MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Hoofddorp - centrum

augustus 14, 2018

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp wil komend jaar snijden in activiteiten om de negatieve financiële reserves om te buigen naar positief......

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp wil komend jaar snijden in activiteiten om de negatieve financiële reserves om te buigen naar positief.

Dat staat in de gemeentelijke nota over de definitieve vaststelling van de subsidie voor Het Cultuurgebouw over vorig jaar.

Het aantal bezoekers en het aanbod aan culturele activiteiten geven over het algemeen genomen een positief beeld.

In de begroting voor 2017 verwachtte Het Cultuurgebouw nog een positief resultaat van bijna 150.000 euro, maar er is een exploitatietekort van meer dan twee ton.

augustus 10, 2018

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heeft over 2017 niet het begrote positieve financieel resultaat behaald van 149.000 euro maar een tekort van ruim 200.000 euro......

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heeft over 2017 niet het begrote positieve financieel resultaat behaald van 149.000 euro maar een tekort van ruim 200.000 euro.

Door dit resultaat is de reserve ook negatief geworden. Het Cultuurgebouw geeft aan dat personeelskosten de belangrijkste oorzaak zijn.

Toch is dit niet de post waar voor 2018 bezuinigen zijn te verwachten.

Het Cultuurgebouw gaat schrappen in het aanbod van activiteiten, om binnen de begroting te blijven.

augustus 7, 2018

Sinds vorige maand hangen er tijdelijk bewakingscamera's in de parkeergarage aan de Burgemeester Van der Willigenlaan in Hoofddorp.......

Sinds vorige maand hangen er tijdelijk bewakingscamera's in de parkeergarage aan de Burgemeester Van der Willigenlaan in Hoofddorp.

Burgemeester en wethouders hebben hiertoe besloten naar aanleiding van een toenemend autodiefstallen in de garage.

Uit cijfers van de politie blijkt dat er tussen eind april en half juni vijf auto's zijn gestolen uit de parkeergarage.

Dat is in vergelijking met de rest van de gemeente volgens B en W een duidelijke piek.

De gemeente gaat de maatregel samen met de politie in oktober evalueren.

augustus 3, 2018

Haarlemmermeer heeft besloten maatregelen te treffen om in het winkelcentrum van Hoofddorp een bedelverbod in te stellen. Het aantal meldingen van bedelaars in en om het centrum nam de afgelopen tijd toe......

Haarlemmermeer heeft besloten maatregelen te treffen om in het winkelcentrum van Hoofddorp een bedelverbod in te stellen. Het aantal meldingen van bedelaars in en om het centrum nam de afgelopen tijd toe.

Haarlems Dagblad meldt dat bezoekers van het winkelcentrum het soms intimiderend en bedreigend vinden als ze door een bedelaar worden aangesproken. Het bedelen gaat soms gepaard met zakkenrollerij.

Door het bedelen te verbieden is de verwachting dat deze vorm van criminaliteit grotendeels uit het centrum zal verdwijnen.

juli 10, 2018

Hoofddorp Winkelstand organiseert gedurende de gehele zomer tal van activiteiten......

Hoofddorp Winkelstand organiseert gedurende de gehele zomer tal van activiteiten.

Aanstaande zondag staat de mobiele act ‘Zeg het met een Vakantiekaartje’ op het Polderplein. Er zijn meer dan 50 verschillende postkaartjes met mooie teksten beschikbaar.

Deze kunnen worden geschreven op het schrijftafeltje dat een actrice op haar buik draagt. Uit haar hoed tovert ze een postzegel en het kaartje kan worden gepost in de brievenbus op haar rug.

juli 5, 2018

Op 6, 7 en 8 juli is het Raadhuisplein in Hoofddorp omgetoverd tot een groot en grotendeels overkapt buitenrestaurant.....

HOOFDDORP - Op 6, 7 en 8 juli is het Raadhuisplein omgetoverd tot een groot en grotendeels overkapt buitenrestaurant.
Na het enorme succes van vorig jaar besloten de organisatoren van Haarlemmermeer Culinair 2018 om de basisopzet niet te veranderen. Het zijn de details die de verdere verbreding in beleving en productaanbod bepalen.

Naast de in totaal 16 culinaire deelnemers, is er ook plaatsgemaakt voor passende muzikale ondersteuning.
Voor de kinderen zetten Happy Kids en Speelkasteel een kinderdorp op.

juni 29, 2018

Een scooterrijder is donderdagavond in Hoofddorp gewond geraakt bij een ongeluk op de ventweg van de Kruisweg nabij Hotel De Beurs.......

Een scooterrijder is donderdagavond in Hoofddorp gewond geraakt bij een ongeluk op de ventweg van de Kruisweg nabij Hotel De Beurs.

De scooterrijder zag niet dat de automobilist voor hem moest remmen voor een andere auto en botste hard achterop de auto.

Door de klap sneuvelde het achterraam van de auto. De scooterbestuurder werd in afwachting van de ambulance opgevangen op het terras van een bar.

Na eerste hulp in de ambulance werd de bestuurder van de scooter voor verdere zorg naar het ziekenhuis gebracht.
 

juni 17, 2018

Op zaterdag 23 juni 2018 is er een informatiemarkt met de thema’s wonen, leven en meedoen. Wethouders Tom Horn en Marjolein Steffens zijn aanwezig op de markt......

Op zaterdag 23 juni 2018 is er een informatiemarkt met de thema’s wonen, leven en meedoen. Wethouders Tom Horn en Marjolein Steffens zijn aanwezig op de markt.

Zij richten zich op het project “Haarlemmermeerse maatjes”, waarbij vrijwilligers aandacht besteden aan iemand die enige vorm van ondersteuning nodig heeft. Ook het werk van de sociaal makelaars krijgt aandacht.

Steffens gaat de gebiedsmanagers ondervragen over het werk wat zij doen en welke zaken zij zoal tegenkomen.

juni 9, 2018

De procedure van Haarlemmermeer om tot onteigening over te gaan van twee panden aan de Concourslaan in Hoofddorp is uitgesteld......

De procedure van Haarlemmermeer om tot onteigening over te gaan van twee panden aan de Concourslaan in Hoofddorp is uitgesteld.

In een brief aan de gemeenteraad gaf het college aan, dat alvorens de onteigeningsprocedure in gang kan worden gezet, eerst het beroep op zelfrealisatie moet worden afgewezen.

De gemeente moet een standpunt innemen over de zelfrealisatie door de huidige pandeigenaren.

Daarna zal de gemeenteraad beslissen over de onteigeningsprocedure.
 

juni 1, 2018

Wethouder Derk Reneman reikt op zaterdagavond om 23.30 uur de prijzen uit van de Corendon International Big Band Competition......

Wethouder Derk Reneman reikt op zaterdagavond om 23.30 uur de prijzen uit van de Corendon International Big Band Competition.

Twintig amateur-bigbands meten zich met elkaar op zaterdag 2 juni in Het Cultuurgebouw aan het Raadshuisplein in Hoofddorp als onderdeel van het TAKE OFF Music Event.

De bands komen uit Nederland maar ook uit Duitsland, België, Tsjechië, Polen, Letland, Engeland en zelfs uit de Verenigde Staten.

Het event is zaterdag de hele dag vrij te bezoeken en start om 11.20 uur.
 

mei 15, 2018

Zaterdag 19 mei start de voorverkoop van kaarten voor het theaterseizoen 2018-2019 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp......

Zaterdag 19 mei start de voorverkoop van kaarten voor het theaterseizoen 2018-2019 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

De seizoensbrochure staat online en valt dezer dagen in gedrukte vorm op de deurmat bij bewoners van Haarlemmermeer.

Kaartverkoop gebeurt alleen via de website, dus niet aan de kassa of telefonisch. De losse kaartverkoop start zaterdag 26 mei.

In verband met grote drukte verwacht De Meerse wachtrijen op de website.

mei 5, 2018

Een groot aantal winkels in Hoofddorp Winkelstad is zowel op Hemelvaartsdag 10 mei als op Moederdag 13 mei van 12.00 tot 17.00 uur geopend.......

Een groot aantal winkels in Hoofddorp Winkelstad is zowel op Hemelvaartsdag 10 mei als op Moederdag 13 mei van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Op Hemelvaartsdag is er aan de kinderen gedacht; op het polderplein binnen en buiten worden namelijk dierenballonnen tevoorschijn getoverd.

Moeders worden in Hoofddorp Winkelstad extra verwend op Moederdag! Dan lopen bezoekers van het winkelcentrum de opvallende lentemeisjes tegen het lijf.

mei 1, 2018

Het college van B en W vindt het tijd om de panden aan de Concourslaan 53 en 55 in Hoofddorp te onteigenen. De gemeente wil nieuwbouw in de verpauperde winkelstraat, maar de eigenaren van de panden laten zich niet zomaar uitkopen......

Het college van B en W vindt het tijd om de panden aan de Concourslaan 53 en 55 in Hoofddorp te onteigenen.

De gemeente wil nieuwbouw in de verpauperde winkelstraat, maar de eigenaren van de panden laten zich niet zomaar uitkopen.

De gemeenteraad vindt onteigening vooralsnog een veel te zwaar middel.

De eigenaren van de panden staan nog open voor onderhandelingen en ook het college wil nog om tafel zitten.

Als er alsnog een akkoord wordt bereikt, kan het onteigeningsplan worden afgeblazen.
 

april 24, 2018

Zondag 29 april draait in de filmzaal van Het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg in Hoofddorp de film Dorst........

Zondag 29 april draait in de filmzaal van Het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg in Hoofddorp de film Dorst.

In deze Nederlandse productie naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen speelt onder anderen Simone Kleinsma een hoofdrol.

De populaire zangeres en musicalster speelt de rol van moeder Elisabeth die bij een toevallige ontmoeting met haar dochter Coco – een rol van Elise van ’t Laar – vertelt dat ze terminaal ziek is.

april 20, 2018

Bij een ongeval op de Hoofdweg is donderdagavond een vrouw gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de Hoofdweg is donderdagavond een vrouw gewond geraakt.
Het ongeval gebeurde op de kruising Hoofdweg met de op- en afritten van de Weg om de Noord. Op deze kruising kwamen twee personenwagens met elkaar in botsing.

Twee personen raakten gewond. Eén persoon moest worden overgebracht naar het ziekenhuis; bij de ander volstond behandeling ter plaatse.

Beide voertuigen zijn weggesleept door de bergingsdienst.
Een deel van de Hoofdweg was tijdelijk afgesloten.
 

april 16, 2018

De politie in Hoofddorp heeft vrijdagmiddag een vrouw aangehouden die haar 3-jarige kleinzoon in het openbaar klappen gaf.......

De politie in Hoofddorp heeft vrijdagmiddag een vrouw aangehouden die haar 3-jarige kleinzoon in het openbaar klappen gaf.

Een agent die in zijn vrije tijd door het winkelcentrum liep, zag hoe een jongetje hard werd geslagen door een vrouw. Het geweld was zo ernstig dat de agent besloot zijn collega's op te roepen.

Na aankomst van de dienstdoende agenten in het winkelcentrum bleek de vrouw de oma van het jongetje te zijn.

De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

april 12, 2018

Wethouder Marjolein Steffens (o.a. fysieke leefomgeving) kwam vanmiddag in Hoofddorp Winkelstad langs om een kijkje te nemen bij het kauwgom verwijdering project.......

Wethouder Marjolein Steffens (o.a. fysieke leefomgeving) kwam vanmiddag in Hoofddorp Winkelstad langs om een kijkje te nemen bij het kauwgom verwijdering project.

Zij hielp een handje mee en heeft zelf ondervonden hoe de kauwgom op een duurzame wijze wordt verwijderd en hoe tijdrovend het weghalen van de kauwgom is.

De verwijdering van de kauwgom in Hoofddorp Winkelstad zal de komende weken nog voortduren.
 

april 7, 2018

Parkeren in sommige delen in Hoofddorp wordt goedkoper. Wethouder Reneman heeft toegelicht dat Shop & Go-parkeren wordt ingevoerd in Hoofddorp.......

Parkeren in sommige delen in Hoofddorp wordt goedkoper. Wethouder Reneman heeft toegelicht dat Shop & Go-parkeren wordt ingevoerd in Hoofddorp.

Bezoekers van een deel van het centrum van Hoofddorp, de Hoofdweg, Kruisweg en Concourslaan, kunnen dan voor slechts 10 cent een half uur parkeren om te winkelen.

Het is één van de nieuwigheden in de nieuwe parkeerverordening van Haarlemmermeer.

Na het eerste halfuur worden de kosten van parkeren snel en fors hoger, dit om de doorstroming te bevorderen.
 

april 7, 2018

De fractie van de HAP heeft het college van B & W schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid op de rotonde om de Hódmezövásárhely-fontein op de Kruisweg......

De fractie van de HAP heeft het college van B & W schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid op de rotonde om de Hódmezövásárhely-fontein op de Kruisweg.

Sinds de herinrichting in 2013 mogen fietsers zowel linksom als rechtsom de rotonde nemen, wat regelmatig tot ongelukken leidt.

Het tweerichtingsverkeer voor fietsers op de rotonde werd ingevoerd toen de Kruisweg tussen de Nieuweweg en de Hoofdweg een eenrichtingsweg werd.

Intussen geldt er op dat stuk Kruisweg alweer tweerichtingsverkeer.

april 5, 2018

Op zaterdag 14 april 2018 vindt voor de tweede keer de Independent Bookstore Day plaats. Deze dag staat in het teken van de zelfstandige boekwinkels......

Op zaterdag 14 april 2018 vindt voor de tweede keer de Independent Bookstore Day plaats. Deze dag staat in het teken van de zelfstandige boekwinkels.

Boekhandel Stevens in Hoofddorp viert deze dag met allerlei acties. Naast het hoogtepunt: de presentatie van debuutthriler “Ik ken je nog” van de Hoofddorpse schrijfster Alice Fokkelman om 14.00 uur, zijn er gedurende dag nog andere acties.

Zo is er een cadeau voor alle bezoekers die onder de 1 meter 50 zijn.

Boekhandel Stevens is gevestigd aan de Nieuweweg 63 in Hoofddorp.
 

april 4, 2018

Op 25 juni 2018 zou zanger George Michael 55 jaar zijn geworden. Op die dag vindt de première van de “Choose Life Tribute Tour” plaats bij Podium Duycker; een combinatie tussen theatershow en popconcert

Op 25 juni 2018 zou zanger George Michael 55 jaar zijn geworden. Op die dag vindt de première van de “Choose Life Tribute Tour” plaats bij Podium Duycker; een combinatie tussen theatershow en popconcert.

De nummers van George Michael worden gekoppeld aan gebeurtenissen in zijn leven door videofragmenten en verhalen.

De eerste helft van de show gaat over de tijd van Wham! en het eerste soloalbum Faith. De tweede helft gaat over de solocarrière van George Michael vanaf het album Listen Without Prejudice.

april 3, 2018

Op het burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp hebben afgelopen zaterdagmorgen de deelnemers aan de braderie hun spulletjes uitgestald, maar de loop zat er niet echt in.....

HOOFDDORP - Op het burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp hebben afgelopen zaterdagmorgen de deelnemers aan de braderie hun spulletjes uitgestald, maar de loop zat er niet echt in.

Er waren veel standhouders gekomen, maar vooral in de morgen viel het bezoek tegen, waarschijnlijk door de regen.

De meeste standhouders zijn wel tevreden met het plein, maar voor enkelen kan de opzet wat beter.

Volgens de standhouder van Surinaams-Hindoestaanse snacks is het niet handig om een plek aangewezen te hebben gekregen tegenover een horecagelegenheid.
 

april 3, 2018

Woensdag 11 april wordt het Struintuinseizoen in De Heimanshof in Hoofddorp geopend. De Struintuin is een natuurontdektuin waar kinderen spelenderwijs de natuur en hun grenzen leren verkennen.......

Woensdag 11 april wordt het Struintuinseizoen in De Heimanshof in Hoofddorp geopend. De Struintuin is een natuurontdektuin waar kinderen spelenderwijs de natuur en hun grenzen leren verkennen.

De opening is om 15.00 uur op de Wieger Bruinlaan 7 in Hoofddorp met een spelletjes- en activiteitenprogramma en de onthulling van de nieuwe 11 meter hoge totempaal.

De totempaal is versierd met wensen van kinderen en vrijwilligers van de vereniging zoals ‘Delen is beleven’, ‘Let nature be your teacher’ en ‘Liever moe dan lui’.

april 2, 2018

Dinsdag 17 april start een basiscursus determineren van planten op De Heimanshof in Hoofddorp. In de cursus wordt geleerd een plant op naam te brengen en te kijken naar de belangrijkste kenmerken van een plant.......

Dinsdag 17 april start een basiscursus determineren van planten op De Heimanshof in Hoofddorp. In de cursus wordt geleerd een plant op naam te brengen en te kijken naar de belangrijkste kenmerken van een plant.

Cursisten kunnen met die kennis de belangrijkste plantenfamilies onderscheiden en weten van veel planten in welke familie ze thuishoren.

De cursusdata zijn dinsdag 17 april, 1 mei, 15 mei en 29 mei van 19.30 tot 22.00 uur. Locatie: de Kijkdoos van De Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp.