MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Sophie Volgt | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Hoofddorp

augustus 8, 2018

Door de blauwalg in de Haarlemmermeerse Bosplas heeft het anders zo druk bezochte strand een desolaat uiterlijk............

Door de blauwalg in de Haarlemmermeerse Bosplas heeft het anders zo druk bezochte strand een desolaat uiterlijk. Na de recente hittegolven wordt het meer omzoomd door een blauwe rand. Slechts enkele recreanten zijn op het grasveld rond de plas te vinden. Ook de geur bij het water is niet echt fris.

augustus 8, 2018

Claus Bowling in Hoofddorp heeft de primeur om als eerste bowlinghuis in Europa het gloednieuwe HyperBowling systeem van QubicaAMF te installeren.........

Claus Bowling in Hoofddorp heeft de primeur om als eerste bowlinghuis in Europa het gloednieuwe HyperBowling systeem van QubicaAMF te installeren.

augustus 2, 2018

De HAP-fractie heeft het college van B&W om opheldering gevraagd omtrent de stand van zaken rond de Parklaan in Hoofddorp........

De HAP-fractie heeft het college van B&W om opheldering gevraagd omtrent de stand van zaken rond de Parklaan in Hoofddorp. Hoewel er voor begin 2018 een renovatie van de straat gepland stond, zijn er tot op heden zijn geen activiteiten geconstateerd en blijven omwonenden in het ongewisse wanneer de renovatie nu wel gaat plaatsvinden. Verder is de HAP nieuwsgierig naar ontwikkelingen van het opkopen van woonpercelen tegenover de parkeergarage door de eigenaar.

augustus 1, 2018

Na een grote verbouwing is de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp nu gereed.....

HOOFDDORP - Na een grote verbouwing is de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, nu gereed.

Onlangs bracht Arthur Woensdregt, directeur Particulieren van Rabobank Regio Schiphol, een bezoek aan de nieuwe kinderafdeling in Hoofddorp.
Behalve zijn bezoek bracht hij ook een cheque van het Coöperatiefonds van de bank mee ter waarde van 20.250 euro.
Dat bedrag is bedoeld als stimulans voor de kindvriendelijke en warme uitstraling van de afdeling.
 

augustus 1, 2018

Politieke partij Forza! maakt zich zorgen over de verpleegkundige thuiszorg in Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - Politieke partij Forza! maakt zich zorgen over de verpleegkundige thuiszorg in Haarlemmermeer.

Uit de media blijkt dat mensen die thuis verpleegkundige zorg ontvangen, de komende weken mogelijk kantoorpersoneel over de vloer gaan krijgen of meer afhankelijk zijn van hun familieleden. Verder blijkt dat een op de drie wijkzorgorganisaties het zomerrooster niet rond heeft gekregen.

juli 31, 2018

Haarlemmermeer is tot nu toe de dans ontsprongen met waarschuwing voor blauwalg in het zwemwater.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer is tot nu toe de dans ontsprongen met waarschuwing voor blauwalg in het zwemwater.

juli 27, 2018

In de zomervakantie is er altijd wel een aanleiding om mooie foto’s te maken.....

HOOFDDORP - In de zomervakantie is er altijd wel een aanleiding om mooie foto’s te maken. BDUmedia stelt een ballonvaart voor twee personen als prijs beschikbaar voor degene die de ultieme zomerfoto instuurt naar hcnieuws.nl.
Tot woensdag 29 augustus 12:00 uur kunnen voor deze wedstrijd foto’s worden ingestuurd.

De ingezonden foto´s zullen zijn te bewonderen in de fotogalerij op HCnieuws.nl. Een selectie daaruit krijgt een plek in de krant.

Kijk voor meer informatie op de site van HC Nieuws.
 

juli 27, 2018

Het Duyckercafé krijgt een nieuwe vloer.....

HOOFDDORP - Het Duyckercafé krijgt een nieuwe vloer. Op zaterdag 28 juli is het de laatste keer dat er op deze vloer gedanst kan worden.

Vanaf 8 uur ’s avonds tot 2 uur in de ochtend neemt DJ Liq de bezoekers terug naar de 70’s and 80’s om de oude vloer een waardig afscheid te geven.

Zaterdag is ook de laatste avond van de zomerprogrammering.

De toegang tot Doorzomeren in Duyckercafé is gratis.

juli 27, 2018

De Rijbewijskeuringsarts is op 3 en 17 augustus, 7 en 21 september en daarna twee keer per maand aanwezig bij Thuiszorg Amstelring.......

De Rijbewijskeuringsarts is op 3 en 17 augustus, 7 en 21 september en daarna twee keer per maand aanwezig bij Thuiszorg Amstelring, Lutulistraat 145 in Hoofddorp. Dit is bedoeld voor senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs medisch moeten worden gekeurd. Alle tarieven, ledenkortingen, hoe lang het duurt en informatie omtrent Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag is te vinden op www.rijbewijskeuringsarts.nl

juli 27, 2018

Donderdag is de hoofdlijnenovereenkomst voor het project Hyde Park tussen de gemeente Haarlemmermeer en Hyde Park b.v. getekend.........

Donderdag is de hoofdlijnenovereenkomst voor het project Hyde Park tussen de gemeente Haarlemmermeer en Hyde Park b.v. getekend, amper een week nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan. De nieuwe woonwijk geeft invulling aan de grote woningbouwopgave die zowel lokaal nodig is als voor de metropoolregio Amsterdam. Volgens wethouder Elzakalai wordt het één van de meest fantastische wijken in Nederland en wethouder Steffens vindt Hyde Park het antwoord op het woningtekort in allerlei segmenten.

juli 26, 2018

Gemeenteraadslid Chris Groothand van lokale politieke partij HAP heeft besloten zijn raadslidmaatschap wegens gezondheidsredenen per 1 augustus te beëindigen.....

HOOFDDORP - Gemeenteraadslid Chris Groothand van lokale politieke partij HAP heeft besloten zijn raadslidmaatschap wegens gezondheidsredenen per 1 augustus te beëindigen. Dat heeft de partij donderdag bekendgemaakt.

De fractie betreurt zijn besluit maar heeft respect en waardering voor de wijze waarop Groothand zich de afgelopen jaren in verschillende functies voor HAP heeft ingezet.

juli 26, 2018

Volgens Annemarie Das van gemeente Haarlemmermeer, één van de organisatoren van de PARK21 Zomerweken, is het evenement in alle opzichten geslaagd.........

Volgens Annemarie Das van gemeente Haarlemmermeer, één van de organisatoren van de PARK21 Zomerweken, is het evenement in alle opzichten geslaagd. Er waren 35 fietsers, 150 klimmers, 150 kinderen in het theater en bijna 200 kinderen op de slootjesdag. Op alle drie de rondleidingen bij de boeren zijn zo’n 25 tot 30 bezoekers afgekomen. De openluchtbioscoop op Landgoed Kleine Vennep was goed voor circa 375 bezoekers.

juli 25, 2018

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met het ingrijpende nieuwbouwplan Hyde Park voor de bouw van 3500 tot 4000 woningen op bedrijventerrein Beukenhorst-West in Hoofddorp........

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met het ingrijpende nieuwbouwplan Hyde Park voor de bouw van 3500 tot 4000 woningen op bedrijventerrein Beukenhorst-West in Hoofddorp. De voorstanders vinden het positief dat er veel woningen worden gerealiseerd op een plek waar nu veel lege kantoorgebouwen staan, de critici zijn vooral tegen de massaliteit van de plannen. Omwonenden zijn fel tegen de bestaande plannen. Ze lieten dat luidkeels weten tijdens de behandeling in de raad en ook tijdens de stemming waren weer vele tegenstanders aanwezig.

juli 25, 2018

Pier K biedt een serie van zes jazzworkshops op de zaterdag onder leiding van jazztrompettist Loet van der Lee.....

HOOFDDORP - Pier K biedt een serie van zes jazzworkshops op de zaterdag onder leiding van jazztrompettist Loet van der Lee.
Het gaat hier om een serie jazzworkshops waarin iedere keer een markante muzikant uit de jazzgeschiedenis centraal staat.

Er zal telkens een markante muzikant uit de jazzgeschiedenis centraal staan.
De workshops zijn bedoeld voor instrumentalisten en vocalisten met redelijk wat speelervaring. Aan het eind van de dag wordt een opname gemaakt van wat er gerealiseerd is.

juli 25, 2018

Naar aanleiding van de verdrinking kort geleden van een vierjarig jongetje in de Toolenburg Plas wil Burgemeester Onno Hoes in gesprek gaan met een groep inwoners die een vorm van toezicht willen organiseren op en rond de plas..........

Naar aanleiding van de verdrinking kort geleden van een vierjarig jongetje in de Toolenburg Plas wil Burgemeester Onno Hoes in gesprek gaan met een groep inwoners die een vorm van toezicht willen organiseren op en rond de plas. Het college en een meerderheid van de gemeenteraad zien in een strandwacht niet dé oplossing. Zij vinden dat de ouders zelf de eerst aangewezenen zijn om hun kinderen in de gaten te houden. Een strandwacht kan ook net de verkeerde kant op kijken en is ook niet 24/7 op de been te brengen.

juli 24, 2018

Wanneer de buitentemperatuur langdurig boven de 25 graden is, beginnen mensen last te krijgen van de hitte.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Wanneer de buitentemperatuur langdurig boven de 25 graden is, beginnen mensen last te krijgen van de hitte. Preventieve maatregelen zijn dan noodzakelijk.

Ook het Spaarne Gasthuis bereidt zich voor op de warmte.
Vanaf woensdag worden er flesjes water uitgedeeld op alle poliklinieken en patiënten die in het ziekenhuis liggen, worden de komende dagen getrakteerd op verkoelende ijsjes.

juli 24, 2018

De Raad van Toezicht van Het Cultuurgebouw heeft besloten Arjen Davidse per 1 oktober 2018 aan te stellen als directeur-bestuurder.....

HOOFDDORP - De Raad van Toezicht van Het Cultuurgebouw heeft besloten Arjen Davidse per 1 oktober 2018 aan te stellen als directeur-bestuurder. Hij volgt Wilfried Claus op, die tot 1 oktober als interim-bestuurder Het Cultuurgebouw leidt.

juli 24, 2018

Een scooterrijdster is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Nieuwe Molenaarslaan met de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een scooterrijdster is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Nieuwe Molenaarslaan met de Fanny Blankers-Koenlaan.

Het slachtoffer reed op het fietspad van de Fanny Blankers-Koenlaan en werd over het hoofd gezien door een automobiliste die afsloeg naar de Nieuwe Molenaarslaan.

Het slachtoffer kwam hard ten val en moest, na de eerste zorg door ambulancepersoneel ter plekke, worden overgebracht naar het ziekenhuis.

juli 21, 2018

De nieuwe parkeergarage die aan de Binnenweg in Hoofddorp-Centrum komt, zal niet 860 maar 450 tot 600 parkeerplaatsen tellen.......

HOOFDDORP - De nieuwe parkeergarage die aan de Binnenweg in Hoofddorp-Centrum komt, zal niet 860 maar 450 tot 600 parkeerplaatsen tellen. Volgens wethouder Tom Horn kan het oorspronkelijke plan voor een parkeervoorziening van zes verdiepingen bij nader inzien beter worden bijgesteld. Los van het feit dat omwonenden er niet zo blij mee waren, wordt met zo’n grote parkeervoorziening 'de balans uit het winkelcentrum' gehaald. Voor het restant van de benodigde parkeerplaatsen wil men ruimte zoeken in het noorden van het centrum.

juli 20, 2018

Honderden omwonenden van het toekomstige Hyde Park (Beukenhorst West) in Hoofddorp hebben de gemeenteraad van Haarlemmeer een stemadvies gegeven.....

HOOFDDORP - Honderden omwonenden van het toekomstige Hyde Park (Beukenhorst West) hebben de gemeenteraad van Haarlemmeer een stemadvies gegeven.
Donderdagavond 19 juli stemt het college van B&W over het definitief stedenbouwkundig plan en vraagt het om een mandaat van de gemeenteraad.

juli 20, 2018

Over twee jaar kunnen automobilisten op vijf plekken in Noord-Holland waterstof tanken.....

NOORD-HOLLAND - Over twee jaar kunnen automobilisten op vijf plekken in Noord-Holland waterstof tanken. Van die vijf waterstofstations moeten er vier in Amsterdam komen, en één in Hoofddorp.

Op dit moment telt Nederland drie waterstofstations. Daarvan staat er één in de Randstad. De andere twee staan in Arnhem en Helmond.

juli 19, 2018

In De Ark in Hoofddorp is in de maanden augustus en september de expositie “Herleven” te zien....

In De Ark in Hoofddorp is in de maanden augustus en september de expositie “Herleven” te zien. De expositie bestaat uit schilderijen van Hilde Kruijtzer en Hertsel Sharon, twee cursisten van Pier K. De schilderijen zijn elke dinsdag te bezichtigen van half twee tot vier uur, evenals zondags na de kerkdienst of op afspraak. Op zaterdag 4 augustus om half vijf vindt de feestelijke opening plaats met een meet and greet met de twee kunstenaars. Kerkcentrum De Ark is te vinden aan Muiderbos, de expositie is een activiteit van Cultuur in De Ark.

juli 19, 2018

De politie is zoekt getuigen van een beroving op vrijdagochtend 13 juli op de IJweg in Hoofddorp. .....

HOOFDDORP - De politie is zoekt getuigen van een beroving op vrijdagochtend 13 juli op de IJweg.

juli 19, 2018

Samen met corporatie Ymere en bewoners van Sont en Grote Belt vierde wethouder Tom Horn woensdagmiddag het opleverfeest bij de grote poort ter hoogte van Sont 64-66..........

HOOFDDORP - Samen met corporatie Ymere en bewoners van Sont en Grote Belt vierde wethouder Tom Horn woensdagmiddag het opleverfeest bij de grote poort ter hoogte van Sont 64-66. Er vonden onder het genot van hapjes en drankjes onder meer korte vraaggesprekken plaats met Remco Pols van Ymere en de wethouder. Ymere is in november begonnen met onderhoud en verbetering van 160 woningen aan Sont en Grote Belt. Er werd asbest verwijderd, geïsoleerd en de uitstraling van het complex werd verbeterd.