MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 06:00 - 08:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

september 20, 2018

Het sportevenement Corporate Games komt naar Nederland......

Het sportevenement Corporate Games komt naar Nederland.

Dit evenement met eerdere edities in onder meer Mexico City, Melbourne en Kaapstad zal van 28 t/m 30 juni 2019 afspelen.

Werknemers van bedrijven en inwoners uit Haarlemmermeer kunnen deze dagen mee doen aan één van de twaalf sporten die gehouden worden.

De sportactiviteiten vinden plaats op sportterreinen en accommodaties door heel Haarlemmermeer.

De officiële introductie van Corporate Games Nederland was gistermiddag in het ETO Ballpark in Hoofddorp.

september 19, 2018

Groei&Bloei Haarlemmermeer nodigt mensen uit voor een planten-en stekjesruilbeurs bij Moestuinvereniging de Meertuinders......

Groei&Bloei Haarlemmermeer nodigt mensen uit voor een planten-en stekjesruilbeurs bij Moestuinvereniging de Meertuinders.

Komende zondag, 23 september,kunnen er vanaf half 2 ’s middags planten, zaden, zaailingen, tuingereedschap of andere tuingerelateerde artikelen geruild worden.

Deelname aan de ruilbeurs is voor iedereen toegankelijk.
De enige voorwaarde is dat men zelf iets meeneemt om te ruilen.

Meer informatie op www.haarlemmermeer.groei.nl of op de facebook pagina Groei&Bloei Haarlemmermeer.
 

september 12, 2018

Het is wethouder Adam Elzakalai niet gelukt de gemeenteraad te overtuigen waarom er aan de A4 een tweede tankstation naast Den Ruygen Hoek moet komen......

Het is wethouder Adam Elzakalai niet gelukt de gemeenteraad te overtuigen waarom er aan de A4 een tweede tankstation naast Den Ruygen Hoek moet komen.

 

Men is allerminst overtuigd van de noodzaak en dat geldt voor alle partijen, oppositie en coalitie inclusief Elzakalai’s eigen VVD.

 

CDA-raadslid Mariëtte Sedee durft de stelling aan dat er door de gemeente Haarlemmermeer, de projectontwikkelaar, en de ondernemer doelbewust naartoe is gewerkt om dit pompstation te passen in de plannen voor Schiphol Trade Park.

 

september 12, 2018

De Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer is zes keer genomineerd voor de Amateur Musical Awards 2018......

De Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer is zes keer genomineerd voor de Amateur Musical Awards 2018.

Het is voor het eerst dat de school zich had ingeschreven voor deze awards.

Met de musical Into the Woods werden de nominaties binnengesleept.

Alle rollen worden gespeeld door jongeren die al van jongs af aan lessen volgen op de Jeugdtheaterschool en die door middel van audities zijn geselecteerd.

Zij trainen al jaren hard in het talentklasprogramma van de school.

De prijsuitreiking is op maandag 10 december in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

september 11, 2018

Het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert zaterdag 22 september in samenwerking met “Keep Them Rolling” de jaarlijkse historische rondrit de “Red Ball Express.” .....

Het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert zaterdag 22 september in samenwerking met “Keep Them Rolling” de jaarlijkse historische rondrit de “Red Ball Express.”

“Het jaar van Verzet” rijdt de 17e editie van de Red Ball Express 2018 genaamd ‘Resistance’ door regio Haarlemmermeer en omstreken.

Dit wordt gereden met enkele tussenstops bij Erebegraafplaats in Bloemendaal en op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp.

augustus 16, 2018

Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland roept iedereen op om nestlocaties door te geven van huiszwaluwen in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer..........

Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland roept iedereen op om  nestlocaties door te geven van huiszwaluwen in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. Die zijn te vinden tegen de gevels van huizen en boerderijen.

In Haarlemmermeer en de Bollenstreek groeit het aantal maar rond Santpoort en Velsen is de populatie geslonken. De laatste jaren schommelt het aantal bezette nesten in de regio rond de 650.

augustus 1, 2018

De nieuwe fiets- en wandelroutekaart van Citymarketing Haarlemmermeer voert de gebruiker langs de vele bezienswaardigheden in de polder.....

HAARLEMMERMEER - De nieuwe fiets- en wandelroutekaart van Citymarketing Haarlemmermeer voert de gebruiker langs de vele bezienswaardigheden in de polder. De kaart bevat in totaal 8 routes met afstanden wisselend van 7 tot 30 kilometer.

De kortste route kan worden gewandeld door het Haarlemmermeerse Bos. De 30 kilometer-route voert langs bloemen en fruit.

augustus 1, 2018

MeerRadio besteedt in haar programma MeerMagazine aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november.....

HOOFDDORP - MeerRadio besteedt in haar programma MeerMagazine aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Op 22 juli is daarvoor de aftrap gedaan met een interview van Mieke Booy van PvdA en Johan Rip van HAP.
In de maand augustus zijn in het zondagmiddagprogramma tussen 12 en 1 uur de lijstrekkers/fractievoorzitters van politieke partijen in Haarlemmermeer te gast.
Op 5 augustus zijn dat Jurgen Nobel (VVD) en Kees van der Linden (Onafhankelijk Liberaal). Een week later gevolgd door Joost Koomen (D66) en Maaike Ballieux (Groen Links).

juli 26, 2018

Vergeleken met 2016 is het aantal klachten van inwoners over gedragingen van ambtenaren van Haarlemmermeer met negen procent gedaald........

Vergeleken met 2016 is het aantal klachten van inwoners over gedragingen van ambtenaren van Haarlemmermeer met negen procent gedaald. Dat blijkt uit de zogenoemde Managementrapportage Klachten 2017. Vorig jaar kwamen er 310 klachten binnen tegen 340 in 2016. Ze hebben betrekking op onder meer telefonische bereikbaarheid, procedures die niet goed worden gevolgd, onbekwaamheid, onbehoorlijk gedrag of het uitblijven van een (inhoudelijke) reactie. Volgens medewerkers die zich met de klachten bezighouden is hoge werkdruk de oorzaak.

juli 21, 2018

Lokale politieke partij HAP heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november gepresenteerd............

Lokale politieke partij HAP heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november gepresenteerd. Volgens verenigingsvoorzitter Paul Croese en lijsttrekker Marjolein Steffens is het een zeer divers team waarin ruime ervaring en jong talent hand in hand gaan. Op de lijst staan onder anderen ervaren rotten zoals Ron Heimerikx en Johan Rip, de jongste kandidaten zijn Jennifer van Os uit Hoofddorp en Maarten van der Marel uit Nieuw-Vennep. Lijstduwer is Hoofddorper en huidig HAP-wethouder Ap Reinders. De volledige lijst is te zien op www.hap-haarlemmermeer.nl.

juli 21, 2018

De Staten van Noord- en Zuid-Holland hebben besloten om inzake de besluitvorming rond de Duinpolderweg op vrijdag 7 september gezamenlijk een hoorzitting te organiseren op het provinciehuis van Zuid-Holland te Den Haag..........

De Staten van Noord- en Zuid-Holland hebben besloten om inzake de besluitvorming rond de Duinpolderweg op vrijdag 7 september gezamenlijk een hoorzitting te organiseren op het provinciehuis van Zuid-Holland te Den Haag. Tijdens deze hoorzitting kunnen belanghebbenden aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland en Zuid-Holland hun reactie geven op het laatste voorstel voor het Voorkeursalternatief. Deze hoorzitting vervangt de gebruikelijke inspraak tijdens de bespreking in de Statencommissies en is onderdeel van de definitieve besluitvorming.

juli 21, 2018

Mantelzorg & Meer, de mantelzorgondersteuner in de regio doet een oproep aan alle mantelzorgers om zich aan te melden........

Mantelzorg & Meer, de mantelzorgondersteuner in de regio doet een oproep aan alle mantelzorgers om zich aan te melden. Als men zich aanmeldt wordt men op de hoogte gehouden van uiteenlopende zaken die voor mantelzorgers belangrijk kunnen zijn. Zo ontvangt men in het najaar een uitnodiging voor de Dag van Mantelzorg. Mantelzorg & Meer organiseert dan een week vol met activiteiten waaraan men kan deelnemen. De meeste dienstverlening is kosteloos. Men kan zich aanmelden bij Mantelzorg & Meer via www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/

juli 20, 2018

D66 Haarlemmermeer heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt..........

D66 Haarlemmermeer heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De top 6 bestaat uit ervaren kandidaten en nieuw talent en bevat 50% vrouwen. Lijsttrekker is Joost Koomen, op nummer 2 staat fractiemedewerker Gerdien Knikker, op de derde plaats staat raadslid John Jhinnoe. Vierde op de lijst is nieuwkomer Charlotte van der Meij uit Nieuw Vennep, nu jurist bij de sociale dienst.

juli 19, 2018

De politie Noord-Holland heeft afgelopen vrijdag een 51-jarige man aangehouden.....

HAARLEMMERMEER - De politie Noord-Holland heeft afgelopen vrijdag een 51-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zo’n 160.000 euro te hebben verduisterd. De man was de laatste tijd kort werkzaam bij twee bedrijven in de gemeente Haarlemmermeer. Hij was daar werkzaam bij de afdeling boekhouding en wordt er van verdacht geld te hebben overgemaakt naar zijn eigen rekening. De politie heeft beslag gelegd op de tegoeden en de rekeningnummers van de man.

juli 19, 2018

Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) meldt op zijn site dat mogelijk duizenden jonggehandicapten in armoede zijn gestort door de verlaging van hun Wajong-uitkering.......

Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) meldt op zijn site dat mogelijk duizenden jonggehandicapten in armoede zijn gestort door de verlaging van hun Wajong-uitkering.

juli 14, 2018

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden..........

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden. Het initiatief hiertoe kan komen van Schiphol, de Koninklijke Marechaussee, de Veiligheidsregio Kennemerland of de gemeente.

juli 10, 2018

De politie betreurt het ten zeerste, dat maandagmiddag 9 juli per abuis een verkeerde Burgernetmail is verzonden naar 145 Burgernetdeelnemers in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - De politie betreurt het ten zeerste, dat maandagmiddag 9 juli per abuis een verkeerde Burgernetmail is verzonden naar 145 Burgernetdeelnemers in Haarlemmermeer. In de mail stonden, behalve een getuigenoproep, ook de persoonsgegevens van een verdachte.

juli 6, 2018

Zelfstandig wonende ouderen in Haarlemmermeer kunnen weer een abonnement nemen op een alarmsysteem.....

HAARLEMMERMEER - Zelfstandig wonende ouderen in Haarlemmermeer kunnen weer een abonnement nemen op een alarmsysteem. Sinds zorgorganisatie Amstelring er in 2005 mee stopte was die mogelijkheid er niet.

Amstelring kon het destijds niet meer betalen. De gemeente heeft nu samen met een reeks zorgorganisaties een nieuwe opzet gemaakt.
Wat er volgens zorgwethouder Tom Horn kortgezegd op neerkomt, dat een mantelzorger wordt gewaarschuwd als de nood aan de man is, en ’s nachts een professional.

juli 4, 2018

Na lijsttrekker Jurgen Nobel volgen er op de VVD-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november twee vrouwen..........

HOOFDDORP - Na lijsttrekker Jurgen Nobel volgen er op de VVD-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november twee vrouwen. Op twee staat huidig vicefractievoorzitter Beryl van Straten uit Vijfhuizen en op drie nieuwkomer Katrijn Kliphuis uit Badhoevedorp. Zij werkt bij de gemeente Amsterdam. Volgens de liberalen staan er veel nieuwe mensen op de lijst en klopt het beeld dus niet dat er weinig animo is voor het raadswerk. Op de lijst staan 38 namen en wethouder Derk Reneman geldt als lijstduwer.

juni 28, 2018

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor de campagne ‘Haarlemmermeer zoekt Maatjes’........

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor de campagne ‘Haarlemmermeer zoekt Maatjes’. In het project voeren de diverse maatjesprojecten in Haarlemmermeer samen campagne om maatjes te werven voor verschillende doelgroepen zoals migranten, eenzame ouderen, mensen met een beperking of een psychische aandoening of jongeren met een hulpvraag. De Vrijwilligers Centrale van Meerwaarde coördineert het project dat gefinancierd wordt door het Oranjefonds en de gemeente Haarlemmermeer.

juni 28, 2018

Tijdens de testfase met reizigers zijn geen belemmeringen gevonden die een start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli in de weg staan...........

Tijdens de testfase met reizigers zijn geen belemmeringen gevonden die een start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli in de weg staan. Volgens  Vervoerregio Amsterdam wordt dit de grootste verandering op het gebied van openbaar vervoer in en rond Amsterdam sinds de invoering van de paardentram, omdat ook het bovengrondse openbaar vervoer in de regio verandert. Op veel plaatsen in en rond de stad krijgen bussen en trams nieuwe routes en aangepaste vertrektijden. De diverse vervoerders informeren momenteel hun klanten over deze veranderingen.

juni 21, 2018

Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”.........

BADHOEVEDORP – Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”. Een ervaren muziektherapeut geeft praktische tips over bijvoorbeeld het gebruik van voorkeursmuziek om de stemming en de onrust van een persoon te beïnvloeden. Ook kan het helpen bij het aanbrengen van een dagstructuur en de mantelzorger wat tijd vrij geven van de zorg. Het café wordt gehouden van half acht tot half tien in Dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan. Aanmelden kan via info@mantelzorgenmeer.nl.

juni 8, 2018

Buschauffeurs in een groot deel van Noord-Holland hebben donderdag gestaakt voor betere afspraken over loon, werkdruk en plaspauzes.....

SCHIPHOL - Buschauffeurs in een groot deel van Noord-Holland hebben donderdag gestaakt voor betere afspraken over loon, werkdruk en plaspauzes.

De estafettestaking trof het busverkeer in Haarlem, Alkmaar, Hoorn, Den Helder en rond de luchthaven Schiphol.

Er worden al langere tijd stakingen gehouden in het openbaar vervoer. Omdat het om estafetteacties gaat, wordt er niet overal tegelijk gestaakt. Rond Schiphol is een aantal buslijnen gewoon blijven rijden.

juni 8, 2018

De Flying Dutchman Foundation, een groep luchtvaartfanaten die al enkele jaren werkt aan de restauratie van een 72 jaar oude Douglas DC-4, zoekt stewards en stewardessen.....

HAARLEMMERMEER - De Flying Dutchman Foundation, een groep luchtvaartfanaten die al enkele jaren werkt aan de restauratie van een 72 jaar oude Douglas DC-4, zoekt stewards en stewardessen die bij de club willen komen vliegen.