participatiebeleid van het college en leidt dit alleen maar tot boze inwoners en negatieve berichtgeving in de media.

augustus 3, 2017

Op de website van Holland World staat meer over het beoogde themapark in Park21 dan de (geheime) informatie die B en W aan de gemeenteraad hebben gegeven...........

HOOFDDORP - Op de website van Holland World staat meer over het beoogde themapark in Park21 dan de (geheime) informatie die B en W aan de gemeenteraad hebben gegeven. Raadslid Anneke van der Veer wil nu van B en W weten welke economische of financiële motieven zij hadden om de gemeenteraad geheimhouding op te leggen. Verder stelt Van der Veer dat in de media en op de website van Holland World sprake is van een contract tussen Haarlemmermeer en IDS, de initiatiefnemer van Holland World.

augustus 2, 2017

CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee is bang dat de gemeente Haarlemmermeer een flink risico loopt bij de overeenkomst met tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout.....

HOOFDDORP – CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee is bang dat de gemeente Haarlemmermeer een flink risico loopt bij de overeenkomst met tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout.

Na besturing van de overeenkomst tussen projectontwikkelaar SGN en Schenkeveld kan de gemeente volgens Sedee verantwoordelijk worden gesteld als er niet voldoende elektriciteit en gas wordt geleverd.

Met deze overeenkomst staat SGN garant voor eventuele omzetderving dan wel inkomstenderving bij het niet nakomen van de leveringsvoorwaarden.

juli 26, 2017

Volgens VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat moet de gemeente af van de afspraak dat bij nieuwbouwprojecten tenminste 30 procent sociale huurwoningen wordt gebouwd......

HOOFDDORP – Volgens VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat moet de gemeente af van de afspraak dat bij nieuwbouwprojecten tenminste 30 procent sociale huurwoningen wordt gebouwd.

Dat zei het raadslid vorige week in de gemeenteraad bij het debat over wonen.

Volgens De Baat is het percentage van 30 procent een dogma dat in de praktijk niet haalbaar is.

Verder pleitte het VVD-raadslid voor een nieuwe woonvisie, waarin de verdeling aan de orde kan komen.

Wethouder Tom Horn van Wonen voelt echter niks voor een nieuwe visie.

juli 25, 2017

Burgemeester Wetering heeft afgelopen donderdag een spookraadslid bij de raadsvergadering mogen verwelkomen.........

HOOFDDORP – Burgemeester Wetering heeft afgelopen donderdag een spookraadslid bij de raadsvergadering mogen verwelkomen.

Gemeenteraadslid Kees van der Linden betrad de raadszaal verkleed als spook met een wit laken over zijn hoofd heen.

Hij wilde daarmee op ludieke wijze reageren op raadslid Anneke van der veer die Van der Linden onlangs een spookraadslid noemde, omdat hij volgens haar vaak afwezig is.

Bron: haarlemsdagblad.nl
  

juli 25, 2017

De gemeenteraad sprak vorige week met afschuw over het hoge aantal van zo’n 1.900 kinderen dat in Haarlemmermeer in armoede opgroeit......

HOOFDDORP - De gemeenteraad sprak vorige week met afschuw over het hoge aantal van zo’n 1.900 kinderen dat in Haarlemmermeer in armoede opgroeit.

SRH-fractievoorzitter Rinus Beusenberg hield daarbij een emotioneel betoog voor meer hulp aan deze kinderen, waarbij hij vertelde dat hij als kind ook armoede heeft gekend.

Wethouder Ap Reinders van Sociale Zaken zei graag te willen helpen, maar volgens hem gebeurt er al veel op dit gebied.

juli 25, 2017

Wethouder Onderwijs John Nederstigt verwacht de komende 3 tot 4 jaar geen lerarentekort in de gemeente Haarlemmermeer.......

HOOFDDORP – Wethouder Onderwijs John Nederstigt verwacht de komende 3 tot 4 jaar geen lerarentekort in de gemeente Haarlemmermeer.

Dit zei Nederstigt tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag.

PvdA-raadslid Willem Klijn had hierover mondelinge vragen gesteld en kwam daarbij met het voorbeeld van Amsterdam waar men leerkrachten van elders lokt met een dikke reiskostenvergoeding.

Wethouder Nederstigt gaf verder aan met diverse schoolbesturen in Haarlemmermeer gebeld te hebben, maar die verwachten de komende jaren geen lerarentekort.

juli 25, 2017

HAP-fractievoorzitter Johan Rip heeft tijdens de afgelopen raadsvergadering de vraag gesteld wat het beantwoorden van vragen van raadsleden kost......

HOOFDDORP - HAP-fractievoorzitter Johan Rip heeft tijdens de afgelopen raadsvergadering de vraag gesteld wat het beantwoorden van vragen van raadsleden kost.

Het beantwoorden van vragen kost B en W en ambtenaren volgens Rip veel tijd en geld.

Zijn vraag riep vooral irritaties op bij de andere raadsleden.

Forza-raadslid Michel van Dijk zegt dat het stellen van vragen aan B en W de manier van werken is waarvoor deze gemeenteraad nu eenmaal heeft gekozen.

juli 19, 2017

De lokale politieke partij HAP wil meer aandacht voor schuldenproblematiek bij jongeren in Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De lokale politieke partij HAP wil meer aandacht voor schuldenproblematiek bij jongeren in Haarlemmermeer.

Op 20 juli houdt de gemeenteraad een sessie over armoede- en minimabeleid en de bestrijding van kinderarmoede, maar de HAP wil hierbij ook aandacht voor schulden bij jongeren.

Volgens HAP-raadslid Chris Groothand is uit onderzoek gebleken dat schulden bij jongeren steeds groter worden en daarbij onfrisse praktijken plaatsvinden, zoals het doorverkopen van vorderingen waaraan grof geld verdient wordt.

juli 10, 2017

Naar aanleiding van een motie van de HAP gaat de gemeente Haarlemmermeer bekijken wat men kan met de nieuwste ICT toepassingen in de openbare ruimte.......

HOOFDDORP – Naar aanleiding van een motie van de HAP gaat de gemeente Haarlemmermeer bekijken wat men kan met de nieuwste ICT toepassingen in de openbare ruimte.

Haarlemmermeer krijgt de komende jaren te maken met uitdagingen op het vlak van bereikbaarheid, zorg en welzijn, leefbaarheid, energie en economische vitaliteit.

De lokale politieke partij HAP wil de gemeente hierbij laten experimenteren met het ICT-programma de slimme stad, oftewel “smart city”.

juni 24, 2017

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag bleek de voltallige gemeenteraad van mening is dat buslijn 341 een halte moet krijgen voor Sportcomplex Willem-Alexander in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag bleek de voltallige gemeenteraad van mening is dat buslijn 341 een halte moet krijgen voor Sportcomplex Willem-Alexander in Hoofddorp.

Alle partijen scharen zich hiermee achter een oproep van PvdA’er Willem Klijn dat er een bushalte op deze plek op de Bennebroekerweg moet komen.

Volgens Klijn wordt in december de buslijnen 162 en 268 vervangen door bus 341, maar blijft het zuidelijke deel van Floriande van deze snelle busverbinding verstoken.

juni 22, 2017

In het kader van “De Raad fietst” stappen leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer zaterdag 24 juni op de fiets om vervolgens kennis te maken met bewoners en bewonersgroepen.....

HAARLEMMERMEER - In het kader van “De Raad fietst” stappen leden van de gemeenteraad zaterdag 24 juni op de fiets om vervolgens kennis te maken met bewoners en bewonersgroepen.

Het programma begint om 10 uur bij dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek en voert de volksvertegenwoordigers door Park 21 in het zuidwestelijk deel van de gemeente. Daarbij wordt tussentijds een bezoek gebracht aan boerderij Graswijk van boer Ton van Schie.

Het programma duurt tot ongeveer 14 uur.

juni 13, 2017

Beide fracties vinden het niet uit te leggen dat er nog steeds organisaties zijn die een gemeentelijke subsidie ontvangen en waarbij de bestuurders meer verdienen dan wettelijk is toegestaan.....

HOOFDDORP - De Haarlemmermeerse politieke partijen Forza! en Lid Van der Veer willen een aanpak van de topinkomens.

Beide fracties vinden het niet uit te leggen dat er nog steeds organisaties zijn die een gemeentelijke subsidie ontvangen en waarbij de bestuurders meer verdienen dan wettelijk is toegestaan.

Anneke van der Veer en Michel van Dijk willen daarom nog vóór de behandeling van de Voorjaarsrapportage van B en W weten welke maatregelen zij hebben genomen om dit probleem op te lossen.