MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Halfweg

december 11, 2017

Vanaf eind 2017 krijgt de N200, vanaf het station in Halfweg tot in Amsterdam, een grondige opknapbeurt en nieuwe inrichting. Bij Halfweg worden de huidige boezembruggen vervangen door een nieuwe brug met fiets- en voetpad........

Vanaf eind 2017 krijgt de N200, vanaf het station in Halfweg tot in Amsterdam, een grondige opknapbeurt en nieuwe inrichting. Bij Halfweg worden de huidige boezembruggen vervangen door een nieuwe brug met fiets- en voetpad.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt sinds 7 december 2017 gedurende zes weken ter inzage. Het is mogelijk om een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad.

Tijdens een inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden zich laten informeren over het ontwerpbestemmingsplan Boezembruggen in Halfweg.

november 25, 2017

Omwonenden van het NS Station Halfweg klagen over parkeeroverlast. Auto's staan naast de parkeerplaats in de berm wat de manoeuvreerruimte zeer beperkt.......

Omwonenden van het NS Station Halfweg klagen over parkeeroverlast. Auto's staan naast de parkeerplaats in de berm wat de manoeuvreerruimte zeer beperkt.

Bij de aanleg van het NS station Halfweg-Zwanenburg moesten er ook parkeervoorzieningen komen. Volgens de geldende normen zouden 150 parkeerplaatsen bij een station van dit formaat voldoende moeten zijn.

De praktijk blijkt anders, mede omdat parkeren bij het station nu gratis is. ProRail zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het parkeren.

november 10, 2017

Een 30-jarige man uit Diemen is donderdag rond 02.00 uur aangehouden op de Osdorperweg in Halfweg. Dit gebeurde na een melding van een woninginbraak........

Een 30-jarige man uit Diemen is donderdag rond 02.00 uur aangehouden op de Osdorperweg in Halfweg. Dit gebeurde na een melding van een woninginbraak.

De verdachte werd in de omgeving aangetroffen en langs de kant van de weg gezet. In het voertuig werd inbrekersgereedschap aangetroffen.

Bij nader onderzoek in de auto werd een flinke hoeveelheid speed aangetroffen. De man is aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de woninginbraak zal worden onderzocht.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 31, 2017

Bij een tankstation aan de Oude Haarlemmerstraatweg in Halfweg is maandagavond een overval gepleegd. Rond kwart over zes drong een gewapende man het tankstation binnen......

Bij een tankstation aan de Oude Haarlemmerstraatweg in Halfweg is maandagavond een overval gepleegd. Rond kwart over zes drong een gewapende man het tankstation binnen.

De overvaller ging er na zijn daad op een fiets vandoor. De politie is direct in de omgeving een zoektocht gestart.

Via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar een getinte man van ongeveer 21 jaar. Hij droeg een rode pet, zwarte jas met daarop grijze strepen en had een sjaal om.

De man vluchtte op een witte fiets zonder verlichting.

september 30, 2017

Met ingang van 2018 is het huidige gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, dat staat in Halfweg, het servicecentrum voor het noorden van Haarlemmermeer......

Met ingang van 2018 is het huidige gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, dat staat in Halfweg, het servicecentrum voor het noorden van Haarlemmermeer.

Hier kunnen ook de Badhoevedorpers terecht. Zij verliezen per 15 december het servicecentrum dat is gevestigd aan de Sloterweg. Op die plek is woningbouw voorzien, waardoor het lopende huurcontract met de gemeente is opgezegd.

Net als álle inwoners van Haarlemmermeer kunnen ze overigens ook gebruik maken van de digitale dienstverlening van de gemeente.

juli 26, 2017

Als op 1 januari 2018 de medewerkers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude aan de slag gaan in Haarlemmermeer, blijft het gemeentehuis in Halfweg gewoon geopend..........

HALFWEG - Als op 1 januari 2018 de medewerkers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude aan de slag gaan in Haarlemmermeer, blijft het gemeentehuis in Halfweg gewoon geopend. Burgemeester en wethouders blijven daar nog een jaar aan het werk en ook de gemeenteraad en verschillende commissies vergaderen in 2018 nog aan de Haarlemmerstraatweg. Het gemeentehuis blijft in gebruik als servicecentrum. Dat betekent dat mensen uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude, maar ook inwoners uit Zwanenburg en omgeving en de rest van Haarlemmermeer hier terecht kunnen voor alle burgerzakenproducten.

november 30, 2016

De lokale Haarlemmermeerse partij HAP houdt woensdag 14 december een conferentie over het nut van lokale politiek......

HOOFDDORP - De lokale Haarlemmermeerse partij HAP houdt woensdag 14 december een conferentie over het nut van lokale politiek.

Deze conferentie zal plaatsvinden in het Stoomgemaal Halfweg.

Centraal staat hierbij de vraag wat een lokale politieke partij kan doen om de samenleving meer bij de lokale politiek of het lokaal bestuur te betrekken.

Verder zal bestuurskundige Julien van Ostaaije samen met de burgemeesters Theo Weterings van Haarlemmermeer en Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude de aanwezigen toespreken.

augustus 6, 2014

Stoomgemaal Halfweg is zondag 10 augustus onder stoom. Bezoekers kunnen dan het ketelvuur, de stoommachine en de schepraderen die de watermassa's verplaatsten van heel dichtbij ervaren......
 

HALFWEG - Stoomgemaal Halfweg is zondag 10 augustus onder stoom.

Bezoekers kunnen dan het ketelvuur, de stoommachine en de schepraderen die de watermassa's verplaatsten van heel dichtbij ervaren.

Techniek en historie van het stoomverleden is die dag in volle actie zichtbaar, hoorbaar en voelbaar.

Kinderen kunnen er het ijzer smeden als het heet is, de stoker helpen en proefjes doen.

Rond 11.30 uur wordt de stoommachine gestart.

september 18, 2013

Een memorabel moment voor de brandweer. Woensdag legt een afvaardiging van het regionale korps de eerste steen van de nieuwe kazerne in Halfweg. Dat gebeurt in het bijzijn van de burgemeesters van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en onze burgemeester.....

HALFWEG - Een memorabel moment voor de brandweer. Woensdag legt een afvaardiging van het regionale korps de eerste steen van de nieuwe kazerne in Halfweg. Dat gebeurt in het bijzijn van de burgemeesters van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en onze burgemeester. De nieuwe brandweerkazerne komt op de plek van de oude kazerne te staan. Het pand is in december klaar.
 

september 10, 2013

De brandweer is maandagavond in actie gekomen om twee koeien uit een sloot bij Halfweg te halen. De koeien stonden in een weiland op de Spaarndammerdijk en kwamen na een vluchtpoging uiteindelijk in het water terecht.....

HALFWEG - De brandweer is maandagavond in actie gekomen om twee koeien uit een sloot bij Halfweg te halen. De koeien stonden in een weiland op de Spaarndammerdijk en kwamen na een vluchtpoging uiteindelijk in het water terecht.

Eén van de koeien kon op eigen kracht uit de sloot komen. De andere twee zijn door de brandweer gered. Er moest zelfs een duiker ingeschakeld worden. De koeien staan inmiddels op stal.

juli 16, 2013

In Halfweg zijn door een verkeersongeluk twee mensen gewond geraakt. Ze raakten maandag betrokken bij een aanrijding op de Haarlemmerstraatweg.....

HALFWEG - In Halfweg zijn door een verkeersongeluk twee mensen gewond geraakt. Ze raakten maandag betrokken bij een aanrijding op de Haarlemmerstraatweg. De website 112 Meerlanden.nl stelt dat een van de gewonden een bestuurder van een snorscooter is.

Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Dat gebeurde onder begeleiding van drie motoragenten. Bij het andere slachtoffer zijn de verwondingen minder erg. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Een speciaal team van de politie onderzoekt het verkeersongeluk. 

juni 4, 2013

Een traumahelikopter is dinsdagochtend richting de Amsterdamsestraatweg in Halfweg gevlogen. Dat gebeurde na een melding over een vrouw die daar onwel was geworden.....

HALFWEG - Een traumahelikopter is dinsdagochtend richting de Amsterdamsestraatweg in Halfweg gevlogen. Dat gebeurde na een melding over een vrouw die daar onwel was geworden.

Dichtbij.nl maakt melding van dit nieuwsfeit.

Getuigen laten weten dat de dame met haar fiets tegen een openslaande autodeur is gebotst. Ze is uiteindelijk met een ambulance naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.