MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Rick & Rijk Weekendshow | 18:00 - 20:00
Share |

Content about Kaj Munk College

januari 27, 2018

Op 7 februari zullen 150 leerlingen van het Kaj Munk College een beeld krijgen van de impact en gevolgen van zinloos geweld......

Op 7 februari zullen 150 leerlingen van het Kaj Munk College een beeld krijgen van de impact en gevolgen van zinloos geweld.

Voorafgaand aan de hartverscheurende film Fataal vertellen Jasper en Ronnie hun verhaal.

Zij werden in april 2017 door een aantal jongeren mishandeld met een betonschaar. Zij hebben nog dagelijks te maken met de fysieke en mentale gevolgen.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis ontstond er de nodige media-aandacht, waaronder de hand-in-hand-actie die door politici werd opgepakt.

januari 25, 2018

Acht leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp doen met een zonneboot ook dit jaar mee aan de Young Solar Challenge...........

HOOFDDORP - Acht leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp doen met een zonneboot ook dit jaar mee aan de Young Solar Challenge. Vorig jaar werden zij zesde, maar dit jaar hebben ze de ambitie om eerste te worden. Voor diverse verbeteringen aan de boot - die nog niet worden prijsgegeven in verband met de concurrentie - is Roy van den Berk, verantwoordelijk voor de sponsoring, nog op zoek naar financiële hulp.

januari 10, 2018

Leerlingen van het Kaj Munk Technasium gaan maandag 15 en woensdag 17 januari in Badhoevedorp onderzoek doen naar welke kansen er zijn om van de grasvelden bij de Einsteinlaan en de Papegaaistraat echte parkjes te maken.....

HOOFDDORP - Leerlingen van het Kaj Munk Technasium gaan maandag 15 en woensdag 17 januari in Badhoevedorp onderzoek doen naar welke kansen er zijn om van de grasvelden bij de Einsteinlaan en de Papegaaistraat echte parkjes te maken.

Dat doen ze op uitnodiging van de dorpsraad. De opdracht aan de bijna 100 leerlingen, verdeeld over 26 teams, is om innovatieve ontwerpen te maken.

Die ontwerpen moeten passen bij wat huidige bewoners wensen, en daarnaast bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor toekomstige bewoners.

november 10, 2017

Op donderdag 30 november organiseert de gemeenteraad voor de tiende keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi.....

HAARLEMMERMEER - Op donderdag 30 november organiseert de gemeenteraad voor de tiende keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi.

juli 8, 2017

Wethouder Tom Horn neemt maandag in Hoofddorp de ontwerpvoorstellen voor Park21 in ontvangst van leerlingen van het Kaj Munk College......

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn neemt maandag in Hoofddorp de ontwerpvoorstellen voor Park21 in ontvangst van leerlingen van het Kaj Munk College.

Onder begeleiding van het Podium voor Architectuur hebben de leerlingen bij dit project de rol van landschapsarchitect op zich genomen.

Ze hadden zich daarbij verdiept in de opgave en een visie gevormd op het vraagstuk: “Ontwerp een unieke entree voor Park21 dat past bij de visie van het park en de gemeente Haarlemmermeer.”
 

juni 23, 2017

Briënne ten Napel wordt de nieuwe rector van het Kaj Munk College in Hoofddorp. Zij is nu conrector van het VWO op het Christelijk Lyceum Apeldoorn........

HOOFDDORP - Briënne ten Napel wordt de nieuwe rector van het Kaj Munk College in Hoofddorp.

Zij zal met ingang van 1 augustus de huidige rector Alle van Steenis opvolgen, die bestuursvoorzitter van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam wordt.

Ten Napel is nu conrector van het VWO op het Christelijk Lyceum Apeldoorn.

Volgens de benoemingscommissie van de Kaj Munk is zij enthousiast, communicatief en sociaal vaardig.

Briënne ten Napel begon haar onderwijsloopbaan als docent Nederlands.

mei 18, 2017

Wethouder Marjolein Steffens (Participatie) bracht vandaag een verrassingsbezoek aan Maco Combee, docent Onderzoek en Ontwerp aan het Technasium van het Kaj Munk College in Hoofddorp.........

HOOFDDORP – Wethouder Marjolein Steffens (Participatie) bracht vandaag een verrassingsbezoek aan Maco Combee, docent Onderzoek en Ontwerp aan het Technasium van het Kaj Munk College in Hoofddorp. Combee geldt als één der motoren achter de participatie in Haarlemmermeer. Hij staat erom bekend dat hij zijn leerlingen participatie met de paplepel in giet. Hij laat hen meedenken en meepraten over allerlei oplossingen voor de Haarlemmermeerse samenleving.

april 15, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water zal dinsdag in Hoofddorp het eerste exemplaar van het boek “Respect Estafette” in ontvangst nemen.....

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water zal dinsdag in Hoofddorp het eerste exemplaar van het boek “Respect Estafette” in ontvangst nemen.

Dit boek komt voort uit correspondentie van leerlingen van het Kaj Munk College met mensen die om verschillende redenen met discriminatie te maken hebben gehad.

Deze opdracht voor de leerlingen maakt deel uit van het project “Respect Estafette”.

De penvrienden met wie de leerlingen verhalen hebben uitgewisseld, zijn eveneens aanwezig bij de uitreiking van het boek.

april 1, 2017

Na een dienstverband van zes jaar verlaat rector Alle van Steenis per 1 augustus het Kaj Munk College in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Na een dienstverband van zes jaar verlaat rector Alle van Steenis per 1 augustus het Kaj Munk College in Hoofddorp.

Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt hij voorzitter van het college van bestuur van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam.

Van Steenis zegt met veel plezier terug te kijken op zijn werk als rector bij het Kaj Munk College, maar dat het nu weer tijd wordt voor een nieuwe uitdaging.

januari 23, 2017

De mavo-afdeling van het Kaj Munk College mag zich de komende drie jaar Excellent noemen.

HOOFDDORP – De mavo-afdeling van het Kaj Munk College mag zich de komende drie jaar Excellent noemen.

Op maandag 23 januari heeft de inspectie van het Onderwijs bekend gemaakt welke scholen het predicaat Excellente School 2016-2018 mochten ontvangen.

Om Excellent te worden moet de school naast goed onderwijs, ook op een bepaalde manier uitblinken.

De mavo-afdeling van het Kaj Munk College blinkt uit in talentontwikkeling en is hiermee de eerste school in Haarlemmermeer dat zich Excellent mag noemen.

januari 7, 2017

Leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp starten dinsdag met een educatieve opdracht over het klimaat- en waterbestendig maken van Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP – Leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp starten dinsdag met een educatieve opdracht over het klimaat- en waterbestendig maken van Haarlemmermeer.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid vraagt leerlingen hierbij om oplossingen voor problemen bij hevige regenbuien en hittestress.

Aanleiding voor deze opdracht zijn onder andere de afvoerproblemen bij hevige regenval in Haarlemmermeer door bebouwing en het steeds meer bestraten van tuinen.

De door leerlingen bedachte oplossingen zullen op 21 maart gepresenteerd worden.

september 9, 2016

Vrijdag 9 september, op de Dag van de Scheiding, lanceert Stichting Villa Pinedo de landelijke campagne ‘Niet Jouw Taak’. .....

HOOFDDORP - Vrijdag 9 september, op de Dag van de Scheiding, lanceert Stichting Villa Pinedo de landelijke campagne ‘Niet Jouw Taak’.
De Dag van de Scheiding krijgt een hoog Haarlemmermeers gehalte. Het Kaj Munk College in Hoofddorp is namelijk medeorganisator én de locatie van de aftrap van de campagne van Villa Pinedo.

juni 19, 2016

Maandag presenteren leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp hun oplossingen om de zogenaamde verstening in Haarlemmermeer tegen te gaan.....

HOOFDDORP – Maandag presenteren leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp hun oplossingen om de zogenaamde verstening in Haarlemmermeer tegen te gaan.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid had de leerlingen gevraagd om advies te geven over hoe bewoners van Haarlemmermeer gemotiveerd kunnen worden om hun leefomgeving klimaat-bewuster in te inrichten.

Aanleiding voor deze opdracht is de toenemende verstening in stedelijke gebieden waardoor vooral bij hevige regenval wateroverlast ontstaat omdat het water niet in de grond, maar in het riool terecht komt.

juni 15, 2016

Het Kaj Munk College in Hoofddorp heeft van het Ministerie van Onderwijs toestemming gekregen voor het nieuwe examenvak “technologie & toepassing”........

HOOFDDORP - Het Kaj Munk College heeft van het Ministerie van Onderwijs toestemming gekregen voor het nieuwe examenvak “technologie & toepassing”.

Mavoleerlingen van het college die gekozen hebben voor het profiel “bèta-design”, kunnen vanaf het komende schooljaar voor het eerst examen doen in dit vak.

Het vak technologie & toepassing werd al eerder onder de naam “onderzoek en ontwerp” aangeboden, maar nu is het ook een apart examenvak geworden.

december 31, 2015

Steeds meer leerlingen van het KMC gebruiken een dopper.......

HOOFDDORP - Als resultaat van een duurzaamheidswedstrijd gebruiken steeds meer leerlingen van het Kaj Munk College een 'vaste' drinkfles - een zgn Dopper - in plaats van wegwerpflesjes voor hun drinken.
Dit betekent een besparing van duizenden wegwerpflesjes per jaar.
In oktober vorig jaar werd leerlingen van het KMC gevraagd na te denken over oplossingen voor het almaar groeiende afvalprobleem. Hier rolden diverse bruikbare ideeën uit zoals het gebruik van broodtrommel en drinkbeker.

december 18, 2015

Vanmiddag om kwart over 12 zijn de vier leerlingen die vanaf dinsdagmiddag 72 uur waren opgesloten in een Glazen Huis op het binnenterrein van het Kaj Munk College in Hoofddorp bevrijd voor rector Alle van Steenis......

Vanmiddag om kwart over 12 zijn de vier leerlingen die vanaf dinsdagmiddag 72 uur waren opgesloten in een Glazen Huis op het binnenterrein van het Kaj Munk College in Hoofddorp bevrijd voor rector Alle van Steenis.

De actie “Students For Students” heeft 15.733 euro opgebracht.

KMC Radio met de VWO-leerlingen Pim Stokkel, Jaap Koopmans, Floris Cnossen en Alex Barros da Silva was 72 uur lang LIVE te horen via MeerRadio. De omroep had hiervoor vier dagen lang zendtijd beschikbaar gesteld.

december 16, 2015

Uit een onderzoek van Pestcheck.nl is gebleken dat het Kaj Munk College in Hoofddorp de school is waar in Nederland het minst gepest wordt..... 

HOOFDDORP – Uit een onderzoek van Pestcheck.nl is gebleken dat het Kaj Munk College in Hoofddorp de school is waar in Nederland het minst gepest wordt.

Afgelopen maandag kreeg de school hiervoor de prijs uitgereikt.

De Pest Check is voor en door jongeren en wordt georganiseerd door de Stichting KIKID.

In de Week tegen het Pesten werden alle jongeren in Nederland gevraagd om een zogenaamde Pest Check in te vullen.

Daarbij bleek dat het Kaj Munk College als beste met pestgedrag omgaat.

Bron: Dichtbij.nl
 

november 25, 2015

Donderdag 26 november wordt voor de achtste keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi in Hoofddorp gehouden..... 

HOOFDDORP – Donderdag 26 november wordt voor de achtste keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi in Hoofddorp gehouden.

Naast het Haarlemmermeer Lyceum, het Herbert Vissers College, de KSH en het Kaj Munk College, doet dit jaar ook het Nova College mee.

In vier poules debatteren in totaal zestien teams van deze scholen om zich hierna één jaar lang de beste debaters van Haarlemmermeer te mogen noemen.

Het toernooi in het Raadhuis begint om 10.30 uur en de finale zal om 15.00 uur plaatsvinden.

oktober 29, 2015

Vrijdag 30 oktober presenteren leerlingen van het Kaj Munk College hun ontwerp voor een bruisend Cultuurplein in Hoofddorp ......

HOOFDDORP - Vrijdag 30 oktober presenteren leerlingen van het Kaj Munk College hun ontwerp voor een bruisend Cultuurplein in Hoofddorp .

De presentatie van hun “Plein van de toekomst” wordt om 15.00 uur door cultuurwethouder Derk Reneman geopend in de Podiumzaal van Het Cultuurgebouw.

Het Raadhuisplein moet straks een belangrijke centrale plek worden tussen het centrum en station, terwijl de bestuurders van Het Cultuurgebouw hierbij een bruisend Cultuurplein willen.

september 20, 2015

Drie enthousiaste 5e jaar technasium-leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp gaan een groen en ´eetbaar´Hoofddorp Centrum ontwerpen......

HOOFDDORP – Drie enthousiaste 5e jaar technasium-leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp gaan een groen en ´eetbaar´Hoofddorp Centrum ontwerpen.

Als kinderen van een Haarlemmermeers hoveniers- agrarisch bedrijf lijkt deze opdracht de leerlingen Kim en Mike Schneider en Niels Könst op het lijf geschreven.

Centrummanager Sonja Olthuis verstrekte namens de Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp deze opdracht dan ook graag aan het drietal.

april 3, 2015

Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil de connecties met technasiumscholen zoals het Kaj Munk College in Hoofddorp intensiveren......

HOOFDDORP – De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil de connecties met technasiumscholen zoals het Kaj Munk College in Hoofddorp intensiveren.Leerlingen van technasia kunnen komende jaren bij docenten van de HvA terecht voor advies en ze mogen ook gebruik maken van de onderwijsfaciliteiten die de hogeschool biedt.Op donderdag wordt hiertoe in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen HvA en vertegenwoordigers van 25 technasiumsccholen, zoals het Kaj Munk College uit Hoofddorp.

Bron: Haarlems Dagblad

februari 6, 2015

Schrijver Alex Boogers heeft woensdag een bezoek gebracht aan het Kaj Munk College in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Schrijver Alex Boogers heeft woensdag een bezoek gebracht aan het Kaj Munk College in Hoofddorp. Leerlingen die zijn boeken hadden gelezen mochten hem vragen stellen. Ter sprake kwam waarom Boogers nog niet echt is doorgebroken, terwijl hij wel vaak lovende recensies oogst. Boogers gaf aan dat hij al jaren gewoon zijn eigen weg gaat in de literaire wereld. Verder wil hij de leerlingen meegeven dat erkenning niet perse valt af te lezen uit het aantal euro’s op je bankrekening.

november 13, 2014

Bij Pier K en in de hal van het raadhuis presenteerden leerlingen van het Kaj Munk College afgelopen vrijdag het project 'Restruimte'.........

HOOFDDORP - Bij Pier K en in de hal van het raadhuis presenteerden leerlingen van het Kaj Munk College afgelopen vrijdag het project 'Restruimte' met ideeën om het Raadhuisplein beter te benutten en gezelliger te maken.
In opdracht van het Cultuurgebouw, het Podium voor Architectuur en Pier K maakten zeven groepen leerlingen een presentatie en een maquette.
De leerlingen maakten een filmpje op en rond het Raadhuisplein waarin mensen naar hun mening werd gevraagd en voegden hun eigen ideeën toe.

oktober 22, 2014

Leerlingen van Kaj Munk presenteren dinsdagmiddag 28 oktober bij Pier K in Het Cultuurgebouw hun ontwerpvoorstellen voor ongebruikte kantoorruimten aan de Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Leerlingen van Kaj Munk presenteren dinsdagmiddag 28 oktober bij Pier K in Het Cultuurgebouw hun ontwerpvoorstellen voor ongebruikte kantoorruimten aan de Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp.

Naar aanleiding van diverse onderzoeksvragen zijn door de leerlingen ontwerpvoorstellen gemaakt.

Voorafgaand aan de opening van de expositie presenteren de leerlingen hun onderzoeksresultaten aan de hand van een 3D-model en een maquette.

De opdrachtgevers van dit project zijn Sportservice Haarlemmermeer en Podium voor Architectuur.