MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

juli 10, 2018

De politie betreurt het ten zeerste, dat maandagmiddag 9 juli per abuis een verkeerde Burgernetmail is verzonden naar 145 Burgernetdeelnemers in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - De politie betreurt het ten zeerste, dat maandagmiddag 9 juli per abuis een verkeerde Burgernetmail is verzonden naar 145 Burgernetdeelnemers in Haarlemmermeer. In de mail stonden, behalve een getuigenoproep, ook de persoonsgegevens van een verdachte.

juli 6, 2018

Zelfstandig wonende ouderen in Haarlemmermeer kunnen weer een abonnement nemen op een alarmsysteem.....

HAARLEMMERMEER - Zelfstandig wonende ouderen in Haarlemmermeer kunnen weer een abonnement nemen op een alarmsysteem. Sinds zorgorganisatie Amstelring er in 2005 mee stopte was die mogelijkheid er niet.

Amstelring kon het destijds niet meer betalen. De gemeente heeft nu samen met een reeks zorgorganisaties een nieuwe opzet gemaakt.
Wat er volgens zorgwethouder Tom Horn kortgezegd op neerkomt, dat een mantelzorger wordt gewaarschuwd als de nood aan de man is, en ’s nachts een professional.

juli 4, 2018

Na lijsttrekker Jurgen Nobel volgen er op de VVD-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november twee vrouwen..........

HOOFDDORP - Na lijsttrekker Jurgen Nobel volgen er op de VVD-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november twee vrouwen. Op twee staat huidig vicefractievoorzitter Beryl van Straten uit Vijfhuizen en op drie nieuwkomer Katrijn Kliphuis uit Badhoevedorp. Zij werkt bij de gemeente Amsterdam. Volgens de liberalen staan er veel nieuwe mensen op de lijst en klopt het beeld dus niet dat er weinig animo is voor het raadswerk. Op de lijst staan 38 namen en wethouder Derk Reneman geldt als lijstduwer.

juni 28, 2018

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor de campagne ‘Haarlemmermeer zoekt Maatjes’........

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor de campagne ‘Haarlemmermeer zoekt Maatjes’. In het project voeren de diverse maatjesprojecten in Haarlemmermeer samen campagne om maatjes te werven voor verschillende doelgroepen zoals migranten, eenzame ouderen, mensen met een beperking of een psychische aandoening of jongeren met een hulpvraag. De Vrijwilligers Centrale van Meerwaarde coördineert het project dat gefinancierd wordt door het Oranjefonds en de gemeente Haarlemmermeer.

juni 28, 2018

Tijdens de testfase met reizigers zijn geen belemmeringen gevonden die een start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli in de weg staan...........

Tijdens de testfase met reizigers zijn geen belemmeringen gevonden die een start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli in de weg staan. Volgens  Vervoerregio Amsterdam wordt dit de grootste verandering op het gebied van openbaar vervoer in en rond Amsterdam sinds de invoering van de paardentram, omdat ook het bovengrondse openbaar vervoer in de regio verandert. Op veel plaatsen in en rond de stad krijgen bussen en trams nieuwe routes en aangepaste vertrektijden. De diverse vervoerders informeren momenteel hun klanten over deze veranderingen.

juni 21, 2018

Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”.........

BADHOEVEDORP – Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”. Een ervaren muziektherapeut geeft praktische tips over bijvoorbeeld het gebruik van voorkeursmuziek om de stemming en de onrust van een persoon te beïnvloeden. Ook kan het helpen bij het aanbrengen van een dagstructuur en de mantelzorger wat tijd vrij geven van de zorg. Het café wordt gehouden van half acht tot half tien in Dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan. Aanmelden kan via info@mantelzorgenmeer.nl.

juni 8, 2018

Buschauffeurs in een groot deel van Noord-Holland hebben donderdag gestaakt voor betere afspraken over loon, werkdruk en plaspauzes.....

SCHIPHOL - Buschauffeurs in een groot deel van Noord-Holland hebben donderdag gestaakt voor betere afspraken over loon, werkdruk en plaspauzes.

De estafettestaking trof het busverkeer in Haarlem, Alkmaar, Hoorn, Den Helder en rond de luchthaven Schiphol.

Er worden al langere tijd stakingen gehouden in het openbaar vervoer. Omdat het om estafetteacties gaat, wordt er niet overal tegelijk gestaakt. Rond Schiphol is een aantal buslijnen gewoon blijven rijden.

juni 8, 2018

De Flying Dutchman Foundation, een groep luchtvaartfanaten die al enkele jaren werkt aan de restauratie van een 72 jaar oude Douglas DC-4, zoekt stewards en stewardessen.....

HAARLEMMERMEER - De Flying Dutchman Foundation, een groep luchtvaartfanaten die al enkele jaren werkt aan de restauratie van een 72 jaar oude Douglas DC-4, zoekt stewards en stewardessen die bij de club willen komen vliegen.

mei 29, 2018

De Avond4daagsen in Haarlemmermeer staan weer voor de deur, of zijn net begonnen.....

HAARLEMMERMEER - De Avond4daagsen in Haarlemmermeer staan weer voor de deur, of zijn net begonnen.
Dit jaar zet de gemeente Haarlemmermeer zich extra in voor zogenaamde “Schone” Avond4daagsen.

Zo worden er afvalzakken uitgedeeld en extra afvalbakken geplaatst door afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden. Verder trakteren winkeliers deelnemende kinderen op een gezonde snack als dank voor het schoonhouden van de route.

mei 25, 2018

Binnenkort wordt het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ in Haarlemmermeer gerealiseerd.....

HAARLEMMERMEER - Binnenkort wordt het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ in Haarlemmermeer gerealiseerd.

“Schakels aan de Ketting’ is een langlopend erfgoedproject. Al in 2015 nam Haarlemmermeermuseum De Cruquius het initiatief voor de erfgoedmarkeringen en -routes.

Vijftien Verhalenpalen belichten, via vier thematische fietsroutes, het erfgoed van de polder en vormen samen het zogenaamde ‘buitenmuseum van Haarlemmermeer’.

Op maandag 18 juni onthult burgemeester Onno Hoes de Verhalenpalen.

mei 22, 2018

Omdat de huizenprijzen in Amsterdam de pan uitrijzen, verhuizen Amsterdammers die ruimer willen wonen, vaak in groten getale naar de regio.....

AMSTERDAM/HAARLEMMERMEER - Omdat de huizenprijzen in Amsterdam de pan uitrijzen, verhuizen Amsterdammers die ruimer willen wonen, vaak in groten getale naar de regio. Dat blijkt uit de meest recente verhuiscijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek uit 2016.
Vanuit Haarlemmermeer vertrokken in 2016 1.324 mensen naar Amsterdam. Uit de hoofdstad verhuisden echter 1.979 mensen naar Haarlemmermeer. Dat betekent dat Haarlemmermeer er 655 inwoners bij heeft gekregen in 2016.

mei 18, 2018

De rupsen van de stippelmot zijn er weer.....

NOORD-HOLLAND - De rupsen van de stippelmot zijn er weer. Op verschillende plekken in de provincie zijn de krioelende beestjes gesignaleerd in bomen en struiken.

De stippelmot, ook wel spinselmot genoemd, is een familie van de vlinder. De rupsen spinnen webben in bomen en struiken, wat soms surrealistische beelden kan opleveren.

De rupsen van de stippelmot zijn inmiddels al gesignaleerd in Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Beverwijk, IJmuiden en Broek op Langedijk.

Op de website van NHNieuws zijn foto’s van de rups te vinden.
 

mei 17, 2018

Uit het jaarverslag integriteit van de gemeente blijkt dat er vorig jaar tien schendingen gemeld zijn bij het meldpunt integriteit........

HAARLEMMERMEER - Uit het jaarverslag integriteit van de gemeente blijkt dat er vorig jaar tien schendingen gemeld zijn bij het meldpunt integriteit. In de meeste gevallen gaat het om diefstal of misbruik van eigendommen van de gemeente. Het aantal is  aanzienlijk lager dan de 18 meldingen van een jaar eerder. Naast meldingen over diefstal en misbruik waren er ook signalen over belangenverstrengeling, misbruik van bevoegdheden en intimidatie. In alle gevallen is er onderzoek gedaan, waarbij in vijf zaken de schending van de integriteit ook is vastgesteld.

mei 11, 2018

Het tarief voor toeristenbelasting is met 6 euro 49 het hoogst in de gemeente Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER/GRONINGEN - Het tarief voor toeristenbelasting is met 6 euro 49 het hoogst in de gemeente Haarlemmermeer. Dit blijkt volgens Het Parool uit cijfers van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden van de Rijksuniversiteit Groningen.

Van de gemeenten die de belasting innen is het Zuid-Hollandse Strijen het goedkoopst met 49 cent per nacht.

mei 3, 2018

Tijdens dodenherdenking op vrijdag 4 mei zijn op verschillende plekken in de gemeente bijeenkomsten met gastsprekers.....

HAARLEMMERMEER - Tijdens dodenherdenking op vrijdag 4 mei zijn op verschillende plekken in de gemeente bijeenkomsten met gastsprekers.

In Hoofddorp is burgemeester Onno Hoes aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst in de burgerzaal van het raadhuis. Hier houdt Dick Weber van CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum een toespraak.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water bezoekt de overdenkingsdienst in de kerk van het Apostolisch Genootschap in Nieuw-Vennep.

Wethouder Adam Elzakalai reist af naar de herdenkingsbijeenkomst in Buitenkaag.

april 26, 2018

Waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer is verbaasd over de kritiek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.....

HOOFDDORP - Waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer is verbaasd over de kritiek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die vindt dat bij alle discussies over de groei van Schiphol te weinig wordt gekeken naar veiligheid.

april 24, 2018

Aanstaande vrijdag viert Nederland Koningsdag. Ook in Haarlemmermeer is er dan weer van alles te doen..... 

HAARLEMMERMEER - Aanstaande vrijdag viert Nederland Koningsdag.
Ook in Haarlemmermeer is er dan weer van alles te doen: van optochten tot vrijmarkten, van kinderspelletjes tot live optredens.

april 20, 2018

De landelijke daling van de werkloosheid heeft in maart verder doorgezet.....

HAARLEMMERMEER - De landelijke daling van de werkloosheid heeft in maart verder doorgezet.
In de derde maand van het jaar waren er 357.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking.
Een maand eerder bedroeg het werkloosheidspercentage volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek nog 4,1 procent.

maart 29, 2018

Er is in Haarlemmermeer nog een wereld te winnen voor mensen met een lichamelijke beperking.....

Er is in Haarlemmermeer nog een wereld te winnen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit bleek dinsdagavond tijdens een thematafel die Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) samen met de bibliotheek en slechtziendenorganisatie Visio presenteerde. De organisatie Ongehinderd werd eind 2017 gevraagd om de openbare gebouwen in Haarlemmermeer te beoordelen, een project waaraan de BGH zelf al eerder was begonnen. Daar kwam voor Haarlemmermeer een slecht rapportcijfer uit. Volgens de ook aanwezige wethouder Steffens moet de gemeente het goede voorbeeld geven.

maart 22, 2018

Het Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer gaat jongeren helpen bij het terugvragen van belasting.......

Het Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer (JIP) gaat jongeren helpen bij het terugvragen van belasting. Jongeren die een bijbaan hebben gehad betalen in veel gevallen te veel belasting, omdat ze maar een gedeelte van het jaar werken. Dit vergeten ze vaak terug te vragen zodat ze soms honderden euro’s mislopen. In diverse bibliotheken en jongerencentra houdt het JIP in maart en april spreekuren om met het invullen van formulieren te helpen. Ook bezoeken zij verschillende middelbare scholen in Haarlemmermeer tijdens de grote pauze.

maart 14, 2018

Op donderdag 15 maart ondertekenen wethouders jeugdzorg John Nederstigt van Haarlemmermeer en Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude het nieuwe jeugdzorgcontract met jeugdhulpaanbieder Altra.......

Op donderdag 15 maart ondertekenen wethouders jeugdzorg John Nederstigt van Haarlemmermeer en Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude het nieuwe jeugdzorgcontract met jeugdhulpaanbieder Altra. De komende twee jaar biedt Altra jeugdhulp, waaronder schoolcoaches, aan beide gemeenten. Uniek in Nederland is dat Altra ook drangtrajecten kan uitvoeren. Voorheen kon dit alleen door gecertificeerde instellingen zoals de Jeugdbescherming of het Leger des Heils.

maart 9, 2018

Deze week valt er bij een grote groep ouders in de regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat om mee te doen met de Kindermonitor.....

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - Deze week valt er bij een grote groep ouders in de regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat om mee te doen met de Kindermonitor.
Dit is een groot onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheid, leefstijl en welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar oud.

De GGD doet dit onderzoek elke vier jaar, in opdracht van de tien gemeenten in de regio.

Niet alle ouders krijgen een brief. De computer heeft een willekeurige selectie gemaakt uit het bevolkingsregister van bijna 43.000 kinderen.

maart 7, 2018

Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van Stichting Regionaal Onderwijs Bureau.........

Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van Stichting Regionaal Onderwijs Bureau (SROB). Deze donatie van ruim 5000 euro kan Leergeld uitstekend gebruiken om ervoor te zorgen dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar mee kunnen doen aan sportieve, culturele en schoolse activiteiten.

februari 23, 2018

Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.....

HAARLEM - Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.

De vogelwerkgroep is naar eigen zeggen niet tegen evenementen, “maar wel als die midden in het broedseizoen plaatsvinden”, wat illegaal is en in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente.
Volgens de organisatie was het vorige evenement eind maart, maar is het nu verplaatst naar eind april omdat het weer dan beter is.

De hardloop- en klimwedstrijd loopt onder meer door het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde.