MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

juni 14, 2018

Op zaterdag 23 juni wordt er een protestactie gehouden tegen de verdere groei van de luchtvaartsector......

Op zaterdag 23 juni wordt er een protestactie gehouden tegen de verdere groei van de luchtvaartsector.

De milieuorganisaties Greenpeace, Natuur&Milieu en de Natuurfederatie Noord-Holland zeggen dat zij een rood sein geven aan de luchtvaart.

Volgens de belangenverenigingen moet het kabinet zorgen dat de luchtvaart niet verder kan uitbreiden. De uitbreiding gaat niet samen met een groene en veilige toekomst in de omgeving van luchthavens.

Zij vinden dat andere vormen van vervoer, zoals de trein of bus, aantrekkelijker gemaakt moeten worden.

juni 12, 2018

KLM-directeur Elbers zegt dat de ‘aanzienlijk mindere groei’ voor KLM het belang en de urgentie aantoont van de groeidiscussie op Schiphol......

KLM-directeur Elbers zegt tegenover Luchtvaartnieuws, dat de ‘aanzienlijk mindere groei’ voor KLM het belang en de urgentie aantoont van de groeidiscussie op Schiphol.

Na een flinke passagiersgroei in de eerste vier maanden van dit jaar, steeg het aantal passagiers in mei met slechts 2,7 procent.

Over de eerste vijf maanden van 2018 was die groei 7,1 procent.

Op de intercontinentale routes zag KLM gemiddeld een lichte groei in capaciteit, met name op bestemmingen in Noord-, Centraal-, en Zuid-Amerika.

juni 11, 2018

Een Peruaans echtpaar is volgens NH Nieuws vorige week op Schiphol aangehouden omdat ze probeerden 440 beschermde orchideeën te smokkelen......

Een Peruaans echtpaar is volgens NH Nieuws vorige week op Schiphol aangehouden omdat ze probeerden 440 beschermde orchideeën te smokkelen.

De man is voor twee weken in bewaring gesteld, de vrouw moet in augustus voor de politierechter verschijnen.

De 49-jarige man en de 37-jarige vrouw waren onderweg van Peru naar Duitsland met drie koffers en een sporttas vol orchideeën.

Omdat die beschermd zijn, is documentatie nodig bij transport om aan te tonen dat ze legaal zijn verkregen en niet bijvoorbeeld geroofd uit de natuur.

juni 8, 2018

Uit een tussenrapportage van TNO blijkt dat de chaos op 29 april na stroomuitval op Schiphol ontstond door een falend noodstroomsysteem......

Uit een tussenrapportage van TNO blijkt dat de chaos op 29 april na stroomuitval op Schiphol ontstond door een falend noodstroomsysteem.

Duizenden passagiers strandden die dag, en de toegangswegen naar de luchthaven werden zelfs afgesloten.

Een storing bij elektriciteitsnetwerkbeheerder TenneT zorgde er die dag voor dat Schiphol zonder stroom kwam te zitten.

De noodstroomvoorziening op de luchthaven kon de piekbelasting niet aan, waardoor belangrijke processen zoals inchecken niet meer werkten.

juni 4, 2018

De marechaussee hield zondag op Schiphol acht Italianen aan, nadat ze voor overlast hadden gezorgd op hun vlucht van Turijn naar Amsterdam......

De marechaussee hield zondag op Schiphol acht Italianen aan, nadat ze voor overlast hadden gezorgd op hun vlucht van Turijn naar Amsterdam.

Het zou gaan om een vrijgezellenweekend van het achttal, dat kennelijk iets te vroeg al was begonnen.

Tijdens de vlucht hielden ze de crew voortdurend bezig en weigerden de aanwijzingen van het personeel in het vliegtuig op te volgen.

Bij aankomst op Schiphol werden ze overgedragen aan de marechaussee. Ze hebben van het OM per persoon een boete van 300 euro gekregen en hebben die betaald.
 

juni 4, 2018

Waar Qatar Airways, Singapore Airlines en Qantas zich vol overgave storten op zulke trajecten, ziet topman Pieter Elbers geen brood in vluchten langer dan veertien uur voor KLM........

KLM heeft geen interesse in de markt van ultralange vluchten.

Waar Qatar Airways, Singapore Airlines en Qantas zich vol overgave storten op zulke trajecten, ziet topman Pieter Elbers geen brood in vluchten langer dan veertien uur voor KLM.

Dat zegt hij in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. Singapore Airlines verbindt dit najaar Singapore non-stop met New York, Qatar Airways onderhoudt een lijnvlucht tussen Doha en Auckland en ook Perth – Londen staat op de nominatie om non-stop gevlogen te worden.

juni 2, 2018

Volgens de consumentenbond is Emirates met een rapportcijfer van 9,2 de beste maatschappij die op Schiphol vliegt. Dat komt vooral door het zitcomfort en het eten en drinken aan boord......

Volgens de consumentenbond is Emirates met een rapportcijfer van 9,2 de beste maatschappij die op Schiphol vliegt. Dat komt vooral door het zitcomfort en het eten en drinken aan boord.

Ook Cathay Pacific en KLM eindigen hoog. De Nederlandse maatschappij wordt “degelijk, betrouwbaar, maar duur” genoemd. Cathay Pacific wordt vooral om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding geroemd.

Ryanair, Vueling en TUI fly eindigen onderaan in het onderzoek. Zo is slechts 28 procent van de reizigers tevreden over het zitcomfort bij Ryanair.

juni 2, 2018

Een Boeing 737 van Transavia heeft deze week op weg naar Schiphol een tussenlanding in Portugal moeten maken vanwege een stinkende man aan boord......

Een Boeing 737 van Transavia heeft deze week op weg naar Schiphol een tussenlanding in Portugal moeten maken vanwege een stinkende man aan boord.

Andere passagiers probeerden de stank met zakdoeken te weren of begonnen over te geven. Een reiziger vergeleek de lucht met die van rotte kaas gecombineerd met zweet.

De crew spoot met parfum, verplaatste de onwelriekende man naar de achterste rij en vervolgens naar het toilet, maar niets hielp.

mei 31, 2018

Zo'n tweehonderd beveiligers hebben woensdag actie gevoerd op Schiphol.....

SCHIPHOL - Zo'n tweehonderd beveiligers hebben woensdag actie gevoerd op de luchthaven. Zij eisten onder meer betere roosters en hogere salarissen.
De actie vond plaats in de aanloop naar nieuwe cao-onderhandelingen.

Volgens vakbond FNV kunnen veel beveiligers amper rondkomen van hun salaris. Door ongezonde roosters staat hun privéleven onder druk en het ziekteverzuim is hoog. Ook neemt de werkdruk volgens de vakbond steeds verder toe.
De onderhandelingen over een cao voor de particuliere beveiliging zijn donderdag begonnen.

mei 29, 2018

Transavia rust een aantal Boeing 737-800’s uit met zogeheten Split Scimitar Winglets. Die zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl..........

Transavia rust een aantal Boeing 737-800’s uit met zogeheten Split Scimitar Winglets. Die zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl.

Voor een Boeing 737-800 kan die besparing – door de verbeterde aerodynamische eigenschappen die de vleugels hierdoor krijgen – oplopen tot circa tweehonderd ton brandstof op jaarbasis.

Bovendien wordt het vliegbereik met zo’n 370 kilometer vergroot.

De vloot van Transavia bestaat op dit moment uit acht Boeing 737-700’s en 35 Boeing 737-800’s.

mei 28, 2018

De komende jaren worden passagiers die aankomen op de E-pier van Schiphol op bijzondere wijze welkom geheten......

De komende jaren worden passagiers die aankomen op de E-pier van Schiphol op bijzondere wijze welkom geheten.

Twaalf Delfts blauwe vazen uit de tuinen van Paleis Het Loo staan hier gepresenteerd in een ontwerp van de bekende Nederlandse designer Mae Engelgeer.

Schiphol en Paleis Het Loo willen hiermee passagiers die aankomen in Nederland extra verwelkomen.

In een toelichting zegt Schiphol het belangrijk te vinden dat passagiers zich welkom voelen en verrast worden. Kunst heeft daar een speciale rol in.

mei 25, 2018

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Easyjet van Zweden naar het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag een noodlanding gemaakt op Schiphol.....

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Easyjet van Zweden naar het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag een noodlanding gemaakt op Schiphol.

De Airbus A320 steeg donderdagochtend om 10.50 uur op vanaf het vliegveld van Stockholm en zou om 12.40 uur lokale tijd landen in het Engelse Bristol.

Boven de Noordzee gaf het vliegtuig plots een noodsignaal af, vermoedelijk omdat een passagier acuut medische hulp nodig had.

Easyjet en Schiphol hebben geen uitspraken gedaan over wat er precies aan de hand was.

Bron: Het Parool / AT5
 

mei 24, 2018

Wellicht gaan er toch metro’s van Amsterdam naar Schiphol rijden over de Noord/Zuidlijn......

Wellicht gaan er toch metro’s van Amsterdam naar Schiphol rijden over de Noord/Zuidlijn.

De OV-sector onderzoekt in hoeverre het doortrekken van deze metrolijn mede kan worden gefinancierd met privaat geld.

Dit werd afgesproken op een bijeenkomst over publieke en private financiering. Op deze middag waren ook mogelijke investeerders aanwezig.

Een half jaar terug werd dit project nog op de lange baan geschoven, omdat de stad Amsterdam het benodigde bedrag hiervoor niet alleen kan opbrengen, en er vanuit Den Haag geen geld komt voor dit plan.

mei 23, 2018

Acties van grondpersoneel op Schiphol zijn van de baan. De FNV en afhandelingsbedrijf Aviapartner zijn het alsnog eens geworden over een nieuwe cao. Eerder al bereikte de vakbond een akkoord met Swissport en Menzies.....

Acties van grondpersoneel op Schiphol zijn van de baan. De FNV en afhandelingsbedrijf Aviapartner zijn het alsnog eens geworden over een nieuwe cao. Eerder al bereikte de vakbond een akkoord met Swissport en Menzies.

Er zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging en werkdrukverlichting. Ook sluit het afhandelingsbedrijf zich aan bij de nieuwe sector-cao die ingaat op 1 januari 2020.

mei 19, 2018

De marechaussees die eind vorig jaar hebben geschoten op een man die op Schiphol Plaza paniek veroorzaakte, hebben rechtmatig gehandeld.....

De marechaussees die eind vorig jaar hebben geschoten op een man die op Schiphol Plaza paniek veroorzaakte, hebben rechtmatig gehandeld.

Het was noodweer zegt het Openbaar Ministerie na onderzoek door de Rijksrecherche.

Een 29-jarige man zwaaide in december 2017 met een hamer richting passagiers en sloeg ermee op een glazen toegangsdeur van de marechausseepost.

Volgens het OM klonk dat alsof er werd geschoten en kon de marechaussee aannemen dat er een levensbedreigende situatie was.

mei 19, 2018

Het Ministerie van infrastructuur rommelde met de geluidsnormen om groei van Schiphol te faciliteren. Dat is de stelling die omwonenden van Schiphol in een procedure bij de Raad van State inbrengen.......

Het Ministerie van infrastructuur rommelde met de geluidsnormen om groei van Schiphol te faciliteren. Dat is de stelling die omwonenden van Schiphol in een procedure bij de Raad van State inbrengen.

Het ministerie heeft tweemaal eenzijdig de normen aangepast, waardoor tienduizenden extra vliegbewegingen konden plaatsvinden.

Het adviescollege van het ministerie, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium onderschrijft de stelling van de omwonenden.

mei 19, 2018

Over de maand april gemeten was Schiphol de tweede luchthaven van Europa. De Nederlandse luchthaven streeft in passagiersaantallen Parijs Charles de Gaulle voorbij.......

Over de maand april gemeten was Schiphol de tweede luchthaven van Europa. De Nederlandse luchthaven streeft in passagiersaantallen Parijs Charles de Gaulle voorbij.

Schiphol steeg met 3% naar ruim 6 miljoen passagiers terwijl de grootste luchthaven van Frankrijk daalde met 3,5% naar 5.8 miljoen. De daling in Frankrijk was voornamelijk te wijten aan de stakingen van Air France.

Traditiegetrouw is Heathrow ruimschoots de grootste van Europa. De Londense luchthaven zag 6,6 miljoen passagiers de revue passeren, een daling van 2,2%.
 

mei 18, 2018

Schiphol is volgens de Autoriteit Consument & Markt niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden.....

DEN HAAG - Schiphol is volgens de Autoriteit Consument & Markt niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden die sinds april gelden voor gebruikers van de luchthaven.

mei 14, 2018

Voor de luchtvaart is dinsdag 15 mei een belangrijke dag. De Tweede Kamer buigt zich over de toekomst van Schiphol en Lelystad......

Voor de luchtvaart is dinsdag 15 mei een belangrijke dag. De Tweede Kamer buigt zich over de toekomst van Schiphol en Lelystad.

De milieueffectrapportage over Lelystad wordt besproken en daarbij draait het vooral om de toekomst.

De eerste jaren gaat een beperkt aantal vluchten laag over het oosten van Nederland en de kop van Noord-Holland.

Daarna zijn meer vluchten mogelijk wanneer het luchtruim opnieuw is aangepast.

mei 11, 2018

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM, die vloog van Schiphol naar de Chinese hoofdstad Beijing, is woensdag 9 mei omgekeerd toen het toestel ter hoogte van Estland vloog......

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM, die vloog van Schiphol naar de Chinese hoofdstad Beijing, is woensdag 9 mei omgekeerd toen het toestel ter hoogte van Estland vloog.

Dat blijkt uit beelden van de website Flightradar24.com. De gezagvoerder van vlucht KL 897 was onwel geworden.

Volgens de KLM was de vlieger wel in staat terug te keren naar Schiphol. De vlucht werd geannuleerd en de reizigers konden met een ander toestel alsnog naar Beijing reizen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl
 

mei 5, 2018

Het verbodsgebied op Schiphol voor ongeoorloofde taxidiensten blijft gehandhaafd. De rechtbank Noord-Holland heeft het beroep dat een aantal taxichauffeurs hiertegen had aangespannen ongegrond verklaard......

Het verbodsgebied op Schiphol voor ongeoorloofde taxidiensten blijft gehandhaafd. De rechtbank Noord-Holland heeft het beroep dat een aantal taxichauffeurs hiertegen had aangespannen ongegrond verklaard.

Dat betekent dat de gemeente Haarlemmermeer, de Koninklijke Marechaussee en Schiphol aanbieders van ongewenste taxidiensten kunnen blijven aanpakken.

Volgens de gemeente was de openbare orde in het geding door de "vaak agressieve en opdringerige manier" waarop sommige chauffeurs hun diensten aanboden.

mei 2, 2018

Sinds 1 mei is Dick Benschop (60) de nieuwe bestuursvoorzitter van de Koninklijke Schiphol Group....

Sinds 1 mei is Dick Benschop (60) de nieuwe bestuursvoorzitter van de Koninklijke Schiphol Group oftewel de hoogste baas van Schiphol. Hij is de opvolger van Jos Nijhuis, die Schiphol negen jaar heeft geleid. Benschop is historicus en zowel voormalig politicus als voormalig Shell-directeur. Zijn eerste klus is de nasleep van de stroomstoring van zondag en de vakantiedrukte.

mei 2, 2018

De gemeenteraadsfractie van Forza! is erg geschrokken van het bericht in het Algemeen Dagblad dat burgemeester Hoes niet gekend is in het besluit om Schiphol afgelopen zondag af te sluiten.......

De gemeenteraadsfractie van Forza! is erg geschrokken van het bericht in het Algemeen Dagblad dat burgemeester Hoes niet gekend is in het besluit om Schiphol afgelopen zondag af te sluiten. Volgens Forza! is de burgemeester immers verantwoordelijk bij rampen en crises op Schiphol. De fractie wil nu van het college weten wat zijn reactie hierop is en ook waarom de gemeenteraad niet meteen ingelicht is. Verder vraagt Forza! zich af wat er wordt ondernomen om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt en of de waarnemend burgemeester inmiddels al is toegerust op zijn verantwoordelijk m.b.t.

mei 1, 2018

Schiphol laat een onafhankelijk onderzoek instellen door een externe partij naar oorzaak en gevolg van de stroomstoring, die zondag leidde tot grote problemen op de luchthaven. Ook doet Schiphol intern onderzoek........

Schiphol laat een onafhankelijk onderzoek instellen door een externe partij naar oorzaak en gevolg van de stroomstoring, die zondag leidde tot grote problemen op de luchthaven. Ook doet Schiphol intern onderzoek.

Een storing in het inchecksysteem, mogelijk indirect het gevolg van een stroomstoring in Amsterdam Zuid-Oost, leidde tot annuleringen, vertragingen en lange rijen.

Daarnaast ook tot files op de weg, nadat Schiphol mensen opriep niet naar de luchthaven te komen.

Het gebeurde uitgerekend toen het toch al extra druk was in verband met de meivakantie.