MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about NH Nieuws

november 20, 2018

In Zwanenburg is maandagmiddag 19 november de eerste paal geslagen van het nieuwe dorpshuis......

In Zwanenburg is maandagmiddag 19 november de eerste paal geslagen van het nieuwe dorpshuis.

Dit was een lang gekoesterde wens van veel inwoners. Door bezwaarmakers en fouten in de procedure hebben Zwanenburgers lang moeten wachten op de bouw.

Het nieuwe dorpshuis krijgt veel verschillende functies. Het wordt een ontmoetingsplek, een bibliotheek, een sporthal, een bar en veel verschillende activiteitenruimten en een dorpsplein.

november 16, 2018

Schiphol Airport moet de tweede luchthaven ter wereld worden waar elektrische vliegtuigen gratis kunnen landen......

Schiphol Airport moet de tweede luchthaven ter wereld worden waar elektrische vliegtuigen gratis kunnen landen.

London Heathrow Airport was hier eerder mee.

De Tweede Kamer bepaalde naar aanleiding van een voorstel van D66-Kamerlid Jan Paternotte dat elektrische vliegtuigen straks geen start- en landingsgelden meer hoeven te betalen.

Deze regel moet net als op Heathrow tot 2040 blijven gelden.

november 16, 2018

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 21 november kunnen jongeren deelnemen aan een escape room in het Raadhuis......

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 21 november kunnen jongeren deelnemen aan een escape room in het Raadhuis.

Gemeente Haarlemmermeer tovert de raadzaal in Hoofddorp op 20 en 21 november om tot een escape room waar de eerste stemmers een kans krijgen een uur lang de gemeente te besturen.

Ook moeten ze laten zien dat ze onder tijdsdruk ingewikkelde beslissingen kunnen maken.
De opdrachten hebben te maken met dilemma’s waar het gemeentebestuur ook mee te maken krijgt.

november 16, 2018

Het komende half jaar zullen vier oude Boeing 737-800's van TUI Nederland vervangen worden voor nieuwe types......

Het komende half jaar zullen vier oude Boeing 737-800's van TUI Nederland vervangen worden voor nieuwe types.

Dit zullen vier nieuwe Boeing 737 MAX 8 worden. Deze types zijn de nieuwste en stilste variant van de Boeing 737.

TUI Nederland gaat met deze vernieuwing flink profiteren van lagere luchthavengelden en brandstofkosten.

De luchtvaartmaatschappij was in 2014 al de eerste in Nederland die de zuinige Boeing 787 Dreamliner in gebruik nam.

november 12, 2018

Jan Warmerdam uit Haarlem heeft afgelopen zondag herdacht dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog eindigde......

Jan Warmerdam uit Haarlem heeft afgelopen zondag herdacht dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog eindigde.

Dit deed hij door een herdenkingsmonument in Vijfhuizen te onthullen onder publiek. Het monument is een kei met daarop de tekst: Aan allen die moesten.

Dankzij dorpsvereniging Vijfhuizen mocht Jan de kei onder de Vrijheidsboom op Spieringerdijk in het dorp leggen.

Warmerdam hoopt dat mensen nu een plek hebben om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog vaker te herdenken.
 

november 12, 2018

Gemeente Haarlemmermeer concludeert dat zorgen over de opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november terecht zijn......

Gemeente Haarlemmermeer concludeert dat zorgen over de opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november terecht zijn.

Dit na een tweede peiling waarbij de respons zo’n vijftien procent was.

Ondanks dat VVD de grootste partij bleek te zijn, is dit volgens het onderzoeksbureau een indicatie van de electorale krachtsverhoudingen van dit moment.

Naar verwachtingen wint GroenLinks twee zetels, groeit Forza! en verliezen HAP en D66.

november 8, 2018

Voor juwelier Anand Khemai uit Hoofddorp goed nieuws: zijn winkelpand hoeft van de gemeente niet gesloopt te worden. Dit nieuws werd vorige week bekend gemaakt......

Voor juwelier Anand Khemai uit Hoofddorp goed nieuws: zijn winkelpand hoeft van de gemeente niet gesloopt te worden. Dit nieuws werd vorige week bekend gemaakt.

De gemeente wilde ruimte maken voor een groot bouwproject, en wilde winkelpanden aan de Concourslaan in Hoofddorp afnemen.

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde vorige week tegen de onteigening van panden aan de Concourslaan.

Hierdoor verdwijnen de plannen van ontwikkelaar Kennemerland Beheer, wat de panden wilde slopen voor een groot winkelcomplex.

november 6, 2018

Bij een fastfoodrestaurant langs de A4 in Hoofddorp is in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november een auto op een flinke kei terechtgekomen......

Bij een fastfoodrestaurant langs de A4 in Hoofddorp is in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november een auto op een flinke kei terechtgekomen.

Twee Belgen zouden een hapje gaan eten en wilden de auto parkeren. De bestuurder stuurde iets te vroeg in en reed over een kei.

Deze kei bleek zó hoog dat de wielen van de grond kwamen en de auto op het chassis in het luchtledige balanceerde.

Een berger heeft de auto van de kei kunnen halen en de twee mannen konden verder rijden.
 

november 5, 2018

Het vervangen van tegenwoordige passagiersvliegtuigen voor elektrische toestellen zal niet zorgen voor minder geluidsoverlast rondom Schiphol......

Het vervangen van tegenwoordige passagiersvliegtuigen voor elektrische toestellen zal niet zorgen voor minder geluidsoverlast rondom Schiphol.

Dat zegt Sijas Akkerman van de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland.

Luchtvaartmaatschappij EasyJet wil vanaf 2030 vluchten tussen Schiphol en Londen gaan uitvoeren met elektrische vliegtuigen. Volgens hen zal dan de geluidshinder sterk verminderen.

november 5, 2018

In Nieuw-Vennep is zondagavond een grote groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan......

In Nieuw-Vennep is zondagavond een grote groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan.

Dit gebeurde rond 11 uur ’s avonds op de Fandango, in de buurt van Getsewoud, waarbij een 19-jarige jongen uit Hillegom zwaar gewond raakte.

Waarom de jongeren met elkaar in gevecht raakten, is niet bekend.

De politie is momenteel op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben worden gevraagd contact op te nemen met 0900 88 44.
 

november 5, 2018

Komend voorjaar wordt het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen voorzien van een aantal nieuwe bomen......

Komend voorjaar wordt het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen voorzien van een aantal nieuwe bomen.

Dit omdat er in september ruim 80 bomen dood zijn gegaan doordat ze te lang met hun wortels in het water stonden.

Het water zakte te langzaam weg, waardoor de wortels gingen rotten.

Vorig jaar werden de bomen geplant ter nagedachtenis aan de 298 mensen die omkwamen toen vlucht MH17 in 2014 uit de lucht werd geschoten boven Oost-Oekraïne.

november 2, 2018

Het wordt voor vliegtuigmaatschappijen die schonere en stillere vliegtuigen inzetten aantrekkelijker om op Schiphol te vliegen......

Het wordt voor vliegtuigmaatschappijen die schonere en stillere vliegtuigen inzetten aantrekkelijker om op Schiphol te vliegen.

Dit blijkt uit nieuwe haventarieven die de luchthaven heeft bepaald voor de periode van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2022.

Met de nieuwe tarieven moeten luchtvaartmaatschappijen in 2021 voor lawaaiige en vervuilende vliegtuigen 180 procent van het basistarief betalen. De meeste stille en schone vliegtuigen hoeven maar 45 procent te betalen.

september 12, 2018

De vrachtwagenchauffeur die vorige maand verklaarde bij Schiphol beroofd te zijn van een miljoenentransport is dinsdagochtend gearresteerd door de Koninklijke Marechaussee......

De vrachtwagenchauffeur die vorige maand verklaarde bij Schiphol beroofd te zijn van een miljoenentransport is dinsdagochtend gearresteerd door de Koninklijke Marechaussee.

Deze 42-jarige man uit Amsterdam is nu verdachte in het onderzoek naar de op 14 augustus gestolen vrachtauto met dure elektronica.

In de vrachtwagen zaten spullen ter waarde van vijf miljoen euro.

De chauffeur verklaarde destijds aan de Pelikaanweg te zijn beroofd, mishandeld, vastgebonden en in een kofferbak gestopt om pas later weer te worden vrijgelaten in de buurt van Schiphol.

juli 16, 2018

Het jongetje van 4 jaar dat gistermiddag uit het water bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp werd gehaald, is gisteravond overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws......

HOOFDDORP - Het jongetje van 4 jaar dat gistermiddag uit het water bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp werd gehaald, is gisteravond overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws.

De jongen uit Hoofddorp werd gereanimeerd en met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht en is daar in de loop van de avond overleden.

Volgens ooggetuigen werd hij onder begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis gebracht. Toen het jongetje uit het water werd gehaald, was het erg druk bij de Hoofddorpse plas.

Bron: NH-Nieuws 

april 13, 2018

Uit onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag naar ruim 200 bruggen, tunnels en viaducten in Noord-Holland blijkt, dat de helft zou niet voldoen aan het minimale wettelijke onderhoudsniveau.....

NOORD-HOLLAND - Uit onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag naar ruim 200 bruggen, tunnels en viaducten in Noord-Holland blijkt, dat de helft zou niet voldoen aan het minimale wettelijke onderhoudsniveau. Bij enkele tunnels en viaducten is zelfs kans op instorten.

In de Schipholtunnels zijn in 2012 en 2015 op meerdere plekken lekkages en andere mankementen geconstateerd die deels tussen 2015 en 2017 zijn aangepakt. Het gaat hierbij onder meer om slecht asfalt, onjuist afgewerkte brandwerende onderdelen en mankementen met de noodstroomvoorziening.