MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Hoofddorp - Toolenburg

augustus 3, 2018

In zijn column in Informeer doet burgemeester Hoes van Haarlemmermeer een oproep om bij waterplassen kinderen goed in de gaten te houden en indien nodig zwembandjes om te doen.......

In zijn column in Informeer doet burgemeester Hoes van Haarlemmermeer een oproep om bij waterplassen kinderen goed in de gaten te houden en indien nodig zwembandjes om te doen.

Hij deed deze oproep naar aanleiding van een noodlottig ongeval waarbij een vierjarige jongen verdronk.

Inzetten van gemeentelijke strandwachten is niet de oplossing zegt Hoes. Wel is de gemeente in gesprek met initiatiefnemers van een vrijwillige strandwacht door buurtbewoners.

juli 18, 2018

Hulpdiensten zijn dinsdag aan het einde van de middag in groten getale uitgerukt voor enkele zwemmers in de Toolenburgplas.......

HOOFDDORP - Hulpdiensten zijn dinsdag aan het einde van de middag in groten getale uitgerukt voor enkele zwemmers in de Toolenburgplas. Omstanders hadden aan de bel getrokken omdat er zwemmers in nood zouden zijn. Brandweermannen gingen het water in en er werd een brandweerboot ingezet. Eenmaal bij de zwemmers, bleek dat ze aan het oefenen waren voor de Amsterdam City Swim. De zwemmers zijn door de brandweer uit het water gehaald en gewezen op hun onverantwoorde actie.

juni 16, 2018

Wethouder Tom Horn is woensdag 20 juni 2018 aanwezig op de feestelijke bijeenkomst in “Nassaupark De Vrijheid” aan de rand van Toolenburg in Hoofddorp......

Wethouder Tom Horn is woensdag 20 juni 2018 aanwezig op de feestelijke bijeenkomst in “Nassaupark De Vrijheid” aan de rand van Toolenburg in Hoofddorp.

Op deze bijeenkomst slaat de wethouder samen met de bouwondernemer Wijnen en de eerste koper de eerste paal voor 20 woningen.

Het wordt een veelzijdige buurt omdat de kopers zélf gevelstenen en kozijnkleuren hebben gekozen, verder hebben alle woningen verschillende afmetingen.

De bijeenkomst op de bouwplaats is op 20 juni en start om 15.00 uur.
 

juni 8, 2018

Een automobiliste is donderdagmiddag in Hoofddorp met haar auto tussen de afvalcontainers aan de Marga Klompésingel terechtgekomen. Ze trapte op het gaspedaal terwijl ze eigenlijk wilde remmen......

Een automobiliste is donderdagmiddag in Hoofddorp met haar auto tussen de afvalcontainers aan de Marga Klompésingel terechtgekomen.

Ze trapte op het gaspedaal terwijl ze eigenlijk wilde remmen.

Brandweer, politie en ambulance kwamen, omdat gevreesd werd dat de vrouw bekneld zat.

Uiteindelijk bleek alleen de auto tussen de containers klem te zitten.

Nadat die door de brandweer achteruit geduwd was kon de bestuurster zich uit haar auto bevrijden.
Bij controle in de ambulance bleek de vrouw ongedeerd.

april 9, 2018

JOGG-Haarlemmermeer – wat staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht - ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met Albert Heijn in Toolenburg.......

JOGG-Haarlemmermeer – wat staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht - ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met Albert Heijn in Toolenburg.

Het doel is om de jeugd in Hoofddorp samen op gezond gewicht te brengen en te houden door een leefstijl met gezonde voeding en voldoende sport en beweging.

Wethouder Horn is blij met de nieuwe partner en zegt met de supermarkt erbij nog meer jongeren te bereiken dan alleen via scholen en sportverenigingen.

maart 24, 2018

24 MAART 2018 – Tot slot gingen Kevin van Leeuwen en Kaylee Heemskerk naar Winkelcentrum Toolenburg in Hoofddorp om te assisteren in Bloemenstudio Pierrot. Meer info: www.letsmakememories.nu

24 MAART 2018 – Tot slot gingen Kevin van Leeuwen en Kaylee Heemskerk naar Winkelcentrum Toolenburg in Hoofddorp om te assisteren in Bloemenstudio Pierrot.

Meer info: www.letsmakememories.nu

januari 16, 2018

Vanaf half maart gaat de gemeente langs de Elisa van Calcarstraat en de Minet Stormstraat in Hoofddorp hopbeuken vervangen......

Vanaf half maart gaat de gemeente langs de Elisa van Calcarstraat en de Minet Stormstraat in Hoofddorp hopbeuken vervangen.

Deze zijn in 1991 aangeplant maar blijken voor ernstige allergische reacties te zorgen in de vorm van hooikoorts.

De gemeente geeft nu gehoor aan de geuite klachten.
Bewoners kunnen voor de vervanging een keuze maken uit 3 boomsoorten: Esdoorn, krentenboom en amberboom.

Ook vervangt de gemeente de onderbeplanting. Dat is nodig voor een goede groeiplaats voor de nieuwe bomen.

december 12, 2017

Verkeersdeskundigen van de gemeente gaan een schouw houden van de toegangs- en verbindingsweg van en naar Nassaupark-Toolenburg in Hoofddorp.....

Verkeersdeskundigen van de gemeente gaan een schouw houden van de toegangs- en verbindingsweg van en naar Nassaupark-Toolenburg in Hoofddorp.

Vanuit de wijkraad en inwoners is meerdere keren aangedrongen op aandacht voor de in hun ogen gevaarlijke verkeerssituatie. De toegangsweg van en naar de Hoofdvaart Westzijde – is volgens hen te smal. De verkeersdruk neemt ondertussen alleen maar toe.

oktober 18, 2017

Zaterdag 21 oktober wordt in Toolenburg het evenement Heroes of the Future georganiseerd. Jongeren van 8 tot 23 nemen het tegen elkaar op met kickboksen en laten demo’s van dans en basketbal zien......

Zaterdag 21 oktober wordt in Toolenburg het evenement Heroes of the Future georganiseerd. Jongeren van 8 tot 23 nemen het tegen elkaar op met kickboksen en laten demo’s van dans en basketbal zien.

De dag begint met kickbokswedstrijdjes van de jongste doelgroep. Tussendoor worden er dans- en basketbaldemo’s gegeven.

’s Avonds gaan onder andere de lokale talenten Sarah Gobel en Mo Afakir de ring in voor spectaculaire kickboks partijen.

augustus 25, 2017

Bij een schoonmaakactie rond de Toolenburgerplas in Hoofddorp zijn ruim 1.300 stuks zwerfafval geraapt.....

HOOFDDORP - Bij een schoonmaakactie rond de Toolenburgerplas in Hoofddorp zijn ruim 1.300 stuks zwerfafval geraapt. Het grootste deel ervan bestond uit kleine stukjes plastic.

Eerder deze zomer hielden medewerkers van het centrum voor duurzaamheid NMCX al een schoonmaakactie in en om winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep.
Later deze zomer volgt nog een derde actie.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

augustus 22, 2017

NMCX Centrum voor Duurzaamheid pakt jaarlijks 3 plekken in Haarlemmermeer aan waar zwerfafval structureel en in aanzienlijke mate wordt achtergelaten....

HAARLEMMERMEER - NMCX Centrum voor Duurzaamheid pakt jaarlijks 3 plekken in Haarlemmermeer aan waar zwerfafval structureel en in aanzienlijke mate wordt achtergelaten.

Dit jaar gaat het om Winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep, de Toolenburgerplas en praktijkschool De Linie in Hoofddorp.

Elke aanpak start daarbij met een onderzoek door de bekende zwerfafvalraper Dirk Groot.

Samen met vrijwilligers registreert en analyseert hij het zwerfafval waarna er een gesprek volgt met bezoekers, omwonenden en andere betrokkenen over de resultaten.

juli 25, 2017

Een 48-jarige Hoofddorper die zondagavond op de Mary Zeldenruststraat in Hoofddorp met een mes stond te zwaaien is aangehouden door de politie.......

HOOFDDORP - Een 48-jarige Hoofddorper die zondagavond op de Mary Zeldenruststraat in Hoofddorp met een mes stond te zwaaien is aangehouden door de politie.

De politie kwam ter plaatse na een melding van een vechtpartij.

Omdat de Hoofddorper zich bij zijn aanhouding verzette, moest de politie pepperspray tegen hem gebruiken.

Een 23-jarige man uit Katwijk die er vandoor ging toen de politie bij het incident arriveerde, kon even later met behulp van een politiehond worden aangehouden.

Bron: haarlemsdagblad.nl

juli 11, 2017

De wijkraad Toolenburg heeft bij de gemeente Haarlemmermeer het verzoek ingediend om bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp een extra zandstrand aan te leggen......

HOOFDDORP - De wijkraad Toolenburg heeft bij de gemeente Haarlemmermeer het verzoek ingediend om bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp een extra zandstrand aan te leggen.

Volgens wijkraadvoorzitter Theo Vermeulen worden de strandjes aan de kant van de IJweg steeds drukker en is daardoor behoefte aan een extra zandstrand.

De wijkraad denkt hierbij aan een nieuw strand in de buurt van Ridderburgpark.

juli 4, 2017

De wijkraad Toolenburg wordt uitgenodigd voor het overleg tussen gemeente en winkeliers over de verkeerssituatie bij winkelcentrum Toolenburg in Hoofddorp......

HOOFDORP – De wijkraad Toolenburg wordt uitgenodigd voor het overleg tussen gemeente en winkeliers over de verkeerssituatie bij winkelcentrum Toolenburg in Hoofddorp.

Wethouder Derk Reneman zegde dat toe na vragen in de gemeenteraad hierover van VVD-raadslid Pieter de Baat.

De wijkraad trok onlangs aan de bel over de gevaarlijke verkeerssituatie aan de achterzijde van het winkelcentrum.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 11, 2017

De Samenloop voor Hoop heeft 52.308,32 euro opgebracht. Dit evenement werd zaterdag en zondag gehouden bij de Toolenburgerplas.....

De Samenloop voor Hoop heeft 52.308,32 euro opgebracht. Dit evenement werd zaterdag en zondag gehouden bij de Toolenburgerplas.

Bij deze 24 uurs loop wandelden teams met elkaar afwisselende teamleden om daarmee fondsen te werven voor kankeronderzoek en kankerbestrijding.

Bij de slotceremonie werd zondag de bijeengebrachte opbrengst bekend gemaakt.

Het loopevenement is zaterdag rond 13.45 uur van start gegaan bij restaurant De Lieveling bij de Toolenburger Plas.
 

juni 3, 2017

Diverse hulpdiensten hebben vrijdagmiddag een man uit de Toolenburger Plas in Hoofddorp gered. In de loop van de avond is hij overleden......

HOOFDDORP – Diverse hulpdiensten hebben vrijdagmiddag een man uit de Toolenburger Plas in Hoofddorp gered.

De man is door hulpdiensten uit het water gehaald, nadat hij bijna verdronken was.

De man kon nog ter plaatse gereanimeerd worden en is hierna onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is de 19-jarige man in de loop van de avond overleden.

Een woordvoerder van de politie benadrukte dat het nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd.

mei 2, 2017

Zondag 28 mei wordt in Hoofddorp de Toolenburgerplas-run gehouden. Deze run wordt georganiseerd door wijkraad Toolenburg en de Atletiekvereniging Haarlemmermeer......

HOOFDDORP – Zondag 28 mei wordt in Hoofddorp de Toolenburgerplas-run gehouden.

Deze run wordt georganiseerd door wijkraad Toolenburg en de Atletiekvereniging Haarlemmermeer.

De run heeft een onderdeel van 900 meter voor de jeugd tot 13 jaar en renners vanaf 13 jaar kunnen kiezen tussen de afstanden van 3,3, 6,6 en 10 kilometer.

Naast de Toolenburgerplas-run zal op 28 mei op deze plek ook de Sportfair gehouden worden waarbij men kan kennismaken met verschillende sporten.

april 12, 2017

De politie is nog op zoek naar de vandalen die vrijdagmiddag meerdere auto’s hebben bekrast in de Carry Pothuisstraat in Hoofddorp......

HOOFDDORP - De politie is nog op zoek naar de vandalen die vrijdagmiddag meerdere auto’s hebben bekrast in de Carry Pothuisstraat in Hoofddorp.

Zeker drie gedupeerde autobezitters hebben vrijdag aangifte gedaan van vernieling.

De politie sluit niet uit dat afgelopen vrijdagmiddag nog meer auto’s in dit deel van de wijk Toolenburg zijn bekrast.

Eventuele getuigen van dit vandalisme worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

maart 1, 2017

Tijdens een drukbezochte inloopavond in het Het Spectrum werden dinsdag de schetsontwerpen voor de locaties zwembad en leegstaande garage gepresenteerd.....

HOOFDDORP - Tijdens een drukbezochte inloopavond in het Het Spectrum werden dinsdag de schetsontwerpen voor de locaties zwembad en leegstaande garage gepresenteerd. De twee complexen met de namen Sterkenburg en Monarch zullen ongeveer 150 woningen omvatten die een mix zijn van huur en koop, eengezinswoningen en appartementen, laagbouw en hoogbouw, dit alles in de stijl van de omringende bebouwing. Beide bouwplannen zullen een duidelijke hoge entree tot de wijk vormen.

maart 1, 2017

Na de brand van afgelopen zondagavond in het voormalige Lexpoint-pand in Hoofddorp, wil Projectontwikkelaar Van Rhijn Bouw deze locatie nog eens onder de loep nemen......

HOOFDDORP – Na de brand van afgelopen zondagavond in het voormalige Lexpoint-pand in Hoofddorp, wil Projectontwikkelaar Van Rhijn Bouw deze locatie nog eens onder de loep nemen.

Volgens Van Rhijn Bouw zal daarbij gekeken worden of de omgeving van dit leegstaande pand in Toolenburg beter afgesloten kan worden of dat dit pand eerder gesloopt mag worden.

januari 18, 2017

In de wijk Toolenburg in Hoofddorp heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden die vermoedelijk een auto had gestolen.......

HOOFDDORP - In de wijk Toolenburg in Hoofddorp heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden die vermoedelijk een auto had gestolen. De politie ontdekte de gestolen auto en reed met meerdere eenheden achter het voertuig aan. De automobilist weigerde te stoppen maar reed na verloop van tijd een doodlopende straat in. Hij zette het voertuig stil, stapte uit en rende weg. Uiteindelijk werd hij vrij snel aangehouden in een steeg verderop in de wijk. De verdachte zit vast en de auto zal teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

november 24, 2016

De entree van de Hoofddorpse wijk Toolenburg ter hoogte van Assumburg wordt vernieuwd.......

HOOFDDORP - De entree van de Hoofddorpse wijk Toolenburg ter hoogte van Assumburg wordt vernieuwd, maar dan wel met twee aparte bouwplannen.

Twee projectontwikkelaars maken elk een eigen plan zodat er mogelijk niet veel overeenkomst in de bouwstijl van de woningen zal zijn.

november 22, 2016

De Videoland-vestiging in winkelcentrum Toolenburg was zaterdag 19 november voor het laatst open.....

HOOFDDORP – De Videoland-vestiging in winkelcentrum Toolenburg was zaterdag 19 november voor het laatst open.

Volgens de eigenaar moest de zaak zijn deuren sluiten door de groei van het online kijken van films.

De vestiging aan de Markenburg hield afgelopen weekend een totale leegverkoop. 

De videotheek in Toolenburg heeft het lang kunnen volhouden door elektrische sigaretten te verkopen en mobieltjes te repareren.

november 22, 2016

De opknapbeurt van winkelcentrum Toolenburg is afgerond en wordt aankomende vrijdag feestelijk geopend..... 

HOOFDDORP – De opknapbeurt van winkelcentrum Toolenburg is afgerond en wordt aankomende vrijdag feestelijk geopend. 

Het winkelcentrum wordt feestelijk aangekleed, er is gezellige muziek, klanten kunnen langskomen voor een hapje en een drankje en er is een speciale openingsactie met kans op prijzen en goodiebags met leuke cadeau’s.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de vernieuwing van het winkelcentrum.

Het centrum heeft een metamorfose ondergaan en heeft nieuwe verlichting gekregen, nieuwe ingangen en een nieuwe vloer.