MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerNL | 16:00 - 17:00
Share |

Content about Hoofddorp

december 13, 2018

Zondag 16 december bezoekt locoburgemeester Ap Reinders echtpaar Verbaas om het te feliciteren met zijn 65-jarig huwelijksjubileum..........

Zondag 16 december bezoekt locoburgemeester Ap Reinders echtpaar Verbaas om het te feliciteren met zijn 65-jarig huwelijksjubileum. In hun eerste eigen woning in Nieuw-Vennep kregen zij drie kinderen. De heer Verbaas was altijd werkzaam in de landbouw en de laatste 15 jaren van zijn werkzame leven in de wegenbouw, mevrouw deed de huishouding.  Het echtpaar heeft elf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen die een onuitputtelijke bron van plezier zijn. Het paar woont nu in een appartement in Hoofddorp waar het nog steeds zonder hulp zelfstandig woont.

december 13, 2018

Tien handhavers in Haarlemmermeer hebben een opleiding reddend zwemmen gevolgd......

Tien handhavers in Haarlemmermeer hebben een opleiding reddend zwemmen gevolgd. Bij het evalueren van het zwemseizoen 2018 wordt gekeken of de andere veertig toezichthouders ook hiertoe worden opgeleid. De opleiding is een reactie op verdrinkingsgevallen in de Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse Bos in de afgelopen jaren. Er zijn ook  borden geplaatst, in meerdere talen, waar op staat dat er gevaarlijk zwemwater is. Door de fusie met Haarlemmerliede en Spaarnwoude krijgt de nieuwe gemeente er recreatiegebieden bij, maar daar zijn geen zwemlocaties.

december 13, 2018

Lactatiekundigen van het Spaarne Gasthuis organiseren samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding......

Lactatiekundigen van het Spaarne Gasthuis organiseren samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding.Borstvoeding is de beste start voor moeder en kind maar veel moeders stoppen met het geven van borstvoeding.Goede begeleiding, steun en duidelijke informatie is belangrijk om borstvoeding de kans te geven die het verdient. Inschrijven voor deze voorlichtingsavonden kan via de site van het gasthuis, daar zijn ook de locaties en de data te vinden. 

december 12, 2018

Dinsdagavond even na tien uur is aan de Mosselplaat naast de brug een auto te water geraakt........

HOOFDDORP - Dinsdagavond even na tien uur is aan de Mosselplaat naast de brug een auto te water geraakt. De oorzaak is nog niet bekend. Brandweer en omstanders hebben de bestuurster uit haar auto geholpen. Zij is door de ambulancedienst onderzocht maar bleek bij het ongeval niet gewond geraakt te zijn. De brandweer heeft de auto uit het water getrokken. Het voertuig werd later opgehaald. 

december 12, 2018

De elfjarige karter Devyan Roest uit Hoofddorp kreeg zaterdag in Venray de beker uitgereikt voor zijn Nederlandse titel in de Parolin Rocky-klasse.......

De elfjarige karter Devyan Roest uit Hoofddorp kreeg zaterdag in Venray de beker uitgereikt voor zijn Nederlandse titel in de Parolin Rocky-klasse. De huldiging was voor Devyan één van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Hij vond de huldiging best wel cool, maar ook wel een beetje spannend. Het was zijn eerste jaar in deze klasse en werd meteen kampioen. Een overstap naar een andere klasse volgend seizoen ligt voor de hand, hij kan kiezen uit de Mini 60-klasse of de Rotax Max Micromax-klasse.

december 12, 2018

Dataplace gaat een nieuw datacenter in Hoofddorp bouwen. De Nederlandse datacenterexploitant heeft al vier andere datacenters op verschillende plekken in Nederland......

Dataplace gaat een nieuw datacenter in Hoofddorp bouwen. De Nederlandse datacenterexploitant heeft al vier andere datacenters op verschillende plekken in Nederland.

Volgens Managing Director, Gerben van der Veen, is een vijfde vestiging in de regio Amsterdam een unieke positie voor nationale en internationale klanten die een landelijke dekking in Nederland willen.

Het nieuwe datacenter gaat Dataplace Amsterdam heten en de bouw gaat rond januari 2019 van start.

Naar verwachting opent Dataplace Amsterdam in het derde kwartaal van 2019.
 

december 11, 2018

Het bestuur van S.V. Hoofddorp organiseert donderdag 13 december een kerstdiner voor 90 ouderen in de kantine......

Het bestuur van S.V. Hoofddorp organiseert donderdag 13 december een kerstdiner voor 90 ouderen in de kantine.

In samenwerking met het Rode Kruis, de Zonnebloem, De Meerstede en De Horizon wordt gezorgd, dat de ouderen samen met enkele oud S.V. Hoofddorpleden, in alle opzichten een heerlijke avond tegemoet kunnen zien.

De muzikale omlijsting is daarbij in handen van Max Pomstra. Ook de Kerstman zal niet ontbreken.

De vrijwillige koks Bilge Evin, Janneke Teeuwen en Ellen Bouwmeester zullen iedere genodigde verzekeren van een heerlijk kerstdiner.

december 11, 2018

Lia Klop uit Hoofddorp is maandag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau door Burgemeester Onno Hoes......

Lia Klop uit Hoofddorp is maandag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau door Burgemeester Onno Hoes.

Sinds 1983 is Klop onder andere actief voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

De Hoofddorpse was ook lid van de gemeente in opbouw. Ze werkte actief mee aan het voorbereiden van de zondagsdienst en leidde de welkomstgroep van De Lichtkring.

Naast al dit vrijwilligerswerk heeft ze tot 2006 gewerkt bij Woonzorg Nederland. Tot 2009 heeft ze de zorg van haar man op zich genomen en de laatste vijf jaar is ze mantelzorger voor haar moeder.

december 11, 2018

Zaterdag 15 december kan men in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp de voorstelling ‘Weltschmerz’ bijwonen......

Zaterdag 15 december kan men in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp de voorstelling ‘Weltschmerz’ bijwonen.

In de voorstelling doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld.

Met sketches en absurde situaties geven zij op een humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.

‘Weltschmerz’ begint om half 9. Kaartjes zijn verkrijgbaar op www.demeerse.nl.

 

december 10, 2018

Met meer dan 60 dansfeesten per jaar komt 40UP naar Hoofddorp op zaterdag 15 december in Podium Duycker.......

Met meer dan 60 dansfeesten per jaar komt 40UP naar Hoofddorp op zaterdag 15 december in Podium Duycker.

40UP is een dansfeest geschikt voor 40 plussers met de grootste hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Ook komen de fijnste meezingers van nu van pas, gecombineerd met unieke videobeelden.

Harry de Winter is de bedenker van 40UP en samen met DJ Alex van Oostrom begon hij met het organiseren van de eerste 40UP avond in Paradiso Amsterdam.
Dit was een groot succes, nu is 40UP in veel andere steden bij te wonen.

december 7, 2018

Op vrijdag 14 december is er een Kinderkerstconcert in Het Cultuurgebouw......

Op vrijdag 14 december is er een Kinderkerstconcert in Het Cultuurgebouw.

Tijdens dit kerstconcert, georganiseerd door Pier K, worden kersliedjes gezongen door basisschoolleerlingen uit Haarlemmermeer. Ook leerlingen van Pier K zingen mee.

De kerstliedjes zijn speciaal gemaakt door Zangexpress uit Rotterdam.

Het concert kan van 5 tot 6 uur bijgewoond worden aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Meer informatie op www.pier-k.nl.
 

december 6, 2018

De nieuwe woonwijk Hyde Park in Beukenhorst-West in Hoofddorp heeft alles in zich om een nieuwe sociale probleemwijk te worden à la De Bijlmer in Amsterdam......

De nieuwe woonwijk Hyde Park in Beukenhorst-West in Hoofddorp heeft alles in zich om een nieuwe sociale probleemwijk te worden à la De Bijlmer in Amsterdam. Volgens CDA-raadslid Herman Koning komen er veel te veel mensen op een kluitje te wonen. Hyde Park krijgt evenveel inwoners als de hele wijk Pax. Dat vraagt volgens Koning om problemen.

december 6, 2018

Met de JeugdSportpas kunnen kinderen in Haarlemmermeer kennismaken met winterse sporten als schaatsen, skiën en snowboarden...........

Met de JeugdSportpas kunnen kinderen in Haarlemmermeer kennismaken met winterse sporten als schaatsen, skiën en snowboarden. De nieuwe lessen starten in januari. Via Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg leren kinderen van vijf tot twaalf jaar op een leuke en speelse manier de sportop de overdekte schaatsbaan in Haarlem. Bij Skicentrum Hoofddorp kunnen deelnemers kunnen kiezen voor les buiten op de borstelbaan of binnen op de indoorrolpiste. Deze lessen zijn geschikt voor kinderen van zeven jaar. De kosten voor vier lessen zijn dertig euro.

december 6, 2018

Sinterklaas is woensdag 5 december met drie pieten naar midstay De Estafette in Hoofddorp geweest......

Sinterklaas is woensdag 5 december met drie pieten naar midstay De Estafette in Hoofddorp geweest.

De Estafette is in 2017 geopend als tijdelijke woonruimte voor spoedzoekers met kinderen. In de midstay krijgen ze twee jaar de tijd om hun leven op orde te krijgen en andere woonruimte te vinden.

Voor woningen die in Haarlemmermeer vrij komen is een enorme belangstelling. De moeders verkeren in onzekerheid over hun toekomst en die van de kinderen.

Sinterklaas toonde begrip voor de situatie waarin de moeders zitten. Zij bezoek was een gewaardeerd gebaar.

december 6, 2018

Mantelzorg & Meer start een tweedelige training “Omgaan met Dementie” voor kinderen van iemand met dementie......

Mantelzorg & Meer start een tweedelige training “Omgaan met Dementie” voor kinderen van iemand met dementie.

De training geeft antwoorden op de vragen: ‘Hoe ga je ermee om, hoe behoud je het contact en wat betekent het voor jou?’

Op 18 en 25 februari 2019 is men van half 8 tot half 10 ’s avonds welkom bij Zorgcentrum De Horizon in Hoofddorp.

Voor meer informatie en aanmelding kan www.mantelzorgenmeer.nl geraadpleegd worden. Aanmelden is mogelijk tot en met 11 februari.

december 6, 2018

Afgelopen vrijdag kwamen de laatste 40 scholen in actie op voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren......

Afgelopen vrijdag kwamen de laatste 40 scholen in actie op voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren. In gastschool het Mendelcollege in Haarlem werd gedebatteerd over alcoholaccijns en stemplicht. De debaters van het Haarlemmermeer Lyceum TTO behaalden de 8e plek en zijn daarmee door naar de grande finale op 26 januari op de Universiteit Utrecht. Het Haarlemmermeer Lyceum Dalton viel met de 12e plek net buiten de top tien, maar is toch door naar de finale met van een van de twee wildcards. In totaal gaan er 32 scholen door naar de grande finale.

december 5, 2018

De ondernemersvereniging Vijfhuizen organiseert elk jaar een kerstbomenverkoop, waarvan de opbrengst aan de Voedselbank Haarlemmermeer wordt geschonken........

De ondernemersvereniging Vijfhuizen organiseert elk jaar een kerstbomenverkoop, waarvan de opbrengst aan de Voedselbank Haarlemmermeer wordt geschonken. Ap Reinders, wethouder Sociale Zaken in Haarlemmermeer, kocht de eerste boom. Reinders vindt het een prachtig initiatief omdat veel mensen elke week gebruik maken van de voedselbank. De boom die de wethouder kocht heeft hij aan Hans de Bats van de Voedselbank gegeven om de loods in Hoofddorp in kerstsferen te brengen.

december 5, 2018

Na een uitverkocht Concertgebouw komt Marietta Petkova naar Hoofddorp, op donderdag 20 december in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp......

Na een uitverkocht Concertgebouw komt Marietta Petkova naar Hoofddorp, op donderdag 20 december in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

De Bulgaarse pianiste won in 1978 al op 10-jarige leeftijd de Grand Prix van het Nationale Piano Concours van Bulgarije.

Zij heeft tien jaar lang lessen gevolgd bij pianist György Sebök, die een belangrijke rol in haar muzikale ontwikkeling heeft gespeeld.

Ze zal onder andere Debussy en drie ballades van Chopin spelen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl.

december 5, 2018

Dinsdag maakte (in)formateur Henk Kuipers bekend dat de kans is groot dat VVD, HAP, CDA en PvdA de wethouders gaan leveren in het nieuwe college van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer......

Dinsdag maakte (in)formateur Henk Kuipers bekend dat de kans is groot dat VVD, HAP, CDA en PvdA de wethouders gaan leveren in het nieuwe college van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Volgens Kuipers ontstaat hiermee een coalitie met een werkbare meerderheid in de nieuwe gemeenteraad. Het CDA is de nieuwkomer in de coalitie, D66 keert niet terug in het college. De combinatie van partijen ligt in lijn met vrijwel alle adviezen die op vrijdag 23 november door de gekozen fracties werden gegeven.

december 5, 2018

Vrijdagavond 7 december staat Yora Rienstra in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp met “Eerlijk gezegd”......

Vrijdagavond 7 december staat Yora Rienstra in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp met “Eerlijk gezegd”.

In de voorstelling staat het onderwerp burn-out centraal.
Als 37-jarige krijgen de meeste mensen een burn-out.

Ze denkt “ik ga het anders doen” en dus neemt ze een sabbatical. Met als doel: elke dag iets doen waar ze bang voor is.

Met haar sterke mimiek, verhalen en liedjes gaat Yora vol energie op zoek naar een andere kant van zichzelf.

Kaartjes zijn verkrijgbaar op www.demeerse.nl.
 

december 4, 2018

Tijdens de aankomende Algemene Najaars Ledenvergadering van S.V. Hoofddorp op maandag 10 december, zullen de voormalige kantinebeheerders hun unieke en langdurige vrijwilligerswerk gaan beëindigen.......

Tijdens de aankomende Algemene Najaars Ledenvergadering van S.V. Hoofddorp op maandag 10 december, zullen de voormalige kantinebeheerders hun unieke en langdurige vrijwilligerswerk gaan beëindigen.

Ria en Bert van Scheppingen blijven na maandag wel nauw betrokken bij het wel en wee van de voetbalclub.

Ria startte haar werkzaamheden eind jaren tachtig en was onder andere begeleidster en wedstrijdsecretaris van het damesvoetbal.

december 4, 2018

Hoofddorp Winkelstad viert de kersttijd met onder andere straattheater, muziek en andere activiteiten.......

Hoofddorp Winkelstad viert de kersttijd met onder andere straattheater, muziek en andere activiteiten.

Aanstaande zaterdag 8 december tussen half 1 en half 5 brengt een mobiele Kerst DJ vrolijke kerstliederen ten gehore.

In het overdekte gedeelte van winkencetrum Vier Meren zal er een knuffelboerderij zijn waar men tussen 11 en 4 uur kan knuffelen met pluche beesten.

Op zondag 9 december tussen half 1 en half 5 is het Dickenskoor aanwezig in het centrum. Zij zullen kerstliederen zingen uit het binnen- en buitenland.

 

 

december 3, 2018

Afgelopen zaterdag 1 december zijn Tom Schreurs en Gabi Fritsche clubkampioen geworden bij ‘MeerSquash in Hoofddorp......

Afgelopen zaterdag 1 december zijn Tom Schreurs en Gabi Fritsche clubkampioen geworden bij ‘MeerSquash in Hoofddorp.

Beide waren voor het eerst de beste tijdens het jaarlijkse toernooi.

Fritsche kreeg concurrentie van twee andere spelers van ‘MeerSquash, Catlyn van Maas de Bie en Emme-Lotte Boon.

Schreurs versloeg teamgenoot Guido Ploem in de finale.

Naast Fritsche en Schreurs vielen ook Joeri Steinmetz en Antoni Dol in de prijzen.

november 29, 2018

Aqualith Park wil naar Park21 bij Hoofddorp komen. Ze rekenen op 1,75 miljoen bezoekers per jaar.......

Aqualith Park wil naar Park21 bij Hoofddorp komen. Ze rekenen op 1,75 miljoen bezoekers per jaar.

Het uitgangspunt van Aqualith is winkelen en verkoop, wellness, een foodcenter, toeristische elementen en restaurants.

Het park moet dan een zogeheten thrillpark krijgen voor veel verschillende sporten, een klauter- en klimpark, een waterpark, een bioscoop en andere faciliteiten.

In 2019 zullen de plannen officieel gepresenteerd worden.

De presentatie is gemaakt om investeerders te informeren en liefst te strikken voor samenwerkingsverbanden.