MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Jaarlijst | 19:00 - 20:00
Share |

Content about Lijnden

januari 29, 2018

Zaterdagavond zag een automobilist op de Raasdorperweg in Lijnden een bocht over het hoofd. De auto kwam in de zachte berm van de greppel terecht en dreigde om te vallen en in de sloot te glijden........

Zaterdagavond zag een automobilist op de Raasdorperweg in Lijnden een bocht over het hoofd. De auto kwam in de zachte berm van de greppel terecht en dreigde om te vallen en in de sloot te glijden.

De brandweer heeft de auto aan een boom en aan de brandweerwagen vastgemaakt, waarna de passagiers veilig konden uitstappen.

De bergingsdienst werd opgeroepen om de auto weer op de weg te zetten.
 

januari 4, 2018

GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon uit Lijnden, heeft de samenwerking met rapper Boef tóch opgezegd.....

LIJNDEN - GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon uit Lijnden, heeft de samenwerking met rapper Boef tóch opgezegd. Daardoor gaan diverse optredens van de rapper in het buitenland deze zomer niet door.
Afgelopen woensdag zei Corendon-woordvoerder Dick Gussen nog dat de zaak was afgedaan, nadat Boef zijn excuses had gemaakt.

december 27, 2017

Bij een ongeval tussen een busje en een personenwagen is dinsdagavond één persoon gewond geraakt......

LIJNDEN - Bij een ongeval tussen een busje en een personenwagen is dinsdagavond één persoon gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond elf uur op de oprit van de A9. Brandweer, ambulance, politie en het traumateam werden opgeroepen om te assisteren bij het ongeval. De brandweer heeft de bestuurder uit de personenwagen moeten bevrijden. Eén persoon is naar het ziekenhuis overgebracht, assistentie van het traumateam bleek niet nodig en werd geannuleerd. 

december 20, 2017

Rijkswaterstaat neemt een groot deel van de VerkeersInformatieDienst in Lijnden en het personeel over........

LIJNDEN - Rijkswaterstaat neemt een groot deel van de VerkeersInformatieDienst (VID) in Lijnden en het personeel over. De overname is vorige maand gedaan, maar nu pas bekendgemaakt. Op 1 maart 2018 moet de overname een feit zijn. Volgens Rijkswaterstaat passen de activiteiten van de VID in het streven om de weggebruiker voortdurend te informeren over de toestand op het wegennet. Ook de website met verkeersinformatie hoort bij de overname.Bij de VID in Lijnden werken nu twintig mensen.

november 16, 2017

Het oude viaduct in snelweg A9 over de Hoofdvaart wordt later gesloopt dan gepland......

LIJNDEN - Het oude viaduct in snelweg A9 over de Hoofdvaart wordt later gesloopt dan gepland. Het werk vindt niet dit najaar maar pas begin volgend jaar plaats. Volgens Rijkswaterstaat wil aannemer CBB zich eerst concentreren op het doortrekken van de afslag S106 naar Lijnden en Amsterdam-west. Deze afslag wordt volgens planning op vrijdag 24 november in gebruik genomen. Een tweede reden om de sloop later uit te voeren is dat er momenteel werkzaamheden zijn aan de Akerdijk, zodat er problemen zouden ontstaan met de omleiding van het verkeer.

november 3, 2017

Op donderdag 23 november komt Horacio 'El Negro' Hernandez naar drumspeciaalzaak Terpstra Muziek Drumland in Lijnden.....

LIJNDEN - Op donderdag 23 november komt Horacio 'El Negro' Hernandez naar drumspeciaalzaak Terpstra Muziek Drumland.
De latin-drumlegende komt daar voor een exclusieve drumclinic op het Slagwerkkrant Podium.

Poppodium Duycker en Terpstra Muziek Drumland hebben de handen ineen geslagen om deze legendarische drummer naar Nederland te halen.

Het optreden begint ’s avonds om 8 uur.
Voor toegangskaarten kun je terecht op de website van Podium Duycker.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

oktober 26, 2017

Op de Amsterdamse Baan in Lijnden is woensdagmiddag een man gewond geraakt na een aanrijding met een personenwagen.....

LIJNDEN - Op de Amsterdamse Baan is woensdagmiddag een man gewond geraakt na een aanrijding met een personenwagen.
Het slachtoffer reed op zijn bromfiets over het fietspad van de Amsterdamse Baan, toen hij geen voorrang kreeg van een automobilist die de Brisbanestraat insloeg.
Het slachtoffer botste op de zijkant van de wagen en kwam hierbij ten val.

De man is na de nodige zorg in de ambulance, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

september 27, 2017

Bij de augustrekking van de Postcode Loterij zijn hele wijken in Cruquius en Lijnden in de prijzen gevallen.....

CRUQUIUS/LIJNDEN - Bij de augustrekking van de Postcode Loterij zijn hele wijken in Cruquius en Lijnden in de prijzen gevallen. De bewoners die in die trekking meespeelden winnen allemaal de IJsprijs.

In Cruquius viel de IJsprijs op postcodegebied 2142 en in Lijnden zijn de deelnemers in postcodegebied 1175 de gelukkigen.

De prijswinnaars, 166 uit Cruquius en 186 in Lijnden, kunnen hun IJsprijs vanaf volgende week ophalen bij een bouwmarkt in Cruquius en een supermarkt in Amsterdam-Slotervaart.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

augustus 28, 2017

In een loods aan de Raasdorperweg in Lijnden heeft maandagmorgen een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 5 uur in vroege morgen en ontwikkelde zich snel.......

LIJNDEN - In een loods aan de Raasdorperweg in Lijnden heeft maandagmorgen een grote brand gewoed.
De brand ontstond rond 5 uur in vroege morgen en ontwikkelde zich snel.

De brandweer heeft uitbreiding naar naastgelegen panden kunnen voorkomen.

In de loodsen zijn meerdere bedrijven gevestigd, waaronder een autobedrijf en een indoor trainingshal voor soft- en honkballers.

De brand zorgde voor grote rookwolken vlakbij de snelweg.

Volgens de Verkeersinformatiedienst ondervond het verkeer op de A5 ondervond geen hinder.

augustus 18, 2017

Het viaduct van de oude A9 over de Hoofdvaart bij Lijnden wordt gesloopt.....

LIJNDEN - Het viaduct van de oude A9 over de Hoofdvaart bij Lijnden wordt gesloopt. Het slopen is nodig omdat daarmee de S106 kan worden aangesloten op de nieuwe A9.
Rijkswaterstaat verwacht dat de aansluiting eind van het jaar gerealiseerd zal zijn.

Met de werkzaamheden zal een periode van 15 aaneengesloten dagen gemoeid zijn. Omwonenden zullen daar volgens Rijkswaterstaat weinig hinder van ondervinden, aangezien de werkzaamheden niet bij bewoond gebied plaatsvinden.
 

augustus 15, 2017

Zaterdagmiddag kon de politie door alert optreden van buurtbewoners in Lijnden twee inbrekers aanhouden......

LIJNDEN - Zaterdagmiddag kon de politie door alert optreden van buurtbewoners in Lijnden twee inbrekers aanhouden.

Door glasgerinkel gingen getuigen een kijkje nemen en zagen daar twee mannen wegrennen vanaf een huis in de straat.

Zij werden vermoedelijk gestoord terwijl zij probeerden in te breken.

Op basis van het signalement en de vluchtrichting kon de politie de verblijfplaats van de verdachten opsporen.

Op de Brenner in Amsterdam werden de twee Roemenen aangehouden. Zij hielden zich schuil in de bosjes.

augustus 12, 2017

In de nacht van donderdag op vrijdag is op het industrieterrein in Lijnden een man aangehouden met inbrekersgereedschap.....

LIJNDEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is op het industrieterrein in Lijnden een man aangehouden met inbrekersgereedschap.

De politie zag even na enen een bestelbusje op het industrieterrein rijden. Eén van de achterlichten was defect. Bij controle van het kenteken bleek het voertuig niet APK-gekeurd te zijn. Het busje werd daarop aan de kant gezet.

De bestuurder, een 27-jarige Amsterdammer, bleek een bekende van de politie op het gebied van vermogensdelicten.

augustus 11, 2017

Corendon biedt in de herfstvakantie weer vluchten aan naar Tunesië.....

LIJNDEN - Corendon biedt in de herfstvakantie weer vluchten aan naar Tunesië. Net als TUI springt de reisorganisatie in op de versoepeling van het reisadvies van Buitenlandse Zaken, waardoor zonvakanties richting het Noord-Afrikaanse land weer mogelijk zijn.

Tussen 24 september en 29 oktober biedt Corendon vijf vluchten aan tussen Schiphol en Enfidha.
In het winterseizoen wordt niet gevlogen, maar vanaf voorjaar 2018 staat Tunesië weer twee keer per week op de kalender.

juni 16, 2017

Een fietser is woensdagmiddag zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Amsterdamse Baan bij Lijnden. Hij reed over het fietspad en kreeg geen voorrang van een automobilist.....
 

LIJNDEN - Een fietser is woensdagmiddag zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Amsterdamse Baan bij Lijnden.

Hij reed over het fietspad en kreeg geen voorrang van een automobilist.

Nadat de fietser door de auto was geschept kwam hij via de voorruit van de auto hard op het wegdek terecht.

De gewonde fietser is na de nodige zorg in een ambulance, met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

De bestuurder van de personenwagen is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Hoofddorp.
 

juni 9, 2017

De gemeente Haarlemmermeer wil de haalbaarheid laten onderzoeken voor het doortrekken van de nieuwe weg tussen Amsterdam en de omgelegde A9 naar Tweeduizend El......

LIJNDEN – De gemeente Haarlemmermeer wil de haalbaarheid laten onderzoeken voor het doortrekken van de nieuwe weg tussen Amsterdam en de omgelegde A9 naar Tweeduizend El.

Met het doortrekken van deze weg naar Tweeduizend El in Haarlemmermeer ontstaat er een goede aansluiting tussen de Hoofdweg-oostzijde en de snelweg A9.

Met deze nieuwe route wil de gemeente de dubbelkruising tussen de twee Hoofdwegen en Schipholweg in Lijnden zoveel mogelijk ontlasten.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 31, 2017

De Belastingdienst heeft beslag laten leggen op de twee-onder-één-kapwoning met garage van Patricia Paay...........

LIJNDEN - De Belastingdienst heeft beslag laten leggen op de twee-onder-één-kapwoning met garage van Patricia Paay. De maatregel is genomen omdat Paay de afgelopen jaren verschillende belastingen niet betaald zou hebben. Het huis waar beslag op is gelegd stond nog geen dag te koop. De vraagprijs staat op 475.000 euro. La Paay noemt de actie van de Belastingdienst "raar" en zegt het huis in de verkoop te hebben om een schuld te kunnen betalen. Volgens haar wordt alles veroorzaakt door een slechte boekhouder.

Bron: Algemeen Dagblad

april 14, 2017

Op de Schipholweg bij Lijnden is woensdagmiddag de bestuurster van een personenauto gewond geraakt bij een botsing met een lijnbus.....

LIJNDEN - Op de Schipholweg is woensdagmiddag de bestuurster van een personenauto gewond geraakt bij een botsing met een lijnbus.

Het ongeval gebeurde op de kruising waar de bussen vanaf de busbaan de Schipholweg opdraaien. De personenauto raakte bekneld tussen de bus van R-Net en de vangrail.

Het slachtoffer is na de nodige zorg in de ambulance, overgebracht naar een ziekenhuis.
De zwaarbeschadigde wagen is door de bergingsdienst afgevoerd. De bus kon op eigen kracht naar de garage.

april 14, 2017

Voor het derde achtereenvolgende seizoen heeft Haarlemmermeer weer asperges van eigen bodem.....

LIJNDEN - Voor het derde achtereenvolgende seizoen heeft Haarlemmermeer weer asperges van eigen bodem.
Dinsdag zijn de eerste 88 kilo gestoken. Woensdag konden ze worden verkocht na eerst uren lang in koud water te hebben gelegen om verkleuren te voorkomen.

De aspergeplantjes groeien in het veldje tussen de A9 en de verkooploods op de hoek van de Schipholweg en Hoofdweg-Oostzijde.

maart 29, 2017

Het toneelstuk gaat over drie vrouwelijke amateurbankrovers die eerst zonder geld zitten, maar ook in de problemen als ze later te veel geld hebben......

LIJNDEN – De Lijndense Toneelvereniging Genesius speelt op 1 en 8 april in Lijnden de criminele komedie "Hete Bruiden Maken Buit".

Dit door de Duitse auteur Rolf Salomon geschreven toneelstuk is erg populair in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Het toneelstuk gaat over drie vrouwelijke amateurbankrovers die eerst zonder geld zitten, maar ook in de problemen als ze later te veel geld hebben.

Genesius speelt "Hete Bruiden Maken Buit" beide zaterdagen om 20.00 uur in de Vluchthaven in Lijnden.

maart 1, 2017

Dinsdagavond omstreeks half elf kreeg de brandweer van Badhoevedorp een oproep voor een voertuigbrand aan de Brisbanestraat in Lijnden.......

LIJNDEN - Dinsdagavond omstreeks half elf kreeg de brandweer van Badhoevedorp een oproep voor een voertuigbrand aan de Brisbanestraat in Lijnden. Ter plaatse bleek het te gaan om een op hol geslagen laadklepmotor van een vrachtwagentrailer die flink stond te roken omdat deze door bleef draaien. De brandweer heeft de trailer nagekeken en deze na controle weer vrijgegeven. De chauffeur had na het constateren van de rook voor de zekerheid zijn vrachtwagencombinatie verplaatst omdat deze eerst tussen geparkeerde auto's stond. 

februari 28, 2017

Het speelparadijs ‘Meet In’ dat in Osdorp moet komen zal niet zorgen voor verkeersoverlast in Lijnden..... 

LIJNDEN – Het speelparadijs ‘Meet In’ dat in Osdorp moet komen zal niet zorgen voor verkeersoverlast in Lijnden.

Het overdekte centrum komt in Osdorp bij Lijnden, net aan de andere kant van de Haarlemmermeerse Ringvaart.

Er wordt verwacht dat het zalencentrum met speelparadijs bijna één miljoen bezoekers per jaar krijgt.

Veel omwonenden waren tegen de publiekstrekker naast hun wijk.

Volgens verkeerswethouder Reneman zullen Lijnden en Badhoevedorp weinig overlast hebben van de verwachte verkeerstoename.

februari 16, 2017

De politie heeft kennisgenomen van de uitspraken van Patricia Paay in de uitzending van 'Jinek' van afgelopen dinsdag. En betreurt het gevoel dat bij Paay is ontstaan.....

LIJNDEN/HOOFDDORP - De politie heeft kennisgenomen van de uitspraken van Patricia Paay in de uitzending van 'Jinek' van afgelopen dinsdag. En betreurt het gevoel dat bij Paay is ontstaan.
Dat meldt de Politie Haarlemmermeer op haar Facebookpagina.

Vorige week vrijdag deed Paay, die in Lijnden woont, aangifte op het politiebureau in Hoofddorp. De aangifte is zorgvuldig voorbereid, maar het gesprek weerspiegelt dat onvoldoende. Het laat daarmee veel vragen open.

februari 13, 2017

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto tegen een boom gereden op de Schipholweg in Lijnden.....

LIJNDEN – Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto tegen een boom gereden op de Schipholweg in Lijnden.

Door de hevige sneeuwval rond middernacht was het wegdek spiegelglad geworden.

De auto raakte hierdoor in de slip.

Politie, brandweer en een ambulance waren snel ter plaatse en brachten de automobilist met spoed naar het ziekenhuis.

In de regio zijn door gladheid meerdere ongelukken met materiële schade gebeurd.

Bron: Haarlemsdagblad.nl

februari 9, 2017

Op de Raasdorperweg in Lijnden zijn maandagavond in een auto onder meer vuilniszakken met hennepresten gevonden.......

LIJNDEN - Op de Raasdorperweg in Lijnden zijn maandagavond in een auto onder meer vuilniszakken met hennepresten gevonden. In verband hiermee zijn drie mannen aangehouden. De verdachten waren rond kwart over acht druk bezig met het verplaatsen van dozen bij een box aan de Raasdorperweg. In de auto werden vervolgens de vuilniszakken en apparatuur voor hennepkweek aangetroffen. Het drietal, een 31-jarige Amsterdammer, een 30-jarige man uit Budel en een 43-jarige Amsterdammer zijn aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Bron: Haarlems Dagblad