MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Hoofddorp.

september 23, 2017

Zaterdag 30 september worden inwoners uitgedaagd op ontdekkingstocht te gaan in Hoofddorp......

Zaterdag 30 september worden inwoners uitgedaagd op ontdekkingstocht te gaan in Hoofddorp.

Van een tour door het politiebureau en een bijzondere kijk op het winkelcentrum, tot een wandeling door het bos en levend stratego, er is 24 uur lang letterlijk van alles te beleven en te doen in Hoofddorp.

Zo zetten de brandweer, Het Oude Raadhuis, Het Cultuurgebouw, maar ook het Spaarne Gasthuis en Fort Jeugdland de deuren open voor nieuwsgierigen.

september 20, 2017

Vanaf deze week werkt Sportservice Haarlemmermeer onder een nieuwe naam: Team Sportservice Haarlemmermeer. Ook zijn een nieuw logo en een nieuwe website gelanceerd.......

Vanaf deze week werkt Sportservice Haarlemmermeer onder een nieuwe naam: Team Sportservice Haarlemmermeer. Ook zijn een nieuw logo en een nieuwe website gelanceerd.

Team Sportservice Haarlemmermeer stelt zich ten doel alle inwoners van de gemeente te laten profiteren van de positieve effecten van sporten en bewegen.

Team Sportservice Haarlemmermeer organiseert in opdracht van de gemeente tal van sport- en beweegprojecten. Dat doet zij in samenwerking met scholen, sportaanbieders, zorg- en welzijnsorganisaties en andere organisaties.

september 19, 2017

Het schoolgebouw van het ROC Hoofddorp aan de Opaallaan is vandaag kort ontruimd geweest, nadat leerlingen en leraren klaagden over hoofdpijn. Ook roken zij een vreemde lucht........

Het schoolgebouw van het ROC Hoofddorp aan de Opaallaan is vandaag kort ontruimd geweest, nadat leerlingen en leraren klaagden over hoofdpijn. Ook roken zij een vreemde lucht.

De gealarmeerde brandweer heeft metingen verricht, maar niets bijzonders aangetroffen. Enkele leerlingen zijn gecontroleerd in de ambulance, maar konden na controle weer hun les vervolgen. Het gebouw is ondertussen weer vrijgegeven.

Vorige week was er brand in het gebouw, mogelijk dat dit er wat mee te maken heeft.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 15, 2017

Bij het ROC van Amsterdam aan de Opaallaan in Hoofddorp heeft donderdagmiddag 14 september brand gewoed. In een opbergruimte waren handdoekrollen en andere sanitaire artikelen in brand gevlogen.......

Bij het ROC van Amsterdam aan de Opaallaan in Hoofddorp heeft donderdagmiddag 14 september brand gewoed. In een opbergruimte waren handdoekrollen en andere sanitaire artikelen in brand gevlogen.

Bij aankomst van de brandweer was dit deel van de school al ontruimd. Nadat een brandende kar met handdoekrollen naar buiten was gereden, is deze geblust.

Omdat er veel rook in het gebouw hing, zijn specialisten van de brandweer Amstelveen opgeroepen met speciale ventilatoren. Meerdere leerlingen zijn in de ambulance gecontroleerd, omdat ze rook hadden ingeademd.

september 13, 2017

Woensdagmiddag 20 september is in De Ark, Muiderbos 36 in Overbos, tussen half 2 en 4 uur, het repair café weer open......

Woensdagmiddag 20 september is in De Ark, Muiderbos 36 in Overbos, tussen half 2 en 4 uur, het repair café weer open.

Naast elektrische apparaten scoren fietsen en kleding hoog op de lijst van artikelen waarmee mensen naar De Ark komen. Een goed team fietsenmakers vormt dan ook een goede trekpleister voor Repair Cafe De Ark.

september 12, 2017

Bij basisschool De Meiboom in Hoofddorp heeft vanochtend vroeg in de ochtend een brand gewoed......

Bij basisschool De Meiboom in Hoofddorp heeft vanochtend vroeg in de ochtend een brand gewoed.

Hoewel er flinke schade is, bleef de omvang van de brand beperkt. Volgens de brandweer is dat te danken aan een voorbijganger die de brand snel wist te melden.

Toen de brandweerlieden aankwamen konden ze nog net voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de rest van het gebouw.

Er is veel rook- en roetschade. Daardoor moeten de leerlingen dinsdag noodgedwongen een dag thuis blijven. Onderzocht wordt of het vuur mogelijk is aangestoken.

september 9, 2017

Voor mensen die de hectiek van alledag even willen loslaten organiseert het Instituut voor Natuureducatie IVN vrijdag 15 september een ontspannende wandeling in Hoofddorp.......

Voor mensen die de hectiek van alledag even willen loslaten organiseert het Instituut voor Natuureducatie IVN vrijdag 15 september een ontspannende wandeling in Hoofddorp.

De mindful wandeltocht voert door de historische Fruittuinen en het Wandelbos, het oudste bos in Haarlemmermeer.

Volgens IVN gaat het niet alleen om het wandelen zelf, maar vooral ook om het beleven van de natuur en het aanwezig zijn in het hier en nu.

Tijdens de wandeling wordt regelmatig stilgestaan om contact te maken met de natuur, met het lichaam en met de zintuigen.

september 6, 2017

Vrijdagavond 8 september vindt in De Lichtkring in Hoofddorp de muzikale voorstelling ‘Kom naar voren’ plaats. Deze voorstelling, van verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda, werd voor het eerst gespeeld tijdens de opening van ‘500 jaar protestantisme"......

Vrijdagavond 8 september vindt in De Lichtkring in Hoofddorp de muzikale voorstelling ‘Kom naar voren’ plaats. Deze voorstelling, van verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda, werd voor het eerst gespeeld tijdens de opening van ‘500 jaar protestantisme".

In tekst en beeld, begeleid door de accordeon, komen historische personen tot leven. Bekende en minder bekende helden en heldinnen van de Reformatie vertellen hun verhaal, aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd.

augustus 31, 2017

Hoofddorper Ramin Rezai maakt grote kans mee te mogen doen met de boyband die Ed Sheeran momenteel bij elkaar zoekt. Aan het Haarlems Dagblad vertelde de 23-jarige Rezai, dat hij bij de laatste vijf zit, voor de drie uiteindelijk te vergeven plekken in de band.......

Hoofddorper Ramin Rezai maakt grote kans mee te mogen doen met de boyband die Ed Sheeran momenteel bij elkaar zoekt.

Aan het Haarlems Dagblad vertelde de 23-jarige Rezai, dat hij bij de laatste vijf zit, voor de drie uiteindelijk te vergeven plekken in de band.

Ramin Rezai werd eind vorig jaar in één klap een bekende YouTuber.

augustus 28, 2017

Maandagmorgen heeft wethouder/locoburgemeester Ap Reinders een speciale jubileumspeld uitgereikt aan Peter Blokker, die 50 jaar in dienst is bij AM match aan de Wijkermeerstraat in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Maandagmorgen heeft wethouder/locoburgemeester Ap Reinders een speciale jubileumspeld uitgereikt aan Peter Blokker, die 50 jaar in dienst is bij AM match aan de Wijkermeerstraat in Hoofddorp.

Hij is op 14 jarige leeftijd in dienst getreden van De Schutse, de voorloper van wat nu AM match is.

Hij vierde drie jubilea, maar 50 jaar staat niet in de CAO.

augustus 25, 2017

Kees van Lent, pastoor van de Hoofddorpse Joannes de Doper Parochie is op 27 augustus veertig jaar priester........

HOOFDDORP – Kees van Lent, pastoor van de Hoofddorpse Joannes de Doper Parochie is op 27 augustus veertig jaar priester.

Van Lent gaat nog niet met pensioen, maar wil de komende tijd wel langzaam afbouwen.

Hij begon een korte studie weg- en waterbouw, daarna theologie, trad toe tot de orde der Jezuïeten in Duitsland en ging drie jaar lang naar Rome, waar hij gewijd werd tot diaken. Hij was onder meer priester in Purmerend en Almere.

Zondag 27 augustus vieren de parochianen met Van Lent zijn priesterjubileum vieren, met een hapje en een drankje.

augustus 22, 2017

Een automobiliste is zondagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de IJweg in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Een automobiliste is zondagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de IJweg in Hoofddorp.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Plesmanhoek, toen de vrouw van de weg af raakte en via een boom in de naastgelegen sloot tot stilstand kwam.

Brandweer, ambulance, politie en het team met de traumahelikopter boden direct hulp.

De brandweer moest diverse delen van de wagen knippen om de vrouw voorzichtig uit haar benarde positie te kunnen bevrijden.

augustus 21, 2017

Zondag 27 augustus treedt zij een uur lang op in Casa Bacardi op Mysteryland. Haar set begint om 13.00 uur.......

HOOFDDORP - Hoofddorpse Cynthia Chua, aka XTCYN krijgt een podium tijdens Mysteryland in Hoofddorp.

Zondag 27 augustus treedt zij een uur lang op in Casa Bacardi op Mysteryland. Haar set begint om 13.00 uur.

De 21-jarige multi-instrumentalist staat voor het eerst op een festival van deze omvang.

Tijdens haar studie aan het conservatorium maakte ze al deel uit van groepen muzikanten die in Carré, de Melkweg en de Stadsschouwburg optraden.

augustus 15, 2017

Op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp heeft een automobilist maandag een bushokje volledig platgereden.......

HOOFDDORP - Op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp heeft een automobilist maandag een bushokje volledig platgereden.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het politiebureau, toen de een oprijwagen met aanhanger, door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en over een bushokje denderde.

Hulpdiensten werden opgeroepen om te assisteren bij het ongeval.
De bestuurder van de oprijwagen is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

augustus 15, 2017

Bij het WK Masters Synchroonzwemmen in Boedapest heeft de Hoofddorpse Kimberley van Ravenswaaij brons gehaald......

HOOFDDORP – Bij het WK Masters Synchroonzwemmen in Boedapest heeft de Hoofddorpse Kimberley van Ravenswaaij brons gehaald.

Tijdens dit evenement van 7 tot en met 13 waren vanuit Hoofddorp twee zwemsters aanwezig die via ZPC Amersfoort uit mochten komen voor Nederland.

Edith Otten kwam daarbij uit in de categorie 50-59 jaar, waar zij knap 19de werd.

Kimberley kwam met haar team uit in de categorie 25-30 jaar en mocht het opnemen tegen oud Olympiërs.

Tijdens de voorronde werden de verwachtingen overtroffen en stond het team 3de.

augustus 15, 2017

Bij kruidenthee is het is niet altijd duidelijk welke soort voor iemand geschikt is. Het hangt af van hoe men zich voelt, maar ook van het seizoen en wat voorhanden is.......

HOOFDDORP - De Heimanshof in Hoofddorp organiseert een workshop over kruidenthee op donderdag 17 augustus.

Bij kruidenthee is het is niet altijd duidelijk welke soort voor iemand geschikt is.
Het hangt af van hoe men zich voelt, maar ook van het seizoen en wat voorhanden is.

Tijdens de workshop van 14.00 tot 16.00 uur worden acht soorten kruidenthee gemaakt en geproefd. Linda Smilde vertelt daarbij hoe deze theesoorten worden gebruikt in China.

juli 29, 2017

Bij de Nijverheidsstraat hoek Burgemeester Pabstlaan wordt in de eerste twee weken van augustus een nieuwe speelplaats aangelegd.......

HOOFDDORP – Volgens de wijkraad van Hoofddorp-Oost krijgt Hoofddorp-Oost binnenkort een nieuwe speelplek.

Bij de Nijverheidsstraat hoek Burgemeester Pabstlaan wordt in de eerste twee weken van augustus een nieuwe speelplaats aangelegd.

Wijkraad en bewoners hebben hadden de gemeente regelmatig duidelijk gemaakt dat juist op deze locatie behoefte is aan een goede speelplek voor kinderen, maar nu is het er eindelijk van gekomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 21, 2017

Woensdagmorgen heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijfspand in de Wijkermeerstraat in Hoofddorp. Een getuige zag enkele verdachte personen het pand binnenlopen en waarschuwde de politie.....

HOOFDDORP – Woensdagmorgen heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijfspand in de Wijkermeerstraat in Hoofddorp. Een getuige zag enkele verdachte personen het bedrijfspand binnenlopen en waarschuwde de politie.

Toen de politie arriveerde, renden drie personen bij het pand weg.

Na een korte achtervolging kon de politie een 18-jarige man uit Amsterdam aanhouden.

Bij de zoektocht naar de twee andere verdachten zijn een politiehelikopter en een politiehond ingezet, maar daarbij werd niemand gevonden.

juli 19, 2017

Maandag is bekend gemaakt dat de start-up The Waste Transformers uit Hoofddorp één van de genomineerden is bij de Postcode Lottery Green Challenge 2017.....

HOOFDDORP – Maandag is bekend gemaakt dat de start-up The Waste Transformers uit Hoofddorp één van de genomineerden is bij de Postcode Lottery Green Challenge 2017.

Deze jaarlijkse competitie van de Postcode Loterij geeft groene startende ondernemers een financiële steun in de rug.

Een recordaantal van 515 ondernemers uit maar liefst 89 landen dienden bij deze challenge hun businessplan in.

Uit deze aanmeldingen zijn de beste 25 start-ups geselecteerd waaronder The Waste Transformers.

juli 15, 2017

Ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout zal onder de naam “Het Gemaalhuis” een nieuwe woonwijk aan de Kruisweg in Hoofddorp realiseren......

HOOFDDORP - Ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout zal onder de naam “Het Gemaalhuis” een nieuwe woonwijk aan de Kruisweg in Hoofddorp realiseren.
Afgelopen woensdag hebben Han Assink als commercieel directeur van Timpaan en wethouder Tom Horn van gemeente Haarlemmermeer hiervoor een koopovereenkomst van de grond gesloten.

Hierna onthulden zij samen een bouwbord met een impressie van “Het Gemaalhuis” op de bouwlocatie.

juli 14, 2017

De man werd donderdagmiddag in de tuin van een pand in de Boekenierslaan door twee mannen betrapt en ging er vandoor toen hem gevraagd werd wat hij daar deed......

HOOFDDORP – Donderdagmiddag is in de Boekenierslaan in Hoofddorp een vermoedelijke inbreker aangehouden.

De man werd in de tuin van een pand in de Boekenierslaan door twee mannen betrapt en ging er vandoor toen hem gevraagd werd wat hij daar deed.

De twee mannen wisten hem alsnog te pakken te krijgen en hebben de man vastgehouden totdat de politie arriveerde.

De man is hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

juli 12, 2017

Maandag 11 september zal bij Claus Park Collection in Hoofddorp de Business Travel & Mobility Conference plaatsvinden......

HOOFDDORP – Maandag 11 september zal bij Claus in Hoofddorp de Business Travel & Mobility Conference plaatsvinden.

Dit is een netwerk- en kennisevenement met symposium rondom de uitreiking van de Awards voor 'Corporate Travel Professional of the Year',de 'Travel Management Company of the Year', de 'Business Airline of the Year ' en de 'Mobility Provider of the Year'.

juli 8, 2017

De Vennepse ondernemer Michael Sevenhuijsen heeft van de gemeente Haarlemmermeer groen licht gekregen voor de aanleg van deze recreatieve voorziening.....

HOOFDDORP -Er komt een klimpark met skatebaan en fietscross parcours in Park 21 bij Hoofddorp.

De Vennepse ondernemer Michael Sevenhuijsen heeft van de gemeente Haarlemmermeer groen licht gekregen voor de aanleg van deze recreatieve voorziening.

Het nieuwe klimpark, dat langs de Nieuwe Bennebroekerweg zal komen, zal naar verwachting nog deze zomer open gaan.

Behalve klimmen kunnen liefhebbers hier straks ook komen skaten op een skatebaan of fietsen op een speciaal bmx-fietscross parcours.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 5, 2017

De Meerwinkel in Hoofddorp verkoopt haar tweedehands artikelen sinds kort ook via marktplaats en de eigen facebookpagina.......

HOOFDDORP – De Meerwinkel in Hoofddorp verkoopt haar tweedehands artikelen sinds kort ook via marktplaats en de eigen facebookpagina.

De kringloopwinkel hoopt via internet een breder publiek te bereiken en op deze wijze betere prijzen voor producten te krijgen.

Verder past de verkoop via internet volgens bedrijfsleider William Herrlinger goed in het streven om de eigen broek op te kunnen houden.

De Meerwinkel heeft een behoorlijke maandomzet, maar dat blijkt nog te weinig om helemaal zelfvoorzienend te zijn.