MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Lisserbroek

mei 8, 2018

Vrijdagavond 11 mei wordt tijdens de competitieavond van de dartsclub Lisserbroek gegooid in een zogenaamd poule systeem. Dit betekent dat elke deelnemers minimaal 4 partijen speelt.......

Vrijdagavond 11 mei wordt tijdens de competitieavond van de dartsclub Lisserbroek gegooid in een zogenaamd poule systeem. Dit betekent dat elke deelnemers minimaal 4 partijen speelt.

Aanvang van de avond is 20.00 uur, de zaal is om 19.00 uur open. Inschrijven kan tot 19.45 uur; deelname kost € 3,00.

De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Plaats van handeling is de Meerkoet, gelegen aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek. Meer informatie via de website www.dartclublisserbroek.nl
 

mei 2, 2018

Op de jaarlijkse Appelparade met Pinksteren op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek wordt dit jaar een fair trade modeshow gehouden, en een eetbare plantenwandeling met kookworkshop......

Op de jaarlijkse Appelparade met Pinksteren op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek wordt dit jaar een fair trade modeshow gehouden, en een eetbare plantenwandeling met kookworkshop.

Op het grote veld van De Olmenhorst staan op 20 en 21 mei tientallen pop up-winkeltjes opgesteld met allerlei, vaak handgemaakte, artikelen.

Op het wellnessveld kan de bezoeker zich laten verwennen door een handmasseuse, en naar pianomuziek luisteren. Maar ook “stoere” dingen zijn er te doen, zoals: skelters racen, slow biken, pony rijden en hout bewerken.

april 3, 2018

Zaterdag 7 april 2018 organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een open dag. Daarmee geeft de club de aftrap voor een nieuw skeelerseizoen.......

Zaterdag 7 april 2018 organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een open dag. Daarmee geeft de club de aftrap voor een nieuw skeelerseizoen.

Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers informatie krijgen over het skeeleren en zich inschrijven voor een van de skeelertrainingen voor puppy, jeugd en volwassenen en natuurlijk kan er vrij geskeelerd worden.

Trainers en bestuursleden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Op het middenterrein kan de jeugd zich uitleven met hockey op skeelers.
 

maart 20, 2018

Zaterdag 24 maart is het Nationale Opschoondag. Onder meer in Lisserbroek gaan Supporters van Schoon aan de slag om de plastic soep aan te pakken.....

Zaterdag 24 maart is het Nationale Opschoondag. Onder meer in Lisserbroek gaan Supporters van Schoon aan de slag om de plastic soep aan te pakken.

Van 10 tot 12 steken opruimers in het dorp de handen uit de mouwen. Verzamelen bij Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek.

Na afloop wordt daar voor de medewerkers lekkere soep geserveerd.
Supporter van Schoon ben je als je zorgt dat jouw afval netjes in de afvalbak belandt.

En wie af en toe een extra stap zet, doet dat ook met het zwerfafval van anderen.

maart 16, 2018

Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal”.....

ABBENES/LISSERBROEK - Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal” van Hans Christian Andersen.
De eerste keer op zondag 25 maart in dorpshuis Het Praatpunt in Abbenes.
De tweede voorstelling is in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek op zondag 8 april.

Een voorstelling duurt ongeveer een uur. Het stuk is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

maart 14, 2018

Op donderdag 15 maart in de Olmenhorst aan de Lisserweg praten vertegenwoordigers van onderwijs, overheid en ondernemers met elkaar over de Arbeidsmarkt van Morgen......

LISSERBROEK – Op donderdag 15 maart in de Olmenhorst aan de Lisserweg praten vertegenwoordigers van onderwijs, overheid en ondernemers met elkaar over deArbeidsmarkt van Morgen. Romke van der Veen van de SER, Willem Huiskamp van de MBO Raad, Frank Griekspoor van Griekspoor BV en wethouder Reinders gaan met elkaar in debat over cruciale vragen over de arbeidsmarkt van morgen. Die arbeidsmarkt is volop in beweging door robotisering, digitalisering en ontwikkelingen als de energietransitie. Op de bijeenkomst vinden ook pitches, demonstraties en workshops plaats.

februari 28, 2018

Vier ondernemers, waarvan drie uit Lisserbroek, hebben besloten om de kale rotonde in Lisserbroek gezamenlijk te adopteren. De adoptieovereenkomst is onlangs getekend......

Vier ondernemers, waarvan drie uit Lisserbroek, hebben besloten om de kale rotonde in Lisserbroek gezamenlijk te adopteren. De adoptieovereenkomst is onlangs getekend.

In maart 2018 zal worden begonnen met de inrichting. De rotonde wordt onder andere voorzien van vaste planten, een haagbeuk en gras. Bovendien worden er bloembollen geplant.

Om aanpak van de rotonde is op verschillende manieren aangedrongen, onder meer via berichten op Facebook en vragen van de raadsfracties van de ChristenUnie-SGP en HAP.
 

februari 27, 2018

Op zaterdag 3 maart is er weer een Repair Café in De Meerkoet in Lisserbroek......

Op zaterdag 3 maart is er weer een Repair Café in De Meerkoet in Lisserbroek.

Kapotte elektrische apparaten, gevallen dierbare fotolijstjes, een lekke fietsband of textiel dat kapot is gegaan kan allemaal ter reparatie aan deskundige vrijwilligers aangeboden worden.

Het Repair Café is in Dorpshuis de Meerkoet aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek en is op zaterdag 3 maart geopend van half 2 tot 4 uur ’s middags.
 

februari 16, 2018

Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.....

HAARLEMMERMEER/HILLEGOM - Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.
De maatregelen die daarvoor nodig zijn leveren teveel praktische problemen op. De 6.400 Haarlemmermeerders blijven aangewezen op de milieustraat in Rijsenhout.

februari 6, 2018

Lisserbroek zal gaan veranderen. Met de komst van nieuwe woningen en de Duinpolderweg staat er een hoop op stapel voor de Lisserbroekers........

VVD Haarlemmermeer gaat op zoek naar de mening van inwoners van Lisserbroek.

Lisserbroek zal gaan veranderen. Met de komst van nieuwe woningen en de Duinpolderweg staat er een hoop op stapel voor de Lisserbroekers.

Daarom zal de lokale VVD-fractie hierover in gesprek gaan op maandag 12 februari.

De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis de Meerkoet en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur.
 

januari 24, 2018

Het VVD-raadslid Beryl van Straten heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over het mobiliteitsplan van de gemeente Lisse.....

Het VVD-raadslid Beryl van Straten heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over het mobiliteitsplan van de gemeente Lisse.

De planmakers in Lisse zeggen in hun plan rekening gehouden te hebben met de groei op termijn van Lisserbroek met enkele duizenden inwoners.

In het plan is sprake van extra oeververbindingen over de ringvaart in het dubbeldorp Lisse-Lisserbroek.

Deze verbindingen zouden in het plan alleen voor plaatselijk verkeer en openbaar vervoer bedoeld zijn.

januari 23, 2018

Woensdag 31 januari wordt er in in Dorphuis de Meerkoet in Lisserbroek gesproken over de toekomst van het dorp......

Woensdag 31 januari wordt er in in Dorphuis de Meerkoet in Lisserbroek gesproken over de toekomst van het dorp.

In de afgelopen maanden is er door verschillende inwoners van het dorp al begonnen met het in kaart brengen van de wensen over het toekomstige Lisserbroek.

Het dorp verdriedubbelt in de komende 20 jaar en daarom is de dorpsraad Lisserbroek begonnen met het inventariseren van de wensen van de inwoners.

De bijeenkomsten vinden plaat van 15.30 tot 17.30 uur en van 20.00 tot 22.00 uur.
 

januari 18, 2018

Momenteel loopt de inspraakprocedure voor de Duinpolderweg...........

LISSERBROEK - Momenteel loopt de inspraakprocedure voor de Duinpolderweg. Direct betrokken bewoners en ondernemers maken zich zorgen over een door de provincie bedachte variant die volgens hun geen enkel effect oplevert. De provincie maakt nu geen keuze uit de eerdere zeven varianten, maar zou zelf een achtste variant bij elkaar geknutseld hebben. Het behelst een bypass vanuit Lisse via Lisserbroek/Buitenkaag door het laatste open poldergebied dat deel uit maakt van het Groene Hart.

januari 5, 2018

Vanaf 6 januari gaat er weer elke week ergens in Haarlemmermeer een Repair Café open.....

HAARLEMMERMEER - Vanaf 6 januari gaat er weer elke week ergens in Haarlemmermeer een Repair Café open.
Zaterdag 6 januari start het Repair Café in De Meerkoet in Lisserbroek. Gevolgd door Centrum De Hoek in De Olm in Zwanenburg-Halfweg op dinsdag 9 januari en De Ark in Hoofddorp op 17 januari.
Naar verwachting gaat er vanaf februari ook in Vijfhuizen een Repair Café draaien.

december 21, 2017

Op 1 januari tussen twaalf en twee uur ’s middags kunnen inwoners van Lisserbroek weer afvalzakken met vuurwerkafval inleveren..........

LISSERBROEK - Op 1 januari tussen twaalf en twee uur ’s middags kunnen inwoners van Lisserbroek weer afvalzakken met vuurwerkafval inleveren. Dit gebeurt in het kader van het Nieuwjaarsvegen 2018. SuperSchoon ambassadeurs Rosanne Hulsbos en Lily Nieuwenhuizen roepen iedereen op om mee te doen met deze succesvolle traditie van afgelopen twee jaar. Het vuurwerkafval kan ingeleverd worden bij Sociaal Cultureel Centrum De Meerkoet. Daar wordt koffie, thee en limonade geschonken en is een prijs te winnen van NMCX.

december 1, 2017

De dorpsraad Lisserbroek herkent zich niet in de voorgestelde samenwerkingsafspraken met de dorps- en wijkraden, die de gemeente onlangs heeft gepresenteerd.......

De dorpsraad Lisserbroek herkent zich niet in de voorgestelde samenwerkingsafspraken met de dorps- en wijkraden, die de gemeente onlangs heeft gepresenteerd.

Lisserbroek wil invloed uitoefenen op zaken en vraagstukken die de dorpsinwoners belangrijk vinden. In de ogen van de Dorpsraad van Lisserbroek passen de samenwerkingsafspraken bij onderwerpen als het kappen van een boom.

november 11, 2017

Als het aan wethouder Marjolein Steffens – Van de Water ligt, zal komend voorjaar de rotonde in de Lisserweg en IJweg in Lisserbroek in bloei staan.......

Als het aan wethouder Marjolein Steffens – Van de Water ligt, zal komend voorjaar de rotonde in de Lisserweg en IJweg in Lisserbroek in bloei staan.

Daar zullen bedrijven, die de rotonde adopteren, dan voor zorgen. Dat zei ze in de Haarlemmermeerse gemeenteraad donderdag 9 november in antwoord op vragen van HAP-raadslid Van Essen.

Volgens hem is het nu een kale troosteloze boel op de rotonde, die in de volksmond al zou zijn omgedoopt tot de ‘begraafplaats van Lisserbroek’.

oktober 30, 2017

Een agent is aan zijn pink gewond geraakt, toen hij afgelopen zaterdag een man wilde aanhouden.......

Een agent is aan zijn pink gewond geraakt, toen hij afgelopen zaterdag een man wilde aanhouden.

Tijdens een algemene controle op de Lisserdijk in Lisserbroek liet de agent een scooterrijder stoppen nadat die, met de controle in het zicht, het stuur van een ander had overgenomen.

Bij zijn aanhouding, volgend op grof verbaal geweld, scheurde de agent de pees van zijn pink. Hij is enkele weken uitgeschakeld.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 18, 2017

In de herfstvakantie is De Olmenhorst extra geopend. Plukkers dus elke dag welkom tot en met 29 oktober in Lisserbroek......

In de herfstvakantie is De Olmenhorst extra geopend. Plukkers dus elke dag welkom tot en met 29 oktober in Lisserbroek.

Naast het plukken zijn er tal van andere activiteiten en workshops te doen voor kinderen, waaronder workshops kaarsen dompelen, pijl en boogschieten en pony rijden. De entree is gratis.

De Olmenhorst is elke dag geopend van 10 tot 5 uur. In het weekend wordt 3 euro aan parkeerkosten in rekening gebracht. De prijs van het biologische fruit is € 2,25 per kilo.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 13, 2017

Het college van B&W heeft besloten de Lisserbroekerweg in Lisserbroek af te waarden tot een 30-kilometerweg. Dat past beter bij het dorpse karakter van Lisserbroek, aldus de toelichting.......

Het college van B&W heeft besloten de Lisserbroekerweg in Lisserbroek af te waarden tot een 30-kilometerweg. Dat past beter bij het dorpse karakter van Lisserbroek, aldus de toelichting.

Nog voor de verkoop van de eerste woningen binnen het project Turfspoor worden bovendien aanvullende maatregelen genomen om sluipverkeer op andere wegen en dan met name de Lisserweg te voorkomen.

Het college zet daarmee een eerste stap in het creëren van een goede verbinding tussen de nieuwe woonwijk, het huidige dorp en het dorpshart.

oktober 2, 2017

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 50 en 42 jaar oud, zonder vast adres in Nederland, opgepakt.......

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 50 en 42 jaar oud, zonder vast adres in Nederland, opgepakt.

Zij worden verdacht van diefstal van diesel uit een voertuig dat aan de Lisserweg op een bouwterrein stond.

Van dat voertuig was de brandstoftank opengebroken. De mannen werden gevonden na de inzet van een politiehond.

De 50-jarige man had zich in het weiland verstopt en de andere man was op het bouwterrein weggekropen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

september 26, 2017

Zaterdag 30 september wordt in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek bingo gespeeld voor de kankerbestrijding......

Zaterdag 30 september wordt in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek bingo gespeeld voor de kankerbestrijding.

De zaal gaat open om half 8, aanvang van de bingo is 8 uur. Er worden 3 rondes afgewerkt.

Daarna volgt als afsluiting een super ronde. De opbrengst komt geheel te goede aan de Kankerbestrijding.

Dat kan omdat Maatvast, beheerder van de Meerkoet, geen zaalhuur rekent.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 20, 2017

Zaterdag 30 september wordt in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek een beurs voor tweedehands kinderkleding en speelgoed georganiseerd......

Zaterdag 30 september wordt in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek een beurs voor tweedehands kinderkleding en speelgoed georganiseerd.

Tijdens de beurs zijn meer dan 40 tafels beschikbaar voor het presenteren van de handelswaar. Een tafel kost 4 euro. Voor bezoekers is de toegang gratis.

De beurs is open om 10 uur en sluit rond 12 uur. De Meerkoet staat aan de Krabbescheerstraat in Lisserbroek.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 19, 2017

Zaterdag 23 september organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een triatlon. Deze bestaat uit skeeleren, steppen en hardlopen op en rond de skeelerbaan van Lisserbroek......

Zaterdag 23 september organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een triatlon. Deze bestaat uit skeeleren, steppen en hardlopen op en rond de skeelerbaan van Lisserbroek.

Er geldt geen leeftijdgrens en de deelname is gratis. De triatleten worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.
Deelnemers moeten zelf zorgen voor skeelers. Inschrijven kan vanaf 1 uur in de kantine van de ijs- en skeelerclub Lisserbroek.

De start is om 2 uur. de prijsuitreiking is direct na afloop van het sportevenement.