MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zilveren Golf | 18:00 - 19:00
Share |

Content about Gemeenteraad Haarlemmermeer

oktober 11, 2018

Het beoogde nieuwe systeem om afval in te zamelen in de gemeente roept zowel bij inwoners als de politiek veel vragen op.......

Het beoogde nieuwe systeem om afval in te zamelen in de gemeente roept zowel bij inwoners als de politiek veel vragen op. De gemeente heeft geruime tijd proef gedraaid in drie proefwijken: Floriande in Hoofddorp, Linquenda in Nieuw-Vennep en Rijsenhout. Inwoners waren over het algemeen tevreden over de proef maar er is kritiek op o.a. de frequentie van de ophaalrondes voor tuinafval en de afschaffing van de zogeheten takkenrondes.

september 21, 2018

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 september 2018 is de heer Bert de Ruiter beëdigd als raadslid in de gemeenteraad van Haarlemmermeer.....

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 september 2018 is de heer Bert de Ruiter beëdigd als raadslid in de gemeenteraad van Haarlemmermeer.

Hij neemt de plaats in van het vertrokken raadslid Anneke van der Veer.

De zetel was een zetel van Forza! Haarlemmermeer, maar Anneke van der Veer had zich afgesplitst van die partij.

De zetel die nu weer beschikbaar kwam voor Forza! Haarlemmermeer ging naar de eerstvolgende op de lijst en dat was Bert de Ruiter.

juli 13, 2018

Een meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is akkoord met een kettingbeding voor kopers van nieuwe woningen op plekken waar men vliegtuiglawaai kan verwachten......

Een meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is akkoord met een kettingbeding voor kopers van nieuwe woningen op plekken waar men vliegtuiglawaai kan verwachten. In hun koopcontract wordt dan uitdrukkelijk gewezen op het feit dat deze huiseigenaren rekening moeten houden met eventueel vlieglawaai. De beleidsregel is ingevoerd om nieuwbouw van woningen in de geluidszone rond Schiphol toch mogelijk te maken. De VVD-fractie noemde het eerlijk en transparant naar de nieuwe huiseigenaren toe.

juli 11, 2018

Aanstaande donderdag worden in de gemeenteraad de plannen voor "Beukenhorst West/Hyde Park" behandeld.........

Aanstaande donderdag worden in de gemeenteraad de plannen voor "Beukenhorst West/Hyde Park" behandeld. Het plan is dat in Beukenhorst West tussen de 3000 en 3800 appartementen komen met naar inschatting 5000 inwoners. Hoewel omwonenden tevreden zijn over het participatie proces Hoofddorp Centraal met betrekking tot het Wandelbos en de Fruittuinen, vrezen zij nu dat er te overhaast beslissingen worden. De verwachte hoge bewonersdichtheid zal volgens hen grote impact hebben om de omgeving. Bovendien zijn de plannen onvoldoende gedeeld met omwonenden.

juni 30, 2018

De gemeenteraad heeft ingestemd met een door de ChristenUnie/SGP ingediende motie om terughoudend te zijn bij het faciliteren van zonneparken op vruchtbare agrarische grond.......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft ingestemd met een door de ChristenUnie/SGP ingediende motie om terughoudend te zijn bij het faciliteren van zonneparken op vruchtbare agrarische grond, terwijl er nog volop ruimte is op daken van woningen en bedrijfsgebouwen.

De motie roept verder op om initiatieven te ontwikkelen naar particulieren om meer zonnepanelen te plaatsen.

Bij bedrijfsdaken wordt een streefcijfer van vijftig procent dekking met zonnepanelen genoemd binnen vijf jaar.
 

juni 30, 2018

Bij de beschouwingen in de gemeenteraad heeft PvdA woonwethouder Tom Horn aangegeven dat hij het streefcijfer van dertig procent sociale huurwoningen in nieuwbouwprojecten niet los wil laten,,,,,,

Bij de beschouwingen in de gemeenteraad Haarlemmermeer heeft PvdA woonwethouder Tom Horn aangegeven dat hij het streefcijfer van dertig procent sociale huurwoningen in nieuwbouwprojecten niet los wil laten.

Hij zei dit als antwoord op het idee van fractievoorzitter Nobel van de VVD om de norm los te laten en meer te bouwen in de hogere segmenten.

Volgens de wethouder hebben we vierduizend actieve woningzoekenden en is het aandeel sociale huur in Haarlemmermeer slechts 23 procent, tegen 37 procent in de hele stadsregio.

maart 28, 2018

Raadslid Anneke van der Veer was vorige week niet aanwezig bij de raadsvergadering........

Raadslid Anneke van der Veer was vorige week niet aanwezig bij de raadsvergadering. Zij werd eerder die week aangehouden en zat achter de tralies. Het is al langer bekend dat de naam van Van der Veer voorkomt in het dossier over twee internationale fraudezaken. Volgens haar hebben criminelen, onder wie de beruchte meesteroplichter Ari Olivier, haar onderneming misbruikt voor duistere zaken. Vorige week maandag moest Van der Veer zich melden bij het politiebureau in Hoofddorp.

maart 16, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft een volgende stap gezet in realisering van het bouwplan Wickevoort in Cruquius......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft een volgende stap gezet in realisering van het bouwplan Wickevoort in Cruquius.

Alle fracties waren verheugd over de komst van 756 woningen waarvan 30% sociale huurwoningen.

Er waren zorgen over de verkeersafwikkeling op het kruispunt met de N201 en op de Spieringweg. Er werd ook gevraagd om een vrijliggend fietspad op de Spieringweg.

februari 7, 2018

De fractie van de PVDA in de Haarlemmermeerse gemeenteraad verzet zich tegen het voornemen van het college om het parkeer- en rijverbod voor vrachtwagens in woonwijken te schrappen......

De fractie van de PVDA in de Haarlemmermeerse gemeenteraad verzet zich tegen het voornemen van het college om het parkeer- en rijverbod voor vrachtwagens in woonwijken te schrappen.

De raad behandelt aanstaande donderdag de Algemene Plaatselijke Verordening waarin regelgeving over dit onderwerp is vastgelegd.
De sociaal democraten vrezen gevolgen voor de nachtrust.

Bovendien zou de leefbaarheid in wijken achteruit gaan als voortaan ongeacht het tijdstip vrachtwagens gewoon mogen rijden door en parkeren in woonwijken.

februari 2, 2018

De gemeenteraad Haarlemmermeer kan in meerderheid instemmen met de zienswijze van het college over de Duinpolderweg, de toekomstige verbindingsweg tussen de Bollenstreek en de A4......

De gemeenteraad Haarlemmermeer kan in meerderheid instemmen met de zienswijze van het college over de Duinpolderweg, de toekomstige verbindingsweg tussen de Bollenstreek en de A4.

Er waren wel vragen over de fietsverbindingen, het Hoogwaardig Openbaar Vervoer en de aanlegkosten voor de gemeente. Wethouder Reneman heeft die vragen beantwoord.

Er was in de raad sympathie voor het alternatief van de werkgroep Duinpolderweg - Nieuwe Bennebroekerweg om een deel van de Nieuwe Bennebroekerweg aan te passen.

januari 26, 2018

De gemeenteraad heeft op donderdag 25 januari met een royale meerderheid ingestemd met het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oude Raadhuis’........

De gemeenteraad heeft op donderdag 25 januari met een royale meerderheid ingestemd met het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oude Raadhuis’.

Door dit bestemmingsplan wordt het mogelijk om naast de huidige functie als theater bijvoorbeeld een restaurant te huisvesten.

Inwoners van Het Oude Buurtje hebben afgelopen week tevergeefs een oproep gedaan aan de gemeenteraad, om niet akkoord te gaan vanwege de door hen verwachte overlast voor de buurt.
 

januari 25, 2018

De politieke verslaggevers van de lokale media, waaronder MeerRadio hebben Jurgen Nobel van de VVD gekozen als politicus van het jaar 2017 in Haarlemmermeer......

De politieke verslaggevers van de lokale media, waaronder MeerRadio hebben Jurgen Nobel van de VVD gekozen als politicus van het jaar 2017 in Haarlemmermeer.

Hij kreeg de Peter van Groenigen-bokaal op donderdag 25 januari tijdens de gemeenraadsvergadering uitgereikt door Henk van der Eem, politiek redacteur van MeerRadio.

De jury noemde als sterke punten zijn sociale vaardigheid, debatvaardigheid en zijn liberale visie op een terughoudende overheid met ruimte voor het maatschappelijke middenveld.

januari 24, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer vergadert donderdag 25 januari 2018 over het rekenkameronderzoek. Daarin staan adviezen over het huisvestingsbeleid van de gemeente......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer vergadert donderdag 25 januari 2018 over het rekenkameronderzoek. Daarin staan adviezen over het huisvestingsbeleid van de gemeente.

Om 19.00 uur wordt de Peter van Groenigen-bokaal uitgereikt aan de politicus van het jaar 2017.

Daarna bespreekt de raad de voortgangsrapportage over de leegstand van kantoren en bedrijven.

De raadsvergadering is openbaar en start om 17.00 uur in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp, en is via een livestream te volgen op gemeenteraad.haarlemmermeer.nl

december 8, 2017

Forza! wil de Nederlandse vlag in de raadzaal van Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - Forza! wil de Nederlandse vlag in de raadzaal van Haarlemmermeer. Om dit te bewerkstelligen heeft de partij, in navolging van andere gemeenten, donderdag tijdens de vergadering van de gemeenteraad een motie ingediend.

In de vergaderzaal van de Tweede Kamer staat sinds kort de Nederlandse vlag op een prominente plek opgesteld.
Fractievoorzitter Paul Meijer vindt dat ook in de vergaderzaal van de gemeenteraad van Haarlemmermeer de nationale driekleur en de gemeentelijke vlag een dergelijke plaats verdient.

november 23, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes............

HOOFDDORP - De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes. Men is blij met de ervaring die hij met zich mee brengt en ziet uit naar de samenwerking met Hoes. Er wordt verwacht dat hijde waarneming voor onze dynamische gemeente op een goede wijze kan invullen.

oktober 20, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdagavond haar afschuw uitgesproken over een tweet van raadslid Paul Meijer (Forza!). Hij beledigde daarin Henk van Steenis, fractie-assistent van HAP.......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdagavond haar afschuw uitgesproken over een tweet van raadslid Paul Meijer (Forza!). Hij beledigde daarin Henk van Steenis, fractie-assistent van HAP.

Meijer noemde Van Steenis ’een ramp’ en plaatste ook een foto van het raadslid bij zijn bericht. Daarmee heeft Meijer volgens de andere raadsleden de normen en waarden van de gemeenteraad overschreden.

september 22, 2017

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.......

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.

Mocht echter in oktober op landelijk niveau een ander quotum worden ingevoerd, dan stijgt de verplichting tot zo’n 30 banen.

Dat zei wethouder Elzakalai donderdagavond in antwoord op vragen. Hij schetste de eigen ambities van het college en moest direct erkennen, dat het nog geen overtuigende cijfers zijn.

september 12, 2017

Raadslid Kees van der Linden van Onafhankelijk Liberaal heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijk gevraagd of zij bekend zijn met het gebruik van apps bij inspraak.......

Raadslid Kees van der Linden van Onafhankelijk Liberaal heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijk gevraagd of zij bekend zijn met het gebruik van apps bij inspraak. Ook vraagt hij of het misschien een idee is om dit in de polder ook eens te proberen.
In Zoetermeer loopt een experiment met een nieuwe app die inwoners in staat stelt mee te praten over de ontwikkelingen in die stad. Na het downloaden van de app, genaamd Youmee, meldt de gebruiker zich eenmalig aan.

september 11, 2017

MeerRadio moet professionaliseren. Dat heeft VVD-wethouder Derk Reneman van Cultuur gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA......

MeerRadio moet professionaliseren. Dat heeft VVD-wethouder Derk Reneman van Cultuur gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA.

Reneman vindt professionalisering nodig om de rol van de omroep bij de controle van de lokale democratie legitimiteit te geven. Hij is in gesprek met de lokale omroep. De lokale journalistiek staat onder druk. Daarom willen we de rol van MeerRadio vergroten, aldus Reneman in zijn reactie.

augustus 19, 2017

Op 7 september benoemt de gemeenteraad de eerste jongerengemeenteraad van Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - Op 7 september benoemt de gemeenteraad de eerste jongerengemeenteraad van Haarlemmermeer.

Voor de jongerenraad zijn 25 jongeren voorgedragen, variërend in leeftijd van 13 tot 21 jaar, met een piek rond de 18. De meesten van hen zijn schoolgaand, waarbij het begrip school breed is geïnterpreteerd, tot aan universiteit.

De eerste jongerenraad bestaat uit jongeren die in Haarlemmermeer wonen. Na de gemeentelijke fusie per 1 januari 2019 komen ook jongeren uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude voor benoeming in aanmerking.

augustus 15, 2017

De fractie van Forza! wil na het reces een sessieverzoek indienen om het participatiebeleid van de gemeente met de verschillende fracties in de gemeenteraad te bespreken......

HOOFDDORP - De fractie van Forza! wil na het reces een sessieverzoek indienen om het participatiebeleid van de gemeente met de verschillende fracties in de gemeenteraad te bespreken.

Aanleiding is de berichtgeving in de krant over inwoners die zich door de gemeente in de maling genomen voelen bij het project Wickevoort.

Volgens Forza! gaat het niet goed met het participatiebeleid van het college en leidt dit alleen maar tot boze inwoners en negatieve berichtgeving in de media.

augustus 3, 2017

Op de website van Holland World staat meer over het beoogde themapark in Park21 dan de (geheime) informatie die B en W aan de gemeenteraad hebben gegeven...........

HOOFDDORP - Op de website van Holland World staat meer over het beoogde themapark in Park21 dan de (geheime) informatie die B en W aan de gemeenteraad hebben gegeven. Raadslid Anneke van der Veer wil nu van B en W weten welke economische of financiële motieven zij hadden om de gemeenteraad geheimhouding op te leggen. Verder stelt Van der Veer dat in de media en op de website van Holland World sprake is van een contract tussen Haarlemmermeer en IDS, de initiatiefnemer van Holland World.

augustus 2, 2017

CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee is bang dat de gemeente Haarlemmermeer een flink risico loopt bij de overeenkomst met tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout.....

HOOFDDORP – CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee is bang dat de gemeente Haarlemmermeer een flink risico loopt bij de overeenkomst met tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout.

Na besturing van de overeenkomst tussen projectontwikkelaar SGN en Schenkeveld kan de gemeente volgens Sedee verantwoordelijk worden gesteld als er niet voldoende elektriciteit en gas wordt geleverd.

Met deze overeenkomst staat SGN garant voor eventuele omzetderving dan wel inkomstenderving bij het niet nakomen van de leveringsvoorwaarden.

juli 26, 2017

Volgens VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat moet de gemeente af van de afspraak dat bij nieuwbouwprojecten tenminste 30 procent sociale huurwoningen wordt gebouwd......

HOOFDDORP – Volgens VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat moet de gemeente af van de afspraak dat bij nieuwbouwprojecten tenminste 30 procent sociale huurwoningen wordt gebouwd.

Dat zei het raadslid vorige week in de gemeenteraad bij het debat over wonen.

Volgens De Baat is het percentage van 30 procent een dogma dat in de praktijk niet haalbaar is.

Verder pleitte het VVD-raadslid voor een nieuwe woonvisie, waarin de verdeling aan de orde kan komen.

Wethouder Tom Horn van Wonen voelt echter niks voor een nieuwe visie.