MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Menzies World Cargo

juli 19, 2018

Werknemers van Menzies World Cargo op Schiphol hebben donderdagochtend het werk neergelegd.....

SCHIPHOL - Werknemers van Menzies World Cargo op Schiphol hebben donderdagochtend het werk neergelegd. Vakbond FNV had hun werkgever tot woensdag 13:00 uur gegeven om op de eisen in te gaan voor een nieuwe cao.
Na het verstrijken van dat ultimatum is besloten om donderdagochtend vanaf 05:00 uur te staken.
FNV vindt dat de loonontwikkeling van de medewerkers bij Menzies World Cargo al jaren achterblijft bij de rest van Nederland. Er werken zo'n 350 mensen bij Menzies.

maart 30, 2018

Uitzendkrachten hebben recht op hetzelfde loon als vergelijkbare vaste werknemers. Het maakt daarbij niet uit of ze via een ingewikkelde constructie zijn ingehuurd.....

HAARLEM - Uitzendkrachten hebben recht op hetzelfde loon als vergelijkbare vaste werknemers. Het maakt daarbij niet uit of ze via een ingewikkelde constructie zijn ingehuurd.
Tot die conclusie komt de kantonrechter in Haarlem in een zaak die zestien flexwerkers hebben aangespannen tegen de uitzendbureaus Flexcargo en DMW.
Zij kregen tussen 2011 en 2015 van DHL en Menzies World Cargo het minimumloon betaald voor hun werk in een vrachthal op Schiphol. Hun collega's in directe dienst bij deze pakketbezorgers hadden een cao en kregen meer betaald.

november 11, 2017

Het collectieve ontslag van 101 medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol is voorlopig van de baan. FNV Luchtvaart spreekt van goed nieuws en hoopt dat er een definitieve oplossing komt voor de werknemers........

Het collectieve ontslag van 101 medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol is voorlopig van de baan.

FNV Luchtvaart spreekt van goed nieuws en hoopt dat er een definitieve oplossing komt voor de werknemers.

Het ontslag werd in september aangekondigd nadat de Russische vrachtvlieger Air Bridge Cargo (ABC) zijn plek op Schiphol deels leek kwijt te raken.

ABC is een van de grootste klanten in Nederland van Menzies.

september 28, 2017

De Russische vrachtvervoerder AirBridgeCargo kijkt naar alternatieven, nu het bedrijf waardevolle start- en landingsrechten verliest op Schiphol.....

SCHIPHOL - De Russische vrachtvervoerder AirBridgeCargo kijkt naar alternatieven, nu het bedrijf waardevolle start- en landingsrechten verliest op Schiphol. Vorige week werd al bekend dat daardoor bij grondafhandelaar Menzies honderd banen op de tocht komen te staan.
AirBridgeCargo is de grootste klant van Menzies.

september 22, 2017

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol gaat ruim 100 medewerkers ontslaan.....

SCHIPHOL - Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol gaat ruim 100 medewerkers ontslaan. Dit hebben de bonden woensdag te horen gekregen.

Daarnaast dreigen volgens vakbond FNV Luchtvaart ook nog eens tientallen uitzendkrachten hun werk te verliezen.

Het bedrijf ziet geen andere uitweg, nu het in korte tijd twee grote klanten is kwijtgeraakt.

Menzies is een van de vier grote vrachtafhandelaars op Schiphol. Op de luchthaven werken 600 mensen, waarvan ruim 400 in de vrachtafhandeling.