MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

mei 17, 2018

Uit het jaarverslag integriteit van de gemeente blijkt dat er vorig jaar tien schendingen gemeld zijn bij het meldpunt integriteit........

HAARLEMMERMEER - Uit het jaarverslag integriteit van de gemeente blijkt dat er vorig jaar tien schendingen gemeld zijn bij het meldpunt integriteit. In de meeste gevallen gaat het om diefstal of misbruik van eigendommen van de gemeente. Het aantal is  aanzienlijk lager dan de 18 meldingen van een jaar eerder. Naast meldingen over diefstal en misbruik waren er ook signalen over belangenverstrengeling, misbruik van bevoegdheden en intimidatie. In alle gevallen is er onderzoek gedaan, waarbij in vijf zaken de schending van de integriteit ook is vastgesteld.

mei 11, 2018

Het tarief voor toeristenbelasting is met 6 euro 49 het hoogst in de gemeente Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER/GRONINGEN - Het tarief voor toeristenbelasting is met 6 euro 49 het hoogst in de gemeente Haarlemmermeer. Dit blijkt volgens Het Parool uit cijfers van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden van de Rijksuniversiteit Groningen.

Van de gemeenten die de belasting innen is het Zuid-Hollandse Strijen het goedkoopst met 49 cent per nacht.

mei 3, 2018

Tijdens dodenherdenking op vrijdag 4 mei zijn op verschillende plekken in de gemeente bijeenkomsten met gastsprekers.....

HAARLEMMERMEER - Tijdens dodenherdenking op vrijdag 4 mei zijn op verschillende plekken in de gemeente bijeenkomsten met gastsprekers.

In Hoofddorp is burgemeester Onno Hoes aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst in de burgerzaal van het raadhuis. Hier houdt Dick Weber van CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum een toespraak.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water bezoekt de overdenkingsdienst in de kerk van het Apostolisch Genootschap in Nieuw-Vennep.

Wethouder Adam Elzakalai reist af naar de herdenkingsbijeenkomst in Buitenkaag.

april 26, 2018

Waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer is verbaasd over de kritiek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.....

HOOFDDORP - Waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer is verbaasd over de kritiek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die vindt dat bij alle discussies over de groei van Schiphol te weinig wordt gekeken naar veiligheid.

april 24, 2018

Aanstaande vrijdag viert Nederland Koningsdag. Ook in Haarlemmermeer is er dan weer van alles te doen..... 

HAARLEMMERMEER - Aanstaande vrijdag viert Nederland Koningsdag.
Ook in Haarlemmermeer is er dan weer van alles te doen: van optochten tot vrijmarkten, van kinderspelletjes tot live optredens.

april 20, 2018

De landelijke daling van de werkloosheid heeft in maart verder doorgezet.....

HAARLEMMERMEER - De landelijke daling van de werkloosheid heeft in maart verder doorgezet.
In de derde maand van het jaar waren er 357.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking.
Een maand eerder bedroeg het werkloosheidspercentage volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek nog 4,1 procent.

maart 29, 2018

Er is in Haarlemmermeer nog een wereld te winnen voor mensen met een lichamelijke beperking.....

Er is in Haarlemmermeer nog een wereld te winnen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit bleek dinsdagavond tijdens een thematafel die Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) samen met de bibliotheek en slechtziendenorganisatie Visio presenteerde. De organisatie Ongehinderd werd eind 2017 gevraagd om de openbare gebouwen in Haarlemmermeer te beoordelen, een project waaraan de BGH zelf al eerder was begonnen. Daar kwam voor Haarlemmermeer een slecht rapportcijfer uit. Volgens de ook aanwezige wethouder Steffens moet de gemeente het goede voorbeeld geven.

maart 22, 2018

Het Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer gaat jongeren helpen bij het terugvragen van belasting.......

Het Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer (JIP) gaat jongeren helpen bij het terugvragen van belasting. Jongeren die een bijbaan hebben gehad betalen in veel gevallen te veel belasting, omdat ze maar een gedeelte van het jaar werken. Dit vergeten ze vaak terug te vragen zodat ze soms honderden euro’s mislopen. In diverse bibliotheken en jongerencentra houdt het JIP in maart en april spreekuren om met het invullen van formulieren te helpen. Ook bezoeken zij verschillende middelbare scholen in Haarlemmermeer tijdens de grote pauze.

maart 14, 2018

Op donderdag 15 maart ondertekenen wethouders jeugdzorg John Nederstigt van Haarlemmermeer en Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude het nieuwe jeugdzorgcontract met jeugdhulpaanbieder Altra.......

Op donderdag 15 maart ondertekenen wethouders jeugdzorg John Nederstigt van Haarlemmermeer en Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude het nieuwe jeugdzorgcontract met jeugdhulpaanbieder Altra. De komende twee jaar biedt Altra jeugdhulp, waaronder schoolcoaches, aan beide gemeenten. Uniek in Nederland is dat Altra ook drangtrajecten kan uitvoeren. Voorheen kon dit alleen door gecertificeerde instellingen zoals de Jeugdbescherming of het Leger des Heils.

maart 9, 2018

Deze week valt er bij een grote groep ouders in de regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat om mee te doen met de Kindermonitor.....

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - Deze week valt er bij een grote groep ouders in de regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat om mee te doen met de Kindermonitor.
Dit is een groot onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheid, leefstijl en welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar oud.

De GGD doet dit onderzoek elke vier jaar, in opdracht van de tien gemeenten in de regio.

Niet alle ouders krijgen een brief. De computer heeft een willekeurige selectie gemaakt uit het bevolkingsregister van bijna 43.000 kinderen.

maart 7, 2018

Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van Stichting Regionaal Onderwijs Bureau.........

Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van Stichting Regionaal Onderwijs Bureau (SROB). Deze donatie van ruim 5000 euro kan Leergeld uitstekend gebruiken om ervoor te zorgen dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar mee kunnen doen aan sportieve, culturele en schoolse activiteiten.

februari 23, 2018

Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.....

HAARLEM - Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.

De vogelwerkgroep is naar eigen zeggen niet tegen evenementen, “maar wel als die midden in het broedseizoen plaatsvinden”, wat illegaal is en in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente.
Volgens de organisatie was het vorige evenement eind maart, maar is het nu verplaatst naar eind april omdat het weer dan beter is.

De hardloop- en klimwedstrijd loopt onder meer door het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde.

februari 21, 2018

Haarlemmermeer ziet een streekomroep niet zitten.......

HOOFDDORP – Haarlemmermeer ziet een streekomroep niet zitten. In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Onno Hoes dat één omroep voor Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen geen recht doet aan de natuurlijke habitat van Haarlemmermeerders en aan inwoners van andere gemeenten. Hij vindt samenwerking tussen lokale omroepen een goede zaak, maar een streekomroep gaat hem te ver. Hij wijst naar plannen van MeerOmroep om als lokale omroep de maatschappelijke functie te versterken.

februari 15, 2018

Op verzoek van VVD-raadslid Rob Koster praat de gemeenteraad op 22 februari over de vele klachten over de ondergrondse vuilcontainers.......

Op verzoek van VVD-raadslid Rob Koster praat de gemeenteraad op 22 februari over de vele klachten over de ondergrondse vuilcontainers. De zondagopenstelling van veel winkels levert bij winkelcentra een toename op van afval bij de zogenaamde brengparkjes. Dit zou ertoe leiden dat inwoners hun papier en lege flessen op brengparkjes naast de container achterlaten. Om te voorkomen dat de containers in het weekeinde vol zitten, worden ongeveer zestig containers op zaterdag geleegd, op sommige locaties zelfs twee keer.

februari 15, 2018

D66 Haarlemmermeer heeft uit meer dan 50 aanmeldingen zeven conciërges geselecteerd voor de titel “Conciërge van het jaar”............

HOOFDDORP – D66 Haarlemmermeer heeft uit meer dan 50 aanmeldingen zeven conciërges geselecteerd voor de titel “Conciërge van het jaar”. De overgebleven genomineerden zijn Michel Bouman van ’t Joppe, Gerrie Windhoud en Paco Morea van het Hoofdvaart College, Frank en Thea van Klavertje Vier, Pascal Markus van ISK Hoofdvaart College en Quintin Duikersloot van Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand.

februari 8, 2018

De fractie van de PvdA heeft het college van B en W gevraagd of het de samenwerking met de voedselbank in de toekomst wel aankan........

HOOFDDORP – De fractie van de PvdA heeft het college van B en W gevraagd of het de samenwerking met de voedselbank in de toekomst wel aankan. De normen voor de voedselbank zijn onlangs verruimd en de verwachting is dat dit tot meer cliënten zal leiden. In het verleden kwam het voor dat er flinke achterstanden waren en dat cliënten langer afhankelijk waren van de voedselbank dan afgesproken en wenselijk. Ook nu lijken de wachttijden weer op te lopen.

februari 7, 2018

Burgemeesters Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Onno Hoes van Haarlemmermeer hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer...........

HAARLEMMERMEER - Burgemeesters Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Onno Hoes van Haarlemmermeer hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer. De Dorpsraad van Spaarndam-West heeft namelijk voorgesteld Spaarndam-Oost bij hen te voegen door een grenscorrectie, wat zou betekenen dat Spaarndam-Oost bij Haarlem zou komen.

februari 2, 2018

Alle nieuwbouwwoningen in Haarlemmermeer en de andere gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, waarover het besluit tot de bouw ná 1 februari 2018 wordt genomen, worden opgeleverd zonder aardgasaansluiting
 

HAARLEMMERMEER - Alle nieuwbouwwoningen in Haarlemmermeer en de andere gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, waarover het besluit tot de bouw ná1 februari 2018 wordt genomen, worden opgeleverd zonder aardgasaansluiting.
Dat staat in een intentieovereenkomst die de gemeenten deze donderdag ondertekenden.

De intentieovereenkomst sluit goed aan op het besluit dat de Tweede Kamer dinsdag 30 januari 2018 nam om de gasaansluitplicht voor nieuwbouw uit de wet te schrappen.

februari 2, 2018

De afgelopen jaarwisseling heeft in Haarlemmermeer minder schade door vuurwerk en vandalisme opgeleverd .....
 

HAARLEMMERMEER - De afgelopen jaarwisseling heeft minder schade door vuurwerk en vandalisme opgeleverd ten opzichte van voorgaande jaren. Daarmee zet de dalende trend vanaf 2013/2014 door. Toen waren de kosten zo’n 80.000 euro, nu 35.000 euro.

Ieder jaar brengt de gemeente de schade in kaart die is aangebracht aan voorzieningen als verkeersborden, afvalbakken en parkeerautomaten.

januari 19, 2018

Jongeren die (mede)verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een ziek familielid hebben behoefte aan meer ondersteuning.....

HOOFDDORP - Jongeren die (mede)verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een ziek familielid hebben behoefte aan meer ondersteuning. Dit blijkt uit een onderzoek van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn.
De resultaten zijn afgelopen dinsdag gepresenteerd tijdens het Slotsymposium Jong & Zorgend in Hoofddorp.

Voor het onderzoek werden 70 jonge mantelzorgers ondervraagd.
Jonge mantelzorgers zouden baat hebben bij coaching en contact met lotgenoten, zo blijkt uit het onderzoek.

januari 18, 2018

D66 Haarlemmermeer organiseert dit jaar voor de eerste maal de verkiezing 'Haarlemmermeerse conciërge van het jaar'.............

HAARLEMMERMEER - D66 Haarlemmermeer organiseert dit jaar voor de eerste maal de verkiezing ' Haarlemmermeerse conciërge van het jaar'. Het initiatief is bedoeld om het onderwijs ondersteunend personeel in het zonnetje te zetten. Alle ruim zestig scholen in Haarlemmermeer hebben een uitnodiging ontvangen om hun conciërge te nomineren zodat er gestemd kan worden door leerlingen, ouders, leerkrachten en schoolbesturen.

januari 11, 2018

De gemeente Haarlemmermeer krijgt dit jaar ruim 170.000 euro van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer krijgt dit jaar ruim 170.000 euro van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Volgens een in het Haarlems Dagblad geciteerde woordvoerder van de gemeente wordt het geld gebruikt voor trainingen om de bewustwording van jihadisme en radicalisering te vergroten en om daarop effectief te kunnen handelen.
Verder wordt een deel van het budget gebruikt voor het opbouwen van netwerken en het vergroten van de kennis bij functionarissen.

januari 10, 2018

Henny Beijer heeft zijn journalistieke werk als beheerder van haarlemmermeernieuws.nl beëindigd.........

HAARLEMMERMEER - Henny Beijer heeft zijn journalistieke werk als beheerder van haarlemmermeernieuws.nl beëindigd. Hij heeft ruim 9 maanden de redactie gevoerd. Beijer is gestopt omdat hij de arbeidsintensieve werkzaamheden niet meer kan combineren met zijn inzet als zzp’er op andere projecten en opdrachten. Hij vond het leuk om met zijn neus zo dicht op het lokale nieuws te zitten maar het bracht, niet in het minst in financieel opzicht, ook de nodige teleurstellingen met zich mee.

januari 3, 2018

Met als eerste op 6 januari in De Meerkoet in Lisserbroek is er elke week weer ergens een Repair Café............

HAARLEMMERMEER – Met als eerste op 6 januari in De Meerkoet in Lisserbroek is er elke week weer ergens een Repair Café. Daarna op dinsdag 9 januari in Zwanenburg-Halfweg bij De Hoek in De Olm en op woensdag 17 januari in Hoofddorp in De Ark. En vanaf februari gaat er, als alles naar wens verloopt, ook in Vijfhuizen een Repair Café draaien.Repair Cafés willen helpen het weggooien te verminderen en zo ook een steuntje te geven aan een ieders portemonnee.