MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Koninklijke Marechaussee

januari 17, 2018

De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft woensdagochtend een 52-jarige man aangehouden die nog ruim 178.000 euro moet betalen..........

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft woensdagochtend een 52-jarige man aangehouden die nog ruim 178.000 euro moet betalen vanwege een openstaand vonnis.

januari 12, 2018

Luchtvaartmaatschappijen worden vanaf medio 2018 verplicht hun reizigersgegevens af te staan aan de nieuwe Passagiersinformatie-eenheid Nederland.....

DEN HAAG - Luchtvaartmaatschappijen worden vanaf medio 2018 verplicht hun reizigersgegevens af te staan aan de nieuwe Passagiersinformatie-eenheid Nederland (Pi-NL). Deze eenheid wordt ondergebracht bij de Koninklijke Marechaussee.

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft het wetsvoorstel, dat de Nederlandse invulling is van een Europese maatregel, dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het doel hiervan is terrorisme en criminaliteit tegen te gaan.

januari 12, 2018

De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.
Volgens de Raad van State heeft de vrouw stempels op een aantal visumbladen in haar paspoort onleesbaar gemaakt om zodoende haar reisgedrag te maskeren. Het gaat hierbij om stempels van de Verenigde Arabische Emiraten en het geboorteland Egypte van de vrouw.

augustus 11, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft afgelopen weekend een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen weekend op de luchthaven een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.

De Nederlander, afkomstig van een vlucht uit Canada, werd bij zijn inreis gecontroleerd door de Marechaussee. Bij deze controle bleek de man veroordeeld te zijn tot een gevangenisstraf van 3.650 dagen voor een delict uit de Opiumwet.

De man is hierop meteen aangehouden en ingesloten.

 

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij Schiphol tientallen automobilisten gecontroleerd.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij de luchthaven tientallen automobilisten gecontroleerd.

Bij de controle werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het ontbreken van de kentekenplaat, het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs. Daarnaast nam de Belastingdienst 18 voertuigen in beslag en werden meerdere openstaande vorderingen geïnd.
Van één bestuurder werd het rijbewijs ingenomen.

juli 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.
De 38-jarige man had het geld verdiend met criminele activiteiten en moest dat na een rechterlijke uitspraak afstaan.

Als de man de boete niet betaalt, moet hij maximaal 540 dagen de cel in tot hij alsnog met het geld over de brug komt.

Bron: nu.nl.

april 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft woensdagochtend een 30-jarige Rus aangehouden, omdat hij internationaal gesignaleerd stond.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagochtend op de luchthaven een 30-jarige Rus aangehouden, omdat hij internationaal gesignaleerd stond.
De Belgische justitie verdenkt de man van moord en heeft om zijn overleving gevraagd.

De verdachte zat in een voertuig te wachten voor Schiphol toen marechaussees hem staande hielden voor een controle. Bij het raadplegen van de opsporingssystemen bleek dat de man in België wordt gezocht in verband met een moord.

april 7, 2017

Een vrouw uit Estland is eerder deze week op Schiphol aangehouden met drie goudstaven van elk een kilo in haar handbagage.....

SCHIPHOL - Een vrouw uit Estland is eerder deze week op de luchthaven aangehouden met drie goudstaven van elk een kilo in haar handbagage. Zij had het Zwitserse goud naar eigen zeggen “van een vriend gekregen”.

De douane vond die verklaring niet overtuigend en schakelde de marechaussee in. Deze hield de 40-jarige Estse aan op verdenking van witwasserij.

februari 24, 2017

De marechaussee heeft woensdagavond op Schiphol een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had een bijzondere opsporingsambtenaar beledigd.....

SCHIPHOL - De marechaussee heeft woensdagavond op de luchthaven een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had een bijzondere opsporingsambtenaar beledigd.

februari 1, 2017

De marechaussee heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Hengelo aangehouden voor het doen van een valse bommelding.......

SCHIPHOL - De marechaussee heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Hengelo aangehouden voor het doen van een valse bommelding.De man zou naar Scandinavië reizen maar werd ingerekend en later met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Verkeer richting de luchthaven ondervond hinder van de bommelding omdat het extra streng gecontroleerd werd. Volgens een woordvoerder van de marechaussee hebben de reizigers op Schiphol zelf niets meegekregen van het incident.

De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Bron: Haarlems Dagblad

januari 10, 2017

Er lopen te weinig marechaussees op Schiphol..... 

SCHIPHOL – Er lopen te weinig marechaussees op Schiphol.

Volgens Schiphol-directeur Jos Nijhuis heeft de luchthaven een tekort van vierhonderd of vijfhonderd man voor goede beveiliging van het vliegveld.

Er zijn nu net zoveel marechaussees als in 2008 en 2009, terwijl zowel de terreurdreiging als het aantal passagiers flink is toegenomen.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie liet onlangs weten dat dit jaar zomer 135 extra marechaussees worden ingezet voor de bewaking van de luchthaven.

januari 5, 2017

Een 14-jarige jongen uit Lent is woensdagavond op Schiphol aangehouden voor het bezit van een stroomstootwapen en vals geld.....

SCHIPHOL - Een 14-jarige jongen uit Lent is woensdagavond op de luchthaven aangehouden voor het bezit van een stroomstootwapen en vals geld. De jongen kwam terug uit Turkije.

Medewerkers van de douane vonden bij de jongen een op een zaklamp gelijkend voorwerp, dat bij nader onderzoek een stroomstootwapen bleek te zijn. 

januari 4, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag tijdens een controle bij Schiphol een nepwapen aangetroffen in een auto......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag tijdens een controle bij Schiphol een nepwapen aangetroffen in een auto. Dat gebeurde tijdens een controle in het kader van de Wet Wapen en Munitie. Het gaat om een imitatiewapen met een felgroene kleur. De Marechaussee heeft een persoon aangehouden.

Bron: Haarlems Dagblad

december 6, 2016

Een man op Schiphol dacht maandagochtend weg te komen met 55 valse briefjes van 500 euro in zijn onderbroek.....

SCHIPHOL – Een man op Schiphol dacht maandagochtend weg te komen met 55 valse briefjes van 500 euro in zijn onderbroek.

De Koninklijke Marechaussee vond dat de man zich verdacht gedroeg en bij de nader onderzoek werden de valse biljetten gevonden.

De verdachte is aangehouden en heeft een dagvaarding gekregen.

De briefjes zijn door de marechaussee in beslag genomen.

december 1, 2016

Op de luchthaven Schiphol is woensdag een controleactie gehouden om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en ronselaars aan te pakken.....

SCHIPHOL - Op de nationale luchthaven is woensdag een controleactie gehouden om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en ronselaars aan te pakken. De controle was een gezamenlijke actie van de gemeente Haarlemmermeer, de Koninklijke Marechaussee en de Inspectie Leefomgeving en Transport.
Tijdens de handhavingsactie werden 11 taxi’s gecontroleerd.

De marechaussee schreef 3 processen verbaal uit voor verkeersovertredingen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.
De gemeentelijke handhavers schreven 16 parkeerboetes uit.

november 10, 2016

Op Schiphol is dinsdag een 25-jarige man uit Lelystad aangehouden.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is dinsdag een 25-jarige man uit Lelystad aangehouden.

Tijdens een controle werd in de bagage van de verdachte, die met een vlucht uit Curaçao het land binnenkwam, vier paar sportschoenen gevonden waarin in totaal één kilo cocaïne verborgen zat.

De verdachte zit vast; de drugs zijn in beslag genomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.

november 4, 2016

Donderdag is er een controleactie op de luchthaven Schiphol geweest om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en –ronselaars aan te pakken.....

SCHIPHOL - Donderdag is er een controleactie op de luchthaven Schiphol geweest om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en –ronselaars aan te pakken.
De controle is een gezamenlijke actie van de gemeente Haarlemmermeer, de Koninklijke Marechaussee en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Deze controles worden de komende tijd regelmatig herhaald.

oktober 20, 2016

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft maandag een 25-jarige Italiaan aangehouden, nadat hij insinueerde het vliegtuig te willen neerhalen waarmee hij zou gaan vliegen.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft maandag een 25-jarige Italiaan aangehouden, nadat deze insinueerde het vliegtuig te willen neerhalen waarmee hij zou gaan vliegen. Dit maakte de marechaussee woensdag bekend.

september 14, 2016

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag bekendgemaakt dat afgelopen donderdag op Schiphol een 40-jarige man uit Curaçao is aangehouden op verdenking van drugssmokkel......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag bekendgemaakt dat afgelopen donderdag op Schiphol een 40-jarige man uit Curaçao is aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Volgens de Marechaussee werd de verdachte bij aankomst op Schiphol door de Douane gecontroleerd, waarbij ook zijn scootmobiel werd onderzocht.

Het was de Douane namelijk opgevallen dat de banden van de scootmobiel een afwijking vertoonde.

augustus 26, 2016

Een 64-jarige Nederlandse piloot is woensdag op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee omdat hij onder invloed was van alcohol......

SCHIPHOL - Een 64-jarige Nederlandse piloot is woensdag op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee omdat hij onder invloed was van alcohol.
De piloot liep op Schiphol langs een beveiligingsmedewerker. Zij rook alcohol en waarschuwde direct de marechaussee die op dat moment bezig was met een paspoortcontrole.

Er werd bij onderzoek 255 ugl gemeten, iets meer dan 0,57 promille, waarop de man werd aangehouden. De piloot zou vliegen naar een bestemming in Turkije.

De zaak is overgedragen aan de luchtvaartpolitie.

augustus 19, 2016

Een deel van de extra veiligheidsmaatregelen op en rond Schiphol werd in de loop van donderdagavond teruggeschroefd......

SCHIPHOL - Een deel van de extra veiligheidsmaatregelen op en rond Schiphol werd in de loop van donderdagavond teruggeschroefd.

De driehoek - gemeente, justitie en marechaussee/politie - in Haarlemmermeer heeft dat besloten na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

augustus 15, 2016

Door de aanhoudende controles op de A4 rond Schiphol ontstaan nog steeds files......

SCHIPHOL - Door de aanhoudende controles op de A4 rond Schiphol ontstaan nog steeds files.

Sommige reizigers kiezen ervoor om de tocht naar het vliegveld wandelend voort te zetten.

Volgens de VID riskeren deze vluchtstrooklopers een boete van 110 euro.

Rond Schiphol gelden sinds enige tijd verscherpte veiligheidsmaatregelen.

De marechaussee controleert intensief.

Bron: Haarlem Dagblad
 

augustus 12, 2016

Het aantal noodpaspoorten dat op de nationale luchthaven wordt afgegeven, wordt dit jaar weer hoger dan het vorig jaar.....

SCHIPHOL - Het aantal noodpaspoorten dat op de nationale luchthaven wordt afgegeven, wordt dit jaar weer hoger dan het vorig jaar. Dit heeft de Koninklijke Marechaussee eerder deze week aan omroep BNR gezegd.

Tot en met juni werden al meer dan 4100 van die reisdocumenten uitgegeven. Daar komen de drukke zomermaanden en de kerstperiode nog bij. De marechaussee verwacht daarom dat het aantal van 8600, dat vorig jaar werd uitgegeven, voorbijgestreefd gaat worden.

De afgelopen twee jaar ging het aantal noodpaspoorten al met 9 procent omhoog.

augustus 2, 2016

Door onderbezetting en hoge werkdruk heeft de Koninklijke Marechaussee het momenteel moeilijk om Schiphol te beveiligen.....

SCHIPHOL – Door onderbezetting en hoge werkdruk heeft de Koninklijke Marechaussee het momenteel moeilijk om Schiphol te beveiligen.

Volgens voorzitter Ton de Zeeuw van de vakbond Marechausseevereniging houden de medewerkers van de Marechaussee dit niet heel lang meer vol.

Naast hun werkzaamheden op Schiphol moet de Marechaussee vanwege de terreurdreiging nu ook het Binnenhof en Joodse gebouwen beveiligen.