MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Luchtverkeersleiding Nederland

april 6, 2018

Piloten maken zich zorgen over de mogelijk teruglopende veiligheid op en rond Schiphol.....

SCHIPHOL - Piloten maken zich zorgen over de mogelijk teruglopende veiligheid op en rond de luchthaven. Dat blijkt op internetfora naar aanleiding van een bijna-botsing op 29 maart en twee andere incidenten die nipt konden worden afgewend door vliegtuigen te laten doorstarten.

maart 22, 2018

Het incident, waarbij in december een Embraer 170 en een Boeing 737 elkaar bij Schiphol te dicht naderden, is te wijten aan een verkeerd ingestelde hoogtemeter.....

SCHIPHOL - Het incident, waarbij in december een Embraer 170 en een Boeing 737 elkaar bij Schiphol te dicht naderden, is te wijten aan een verkeerd ingestelde hoogtemeter. Dat blijkt uit onderzoek van Luchtverkeersleiding Nederland.
Daarnaast reageerde de bemanning van de Embraer niet correct op aanwijzingen van het TCAS-systeem, dat hen opdracht gaf om onmiddellijk te dalen, waar de Boeing-bemanning wél meteen ingreep door te klimmen.

januari 12, 2018

De capaciteit van de verkeerstoren op luchthaven Schiphol wordt nog vóór de zomer van 2019 fors uitgebreid.....

SCHIPHOL - De capaciteit van de verkeerstoren op de luchthaven wordt nog vóór de zomer van 2019 fors uitgebreid. Dat zei bestuursvoorzitter Michiel van Dorst van Luchtverkeersleiding Nederland onlangs bij de officiële start van de samenwerking tussen de civiele en militaire verkeersleiders.
Het is de bedoeling dat de capaciteit wordt verhoogd van 8 naar 12 posities, wat een verhoging van de mankracht met 50 procent inhoudt ten opzichte van de huidige bezetting.

oktober 28, 2016

De Luchtverkeersleiding Nederland laat op Schiphol-Oost een nieuw pand bouwen voor het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem.....

HAARLEMMERMEER - De Luchtverkeersleiding Nederland laat op Schiphol-Oost een nieuw pand bouwen voor het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem.

De Nederlandse en Duits luchtverkeersleiding hebben samen een nieuw systeem gekocht voor de begeleiding van het civiele en militaire vliegverkeer.