MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Haarlem

juli 24, 2018

Wanneer de buitentemperatuur langdurig boven de 25 graden is, beginnen mensen last te krijgen van de hitte.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Wanneer de buitentemperatuur langdurig boven de 25 graden is, beginnen mensen last te krijgen van de hitte. Preventieve maatregelen zijn dan noodzakelijk.

Ook het Spaarne Gasthuis bereidt zich voor op de warmte.
Vanaf woensdag worden er flesjes water uitgedeeld op alle poliklinieken en patiënten die in het ziekenhuis liggen, worden de komende dagen getrakteerd op verkoelende ijsjes.

juni 21, 2018

De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar.....

HOOFDDORP/HAARLEM - De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar. Donderdagochtend stonden de Cliniclowns klaar om de kinderen van de kinderafdeling in Hoofddorp feestelijk te ontvangen.

De verhuizing van de kinderafdeling naar de definitieve plek in Haarlem Zuid is een belangrijke mijlpaal op weg naar de opening van het Vrouw & Kind Centrum eind 2018. Alle kinderen worden vanaf nu opgenomen in Haarlem Zuid.

juni 1, 2018

Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.

De in geboortefotografie gespecialiseerde Dora Barens en Inge Berken brengen de bevalling, de geboorte en de eerste uren daarna in beeld.
Het bijzondere van deze samenwerking is, dat zij niet alleen gewone bevallingen fotograferen, maar ook mee mogen in de operatiekamer tijdens een keizersnede.

mei 31, 2018

Twee vechtende mannen zijn woensdagmiddag in een sloot beland.....

HAARLEM - Twee vechtende mannen zijn woensdagmiddag in een sloot beland.
De politie zoekt de man die vechtpartij begon wegens mishandeling.
Dat gebeurde op het fietspad bij volkstuincomplex Poelbroektuin in Haarlem-Schalkwijk.

De Vijfhuizenaar fietste richting Vijfhuizen toen een fietsende man hem tegemoetkwam, die op de verkeerde helft van het fietspad reed.
De man uit Vijfhuizen moest uitwijken en werd daar boos over.

april 25, 2018

De Haarlemse rechtbank reageerde dinsdag met onbegrip op de afwezigheid van de 28-jarige Mishal M....

HAARLEM – De Haarlemse rechtbank reageerde dinsdag met onbegrip op de afwezigheid van de 28-jarige Mishal M. bij zijn rechtszaak. Hij zou te laat geïnformeerd zijn dat de zaak zou plaatsvinden. De Poolse man wordt er van verdacht dat hij op 2 april vorig jaar een 64-jarige Hoofddorpse doodreed in Graan voor Visch in Hoofddorp. De zaak komt op 26 juli opnieuw voor. 

april 18, 2018

Verkeer tussen Haarlem en Noordwijk moet zaterdag 21 april rekening houden met afgesloten wegen en drukte .....

REGIO ZUID-KENNEMERLAND/BOLLENSTREEK - Verkeer tussen Haarlem en Noordwijk moet zaterdag 21 april rekening houden met afgesloten wegen en drukte vanwege het jaarlijkse bloemencorso.
De praalwagens rijden die dag traditiegetrouw van Noordwijk naar Haarlem, waar de wagens op de Grote Markt worden geparkeerd. Op plekken waar het bloemencorso langsrijdt, worden wegen tijdelijk afgesloten.

maart 9, 2018

Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol. Zelfs zo vol, dat een aantal ziekenhuizen sinds dinsdag een groot aantal geplande niet-acute operaties heeft geschrapt en een opnamestop heeft afgekondigd.

maart 9, 2018

Deze week valt er bij een grote groep ouders in de regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat om mee te doen met de Kindermonitor.....

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - Deze week valt er bij een grote groep ouders in de regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat om mee te doen met de Kindermonitor.
Dit is een groot onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheid, leefstijl en welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar oud.

De GGD doet dit onderzoek elke vier jaar, in opdracht van de tien gemeenten in de regio.

Niet alle ouders krijgen een brief. De computer heeft een willekeurige selectie gemaakt uit het bevolkingsregister van bijna 43.000 kinderen.

februari 23, 2018

Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.....

HAARLEM - Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.

De vogelwerkgroep is naar eigen zeggen niet tegen evenementen, “maar wel als die midden in het broedseizoen plaatsvinden”, wat illegaal is en in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente.
Volgens de organisatie was het vorige evenement eind maart, maar is het nu verplaatst naar eind april omdat het weer dan beter is.

De hardloop- en klimwedstrijd loopt onder meer door het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde.

december 15, 2017

Veel mensen schijnen niet te weten wat een bezoek aan een arts kost en wat de prijs is van een ziekenhuisbehandeling.....

DEN HAAG/HOOFDDORP - Veel mensen schijnen niet te weten wat een bezoek aan een arts kost en wat de prijs is van een ziekenhuisbehandeling. Eerst bij het betalen van hun eigen risico krijgen zij daar iets van te zien. Maar checken blijft dan erg lastig.

De Consumentenbond constateert dat er enorme prijsverschillen zijn onder ziekenhuizen. Om de zorgtarieven transparant te maken, voert de bond momenteel een actie. Daarbij roept zij onder meer op om ziekenhuisrekeningen met haar te delen, zodat de kosten openbaar kunnen worden gemaakt.

december 15, 2017

Het Nova College is volgens de gisteren verschenen Keuzegids MBO 2018 het beste roc in de Randstad en staat landelijk op de 11de plaats.....

HAARLEM/HOOFDDORP - Het Nova College is volgens de gisteren verschenen Keuzegids MBO 2018 het beste roc in de Randstad en staat landelijk op de 11de plaats.

Ook blijkt uit de Keuzegids MBO dat Nova College in Haarlem en Hoofddorp 19 opleidingen heeft met het predicaat ‘topopleiding 2018’ in 8 verschillende vakgebieden.

november 10, 2017

GGD Kennemerland biedt journalisten in de regio een gratis training aan.....

HAARLEM - GGD Kennemerland biedt journalisten in de regio een gratis training aan. Het gaat hier om de cursus Stop de bloeding – red een leven. Dit is een cursus waarbij niet-medici wordt geleerd hoe zij levensbedreigende bloedingen kunnen stoppen.

oktober 27, 2017

Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op woensdag 22 november haalt het Spaarne Gasthuis de kwaaltjes uit de taboesfeer.....

HAARLEM - Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op woensdag 22 november haalt het Spaarne Gasthuis de kwaaltjes uit de taboesfeer.
Onbeschaamd, met humor, maar ook met oplossingen. Maar wel voor Ladies Only.

De geheel verzorgde avond in de Philharmonie in Haarlem wordt geleid door radio- en tv-presentatrice Sofie van den Enk en cabaretière Kristel Zweers.

april 21, 2017

Mediabedrijf Sanoma Media Netherlands verkoopt de vergelijkingswebsites Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be aan Reshift.....

HOOFDDORP - Mediabedrijf Sanoma Media Netherlands verkoopt de vergelijkingswebsites Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be aan Reshift. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad.

In een persverklaring stelt de uitgever, dat de vergelijkingswebsite Kieskeurig “onvoldoende synergie heeft met de overige sterke merken van Sanoma's portfolio en de domeinen waarin het bedrijf actief is, en dat vanuit deze strategische overweging is besloten om Kieskeurig te verkopen”.

december 12, 2016

De fractie van Forza! is het niet eens met het besluit van Haarlem om het dorp Spaarndam West onder de gemeente Haarlem te brengen..... 

HOOFDDORP – De fractie van Forza! is het niet eens met het besluit van Haarlem om het dorp Spaarndam West onder de gemeente Haarlem te brengen.

Het westelijk deel van Spaarndam ligt in Haarlem en het oostelijk deel ligt in de gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude en wordt in 2019 samengevoegd met de gemeente Haarlemmermeer.

De Haarlemse gemeenteraad heeft laten weten zich in te zetten voor een hereniging van het dorp Spaarndam onder Haarlems bestuur.

november 18, 2016

Het Spaarne Gasthuis is dit jaar geëindigd als één van de algemene winnaars op de lijst van Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016’.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis is dit jaar geëindigd als één van de algemene winnaars op de lijst van Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016’.
Zowel Haarlem als Hoofddorp behaalde de hoogst mogelijke score en zijn in het onderzoek in de top vijf geëindigd.

Beide locaties presteren net als voorafgaande jaren maximaal als het gaat om patiëntgerichtheid. Dit jaar is ook de maximale score voor ‘beste medische zorg’ behaald door beide locaties.

september 30, 2016

Met ingang van 1 oktober 2016 treedt Bernt Schneiders toe tot de Raad van Toezicht van het Spaarne Gasthuis......

HAARLEM/HOOFDDORP - Met ingang van 1 oktober 2016 treedt Bernt Schneiders toe tot de Raad van Toezicht van het Spaarne Gasthuis.

Schneiders was van 2006 tot juli 2016 burgemeester van de gemeente Haarlem en tijdelijk waarnemend burgemeester voor de gemeente Bloemendaal. In die hoedanigheid was hij onder meer voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland.

april 8, 2015

Het zogenoemde ‘Waterwolfproces’ is dinsdag begonnen in de rechtbank in Haarlem. De zaak dient tegen Hoofddorper Rob D, voormalig hoofd van de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Haarlemmermeer......

HOOFDDORP - Het zogenoemde ‘Waterwolfproces’ is dinsdag begonnen in de rechtbank in Haarlem. De zaak dient tegen Hoofddorper Rob D, voormalig hoofd van de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Haarlemmermeer.
De Hoofddorper zou zich als ambtenaar hebben laten betalen voor zelfbedachte adviezen, terwijl hij er eveneens van wordt verdacht voor 3,5 ton aan steekpenningen te hebben aangenomen.

Het proces zal zo’n twee weken in beslag nemen.

Bron: dichtbij.nl
 

september 11, 2014

Op 22 maart volgend jaar fuseren het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis.......

HAARLEM - Op 22 maart volgend jaar fuseren het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis.
Het Spaarne Gasthuis is de nieuwe naam van het fusieziekenhuis met vier locaties: twee in Haarlem, een in Heemstede en de vestiging in Hoofddorp.
Bestuursvoorzitter Peter van Barneveld is blij met de nieuwe naam en heeft na de bekendmaking alleen maar positieve reacties gehad.
Volgens van Barneveld geeft de naam gasthuis aan dat mensen te gast zijn in het ziekenhuis, terwijl het ziekenhuis ook te gast is in iemands leven.

december 9, 2013

In Haarlem is een 16-jarige Hoofddorper in de nacht van zaterdag op zondag twee keer mishandeld. Een getuige vertelde agenten dat een jongen op zijn neus was geslagen in een uitgaansgelegenheid aan de Korte Veerstraat.....
 

HAARLEM/HOOFDDORP - In Haarlem is een 16-jarige Hoofddorper in de nacht van zaterdag op zondag twee keer mishandeld.
Een getuige vertelde agenten dat een jongen op zijn neus was geslagen in een uitgaansgelegenheid aan de Korte Veerstraat.
Na het verlaten van het pand werd hij vervolgens achternagezeten door een groep jongens.
Een 17-jarige jongen uit Bloemendaal zou een sigarettenpeuk in zijn gezicht hebben gedrukt. Deze Bloemendaler is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.
 

januari 21, 2013

Judo Yushi heeft zondag 20 januari het CIOS teamtoernooi gewonnen.....

HAARLEM/NIEUW-VENNEP - Judo Yushi heeft zondag 20 januari het CIOS teamtoernooi gewonnen.
Aan dit toernooi, dat georganiseerd wordt door CIOS Haarlem, doen veel teams mee verdeeld over drie klassen.
Na een spannende strijd bleek, dat met twee wedstrijdpunten verschil, het team toch de zege had binnengehaald.
Hiermee is de wisselbeker wederom in handen van Judo Yushi, die voor het vierde jaar op rij het toernooi op zijn naam schrijft.
 

augustus 1, 2012

In Haarlem op de nacht van maandag op dinsdag is een 24-jarige man uit Hoofddorp opgepakt met 7 wikkels harddrugs en een zakje wiet......

HAARLEM - In Haarlem op de nacht van maandag op dinsdag is een 24-jarige man uit Hoofddorp opgepakt met 7 wikkels harddrugs en een zakje wiet. Tijdens surveillance zagen agenten een verdachte situatie ,wat veel leek op een drugsdeal in de omgeving van de Bernadottelaan/Spijkerboorpad. De Hoofddorper is aangehouden en zijn drugs in beslag genomen. De man is voor verhoor ingesloten.