MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Marjolein Steffens

juli 21, 2018

Lokale politieke partij HAP heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november gepresenteerd............

Lokale politieke partij HAP heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november gepresenteerd. Volgens verenigingsvoorzitter Paul Croese en lijsttrekker Marjolein Steffens is het een zeer divers team waarin ruime ervaring en jong talent hand in hand gaan. Op de lijst staan onder anderen ervaren rotten zoals Ron Heimerikx en Johan Rip, de jongste kandidaten zijn Jennifer van Os uit Hoofddorp en Maarten van der Marel uit Nieuw-Vennep. Lijstduwer is Hoofddorper en huidig HAP-wethouder Ap Reinders. De volledige lijst is te zien op www.hap-haarlemmermeer.nl.

juni 1, 2018

De leden van de lokale politieke partij HAP hebben Marjolein Steffens-van de Water unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.......

De leden van de lokale politieke partij HAP hebben Marjolein Steffens-van de Water unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Voorzitter van de HAP, Paul Croese, gaf aan dat zijn partij met Steffens een lijsttrekker heeft met veel politieke ervaring én een vrouw die de kernwaarden ‘lokaal, sociaal en betrokken’ dagelijks in de praktijk brengt. Ze voert de lijst van HAP voor de vierde keer aan.

De gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer vinden plaats op woensdag 21 november 2018.
 

maart 2, 2018

Vijf leden van het college van B en W Haarlemmermeer behoren tot de deelnemers aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet.....

HAARLEMMERMEER - Vijf leden van het college van B en W Haarlemmermeer behoren tot de deelnemers aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018.

Marjolein Steffens helpt vrijdag 9 maart mee aan de Verwendag in Verzorgingscentrum De Westerkim in Nieuw-Vennep.

John Nederstigt verfraait op zaterdag de bloemen- en kruidentuin en de wilgenhut op Zorgboerderij de Landyn in Zwaanshoek.

Adam Elzakalai pleegt zaterdag groot onderhoud op volkstuincomplex De Meertuinders in Hoofddorp.

januari 10, 2018

Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn voor het heffen van statiegeld op kleine flesjes en blikjes......

HAARLEMMERMEER – Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn voor het heffen van statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Het zijn er volgens dagblad Trouw inmiddels 29, waaronder Utrecht, Haarlem en Amsterdam. Vorig jaar heeft Haarlemmermeer zich op initiatief van wethouders Steffens en Nederstigt al aangesloten bij de alliantie van Recycling Netwerk Benelux. Die is voor het heffen van statiegeld omdat de hoeveelheid zwerfafval dan met 70 tot 90 procent zou afnemen. De levensmiddelenindustrie en  supermarkten zijn tegen het plan.

april 6, 2017

Wethouder Steffens roept homo- en lesbische stellen die slachtoffer worden van geweld of agressie op om dat te melden bij de politie.......

HAARLEMMERMEER - Wethouder Steffens roept homo- en lesbische stellen die slachtoffer worden van geweld of agressie op om dat te melden bij de politie. De wethouder reageerde op een incident afgelopen weekend waarbij een homostel uit Arnhem werd mishandeld. De laatste tijd is er een toename van geweld tegen homo's en lesbiennes. Steffens noemde het te gek voor woorden als mensen zich niet meer veilig kunnen voelen als ze hand in hand lopen met degene van wie ze houden.

april 5, 2017

Wethouder Marjolein Steffens heeft met afschuw gereageerd op de vernielingen die afgelopen weekend zijn aangericht bij een moestuin in Venneperhout in Nieuw-Vennep..........

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens heeft met afschuw gereageerd op de vernielingen die afgelopen weekend zijn aangericht bij een moestuin in Venneperhout in Nieuw-Vennep. Zij vindt het heel vervelend dat mensen niet met hun tengels van andermans spullen kunnen afblijven. Bij de baldadigheden in de Groen(s)te Tuin werd een kas in brand gestoken en bij de andere kas werd het plastic kapot gesneden. De schade wordt op 1500 euro geschat. Daarvoor is de tuin niet verzekerd.

januari 24, 2017

Wethouder Marjolein Steffens en directeur van Maatvast Maarten Askamp geven woensdag 25 januari de aftrap voor de verduurzaming van dorpshuizen en wijkgebouwen in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER – Wethouder Marjolein Steffens en directeur van Maatvast Maarten Askamp geven woensdag 25 januari de aftrap voor de verduurzaming van dorpshuizen en wijkgebouwen in Haarlemmermeer.

Met de verduurzaming worden energieprestaties verbeterd, die volgens de wethouder soms te kort schieten.

De Oude Waterwolf in Vijfhuizen, ’t Kattegat in Hoofddorp en Het Eiland in Beinsdorp zijn als eerste aan de beurt.

Inwoners van dorpen of wijken worden ook gestimuleerd om gloeilampen te vervangen door ledverlichting.

december 22, 2016

Voor het achtste bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer bracht wethouder Steffens donderdag een bezoek aan het Hoofdvaartcollege in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Voor het achtste bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer bracht wethouder Steffens donderdag een bezoek aan het Hoofdvaartcollege in Hoofddorp. Daar ontmoette zij onder anderen Melek Usta, begeleider van het project Peer Buddy Nieuwkomer en een aantal leerlingen. De organisatie Peer2Peer past een internationale methode toe waarbij leerlingen leren andere leerlingen te ondersteunen. De buddy’s van het Hoofdvaart College zijn gekoppeld aan leerlingen die korter dan twee jaar in Nederland wonen. Zij zijn kinderen van statushouders.

november 10, 2016

Meerdere wethouders doen komende dinsdag 15 november mee aan de Dag van de Dialoog..........

HAARLEMMERMEER - Meerdere wethouders doen komende dinsdag 15 november mee aan de Dag van de Dialoog. Wethouder Steffens roept inwoners en ondernemers op om ook een plaatsje aan tafel te bemachtigen om tijdens een lunch of diner actief mee te praten over het thema 'verbinding'. Ook politieke partijen HAP en GroenLinks hebben hun deelname aan het jaarlijkse evenement inmiddels bevestigd. De gemeente zelf heeft tafels 'ingekocht' in Cruquius, dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek en het Cultuurgebouw. Deelname aan een maaltijd is gratis.

februari 2, 2016

Doordat de gemeente Haarlemmermeer het subsidiebeleid gaat veranderen, dreigt de Speel-o-theek De Blokkendoos uit Hoofddorp haar subsidie vanaf 2017 kwijt te raken.....

Doordat de gemeente Haarlemmermeer het subsidiebeleid gaat veranderen, dreigt de Speel-o-theek De Blokkendoos uit Hoofddorp haar subsidie vanaf 2017 kwijt te raken.

CDVP-raadslid Anneke van der Helm vindt dat de gemeente het niet kan maken om de subsidie na 33 jaar te stoppen.

De speel-o-theek moet namelijk 250 leden hebben om voor subsidie in aanmerking te komen, maar heeft er iets meer dan 200.

HAP-wethouder Marjolein Steffens wil de zaak eerst onderzoeken en wilde nog niet reageren op vragen hierover van Van der Helm.

Bron: Haarlems Dagblad

november 25, 2015

Donderdag 26 november wordt voor de achtste keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi in Hoofddorp gehouden..... 

HOOFDDORP – Donderdag 26 november wordt voor de achtste keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi in Hoofddorp gehouden.

Naast het Haarlemmermeer Lyceum, het Herbert Vissers College, de KSH en het Kaj Munk College, doet dit jaar ook het Nova College mee.

In vier poules debatteren in totaal zestien teams van deze scholen om zich hierna één jaar lang de beste debaters van Haarlemmermeer te mogen noemen.

Het toernooi in het Raadhuis begint om 10.30 uur en de finale zal om 15.00 uur plaatsvinden.

januari 27, 2015

Als het aan de gemeente ligt komen geen nieuwe bankjes in de groenstrook tussen de Zichtweg en Sportveldweg in NIEUW-VENNEP en de Nieuwerkerkertocht in HOOFDDORP...... 

HAARLEMMERMEER – Als het aan de gemeente ligt komen geen nieuwe bankjes in de groenstrook tussen de Zichtweg en Sportveldweg in NIEUW-VENNEP en de Nieuwerkerkertocht in HOOFDDORP. Dat antwoordt HAP-wethouder Marjolein Steffens op vragen hierover van CDVP-raadslid Anneke van der Helm. De bankjes die er vroeger stonden zijn op verzoek van omwonenden juist weggehaald omdat ze hangjongeren aantrokken. De beslissing om geen bankjes te plaatsen wordt nog per brief aan de omwonenden gemeld.