MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Hoofddorp

oktober 20, 2017

Het kappen van 450 bomen langs de Weg om de Noord is terecht en noodzakelijk.....

HOOFDDORP - Het kappen van 450 bomen langs de Weg om de Noord is terecht en noodzakelijk. Aldus B en W van Haarlemmermeer in antwoord op vragen van Piet Schouten van GroenLinks. Hij vroeg of dat zomaar mag.

De bomen zijn van de provincie Noord-Holland, van wie ook de N201 is. Voor het kappen is er dus geen gemeentelijke vergunning nodig.

De bomenkap is niet omdat er te weinig onderhoud is gepleegd, zoals Schouten suggereerde, maar komt voort uit een beheersmaatregel, waardoor het risico op afbrekende en vallende takken kleiner wordt.

oktober 19, 2017

Bij een ongeval op de Van Heuven Goedhartlaan is woensdagmiddag een personenwagen op zijn dak terechtgekomen.....

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de Van Heuven Goedhartlaan is woensdagmiddag een personenwagen op zijn dak terechtgekomen. Het incident gebeurde op de kruising met de Kruisweg, toen twee personenwagens met elkaar in botsing kwamen.

De bestuurster van de auto die op zijn dak terecht kwam, is in de ambulance nagekeken. Zij bleek geen letsel te hebben opgelopen en is na behandeling door een agent thuisgebracht.
De bestuurster van de andere wagen kwam met de schrik vrij.

oktober 19, 2017

D66 heeft het college van B&W verzocht zich aan te melden voor een proef met legale wietteelt in Haarlemmermeer...........

HAARLEMMERMEER - D66 heeft het college van B&W verzocht zich aan te melden voor een proef met legale wietteelt in Haarlemmermeer. Het nieuwe regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en CU "Vertrouwen in de toekomst" biedt een aantal gemeenten ruimte om te experimenteren met door de overheid gereguleerde wietteelt. Volgens raadslid Pablo Meegdes is het gedoogbeleid al geruime tijd achterhaald en zal een dergelijk experiment ruimte bieden om nieuw beleid op de verkoop en teelt van wiet uit te proberen.

oktober 19, 2017

Hoewel de werkdruk ook op de huisartsenpost in Hoofddorp hoog is, is er volgens B&W nog geen sprake van acute problemen..........

HOOFDDORP - Hoewel de werkdruk ook op de huisartsenpost in Hoofddorp hoog is, is er volgens B&W nog geen sprake van acute problemen. De fractie van Een Haarlemmermeer wilde vorige maand van het college weten wat het gaat doen om de werkdruk bij de huisartsenpost te verminderen. Dit naar aanleiding van landelijke berichten over overbelasting bij Spoedeisende hulpposten. B&W antwoordt nu echter dat de huisartsenpost een verantwoordelijkheid is van de zorgverzekeraars en niet van de gemeente. Daarom wordt er vanuit de gemeente verder geen actie ondernomen.

oktober 19, 2017

De politie heeft woensdagavond rond half 10 twee jongens van een dak van een school geplukt.....

HOOFDDORP - De politie heeft woensdagavond rond half 10 twee jongens van een dak van een school geplukt.

Getuigen hadden gezien dat de jongens op het schoolgebouw aan het Liesbos in Hoofddorp waren geklommen.

De aangehouden jongens van 17 jaar komen uit Hoofddorp en Zandvoort.
Het is niet duidelijk wat de jongens van plan waren. Dit wordt door de politie nog onderzocht.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: politie.nl.
 

oktober 19, 2017

Op 4 november vindt in het Speelkasteel aan de Hoofdweg een ‘Let’s Celebrate You’-event plaats......

HOOFDDORP – Op 4 november vindt in het Speelkasteel aan de Hoofdweg een ‘Let’s Celebrate You’-event plaats. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Single SuperMom, die zich landelijk inzet om alleenstaande moeders te inspireren, te versterken en met elkaar te verbinden. Er worden twee trainingen, elk voor 16 moeders, aangeboden met als titel Manager Mama! en Partnerkeuze. Zij worden geleid door een coach die zelf ook deelneemt aan het gesprek. De bijeenkomsten gaan van start om 10.00 en 12.00 uur  en duren drie uur.

oktober 19, 2017

Op vrijdag 20 oktober bezoekt locoburgemeester John Nederstigt het echtpaar Bisschops–Lemoine aan Egholm om het te feliciteren met zijn 65-jarig huwelijk.....

HOOFDDORP - Op vrijdag 20 oktober bezoekt locoburgemeester John Nederstigt het echtpaar Bisschops–Lemoine aan Egholm om het te feliciteren met zijn65-jarig huwelijk. De echtelieden zijn geboren in respectievelijk Mill en Utrecht en hebben elkaar leren kennen in Eindhoven. Het echtpaar heeft na hun trouwen nog een tijdje in Amsterdam gewoond omdat dhr. Bisschops als militair was gedetacheerd bij Fokker/Schiphol. Daarna heeft hij tot zijn pensionering bij de luchtmachtstaf in Den Haag gewerkt.

oktober 19, 2017

Tijdens een verkeerscontrole op het Wilsonpad is dinsdagochtend een scooterbestuurder gesnapt die 73 kilometer per uur reed.........

HOOFDDORP – Tijdens een verkeerscontrole op het Wilsonpad is dinsdagochtend een scooterbestuurder gesnapt die 73 kilometer per uur reed. Net als zes andere scooteraars kreeg hij niet alleen een bekeuring. Zij mogen pas weer de weg op met hun scooter als die is aangepast. De scooters kregen de zogenoemde WOK-status, wat staat voor Wacht op Keuring.

Bron: Haarlems Dagblad

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

oktober 19, 2017

Jimmy Simons is niet langer trainer van Hoofddorp zaterdag van S.V. Hoofddorp....

HOOFDDORP – Jimmy Simons is niet langer trainer van Hoofddorp zaterdag van S.V. Hoofddorp. Met ingang van vorige week heeft hij zijn functie neergelegd. Dat laat niet alleen de trainer zelf weten, ook Benno Peperkamp, bestuurslid bij de voetbalclub, heeft dit bevestigd. Volgens Peperkamp, die hoofd voetbalzaken is, zijn beide partijen dit in goed overleg met elkaar overeengekomen.

oktober 19, 2017

Dankzij vrijgemaakt budget van de Vrienden Spaarne Gasthuis kunnen 15 afdelingen van het Spaarne Gasthuis hun patiënten een dagje extra in de watten leggen..........

HOOFDDORP - Dankzij vrijgemaakt budget van de Vrienden Spaarne Gasthuis kunnen 15 afdelingen van het Spaarne Gasthuis hun patiënten een dagje extra in de watten leggen. Het geld mag door de afdeling vrij besteed en op haar eigen manier ingevuld worden. Te denken valt aan een workshop gezond koken voor mensen met diabetes, een uitgebreide lunch voor dialysepatiënten of Tai Chi voor hartrevalidatiepatiënten.

oktober 13, 2017

Op Wereldvoedseldag, maandag 16 oktober, opent De Ark ’s middag om 4 uur aan het Muiderbos in Hoofddorp een gratis buurtwinkeltje..... 

HOOFDDORP - Op Wereldvoedseldag, maandag 16 oktober, opent De Ark ’s middag om 4 uur aan het Muiderbos een gratis buurtwinkeltje.
De Lichtkring aan de Lunenburgdreef volgt een uur later om 5 uur.

Het winkeltje, naar het uit Amerika overgewaaide ‘little free pantry’, is een kastje in een openbare ruimte waarin levensmiddelen staan, ofwel om te ruilen dan wel voor mensen die weinig of geen geld hebben.

Het doel van de little free pantry is enerzijds het tegengaan van voedselverspilling, anderzijds het helpen van buurtgenoten.

oktober 13, 2017

Op woensdag 1 november, ’s middags om 2 uur, geeft schrijfster en filmmaakster Marion Bloem een lezing in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein.....

HOOFDDORP - Op woensdag 1 november, ’s middags om 2 uur, geeft schrijfster en filmmaakster Marion Bloem een lezing in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein.

De lezing gaat over haar laatste roman ‘Haar goede hand’ en de gecompliceerde, innige band tussen moeder en dochter.
Na afloop van de lezing is er een signeersessie.

oktober 12, 2017

In het Alzheimer Café Hoofddorp gaat het op dinsdag 24 oktober over verschillende woonvormen in Haarlemmermeer..........

Hoofddorp – In het Alzheimer Café Hoofddorp gaat het op dinsdag 24 oktober over verschillende woonvormen in Haarlemmermeer.

oktober 12, 2017

Bij restauratiewerkzaamheden aan de Batterij aan den Sloterweg op de Geniedijk is asbest vrij gekomen.......

HOOFDDORP - Bij restauratiewerkzaamheden aan de Batterij aan den Sloterweg op de Geniedijk is asbest vrij gekomen. De afgelopen weken is grit gebruikt om de staalconstructie te stralen. Dit zogenaamde Eurogrit bevat een zeer geringe hoeveelheid asbest. Volgens Gemeente Haarlemmermeer is het risico voor de gezondheid ’verwaarloosbaar’. Toch is het fietspad over de Geniedijk bij de Rijnlanderweg dinsdagavond afgesloten. De gemeente verwacht dat die werkzaamheden en de afsluiting tot en met donderdag kunnen duren. Ook de Rijnlanderweg is enige tijd gesloten geweest.

oktober 12, 2017

Vanaf nu staat er in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid en Hoofddorp een GeefGemak Zuil...........

HOOFDDORP - Vanaf nu staat er in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid en Hoofddorp een GeefGemak Zuil. Patiënten en bezoekers kunnen bij deze zuil met hun betaalpas contactloos doneren aan de Vrienden Spaarne Gasthuis. De donateur maakt op het touchscreen een keuze voor het bedrag. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Vrouw & Kind Centrum dat deze maand de deuren opent in het Spaarne Gasthuis Haarlem.

oktober 12, 2017

Deze week start basisschool De Meiboom aan de Hammarskjöldstraat met het volledig scheiden van al haar afvalstromen..........

HOOFDDORP – Deze week start basisschool De Meiboom aan de Hammarskjöldstraat met het volledig scheiden van al haar afvalstromen. Samen met lokale ondernemers, Meerlanden Educatief en het centrum voor duurzaamheid NMCX worden educatieve programma’s zowel binnen als buiten de school gevolgd. Elke dag start met een verhaal van Spindy de Circulaire Spin die het thema van de dag inluidt.

oktober 12, 2017

Het Broodje Humus van Parkcafé Groen in Beukenhorst in Hoofddorp is een van de vijf genomineerden voor de award Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2017............

HOOFDDORP - Het Broodje Humus van Parkcafé Groen in Beukenhorst in Hoofddorp is een van de vijf genomineerden voor de award Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2017. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award.

Deze genomineerden worden in willekeurige volgorde en incognito bezocht door een 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De wedstrijd is een initiatief van vakblad Lunchroom, dat de winnaar binnen enkele weken zal bekendmaken.

oktober 11, 2017

Het fietspad langs de IJweg tussen de Bennebroekerweg en de Noordelijke Randweg is nog steeds niet definitief veilig doordat de toegezegde grasbetonstenen in de bermen nog niet zijn aangebracht.........

HOOFDDORP - Het fietspad langs de IJweg tussen de Bennebroekerweg en de Noordelijke Randweg is nog steeds niet definitief veilig doordat de toegezegde grasbetonstenen in de bermen nog niet zijn aangebracht. Het college van B&W beloofde in antwoord op vragen eerder dit jaar tijdelijke maatregelen te nemen door de grote gaten in de berm op te vullen met grond. CDA'ers Mariëtte Sedee en Erik van der Peet hebben vastgesteld dat dit nog steeds niet is gebeurd.

oktober 11, 2017

Per 1 januari 2018 treedt Prof. Dr. I.N. (Ivo) van Schaik toe tot de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis.......

HOOFDDORP - Per 1 januari 2018 treedt Prof. Dr. I.N. (Ivo) van Schaik toe tot de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Hij is de beoogde opvolger van bestuursvoorzitter Peter van Barneveld, die per juni 2018 met pensioen gaat.Van Schaik is sinds 1999 werkzaam in het AMC waar hij, behalve neuroloog en opleider, ook voorzitter is van de divisie Hersenen & Zintuigen. Zowel binnen als buiten het AMC nam Van Schaik zitting in verschillende commissies en besturen. Sinds 2010 is Van Schaik hoogleraar neurologie bij de Universiteit van Amsterdam.

oktober 6, 2017

Wijkraad Floriande vreest voor ongelukken als de nieuwe bus 341 straks over de Fanny Blankers-Koenlaan gaat rijden.....

HOOFDDORP - Wijkraad Floriande vreest voor ongelukken als de nieuwe bus 341 straks over de Fanny Blankers-Koenlaan gaat rijden. De 16 bussen per uur die daar vanaf december rijden, gaan de laan nog onveiliger maken. Dat schrijft de bewonersorganisatie in een brief aan de gemeenteraadsfracties.

oktober 6, 2017

Hoofddorp is in 2018 organisator van de eerste Super 6 Baseball Softball.....

HOOFDDORP - Hoofddorp is in 2018 organisator van de eerste Super 6 Baseball Softball. In dit toernooi nemen de zes beste honkbal- en softballanden van Europa het van woensdag 19 tot en met zondag 23 september tegen elkaar op.

Nederland is zowel bij honkbal als bij softbal regerend Europees kampioen.
De Nederlandse honkballers werden in 2016 Europees kampioen.
Naast Nederland doen ook de teams uit Spanje, Italië, Duitsland, Tsjechië en België mee.

oktober 6, 2017

Zondag 15 oktober opent in Galerie De Meerse ’s middags om 4 uur de tentoonstelling Copy-Paste.....

HOOFDDORP - Zondag 15 oktober opent in Galerie De Meerse ’s middags om 4 uur de tentoonstelling Copy-Paste.
Een tentoonstelling over de kunst van het krijgen van ideeën, over het hebben van ideeën, het lenen van ideeën, over kopiëren, namaken, knippen en plakken, over inspiratie, plagiaat, toeval en over beïnvloeding.

september 28, 2017

De lokale benzinepomphouders gaan naar de Raad van State om duidelijk te krijgen welk beleid de gemeente Haarlemmermeer nou eigenlijk hanteert.....

HOOFDDORP - De lokale benzinepomphouders gaan naar de Raad van State om duidelijk te krijgen welk beleid de gemeente Haarlemmermeer nou eigenlijk hanteert. Dat zegt Sjef Maessen van servicestation Van Kalmthout in Hoofddorp in het Haarlems Dagblad.
B en W spraken in 2008 met de lokale pomphouders af dat er tot 2018 geen nieuwe stations bij zouden komen vanwege de krimpende markt waar vijftig procent van de benzinepompen al was verdwenen.

september 28, 2017

Dè Flanegin stopt na twee seizoenen als hoofdcoach van Hoofddorp Pioniers.....

HOOFDDORP - Dè Flanegin stopt na twee seizoenen als hoofdcoach van Hoofddorp Pioniers. Hij nam in 2015 de leiding over van Robert Klaver en eindigde dat seizoen als derde in de play-offs.