MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Het Oude Raadhuis

maart 1, 2018

In maart staat Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein helemaal in het teken van de zesde editie van Route 65 Engeland......

HOOFDDORP - In maart staat Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein helemaal in het teken van de zesde editie van Route 65 Engeland. Dit Seniorenprogramma omvat workshops, lezingen, films en voorstellingen. Op woensdag 7 maart wordt in Het Oude Raadhuis om 14.00 uur gestart met een thuisbakkerscompetitie en een pubquiz. De winnende bakker krijgt de Route 65 Engeland Thuisbakker Award. De toegang voor de  startbijeenkomst bedraagt tien euro, voor de thuisbakkers geldt een speciale toegangsprijs van vijf euro. De kaarten zijn online verkrijgbaar of bij de kassa in Het Cultuurgebouw.

januari 26, 2018

De gemeenteraad heeft op donderdag 25 januari met een royale meerderheid ingestemd met het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oude Raadhuis’........

De gemeenteraad heeft op donderdag 25 januari met een royale meerderheid ingestemd met het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oude Raadhuis’.

Door dit bestemmingsplan wordt het mogelijk om naast de huidige functie als theater bijvoorbeeld een restaurant te huisvesten.

Inwoners van Het Oude Buurtje hebben afgelopen week tevergeefs een oproep gedaan aan de gemeenteraad, om niet akkoord te gaan vanwege de door hen verwachte overlast voor de buurt.
 

januari 24, 2018

In een brief aan de gemeenteraad schrijft buurtbewoonster Petra van Eif van Het Oude Buurtje dat de gemeente Haarlemmermeer onvolledige informatie geeft over de toekomst van Het Oude Raadhuis in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - In een brief aan de gemeenteraad schrijft buurtbewoonster Petra van Eif van Het Oude Buurtje dat de gemeente Haarlemmermeer onvolledige informatie geeft over de toekomst van Het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Daarom moet de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan niet goedkeuren.  Volgens Van Eif staat er in publicaties van de gemeente op 19 december dat er reeds ’verkennende gesprekken’ zijn gevoerd met een horecaondernemer, terwijl wethouder Reneman tegen de gemeenteraad heeft gezegd dat er nog geen plannen zijn.

januari 12, 2018

Het ziet ernaar uit dat Het Oude Raadhuis in Hoofddorp een bredere bestemming krijgt. De gemeenteraad besprak het bestemmingsplan en reageerde ook op insprekers uit de buurt........

Het ziet ernaar uit dat Het Oude Raadhuis in Hoofddorp een bredere bestemming krijgt. De gemeenteraad besprak het bestemmingsplan en reageerde ook op insprekers uit de buurt.

De insprekers vreesden vooral geluidsoverlast en parkeerproblemen.

De gemeente stelde daar tegenover dat er voldoende parkeerplaatsen zijn in de omgeving.

Geluiddempende maatregelen tussen terras en de woningen worden zeker ook overwogen door de gemeente.

december 16, 2017

In het plan van het college van Burgemeester en Wethouders krijgt het gebouw een gemengde functie, zodat naast een culturele ook een kantoor- of horecafunctie toegestaan zal worden......

Het Oude Raadhuis, een monumentaal pand in het centrum van Hoofddorp, krijgt een bredere maatschappelijke functie.

In het plan van het college van Burgemeester en Wethouders krijgt het gebouw een gemengde functie, zodat naast een culturele ook een kantoor- of horecafunctie toegestaan zal worden.

Op het voorlopige plan zijn 24 zienswijzen ingediend. De opvallendste wijziging is de openstelling tot 23.00 uur in plaats van middernacht.

Binnenkort gaat de gemeenteraad over het plan praten om het daarna definitief vast te stellen.

september 25, 2017

In Het Oude Raadhuis aan de Hoofdvaart in Hoofddorp mag zich een restaurant vestigen. De gemeente wil dat mogelijk maken in een nieuw bestemmingsplan........

In Het Oude Raadhuis aan de Hoofdvaart in Hoofddorp mag zich een restaurant vestigen. De gemeente wil dat mogelijk maken in een nieuw bestemmingsplan. Eerder droeg de raad het college op om het monument niet te verkopen.

Het pand mag al voor maatschappelijke doeleinden worden gebruikt. Omdat dit niet voldoende is voor een optimaal gebruik wil de gemeente er nu horeca toestaan in de vorm van een restaurant.

april 13, 2017

Het Oude Raadhuis in Hoofddorp heeft bij de publieksprijs voor het uitje “in de categorie bioscopen” net naast de winst gegrepen.......

HOOFDDORP – Het Oude Raadhuis in Hoofddorp heeft bij de publieksprijs voor het uitje “in de categorie bioscopen” net naast de winst gegrepen.

Het filmhuis in Het Oude Raadhuis kreeg weliswaar de meeste publieksstemmen, maar moest wat betreft waardering de Cinema Zevenskoop uit Den Helder voor laten gaan.

De Cinemeerse uit Hoofddorp eindigde bij deze landelijke verkiezing op de vijfde plaats.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

november 17, 2016

De Raad van Kerken Hoofddorp houdt op vrijdag 25 november weer een Filmhuis Extra met inleiding en nagesprek in het Oude Raadhuis......

HOOFDDORP - De Raad van Kerken Hoofddorp houdt op vrijdag 25 november weer een Filmhuis Extra met inleiding en nagesprek in het Oude Raadhuis.

Dit keer zal Noëlle Beerepoot van het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland de film 'Dear White People' inleiden, die gaat over uitsluiting en discriminatie.

Deze film won onder andere de Special Jury Prize op Sundance 2014 en de prijs voor beste film op het San Francisco International Film Festival.

oktober 2, 2015

De verkoop van theater Het Oude Raadhuis is van de baan. Dit is donderdag bekend gemaakt door cultuurwethouder Derk Reneman. Vrijwel alle raadsfracties waren tegen de verkoop van het historische pand in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - De verkoop van theater Het Oude Raadhuis is van de baan. Dit is donderdag bekend gemaakt door cultuurwethouder Derk Reneman.

Vrijwel alle raadsfracties waren tegen de verkoop van het historische pand in Hoofddorp.

Ook enkele aantal insprekers, waaronder Dennis Kivit en Liesbeth van Welbergen, gaf voorafgaand aan het politieke debat te kennen tegen de verkoopplannen te zijn.

Dit alles bracht wethouder Reneman tot de conclusie om af te zien van de verkoop van het Oude Raadhuis.

Bron: HCnieuws.nl
 

december 22, 2012

Er zullen weer filmavonden georganiseerd worden in het Oude Raadhuis. Na een periode van rust heeft De Meerse besloten om door te gaan met het aanbieden van films......

Er zullen weer filmavonden georganiseerd worden in Het Oude Raadhuis. Na een periode van rust heeft De Meerse besloten om door te gaan met het aanbieden van films. Met de nieuwe bioscoop in het centrum was het nog de vraag of de filmavonden nog wel nodig waren. De Meerse vond het filmaanbod voor het Oude Raadhuis toch voldoende anders om te besluiten de filmavonden voor te zetten.