MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Hoofddorp.

april 9, 2018

De traumaheli landde zondag op een speelveld tussen de Lemenburg en de Hazenburglaan in Hoofddorp met aan boord het mobiel medisch team, dat was opgeroepen om assistentie te verlenen bij een medische noodsituatie......

De traumaheli landde zondag op een speelveld tussen de Lemenburg en de Hazenburglaan in Hoofddorp met aan boord het mobiel medisch team, dat was opgeroepen om assistentie te verlenen bij een medische noodsituatie.

De persoon waar de hulpverlening voor opgeroepen was, is met spoed en onder begeleiding van marechaussee en de politie overgebracht naar het ziekenhuis.

De arts van het traumateam is met de ambulance meegereden. De landing en de acties van de hulpdiensten trokken veel bekijks.
 

april 6, 2018

Voetbalclub SV Hoofddorp krijgt als eerste in Nederland een kunstgrasveld gemaakt met een nieuw procedé waar geen schadelijke stoffen in zijn verwerkt......

Voetbalclub SV Hoofddorp krijgt als eerste in Nederland een kunstgrasveld gemaakt met een nieuw procedé waar geen schadelijke stoffen in zijn verwerkt.

De leverancier geeft aan dat hiermee de discussie over de veiligheid van kunstgras tot het verleden behoort. Het bestuur van SV Hoofddorp geeft aan dat het grote waarde hecht aan kwaliteit, veiligheid en voetbalplezier.

De vereniging is ervan overtuigd dat met dit nieuwe veld aan die belangrijke voorwaarden wordt voldaan. De aanleg van het veld is op 3 april gestart.
 

maart 24, 2018

Als één van de laatste forten van de Stelling van Amsterdam heeft het Fort bij Hoofddorp nu definitief zijn herbestemmingsvergunning gekregen. De renovatiewerkzaamheden van het forteiland gaan deze zomer van start.....

Als één van de laatste forten van de Stelling van Amsterdam heeft het Fort bij Hoofddorp nu definitief zijn herbestemmingsvergunning gekregen. De renovatiewerkzaamheden van het forteiland gaan deze zomer van start.

De initiatiefnemers van het project hebben zich verenigd in Stichting Fort van Hoofddorp. Het plan van de stichting transformeert het forteiland tot een openbaar stadspark met ruimte voor horeca, werkplekken en een openluchttheater.

maart 24, 2018

Sportvereniging Hoofddorp is de komende twee jaar Ster Partnerclub van Ajax. De vereniging heeft al jaren een samenwerkingsverband met de Amsterdamse topclub......

Sportvereniging Hoofddorp is de komende twee jaar Ster Partnerclub van Ajax. De vereniging heeft al jaren een samenwerkingsverband met de Amsterdamse topclub.

Afgelopen week ontving SV Hoofddorp bericht van Ajax dat de vereniging ook de komende twee seizoenen in de hoogste categorie partnerclub is ingedeeld.

De samenwerking houdt o.a. in dat de jeugdopleiding van S.V. Hoofddorp wordt uitgenodigd voor voetbaltechnische bijeenkomsten, train-de-trainersessies, deelname aan toernooien bij Ajax en ondersteuning op bijvoorbeeld het vlak van video-analyse.

maart 20, 2018

Zaterdag 24 maart, van 10.00 tot 16.00 uur, is er een doe- het- zelf workshop in de GAMMA- bouwmarkt in Hoofddorp op industrieterrein Noord......

Zaterdag 24 maart, van 10.00 tot 16.00 uur, is er een doe- het- zelf workshop in de GAMMA- bouwmarkt in Hoofddorp op industrieterrein Noord.

In de bouwmarkt kunnen bezoekers insecten- of bijenhotels bouwen. De workshop wordt verzorgd door Stichting MEERGroen.

Iedereen mag een bijen- of insectenhotel komen bouwen en vullen voor de eigen tuin.

Ouders met kinderen krijgen speciale aandacht. Er zijn 3 formaten hotels beschikbaar.

maart 20, 2018

KSH

KSH

maart 20, 2018

Woensdag 28 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen in de Heimanshof weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien en planten, verzorgen en oogsten.......

Woensdag 28 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen in de Heimanshof weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien en planten, verzorgen en oogsten.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen lid worden van de Struinkids die op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur tuinieren.

De jongste kinderen doen dat met een volwassen begeleider en kinderen vanaf 10 jaar mogen ook alleen werken.

Iedere Struinkid krijgt een eigen tuintje, uitleg, zaadjes en plantjes en mag zijn oogst mee naar huis nemen.

maart 17, 2018

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer......

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer.

Door hun inzet worden de overgebleven broodjes van lunchroom BackWERK ter beschikking gesteld aan de plaatselijke voedselbank.

Hoewel de Voedselbank geen bewerkt voedsel inneemt is door de inzet van de leerlingen hier een oplossing voor gevonden.

Het project is uitgevoerd in het kader van een samenwerking tussen Menes als onderdeel van Meerwaarde en het Haarlemmermeer Lyceum.

maart 13, 2018

Politie Haarlemmermeer heeft de afgelopen tijd diverse meldingen gekregen van gebruik van valse bankbiljetten. Het gaat in de meeste gevallen om vijftig euro biljetten die in Hoofddorp zijn uitgegeven……

Politie Haarlemmermeer heeft de afgelopen tijd diverse meldingen gekregen van gebruik van valse bankbiljetten.

Ze waarschuwen om voorzichtig te zijn en bankbiljetten goed te controleren.

Het gaat in de meeste gevallen om vijftig euro biljetten die in Hoofddorp zijn uitgegeven.

De politie geeft aan dat de valse biljetten voornamelijk door jongeren zijn gebruikt bij betalingen.

De recherche doet momenteel onderzoekt en roept mensen om betalingen met vals geld te melden op 0900 88 44.

maart 10, 2018

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer houdt in samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer, Visio en de gemeente een informatieavond over fysieke toegankelijkheid van gebouwen.......

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer houdt in samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer, Visio en de gemeente een informatieavond over fysieke toegankelijkheid van gebouwen.

Voor mensen met een beperking is dat een voorwaarde voor gelijke deelname aan de samenleving.

De avond wordt afgesloten door de in Haarlemmermeer wonende theatermaker Marc de Hond, en wordt op dinsdag 27 maart vanaf 19.30 uur gehouden in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Meer informatie is te vinden op de site www.gehandicaptenhaarlemmermeer.nl
 

maart 10, 2018

Zonnepark ’de Groene Hoek’ aan de Weg om de Noord in Hoofddorp is officieel in gebruik genomen. Op 25 hectare staan 125.000 zonnepanelen en dat aantal gaat in de toekomst meer dan verdubbelen.......

Zonnepark ’de Groene Hoek’ aan de Weg om de Noord in Hoofddorp is officieel in gebruik genomen. Op 25 hectare staan 125.000 zonnepanelen en dat aantal gaat in de toekomst meer dan verdubbelen.

De 275.000 zonnepanelen gaan samen 33 megawatt opbrengen, genoeg voor 8.500 tot 9.000 huishoudens.

Het solarpark is een ontwikkeling van het bedrijf SADC, waarvan gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en Schiphol Group de vier aandeelhouders zijn.

maart 7, 2018

Het college van B&W heeft besloten het plan voor de bouw van 225 woningen in Lincolnpark in Hoofddorp door Woningbouwvereniging Eigen Haard te versnellen.....

Het college van B&W heeft besloten het plan voor de bouw van 225 woningen in Lincolnpark in Hoofddorp door Woningbouwvereniging Eigen Haard te versnellen.

De woningen zijn bedoeld voor statushouders en spoedzoekers.

Ook zijn 24 woningen speciaal bestemd voor jongeren tot 23 jaar.

De gemeente en Eigen Haard gaan nog in gesprek over de criteria van toewijzing van de woningen.

In het begin worden de woningen via Woningnet toegewezen, met uitzondering van de woningen voor de statushouders.

maart 6, 2018

Op 9 en 10 maart is het weer NLDoet. Bij de Heimanshof in Hoofddorp kun je op vrijdag 9 maart meehelpen met een divers pakket aan werkzaamheden, en er wordt gezorgd voor soep en vlaai als ‘extra brandstof’.....

Op 9 en 10 maart is het weer NLDoet. Bij de Heimanshof in Hoofddorp kun je op vrijdag 9 maart meehelpen met een divers pakket aan werkzaamheden, en er wordt gezorgd voor soep en vlaai als ‘extra brandstof’.

Op de Heimanshof kun je meehelpen met wilgen knotten, het opknappen van de beheerderskamer, bordjes maken voor aan de nieuwe totempaal, insectenhotels vogelkastjes bouwen en nog veel meer.

Op zaterdag 10 maart kun je meehelpen bij projecten van onze samen­werk­ingspart­ner Sticht­ing M.E.E.RGroen, de samenwerkingspartner van de Heimanshof.

maart 6, 2018

Op vrijdag 13 april is Waylon in Poppodium Duycker in Hoofddorp te zien. Dit optreden is onderdeel van een tour, die de aftrap is van misschien wel het meest bepalende jaar voor de zanger......

Op vrijdag 13 april is Waylon in Poppodium Duycker in Hoofddorp te zien.

Dit optreden is onderdeel van een tour, die de aftrap is van misschien wel het meest bepalende jaar voor de zanger.

Het publiek krijgt onder andere een voorproefje van het langverwachte persoonlijke album met de titel The World Can Wait. Op het album zal ook het songfestivalliedje Outlaw In ‘Em staan.

De zanger gaat dit jaar voor de tweede keer voor Nederland naar het songfestival dat van 8 tot en met 12 mei wordt gehouden in de Portugese hoofdstad Lissabon.

februari 23, 2018

Donderdag werd het politiebureau aan de Hoofdweg in Hoofddorp tijdelijk ontruimd vanwege twee explosieven die iemand kwam afgeven. Het ging vermoedelijk om handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog.......

Donderdag werd het politiebureau aan de Hoofdweg in Hoofddorp tijdelijk ontruimd vanwege twee explosieven die iemand kwam afgeven. Het ging vermoedelijk om handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie zette het terrein om het politiebureau af, en heeft de oude munitie onderzocht en afgevoerd. Op een stuk afgelegen grond bij Lijnden zijn de explosieven tot ontploffing gebracht.

februari 20, 2018

Komend weekend laten de GreenTeens zich 48 uur lang opsluiten in een boomhut op de Heimanshof in Hoofdorp.......

Komend weekend laten de GreenTeens zich 48 uur lang opsluiten in een boomhut op de Heimanshof in Hoofdorp.

De GreenTeens zijn tieners die van de natuur houden en projecten doen waar zij zich voor inzetten.

Dit jaar laten de GreenTeens zich opsluiten in een boomhut voor het kinderfonds de MAMAS.

De MAMAS zet zich in Zuid-Afrika in voor de miljoenen kinderen die daar in armoede leven. Zij zorgen voor opvang, scholing, medicatie en liefde voor deze kinderen.

februari 19, 2018

Afgelopen zaterdagavond is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een straatroof.....

Afgelopen zaterdagavond is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een straatroof.

De jongen was op de Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp pizza’s aan het bezorgen toen hij ineens twee mannen zag staan.

Vervolgens kwamen de mannen op hem af en moest hij onder bedreiging van een steekwapen zijn bezittingen afgeven aan het duo.
Toen de jongen eenmaal kans zag om de politie in de schakelen startte deze meteen een zoekactie in de omgeving.

Bij deze zoekactie werd het duo niet gevonden.

februari 15, 2018

Maar liefst 110 VMBO-scholieren van het Hoofdvaart College hebben op 5, 6 en 7 februari jl. de studio van MeerRadio aan de Kruisweg in Hoofddorp ‘bezet’. Ze waren op zoek naar nepnieuws in traditionele én in social media.......
 

Op onderzoek naar nepnieuws en commerciële vloggers

110 VMBO-scholieren Hoofdvaart College
‘bezetten’ studio MeerRadio

Maar liefst 110 VMBO-scholieren van het Hoofdvaart College hebben op 5, 6 en 7 februari jl. de studio van MeerRadio aan de Kruisweg in Hoofddorp ‘bezet’.
Ze waren op zoek naar nepnieuws in traditionele én in social media.

februari 13, 2018

Zaterdagnacht is een aanslag gepleegd op een groentekas op het kantorenpark tussen NS-station Hoofddorp, busbaan, Taurusavenue en Rijnlanderweg.......

Zaterdagnacht is een aanslag gepleegd op een groentekas op het kantorenpark tussen NS-station Hoofddorp, busbaan, Taurusavenue en Rijnlanderweg.

De 21 kogels die toen zijn afgevuurd vanaf de kant van de busbaan, deden evenveel ruiten sneuvelen in dit stukje stadslandbouw.

Hoofddorper Franke van der Laan, directeur van Stichting MeerGROEN, heeft een oproep gedaan aan mogelijke getuigen om zich te melden of de politie te bellen 0900-8844.
In de kas wordt – zonder bijverwarming – duurzaam groente geteeld.

februari 12, 2018

Twee inbrekers van zeventien en achttien jaar oud zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt in een woning aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp......

Twee inbrekers van zeventien en achttien jaar oud zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt in een woning aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp.

Rond kwart over 7 ’s avonds zagen agenten het duo lopen.

Naast dat ze donkere kleding aanhadden gedroegen ze zich volgens de agenten verdacht.

Daarop besloten de agenten de jongens te volgen.

Vervolgens troffen de agenten de twee in de woning aan waarop zij probeerden te vluchten. Echter voordat ze de voordeur bereikten werden ze al ingerekend.

februari 4, 2018

Maandag 5 februari om 16.00 uur reikt burgemeester Onno Hoes de penning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan zes redders......

Maandag 5 februari om 16.00 uur reikt burgemeester Onno Hoes de penning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan zes redders.

Zij bevrijdden op 22 augustus 2017 twee inzittenden van een auto die op zijn kop in het water langs de A4 was terechtgekomen.

Een van de inzittenden was met het hoofd onder water gekomen. De redders konden de auto kantelen, waarna zij de autogordels doorsneden en de inzittenden konden bevrijden. Voor deze heldendaad ontvangen zij de penning.

februari 3, 2018

De gemeente Haarlemmermeer houdt op 15 februari een symposium over Smart Mobility. Nieuwe technologieën zullen de manier waarop wij onszelf en onze goederen verplaatsen drastisch veranderen.......
 

De gemeente Haarlemmermeer houdt op 15 februari een symposium over Smart Mobility. Nieuwe technologieën zullen de manier waarop wij onszelf en onze goederen verplaatsen drastisch veranderen.

De economie trekt aan, files worden langer en parkeerplaatsen raken vol.

In de conferentie gaan de deelnemers samen kijken naar de toekomst van vervoer, waarbij de Metropoolregio Amsterdam en openbaar vervoerder Connexxion een belangrijke rol spelen.

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens het symposium in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

januari 29, 2018

De politie van Haarlemmermeer waarschuwt hondenbezitters voor mogelijk giftige hondenkluiven in de omgeving van de Rondenburglaan in Hoofddorp......

De politie van Haarlemmermeer waarschuwt hondenbezitters voor mogelijk giftige hondenkluiven in de omgeving van de Rondenburglaan in Hoofddorp.

De kluiven zijn besmeurd met een “gele substantie die mogelijk giftig is voor dieren”, aldus de politie.

Hondenbezitters maken zich al langer zorgen over de kluiven op straat. Iemand schrijft op Facebook: “Mijn hond was vergiftigd door zo’n kluifje op 16 december. Ik had dik duizend euro aan dierenartskosten, maar gelukkig gaat het weer goed met hem.”

De politie heeft de zaak in onderzoek.

januari 26, 2018

In een woning aan de Meeuwenstraat in Hoofddorp is op donderdag 25 januari een brandblusser leeggespoten door de brievenbus.....

In een woning aan de Meeuwenstraat in Hoofddorp is op donderdag 25 januari een brandblusser leeggespoten door de brievenbus.

De bewoners, een ouder stel, zijn flink geschrokken en omdat ze onwel geworden zijn was controle in het ziekenhuis nodig.

NH Nieuws meldt dat een getuige heeft aangegeven dat de aanleiding een burenconflict zou zijn.

De brandweer kwam in actie, omdat in eerste instantie brand werd vermoed, maar blussen bleek niet nodig. De woning heeft behoorlijke schade opgelopen.