MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about John Nederstigt

juni 29, 2018

Op zondag 1 juli bezoekt locoburgemeester John Nederstigt het echtpaar Frederik en Theodora Derlagen-van der Biezen .....

HOOFDDORP - Op zondag 1 juli bezoekt locoburgemeester John Nederstigt het echtpaar Frederik en Theodora Derlagen-van der Biezen om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De heer en mevrouw Derlagen, geboren Amsterdammers, hebben elkaar op de dansschool in de hoofdstad leren kennen. Na een tijdje ingewoond te hebben bij de ouders van een van hen, kreeg het stel woonruimte aangeboden in Zwanenburg. Sinds 1980 woont het echtpaar in Hoofddorp.

Meneer en mevrouw Derlagen hebben twee kinderen en even zoveel kleinkinderen.
 

juni 1, 2018

Zaterdag 2 juni vinden in Rijsenhout diverse activiteiten plaats in het kader van de Dag van de Architectuur.....

RIJSENHOUT - Zaterdag 2 juni vinden in Rijsenhout diverse activiteiten plaats in het kader van de Dag van de Architectuur, met als thema ‘De stad voor morgen’.

Daarnaast wordt ’s middags om half 1 de winnaar van de fotowedstrijd ‘Kansen voor Rijsenhout’ bekend gemaakt door wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt.

mei 18, 2018

Donderdag 17 mei is in het Raadhuis in Hoofddorp Energiebank Haarlemmermeer opgericht.....

HOOFDDORP - Donderdag 17 mei is in het Raadhuis in Hoofddorp Energiebank Haarlemmermeer opgericht.
Het bestuur van Energiebank Haarlemmermeer verrichtte de openingshandeling door aan de wethouders Ap Reinders van sociale zaken en John Nederstigt van duurzaamheid het eerste energiebespaarpakket van Energiebank Haarlemmermeer te overhandigen.

april 18, 2018

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.........

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. Mevrouw Beers werd op 22 april 1918 geboren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude, is al 70 jaar woonachtig in Haarlemmermeer en woont nog steeds zelfstandig.De familie Beers is een van de eerste geslachten die in Haarlemmermeer een landbouwbedrijf uitoefende. Momenteel woont het zesde geslacht op de boerderij. Het bezoek vindt om drie uur plaats in zalencentrum De Poterne in Vijfhuizen.

maart 2, 2018

Vijf leden van het college van B en W Haarlemmermeer behoren tot de deelnemers aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet.....

HAARLEMMERMEER - Vijf leden van het college van B en W Haarlemmermeer behoren tot de deelnemers aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018.

Marjolein Steffens helpt vrijdag 9 maart mee aan de Verwendag in Verzorgingscentrum De Westerkim in Nieuw-Vennep.

John Nederstigt verfraait op zaterdag de bloemen- en kruidentuin en de wilgenhut op Zorgboerderij de Landyn in Zwaanshoek.

Adam Elzakalai pleegt zaterdag groot onderhoud op volkstuincomplex De Meertuinders in Hoofddorp.

januari 19, 2018

De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP/RIJSENHOUT - De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer. Onder de noemer Flora Fauna Actie planten de raadsleden vrijdag 19 januari bomen in PARK21 en in Rijsenhout.

Ook ruimen zij zwerfafval op. Zij worden daarbij geholpen door de Kinderburgemeester Merel Breur en wethouder John Nederstigt.
De organisatie is in handen van NMCX, Centrum voor Duurzaamheid.

januari 10, 2018

Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn voor het heffen van statiegeld op kleine flesjes en blikjes......

HAARLEMMERMEER – Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn voor het heffen van statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Het zijn er volgens dagblad Trouw inmiddels 29, waaronder Utrecht, Haarlem en Amsterdam. Vorig jaar heeft Haarlemmermeer zich op initiatief van wethouders Steffens en Nederstigt al aangesloten bij de alliantie van Recycling Netwerk Benelux. Die is voor het heffen van statiegeld omdat de hoeveelheid zwerfafval dan met 70 tot 90 procent zou afnemen. De levensmiddelenindustrie en  supermarkten zijn tegen het plan.

oktober 27, 2017

,,Raadsleden moeten niet vergeten dat zij door de burgers als raadslid worden gezien. Ook als ze op persoonlijke titel twitteren”.....

HOOFDDORP - ,,Raadsleden moeten niet vergeten dat zij door de burgers als raadslid worden gezien. Ook als ze op persoonlijke titel twitteren”.
Dat zegt locoburgemeester John Nederstigt in het Haarlems Dagblad over het twitterincident in de Haarlemmermeerse gemeenteraad van afgelopen week.

Een van de ’ongeschreven regels’ is dat raadsleden niet twitteren over elkaar als het debat nog bezig is. Paul Meijer deed dat over collega Van Steenis, terwijl hij zich nota bene vlak voor het debat ziek had gemeld en de raadsvergadering voortijdig had verlaten.

oktober 6, 2017

D66-wethouder John Nederstigt van duurzaamheid heeft een verklaring voor de slechte score van Haarlemmermeer in de Telos-monitor die de universiteit van Tilburg vorige week publiceerde.....

HAARLEMMERMEER - D66-wethouder John Nederstigt van duurzaamheid heeft een verklaring voor de slechte score van Haarlemmermeer in de Telos-monitor die de universiteit van Tilburg vorige week publiceerde.
Haarlemmermeer staat daarin op plaats 314 van de 388 gemeenten.

Volgens hem richt Haarlemmermeer zich op energie, water en afval, terwijl Telos kijkt naar dingen als gezondheid, leegstand van winkels, de opkomst bij de verkiezingen, vandalisme en de afstand naar de huisarts.

september 21, 2017

Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag....

HAARLEMMERMEER - Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag.

Met het burgerschapsspel Terra Nova krijgen basisscholen een instrument in handen om aan burgerschapsvorming te doen.

Terra Nova draait om een schip dat op een eiland is gestrand. Alle opvarenden dragen bij aan de oplossing van allerlei vraagstukken waarmee zij zich geconfronteerd zien.

mei 18, 2017

Vrijdagmiddag 19 mei viert De Ark van de Protestantse Gemeente in Hoofddorp de vergroening van deze kerk.....

HOOFDDORP - Vrijdagmiddag 19 mei viert De Ark van de Protestantse Gemeente de vergroening van deze kerk.
Bij die gelegenheid biedt wethouder duurzame economische ontwikkeling, John Nederstigt, namens De Ark twee fruitbomen van Fruit Your World aan aan twee buren van De Ark.

Daarmee symboliseert de kerk het betrekken van de buurt bij het project.

maart 15, 2017

Volgens wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid is er in deze regio steeds meer vraag naar datacentra........

HOOFDDORP - Volgens wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid is er in deze regio steeds meer vraag naar datacentra. Om internationaal concurrerende gebieden in Duitsland en Engeland voor te blijven is er veel behoefte aan nieuwe locaties. Haarlemmermeer kan daar volgens de wethouder aan voldoen. Een nieuw datacenter op het Schiphol Trade Park bij Schiphol heeft ook een duurzaam doel, omdat bij de opslag van data nogal wat warmte vrij komt. Deze warmte kan dan worden hergebruikt bij grote bedrijven, zoals de glastuinbouw van PrimaViera.

december 15, 2016

De gemeente Haarlemmermeer heeft een Nederlandse primeur op het gebied van gebruik van windenergie.....

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer heeft een Nederlandse primeur op het gebied van gebruik van windenergie.
Vrijdag 16 december stellen wethouder John Nederstigt van Duurzame economische ontwikkeling en wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer de eerste Nederlandse verkeersregelinstallatie op windenergie in gebruik.

december 10, 2016

Wethouder Onderwijs en Duurzaamheid John Nederstigt heeft vrijdagmiddag certificaten van de Noordpool Academie uitgereikt bij basisschool Klavertje Vier in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Wethouder Onderwijs en Duurzaamheid John Nederstigt heeft vrijdagmiddag certificaten van de Noordpool Academie uitgereikt bij basisschool Klavertje Vier in Hoofddorp.

Leerlingen van de groep 8 hadden de afgelopen periode gewerkt aan technologische oplossingen voor de klimaatverandering op de Noordpool.

Zij deden dit onder begeleiding van medewerkers van de Noordpool Academie en met hulp van leerlingen van het Kaj Munk College uit Hoofddorp.

oktober 7, 2016

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, wordt op de basisscholen Tweemaster en Waterwolf de Haarlemmermeerse ‘schooldakrevolutie’ ontketend.....

VIJFHUIZEN - Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, wordt op de basisscholen Tweemaster en Waterwolf de Haarlemmermeerse ‘schooldakrevolutie’ ontketend.

Vijf scholen in Hoofddorp en omgeving worden groene stroomfabriekjes die zonnestroom gaan leveren aan alle 38 scholen in Hoofddorp, Vijfhuizen, Zwanenburg, Cruquius, en Rijsenhout. Én, vanaf 2018, in Halfweg en Haarlemmerliede.

oktober 6, 2016

Oud-vice president van de Verenigde Staten, Al Gore, vindt dat iedereen een voorbeeld aan Haarlemmermeer kan nemen......

HAARLEMMERMEER - Oud-vice president van de Verenigde Staten, Al Gore, vindt dat iedereen een voorbeeld aan Haarlemmermeer kan nemen.
Hij zei dat afgelopen dinsdag in Amsterdam tijdens Inspiration360, een evenement voor Nederlandse ondernemers, toen hij het over de ’schooldakrevolutie’ had.

september 9, 2016

Haarlemmermeer wordt in de zogenaamde Duurzame Troonrede als ‘school’voorbeeld genoemd van hoe een aanpak tot een duurzaam succes leidt......

HAARLEMMERMEER - Haarlemmermeer wordt in de zogenaamde Duurzame Troonrede als ‘school’voorbeeld genoemd van hoe een aanpak tot een duurzaam succes leidt. Het principe is dat een aantal scholen energie opwekt via zonnepanelen voor alle andere scholen in de gemeente Haarlemmermeer.

Wethouder John Nederstigt en directeur Andrea van de Graaf van Tegenstroom wordt lof toegezwaaid voor de ‘schooldakrevolutie’ zoals het bijzondere plan wordt genoemd.

februari 3, 2016

Aanstaande vrijdag zal in het Haarlemmermeer Lyceum om 16.00 uur door leerlingen de presentatie plaatsvinden van ‘Welkom in PARK21!’..... 

HOOFDDORP – Aanstaande vrijdag zal in het Haarlemmermeer Lyceum om 16.00 uur door leerlingen de presentatie plaatsvinden van ‘Welkom in PARK21!’.

Deze presentatie is het resultaat van een samenwerking tussen het Haarlemmermeer Lyceum, opdrachtgever Rob van Aerschot en Tessel van Toorn.

Leerlingen uit 4 havo en 5 vwo is hierbij gevraagd om een eigen entree te ontwerpen voor Park21.

Twee eerdere gastlessen door VISTA Landschapsarchitecten en kunstenaar Paul de Kort moesten hun inspiratie prikkelen.

januari 26, 2016

Woensdag 27 januari 2016 opent John Nederstigt als wethouder duurzaamheid en onderwijs de “groene wanden” in de aula van de Montessorischool Floriande.....

Woensdag 27 januari 2016 opent John Nederstigt als wethouder duurzaamheid en onderwijs de “groene wanden” in de aula van de Montessorischool Floriande.

Een onderzoek heeft uitgewezen dat groene wanden met planten voor een fris, schoon en gezond binnenklimaat op scholen zorgt en dat dit ook de leerprestaties bevorderd.

Ook krijgen de leerlingen van de school deze woensdagmorgen een “masterclass groen” van tuinman Lodewijk Hoekstra, bekend van het televisieprogramma “Eigen huis en tuin”.
 

januari 7, 2016

Donderdagmiddag ondertekenen wethouder onderwijs John Nederstigt en schoolbesturen van basisscholen en het voortgezet onderwijs de Lokale Educatieve Agenda 2016-2020..... 

HOOFDDORP - Donderdagmiddag ondertekenen wethouder onderwijs John Nederstigt en schoolbesturen van basisscholen en het voortgezet onderwijs de Lokale Educatieve Agenda 2016-2020.

Een breed en divers onderwijsaanbod voor alle kinderen en jongeren in Haarlemmermeer en onderwijs dat aansluit bij de huidige arbeidsmarkt zijn twee uitgangspunten van deze Lokale Educatieve Agenda.

juli 10, 2015

Volgens wethouder duurzaamheid John Nederstigt is Haarlemmermeer dé plek om hotspot van de nieuwe economie te worden....

HOOFDDORP – Volgens wethouder duurzaamheid John Nederstigt is Haarlemmermeer dé plek om hotspot van de nieuwe economie te worden. Hij sprak verder de hoop uit dat het gebied “De Valley” langs de Rijnlanderweg het hele Schiphol Trade Park een flinke impuls zal geven. Het gebied tussen Bennebroekerweg, de spoorlijn, de Geniedijk en de A4, moet de plek worden voor bedrijven die via weg, spoor en lucht bereikbaar willen zijn. De man achter deze plannen, Coert Zachariasse van de Delta Development Group, is ervan overtuigd dat het een iconisch project wordt. 

april 24, 2015

Als het aan wethouder en locoburgemeester van Haarlemmermeer John Nederstigt ligt, zijn de gebieden Haarlemmermliede en Spaarnwoude van harte welkom bij Haarlemmermeer......

HOOFDDORP – Als het aan wethouder en locoburgemeester van Haarlemmermeer John Nederstigt ligt, zijn de gebieden Haarlemmermliede en Spaarnwoude van harte welkom bij Haarlemmermeer.

De keuze om eventueel samen te gaan is volgens John Nederstigt aan de gemeenteraad van Haarlemmerliede. Er wordt momenteel al goed samengewerkt op het gebied van schoolgebouwen, Sugar City en parkeren. Maar indien ze in Haarlemmermeer een goede partner zien , kan hierover gesproken worden, aldus Nederstigt.

Bron: Haarlems Dagblad

maart 20, 2015

Donderdagmorgen is tijdens De Dag van de Leerplicht de Dik Trom Jeugd Award uitgereikt aan Jordy Buijs uit Hoofddorp......

HOOFDDORP – Donderdagmorgen is tijdens De Dag van de Leerplicht de Dik Trom Jeugd Award uitgereikt aan Jordy Buijs uit Hoofddorp. Met zijn Stichting Pestvrij Nederland en met zijn website - metpestenverpestjehet.nl - heeft hij zich op een bijzondere en positieve manier ingezet voor de samenleving in  Haarlemmermeer. Jordy gaat eveneens langs scholen en plaatsen waar mensen werken om voorlichting te geven en mensen duidelijk te maken wat voor impact pesten op iemands leven kan hebben.

september 2, 2014

Wethouder John Nederstigt heeft afgelopen maandagmiddag bij Sportpark Pioniers in Hoofddorp samen met Sportservice Haarlemmermeer het leerlingvolgsysteem bewegingsonderwijs gelanceerd....

HOOFDDORP - Wethouder John Nederstigt heeft afgelopen maandagmiddag bij Sportpark Pioniers in Hoofddorp samen met Sportservice Haarlemmermeer het leerlingvolgsysteem bewegingsonderwijs gelanceerd.