MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Hoofddorp - centrum

september 20, 2017

Het Cultuurgebouw is op zoek naar enthousiaste blaasmuzikanten met minimaal 1 jaar ervaring op koperen en houten blaasinstrumenten......

Het Cultuurgebouw is op zoek naar enthousiaste blaasmuzikanten met minimaal 1 jaar ervaring op koperen en houten blaasinstrumenten.

Voor het festival BLAAS! klassieke muziek Haarlemmermeer, dat één keer in de twee jaar wordt georganiseerd in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, worden twee ensembles samengesteld.

Trompettisten concerteren op 10 november met de triomfmars uit Aïda van Verdi.

Blazers leveren een dag later een muzikale bijdrage aan het project de Tovenaarsleerling. Informatie en aanmelden via de website van Het Cultuurgebouw.

september 16, 2017

Op zondag 1 oktober is het feest bij Bakkerij Gorthuis aan de Kruisweg 953 in Hoofddorp. Zij bestaan dan namelijk 95 jaar. Een hele mijlpaal voor dit mooie familiebedrijf en dit willen zij graag met iedereen vieren.......

Op zondag 1 oktober is het feest bij Bakkerij Gorthuis aan de Kruisweg 953 in Hoofddorp. Zij bestaan dan namelijk 95 jaar.

Een hele mijlpaal voor dit mooie familiebedrijf en dit willen zij graag met iedereen vieren.

Peter en Aria Gorthuis organiseren samen met hun team deze zondag namelijk tussen 11.00 en 14.00 uur een open dag met leuke demonstraties van de bakkers en natuurlijk valt er heel veel te proeven deze open dag, o.a. de met goud bekroonde oliebollen!

september 12, 2017

Het woonhuis aan de Hoofdweg 901, in de volksmond bekend als ‘de oude secretarie’, is verkozen tot ‘monument van het jaar 2017’. Wethouder Derk Reneman (cultuur) maakte de benoeming afgelopen zaterdag bekend......

Het woonhuis aan de Hoofdweg 901, in de volksmond bekend als ‘de oude secretarie’, is verkozen tot ‘monument van het jaar 2017’. Wethouder Derk Reneman (cultuur) maakte de benoeming afgelopen zaterdag bekend.

Met de verkiezing tot monument van het jaar wil het gemeentebestuur de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

september 11, 2017

Agenten hebben zondagnacht drie mannen aangehouden op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. De politiemensen assisteerden op dat moment handhavers van de gemeente......

Agenten hebben zondagnacht drie mannen aangehouden op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. De politiemensen assisteerden op dat moment handhavers van de gemeente.

Die bekeurden een man vanwege wildplassen. Om nog onduidelijke redenen viel een groep van acht personen de man aan die de bekeuring kreeg. De agressie werd ook gericht op de agenten.

De groep mannen gebruikte geweld tegen de politiemedewerkers. Er werd pepperspray ingezet waarna de groep er vandoor ging.

Agenten wisten drie mannen, 1 uit Hoofddorp en 2 uit Nieuw-Vennep, aan te houden.

september 6, 2017

Dit najaar wordt weer een nieuw popkoor geformeerd, dat uiteindelijk op 20 januari volgend jaar in Duycker een concert geeft. Het thema van de nieuwe cyclus is ‘Alive and Kicking’......

Dit najaar wordt weer een nieuw popkoor geformeerd, dat uiteindelijk op 20 januari volgend jaar in Duycker een concert geeft. Het thema van de nieuwe cyclus is ‘Alive and Kicking’.

Het koor stort zich deze herfst op het instuderen van hits uit de jaren 80. Het gevarieerde repertoire bestaat uit songs van onder meer Simple Minds, Talking Heads, Spandau Ballet, Eurythmics, The Cure, Duran Duran, The Police, Madonna, Sade en Simply Red.

De 15-weekse cursus, die begint met de eerste repetitie op 21 september, wordt afgesloten met een optreden in Duycker.

september 5, 2017

Wie mag zich MeerLive Talent 2017 noemen? Dat wordt zondag 10 september aanstaande duidelijk als de overgebleven kandidaten op het podium van MeerLive mogen optreden tijdens de finale van de talentenjacht......

Wie mag zich MeerLive Talent 2017 noemen? Dat wordt zondag 10 september aanstaande duidelijk als de overgebleven kandidaten op het podium van MeerLive mogen optreden tijdens de finale van de talentenjacht.

In juni vonden in Duycker de voorronden plaats. De winnaar of winnares ontvangt de MeerLive Talentenjacht Trofee en mag zijn of haar nummer nog een keer presenteren voorafgaand aan het optreden van Wolter Kroes.

De organisatie verwacht dat op dat moment zo’n 7000 fans zich op het plein hebben verzameld.

augustus 30, 2017

Zaterdag 2 september wordt om 11.00 uur de VVV-locatie bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp officieel geopend. Haarlemmermeer is dan een informatiepunt voor inwoners, bezoekers en toeristen rijker.......

HOOFDDORP - Zaterdag 2 september wordt om 11.00 uur de VVV-locatie bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp officieel geopend.

Haarlemmermeer is dan een informatiepunt voor inwoners, bezoekers en toeristen rijker.

Volgens wethouder Adam Elzakalai is dit informatiepunt vanuit citymarketingoogpunt voor inwoners, bezoekers en toeristen zeer gewenst.

Er is gekozen voor Hoofddorp voor de VVV-locatie, omdat Hoofddorp de meest centrale kern is, en Hoofddorp Winkelstad al een grote aantrekkingskracht heeft op bezoekers van buitenaf.

augustus 30, 2017

De Marktlaan en het Dik Tromplein in Hoofddorp zijn zaterdag het toneel van een zomerse markt. Het evenement biedt meer dan een rits marktkramen waar allerlei spullen worden verkocht......

HOOFDDORP - De Marktlaan en het Dik Tromplein in Hoofddorp zijn zaterdag het toneel van een zomerse markt. 

Het evenement biedt meer dan een rits marktkramen waar allerlei spullen worden verkocht.

Voor de kinderen zijn meerdere activiteiten georganiseerd, zoals petten versieren, zandtekeningen maken, schminken, in een zweefmolen zitten of bungeejumpen.

Op de markt staan meerdere foodtrucks en er zijn kramen met allerlei delicatessen te vinden.

Bezoekers van het evenement maken tevens kans op een Staatslot.

augustus 23, 2017

Het Cultuurgebouw wordt de culturele makelaar van Haarlemmermeer. Pier K in Nieuw-Vennep moet het cultureel centrum voor Haarlemmermeer-Zuid worden......

HOOFDDORP - Het Cultuurgebouw wordt de culturele makelaar van Haarlemmermeer.
Pier K in Nieuw-Vennep moet het cultureel centrum voor Haarlemmermeer-Zuid worden.

Het Cultuurgebouw zou dan vanuit de vestigingen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep een spilfunctie op zich moeten gaat nemen.

Dat ontstaat door de culturele vraag en aanbod uit alle uithoeken van Haarlemmermeer bij elkaar te brengen.

Er moet in 2020 een cultureel makelaar zijn die een interactie tot stand brengt tussen culturele maar ook niet-culturele initiatieven.

augustus 16, 2017

Het is 5 jaar geleden dat de Wereldwinkel op het Dik Tromplein in Hoofddorp werd geopend. Op 9 september wordt dat eerste jubileum gevierd met allerlei activiteiten, waarbij iedereen van harte welkom is.......

HOOFDDORP – Het is 5 jaar geleden dat de Wereldwinkel op het Dik Tromplein in Hoofddorp werd geopend.

Op 9 september wordt dat eerste jubileum gevierd met allerlei activiteiten, waarbij iedereen van harte welkom is.

Vanaf 13.30 uur is er live muziek te horen en er zijn lekkere wereldhapjes te krijgen.

Voor klanten van de Wereldwinkel staat die dag een gratis tweede kopje koffie klaar bij de eveneens jubilerende buurman Doppio.

augustus 14, 2017

Vrijdagmiddag heeft de politie op de Concourslaan in Hoofddorp drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal......

HOOFDDORP - Vrijdagmiddag heeft de politie op de Concourslaan in Hoofddorp drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal.

De Hoofddorpers van 19 en 20 jaar oud en zaten in een auto die gecontroleerd werd in verband met een overval bij een winkel aan de Tuinweg.

Daar bleken zij niet bij betrokken, maar in hun auto werden horloges en een camera gevonden.

Na onderzoek bleken die afkomstig van een inbraak elders in Hoofddorp.

Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten en zitten nog vast.

Bron: 112 Meerlanden
 

augustus 9, 2017

Bij een ongeval op de Nieuweweg in Hoofddorp is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij reedt op de Nieuweweg op haar scootmobiel, toen ze geen voorrang kreeg van een automobiliste die uit de Leeghwaterstraat kwam......
 

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de Nieuweweg in Hoofddorp is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt.

Zij reed op de Nieuweweg op haar scootmobiel, toen ze geen voorrang kreeg van een automobiliste die uit de Leeghwaterstraat kwam.

Hierdoor botste de vrouw tegen de personenauto en kwam ten val. Na de nodige medische zorg is zij overgebracht naar het ziekenhuis.

Direct na het ongeval stopte de bestuurster van de personenwagen direct om hulp te bieden.

augustus 8, 2017

9 augustus is er een zomerzangavond in de Marktpleinkerk in Hoofddorp. Op deze speciale zangavond speelt de Roemeense panfluitist Vasile Raducu......

HOOFDDORP - Woensdag 9 augustus is er een zomerzangavond in de Marktpleinkerk in Hoofddorp. Op deze speciale zangavond speelt de Roemeense panfluitist Vasile Raducu, die redelijk beroemd is geworden in Europa.

Verder speelt Dieuwke Kloppenburg op de trompet met zang van Ann Robbert. De muzikale spil is Dub de Vries, die ook het Monarke orgel bespeelt.

Te beluisteren is er o.a. Air, Stay with me till the morning, Jagerskoor en Rondo.

De zomerzangavond begint om 20.00 uur, er is geen pauze en vooraf is er koffie en thee.

juli 22, 2017

Tijdens deze zomerperiode kan iedereen meedoen aan de Dressyourbread challenge van Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Tijdens deze zomerperiode kan iedereen meedoen aan de Dressyourbread challenge van Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp.

Deelnemers aan deze challenge moeten hierbij een foto van zichzelf laten maken door iemand die tijdens het fotograferen een sneetje brood in de vorm van een kledingstuk voor hun lichaam plaatst.

Om aan de challenge mee te kunnen doen moeten de foto’s daarna doorgemaild worden aan Bakkerij Gorthuis of op de facebookpagina van de bakkerij geplaatst worden.

juli 21, 2017

Woensdag 2 augustus organiseren podium Duycker, Amstelring Dagbesteding en Pier K in Hoofddorp een Grey Pride bij het Nostalgisch Cultuurcafé.......

HOOFDDORP - Woensdag 2 augustus organiseren podium Duycker, Amstelring Dagbesteding en Pier K in Hoofddorp een Grey Pride bij het Nostalgisch Cultuurcafé.

Deze bijeenkomst voor homoseksuele ouderen vindt in dezelfde week plaats als de Gay Pride en haakt bij dit event aan met een voorstelling van Daan Bartels.

Daan Bartels geeft deze middag onder de noemer Grey Pride een roze tintje met zijn voorstelling Het Amsterdam van Annie M.G. Schmidt, waarbij ook foto’s van Amsterdam, enkele gedichten en teksten over homoseksualiteit aan bod komen.
 

juli 21, 2017

Door een storing in een oven bij de Hema ging er vrijdagmiddag een alarm af waarbij het de procedure is dat alle winkels in het overdekte winkelcentrum hun deuren sluit.......

HOOFDDORP – Winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp is vrijdagmiddag korte tijd ontruimd geweest.

Door een storing in een oven bij de Hema ging er een alarm af waarbij het de procedure is dat alle winkels in het overdekte winkelcentrum hun deuren sluiten.

Ook werd het winkelend publiek via luidspeakers verzocht het winkelcentrum zo spoedig mogelijk te verlaten.

juli 18, 2017

De Hódmezovásárhely-fontein op de kruising van de Hoofdweg en de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp krijgt geen andere naam......

HOOFDDORP – De Hódmezovásárhely-fontein op de kruising van de Hoofdweg en de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp krijgt geen andere naam.

Forza!-raadslid Michel van Dijk had om een naamsverandering van de fontein gevraagd, omdat de stedenband met de Hongaarse stad Hódmezovásárhely is beëindigd.

Verder vond Van Dijk een aanpassing van de naam nodig omdat bijna niemand de Hongaarse naam van de fontein op de rotonde in Hoofddorp goed kan uitspreken.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 18, 2017

Op een parkeerterrein aan de Burgemeester van Willigenlaan werd de 52-jarige man van zijn tas met laptop beroofd. De politie is nu op zoek naar de dader van deze roofoverval......

HOOFDDORP – Een 52-jarige Hoofddorper is zaterdagavond het slachtoffer geworden van straatroof in Hoofddorp.

Op een parkeerterrein aan de Burgemeester van Willigenlaan werd de 52-jarige man van zijn tas met laptop beroofd.

De politie is nu op zoek naar de dader van deze roofoverval.

Het gaat om een getinte man van rond de 30 jaar en circa 1 meter 75 lang.

Verder droeg de overvaller een zwart met rode pet en jack.

Mensen die de dader herkennen of zaterdagavond iets hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

juli 18, 2017

In winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp is afgelopen zaterdag de grootste strandstoel van Nederland onthuld. De strandstoel heeft afmetingen van maar liefst vijf bij drie meter en biedt plaats aan twaalf personen......

HOOFDDORP - In winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp is afgelopen zaterdag de grootste strandstoel van Nederland onthuld.

De strandstoel heeft afmetingen van maar liefst vijf bij drie meter en biedt plaats aan twaalf personen.

Deze mega strandstoel maakt deel uit van het zomerevenement “Zomer in Vier Meren”.

Tot en met aanstaande zaterdag 22 juli kunnen bezoekers van het winkelcentrum dagelijks tussen 11.30 en 16.30 uur een foto van zichzelf laten maken op deze enorme stoel.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 17, 2017

PvdA-raadslid Wil Landzaat heeft tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraadsvergadering haar beklag gedaan over de geparkeerde fietsen op de Nieuweweg in Hoofddorp......

HOOFDDORP – PvdA-raadslid Wil Landzaat heeft tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraadsvergadering haar beklag gedaan over de geparkeerde fietsen op de Nieuweweg.

Volgens haar is het een puinzooi met schots en scheef geparkeerde fietsen op deze locatie tegenover Boekhandel Stevens.

Raadslid Landzaat opperde om op deze plek zogenaamde nietjes neer te zetten waartegen fietsers hun fietsen kunnen parkeren.

Verantwoordelijk wethouder Derk Reneman zegt de situatie te zullen bekijken en indien nodig maatregelen nemen.

juli 15, 2017

Vanmiddag draven er weer paarden met pikeur en sulky over de Kruisweg in Hoofddorp tussen de Joannes de Doperkerk en de rotonde bij Hotel-restaurant De Beurs. Daarom is dit stuk van de Kruisweg vanaf 6 uur vanmorgen afgesloten.......

Vanmiddag draven er weer paarden met pikeur en sulky over de Kruisweg in Hoofddorp tussen de Joannes de Doperkerk en de rotonde bij Hotel-restaurant De Beurs.

Daarom is dit stuk van de Kruisweg vanaf 6 uur vanmorgen afgesloten.

De aantrekkingskracht van de jaarlijkse kortebaandraverij is de combinatie van sportiviteit, vertier, gezelligheid en natuurlijk de mogelijkheid om al vanaf 1 euro een weddenschap te plaatsen bij de totalisator-wagen, halverwege het parcours en De Beurs.

De kortebaandraverij begint ’s middags om half 1.

juli 8, 2017

Dunweg Uitvaartzorg houdt vandaag tussen 11.00 en 16.00 uur een Inspiratiedag in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Dunweg Uitvaartzorg houdt vandaag tussen 11.00 en 16.00 uur een Inspiratiedag in Hoofddorp.

Deze dag is bedoelt om mensen te inspireren en infomeren over de vele mogelijkheden op uitvaartgebied.

Medewerkers van Dunweg staan daarbij klaar om vragen te beantwoorden over begrafenissen, crematies en het vooraf vastleggen van uitvaartwensen.

Naast het beantwoorden van vragen zijn er op deze Inspiratiedag ook presentaties van Inloophuizen, demonstaties bloembinden en workshops, zoals de Workshop Kaarsen Versieren.

juli 4, 2017

Heemtuin De Heimanshof houdt op zondag 16 juli een “Buitengewoon Zomerfestival” in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Heemtuin De Heimanshof houdt op zondag 16 juli een “Buitengewoon Zomerfestival” in Hoofddorp.

De toevoeging “Buitengewoon” heeft alles te maken met de locatie en het karakter van deze heemtuin met buitengewone bloemen, planten en dieren.

Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen de bezoekers gratis meedoen aan onthullingen, rondleidingen, workshops en andere verrassende activiteiten voor jong en oud.

Verder is er een plantenmarkt met een koffie- en theehoek en een speciaal kinderprogramma van de Struinkids.
 

juni 30, 2017

Wethouder Marjolein Steffens- van de Water opent vandaag om 18.00 uur de eindpresentatie Jan & Alleman in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens- van de Water opent vandaag om 18.00 uur de eindpresentatie Jan & Alleman in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

In het project Jan & Alleman hebben verschillende organisaties op het gebied van zorg, welzijn, kunst en cultuur in Haarlemmermeer de afgelopen periode samengewerkt.

De resultaten worden er gepresenteerd in de vorm van toneel, muziek, rap, gedichten, beeldende kunst en fotografie.