MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep.

september 19, 2017

Buurtbewoners van Jeugdland in Nieuw-Vennep zijn zaterdag 23 september welkom om daar Burendag te vieren......

Buurtbewoners van Jeugdland in Nieuw-Vennep zijn zaterdag 23 september welkom om daar Burendag te vieren.

Dat gebeurt met allerlei activiteiten, zoals pijl en boog schieten en tafeltjes en banken maken voor de ouders om op te zitten.

Ook mogen de kinderen deze dag een hut bouwen met een volwassene. Burendag op Jeugdland Nieuw-Vennep begint om 1 uur en eindigt om 5 uur.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 19, 2017

Zaterdag 23 september wordt tussen 11 en 3 uur op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep Getsewoud gehouden.......

Zaterdag 23 september wordt tussen 11 en 3 uur op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep Getsewoud gehouden.

Iedereen kan zich hiervoor aanmelden bij het Ontmoetingscentrum. De kosten voor een plek op de markt zijn 2 euro per kofferbak.

Kinderen mogen vanaf een kleedje spulletjes verkopen. Ook zo’n plekje kost 2 euro.

De kofferbakverkoop wordt omlijst met muziek.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl

september 15, 2017

Bij een ongeval op de Nieuwe Bennebroekerweg nabij de kruising met de Spoorlaan, is woensdag aan het einde van de middag een automobilist gewond geraakt.....

NIEUW-VENNEP - Bij een ongeval op de Nieuwe Bennebroekerweg nabij de kruising met de Spoorlaan, is woensdag aan het einde van de middag een automobilist gewond geraakt.
Bij het ongeval waren drie wagens betrokken.

Het slachtoffer is na behandeling in de ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.
De twee andere bestuurders liepen geen letsel op en konden na het nodige papierwerk hun weg vervolgen.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

september 11, 2017

Onder de verdachten is een 33-jarige Pool, die zaterdagochtend werd opgepakt, nadat hij had huisgehouden in een woongebouw, waar meerdere Poolse uitzendkrachten onderdak vinden.......

De politie is op zoek naar een groep Polen die vernielingen heeft aangericht in een woning aan de IJweg in Nieuw-Vennep.

Onder de verdachten is een 33-jarige Pool, die zaterdagochtend werd opgepakt, nadat hij had huisgehouden in een woongebouw, waar meerdere Poolse uitzendkrachten onderdak vinden.

De man was op dat moment dronken. Uiteindelijk is hij heengezonden. Een etmaal later kwam hij met een groep van circa 10 landgenoten verhaal halen in hetzelfde pand. Sommigen waren gewapend met een hockeystick en een knuppel.

september 9, 2017

Woensdagmiddag 13 september is in de bibliotheek in Nieuw-Vennep een nieuw editie van de Kidsboeken werkplaats. De uitdagende titel luidt: 'Wat een pech, mijn naam is weg'.....

Woensdagmiddag 13 september is in de bibliotheek in Nieuw-Vennep een nieuw editie van de Kidsboeken werkplaats. De uitdagende titel luidt: 'Wat een pech, mijn naam is weg'.

Om half 3 wordt eerst een verhaal verteld over namen en letters. Daarna kunnen de kinderen aan de slag in een workshop.

Die staat onder leiding van Inge van Wijgerden van Schrijffun, waarbij het gaat om het maken van een eigen originele compositie van kleur en letters.

september 9, 2017

Zaterdag 23 september organiseert De Rustende Jager in Nieuw-Vennep een Ode aan André Hazes. Onder anderen René van Beeten, een van de bekendste imitators van de Amsterdamse volkszanger, zal live optreden.....

Zaterdag 23 september organiseert De Rustende Jager in Nieuw-Vennep een Ode aan André Hazes.

Onder anderen René van Beeten, een van de bekendste imitators van de Amsterdamse volkszanger, zal live optreden.

De afsluiting van de avond wordt verzorgd door DJ Michel.

In de voorverkoop kosten de kaarten 10 euro, aan de deur is dat 10 euro. De Ode aan André Hazes begint om 9 uur. Om half 2 gaat het licht uit.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

augustus 30, 2017

In de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep wordt zondag 10 september Cars & Collectables gehouden. De beurs staat in het teken van de ‘British Heritage.’........

NIEUW-VENNEP – In de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep wordt zondag 10 september Cars & Collectables gehouden.

De beurs staat in het teken van de ‘British Heritage.’

Gemotoriseerde Engelse klassiekers op twee en meer wielen staan deze dag volop in de belangstelling.

Naast een verzameling modelauto’s zijn in de hal ook een aantal echte auto’s en motoren te bewonderen en op het buitenterrein bij de ingang wordt de Classic Cars & Coffee gehouden.

De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur.

augustus 30, 2017

Zondag 3 september is Annemarie Pronk als gast in CrossPoint, de kerk in Getsewoud. Annemarie is de winnares van het veelbekeken tv programma Heel Holland Bakt......

NIEUW-VENNEP - Zondag 3 september is Annemarie Pronk als gast in CrossPoint, de kerk in Getsewoud.

Annemarie is de winnares van het veelbekeken tv programma Heel Holland Bakt.

Dit samenzijn begint om 10.00 uur in De Breedenborgh, Sarabande 1 in Getsewoud Noord.

In CrossPoint wordt zij geïnterviewd over haar drukke leven, over haar staan in de spotlights en over haar geloof in God.

Na afloop is er een High Tea en worden bezoekers uitgedaagd om een taart bij iemand te brengen die wel een bemoediging kan gebruiken.

augustus 21, 2017

Afgelopen vrijdagnacht hield de politie een 25-jarige Haarlemmer aan wegens het rijden onder invloed van alcohol en drugs.....

HOOFDDORP – Afgelopen vrijdagnacht hield de politie een 25-jarige Haarlemmer aan wegens het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

De man reed op de Hoofdweg in Hoofddorp toen hij bij controle alcohol bleek te hebben gebruikt.

De ademanalyse gaf 255 ug/l aan dat juist iets meer is dan de toegestane 220 ug/l.

Ook bleek hij drugs gebruikt te hebben. Uit een speekseltest bleek het om THC en cocaïne te gaan en is er bloed van hem afgenomen.

augustus 16, 2017

Van 15 tot en met 17 september wordt in Boerderij de Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 het Grazende Zwaan-festival gehouden......

NIEUW-VENNEP – Van 15 tot en met 17 september wordt in Boerderij de Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 het Grazende Zwaan-festival gehouden.

De Kleine Vennep wordt het decor van een splinternieuw festival vol theater, muziek, eten, drinken en doen voor het hele gezin.

In de boerenschuur kan de bezoeker met een drankje in de hand onder andere luisteren naar Bach, uitgevoerd door vier topmusici in tuinbroek en rubberen kaplaarzen.

augustus 8, 2017

De in Nieuw-Vennep opgegroeide Anouk Vetter heeft de Nederlandse atletiekploeg de eerste medaille bezorgd op de WK atletiek in Londen.......

NIEUW-VENNEP - De in Nieuw-Vennep opgegroeide Anouk Vetter heeft de Nederlandse atletiekploeg de eerste medaille bezorgd op de WK atletiek in Londen.

De regerend Europees kampioene behaalde in het uitverkochte Olympisch Stadion brons met 6636 punten, wat een verbetering van haar Nederlands record is.

De 24-jarige Vetter overtrof zichzelf op het zesde onderdeel met een speerworp van 58,41 meter, wat tijdens een WK nog nooit was bereikt.

augustus 2, 2017

- De politie heeft afgelopen zaterdag een grote hennepplantage opgerold aan de Lireweg in Nieuw-Vennep........

NIEUW-VENNEP - De politie heeft afgelopen zaterdag een grote hennepplantage opgerold aan de Lireweg in Nieuw-Vennep.

Agenten troffen in een pand op bedrijvenpark Nieuw-Vennep Zuid een kwekerij aan met ruim vijfhonderd hennepplanten die nog in een beginstadium verkeerden.

De politie heeft nog niemand aan kunnen houden, maar de hennepkwekerij is ontmanteld.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

augustus 2, 2017

Venneper Michel Möhlen is het afgelopen weekeinde met zijn truck derde geworden bij het Trucker Festival in Assen.......

NIEUW-VENNEP – Venneper Michel Möhlen is het afgelopen weekeinde met zijn truck derde geworden bij het Trucker Festival in Assen.

Hij heeft weliswaar niet de prijs van Mooiste Truck gewonnen, maar is toch trots op zijn deelname in de categorie “losgestort vervoer”.

Vanwege het lompe werk dat met de truck gedaan wordt, verdient de staat waarin de schroottruck van Möhlen verkeerd volgens het juryrapport een groot compliment.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
   

juli 29, 2017

In de nacht van donderdag op vrijdag is een auto over de kop geslagen op de N207 in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - In de nacht van donderdag op vrijdag is een auto over de kop geslagen op de N207 in Nieuw-Vennep.

Agenten die op de melding van het ongeval waren afgekomen troffen op de plaats van het ongeval een flinke ravage aan.

De inzittenden van de auto hadden geen ernstige verwondingen opgelopen en zaten in de berm op de komst van de politie te wachten.

Alle inzittenden zijn hierna ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij een bloedproef in het ziekenhuis bleek de bestuurster onder invloed van verdovende middelen te hebben gereden.

juli 29, 2017

De familie Van Schie heeft afgelopen woensdagavond een grijze rattenslang in hun tuin in Nieuw-Vennep aangetroffen........

NIEUW-VENNEP – De familie Van Schie heeft afgelopen woensdagavond een grijze rattenslang in hun tuin in Nieuw-Vennep aangetroffen.

Nadat Jos van Schie het reptiel met behulp van een schepnet wist te vangen stopte hij de slang in een emmer en werd een foto van het dier gemaakt.

De ondertussen gewaarschuwde politie verloste de familie Van Schie uiteindelijk van rattenslang en heeft het beestje hierna overgebracht naar de Reptielenopvang in Zwanenburg.

juli 26, 2017

De strijd van een groep Vennepers tegen de massale bomenkap in het Dokter Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep gaat door......

NIEUW-VENNEP - De strijd van een groep Vennepers tegen de massale bomenkap in het Dokter Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep gaat door.

Op 24 augustus staat hierom een overleg gepland met de gemeente Haarlemmermeer en de dorpsraad van Nieuw-Vennep.

Bij dit overleg over de toekomst van het park zal het tegenonderzoek over de noodzaak van de kap volgens actievoerders Anne Stins en Paulien Goettsch uitgebreid aan bod komen.

Uit dit tegenonderzoek blijkt volgens de actievoerders dat het niet noodzakelijk is om zo’n zeventig bomen te kappen.

juli 22, 2017

De politie waarschuwt voor wisseltruc pinpassen door nep-postbezorgers in de gemeente Haarlemmermeer......

HAARLEMMERMEER - De politie waarschuwt voor wisseltruc pinpassen door nep-postbezorgers in de gemeente Haarlemmermeer.

Afgelopen maandag werd bij enkele ouderen in Nieuw-Vennep geprobeerd hun pinpas te ontfutselen.

Volgens de politie belden de nep-postbezorgers aan met een bos bloemen of een pakketje en probeerden zij de pinpas van deze ouderen stiekem om te wisselen bij de betalingen met een pinpas.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 22, 2017

De verkeerslichten op de kruising Oosterdreef met Venneperweg staan vanaf 4 september bij wijze van proef een maand lang uit......

NIEUW-VENNEP - De verkeerslichten op de kruising Oosterdreef met Venneperweg staan vanaf 4 september bij wijze van proef een maand lang uit.

De stoplichten op deze locatie zijn aan vervanging toe, maar de gemeente wil weten of hier wel nieuwe lichten moeten komen.

Om de resultaten representatief te laten zijn, gaat de proef pas na de zomervakantie van start.

Naast de resultaten van de proef wil de gemeente Haarlemmermeer ook de ervaringen van de inwoners van Nieuw-Vennep in de besluitvorming meenemen.

Bron: haarlemsdagblad.nl

juli 21, 2017

HVX staat voor Herbert Vissers eXplore en leerlingen in deze klas doen meer aan zelfsturing en werken zonder lesrooster, zonder cijfers en zonder bel die elke vijftig minuten gaat......

NIEUW-VENNEP - Het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep begint in het schooljaar 2018-2019 met een HVX-brugklas.

HVX staat voor Herbert Vissers eXplore en leerlingen in deze klas doen meer aan zelfsturing en werken zonder lesrooster, zonder cijfers en zonder bel die elke vijftig minuten gaat.

Volgens HVX-projectleider Evert-Jan Oppelaar zoeken middelbare scholieren die dit soort onderwijs willen hun heil nu nog buiten Nieuw-Vennep en kiezen zij daarbij voor bijvoorbeeld Dalton-onderwijs of een school met een technasium.

juli 8, 2017

Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep.

Hij is daar om een gastles bij te wonen van mevrouw Thea Meulders van de Stichting Gastdocenten Tweede Wereldoorlog Zuidoost Azië.

Mevrouw Meulders vertelt bij deze gastles aan HAVO-leerlingen hoe zij de jappenkampen in Indonesië heeft overleeft.

Zij zat tijdens de oorlog in vijf verschillende kampen op Sumatra.
 

juli 5, 2017

Om dat jubileum vrijdag te vieren krijgen vroege zwemmers een gratis ontbijtje aangeboden en kunnen bannenzwemmers genieten van gratis koffie met een traktatie......

NIEUW-VENNEP – Sportplaza De Estafette in Nieuw-Vennep viert aanstaande vrijdag haar 10-jarig bestaan.

Om dat jubileum te vieren krijgen vroege zwemmers een gratis ontbijtje aangeboden en kunnen bannenzwemmers genieten van gratis koffie met een traktatie.

Naast verschillende zwemactiviteiten kon men de afgelopen 10 jaar in SportPlaza de Estafette ook terecht voor diverse andere sportactiviteiten.

Het jubileum wordt zondagmiddag afgesloten met een watersportsurvival voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een A-diploma.
 

juli 4, 2017

Een 41-jarige man uit Nieuw-Vennep heeft van de rechtbank in Haarlem een forse werkstraf gekregen voor het bezit van kinder- en dierenporno.....

NIEUW-VENNEP - Een 41-jarige man uit Nieuw-Vennep heeft van de rechtbank in Haarlem een forse werkstraf gekregen voor het bezit van kinder- en dierenporno.

De rechtbank legde hem afgelopen week een taakstraf van 240 uur op, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Verder kreeg de Venneper een celstraf van twee dagen opgelegd, maar hoefde hiervoor niet de gevangenis in, aangezien hij die dagen al in voorarrest had gezeten.

Bron: haarlemsdagblad.nl

juli 4, 2017

12 juli zal bij de Bibliotheek Nieuw-Vennep wederom een “Kidsboekenwerkplaats” gehouden worden. Bij dit evenement voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar zal er eerst voorgelezen worden over eieren, draken en krokodillen.......

NIEUW-VENNEP – Woensdag 12 juli zal bij de Bibliotheek Nieuw-Vennep wederom een "Kidsboekenwerkplaats” gehouden worden. Bij dit evenement voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar zal er eerst voorgelezen worden over eieren, draken en krokodillen.

Daarna kunnen de kinderen in een workshop zelf draken- of krokodilleneieren maken of eieren van een ander bijzonder dier.

Deze “Kidsboekenwerkplaats” in Nieuw-Vennep is van 14.30 tot 15.45 uur en vooraf aanmelden dient te geschieden via de site debibliotheekhaarlemmermeer.nl
 

juni 30, 2017

Shirith Lakeman uit Nieuw-Vennep is finalist van Specsavers' Brildrager van het Jaar verkiezing 2017. De brildraagster is één van de vijf genomineerden in de categorie 45+......

NIEUW-VENNEP - Shirith Lakeman uit Nieuw-Vennep is finalist van Specsavers' Brildrager van het Jaar verkiezing 2017. De brildraagster is één van de vijf genomineerden in de categorie 45+.

Zij heeft zo'n 1700 brildragers en 200 brillenfamilies achter zich gelaten tijdens de achttiende editie van de Brildrager van het Jaar-verkiezing.

Op 10 juli maakt de jury de winnaars van de vier categorieën bekend.

Zij ontvangen naast de eretitel 'Brildrager van het Jaar' een reischeque van € 1.000 en twee brillen.