MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about MeerRadio

november 18, 2017

Zondagmiddag tussen 12 en 1 uur heeft politiek-redacteur Henk van der Eem in MeerMagazine een uitgebreid gesprek met de vertrekkende burgemeester Theo Weterings.......

Zondagmiddag tussen 12 en 1 uur heeft politiek-redacteur Henk van der Eem in MeerMagazine een uitgebreid gesprek met de vertrekkende burgemeester Theo Weterings.

Openhartig vertelt Weterings waarom hij eigenlijk leraar geschiedenis wilde worden, maar toch economie is gaan studeren. Zijn favoriete muziek komt in de uitzending ook ter sprake.

Verder spreekt Theo Weterings over het toekomstige gemeentehuis; het huis van Haarlemmermeer, de omlegging van de A9, de lokale politieke cultuur en zijn bedenkingen over het gebruik van social media in de lokale politiek.

oktober 27, 2017

Na het grote succes van de workshop voor basisscholen* lanceert MeerRadio, samen met PierK en het Podium voor Architectuur, een Inspirerende lessenserie voor het voortgezet onderwijs: Nieuws=Nieuws. Toch?! ......

Na het grote succes van de workshop voor basisscholen* lanceert MeerRadio, samen met PierK en het Podium voor Architectuur, een Inspirerende lessenserie voor het voortgezet onderwijs: Nieuws=Nieuws. Toch?!

september 11, 2017

MeerRadio moet professionaliseren. Dat heeft VVD-wethouder Derk Reneman van Cultuur gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA......

MeerRadio moet professionaliseren. Dat heeft VVD-wethouder Derk Reneman van Cultuur gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA.

Reneman vindt professionalisering nodig om de rol van de omroep bij de controle van de lokale democratie legitimiteit te geven. Hij is in gesprek met de lokale omroep. De lokale journalistiek staat onder druk. Daarom willen we de rol van MeerRadio vergroten, aldus Reneman in zijn reactie.

augustus 13, 2017

Presentatoren, producenten en technici kunnen bij MeerRadio de eerste stap van een mooie carrière maken. Klik hier en bekijk de hele vacature……

 

 

 

MeerRadio is een vrijwilligersorganisatie. Samen met vele vrijwilligers bieden wij door middel van diverse radio programma’s nieuws, cultuur en entertainment aan de luisteraars van de gemeente Haarlemmermeer en daarbuiten via internet. We zijn op zoek naar nieuwsgierige, doelbewuste, objectieve en positieve medewerkers. De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn eindeloos.

VACATURE: RADIOMAKER

augustus 13, 2017

Wij zoeken enthousiaste nieuwsredacteuren. Je werkt op de redactie en zorgt ervoor dat wij altijd bovenop het lokale en regionale nieuws zitten. Klik hier en bekijk de hele vacature……

MeerRadio is een vrijwilligersorganisatie. Samen met vele vrijwilligers bieden wij door middel van diverse radio programma’s nieuws, cultuur en entertainment aan de luisteraars van de gemeente Haarlemmermeer en daarbuiten via internet.
We zijn op zoek naar nieuwsgierige, doelbewuste, objectieve en positieve medewerkers. De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn eindeloos.

VACATURE: REDACTEUR

augustus 13, 2017

MeerRadio zoekt enthousiaste technische medewerkers. Heb jij een technische achtergrond op het gebied van geluidstechniek, elektronica, hoogfrequent of ICT? Klik hier en bekijk de hele vacature…….

MeerRadio is een vrijwilligersorganisatie. Samen met vele vrijwilligers bieden wij door middel van diverse radio programma’s nieuws, cultuur en entertainment aan de luisteraars van de gemeente Haarlemmermeer en daarbuiten via internet. We zijn op zoek naar nieuwsgierige, doelbewuste, objectieve en positieve medewerkers. De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn eindeloos.

augustus 13, 2017

MeerRadio is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment is er plaats voor REDACTEUREN, TECHNICI en PRESENTATOREN. Klik hier en bekijk de uitgebreide advertenties……

MeerRadio is een vrijwilligersorganisatie. Samen met vele vrijwilligers bieden wij door middel van diverse radio programma’s nieuws, cultuur en entertainment aan de luisteraars van de gemeente Haarlemmermeer en daarbuiten via internet.
We zijn op zoek naar nieuwsgierige, doelbewuste, objectieve en positieve medewerkers. De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn eindeloos.

VACATURE: REDACTEUR

oktober 7, 2016

Vandaag 7 oktober is het precies 10 jaar geleden dat de eerste officiële uitzending van MeerRadio plaatsvond......

HOOFDDORP – Vandaag 7 oktober is het precies 10 jaar geleden dat de eerste officiële uitzending van MeerRadio plaatsvond.

Onder leiding van de toenmalige stationmanager Christian Groeneveld ging een grote groep van vrijwilligers in 2006 aan de slag in het tijdelijke onderkomen van de bibliotheek in Hoofddorp.

In 2009 werd MeerRadio door de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) uitgeroepen tot lokale omroep van het jaar.

juni 23, 2016

In het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is gisteravond onze dierbare collega Jan Rijpkema op 71-jarige leeftijd overleden......

In het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is gisteravond onze dierbare collega Jan Rijpkema overleden.
Een jaar geleden werd bij hem leukemie geconstateerd.
Vanaf de start, 10 jaar geleden, was Jan betrokken bij MeerRadio. Als initiatiefnemer van PuurCultuur en als politiek verslaggever.
Zowel voor PuurCultuur als MeerMagazine ging Jan geregeld met de microfoon op pad voor interviews en reportages.

april 7, 2016

Woensdag 6 april was het Roefeldag in Haarlemmermeer.........

HAARLEMMERMEER – Woensdag 6 april was het Roefeldag in Haarlemmermeer. Op deze dag konden kinderen actief kennismaken met beroepen en (vrijwilligers-)werkzaamheden bij allerlei bedrijven, winkels, verenigingen en organisaties in de gemeente.

Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Groepsgewijs snuffelen de kinderen die dag aan de grotemensenwereld.

november 16, 2015

Niet alleen MeerRadio, maar alle Nederlandse radio- en televisiestations houden vandaag om 12 uur één minuut stilte om de slachtoffers van de aanslagen, afgelopen vrijdag, in Parijs te herdenken…….

Niet alleen MeerRadio, maar alle Nederlandse radio- en televisiestations houden vandaag om 12 uur één minuut stilte om de slachtoffers van de aanslagen, afgelopen vrijdag, in Parijs te herdenken.

Wie om 12.00 uur in de bus of trein zit, zal door het personeel worden geattendeerd op het herdenkingsmoment.

Op stations zal tijdens de minuut stilte niets worden omgeroepen en treinen zullen worden stilgezet.

Ook op Schiphol is er één minuut stilte. De luchthaven bekijkt nog of in die zestig seconden de vliegtuigen ook aan de grond blijven.

november 6, 2015

Vanmiddag om 4 uur heeft locoburgemeester Tom Horn de elfde editie van de Beursvloer in Hoofddorp geopend..... 

HOOFDDORP – Vanmiddag om 4 uur heeft locoburgemeester Tom Horn de elfde editie van de Beursvloer in Hoofddorp geopend.

Op deze Beursvloer komen interessante en nuttige ‘matches’ tot stand tussen vrijwilligersorganisaties en het lokale bedrijfsleven.

Tijdens de opening reikte Horn de Gemeentelijke Erespeld met oorkonde uit aan Andy Houtkamp.

Andy is al tien jaar actief op de Beursvloer om daar zoveel mogelijk ‘matches’ te bewerkstelligen.

september 5, 2015

Zaterdag 5 en zondag 6 september zijn de programmamakers van MeerRadio weer op pad. Zaterdag zijn zij in Nieuw-Vennep bij het 5-jarig bestaan van Jeugdland. Zondag bij het wijkfeest van Bornholm in Hoofddorp……..

Zaterdag 5 en zondag 6 september zijn de programmamakers van MeerRadio weer op pad.

Zaterdag is “MeerIndeMiddag” te vinden in Nieuw-Vennep waar het 5-jarig bestaan van Jeugdland wordt gevierd.

Tussen 12 en 6 uur kan je LIVE kennismaken met presentatoren Paul Bruines, Mart van Heden en Peter Melis.

Jeugdland, Getsewouderweg 2, Nieuw-Vennep.

Een dag later is het wijkfeest van de Hoofddorpse wijk Bornholm. Ook daar zal de mobiele studio van MeerRadio staan. Maurice van Dam opent de dag tussen 10 en 12 uur met “MeerCompleet”.

maart 26, 2015

Dit jaar vieren wij dat Nederland 70 jaar bevrijd is. Ook in Haarlemmermeer zal een feestelijk tintje aan deze herdenking gegeven worden......

HOOFDDORP - Dit jaar vieren wij dat Nederland 70 jaar bevrijd is. Ook in Haarlemmermeer zal een feestelijk tintje aan deze herdenking gegeven worden.

Zo toont het Historisch Museum Haarlemmermeer een tentoonstelling over de Tweede Oorlog en verzorgt MeerRadio van 7 april tot en met 5 mei hierover op dinsdag enkele uitzendingen om 21:00 uur.

Verder start Atletiek Vereniging Haarlemmermeer een speciale Estafetteloop op 4 mei welke op 5 mei eindigt bij Het Cultuurgebouw.

november 11, 2014

Tot 21 december wordt een speciale inzamelingsactie voor Voedselbank Haarlemmermeer gehouden onder de naam “Art2Rescue”....

HOOFDDORP – Tot 21 december wordt een speciale inzamelingsactie voor Voedselbank Haarlemmermeer gehouden onder de naam “Art2Rescue”.

Bij “Art2Rescue” roept MeerRadio luisteraars op om kunstwerken, waarop ze zijn uitgekeken, naar Tickets en Treats in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp te brengen.

Deze kunstwerken worden dan op de zaterdagen 22 en 29 november + 6, 13 en 20 december verkocht in de live-studio van MeerRadio bij Winterland Hoofddorp, waar MeerRadio tussen 12.00 en 18.00 uur haar liveprogramma “Meer In De Middag” uitzend.

december 12, 2013

Wij wensen alle muziekliefhebbers een mooie Kerst en voor 2014....veel Good No(i)se. 

Presentator Gerrit Caspers en technicus Ron Surowietz wensen alle muziekliefhebbers een mooie Kerst en voor 2014 veel GOOD NO(I)SE!

augustus 29, 2012

De belangstelling voor de zogeheten Burendagen van Schiphol is overweldigend. Er was plek voor 450 bezoekers, maar  . . .

Schiphol - De belangstelling voor de zogeheten Burendagen van Schiphol is overweldigend. Er was plek voor 450 bezoekers, maar na 7000 inschrijvingen is de site voortijdig gesloten.

Bewoners uit de omliggende gemeenten konden zich inschrijven, waarvan de meesten verzoeken uit de Haarlemmermeer kwamen.

Er is voor een kleinschalige aanpak gekozen en niet voor een groot publieksevenement omdat daarmee een intensief programma geboden kan worden.