MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Hoofddorp - centrum

februari 24, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdag de stemming over onteigening van twee panden aan de Concourslaan in Hoofddorp met 2 maanden uitgesteld......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdag de stemming over onteigening van twee panden aan de Concourslaan in Hoofddorp met 2 maanden uitgesteld.

HAP-raadslid Ron Heimerikx verzocht namens alle fracties om het raadsvoorstel van de stemmingenlijst te halen, om de projectontwikkelaar en eigenaren de gelegenheid te geven er alsnog onderling uit te komen.

De gemeente beloofde de projectontwikkelaar in 2011 tot onteigening over te gaan als die onderhandelingen mislukken.

februari 18, 2018

Op zondag 25 februari staat de musical You’re The Top in Schouwburg De Meerse. Met Paul Groot als de componist Cole Porter en Marjolein Keuning als zijn echtgenote Linda.......

Op zondag 25 februari staat de musical You’re The Top in Schouwburg De Meerse. Met Paul Groot als de componist Cole Porter en Marjolein Keuning als zijn echtgenote Linda.

Na ruim twintig jaar komt de musical over virtuoos Cole Porter weer terug in het theater.

Een prachtige en wervelende voorstelling over het bijzondere leven van deze componist en songwriter die meer dan 800 liedjes voor 39 musicals schreef.

februari 12, 2018

Voor deze 24ste editie van Boogie & Blues Night in De Meerse pakt de Vennepse pianist/zanger Eric-Jan Overbeek, oftewel ‘’ Mr. Boogiewoogie’, met zijn band weer flink uit.......

Voor deze 24ste editie van Boogie & Blues Night in De Meerse pakt de Vennepse pianist/zanger Eric-Jan Overbeek, oftewel ‘’ Mr. Boogiewoogie’, met zijn band weer flink uit.

Een explosief muziekspektakel, vol vuur, virtuositeit en humor.

Veel wilt Mr. Boogiewoogie er nog niet over kwijt, maar dat het een bijzonder swingende avond gaat worden staat als een paal boven water.

Een aanrader voor een ieder die ook maar enigszins van muziek houdt.

februari 11, 2018

MeerLive en Podium Duycker verdrijven samen de winterse kou met een muzikaal spektakel op 17 en 18 februari 2018…….

MeerLive en Podium Duycker verdrijven samen de winterse kou met een muzikaal spektakel op 17 en 18 februari 2018.

Meer Live wintereditie wordt gevuld met maar liefst drie evenementen!
De zaterdagavond 17 februari wordt o.a. gevuld met Roxeanne Hazes en LAKSHMI aan, die als onderdeel van hun tour, op het podium van Duycker zullen staan!

Daarnaast houdt MeerLive op zaterdagavond MeerLive Young voor bezoekers van 12 tot 18 jaar. Hierbij zal Broederliefde optreden.

februari 9, 2018

Op zaterdag 10 februari begint carnaval ook in Hoofddorp. Burgemeester Onno Hoes overhandigt de sleutel om 14.11 uur in het winkelcentrum aan Prins Karbonkel, die dan drie dagen lang de scepter zwaait in Meerbonkendorp......

Op zaterdag 10 februari begint carnaval ook in Hoofddorp. Burgemeester Onno Hoes overhandigt de sleutel om 14.11 uur in het winkelcentrum aan Prins Karbonkel, die dan drie dagen lang de scepter zwaait in Meerbonkendorp.

In afwachting van het prinsenpaar begint carnavalsvereniging De Meerbonken al om 13.00 uur met het feest aan het Polderplein tegenover de HEMA.

Kinderen zijn van harte welkom in hun mooiste carnavalskostuum. Er wordt gezorgd voor muziek, schmink, optredens en iets te drinken met wat lekkers erbij.

februari 9, 2018

Een belangrijk deel van de gemeenteraad Haarlemmermeer vindt een onteigeningprocedure voor twee panden in de Hoofddorpse Concourslaan op dit moment een te zwaar middel......

Een belangrijk deel van de gemeenteraad Haarlemmermeer vindt een onteigeningprocedure voor twee panden in de Hoofddorpse Concourslaan op dit moment een te zwaar middel.

In de vergadering van afgelopen donderdag pleitte de raad voor ruimte om een minnelijke oplossing mogelijk te maken zonder de druk van een onteigeningsprocedure.

John Jhinnoe van D66 gaf aan dat er een uitstel van 8 weken zou kunnen worden gegeven. Daarna zou de raad alsnog kunnen besluiten over een onteigening.

De stemming hierover in de raad is gepland op donderdag 22 februari.
 

februari 7, 2018

Boekhandel Stevens organiseert in het kader van de actie ‘Geef een boek cadeau’ een tekenwedstrijd. De opdracht is: Wie tekent de mooiste trol, moen, aardman of gevaarlijke vogelheks?......

Boekhandel Stevens organiseert in het kader van de actie ‘Geef een boek cadeau’ een tekenwedstrijd. De opdracht is: Wie tekent de mooiste trol, moen, aardman of gevaarlijke vogelheks?

Om kinderen op weg te helpen wordt vrijdag 9 februari om 16.00 uur in de winkel in Hoofddorp een korte workshop verzorgd.

Daarna kunnen kinderen een uur in de boekhandel zelf aan de gang. Voor materialen wordt gezorgd.

De winnaar krijgt een jaar lang iedere maand een gratis boek.

februari 6, 2018

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers......

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers. In maart is Engeland het thema.

Denk je aan Engeland, dan denk je aan, Londen, high tea, pubs, Lady Di, The Beatles, Tommy Cooper, Monty Python en Coronation Street.

Tijdens de Route 65 wordt onder andere de Route 65 Thuisbakker Award uitgereikt.

Verder is er een leesclub, kan er geschilderd worden en wordt er gekeken naar diverse Engelse feelgood films.

februari 5, 2018

Afgelopen zaterdag heeft de politie in Winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp twee winkeldieven aangehouden die kleding hadden gestolen......

Afgelopen zaterdag heeft de politie in Winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp twee winkeldieven aangehouden die kleding hadden gestolen.

Toen de dieven werden aangesproken op hun gedrag werd het winkelpersoneel mishandeld. Er werd onder meer geslagen en gebeten.

De dieven werden na tips van het winkelpersoneel na een korte achtervolging aangehouden en zijn overgebracht naar het cellencomplex in Haarlem.
 

februari 4, 2018

In maart opent het proeflokaal ‘De Polderboom’ zijn deuren in Marktzicht in het centrum van Hoofddorp.......

In maart opent het proeflokaal ‘De Polderboom’ zijn deuren in Marktzicht in het centrum van Hoofddorp.

De naam van het nieuwe bar-restaurant verwijst naar de polderboom: de populier die van 1852 tot 1912 precies in het midden van Haarlemmermeer stond, naast het monumentale pand uit 1856.

Eigenaar Jos Bölte wil op het Marktplein in Hoofddorp een ontmoetingsplek creëren in Oer-Hollandse caféstijl, waar gasten kunnen eten en socializen aan de bar, maar ook terechtkunnen voor lunch en diner in het restaurant.

januari 16, 2018

In Galerie De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp loopt vanaf 21 januari de expositie Poldergeest.......

In Galerie De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp loopt vanaf 21 januari de expositie Poldergeest.

Vijf kunstenaars, die elkaar vonden in een gemeenschappelijke fascinatie voor de Flevopolders, besloten onder het motto POLDERGEEST een tentoonstelling te maken met het werk, dat recent uit deze inspiratie is voortgekomen.

Na een eerste versie in Rotterdam, is er nu POLDERGEEST II waarmee de kunstenaars hun affiniteit met het fenomeen ‘polder’ tonen in Haarlemmermeer.

januari 12, 2018

Het ziet ernaar uit dat Het Oude Raadhuis in Hoofddorp een bredere bestemming krijgt. De gemeenteraad besprak het bestemmingsplan en reageerde ook op insprekers uit de buurt........

Het ziet ernaar uit dat Het Oude Raadhuis in Hoofddorp een bredere bestemming krijgt. De gemeenteraad besprak het bestemmingsplan en reageerde ook op insprekers uit de buurt.

De insprekers vreesden vooral geluidsoverlast en parkeerproblemen.

De gemeente stelde daar tegenover dat er voldoende parkeerplaatsen zijn in de omgeving.

Geluiddempende maatregelen tussen terras en de woningen worden zeker ook overwogen door de gemeente.

december 20, 2017

Nu de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp definitief tweerichtingsverkeer blijft heeft verkeerswethouder Derk Reneman een aantal ondernemers op de Kruisweg bezocht om met hen terug te blikken op het proces en de samenwerking......

Nu de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp definitief tweerichtingsverkeer blijft heeft verkeerswethouder Derk Reneman een aantal ondernemers op de Kruisweg bezocht om met hen terug te blikken op het proces en de samenwerking.

Afgelopen zomer startte een proef om ook het deel van de Kruisweg tussen de parkeergarage van de Primark en de Nieuweweg tweerichtingsverkeer te maken.

De proef is zo succesvol verlopen, dat de gemeente besloot deze situatie definitief te maken. Ondernemers in de oudste winkelstraat van Hoofddorp reageerden enthousiast.

december 16, 2017

In het plan van het college van Burgemeester en Wethouders krijgt het gebouw een gemengde functie, zodat naast een culturele ook een kantoor- of horecafunctie toegestaan zal worden......

Het Oude Raadhuis, een monumentaal pand in het centrum van Hoofddorp, krijgt een bredere maatschappelijke functie.

In het plan van het college van Burgemeester en Wethouders krijgt het gebouw een gemengde functie, zodat naast een culturele ook een kantoor- of horecafunctie toegestaan zal worden.

Op het voorlopige plan zijn 24 zienswijzen ingediend. De opvallendste wijziging is de openstelling tot 23.00 uur in plaats van middernacht.

Binnenkort gaat de gemeenteraad over het plan praten om het daarna definitief vast te stellen.

november 28, 2017

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) heeft samen met de gemeente en de organisatie van Winter Village een schouw gehouden van de ijsbaan op het Raadhuisplein......

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) heeft samen met de gemeente en de organisatie van Winter Village een schouw gehouden van ijsbaan op het Raadhuisplein.

Het grootste struikelblok waren de veel te steile hellingen. Geadviseerd is deze langer te maken. Bij het gehandicaptentoilet ontbrak een beugel in het midden van de deur.

Ook ontbrak de verwijzing naar het gehandicapten toilet op de deur. Het gehandicapten toilet bevindt zich in het herentoilet.

november 21, 2017

Op de rotonde in de Kruisweg en Hoofdvaart in Hoofddorp is maandagochtend een fietser gewond geraakt.....

Op de rotonde in de Kruisweg en Hoofdvaart in Hoofddorp is maandagochtend een fietser gewond geraakt.

De fietser reed over het fietspad van de rotonde en werd over het hoofd gezien door een automobiliste, die het slachtoffer geen voorrang verleende.

Het slachtoffer kwam ten val en raakte zodanig gewond, dat behandeling in het ziekenhuis nodig was.

Het gaat volgens de politie regelmatig mis op deze rotonde, waarbij fietsers niet of te laat worden gezien. Dat komt onder meer omdat zowel fietsers als snorbrommers van beide kanten de rotonde op kunnen komen.

november 21, 2017

Sinterklaas neemt voor de komende weken zijn intrek in de enige echter Sintcaravan. Die wordt geparkeerd op een eigen standplaats direct tegenover de HEMA......

Sinterklaas neemt voor de komende weken zijn intrek in de enige echter Sintcaravan. Die wordt geparkeerd op een eigen standplaats direct tegenover de HEMA.

Het eerdere plan om de woonwagen te parkeren achter de Bagels & Beans – het overdekte deel van winkelcentrum Vier Meren – gaat niet door.

De Sint krijgt bij zijn Sintcaravan een eigen tuintje. De Goedheiligman overnacht ook op deze andere plek in een overdekte omgeving.

november 20, 2017

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld......

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld. 

Meijer postte een foto van het groen duo. Hij kreeg direct veel bijval van zijn volgers op sociale media.

Volgens organisator Hoofddorp Winkelstad heeft het helemaal niets met die discussie te maken.

Het was volgens woordvoerster Sonja Olthuis alom bekend, dat het om twee tuinpieten ging, die het groene van de polder symboliseren.

november 18, 2017

Van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats......

Van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats.

Het Mediafestival wordt georganiseerd binnen de Week van de Mediawijsheid en heeft dit jaar het thema: Hack or be Hacked, codeer en decodeer jezelf en de wereld.

Gedurende vier dagen bezoeken meer dan 1.000 leerlingen van het primair- en voorgezet onderwijs uit Haarlemmermeer Het Cultuurgebouw om alles te weten te komen over de digitale wereld van de toekomst.

Het Mediafestival is niet voor het publiek toegankelijk.

november 18, 2017

D66 Haarlemmermeer organiseert woensdag 22 november een bijeenkomst rond het thema ‘Onderwijs, Werk en Inkomen en Zorg. Tijdens deze avond wil de partij met haar leden en belangstellenden brainstormen aan de hand van een aantal stellingen.......

D66 Haarlemmermeer organiseert woensdag 22 november een bijeenkomst rond het thema ‘Onderwijs, Werk en Inkomen en Zorg. Tijdens deze avond wil de partij met haar leden en belangstellenden brainstormen aan de hand van een aantal stellingen.

Daarnaast wil de lokale afdeling op deze manier de belangrijkste punten van deze thema’s inventariseren.

Dit met het oog op de verkiezingen voor de gemeenteraad in november 2018. De programmacommissie van D66 neemt deze aandachtspunten vervolgens mee bij het opstellen en schrijven van het concept verkiezingsprogramma.

november 17, 2017

Vanaf morgen is de ijsbaan op Winter Village in Hoofddorp open. Dit jaar kunnen inwoners en bezoekers schaatsen in de buitenlucht. Winter Village is opgebouwd op het Raadhuisplein......

Vanaf morgen is de ijsbaan op Winter Village in Hoofddorp open. Dit jaar kunnen inwoners en bezoekers schaatsen in de buitenlucht. Winter Village is opgebouwd op het Raadhuisplein.

De deels uit tenten bestaande accommodatie biedt ook voor de niet schaatsers een uitnodigende winterse sfeer met warme chocolademelk of kaasfondue.

Het concept van Winter Village voorziet volgens de organisatoren in veelzijdige activiteiten op het ijs en goede horecavoorzieningen.

Winter Village Hoofddorp staat op het plein tot en met 14 januari volgend jaar.

november 15, 2017

Van vrijdag 15 december tot en met zaterdag 23 december staan daar onder meer dansfeest 40UP, Familieduycken met VOF de Kunst en een optreden van Mr. Boogie Woogie op het programma......

In de pop-uptent van Winter Village in Hoofddorp programmeert Poppodium Duycker een aantal muzikale evenementen.

Van vrijdag 15 december tot en met zaterdag 23 december staan daar onder meer dansfeest 40UP, Familieduycken met VOF de Kunst en een optreden van Mr. Boogie Woogie op het programma.

Elke vrijdagavond wordt het ijsbaantje van Winter Village Hoofddorp omgetoverd tot een disco.

De entree voor het discoschaatsen, tussen 17 en 21 uur, bedraagt zeven euro. Elke woensdagavond worden op de ijsbaan curlingwedstrijden gehouden.

november 11, 2017

Donderdag 9 november mocht Terre des Hommes in Hoofddorp drie cheques in ontvangst nemen. Een bedrag van 15.000 euro, opgebracht door de Terre des Hommes-winkel in Hoofddorp, is bestemd voor het project Teen Dreamers Home op Cebu.....

Donderdag 9 november mocht Terre des Hommes in Hoofddorp drie cheques in ontvangst nemen. Een bedrag van 15.000 euro, opgebracht door de Terre des Hommes-winkel in Hoofddorp, is bestemd voor het project Teen Dreamers Home op Cebu.

De Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu (VHC) verdubbelt dit bedrag. Dankzij de stijgende omzet kan de winkel nog een tweede project ondersteunen.

Het gaat om een donatie van 15.000 euro voor het project ‘beroepsopleiding Tangail’ in Bangladesh.

november 8, 2017

Paul van Loon komt op zondag 19 november alsnog naar Het Cultuurgebouw in Hoofddorp met zijn voorstelling ’De kunst van het griezelen’......

Paul van Loon komt op zondag 19 november alsnog naar Het Cultuurgebouw in Hoofddorp met zijn voorstelling ’De kunst van het griezelen’.
De kinderboekenschrijver – bekend van onder meer Dolfje Weerwolfje – zou aanvankelijk tijdens het kinderboekenfeest op 8 oktober komen, maar moest afzeggen toen hij urenlang in de file stond.

De voorstelling gaat over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP en andere wezens van de nacht. Met liedjes, verhalen en vrolijke griezelavonturen.