MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Sophie Volgt | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

augustus 2, 2018

Afgelopen weekend heeft een restaurant in Nieuw-Vennep een gezin de toegang geweigerd.......

Afgelopen weekend heeft een restaurant in Nieuw-Vennep een gezin de toegang geweigerd. De geleidehond van de dochter mocht namelijk niet naar binnen om hygiënische redenen. Sinds 2016 is het volgens de wet verboden om geleidehonden te weigeren uit openbare ruimtes zoals de horeca.

augustus 1, 2018

Tijdens een barbecue bij kinderboerderij Dierenvreugd heeft wethouder Marjolein Steffens vier medewerkers in het zonnetje gezet en hen participatieproof verklaard.........

Tijdens een barbecue bij kinderboerderij Dierenvreugd heeft wethouder Marjolein Steffens vier medewerkers in het zonnetje gezet en hen participatieproof verklaard. Na een grote brand met veel schade in 2011 en onzekerheid over het voortbestaan van de Stichting Vrienden van Kinderboerderij Dierenvreugd in 2017 zijn de Dorpsraad Nieuw-Vennep, beheerders, vrijwilligers en donateurs er in geslaagd om de kinderboerderij er weer bovenop te helpen. De vier medewerkers zijn Cor en Danielle Bouterse, Michiel Schreijnders en Eric van Haeringen.

juli 31, 2018

Tallon Griekspoor heeft de eerste challengerfinale die hij in zijn carrière behaalde ook meteen gewonnen.....

TAMPERE/NIEUW-VENNEP - Tallon Griekspoor heeft de eerste challengerfinale die hij in zijn carrière behaalde ook meteen gewonnen. In het Finse Tampere was de 22-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep met 2-1 te sterk voor de Argentijn Juan Ignacio Londero.
Griekspoor was als zesde geplaatst in Finland, terwijl zijn tegenstander als derde was geplaatst.

Griekspoor treedt met de eindzege in de voetsporen van zijn vijf jaar oudere broer Scott, die vorige maand in Blois voor het eerst een challenger op zijn naam schreef.

Bron: nhnieuws.nl.
 

juli 26, 2018

Het kunstwerk Ida komt met zekerheid in Park21.....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - Het kunstwerk Ida komt met zekerheid in Park21.
Het college van B&W antwoordt op vragen van politieke partij Forza dat “een weg terug zonder contractbreuk en financiële repercussies er niet is”.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza vindt het niet kunnen, dat een gemeente waar mensen zijn aangewezen op de Voedselbank en kinderen opgroeien in armoede, een kunstwerk van 750 duizend euro koopt.

juli 26, 2018

Volgens Annemarie Das van gemeente Haarlemmermeer, één van de organisatoren van de PARK21 Zomerweken, is het evenement in alle opzichten geslaagd.........

Volgens Annemarie Das van gemeente Haarlemmermeer, één van de organisatoren van de PARK21 Zomerweken, is het evenement in alle opzichten geslaagd. Er waren 35 fietsers, 150 klimmers, 150 kinderen in het theater en bijna 200 kinderen op de slootjesdag. Op alle drie de rondleidingen bij de boeren zijn zo’n 25 tot 30 bezoekers afgekomen. De openluchtbioscoop op Landgoed Kleine Vennep was goed voor circa 375 bezoekers.

juli 21, 2018

CTS GROUP uit Nieuw-Vennep is toegetreden tot de Strategische Partners van voetbalclub AZ in Alkmaar........

CTS GROUP uit Nieuw-Vennep is toegetreden tot de Strategische Partners van voetbalclub AZ in Alkmaar. CTS was al een jaar sponsor van de club. De Venneper specialist in Europese distributie en logistiek tekende voor één seizoen, met de optie voor nog twee jaar. Volgens algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ is het mooi om te zien dat het afgelopen jaar van beide kanten zo goed is bevallen dat CTS nu is doorgegroeid naar Strategisch Partner.

juli 18, 2018

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start.........

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start. Volgens wethouder Derk Reneman - in zijn hoedanigheid van bestuurder van Vervoerregio Amsterdam – moet het OV fungeren als een goed alternatief voor de auto. De combinatie fiets en bus vindt hij een gouden combinatie.

juli 13, 2018

De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.....

NIEUW-VENNEP - De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man reed rond 9 uur in de Bosstraat in op een politieagent.

juli 10, 2018

Landgoed De Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 in Nieuw-Vennep staat in het weekend van 14 en 15 juli in het teken van Hoppig Hoofddorp.....

NIEUW-VENNEP - Landgoed De Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 staat in het weekend van 14 en 15 juli in het teken van Hoppig Hoofddorp, een kleinschalig speciaalbierfestival.
Hoppig Hoofddorp organiseert bierfestivals met Nederlandse brouwerijen.

Tijdens deze tweede editie, waarvoor wordt samengewerkt met Park21, staan 6 lokale brouwerijen klaar om hun 30 soorten speciaalbier met het publiek te delen.

Buiten de bieren is er tijdens het festival volop lekker eten en andere drank, muziek en diverse attracties voor de kinderen.

juli 5, 2018

LTO Noord, de dorpsraad, omliggende landbouwbedrijven en bewonersvereniging van Nieuw-Vennep maken zich grote zorgen over de komst van vervuilde grond naar het recreatiegebied Park 21........

NIEUW-VENNEP - LTO Noord, de dorpsraad, omliggende landbouwbedrijven en bewonersvereniging van Nieuw-Vennep maken zich grote zorgen over de komst van vervuilde grond naar het recreatiegebied Park 21. De zorgen zijn onder meer dat de giftige stoffen in het grondwater en vervolgens in de voedselketen terechtkomen. Omdat de gemeente zelf onvoldoende grond heeft voor de geplande recreatieve heuvels van vier meter hoog, is het plan om daarvoor licht verontreinigde grond uit Amsterdam te gebruiken.

juli 4, 2018

De Douglas DC-2 uit 1934, die een maand geleden aan het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep werd geschonken,.....

NIEUW-VENNEP - De Douglas DC-2 uit 1934, die een maand geleden aan het Nederlands Transport Museum werd geschonken, wordt op 13 juli in gerestaureerde staat onthuld.

juni 28, 2018

In een loods waar hout was opgeslagen, naast een boerderij aan de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep, heeft woensdagmiddag brand gewoed.....

NIEUW-VENNEP - In een loods waar hout was opgeslagen, naast een boerderij aan de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep, heeft woensdagmiddag brand gewoed.

De brandweer schaalde de brand snel op naar een zeer grote brand.
De enorme rookontwikkeling hinderde het verkeer op de A44. In verband hiermee werd de maximum snelheid teruggebracht naar 70 kilometer per uur en de afrit volledig afgesloten om de hulpdiensten veilig hun werk te laten doen.

Bij de brand raakte niemand gewond en er werd geen asbest aangetroffen.
 

juni 28, 2018

Zaterdag 30 juni vindt op het Harmonieplein van elf tot vier uur het Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats........

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 30 juni vindt op het Harmonieplein van elf tot vier uur het Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats. Het belangrijkste doel van het festival is de activering van statushouders en het tot stand brengen van verbinding tussen hen en de inwoners van onze gemeente. Na een openingstoespraak van wethouder Tom Horn zullen er uiteenlopende muzikale optredens te zien zijn van Eritrese, Syrische en Nederlandse artiesten. Spectaculair onderdeel van deze tweede editie van het evenement is De Modeshow met als thema 'Integratie in de Mode'.

juni 28, 2018

Zaterdag 30 juni om elf uur bezoekt locoburgemeester Adam Elzakalai mevrouw Filius-van Dasselaar om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag.........

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 30 juni om elf uur bezoekt locoburgemeester Adam Elzakalai mevrouw Filius-van Dasselaar om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag. Mevrouw is dan precies 100 jaar geleden in Haarlemmermeer geboren. In haar jeugd woonde zij in Hoofddorp, daarna in Oude Meer. Haar man had een kwekerij, na zijn overlijden 35 jaar geleden is zij naar Rijsenhout verhuisd. Zij heeft één dochter, drie kleindochters en twee achterkleinkinderen. Mevrouw Filius houdt enorm van zingen, ze heeft altijd in een koor gezongen.

juni 28, 2018

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21..........

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21. Klimpark21 aan het Kleilandpad 5 in Nieuw-Vennep is het eerste park in Nederland waar deze unieke activiteit beoefend kan worden. De PARK21 zomerweken duren tot 15 juli en er worden talloze activiteiten gehouden zoals een klimclinic, een skeelerclinic, een rondleiding bij boer Rus, een fietsexcursie met wethouder Tom Horn, een circustheater en een pop-up camping.

juni 26, 2018

Een vrouw is maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de A44 bij Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Een vrouw is maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de A44. Rond kwart voor tien wilde zij vanaf de A4 de toerit van de A44 oprijden, toen zij van het talud reed.

De vrouw is voor behandeling aan haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zat ook een hond. Agenten hebben zorggedragen voor het huisdier.

Het is niet bekend waardoor de vrouw van het talud reed; de politie heeft haar nog geen verklaring kunnen afnemen.
 

juni 26, 2018

Lunchroom De BioExpress in Nieuw-Vennep is afgelopen zondag tot winnaar uitgeroepen van het Groenste Idee 2018.....

NIEUW-VENNEP - Lunchroom De BioExpress is afgelopen zondag tot winnaar uitgeroepen van het Groenste Idee 2018. Vincent van Munster en zijn collega’s zetten met dit idee voedselverspilling op de kaart.

juni 22, 2018

Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.....

HAARLEMMERMEER - Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.
De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Hierdoor loopt het aantal bezoekers van kleinere bureaus steeds verder terug, zo ook in Nieuw-Vennep en Halfweg. Daarom is besloten dat deze politiebureaus niet meer voor publiek toegankelijk zijn.

juni 20, 2018

Maandagavond omstreeks 10 uur is op de A4-west voorbij het brugrestaurant door de politie een auto klemgereden.........

NIEUW-VENNEP - Maandagavond omstreeks 10 uur is op de A4-west voorbij het brugrestaurant door de politie een auto klemgereden. De bestuurder was doorgereden na een aanrijding en vertoonde zeer gevaarlijk rijgedrag. Hij bleek hevig onder invloed te zijn van drugs en is door de ambulancedienst meegenomen naar het ziekenhuis.

juni 15, 2018

Komend weekeinde gaat in Nieuw-Vennep de grootste hobby motocross-spektakel van Nederland weer van start.....

NIEUW-VENNEP - Komend weekeinde gaat in Nieuw-Vennep de grootste hobby motocross-spektakel van Nederland weer van start. Deze 28ste editie op het crossterrein aan de Oosterdreef wordt vrijdagavond om 6 uur geopend door wethouder Derk Reneman.

Traditiegetrouw wordt in het derde weekend van juni de MotoCross Nieuw-Vennep verreden met de vaste klassementen zoals de Jeugd, MX1, MX2, Open, de Superklasse en de verschillende quadklasses. Daarnaast rijden ook de typische Vennepse Krasse Knarren Klasse en de Lady-klasse.
Er verschijnen dit jaar bijna 600 deelnemers aan de start.

juni 13, 2018

De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.

Vrijdagmiddag 20 april was een groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan bij de Toolenburgse Plas in Hoofddorp. Tijdens de vechtpartij werd geschoten op een 16-jarige jongen. Deze raakte gewond en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
De schutter ging er op een scooter vandoor.

juni 8, 2018

Gemeente Haarlemmermeer en de Samenwerkende grondeigenaren Nieuw-Vennep West hebben woensdag een intentie-overeenkomst getekend .....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - Gemeente Haarlemmermeer en de Samenwerkende grondeigenaren Nieuw-Vennep West hebben woensdag een intentie-overeenkomst getekend voor de gebiedsontwikkeling Nieuw-Vennep West. 
Binnen een half jaar wordt gezamenlijk onderzocht of, en zo ja, hoe dit gebied ontwikkeld kan worden. In het positieve geval wordt aansluitend de woningbouw op deze locatie versneld tot uitvoering gebracht.

juni 6, 2018

Wethouder Tom Horn draait op vrijdag 8 juni 2018, samen met de initiatiefnemer van het eerste uur Ria van de Hoef, de zogenoemde feestpaal voor Villa Octet de grond in.....

NIEUW-VENNEP  -  Wethouder Tom Horn draait op vrijdag 8 juni 2018, samen met de initiatiefnemer van het eerste uur Ria van de Hoef, de zogenoemde feestpaal voor Villa Octet de grond in.

Villa Octet is een duurzaam en energieneutraal te bouwen woonvoorziening voor 8 gehandicapte jongvolwassenen tussen de 20 en ongeveer 30 jaar met permanent zorgtoezicht.

Alle 8 krijgen in Villa Octet de beschikking over een eigen appartement met eigen toilet en douche.
Villa Octet wordt gebouwd aan de Venneperweg 827 in Nieuw-Vennep.

mei 23, 2018

Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde door te komen.....

PARIJS/NIEUW-VENNEP - Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde door te komen. De Amerikaan Reilly Opelka was in twee sets te sterk voor de 21-jarige speler uit Nieuw-Vennep.

Griekspoor moest met de cijfers 7-5 en 6-3 de overwinning aan zijn tegenstander laten. De Venneper moet daardoor weer even wachten op zijn debuut in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

Robin Haase is dit jaar op Roland Garros de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel voor mannen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.