MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Liander

juni 27, 2018

De grond die gemeente Haarlemmermeer, TenneT en Liander voor ogen hadden om een groot transformatorstation te bouwen, lijkt niet het juiste bestemmingsplan te hebben.....

RIJSENHOUT - De grond die gemeente Haarlemmermeer, TenneT en Liander voor ogen hadden om een groot transformatorstation te bouwen, lijkt niet het juiste bestemmingsplan te hebben.
Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan energieleveranciers TenneT en Liander.
In de brief, die op de website van Tennet is te lezen, laat de gemeente weten dat de voorkeurslocatie 2A bestemd is voor glastuinbouw en dus niet voor een dergelijk transformatorstation.

januari 9, 2018

De nutsbedrijven Tennet en Liander gaan het gesprek aan met Rijsenhout. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De bewonersgroep ’Rijsenhout zegt nee’ probeert de communicatie te begeleiden.....

De nutsbedrijven Tennet en Liander gaan het gesprek aan met Rijsenhout. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De bewonersgroep ’Rijsenhout zegt nee’ probeert de communicatie te begeleiden.

Op 18 december stuurden de twee nutsbedrijven een brief over de stand van zaken rond het project naar slechts enkele dorpsbewoners.

Dat zorgde voor veel verontwaardiging in Rijsenhout. De goedkoopste locatie voor het geplande transformatorpark ligt vlak naast de sportvelden van het dorp.

Tennet moet als overheidsbedrijf zo goedkoop mogelijk werken.

december 2, 2017

Vanaf eind 2017 tot eind 2019 krijgt de Haarlemmerweg, vanaf het NS-station Halfweg-Zwanenburg tot voorbij de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, een grondige opknapbeurt.......

Vanaf eind 2017 tot eind 2019 krijgt de Haarlemmerweg, vanaf het NS-station Halfweg-Zwanenburg tot voorbij de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, een grondige opknapbeurt.

Op 5 december start Liander met de eerste fase. Het fietspad voor fietsers en bromfietsers wordt in zijn geheel afgesloten.

Er is een omleidingsroute die met de bekende gele borden is gemarkeerd.

De omleiding duurt naar verwachting tot medio mei 2018. Zodra de tweede fase van start gaat, wordt het fietspad opnieuw afgesloten.

november 30, 2017

Een school in Graan voor Visch moest woensdagmorgen ontruimd worden vanwege een gaslek op het schoolplein...........

HOOFDDORP - Een school in Graan voor Visch moest woensdagmorgen ontruimd worden vanwege een gaslek op het schoolplein. Het gat in de leiding ontstond bij het plaatsen van een nieuw speeltoestel. De leerlingen van de Wereldwijs-school verbleven tijdelijk ergens anders. De brandweer dichtte het gat provisorisch en Liander zorgde er later voor dat de school weer over gas kon beschikken.

Bron: Haarlems Dagblad 

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

november 24, 2017

Voor het eerst in Nederland wordt een buurtbatterij in een woonwijk ingezet.....

RIJSENHOUT - Voor het eerst in Nederland wordt een buurtbatterij in een woonwijk ingezet.
In Rijsenhout testen 35 huishoudens het komende jaar deze batterij samen met Lyv smart Living, netbeheerder Liander en Tegenstroom, het lokale energiebedrijf van de gemeente Haarlemmermeer.

mei 25, 2017

Een mysterieus verschijnsel deed zich woensdagmiddag voor op de hoek van de Fuchsiastraat en het Anemoonpad in Badhoevedorp. De stoeptegels langs het fietspad kwamen plotseling in beweging.......

Een mysterieus verschijnsel deed zich woensdagmiddag voor op de hoek van de Fuchsiastraat en het Anemoonpad in Badhoevedorp.

De stoeptegels langs het fietspad kwamen plotseling in beweging.

De brandweer vermoedde dat de beweging veroorzaakt werd door een gaslek onder de grond. Uit metingen bleek evenwel dat er geen gas onder de stoeptegels zat.

Een dag eerder was de brandweer voor hetzelfde verschijnsel ook al naar de bewuste toegekomen. Toen werd er ook geen gas waargenomen.
Netbeheerder Liander gaat verder onderzoeken wat er aan de hand kan zijn.

mei 3, 2017

De dorpsraad van Rijsenhout heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.....

RIJSENHOUT - De dorpsraad van Rijsenhout heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.

Met dit beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur willen zij alle documenten inzien rond de mogelijke komst van een enorm transformatorstation in Rijsenhout.

Nutsbedrijven Tennet en Liander hadden eerder vier locaties tussen Hoofddorp en Rijsenhout bekeken en de dorpsraad wil nu weten waarom deze andere mogelijkheden zijn afgevallen.
De gemeente moet deze documenten nu aan de dorpsraad geven of beargumenteren waarom ze dat niet doet.

februari 27, 2015

Donderdagmiddag is de Sperwerstraat in Badhoevedorp tijdelijk afgesloten geweest vanwege een gaslek. Werklui waren rond half drie in een tuin bezig met een reparatie toen zij per ongeluk een gasleiding raakten.......
 

Donderdagmiddag is de Sperwerstraat in Badhoevedorp tijdelijk afgesloten geweest vanwege een gaslek.

Werklui waren rond half drie in de tuin van een woning bezig met de reparatie van een rioolafvoer, toen zij per ongeluk een gasleiding raakten.

Hierdoor spoot gas hard uit de leiding. Brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse. De straat werd door de politie afgezet, terwijl de brandweer het lek tijdelijk dichtte.

januari 2, 2015

RTV-NH Door een stroomstoring in het Lijnden hebben vannacht ongeveer 340 huishoudens en bedrijven enkele uren zonder stroom gezeten.......

RTV-NH - Door een stroomstoring in het Lijnden hebben vannacht ongeveer 340 huishoudens en bedrijven enkele uren zonder stroom gezeten.

Een woordvoerder van netbeheerder Liander meldt dat de storing iets voor middernacht begon en na 3:00 uur was opgelost. De oorzaak is onbekend.

Door de stroomstoring publiceert de Verkeersinformatiedienst vanochtend geen filemeldingen. Het hoofdkantoor van de organisatie zit in Lijnden.

Bron: RTV-NH
 

augustus 20, 2014

Vijfhuizen en omgeving is maandagmiddag getroffen door een fikse stroomstoring......

VIJFHUIZEN - Vijfhuizen en omgeving is maandagmiddag getroffen door een fikse stroomstoring.
Rond drie uur viel de spanning in het netwerk weg. Niet alleen in Vijfhuizen, maar ook in Boesingheliede, Cruquius en gedeelten van Hoofddorp deed de elektrisch apparatuur het niet.
Ook de verkeerslichten op de Drie Merenweg vielen uit.

maart 23, 2012

De Lutkemeerstraat in Hoofddorp was woendag 21 maart tijdelijk afgesloten door lekkage.

HOOFDDORP - Woensdagavond is de Lutkemeerstraat tijdelijk afgesloten wegens een koolmonoxide-lekkage.
Een buurbewoonster die omstreeks kwart over tien haar hondje uitliet sloeg alarm omdat zij een sissend geluid uit de leiding hoorde komen. Na enig speurwerk bleek een defecte magneetklep de oorzaak te zijn van het sissende geluid. Een monteur die eerder die dag aan de leidingen had gewerkt heeft de lekkage afgesloten. Rond half twee 's nachts werd de straat weer toegankelijk.