MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Koninklijke Marechaussee

juli 14, 2018

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet......

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet. Nu werken politie en marechaussee samen met het leger, maar Defensie zegt dat reservisten heel goed kunnen invallen, zodat de beroepsmilitairen tijd hebben voor ander werk. Defensie benadrukt dat het verlenen van militaire bijstand voor het handhaven van de openbare orde een van de taken is van de Nationale Reserve.

mei 22, 2018

Een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole op Schiphol heeft dinsdagmorgen voor lange wachttijden gezorgd....

SCHIPHOL - Een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole op Schiphol heeft dinsdagmorgen voor lange wachttijden gezorgd. Door de storing werkten de poortjes niet waar reizigingers zelf hun paspoort kunnen scannen.

De marechaussee heeft erg veel moeite gedaan om iedereen toch zo snel mogelijk langs de douane te krijgen.
Volgens een woordvoerder van de luchthaven duur de storing zo’n twee uren. Over de oorzaak van de storing kon nog niets worden gezegd.

Bron: luchtvaartnieuws.nl
 

mei 19, 2018

De marechaussees die eind vorig jaar hebben geschoten op een man die op Schiphol Plaza paniek veroorzaakte, hebben rechtmatig gehandeld.....

De marechaussees die eind vorig jaar hebben geschoten op een man die op Schiphol Plaza paniek veroorzaakte, hebben rechtmatig gehandeld.

Het was noodweer zegt het Openbaar Ministerie na onderzoek door de Rijksrecherche.

Een 29-jarige man zwaaide in december 2017 met een hamer richting passagiers en sloeg ermee op een glazen toegangsdeur van de marechausseepost.

Volgens het OM klonk dat alsof er werd geschoten en kon de marechaussee aannemen dat er een levensbedreigende situatie was.

mei 10, 2018

De Marechausseevereniging heeft bij NHnieuws gewaarschuwd dat er marechaussees ontslag zullen nemen.....

SCHIPHOL - De Marechausseevereniging heeft bij NHnieuws gewaarschuwd dat er marechaussees ontslag zullen nemen, als het inzetten van burgers voor de grensbewaking op de luchthavens doorgaat.

De Koninklijke Marechaussee wil 120 burgers tijdens drukke vakantieperiodes paspoorten laten controleren, zodat wachtrijen verkort kunnen worden. Zij krijgen daarvoor een korte opleiding.

mei 8, 2018

Het omstreden besluit om auto- en treinreizigers naar Schiphol tegen te houden vanwege de stroomstoring vorige week, nam de Koninklijke Marechaussee op eigen houtje.....

HOOFDDORP - Het omstreden besluit om auto- en treinreizigers naar Schiphol tegen te houden vanwege de stroomstoring vorige week, nam de Koninklijke Marechaussee op eigen houtje.
Dat schrijft burgemeester Onno Hoes aan de gemeenteraad.

Hoes is als burgemeester het bevoegd gezag dat dit soort besluiten eigenlijk moet nemen, maar hij was slechts op de hoogte gebracht van de afsluitingen. Uitgezocht wordt nu of de luchthaven en de Marechaussee een fout hebben gemaakt.

maart 19, 2018

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol twee mannen aangehouden als verdachten van oplichting en valsheid in geschrifte......

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol twee mannen aangehouden als verdachten van oplichting en valsheid in geschrifte.

De mannen, een 51 jarige Nigeriaan en een 64 jarige Nederlander, werden aangehouden op heterdaad bij de overdracht van geld.

Bij de Koninklijke Marechaussee was melding gedaan van mogelijke oplichting.

De melder was via email benaderd dat hij een erfenis had gekregen van een onbekend familielid uit Togo.

maart 8, 2018

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Schiphol een 33-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij nog een celstraf moet uitzitten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Schiphol een 33-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij nog een celstraf moet uitzitten.
De man was op de luchthaven omdat hij van plan was naar Suriname te vliegen.

Bij het controleren van zijn paspoort ontdekte de marechaussee dat de man nog 540 dagen gevangenisstraf moet uitzitten.
De man is aangehouden en zit vast. Waarvoor hij de celstraf heeft gekregen, is niet bekend.

januari 18, 2018

Naar nu bekend werd zijn vrijdagmiddag op Schiphol twee Syriëgangers aangehouden............

SCHIPHOL – Naar nu bekend werd zijn vrijdagmiddag op Schiphol twee Syriëgangers aangehouden. Tegen beiden liep een internationaal aanhoudingsbevel, zij worden verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie. De twee kwamen uit Turkije en werden begeleid door de marechaussee. De man vertrok in 2013 uit Nederland om deel te nemen aan de gewapende strijd en de vrouw verbleef twee maal in het Midden-Oosten. Zij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor twee weken vastgezet. De man wordt vrijdag voorgeleid.

januari 17, 2018

De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft woensdagochtend een 52-jarige man aangehouden die nog ruim 178.000 euro moet betalen..........

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft woensdagochtend een 52-jarige man aangehouden die nog ruim 178.000 euro moet betalen vanwege een openstaand vonnis.

januari 12, 2018

Luchtvaartmaatschappijen worden vanaf medio 2018 verplicht hun reizigersgegevens af te staan aan de nieuwe Passagiersinformatie-eenheid Nederland.....

DEN HAAG - Luchtvaartmaatschappijen worden vanaf medio 2018 verplicht hun reizigersgegevens af te staan aan de nieuwe Passagiersinformatie-eenheid Nederland (Pi-NL). Deze eenheid wordt ondergebracht bij de Koninklijke Marechaussee.

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft het wetsvoorstel, dat de Nederlandse invulling is van een Europese maatregel, dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het doel hiervan is terrorisme en criminaliteit tegen te gaan.

januari 12, 2018

De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.
Volgens de Raad van State heeft de vrouw stempels op een aantal visumbladen in haar paspoort onleesbaar gemaakt om zodoende haar reisgedrag te maskeren. Het gaat hierbij om stempels van de Verenigde Arabische Emiraten en het geboorteland Egypte van de vrouw.

augustus 11, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft afgelopen weekend een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen weekend op de luchthaven een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.

De Nederlander, afkomstig van een vlucht uit Canada, werd bij zijn inreis gecontroleerd door de Marechaussee. Bij deze controle bleek de man veroordeeld te zijn tot een gevangenisstraf van 3.650 dagen voor een delict uit de Opiumwet.

De man is hierop meteen aangehouden en ingesloten.

 

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij Schiphol tientallen automobilisten gecontroleerd.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij de luchthaven tientallen automobilisten gecontroleerd.

Bij de controle werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het ontbreken van de kentekenplaat, het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs. Daarnaast nam de Belastingdienst 18 voertuigen in beslag en werden meerdere openstaande vorderingen geïnd.
Van één bestuurder werd het rijbewijs ingenomen.

juli 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.
De 38-jarige man had het geld verdiend met criminele activiteiten en moest dat na een rechterlijke uitspraak afstaan.

Als de man de boete niet betaalt, moet hij maximaal 540 dagen de cel in tot hij alsnog met het geld over de brug komt.

Bron: nu.nl.

april 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft woensdagochtend een 30-jarige Rus aangehouden, omdat hij internationaal gesignaleerd stond.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagochtend op de luchthaven een 30-jarige Rus aangehouden, omdat hij internationaal gesignaleerd stond.
De Belgische justitie verdenkt de man van moord en heeft om zijn overleving gevraagd.

De verdachte zat in een voertuig te wachten voor Schiphol toen marechaussees hem staande hielden voor een controle. Bij het raadplegen van de opsporingssystemen bleek dat de man in België wordt gezocht in verband met een moord.

april 7, 2017

Een vrouw uit Estland is eerder deze week op Schiphol aangehouden met drie goudstaven van elk een kilo in haar handbagage.....

SCHIPHOL - Een vrouw uit Estland is eerder deze week op de luchthaven aangehouden met drie goudstaven van elk een kilo in haar handbagage. Zij had het Zwitserse goud naar eigen zeggen “van een vriend gekregen”.

De douane vond die verklaring niet overtuigend en schakelde de marechaussee in. Deze hield de 40-jarige Estse aan op verdenking van witwasserij.

februari 24, 2017

De marechaussee heeft woensdagavond op Schiphol een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had een bijzondere opsporingsambtenaar beledigd.....

SCHIPHOL - De marechaussee heeft woensdagavond op de luchthaven een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had een bijzondere opsporingsambtenaar beledigd.

februari 1, 2017

De marechaussee heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Hengelo aangehouden voor het doen van een valse bommelding.......

SCHIPHOL - De marechaussee heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Hengelo aangehouden voor het doen van een valse bommelding.De man zou naar Scandinavië reizen maar werd ingerekend en later met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Verkeer richting de luchthaven ondervond hinder van de bommelding omdat het extra streng gecontroleerd werd. Volgens een woordvoerder van de marechaussee hebben de reizigers op Schiphol zelf niets meegekregen van het incident.

De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Bron: Haarlems Dagblad

januari 10, 2017

Er lopen te weinig marechaussees op Schiphol..... 

SCHIPHOL – Er lopen te weinig marechaussees op Schiphol.

Volgens Schiphol-directeur Jos Nijhuis heeft de luchthaven een tekort van vierhonderd of vijfhonderd man voor goede beveiliging van het vliegveld.

Er zijn nu net zoveel marechaussees als in 2008 en 2009, terwijl zowel de terreurdreiging als het aantal passagiers flink is toegenomen.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie liet onlangs weten dat dit jaar zomer 135 extra marechaussees worden ingezet voor de bewaking van de luchthaven.

januari 5, 2017

Een 14-jarige jongen uit Lent is woensdagavond op Schiphol aangehouden voor het bezit van een stroomstootwapen en vals geld.....

SCHIPHOL - Een 14-jarige jongen uit Lent is woensdagavond op de luchthaven aangehouden voor het bezit van een stroomstootwapen en vals geld. De jongen kwam terug uit Turkije.

Medewerkers van de douane vonden bij de jongen een op een zaklamp gelijkend voorwerp, dat bij nader onderzoek een stroomstootwapen bleek te zijn. 

januari 4, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag tijdens een controle bij Schiphol een nepwapen aangetroffen in een auto......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag tijdens een controle bij Schiphol een nepwapen aangetroffen in een auto. Dat gebeurde tijdens een controle in het kader van de Wet Wapen en Munitie. Het gaat om een imitatiewapen met een felgroene kleur. De Marechaussee heeft een persoon aangehouden.

Bron: Haarlems Dagblad

december 6, 2016

Een man op Schiphol dacht maandagochtend weg te komen met 55 valse briefjes van 500 euro in zijn onderbroek.....

SCHIPHOL – Een man op Schiphol dacht maandagochtend weg te komen met 55 valse briefjes van 500 euro in zijn onderbroek.

De Koninklijke Marechaussee vond dat de man zich verdacht gedroeg en bij de nader onderzoek werden de valse biljetten gevonden.

De verdachte is aangehouden en heeft een dagvaarding gekregen.

De briefjes zijn door de marechaussee in beslag genomen.

december 1, 2016

Op de luchthaven Schiphol is woensdag een controleactie gehouden om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en ronselaars aan te pakken.....

SCHIPHOL - Op de nationale luchthaven is woensdag een controleactie gehouden om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en ronselaars aan te pakken. De controle was een gezamenlijke actie van de gemeente Haarlemmermeer, de Koninklijke Marechaussee en de Inspectie Leefomgeving en Transport.
Tijdens de handhavingsactie werden 11 taxi’s gecontroleerd.

De marechaussee schreef 3 processen verbaal uit voor verkeersovertredingen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.
De gemeentelijke handhavers schreven 16 parkeerboetes uit.

november 10, 2016

Op Schiphol is dinsdag een 25-jarige man uit Lelystad aangehouden.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is dinsdag een 25-jarige man uit Lelystad aangehouden.

Tijdens een controle werd in de bagage van de verdachte, die met een vlucht uit Curaçao het land binnenkwam, vier paar sportschoenen gevonden waarin in totaal één kilo cocaïne verborgen zat.

De verdachte zit vast; de drugs zijn in beslag genomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.