MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Halfweg-Zwanenburg

april 17, 2018

Woensdag 16 mei organiseert de Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omgeving de jaarlijkse ledenvergadering.....

Woensdag 16 mei organiseert de Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omgeving de jaarlijkse ledenvergadering.

Plaats van handeling is de Olm in Zwanenburg. Leden zijn vanaf half 7 welkom. De agenda is ter vergadering beschikbaar.

Na de ledenvergadering verzorgt Wim Hut namens de Stichting Halfweg-Zwanenburg een presentatie over het nieuwe dorpshuis, de bouwplannen, de planning en de ontwikkeling hiervan.

Leden-ondernemers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden.
 

januari 23, 2018

In de nacht van zondag op maandag is een bestuurder in Zwanenburg betrapt met teveel alcohol in zijn bloed.......

In de nacht van zondag op maandag is een bestuurder in Zwanenburg betrapt met teveel alcohol in zijn bloed.

Rond 1 uur zagen agenten een auto voorbijrijden met een kapot achterlicht.

Nadat de bestuurder staande was gehouden bleek hij te veel alcohol op te hebben en geen geldig rijbewijs te kunnen overleggen.

Op het bureau bleek hij meer dan twee keer de maximale hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

Omdat het niet de eerste keer was is de auto in beslag genomen.
 

januari 5, 2018

De brandweer heeft donderdagmiddag een brand geblust in de kelder van een appartementencomplex aan de Friedalaan in Zwanenburg.......

De brandweer heeft donderdagmiddag een brand geblust in de kelder van een appartementencomplex aan de Friedalaan in Zwanenburg.

De politie ontdekte na het bluswerk een hennepkwekerij in een kelderbox. Volgens de politie is de brand mogelijk ontstaan door kortsluiting.

Bij de brand raakte niemand gewond. Bewoners ontdekten de brand zelf en konden zich tijdig in veiligheid brengen door naar buiten te gaan in afwachting van de hulpdiensten.

Bron: Haarlems Dagblad
 

november 28, 2017

Een inwoner uit Zwanenburg, die om privacy redenen alleen met zijn voornaam is genoemd, heeft 100.000 euro gewonnen in de BankGiro Loterij.......

Een inwoner uit Zwanenburg, die om privacy redenen alleen met zijn voornaam is genoemd, heeft 100.000 euro gewonnen in de BankGiro Loterij.

De gelukkige winnaar werd zondagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Maestro. Een ton is de wekelijkse hoofdprijs in deze loterij.
Winnaar Erik zijn vrouw lijdt aan MS. Het geldbedrag komt goed van pas nu verhuizen naar een gelijkvloerse woning een serieuze optie is.

Daarnaast houdt het paar van reizen. Hun gedachten gaan daarbij uit naar IJsland.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 18, 2017

Dinsdag 21 november behandelt de Raad van State het beroep dat drie personen hebben aangetekend tegen het bestemmingsplan voor het centrum van Zwanenburg......

Dinsdag 21 november behandelt de Raad van State het beroep dat drie personen hebben aangetekend tegen het bestemmingsplan voor het centrum van Zwanenburg.

Het nieuwe dorpshart met sporthal en dorpshuis is een langgekoesterde wens van veel Zwanenburgers.

De plannen en ontwerpen liggen al geruime tijd klaar, maar of het er ook van gaat komen is nu aan de Raad van State.

november 6, 2017

Meerlanden gaat dinsdag 7 november in Zwanenburg rookproeven doen in de strijd tegen ratten. Delen van de Thorbeckestraat en de IJtochtkade 140 worden tijdelijk afgesloten......

Meerlanden gaat dinsdag 7 november in Zwanenburg rookproeven doen in de strijd tegen ratten. Delen van de Thorbeckestraat en de IJtochtkade 140 worden tijdelijk afgesloten.

Specialisten gaan op zoek naar eventuele gaten in het riool. Inwoners van Zwanenburg hebben het over een rattenplaag, de gemeente Haarlemmermeer spreekt liever van rattenoverlast.

De gemeente en Ymere troffen eerder na bijeenkomsten met inwoners al enkele maatregelen.

oktober 30, 2017

De inbeslagname van één wietplant, vorige week in Zwanenburg, heeft geleid tot raadsvragen aan burgemeester Theo Weterings......

De inbeslagname van één wietplant, vorige week in Zwanenburg, heeft geleid tot raadsvragen aan burgemeester Theo Weterings.

De inbeslagname is daarom opmerkelijk, omdat Weterings eerder in een debat over wietteelt had gemeld, dat bij vijf planten of minder niet wordt opgetreden.

Nu er dus toch is ingegrepen is dat voor de raadsleden Michel van Dijk van Forza! en Pablo Meegdes namens D66 aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan B en W van Haarlemmermeer.

oktober 28, 2017

De gemeente organiseert donderdag 2 november een inloopbijeenkomst om inwoners van Zwanenburg te informeren over de werkzaamheden die gepland staan in het dorp......

De gemeente organiseert donderdag 2 november een inloopbijeenkomst om inwoners van Zwanenburg te informeren over de werkzaamheden die gepland staan in het dorp.

Zo wordt de asfaltdeklaag van de IJweg, tussen de Lijnderdijk/Zwanenburgerdijk en de Dennenlaan vervangen en worden de voetpaden vernieuwd.

Ook wordt dit deel van de IJweg ingericht als 30 kilometer-zone. Tegelijkertijd worden verschillende rioolreparaties uitgevoerd en verplaatst de gemeente een aantal kolken, omdat deze te dicht op de bomen staan.

oktober 28, 2017

Woensdag 1 november vergadert het bestuur van de Dorpsraad om 8 uur in Cultureel Centrum de Olm. Op de agenda staan o.a. de rattenplaag en de ontwikkelingen rond het festivalterrein N1 in het Westelijke Havengebied........

Woensdag 1 november vergadert het bestuur van de Dorpsraad om 8 uur in Cultureel Centrum de Olm.

Op de agenda staan, naast de opzet van een algemene website voor Zwanenburg en Halfweg en de voortgang van het project Hart van Zwanenburg de rattenplaag en de ontwikkelingen rond het festivalterrein N1 in het Westelijke Havengebied.

Recent werd duidelijk dat de provincie Noord-Holland zich tegen de plannen van Amsterdam voor dat terrein keert. Over de rattenplaag bestaat in het dorp onenigheid met de gemeente. Die spreekt van overlast, hoewel het aantal meldingen toeneemt.

oktober 10, 2017

Forza! Haarlemmermeer wil dat de gemeente op korte termijn geld uittrekt om de rattenplaag in Zwanenburg te bestrijden. Volgens fractievoorzitter Paul Meijer lijkt het huidige beleid van incidentele bestrijding weinig effectief te zijn....

Forza! Haarlemmermeer wil dat de gemeente op korte termijn geld uittrekt om de rattenplaag in Zwanenburg te bestrijden. Volgens fractievoorzitter Paul Meijer lijkt het huidige beleid van incidentele bestrijding weinig effectief te zijn.

De bestrijding moet groter worden aangepakt en daar moet iedereen bij helpen, vindt hij.

Dit betekent dat inwoners onder meer hun afval goed moeten opruimen, geen vogels moeten voeren en melding moeten doen als er een rat wordt aangetroffen.

september 30, 2017

Woensdag 4 oktober vergadert het bestuur van de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg om 20.00 uur in De Olm. Op de agenda staat onder meer de voortgang rond het dossier Hart van Zwanenburg.......

Woensdag 4 oktober vergadert het bestuur van de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg om 20.00 uur in De Olm. Op de agenda staat onder meer de voortgang rond het dossier Hart van Zwanenburg.

Inmiddels is bekend, dat de behandeling van het bestemmingsplan door Raad van State plaats vindt op 21 november aanstaande om 10.00 uur bij dit rechtsorgaan aan de Kneuterdijk in Den Haag.

De dorpsraad bespreekt verder de voortgangsrapportages van Maatvast en De Basis. De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn dan ook van harte welkom.

juli 4, 2017

De politie heeft zondagavond twee mannen in Zwanenburg aangehouden op verdenking van heling van een auto......

ZWANENBURG - De politie heeft zondagavond twee mannen in Zwanenburg aangehouden op verdenking van heling van een auto.

De Land Rover was zondagmiddag ontvreemd in Amsterdam, maar de eigenaar kon zijn auto via een trackingsysteem achterhalen in Zwanenburg.

Na het inschakelen van de politie vond men de auto terug in de Populierenlaan en kon men de twee verdachte mannen uit Amsterdam in de directe omgeving aanhouden.

De beide mannen zitten voorlopig vast.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 13, 2017

Bij een gezamenlijke actie van handhavingspartners zijn afgelopen donderdag in Zwanenburg twee hennepplantages ontdekt......

ZWANENBURG – Bij een gezamenlijke actie van handhavingspartners zijn afgelopen donderdag in Zwanenburg twee hennepplantages ontdekt.

Op bedrijventerrein De Weeren werden bij deze actie ruim duizend hennepplanten gevonden.

Er zijn hierbij drie verdachte mannen aangehouden.

De actie vond plaats onder de vlag van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum en werd onder andere uitgevoerd door de politie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en de Belastingdienst.

mei 5, 2017

René Froger is zaterdag 10 juni de hoofdact tijdens de feestweek in Zwanenburg-Halfweg. Dat laat de organisatie via haar Facebookpagina weten......

René Froger is zaterdag 10 juni de hoofdact tijdens de feestweek in Zwanenburg-Halfweg.

Dat laat de organisatie via haar Facebookpagina weten.
De rest van het programma is nog niet openbaar gemaakt.

De Zwanenburgse feestweek duurt dit jaar van donderdag 8 tot en met zondag 11 juni.
De feestweek speelt zich af op het terrein van Toerclub De Bataaf.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

mei 2, 2017

Op de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg heeft dinsdagmiddag een gewapende overval plaatsgevonden. Twee mannen kwamen hierbij een winkel binnen en bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen.......

ZWANENBURG - Op de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg heeft dinsdagmiddag een gewapende overval plaatsgevonden.

Twee mannen kwamen hierbij een winkel binnen en bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen.

Beide verdachte mannen waren donker gekleed en gingen na de overval er vandoor op een scooter in de richting van Lijnden.

De politie heeft hierna de omgeving afgezocht, maar van de daders ontbrak elk spoor.

De politie is nu op zoek naar getuigen die de twee verdachten van de overval hebben gezien.

Zij kunnen de politie bellen via: 0900-8844.

april 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens–van de Water zal vrijdagmiddag het cultureel centrum De Olm in Zwanenburg heropenen.......

ZWANENBURG - Wethouder Marjolein Steffens–van de Water zal vrijdagmiddag het cultureel centrum De Olm in Zwanenburg heropenen.

De wethouder doet dit door op symbolische wijze dwars door een papieren muur te lopen.

Hierna zal zij de aanwezigen toespreken over het belang van De Olm voor de inwoners van het dorp.

Verder zal het koor Con Anima het dorpslied van Zwanenburg bij deze gelegenheid ten gehore brengen.
 

februari 15, 2017

Volgens voorzitter Wiete Haaijer van wielervereniging HSC De Bataaf worden de plannen van een bmx-baan in Zwanenburg steeds concreter

ZWANENBURG – Volgens voorzitter Wiete Haaijer van wielervereniging HSC De Bataaf worden de plannen van een bmx-baan in Zwanenburg steeds concreter.

Er is volgens Haaijer veel behoefte aan een eigen bmx-accommodatie in Haarlemmermeer.

Bij de huidige bmx-banen in Noord-Holland zijn lange wachtlijsten en Haarlemmermeerse fietscrossers moeten momenteel in sportzaaltjes en in het Haarlemmermeerse Bos trainen.

Het aanleggen van een volwaardige bmx-baan kost volgens de voorzitter 140.000 euro.

februari 1, 2017

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Zwaanshoek een 27-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor diefstal van gereedschap......

ZWAANSHOEK – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Zwaanshoek een 27-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor diefstal van gereedschap.

Een getuige had de politie gewaarschuwd nadat hij twee mannen midden in de nacht op het afgesloten bouwterrein zag rondlopen.

Toen de politie arriveerde wist één van de verdachten te ontkomen en kon alleen de man uit Hoofddorp aangehouden worden.

Ondanks een zoekactie, waarbij onder meer een politiehelikopter was ingezet, werd de andere verdachte niet gevonden.

november 30, 2016

De bouw van nieuw dorpshuis met dorpsplein valt of staat met goedkeuring van het nieuwe bestemmingsplan.....

ZWANENBURG – De bouw van een nieuw dorpshuis in Zwanenburg blijft voorlopig onzeker.

De bouw van nieuw dorpshuis met dorpsplein valt of staat met goedkeuring van het nieuwe bestemmingsplan.

Als het huidige plan, net zoals in 2014, sneuvelt bij de Raad van State kan de subsidie hiervoor geheel of gedeeltelijk vervallen.

Dit levert een risico op voor de gemeente Haarlemmermeer die 1,6 miljoen in het nieuwe dorpshuisplan wil steken, maar ook voor de stichting Leefbaarheid Schiphol dat acht miljoen euro in dit project wil steken.

november 29, 2016

Zwanenburger Rob Koster wordt zo goed als zeker de nieuwe voorzitter van de ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg en Boesingheliede........

ZWANENBURG - Zwanenburger Rob Koster wordt zo goed als zeker de nieuwe voorzitter van de ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg en Boesingheliede.
Hij wordt hiermee opvolger van Badhoevedorper Paul Kok, die vorige week afscheid nam na een periode van dertig jaar voorzitterschap.

Rob Koster was al bestuurslid van de ondernemersvereniging en is een bekende en actieve Zwanenburger.

Verder is Koster partner bij het financieel adviesbureau Koster & De Waart en is hij onlangs directeur geworden van de Regiobank Zwanenburg

november 18, 2016

Voorzitter Paul Kok neemt na 30 jaar afscheid als voorzitter van Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg & omstreken.....

ZWANENBURG/HALFWEG - Voorzitter Paul Kok neemt na 30 jaar afscheid als voorzitter van Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg & omstreken.
Kok heeft in deze 30 jaar volgens het bestuur een enorme staat van dienst opgebouwd en in positieve zin bijgedragen aan het ondernemersklimaat in de regio.

Ter gelegenheid van dit afscheid vindt op woensdagavond 23 november, van 6 tot half 9, een feestelijke afscheidsreceptie plaats in het Rijk van de Keizer, nabij Halfweg in Amsterdam.
 

september 2, 2016

De dorpsraad stapt vanaf heden over op een digitale nieuwsbrief voor de inwoners van Zwanenburg en Halfweg.....

ZWANENBURG – De dorpsraad stapt vanaf heden over op een digitale nieuwsbrief voor de inwoners van Zwanenburg en Halfweg.

Er zijn genoeg spraakmakende onderwerpen in het duodorp.

Daarentegen is het aantal betalende leden voor de nieuwsbrief tanende en daar wil het dorpsraadbestuur nu iets aan doen.

Hierom wordt met ingang van september per e-mail een digitale nieuwsbrief verspreid met een overzicht van de actuele stand van zaken binnen de beide dorpskernen.

augustus 31, 2016

Inwoners van Zwanenburg kunnen op donderdag 6 oktober om 19.00 uur in dorpshuis De Olm in Zwanenburg leren hoe zij alerter kunnen worden in hun wijk.....

ZWANENBURG – Inwoners van Zwanenburg kunnen op donderdag 6 oktober om 19.00 uur in dorpshuis De Olm in Zwanenburg leren hoe zij alerter kunnen worden in hun wijk.

Inmiddels hebben al 45 Zwanenburgers zich opgegeven voor deze workshop van veiligheidsexpert van Valentijn Rippens.

Eerder dit jaar bracht Rippens bewoners in de Hoofddorpse wijk Bornholm en de Vennepse wijk Getsewoud bij hoe zij hun woonwijk veiliger kunnen maken.

augustus 19, 2016

Herman van B., die in april van dit jaar op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Dennenlaan aan een voorbijgangsters zijn geslachtsorgaan liet zien, moet vier weken de cel.....

ZWANENBURG – Herman van B., die in april van dit jaar op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Dennenlaan aan een voorbijgangsters zijn geslachtsorgaan liet zien, moet vier weken de cel.

De verdachte leidde vroeger een “normaal” leven, maar raakte na het faillissement van zijn bedrijf het spoor volledig bijster.

Hij werd keer op keer veroordeeld en weer vrijgelaten en zou nog steeds de weg kwijt zijn.

Zijn advocaat heeft in de wandelgangen aangekondigd dat zijn cliënt in hoger beroep zal gaan.