MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

november 20, 2018

Woensdag 21 november mogen bewoners uit Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude naar de stembus om de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer te kiezen......

Woensdag 21 november mogen bewoners uit Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude naar de stembus om de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer te kiezen.

Alle stembussen in deze gemeenten openen om half 8 ’s ochtends en blijven open tot 9 uur ’s avonds.

De Verkiezingsavond is in de Burgerzaal van het raadhuis in Hoofddorp en zal om 9 uur ’s avonds starten. Belangstellenden zijn welkom vanaf half 9 om te luisteren naar de uitslagen.

november 20, 2018

Parkeerautomaten in Haarlemmermeer krijgen nieuwe grote zonnepanelen en de automatische afgifte van het parkeerkaartje stopt......

Parkeerautomaten in Haarlemmermeer krijgen nieuwe grote zonnepanelen en de automatische afgifte van het parkeerkaartje stopt.

Dit zal per automaat al snel 70% papier en energie schelen. Deze stap past bij de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Haarlemmermeer.

Het vervangen van de bestaande zonnepanelen heeft onder andere als doel het aantal storingen te verminderen. Deze storingen waren het gevolg van te weinig stroom voor de automaten. De automaten krijgen nieuwe software voor kaartlezers.

november 16, 2018

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 21 november kunnen jongeren deelnemen aan een escape room in het Raadhuis......

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 21 november kunnen jongeren deelnemen aan een escape room in het Raadhuis.

Gemeente Haarlemmermeer tovert de raadzaal in Hoofddorp op 20 en 21 november om tot een escape room waar de eerste stemmers een kans krijgen een uur lang de gemeente te besturen.

Ook moeten ze laten zien dat ze onder tijdsdruk ingewikkelde beslissingen kunnen maken.
De opdrachten hebben te maken met dilemma’s waar het gemeentebestuur ook mee te maken krijgt.

november 15, 2018

Een huiskamerfestival waarbij je bank de tribune is en jouw vloerkleed het podium........

Een huiskamerfestival waarbij je bank de tribune is en jouw vloerkleed het podium. Haarlemmermeer doet volgend jaar op zondag 10 februari mee aan het festival met de naam GLUREN bij de BUREN. Het is de bedoeling dat enthousiaste inwoners van Haarlemmermeer hun huiskamer beschikbaar stellen voor lokale acts zoals een singer-songwriter, theatermakers of een koor. Per huiskamer worden er drie optredens van 30 minuten gepland. Ga op ontdekkingstocht in eigen omgeving, leer je buren kennen en ontmoet talentvolle lokale artiesten.

november 15, 2018

Vrijdag 16 november is het de Dag van de Ondernemer en rijden wethouders Elzakalai en Reinders door de polder om bedrijven een bezoekje te brengen......

Vrijdag 16 november  is het de Dag van de Ondernemer en rijden wethouders Elzakalai en Reinders door de polder om bedrijven een bezoekje te brengen.

Gemeente Haarlemmermeer heeft de sterkste economie van Nederland en is mede hierdoor een aantrekkelijke vestigingslocatie voor bedrijven.

Adam Elzakalai focust zich vooral op bedrijven in de aerospace. Hij bezoekt onder andere JetSupport Service Center, Happy Tosti en Aircraft Development and Systems Engineering.

november 14, 2018

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 21 november komen extra stembureaus.....

HAARLEMMERMEER/HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE - Voor de gemeenteraadsverkiezingen van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 21 november komen extra stembureaus.
In Welgelegen in Nieuw-Vennep komt een extra stembureau in het Herbert Vissers College. In Toolenburg-Zuid in Hoofddorp komt een extra stembureau in Tudorhouse aan de Bennebroekerweg.

Omdat het raadhuis in Halfweg gesloten is, zijn de stembureaus hier in basisschool Jong Geleerd aan de Schoolstraat en bij Don Bosco aan de Dr. Schaepmanstraat.

november 13, 2018

21 november zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer......

21 november zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.

Er is een speciale kleurwedstrijd georganiseerd voor kinderen uit groep 1,2,3 en 4 van basisscholen van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede/Spaarnwoude om ze bij de verkiezingen en de fusie van de twee gemeenten te betrekken.

Op een tekening van de raadszaal van Haarlemmermeer zijn ook de burgemeesters Onno Hoes en Pieter Heiliegers te zien.

november 12, 2018

Gemeente Haarlemmermeer concludeert dat zorgen over de opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november terecht zijn......

Gemeente Haarlemmermeer concludeert dat zorgen over de opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november terecht zijn.

Dit na een tweede peiling waarbij de respons zo’n vijftien procent was.

Ondanks dat VVD de grootste partij bleek te zijn, is dit volgens het onderzoeksbureau een indicatie van de electorale krachtsverhoudingen van dit moment.

Naar verwachtingen wint GroenLinks twee zetels, groeit Forza! en verliezen HAP en D66.

november 9, 2018

Kirsty van de Vijver van ‘Praktijk Eigen Kracht’ geeft donderdag 15 november om 8 uur ’s avonds een lezing over hooggevoeligheid en burn-out in De Bibliotheek Haarlemmermeer......

Kirsty van de Vijver van ‘Praktijk Eigen Kracht’ geeft donderdag 15 november om 8 uur ’s avonds een lezing over hooggevoeligheid en burn-out in De Bibliotheek Haarlemmermeer.

Deze lezing is vooral voor mensen waarvoor drukte snel te veel wordt, wie gauw afgeleid is en slechter presteert als iemand meekijkt.

Voor deze mensen geeft Van de Vijver tips over hoe je je gevoeligheid positief kunt inzetten.

De lezing is in het Nieuwscafé na sluitingstijd bij te bewonen in de bibliotheek aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

 

oktober 31, 2018

Gemeente Haarlemmermeer wilt begin 2019 op de Fokkerweg (N232) een hightech wegdek hebben aangelegd......

Gemeente Haarlemmermeer wilt begin 2019 op de Fokkerweg (N232) een hightech wegdek hebben aangelegd.

Eerder werd er in Krommenie door bedrijf SolaRoad een weg aangelegd dat zonlicht om zou zetten in elektriciteit, vergelijkbaar met één groot zonnepaneel. Deze weg bleek een groot succes te zijn.

Met opgewekte energie kan in de toekomst onder andere wegverlichting, verkeersinstallaties en huishoudens van stroom worden voorzien.

oktober 31, 2018

Op 3 november opent de Polderschuur van het landbouwerfgoed van Haarlemmermeer zijn deuren......

Op 3 november opent de Polderschuur van het landbouwerfgoed van Haarlemmermeer zijn deuren.

De restauratiegroep van Meer-Historie kreeg eerder dit jaar de sleutel van deze schuur. Na maanden voorbereiding en hard werken is de hele collectie historische landbouwprojecten nu verhuisd naar deze ruime locatie.

De Polderschuur is nu een van de erfgoedlocaties van Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Er zullen historische landbouwprojecten gerestaureerd worden.

Wethouder Derk Reneman zal zaterdag om 11 uur de Polderschuur openen en het startschot gegeven voor de Open Dag.

oktober 30, 2018

Bestuur en fractieleden van lokale politieke partij HAP nemen ook in 2018 deel aan de Dag van de Dialoog......

Bestuur en fractieleden van lokale politieke partij HAP nemen ook in 2018 deel aan de Dag van de Dialoog.

Tijdens die dag op woensdag 7 november zijn er in verschillende plaatsen in Haarlemmermeer diverse eettafels. Hier kan men lunchen en andere inwoners ontmoeten op een verrassende plek, met een goed gesprek in de vorm van een dialoog.

Het doel van dit jaarlijkse evenement is in gesprek gaan met dorpsgenoten waarmee je anders niet zo snel in contact komt.

Meer informatie en aanmelden kan via info@bdkennermerland.nl
 

oktober 30, 2018

GroenLinks Haarlemmermeer houdt met kamerlid Suzanne Kröger een verkiezingsavond met het thema Schiphol. Kröger heeft Schiphol in haar portefeuille......

GroenLinks Haarlemmermeer houdt met kamerlid Suzanne Kröger een verkiezingsavond met het thema Schiphol. Kröger heeft Schiphol in haar portefeuille.

Tijdens deze Schiphol-avond op maandag 5 november, die om 8 uur ’s avonds in De Olm in Zwanenburg zal plaatsvinden, worden verschillende vragen gesteld, waaronder “welke plek heeft de luchthaven in de gemeente?” of “wat is de toekomst hier?”

oktober 30, 2018

PvdA Haarlemmermeer maakt zich ernstige zorgen over de toenemende armoede binnen de gemeente......

PvdA Haarlemmermeer maakt zich ernstige zorgen over de toenemende armoede binnen de gemeente.

Er is een toename van mensen die bij de Voedselbank komen. Volgens Hans de Bats, voorzitter van de voedselbank, is van veel mensen hun leefgeld vaak zo laag dat ze naar de Voedselbank moeten.

PvdA-fractievoorzitter en lijsstrekker Mieke Booij vindt dat deze mensen hulp verdienen.

oktober 26, 2018

In de bibliotheek Centrale in het centrum van Hoofddorp is een expositie te zien rond het thema ‘Verenigd in Haarlemmermeer’......

In de bibliotheek Centrale in het centrum van Hoofddorp is een expositie te zien rond het thema ‘Verenigd in Haarlemmermeer’.

Uit het gemeentearchief wordt een diapresentatie vertoond met foto’s en prenten van ‘Huize Swaenenburgh’ en de ‘Suikerfabriek’.

In de vitrines zijn bodemvondsten, scherven en botten uit de eigen streek te bezichtigen.

De expositie zal van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 8 uur ’s avonds te zien zijn en zal tot het einde van dit jaar duren.

oktober 24, 2018

Het Spaarne Gasthuis wil samen met Adamas Inloophuis uit Nieuw-Vennep en basisschool De Bosrank in Hoofddorp kanker meer bespreekbaar maken bij kinderen......

Het Spaarne Gasthuis wil samen met Adamas Inloophuis uit Nieuw-Vennep en basisschool De Bosrank in Hoofddorp kanker meer bespreekbaar maken bij kinderen.

Dit willen zij doen door een familiemusical genaamd ‘De Dromenstelers’ op maandag 19 november in Schouwburg De Meerse Hoofddorp op te voeren.

Jolanda Schrama, oncoloog van het Spaarne Gasthuis zegt dat patiënten vaak niet weten hoe ze hun ziekte aan hun kinderen moeten uitleggen.

Daarom heeft het ziekenhuis de samenwerking met het Adamas Inloophuis en basisschool de Bosrank gezocht.

oktober 24, 2018

Donderdag 25 oktober zal de Haarlemmermeerder Casimir Schmidt naast onder andere Epke Zonderland en Bart Deurloo in de kwalificatiewedstrijd staan op WK turnen in Doha......

Donderdag 25 oktober zal de Haarlemmermeerder Casimir Schmidt naast onder andere Epke Zonderland en Bart Deurloo in de kwalificatiewedstrijd staan op WK turnen in Doha.

Casimir zijn specialiteit is de rekstok, Bram Louwije en Frank Rijken komen op alle toestellen in actie, waaronder de ringen, brug, rekstok, vloer en voltige.

Casimir Schmidt uit Hoofddorp heeft ooit de zilveren medaille op de Europese Spelen van 2015 in Bakoe gewonnen. Ook nam hij deel aan de Wereldkampioenschappen Turnen 2013.
 

oktober 16, 2018

Gemeente Haarlemmermeer wilt dat er tot 2040 maar liefst 20.000 nieuwe woningen komen......

Gemeente Haarlemmermeer wilt dat er tot 2040 maar liefst 20.000 nieuwe woningen komen.

Daarbij wordt er extra aandacht besteed aan kleine, goedkope en betaalbare woningen. Wethouder Tom Horn zegt dat als toelichting op de nota Schaalsprong.

In Haarlemmermeer staan momenteel 60.000 woningen met zo’n 150.000 inwoners. De woningnood is hier hoog. Er zijn momenteel zo’n 4.000 actieve woningzoekenden.

oktober 16, 2018

Op de eerste zaterdag van november wordt al minstens 15 jaar de nationale natuurwerkdag gehouden......

Op de eerste zaterdag van november wordt al minstens 15 jaar de nationale natuurwerkdag gehouden.

Vorig jaar deden er meer dan 14.000 mensen mee door heel Nederland. Ook in Haarlemmermeer wordt aan ecologisch natuurbeheer gedaan.

Stichting MEERgroen ontvangt op 3 november graag liefhebbers die ook een keer willen ervaren hoe het is om met natuur bezig te zijn.

Het kan in Haarlemmermeer onder andere in de Groene Weelde, rond de Big spotters Hill.

Hier zullen er onder andere boompjes worden verzameld voor de jaarlijkse boomweggeefactie.

oktober 16, 2018

Dick Hulsebosch, voorzitter van het Haarlemmermeer Ondernemers Platform, heeft zijn handtekening gezet tijdens de startbijeenkomst ‘Duurzame Werklocaties’. .....

Dick Hulsebosch, voorzitter van het Haarlemmermeer Ondernemers Platform, heeft zijn handtekening gezet tijdens de startbijeenkomst ‘Duurzame Werklocaties’. 

Met deze handtekening doet hij de belofte dat twaalf bedrijventerreinen en kantorenlocaties in Haarlemmermeer groener, schoner en energiezuiniger gaan worden.

oktober 12, 2018

Gemeente Haarlemmermeer en Team Sportservice Haarlemmermeer denken tijdens het Sportcafé in Nieuw-Vennep aan een nieuw sportbeleid......

Gemeente Haarlemmermeer en Team Sportservice Haarlemmermeer denken tijdens het Sportcafé in Nieuw-Vennep aan een nieuw sportbeleid.

Tijdens deze interactieve avond op maandag 15 oktober halen sportverenigingen, vakleerkrachten en andere belangstellenden ideeën en informatie op voor een toekomstbeeld van sport en bewegen.

Team Sportservice gaat graag met de aanwezigen in gesprek en zijn benieuwd naar ervaringen uit het werkveld.

oktober 10, 2018

In zijn wekelijkse column pleit burgemeester Hoes voor betere kwaliteit van het cameratoezicht door ondernemers.........

In zijn wekelijkse column pleit burgemeester Hoes voor betere kwaliteit van het cameratoezicht door ondernemers; dit om daders van overvallen e.d. beter te kunnen herkennen. Om dit te bereiken is het project Excellent Cameratoezicht opgezet, waarbij speciaal opgeleide personen op aanvraag bij de ondernemer komen om het cameratoezicht controleren. Als het in orde is krijgt de ondernemer het keurmerk Excellent Cameratoezicht.De burgemeester juicht het toe dat Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing dit ook in Haarlemmermeer wil gaan doen.

oktober 10, 2018

Wethouder Tom Horn is vorige week tijdens de raadsvergadering onder vuur komen te liggen omdat een wet niet blijkt te bestaan......

Wethouder Tom Horn is vorige week tijdens de raadsvergadering onder vuur komen te liggen omdat een wet niet blijkt te bestaan.

Het ging over een wet die gemeenten boetes oplegt als het niet genoeg statushouders huisvest.

Horn beloofde de raad voor de raadsvergadering van a.s. donderdag met een verklaring te komen.

Fractievoorzitter Jurgen Nobel van de VVD en de fractie van Forza! zijn boos.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vindt dat de voorrangsregeling voor statushouders tenminste voorlopig moet worden uitgesteld.

 

oktober 9, 2018

Burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer gaat woensdag 10 oktober weer een jubilerend echtpaar bezoeken......

Burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer gaat woensdag 10 oktober weer een jubilerend echtpaar bezoeken.

De heer Willem Cornelis Dekker en mevrouw Jannigje Dijkgraaf-Dekker hebben elkaar leren kennen via de jeugdgroepen in Nieuw-Vennep.

Het echtpaar woonde vroeger in een gedeeltelijk zelfgebouwde woonark. Na tien jaar zijn ze in een huis gaan wonen.

Sinds 1972 wonen ze in Nieuw-Vennep.

Hoes gaat langs om de heer en mevrouw Dijkgraaf met hun 60-jarig jubileum te feliciteren.