MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Koninklijke Marechaussee

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij Schiphol tientallen automobilisten gecontroleerd.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij de luchthaven tientallen automobilisten gecontroleerd.

Bij de controle werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het ontbreken van de kentekenplaat, het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs. Daarnaast nam de Belastingdienst 18 voertuigen in beslag en werden meerdere openstaande vorderingen geïnd.
Van één bestuurder werd het rijbewijs ingenomen.

juli 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.
De 38-jarige man had het geld verdiend met criminele activiteiten en moest dat na een rechterlijke uitspraak afstaan.

Als de man de boete niet betaalt, moet hij maximaal 540 dagen de cel in tot hij alsnog met het geld over de brug komt.

Bron: nu.nl.

april 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft woensdagochtend een 30-jarige Rus aangehouden, omdat hij internationaal gesignaleerd stond.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagochtend op de luchthaven een 30-jarige Rus aangehouden, omdat hij internationaal gesignaleerd stond.
De Belgische justitie verdenkt de man van moord en heeft om zijn overleving gevraagd.

De verdachte zat in een voertuig te wachten voor Schiphol toen marechaussees hem staande hielden voor een controle. Bij het raadplegen van de opsporingssystemen bleek dat de man in België wordt gezocht in verband met een moord.

april 7, 2017

Een vrouw uit Estland is eerder deze week op Schiphol aangehouden met drie goudstaven van elk een kilo in haar handbagage.....

SCHIPHOL - Een vrouw uit Estland is eerder deze week op de luchthaven aangehouden met drie goudstaven van elk een kilo in haar handbagage. Zij had het Zwitserse goud naar eigen zeggen “van een vriend gekregen”.

De douane vond die verklaring niet overtuigend en schakelde de marechaussee in. Deze hield de 40-jarige Estse aan op verdenking van witwasserij.

februari 24, 2017

De marechaussee heeft woensdagavond op Schiphol een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had een bijzondere opsporingsambtenaar beledigd.....

SCHIPHOL - De marechaussee heeft woensdagavond op de luchthaven een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had een bijzondere opsporingsambtenaar beledigd.

februari 1, 2017

De marechaussee heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Hengelo aangehouden voor het doen van een valse bommelding.......

SCHIPHOL - De marechaussee heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Hengelo aangehouden voor het doen van een valse bommelding.De man zou naar Scandinavië reizen maar werd ingerekend en later met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Verkeer richting de luchthaven ondervond hinder van de bommelding omdat het extra streng gecontroleerd werd. Volgens een woordvoerder van de marechaussee hebben de reizigers op Schiphol zelf niets meegekregen van het incident.

De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Bron: Haarlems Dagblad

januari 10, 2017

Er lopen te weinig marechaussees op Schiphol..... 

SCHIPHOL – Er lopen te weinig marechaussees op Schiphol.

Volgens Schiphol-directeur Jos Nijhuis heeft de luchthaven een tekort van vierhonderd of vijfhonderd man voor goede beveiliging van het vliegveld.

Er zijn nu net zoveel marechaussees als in 2008 en 2009, terwijl zowel de terreurdreiging als het aantal passagiers flink is toegenomen.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie liet onlangs weten dat dit jaar zomer 135 extra marechaussees worden ingezet voor de bewaking van de luchthaven.

januari 5, 2017

Een 14-jarige jongen uit Lent is woensdagavond op Schiphol aangehouden voor het bezit van een stroomstootwapen en vals geld.....

SCHIPHOL - Een 14-jarige jongen uit Lent is woensdagavond op de luchthaven aangehouden voor het bezit van een stroomstootwapen en vals geld. De jongen kwam terug uit Turkije.

Medewerkers van de douane vonden bij de jongen een op een zaklamp gelijkend voorwerp, dat bij nader onderzoek een stroomstootwapen bleek te zijn. 

januari 4, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag tijdens een controle bij Schiphol een nepwapen aangetroffen in een auto......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag tijdens een controle bij Schiphol een nepwapen aangetroffen in een auto. Dat gebeurde tijdens een controle in het kader van de Wet Wapen en Munitie. Het gaat om een imitatiewapen met een felgroene kleur. De Marechaussee heeft een persoon aangehouden.

Bron: Haarlems Dagblad

december 6, 2016

Een man op Schiphol dacht maandagochtend weg te komen met 55 valse briefjes van 500 euro in zijn onderbroek.....

SCHIPHOL – Een man op Schiphol dacht maandagochtend weg te komen met 55 valse briefjes van 500 euro in zijn onderbroek.

De Koninklijke Marechaussee vond dat de man zich verdacht gedroeg en bij de nader onderzoek werden de valse biljetten gevonden.

De verdachte is aangehouden en heeft een dagvaarding gekregen.

De briefjes zijn door de marechaussee in beslag genomen.

december 1, 2016

Op de luchthaven Schiphol is woensdag een controleactie gehouden om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en ronselaars aan te pakken.....

SCHIPHOL - Op de nationale luchthaven is woensdag een controleactie gehouden om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en ronselaars aan te pakken. De controle was een gezamenlijke actie van de gemeente Haarlemmermeer, de Koninklijke Marechaussee en de Inspectie Leefomgeving en Transport.
Tijdens de handhavingsactie werden 11 taxi’s gecontroleerd.

De marechaussee schreef 3 processen verbaal uit voor verkeersovertredingen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.
De gemeentelijke handhavers schreven 16 parkeerboetes uit.

november 10, 2016

Op Schiphol is dinsdag een 25-jarige man uit Lelystad aangehouden.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is dinsdag een 25-jarige man uit Lelystad aangehouden.

Tijdens een controle werd in de bagage van de verdachte, die met een vlucht uit Curaçao het land binnenkwam, vier paar sportschoenen gevonden waarin in totaal één kilo cocaïne verborgen zat.

De verdachte zit vast; de drugs zijn in beslag genomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.

november 4, 2016

Donderdag is er een controleactie op de luchthaven Schiphol geweest om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en –ronselaars aan te pakken.....

SCHIPHOL - Donderdag is er een controleactie op de luchthaven Schiphol geweest om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en –ronselaars aan te pakken.
De controle is een gezamenlijke actie van de gemeente Haarlemmermeer, de Koninklijke Marechaussee en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Deze controles worden de komende tijd regelmatig herhaald.

oktober 20, 2016

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft maandag een 25-jarige Italiaan aangehouden, nadat hij insinueerde het vliegtuig te willen neerhalen waarmee hij zou gaan vliegen.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft maandag een 25-jarige Italiaan aangehouden, nadat deze insinueerde het vliegtuig te willen neerhalen waarmee hij zou gaan vliegen. Dit maakte de marechaussee woensdag bekend.

september 14, 2016

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag bekendgemaakt dat afgelopen donderdag op Schiphol een 40-jarige man uit Curaçao is aangehouden op verdenking van drugssmokkel......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag bekendgemaakt dat afgelopen donderdag op Schiphol een 40-jarige man uit Curaçao is aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Volgens de Marechaussee werd de verdachte bij aankomst op Schiphol door de Douane gecontroleerd, waarbij ook zijn scootmobiel werd onderzocht.

Het was de Douane namelijk opgevallen dat de banden van de scootmobiel een afwijking vertoonde.

augustus 26, 2016

Een 64-jarige Nederlandse piloot is woensdag op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee omdat hij onder invloed was van alcohol......

SCHIPHOL - Een 64-jarige Nederlandse piloot is woensdag op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee omdat hij onder invloed was van alcohol.
De piloot liep op Schiphol langs een beveiligingsmedewerker. Zij rook alcohol en waarschuwde direct de marechaussee die op dat moment bezig was met een paspoortcontrole.

Er werd bij onderzoek 255 ugl gemeten, iets meer dan 0,57 promille, waarop de man werd aangehouden. De piloot zou vliegen naar een bestemming in Turkije.

De zaak is overgedragen aan de luchtvaartpolitie.

augustus 19, 2016

Een deel van de extra veiligheidsmaatregelen op en rond Schiphol werd in de loop van donderdagavond teruggeschroefd......

SCHIPHOL - Een deel van de extra veiligheidsmaatregelen op en rond Schiphol werd in de loop van donderdagavond teruggeschroefd.

De driehoek - gemeente, justitie en marechaussee/politie - in Haarlemmermeer heeft dat besloten na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

augustus 15, 2016

Door de aanhoudende controles op de A4 rond Schiphol ontstaan nog steeds files......

SCHIPHOL - Door de aanhoudende controles op de A4 rond Schiphol ontstaan nog steeds files.

Sommige reizigers kiezen ervoor om de tocht naar het vliegveld wandelend voort te zetten.

Volgens de VID riskeren deze vluchtstrooklopers een boete van 110 euro.

Rond Schiphol gelden sinds enige tijd verscherpte veiligheidsmaatregelen.

De marechaussee controleert intensief.

Bron: Haarlem Dagblad
 

augustus 12, 2016

Het aantal noodpaspoorten dat op de nationale luchthaven wordt afgegeven, wordt dit jaar weer hoger dan het vorig jaar.....

SCHIPHOL - Het aantal noodpaspoorten dat op de nationale luchthaven wordt afgegeven, wordt dit jaar weer hoger dan het vorig jaar. Dit heeft de Koninklijke Marechaussee eerder deze week aan omroep BNR gezegd.

Tot en met juni werden al meer dan 4100 van die reisdocumenten uitgegeven. Daar komen de drukke zomermaanden en de kerstperiode nog bij. De marechaussee verwacht daarom dat het aantal van 8600, dat vorig jaar werd uitgegeven, voorbijgestreefd gaat worden.

De afgelopen twee jaar ging het aantal noodpaspoorten al met 9 procent omhoog.

augustus 2, 2016

Door onderbezetting en hoge werkdruk heeft de Koninklijke Marechaussee het momenteel moeilijk om Schiphol te beveiligen.....

SCHIPHOL – Door onderbezetting en hoge werkdruk heeft de Koninklijke Marechaussee het momenteel moeilijk om Schiphol te beveiligen.

Volgens voorzitter Ton de Zeeuw van de vakbond Marechausseevereniging houden de medewerkers van de Marechaussee dit niet heel lang meer vol.

Naast hun werkzaamheden op Schiphol moet de Marechaussee vanwege de terreurdreiging nu ook het Binnenhof en Joodse gebouwen beveiligen.

augustus 1, 2016

De veiligheidscontroles die het afgelopen weekend op en rond Schiphol werden gehouden gaan tot nader order door.......

AMSTERDAM - De veiligheidscontroles die het afgelopen weekend op en rond Schiphol werden gehouden gaan tot nader order door.

Dat heeft een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee maandagmorgen medegedeeld.
De maatregel was zaterdag ingevoerd nadat vrijdag een 'signaal' van dreiging was binnengekomen.

Hierop besloot de zogenoemde driehoek van burgemeester, hoofdofficier en de politie met Koninklijke Marechaussee tot deze veiligheidsmaatregelen.

juli 30, 2016

RTV–NH - Op en rond Schiphol zijn vandaag extra maatregelen getroffen in verband met "een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven". Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer laten weten.....

Op en rond Schiphol zijn vandaag extra maatregelen getroffen in verband met "een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven". Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer laten weten.

De zogenoemde driehoek (burgemeester, hoofdofficier en Koninklijke Marechaussee/politie) van Haarlemmermeer heeft in overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) daartoe besloten. Wat de extra maatregelen precies inhouden is nog niet duidelijk.

juli 20, 2016

Op Schiphol is maandag een medewerker overleden...........

SCHIPHOL - Op Schiphol is maandag een medewerker overleden door een ongeluk. Het slachtoffer werd tijdens zijn werk aangereden door een bagagekar en bezweek later aan zijn verwondingen.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee liet dinsdag weten dat het ongeluk maandagochtend rond 9.00 uur heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer is naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam gebracht en later die dag overleden.

Het gaat om een 60-jarige man uit Lelystad. 

juli 15, 2016

Te weinig vaders en moeders weten nog dat ze hun minderjarige kind alleen met toestemming van de andere ouder mee de grens over mogen nemen. 

SCHIPHOL - Te weinig vaders en moeders weten nog dat ze hun minderjarige kind alleen met toestemming van de andere ouder mee de grens over mogen nemen.
Het Centrum Internationale Kinderontvoering en de Koninklijke Marechaussee zijn daarom eerder deze week een campagne begonnen om alleenreizende ouders daar, zo vlak voor de zomervakantie, attent op te maken.