MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Sophie Volgt | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

augustus 13, 2018

Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen. Pilotenvakbond VNV zou aansturen op een staking om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten......

Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen.

Pilotenvakbond VNV zou aansturen op een staking om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten.

Het gaat naast meer loon ook om verlichting van de werkdruk.

De onderhandelingen zitten in een impasse sinds de leden van de VNV in mei een met de KLM gesloten cao-akkoord verwierpen.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM bevinden zich volgens de luchtvaartmaatschappij in een moeilijke fase.

augustus 10, 2018

De budgetmaatschappij EasyJet breidt komend winterseizoen het vluchtaanbod vanaf Schiphol uit met een nieuwe route naar het Canarische eiland Fuerteventura.......

De budgetmaatschappij EasyJet breidt komend winterseizoen het vluchtaanbod vanaf Schiphol uit met een nieuwe route naar het Canarische eiland Fuerteventura.

Er komen in de winter ook vluchten bij op bestemmingen die gericht zijn op de zakelijke markt, zoals Zürich, Budapest en Wenen.

EasyJet zegt continu aan een puzzel te werken om de beschikbare capaciteit op het overvolle Schiphol zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

De extra vluchten naar zakelijke bestemmingen zijn mogelijk geworden door een optimalisatie van het vliegschema.

augustus 6, 2018

Op de luchthaven van Schiphol heeft zondag een 46-jarige piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij een proces-verbaal gekregen omdat hij teveel had gedronken......

Op de luchthaven van Schiphol heeft zondag een 46-jarige piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij een proces-verbaal gekregen omdat hij teveel had gedronken.

Grondpersoneel zagen dat de man dronken was en belden direct de politie.

De ademtest gaf aan dat de man 0,26 promille in zijn bloed had, terwijl maximaal 0,2 promille voor vliegpersoneel is toegestaan.
Bovendien mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voor een vlucht geen alcohol drinken.

De vlucht is met vertraging overgenomen door een andere piloot.

augustus 6, 2018

Wie deze week met Ryanair vliegt moet zich voorbereiden op mogelijke stakingen.........

Wie deze week met Ryanair vliegt moet zich voorbereiden op mogelijke stakingen.

De prijsvechter beleeft een hete zomer en ligt in verschillende landen overhoop met zowel piloten als cabinepersoneel.

Dat resulteert de komende week in veel vluchtuitval.

In Ierland, Italië, België, Spanje en Portugal voerde het personeel eerder al actie voor betere arbeidsvoorwaarden.

augustus 4, 2018

Luchtvaartmaatschappij Emirates krijgt een derde dagelijkse vlucht op Schiphol. Per 1 december 2018 worden dat er vier en in januari 2019 vijf......

Luchtvaartmaatschappij Emirates krijgt een derde dagelijkse vlucht op Schiphol. Per 1 december 2018 worden dat er vier en in januari 2019 vijf.

Het totale aantal wekelijkse vluchten van Emirates tussen Dubai en Schiphol komt daarmee op negentien.

Op de twee huidige vluchten zet Emirates het grootste passagiersvliegtuig, de Airbus A380, in. De nieuwe vluchten worden uitgevoerd door de Boeing 777-300ER.

De uitbreiding van het aantal vluchten is niet onomstreden. Emirates groeit enorm, omdat het financieel gesteund wordt de overheid in Dubai.

augustus 4, 2018

Passagiers van Transavia kunnen vanaf nu hun koffers thuis laten ophalen door PostNL. De service zorgt ervoor dat reizigers hun ruimbagage niet meer mee hoeven te nemen naar Schiphol, maar zien die pas op de luchthaven van bestemming terug......

Passagiers van Transavia kunnen vanaf nu hun koffers thuis laten ophalen door PostNL. De service zorgt ervoor dat reizigers hun ruimbagage niet meer mee hoeven te nemen naar Schiphol, maar zien die pas op de luchthaven van bestemming terug.

Tot eind 2018 wordt een proef gedaan om te kijken of zo’n service bevalt. Voor reizigers betekent het dat ze niet meer in de rij hoeven te staan bij de incheckbalie, maar dat zij met hun e-ticket meteen kunnen doorlopen naar de paspoort- en veiligheidscontrole.

augustus 3, 2018

Haarlemmermeer en de luchthaven Schiphol gaan een project starten om te komen tot een vermindering van 35 procent van de uitlaatgassen die het vrachtverkeer op en rond de luchthaven uitstoot......

Haarlemmermeer en de luchthaven Schiphol gaan een project starten om te komen tot een vermindering van 35 procent van de uitlaatgassen die het vrachtverkeer op en rond de luchthaven uitstoot.

Het terugbrengen van wachttijden van vrachtwagens is een mogelijkheid, maar ook inventariseren welke wagens naar het luchthaventerrein komen en wanneer er pieken in het vrachtverkeer zijn.

augustus 1, 2018

Schiphol had gisteren een kort geding tegen de vakbonden aangespannen om verdere werkonderbrekingen door beveiligers te laten verbieden tot eind september.......

Schiphol had gisteren een kort geding tegen de vakbonden aangespannen om verdere werkonderbrekingen door beveiligers te laten verbieden tot eind september.

Volgens de luchthaven kunnen de acties van FNV en CNV de veiligheid aantasten en leiden ze tot te veel overlast.

De beveiligers onderbraken hun werk de afgelopen tien dagen drie keer per dag maximaal tien minuten, uit onvrede over de stukgelopen cao-onderhandelingen.

augustus 1, 2018

Een taxiritje van een luchthaven naar het stadscentrum kost in Europa gemiddeld 40 euro......

Een taxiritje van een luchthaven naar het stadscentrum kost in Europa gemiddeld 40 euro. Schiphol komt in prijs per kilometer (2,65 euro) op de tiende plaats van duurste taxivliegvelden. Dat blijkt uit een Brits-Nederlands onderzoek op de vijftig drukste luchthavens in Europa van experts Vliegveldinfo en AirMundo. De hoogste taxikosten zijn luchtreizigers kwijt in Genève (5,67 euro per km), Zürich, Kopenhagen, Nice, Düsseldorf en Brussel (tussen 3 en 5 euro).

juli 31, 2018

Op de drukste dag van het jaar op Schiphol hebben reizigers maandag geen grote problemen ondervonden en liep alles soepel door.........

Op de drukste dag van het jaar op Schiphol hebben reizigers maandag geen grote problemen ondervonden en liep alles soepel door.

Schiphol verwerkte die dag zo'n 233.000 passagiers, waarvan 80.000 vertrekkende mensen.

In totaal verwelkomt de luchthaven deze zomer 12,7 miljoen reizigers, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Schiphol heeft 20 procent meer personeelsleden ingeroosterd en speciale teams moeten ervoor zorgen dat de passagiersstromen tijdens de topdrukte ordentelijk verlopen.

Bron: Nieuws-Schiphol
 

juli 27, 2018

Aanstaande maandag worden op Schiphol 230.000 reizigers verwacht......

Aanstaande maandag worden op Schiphol 230.000 reizigers verwacht. Burgemeester Hoes was donderdagavond in het programma van Eva Jinek om dit onder de aandacht te brengen. De kans dat er toestanden voorkomen als bij de stroomstoring in april blijft altijd aanwezig, maar er zijn volgens Hoes goede afspraken gemaakt met betrokkenen om herhaling te voorkomen. Goede communicatie is zeer belangrijk. Hij raadt Schipholreizigers aan om met openbaar vervoer te komen en de diverse sites en social media in de gaten te houden.

juli 27, 2018

Door de nieuwbouwplannen rond Schiphol krijgen zo'n 172.000 meer mensen last van geluidshinder en (ultra)fijnstof............

Door de nieuwbouwplannen rond Schiphol krijgen zo'n 172.000 meer mensen last van geluidshinder en (ultra)fijnstof. Daarvoor waarschuwt de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland op basis van een eigen inventarisatie van de laatste woningbouwcijfers. Gemeenten willen de komende jaren in totaal 79.000 nieuwe woningen bouwen binnen een bepaalde straal rondom Schiphol. Volgens de milieuorganisatie laat dit aantal zien dat het onverantwoord is Schiphol te laten groeien.

juli 27, 2018

De afgelopen- en komende dagen bereikt in Nederland het kwik extra hoge temperaturen. In Duitsland moest vanwege de hitte een vliegveld tijdelijk sluiten.....

SCHIPHOL - De afgelopen- en komende dagen bereikt in Nederland het kwik extra hoge temperaturen. In Duitsland moest vanwege de hitte een vliegveld tijdelijk sluiten. Luchtvaartnieuwssite Up in the Sky zocht uit welke maatregelen luchthaven Schiphol heeft getroffen.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven wordt de temperatuur van alle rijbanen op de luchthaven continu worden gemeten. Komt de temperatuur boven een bepaalde graad dan worden de rijbanen preventief besproeid. Dit gebeurt nu al een aantal dagen.

juli 27, 2018

FNV Luchtvaart stelt tot 27 augustus een ultimatum aan Schiphol om werkgelegenheid te garanderen voor ongeveer 300 werknemers van Trigion Axxicom Caddy.........

SCHIPHOL - FNV Luchtvaart stelt tot 27 augustus een ultimatum aan Schiphol om werkgelegenheid te garanderen voor ongeveer 300 werknemers van Trigion Axxicom Caddy. Dit bedrijf begeleidt mensen met een beperking op de luchthaven. Schiphol wil de activiteiten van het bedrijf opnieuw aanbesteden. Dit is in 2007 al een keer gebeurd en dat leidde toen tot veel ontslagen. Volgens de FNV doet Axxicom opnieuw mee in de race om de aanbesteding maar kan en moet Schiphol de garantie geven dat de werknemers hun baan behouden.

juli 26, 2018

De afgelopen- en komende dagen bereikt in Nederland het kwik extra hoge temperaturen. In Duitsland moest vanwege de hitte een vliegveld tijdelijk sluiten.....

SCHIPHOL - De afgelopen- en komende dagen bereikt in Nederland het kwik extra hoge temperaturen. In Duitsland moest vanwege de hitte een vliegveld tijdelijk sluiten. Luchtvaartnieuwssite Up in the Sky zocht uit welke maatregelen luchthaven Schiphol heeft getroffen.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven wordt de temperatuur van alle rijbanen op de luchthaven continu worden gemeten. Komt de temperatuur boven een bepaalde graad dan worden de rijbanen preventief besproeid. Dit gebeurt nu al een aantal dagen.

juli 25, 2018

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het kostentoerekeningssysteem Schiphol definitief goedgekeurd voor de periode 2019-2021.............

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het kostentoerekeningssysteem Schiphol definitief goedgekeurd voor de periode 2019-2021. Op basis van dit systeem stelt Royal Schiphol Group de tarieven vast die zij aan luchtvaartmaatschappijen in rekening brengt. Na klachten van o.a.

juli 23, 2018

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl vandaag......

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl vandaag.

Er zou volgens bronnen tussen de partijen nog wel worden gepraat, maar lijkt een akkoord nog ver weg. KLM en vertegenwoordigers van pilotenvakbond VNV waren er eerder al wel uit.

Naast meer loon waren onder meer afspraken gemaakt over werkdrukverlaging. KLM vroeg tijd om nieuwe piloten op te leiden.

juli 23, 2018

De Polderbaan is sinds maandagochtend weer in gebruik. De baan was afgelopen week niet beschikbaar voor het vliegverkeer......

De Polderbaan is sinds maandagochtend weer in gebruik. De baan was afgelopen week niet beschikbaar voor het vliegverkeer, omdat er noodzakelijke herstelwerkzaamheden uitgevoerd moesten worden aan een rijbaan ernaartoe.

Dat was ter hoogte van het A5 viaduct. De Polderbaan wordt vaak gebruikt, omdat het vliegverkeer vanaf deze baan het minste overlast veroorzaakt voor bewoners in de omgeving van de luchthaven.

Schiphol zegt zich te realiseren dat bewoners onder de routes van andere banen extra hinder ondervonden.

juli 18, 2018

De Polderbaan, een van de twee meest gebruikte start- en landingsbanen van Schiphol, is de komende week gesloten vanwege herstelwerkzaamheden.....

SCHIPHOL - De Polderbaan, een van de twee meest gebruikte start- en landingsbanen van Schiphol, is de komende week gesloten vanwege herstelwerkzaamheden. Een deel van het asfalt en de fundering van de taxibaan moet worden vervangen.

De afsluiting komt op een vervelend moment omdat het hoogseizoen is op de luchthaven. Met ook veel starts en landingen in de nacht en vroege ochtend. Normaal wordt daar de Polderbaan voor ingezet, maar nu de Zwanenburgbaan. In de spitsuren is ook de Buitenveldertbaan in gebruik.

juli 14, 2018

De douane op Schiphol verbetert haar voorlichting over de controle van ruimbagage van passagiers op risicovluchten...........

De douane op Schiphol verbetert haar voorlichting over de controle van ruimbagage van passagiers op risicovluchten. Dat gebeurt nadat reizigers bij de ombudsman hadden geklaagd over de informatieverstrekking. Passagiers op diverse zogeheten risicovluchten konden al wel op de website van de douane lezen dat douaniers op het vliegveld van bestemming bevoegd zijn hun koffers te openen zonder dat ze daar zelf bij aanwezig zijn. Vanaf nu wordt die informatie ook in de douane-app opgenomen en worden reizigers bij de gate op die bevoegdheid geattendeerd.

juli 14, 2018

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden..........

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden. Het initiatief hiertoe kan komen van Schiphol, de Koninklijke Marechaussee, de Veiligheidsregio Kennemerland of de gemeente.

juli 14, 2018

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet......

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet. Nu werken politie en marechaussee samen met het leger, maar Defensie zegt dat reservisten heel goed kunnen invallen, zodat de beroepsmilitairen tijd hebben voor ander werk. Defensie benadrukt dat het verlenen van militaire bijstand voor het handhaven van de openbare orde een van de taken is van de Nationale Reserve.

juli 10, 2018

De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee zaterdagochtend 7 juli op Schiphol, na een tip van passagiers, een 31-jarige steward-in-opleiding van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij meegenomen voor een ademanalyse.......

De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee zaterdagochtend 7 juli op Schiphol, na een tip van passagiers, een 31-jarige steward-in-opleiding van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij meegenomen voor een ademanalyse.

De man had teveel alcoholhoudende drank genuttigd. Op het bureau bleek hij 2,0 promille te scoren, waar maximaal 0,2 promille voor vliegtuigpersoneel is toegestaan.

In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan de vlucht sowieso geen alcohol nuttigen.

juli 9, 2018

Vrijdag 6 juli voerde de Koninklijke Marechaussee samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een omvangrijke controle uit onder taxi's op de luchthaven Schiphol......

Vrijdag 6 juli voerde de Koninklijke Marechaussee samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een omvangrijke controle uit onder taxi's op de luchthaven Schiphol.

Tientallen chauffeurs werden staande gehouden en gecontroleerd.

Er werden onder andere boetes uitgedeeld voor overschrijden van de arbeidstijdenwet, verlopen keuringen van taximeters en verouderde software voor taximeters.

Alle betrokken chauffeurs moesten direct stoppen met het vervoeren van passagiers.