MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

juni 13, 2018

De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.

Vrijdagmiddag 20 april was een groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan bij de Toolenburgse Plas in Hoofddorp. Tijdens de vechtpartij werd geschoten op een 16-jarige jongen. Deze raakte gewond en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
De schutter ging er op een scooter vandoor.

juni 8, 2018

Gemeente Haarlemmermeer en de Samenwerkende grondeigenaren Nieuw-Vennep West hebben woensdag een intentie-overeenkomst getekend .....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - Gemeente Haarlemmermeer en de Samenwerkende grondeigenaren Nieuw-Vennep West hebben woensdag een intentie-overeenkomst getekend voor de gebiedsontwikkeling Nieuw-Vennep West. 
Binnen een half jaar wordt gezamenlijk onderzocht of, en zo ja, hoe dit gebied ontwikkeld kan worden. In het positieve geval wordt aansluitend de woningbouw op deze locatie versneld tot uitvoering gebracht.

juni 6, 2018

Wethouder Tom Horn draait op vrijdag 8 juni 2018, samen met de initiatiefnemer van het eerste uur Ria van de Hoef, de zogenoemde feestpaal voor Villa Octet de grond in.....

NIEUW-VENNEP  -  Wethouder Tom Horn draait op vrijdag 8 juni 2018, samen met de initiatiefnemer van het eerste uur Ria van de Hoef, de zogenoemde feestpaal voor Villa Octet de grond in.

Villa Octet is een duurzaam en energieneutraal te bouwen woonvoorziening voor 8 gehandicapte jongvolwassenen tussen de 20 en ongeveer 30 jaar met permanent zorgtoezicht.

Alle 8 krijgen in Villa Octet de beschikking over een eigen appartement met eigen toilet en douche.
Villa Octet wordt gebouwd aan de Venneperweg 827 in Nieuw-Vennep.

mei 23, 2018

Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde door te komen.....

PARIJS/NIEUW-VENNEP - Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde door te komen. De Amerikaan Reilly Opelka was in twee sets te sterk voor de 21-jarige speler uit Nieuw-Vennep.

Griekspoor moest met de cijfers 7-5 en 6-3 de overwinning aan zijn tegenstander laten. De Venneper moet daardoor weer even wachten op zijn debuut in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

Robin Haase is dit jaar op Roland Garros de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel voor mannen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.

mei 17, 2018

Op de kruising van de Componistenweg met de Puccinilaan heeft woensdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.....

NIEUW-VENNEP - Op de kruising van de Componistenweg met de Puccinilaan heeft woensdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens. Ondanks de flinke klap en de fikse schade aan de voertuigen, raakte niemand gewond. De bestuurster van één van de wagens is voor de zekerheid gecontroleerd in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide voertuigen konden niet meer rijden en werden door de bergingsdienst afgevoerd.

mei 11, 2018

Secretaris Mieke Ebell van computervereniging De CVB geeft tijdens de clubmeeting op zaterdag 12 mei een presentatie .....

NIEUW-VENNEP - Secretaris Mieke Ebell van computervereniging De CVB geeft tijdens de clubmeeting op zaterdag 12 mei een presentatie waarin het opfrissen van de basiskennis van Windows centraal staat.
De presentatie begint rond 11 uur.
Tijdens en na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen.

De clubbijeenkomst is in Gebouw Het Trefpunt aan de Hoofdweg 1318 in Nieuw-Vennep, naast De Witte Kerk.

mei 10, 2018

Woensdag 16 mei om elf uur bezoekt locoburgemeester Reinders het echtpaar Geerlof-van Hunnik.........

NIEUW-VENNEP - Woensdag 16 mei om elf uur bezoekt locoburgemeester Reinders het echtpaar Geerlof-van Hunnik aan de Vivaldisingel om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in het Gereformeerd Jeugdhuis in Amsterdam en zij woonden daar boven de apotheek aan de Haarlemmerdijk. Na Lisse en Haarlem ging het paar in 1968 in Nieuw-Vennep wonen waar het inmiddels vierde kind werd geboren. Mevrouw Geerlof was tot 1990 apothekersassistente, de heer Geerlof was tot aan zijn pensioen in 1996 autovertegenwoordiger bij Ford in Hillegom en Lisse.

mei 2, 2018

De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor de aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen.......... 

NIEUW-VENNEP - De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor de aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen. Volgens Forza!-raadslid Michel van Dijk was de organiserende stichting dit jaar 676 euro kwijt aan de vereiste vergunning tegen 300 euro vorig jaar. Burgemeester Hoes betreurt de gang van zaken. Volgens hem heeft de stichting aangegeven dat zo'n 1000 mensen zouden meedoen aan het evenement, aanzienlijk meer dan het aantal deelnemers van vorig jaar. Dit leidde tot een aanzienlijk hoger tarief.

april 27, 2018

De meivakantie is zo goed als begonnen en dat betekent dat Jeugdland Nieuw-Vennep weer de hele week open is.....

NIEUW-VENNEP - De meivakantie is zo goed als begonnen en dat betekent dat Jeugdland weer de hele week open is.

Tijdens deze vakantie is er op maandag, dinsdag en woensdag weer de Huttenbouw Driedaagse. Voor de entreeprijs van 2 euro per dag kunnen kinderen hutten bouwen, al of niet samen met vader, moeder, opa, oma, buurman, tante of andere kennissen, die allemaal tot 12 uur mogen meehelpen.

april 27, 2018

Online supermarkt Picnic is nu ook in Hoofddorp actief.....

HOOFDDORP - Online supermarkt Picnic is nu ook in Hoofddorp actief.
De duurzame elektrische wagentjes rukten woensdag voor het eerst uit om de boodschappen gratis en – naar eigen zeggen – tegen de laagste prijs aan huis te bezorgen.

De uitbreiding naar Hoofddorp is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Gouda, Rotterdam en dat recent van start ging in Amsterdam en Nijmegen.

april 26, 2018

Op 20 april is het nieuwe boek 'Spreuken van het Licht' van Venneper Bastiaan Oostendorp verschenen....

Op 20 april is het nieuwe boek 'Spreuken van het Licht' van Venneper Bastiaan Oostendorp verschenen. Het is volgens uitgever Boekscout een klein boekje dat zicht geeft op grote woorden. Het bevat een verzameling spreuken die op elk levensthema een vernieuwende kijk geven. Het boekje geeft een leidraad voor allerlei situaties die in het leven voorkomen.Oostendorp (1980) bestudeert al jaren boeken over religie, spiritualiteit en filosofie. Ze vormen voor hem een bron van wijze woorden die de basis vormen voor boeken van eigen hand.

april 26, 2018

Wethouder Tom Horn was vandaag bij het officiële startsein van de bouw van het medisch centrum in de Nieuwe Kom in Nieuw Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn was vandaag bij het officiële startsein van de bouw van het medisch centrum in de Nieuwe Kom in Nieuw Vennep. Hier komen huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten, wijkzorg, een apotheek en een laboratorium onder één dak. De bijeenkomst vond plaats in De Doorbraak achter de Schoolstraat. Naast de wethouder hielden ook huisarts Ben Röling en de gastheer namens het medisch centrum, Peter Weerman een toespraak. Het medisch centrum zal werkgelegenheid bieden aan ruim 25 mensen.

april 24, 2018

De Dorpsraad van Nieuw-Vennep maakt zich zorgen over de komst van mogelijk vervuilde grond van Amsterdam naar Park 21.....

NIEUW-VENNEP  -  De Dorpsraad van Nieuw-Vennep maakt zich zorgen over de komst van mogelijk vervuilde grond van Amsterdam naar Park 21. Daarom maakt de dorpsraad  gebruik van de mogelijkheid om in te spreken tijdens de bespreking van het nieuwe bodembeleid in de gemeenteraad op donderdag 26 april.

Om in Park21 heuvels te maken heeft de gemeente Haarlemmermeer extra grond nodig. Volgens het nieuwe bodembeleid mag grond van industriekwaliteit van Amsterdam naar Park21 worden gebracht.

april 20, 2018

Zaterdag 28 april 2018 wordt in Nieuw-Vennep het nieuwe Pop-Up transportmuseum geopend.....

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 28 april 2018 wordt in Nieuw-Vennep het nieuwe Pop-Up transportmuseum geopend.
Het museum vertelt het verhaal over de ontwikkeling van het transport in Nederland.

april 19, 2018

Aftredend voorzitter Andries Stokvis ontving woensdag, tijdens de jaarvergadering van de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid, de gemeentelijke erespeld.....

NIEUW-VENNEP - Aftredend voorzitter Andries Stokvis ontving woensdag, tijdens de jaarvergadering van de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid, uit handen van burgemeester Onno Hoes de gemeentelijke erespeld.

april 18, 2018

Tijdens een bijeenkomst in de Rustende Jager is Frans van der Maden uit Nieuw-Vennep donderdag participatieproof verklaard...........

Tijdens een bijeenkomst in de Rustende Jager is Frans van der Maden uit Nieuw-Vennep donderdag participatieproof verklaard.

april 12, 2018

Op zaterdag 21 april wordt in het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-‘45 het nieuwe boekje ‘De Jodenboerderij’ gepresenteerd.........

Op zaterdag 21 april wordt in het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-‘45 het nieuwe boekje ‘De Jodenboerderij’ gepresenteerd. In het boek staat het verhaal van Metje Bogaard, dochter van Hannis Bogaard. Schrijfster Annie van den Bosch is de dochter van Metje en heeft de verhalen van haar moeder samengebracht en met uniek fotomateriaal geïllustreerd. De Jodenboerderij van de familie Bogaard in Nieuw-Vennep werd in de Tweede Wereldoorlog gezien als een ‘burcht van verzet’ in Haarlemmermeer.

april 12, 2018

Wethouder Tom Horn opent zaterdag 14 april rond half elf het Boshuisje, een logeerhuisje voor zieke en gehandicapte kinderen.......

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn opent zaterdag 14 april rond half elf het Boshuisje, een logeerhuisje voor zieke en gehandicapte kinderen. Het huis staat naast kinderopvang De Boshoeve die veel vraag heeft naar logeermogelijkheden. Een weldoener heeft het huis voor de kinderopvang gekocht en is zo ruim dat het perfect kon worden ingericht als logeerhuis met verpleegkundige en pedagogische begeleiding. Volgens directeur Eva Toele is het huis de kers op de taart.

april 10, 2018

Tijdens de jaarvergadering van Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid op 18 april zal Ben Perdaan het voorzitterschap overnemen van Andries Stokvis.....

NIEUW-VENNEP - Tijdens de jaarvergadering van Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid op 18 april zal Ben Perdaan het voorzitterschap overnemen van Andries Stokvis.

Dat de voorzitterswissel op 18 april plaatsvindt, is historisch gezien in de tijdlijn een bijzonder moment. Bernard Perdaan neemt dan namelijk precies 25 jaar nadat zijn vader de voorzittershamer aan Nies Middelkoop doorgaf, het voorzitterschap van Andries Stokvis over. Stokvis heeft de functie dan 15 jaar vervuld.

Bron: witteweekbladnieuw-vennep.nl.
 

maart 29, 2018

Om Bedrijvenpark Spoorzicht weer op een hoger niveau te brengen is BIZ afgelopen weken gestart met het nieuwe groenplan op het bedrijventerrein........

NIEUW-VENNEP – Om Bedrijvenpark Spoorzicht weer op een hoger niveau te brengen is BIZ afgelopen weken gestart met het nieuwe groenplan op het bedrijventerrein. BIZ staat voor Bedrijven Investering Zone. Er zijn in overleg met de gemeente maatregelen genomen voor kapot gereden stoepen en grasperkjes. Verder wordt er een nieuw wandelpad aangelegd, er worden korven geplaatst die ook als bankje kunnen dienen,  een aantal bomen wordt gekapt en er worden nieuwe planten en struiken aangeplant.

maart 22, 2018

Op vrijdag 6 april wordt in filmhuis Pier K aan het Harmonieplein de film Gifted vertoond........

NIEUW-VENNEP – Op vrijdag 6 april wordt in filmhuis Pier K aan het Harmonieplein de film Gifted vertoond. De film gaat over problemen bij de opvoeding van de hoogbegaafde Mary van zeven met een rechtszaak tot gevolg. Het verhaal heeft verrassende wendingen die aanzetten tot nadenken over opvoeding en talenten. Vanuit de Witte Kerk in Nieuw-Vennep zijn er gespreksvragen om hier na de film over door te praten. Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of te koop op de avond zelf.

maart 21, 2018

In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant........

NIEUW-VENNEP – In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant. Volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een groene schoolomgeving en contact met de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

maart 16, 2018

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer in Pier K aan het Harmonieplein.

maart 9, 2018

Iedere derde donderdag van de maand krijgen bandjes uit de regio de kans een show weg te geven in het Pier Kafé.....

NIEUW-VENNEP - Iedere derde donderdag van de maand krijgen bandjes uit de regio de kans een show weg te geven in het Pier Kafé in het Pier K-gebouw aan het Harmonieplein.
Dat betekent dat de bezoekers op 15 maart weer kunnen genieten van optredens van Pier K-bands en andere bandjes uit Haarlemmermeer en omgeving.

Vanaf kwart over 8 ’s avonds treden volgende bands op:
Cat’s Groove, Bluesband De Zaak en Spassamok.
Tussen de optredens door wordt tweemaal een popquiz gehouden.