MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp

augustus 19, 2017

In recent onderzoek van de brancheorganisatie Detailhandel Nederland komen de parkeertarieven in Hoofddorp opnieuw als voordelig naar voren.....

HOOFDDORP - In recent onderzoek van de brancheorganisatie Detailhandel Nederland komen de parkeertarieven in Hoofddorp opnieuw als voordelig naar voren.

Wat betreft het straatparkeren in 36 onderzochte grote winkelsteden komt Hoofddorp in de top 5 van goedkoopste gemeenten op plek 3.

In de top 5 van goedkoopste parkeergaragetarieven staat het Polderplein op plek 2, met 50 eurocent per 40 minuten.

Gemeente Haarlemmermeer heeft aangekondigd ook goedkopere tarieven voor kortparkeren te willen invoeren.
 

augustus 19, 2017

Een ongeval op de A4 tussen Amsterdam en het Ringvaartaquaduct heeft donderdagmiddag voor veel oponthoud gezorgd.....

HOOFDDORP - Een ongeval op de A4 tussen Amsterdam en het Ringvaartaquaduct heeft donderdagmiddag voor veel oponthoud gezorgd.

Ter hoogte van het brugrestaurant botsten twee personenvoertuigen op elkaar. Eén van automobilisten moest na de nodige eerste zorg in de ambulance, met spoed worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Vanwege het ongeval en het politieonderzoek waren vier van de vijf rijstroken afgesloten, wat voor een enorme file op de A4 en A5 zorgde. Ook de omliggende lokale wegen, zoals de N201, stonden vast.
 

augustus 19, 2017

Een 41-jarige brommerrijder uit Hoofddorp is woensdagavond na een botsing met een wielrenner op de Geniedijk doorgereden.....

HOOOFDDORP - Een 41-jarige brommerrijder uit Hoofddorp is woensdagavond na een botsing met een wielrenner op de Geniedijk doorgereden.

De racefietser, een 55-jarige man uit Bennebroek die bij het ongeval zijn pols brak, besloot de achtervolging in te zetten en lichtte onderweg de politie in.

Korte tijd later kon de brommerrijder door de politie worden aangehouden.

Bij controle van de Hoofddorper bleek dat hij had gedronken en stoned was. De man kreeg een rijverbod van 24 uur, zijn rijbewijs werd ingenomen.
 

augustus 18, 2017

Een scooterrijdster heeft donderdagochtend een gebroken arm overgehouden aan een ongeval op de rotonde bij Altenburg in Hoofddorp.....

HOOFDDORP  -  Een scooterrijdster heeft donderdagochtend een gebroken arm overgehouden aan een ongeval op de rotonde bij Altenburg.
De vrouw probeerde op die plek een botsing met een auto te voorkomen door heel hard af te remmen. Als gevolg daarvan gleed zij met haar scooter onderuit.

Toen de vrouw eenmaal op de weg lag, kon de auto haar niet meer ontwijken en reed over haar arm heen, die zij hierdoor brak.

Na behandeling ter plaatse door het toegesnelde ambulancepersoneel, is het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht.

augustus 17, 2017

Komend weekend komt Foodtruckfestival Rrrollend naar Hoofddorp............

HOOFDDORP – Komend weekend komt Foodtruckfestival Rrrollend naar Hoofddorp. De reizende keukens staan van 18 tot en met 20 augustus op het Raadhuisplein. Bezoekers hebben de keuze uit gerechten van meer dan twintig food- en drinktrucks. Rrrollend Hoofddorp is een festival waar alle eetculturen samenkomen, van poffertjes tot Braziliaanse gerechten en van barbecue tot Thais.

augustus 17, 2017

De organisatie van de HaarlemmermeerRun is nog op zoek naar een aantal verkeersregelaars om te helpen op 3 september...........

HOOFDDORP - De organisatie van de HaarlemmermeerRun is nog op zoek naar een aantal verkeersregelaars om te helpen op 3 september. Er zijn dit jaar mede ook door de werkzaamheden van Tennet nieuwe routes uitgezet en daarvoor zijn veel verkeersregelaars nodig om al het verkeer in goede banen te leiden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.haarlemmermeerrun.nl/vrijwilligersaanmelding. Alle vrijwilligers krijgen van de organisatie een leuk presentje en uiteraard ook een lunchpakket en drankjes aangeboden.

augustus 17, 2017

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een beschonken bestuurder............

HOOFDDORP - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een beschonken bestuurder. Rond 02.00 uur zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid door een woonwijk in Hoofddorp rijden. De agenten gaven de bestuurder een stopteken waar hij aan voldeed op de Burgemeester Pabstlaan. Hij wilde echter vervolgens weglopen van de agenten, maar die konden de man tegenhouden. Op het bureau bleek de man ernstig onder invloed van alcohol te verkeren en werd zijn rijbewijs direct ingevorderd.

augustus 17, 2017

Het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer treedt op 6 september op in De Meerse.......

HOOFDDORP – Het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer treedt op 6 september op in De Meerse. Elke zomer verzamelt Yentl en de Boer zijn allermooiste, grappigste en meest ontroerende liedjes en trekt het samen met zijn lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals en openluchttheaters. Zo stond het duo op Lowlands, Zwarte Cross, in het Amsterdamse Vondelpark en in het Concertgebouw. Dit jaar trekken Yentl Schieman en Christine de Boer de zomerfestivals mee de theaters in met een verzameling van hun mooiste werk en gloednieuwe nummers.

augustus 16, 2017

Een vrachtwagen met oud ijzer is dinsdagmiddag op de oprit van de A4 gekanteld......

HOOFDDORP - Een vrachtwagen met oud ijzer is dinsdagmiddag op de oprit van de A4 gekanteld. De chauffeur wilde vanaf de N201 de A4 opdraaien, kantelde in de bocht en miste op een haar na een personenwagen die op de andere rijstrook voor het verkeerslicht stond te wachten. De vrachtauto beschadigde de paal van de verkeerslichtinstallatie. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij, hij is voor de zekerheid gecontroleerd in de ambulance. De ravage was groot, de op- en afrit lag bezaaid met oud ijzer. Het bedrijf stuurde een tweede vrachtwagen om de lading over te laden.

augustus 12, 2017

De oude vervallen boerderij De Hendrikshoeve op de hoek van de IJweg en de Schipholweg krijgt een nieuwe functie.....

HOOFDDORP - De oude vervallen boerderij De Hendrikshoeve op de hoek van de IJweg en de Schipholweg krijgt een nieuwe functie. De hoeve wordt momenteel opgeknapt.

Bewoonster Anna de Jonge gaat er na de verbouwing een bed & breakfast beginnen. Zij woont sinds november met haar zoon Sam op de hoeve. Aanvankelijk voor 3 maanden als antikraak, maar nadat zij met het idee kwam een bed & breakfast op te zetten en workshops te geven, besloot eigenaar Herman Gieske uit Vijfhuizen dat idee te omarmen en de boerderij uit de verkoop te nemen.

augustus 12, 2017

Vele tuinbezitters met buxus struiken in hun tuin zullen al gemerkt hebben dat er een buxusrupsenplaag heerst.....

HOOFDDORP - Vele tuinbezitters met buxus struiken in hun tuin zullen al gemerkt hebben dat er een buxusrupsenplaag heerst.
De boosdoeners zijn de rupsen van de buxusmot die oorspronkelijk voorkomt in Azië. Deze rupsen vreten in enkele dagen complete buxushagen kaal; het enige dat rest zijn kaalgevreten takken.

Volgens bronnen van HC Nieuws is er geen remedie tegen en zit er niets anders op dan de struiken uit te graven en weg te gooien.
Alleen grondige bestrijding in het voorjaar biedt soms enige soelaas.
 

augustus 11, 2017

Op de A4 in de richting van Den Haag vond donderdagmiddag ter hoogte van de afslag Hoofddorp een ongeval plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren.....

HOOFDDORP - Op de A4 in de richting van Den Haag vond donderdagmiddag ter hoogte van de afslag Hoofddorp een ongeval plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren.
Eén wagen belandde zelfs op zijn dak tegen de vangrail.

Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen.
 

augustus 11, 2017

Als het aan Han van der Ploeg van de Fietsersbond Haarlemmermeer ligt, worden er - om de auto terug te dringen - stevige maatregelen genomen.....

HOOFDDORP - Als het aan Han van der Ploeg van de Fietsersbond Haarlemmermeer ligt, worden er - om de auto terug te dringen - stevige maatregelen genomen.
De bondsbestuurder reageert hiermee in het Haarlems Dagblad op de conclusies van het rapport van Milieudefensie, dat auto’s veel meer ruimte krijgen dan fietsers en voetgangers.

augustus 11, 2017

Een filiaal van Used Products aan de Tuinweg in Hoofddorp is vrijdag aan het begin van de middag doelwit geworden van een overval.....

HOOFDDORP - Een filiaal van Used Products aan de Tuinweg is vrijdag aan het begin van de middag doelwit geworden van een overval.
Het filiaal is hangende het politieonderzoek gesloten.

Via Burgernet wordt in verband met de overval gevraagd uit te kijken naar een getinte man met een zwarte muts, spijkerbroek en zwarte rugzak.

Het is nog onduidelijk er iets is buitgemaakt en of er gewonden zijn gevallen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

augustus 10, 2017

In Zorgcentrum De Meerstede aan de  Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp vindt op dinsdag 22 augustus een bijeenkomst plaats over dementie en verkeersdeelname.......

HOOFDDORP – In Zorgcentrum De Meerstede aan de  Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp vindt op dinsdag 22 augustus een bijeenkomst plaats over dementie en verkeersdeelname. Jos van der Poel van Alzheimer Nederland zal met gespreksleider Karin Loogman spreken over regels en mogelijkheden na de diagnose ‘dementie’.Verkeersdeelname wordt dan lastig en met name autorijden is een ingewikkelde taak die bij matige of ernstige dementie niet meer mogelijk is. Bij de diagnose ‘lichte dementie’ is het echter wel mogelijk om te blijven rijden.

augustus 10, 2017

Een geslaagde crowdfundingsactie bij Nieuwe Pioniers voor het project “Hoofddorp aan Zee” heeft 3.015 euro opgebracht............

HOOFDDORP - Een geslaagde crowdfundingsactie bij Nieuwe Pioniers voor het project “Hoofddorp aan Zee” heeft 3.015 euro opgebracht. Dit bedrag wordt door de gemeente nog eens aangevuld tot 5.515 euro. Tijdens Hoofddorp Aan Zee kunnen zo’n veertig kinderen van 9 tot 12 jaar die niet op vakantie kunnen zich onder professionele begeleiding op uiteenlopende wijzen uitleven. Deelname kost slechts 20 euro voor vier dagen, inclusief lunches en drinken.

augustus 9, 2017

Op de Haya van Somerensingel is dinsdagavond een automobilist gewond geraakt bij een ongeval.....

HOOFDDORP - Op de Haya van Somerensingel is dinsdagavond een automobilist gewond geraakt bij een ongeval.

De bestuurder van de personenwagen raakte mogelijk onwel, reed een verkeersbord uit de grond en botste tegen een geparkeerde wagen. Vervolgens kwam de wagen een flink stuk verderop tot stilstand.

Passanten boden in afwachting van de hulpdiensten eerste hulp aan de bestuurder. Na stabilisatie in de toegesnelde ambulance is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De wagen van de man is door de bergingsdienst afgevoerd.

augustus 9, 2017

Dinsdagavond zijn toeristen voor hun hotel aan de Hoofdweg het slachtoffer geworden van nepagenten............

Hoofddorp - Dinsdagavond zijn toeristen voor hun hotel aan de Hoofdweg het slachtoffer geworden van nepagenten. Rond half acht  gingen de slachtoffers, een Iraans echtpaar, even een ommetje maken vanuit hun hotel. Buiten werden ze aangesproken door een man die de weg vroeg. Hij wilde ook geld wisselen maar dit weigerde het echtpaar. Even later kwamen twee mannen naar het echtpaar die zich legitimeerden met valse politiepassen en vroegen of het echtpaar bankbiljetten bij zich had. De ‘politiemensen’ wilden het papiergeld controleren op echtheid.

augustus 9, 2017

Ale Houtsma (59) gaat met ingang van 28 augustus de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdelijk versterken...........

HOOFDDORP - Ale Houtsma (59) gaat met ingang van 28 augustus de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdelijk versterken. Houtsma is volgens de site van het ziekenhuis een veranderaar en heeft ruime bestuurlijke ervaring in complexe organisaties. Hij heeft meer dan 25 jaar in de zorg gewerkt, in algemene en academische ziekenhuizen, waaronder het Radboud UMC. Zijn meest recente werkervaring heeft hij opgedaan bij het Karolinska University Hospital in Stockholm, Zweden. Hij hield zich daar onder meer bezig met de transformatie naar Value-based Healthcare.

augustus 3, 2017

Amstelring Dagbesteding Floriande voor ouderen gaat ook open op zaterdagen.......

HOOFDDORP - Amstelring Dagbesteding Floriande voor ouderen gaat ook open op zaterdagen. Doordat steeds meer bezoekers en mantelzorgers van de Dagbesteding hebben aangegeven de weekenden als lang te ervaren, is er besloten om ook dagbesteding te organiseren in het weekend. Dagbesteding Floriande is gespecialiseerd in het organiseren van activiteiten voor mensen met dementie, waaronder ook jonge mensen. Omdat veel deelnemers sport en beweging als favoriet bestempelen is voor de begeleiding op de zaterdagen Demi Mulder aangenomen.

augustus 3, 2017

Een klein meisje is dinsdagmiddag met haar hand vast komen te zitten in een roltrap bij H&M aan het Marktplein......

HOOFDDORP - Een klein meisje is dinsdagmiddag met haar hand
vast komen te zitten in een roltrap bij H&M aan het Marktplein.
Ambulance, politie en brandweer schoten te hulp en het personeel ontruimde de winkel. De brandweer heeft een deel van de roltrap kunnen demonteren, zodat het meisje bevrijd kon worden. Het slachtoffertje is na de nodige zorg in de ambulance samen met haar moeder overgebracht naar het ziekenhuis.

augustus 3, 2017

In de showroom van de firma Meerglas aan de Paxlaan in Hoofddorp is een expositie te zien van het werk van de kunstenares Anita Steelink...........

HOOFDDORP - In de showroom van de firma Meerglas aan de Paxlaan in Hoofddorp is een expositie te zien van het werk van de kunstenares Anita Steelink. Zij tekent al van kinds af aan en was altijd erg gefascineerd door ogen. Zij schildert intuïtief zodat het zelfs voor haar altijd een verrassing is wat er op het doek tot uiting komt. Iedereen ziet en voelt weer wat anders in haar schilderijen. De expositie duurt t/m 31 oktober, de showroom is van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

augustus 3, 2017

Op de website van Holland World staat meer over het beoogde themapark in Park21 dan de (geheime) informatie die B en W aan de gemeenteraad hebben gegeven...........

HOOFDDORP - Op de website van Holland World staat meer over het beoogde themapark in Park21 dan de (geheime) informatie die B en W aan de gemeenteraad hebben gegeven. Raadslid Anneke van der Veer wil nu van B en W weten welke economische of financiële motieven zij hadden om de gemeenteraad geheimhouding op te leggen. Verder stelt Van der Veer dat in de media en op de website van Holland World sprake is van een contract tussen Haarlemmermeer en IDS, de initiatiefnemer van Holland World.

augustus 2, 2017

Bij een kop-staart aanrijding met drie personenwagens is dinsdag aan het einde van de middag een kindje gewond geraakt..........

HOOFDDORP - Bij een kop-staart aanrijding met drie personenwagens is dinsdag aan het einde van de middag een kindje gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de Kruisweg ter hoogte van de Emmalaan. Het slachtoffertje is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.