MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

november 10, 2017

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2017 voor het tweede jaar op rij gestegen.....

NOORD-HOLLAND - De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2017 voor het tweede jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2017 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 216 duizend euro per woning, dit is 3,3 procent hoger dan een jaar eerder.

Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In Noord-Holland steeg de gemiddelde woningwaarde met bijna 8 procent tot 259 duizend euro, de hoogste stijging van alle provincies.
In 2016 was de woningwaarde nog het hoogst in de provincie Utrecht.

november 10, 2017

Theo Weterings is deze vrijdag officieel benoemd als burgemeester van Tilburg. De ministerraad heeft op voorstel van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten om hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in op 28-11.

Theo Weterings is deze vrijdag officieel benoemd als burgemeester van Tilburg. De ministerraad heeft op voorstel van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten om hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in op 28-11.

november 2, 2017

Op donderdag 16 november van tien tot drie uur houdt het Spaarne Gasthuis in samenwerking met Atalmedial, apotheken en fabrikanten van glucosemeters een dag waarop mensen met diabetes hun meter kunnen laten controleren............

HAARLEMMERMEER – Op donderdag 16 november van tien tot drie uur houdt het Spaarne Gasthuis in samenwerking met Atalmedial, apotheken en fabrikanten van glucosemeters een dag waarop mensen met diabetes hun meter kunnen laten controleren. In de vestiging aan de Boerhavelaan in Haarlem-Zuid meten de patiënten ter plaatse zelf hun bloedglucosespiegel met de eigen meegebrachte bloedglucosemeter en strips. Hierbij wordt gekeken hoe men prikt en of de meting goed wordt gedaan. Vervolgens neemt Atalmedial uit dezelfde bloeddruppel bloed af en worden deze twee uitslagen vergeleken.

november 2, 2017

Het college van B&W heeft in samenwerking met de dorps- en wijkraden voor de periode tot 2020 een nieuw plan voor de gladheidsbestrijding laten maken..........

HAARLEMMERMEER - Het college van B&W heeft in samenwerking met de dorps- en wijkraden voor de periode tot 2020 een nieuw plan voor de gladheidsbestrijding laten maken. Samengevat komt het plan neer op minder zout, minder kilometers en kortere uitruk- en strooitijd.

oktober 27, 2017

,,Raadsleden moeten niet vergeten dat zij door de burgers als raadslid worden gezien. Ook als ze op persoonlijke titel twitteren”.....

HOOFDDORP - ,,Raadsleden moeten niet vergeten dat zij door de burgers als raadslid worden gezien. Ook als ze op persoonlijke titel twitteren”.
Dat zegt locoburgemeester John Nederstigt in het Haarlems Dagblad over het twitterincident in de Haarlemmermeerse gemeenteraad van afgelopen week.

Een van de ’ongeschreven regels’ is dat raadsleden niet twitteren over elkaar als het debat nog bezig is. Paul Meijer deed dat over collega Van Steenis, terwijl hij zich nota bene vlak voor het debat ziek had gemeld en de raadsvergadering voortijdig had verlaten.

oktober 26, 2017

Tuinvereniging Groei&Bloei afdeling Haarlemmermeer viert in november haar 50-jarig bestaan in Haarlemmermeer.........

HAARLEMMERMEER - Tuinvereniging Groei&Bloei afdeling Haarlemmermeer viert in november haar 50-jarig bestaan in Haarlemmermeer. Groei&Bloei maakt deel uit van een landelijke organisatie met circa 140 afdelingen. Het doel van de vereniging is zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het plezier in en het nut van een groene omgeving. Hiertoe worden vele activiteiten georganiseerd zoals tuinenreizen, lezingen, stekjesruilbeurzen en diverse cursussen. Sommige cursussen worden georganiseerd in samenwerking met andere groene organisaties, zoals het IVN.

oktober 26, 2017

Lisanne de Roever is vanaf 1 november de nieuwe topsportcoördinator van Topsport Haarlemmermeer......

HOOFDDORP - Lisanne de Roever is vanaf 1 november de nieuwe topsportcoördinator van Topsport Haarlemmermeer. Van 2001 tot en met 2008 keepte ze in het Nederlands hockeyteam en won naast de Olympische titel ook alle andere grote prijzen in het hockey. Lisanne neemt de functie over van Annemarie Kramer, die de afgelopen vijf jaar werkzaam was in deze functie. De Roever wil de topsport in Haarlemmermeer naar een hoger niveau brengen en het loket goed zichtbaar maken binnen de gemeente.

oktober 20, 2017

Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.
Daarover zijn Schiphol en KLM, achttien gemeenten, de provincies Noord- en Zuid-Holland en staatssecretaris Sharon Dijksma het eens geworden.

oktober 20, 2017

In 2016 is een recordaantal klachten bij de gemeente Haarlemmermeer ingediend door inwoners en andere belanghebbenden, namelijk 340.....

HAARLEMMERMEER - In 2016 is een recordaantal klachten bij de gemeente Haarlemmermeer ingediend door inwoners en andere belanghebbenden, namelijk 340. Het is het hoogste aantal in ruim tien jaar. Dat meldt het Haarlems Dagblad.

oktober 19, 2017

Woningcorporatie Ymere, gemeente Haarlemmermeer, stichting Meerwaarde en schuldhulpverlener Plangroep gaan intensief samenwerken om te voorkomen dat huishoudens met financiële problemen nog dieper in de schulden komen..........

HOOFDDORP - Woningcorporatie Ymere, gemeente Haarlemmermeer, stichting Meerwaarde en schuldhulpverlener Plangroep gaan intensief samenwerken om te voorkomen dat huishoudens met financiële problemen nog dieper in de schulden komen. Bij proeven in Amsterdam en Almere bleek dat huurachterstand een goede indicator is of mensen in de schulden dreigen te raken. Als de huur niet betaald wordt neemt Ymere snel contact op met de huurder. Wanneer blijkt dat er meer aan de hand is kunnen de instanties voortaan samen hulp bieden.

oktober 13, 2017

Als eerste politieke partij in Haarlemmermeer introduceert Politiek STERK een live chat op haar website.....

HOOFDDORP - Als eerste politieke partij in Haarlemmermeer introduceert Politiek STERK een live chat op haar website. Een Digitaal Spreekuur, waar bezoekers ook buiten kantoortijden terecht kunnen.

Raadslid Anneke van der Veer vindt dat burgers makkelijk contact moeten kunnen opnemen met de gemeente. Wat in haar ogen voor een volksvertegenwoordiger betekent dat je dan ook laagdrempelig en snel te benaderen moet kunnen zijn. Zoals bij veel webwinkels al het geval is, waar je via een live chat direct contact kunt hebben met een medewerker.

oktober 6, 2017

De vier finalisten van de ondernemersprijs Haarlemmermeer 2017 zijn bekend.....

HAARLEMMERMEER - De vier finalisten van de ondernemersprijs Haarlemmermeer 2017 zijn bekend. Het gaat om: Boek Uw Zending en StukArt uit Nieuw-Vennep, Doelen Coach Service uit Rozenburg en Mindwize uit Hoofddorp.

oktober 6, 2017

D66-wethouder John Nederstigt van duurzaamheid heeft een verklaring voor de slechte score van Haarlemmermeer in de Telos-monitor die de universiteit van Tilburg vorige week publiceerde.....

HAARLEMMERMEER - D66-wethouder John Nederstigt van duurzaamheid heeft een verklaring voor de slechte score van Haarlemmermeer in de Telos-monitor die de universiteit van Tilburg vorige week publiceerde.
Haarlemmermeer staat daarin op plaats 314 van de 388 gemeenten.

Volgens hem richt Haarlemmermeer zich op energie, water en afval, terwijl Telos kijkt naar dingen als gezondheid, leegstand van winkels, de opkomst bij de verkiezingen, vandalisme en de afstand naar de huisarts.

september 29, 2017

Voor mensen die zorgen voor iemand met niet-aangeboren hersenletsel, zoals een hersenbloeding of een herseninfarct, start Mantelzorg & Meer op 13 maart een cursus.....

HAARLEMMERMEER - Voor mensen die zorgen voor iemand met niet-aangeboren hersenletsel, zoals een hersenbloeding of een herseninfarct, start Mantelzorg & Meer op 13 maart een cursus.
Deze cursus “Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel” is bedoeld voor mantelzorgers die wonen in Amstelland of Haarlemmermeer.

De cursus bestaat uit vijf dagdelen en is speciaal voor degenen die helpen bij de dagelijkse zorg van hun naaste met niet-aangeboren hersenletsel.

september 28, 2017

De Schipholtunnel is vrijdag- en zaterdagnacht in beide richtingen afgesloten wegens werkzaamheden.....

HAARLEMMERMEER  -  De Schipholtunnel is vrijdag- en zaterdagnacht in beide richtingen afgesloten wegens werkzaamheden.
Voor de bezoekers van het concert van The Rolling Stones in de Johan Cruijff Arena wordt de tunnel zaterdagavond een uurtje later, om middernacht, afgesloten.

september 22, 2017

In het gebied rond Schiphol worden na de graanoogst ganzen en andere vogels aangetrokken door achtergebleven graankorrels.....

WAGENINGEN/HAARLEMMERMEER - In het gebied rond Schiphol worden na de graanoogst ganzen en andere vogels aangetrokken door achtergebleven graankorrels.

Om de vliegveiligheid rond Schiphol te waarborgen en te verbeteren heeft Wageningen Economic Research twee vergoedingsregelingen doorgerekend voor het versneld wegwerken van graanoogstresten.
De aanbevolen toekomstige basisvergoeding voor agrarische ondernemers hiervoor is circa 670 euro per hectare, met daarnaast een bedrag voor administratiekosten en overleg.

september 21, 2017

Het college van B en W heeft de ontwerp-huisvestingsverordening 2018 vastgesteld......

HOOFDDORP - Het college van B en W heeft de ontwerp-huisvestingsverordening 2018 vastgesteld. De gemeente zet al langere tijd een tandje bij om meer sociale huurhuizen te bouwen.  In de verordening staat dat particuliere verhuurders met projecten van meer dan tien woningen voortaan verplicht worden om dertig procent sociale huur te bouwen en dat de gemeente mag bepalen wie er de eerste keer in die huizen mogen wonen.

september 15, 2017

Ondanks economische groei en de toename van bedrijfsactiviteiten, is de uitstoot van CO2 in Haarlemmermeer in 2016 gedaald met 0,7 procent.....

HAARLEMMERMEER - Ondanks economische groei en de toename van bedrijfsactiviteiten, is de uitstoot van CO2 in Haarlemmermeer in 2016 gedaald met 0,7 procent. Hierin is de uitstoot van Schiphol en de daaraan gerelateerde bedrijvigheid meegenomen. Als deze uitstoot buiten beschouwing gelaten zou worden, zou de daling zelfs 1,3% zijn.

Een en ander blijkt uit de jaarlijkse Monitor waarin de resultaten van de inspanningen op duurzaam en circulair gebied in de polder zijn te lezen.

september 15, 2017

Projectontwikkelaars moeten bij grote bouwprojecten binnen de bebouwde kom voortaan weer minimaal dertig procent sociale huurwoningen realiseren.....

HAARLEMMERMEER - Projectontwikkelaars moeten bij grote bouwprojecten binnen de bebouwde kom voortaan weer minimaal dertig procent sociale huurwoningen realiseren.
Buiten de bestaande dorpen moesten projectontwikkelaars wel al aan de dertigprocentseis voldoen, met als gevolg dat er jarenlang geen grootschalige woningbouw van de grond kwam.

september 14, 2017

NMCX Centrum voor Duurzaamheid start met de meest veelzijdige gezamenlijke inkoopactie van Nederland.......

HAARLEMMERMEER - NMCX Centrum voor Duurzaamheid start met de meest veelzijdige gezamenlijke inkoopactie van Nederland. In het najaar gaat er een nieuwe ronde van start voor de grootschalige inkoop van zonnepanelen, spouwmuur– en vloerisolatie.

september 13, 2017

De organisatie van Nederlandse Lokale Publieke Omroepen NLPO zegt in een boodschap aan de leden van de Tweede Kamer dat er dertig miljoen euro extra investering nodig is om aan de wettelijke taak te voldoen.......

HAARLEMMERMEER – De organisatie van Nederlandse Lokale Publieke Omroepen NLPO zegt in een boodschap aan de leden van de Tweede Kamer dat er dertig miljoen euro extra investering nodig is om aan de wettelijke taak te voldoen. Volgens NLPO, waarin 260 lokale publieke omroeporganisaties zijn verenigd, zullen de lokale publieke omroepen niet overleven als een nieuw kabinet niet snel met meer geld over de brug komt. De positie van vrijwel alle lokale publieke omroepen is op dit moment uiterst kwetsbaar.

september 8, 2017

De gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude zijn tegen de ontwikkeling van een dance- en technofestivalterrein op kavel N1 in het Westelijke Havengebied van Amsterdam.....

HAARLEMMERMEER/HAARLEMMERLIEDE - De gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude zijn tegen de ontwikkeling van een dance- en technofestivalterrein op kavel N1 in het Westelijke Havengebied van Amsterdam.
Op het 110.000 vierkante meter grote terrein wil Amsterdam jaarlijks tientallen grootschalige muziekevenementen organiseren omdat daar in de hoofdstad geen plek meer voor zou zijn.

september 2, 2017

De rode Amerikaanse rivierkreeft is in opmars in Nederland en het gaat er op lijken, dat het beestje nu ook Haarlemmermeer als woongebied uitprobeert.....

HAARLEMMERMEER - De rode Amerikaanse rivierkreeft is in opmars in Nederland en het gaat er op lijken, dat het beestje nu ook Haarlemmermeer als woongebied uitprobeert.

Op facebook hebben inmiddels verschillende mensen foto’s gepost van de diertjes, die zij op verschillende plekken in Haarlemmermeer nabij sloten of waterpartijen hadden zien kruipen.
Deze week zag een van onze mederwerkers in het Hoofddorpse Floriande ze door de straat lopen.

augustus 31, 2017

Dit jaar viert de Nationale Duurzame Huizen Route zijn eerste lustrum.....

HAARLEMMERMEER - Dit jaar viert de Nationale Duurzame Huizen Route zijn eerste lustrum. Inmiddels hebben meer dan 745 huiseigenaren hun woning als voorbeeld aangemeld op de website. Tijdens de opendeurdagen op 4 en 11 november 2017 is er weer een groot aantal woningen te bezoeken met een variatie aan duurzame maatregelen. De organisatie hoopt dit jaar door te groeien naar 1.000 duurzame huizen en is inmiddels een onafhankelijk platform geworden waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen.