MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zilveren Golf | 18:00 - 19:00
Share |

Content about Herman Koning

januari 27, 2017

CDA’er Herman Koning is donderdag uitgeroepen tot het gemeenteraadslid van 2016.....

HOOFDDORP – CDA’er Herman Koning is donderdag uitgeroepen tot het gemeenteraadslid van 2016.

Hij was hiertoe verkozen door de politieke pers van Haarlemmermeer.

Koning mocht de daarbij behorende Peter van Groenigenbokaal ontvangen uit handen van journalist Jan van Grondelle.

Het raadslid had de meeste punten van de journalistenjury gekregen vanwege zijn inzet, kennis en goed gevoel van humor.

november 9, 2016

CDA-raadslid Herman Koning en HAP-collega Tim van Essen vragen opnieuw aandacht voor de slechte bereikbaarheid met openbaar vervoer van vier zorgcentra in Hoofddorp......

HOOFDDORP - CDA-raadslid Herman Koning en HAP-collega Tim van Essen vragen opnieuw aandacht voor de slechte bereikbaarheid met openbaar vervoer van vier zorgcentra in Hoofddorp. De buurtbus die bijna voor de deur stopt is geen goed alternatief omdat die niet op zaterdag en zondag rijdt. Deze situatie is afgelopen voorjaar ontstaan toen Connexxion-bus 340 een nieuwe halte kreeg bij de Geniedijk. Sindsdien wordt niet meer gestopt bij de RK kerk en Houtwijkerveld. Het besluit daartoe bleek al in september 2014 te zijn genomen, maar dat was de gemeenteraad van Haarlemmermeer ontgaan.

september 9, 2016

Scholen lopen geld mis, omdat ouders met een uitkering lang niet altijd hun ouderbijdrage betalen......

HAARLEMMERMEER - Scholen lopen geld mis, omdat ouders met een uitkering lang niet altijd hun ouderbijdrage betalen. Haarlemmermeers CDA-raadslid Herman Koning heeft signalen opgevangen dat ouders soms wel bijzondere bijstand krijgen om schoolgeld voor hun kinderen te betalen, maar dat het geld ’verdwijnt’ op hun bankrekening die zwaar in het rood staat.

Volgens B en W wijst de gemeente ouders aktief op de mogelijkheid dat de ouderbijdrage rechtstreeks naar de school kan worden overgemaakt. Maar als de ouders daarvan afzien, kan de gemeente niks doen.

januari 21, 2016

De gemeente gaat beter kijken welke boom het beste op welke plek kan staan.......

HOOFDDORP - De gemeente gaat beter kijken welke boom het beste op welke plek kan staan. In het verleden zijn in sommige straten in Haarlemmermeer de verkeerde bomen geplant. Het is een langetermijnaanpak om overlast van bomen te voorkomen.
Volgens CDA’er Herman Koning maakt de gemeente zich nu wel erg makkelijk af van de overlast die ’openbare’ bomen veroorzaken en bepaalt de gemeente of er sprake is van overlast en moet de burger maar aantonen dat het anders is als hij het niet eens is met het oordeel.
 

december 2, 2015

CDA-raadslid Herman Koning heeft B en W schriftelijke vragen gesteld over de herinrichting van een kinderspeelplaats in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – CDA-raadslid Herman Koning heeft B en W schriftelijke vragen gesteld over de herinrichting van een kinderspeelplaats in Nieuw-Vennep.

De partij vraagt zich af of de gemeente wel goed heeft geluisterd naar de vragen en bezwaren van de omwonenden van de speelplaats aan Palmestein.

Zo kregen de omwonenden van de speelplaats vorige week te horen dat er begin december begonnen zal worden met de werkzaamheden op de speelplaats en dat men geen gehoor kan geven aan de wens om er geen klimtoestel te plaatsen.

november 22, 2014

Hoofddorper Herman Koning is donderdag geïnstalleerd als tijdelijk raadslid voor het CDA. Hij vervangt Quint Haneveld die om privéredenen tijdelijk is teruggetreden........
 

HOOFDDORP - Hoofddorper Herman Koning is donderdag geïnstalleerd als tijdelijk raadslid voor het CDA.

Hij vervangt Quint Haneveld die om privéredenen tijdelijk is teruggetreden.

Koning was tot begin dit jaar nog topambtenaar bij de gemeente, maar stond al als nummer 5 op de kandidatenlijst van het CDA.

Het CDA haalde bij de laatste raadsverkiezingen 5 zetels, maar de raadszetel ging aan Koning’s neus voorbij omdat Dick Blom uit Nieuw-Vennep met voorkeurstemmen werd gekozen.