MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

november 22, 2017

Op de kruising van de Hugo de Vriesstraat met de Staringstraat heeft dinsdagmiddag een flinke aanrijding plaatsgevonden...........

NIEUW-VENNEP - Op de kruising van de Hugo de Vriesstraat met de Staringstraat heeft dinsdagmiddag een flinke aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Een auto op de voorrangsweg kreeg geen voorrang en werd vol in de zijkant geramd door een andere wagen zodat het voertuig door de klap tweemaal rond tolde. De aangereden bestuurder is in eerste instantie voorzichtig op de brancard gelegd en in de ambulance behandeld, maar ziekenhuisopname bleek niet nodig. De inzittenden van de andere wagen kwamen met de schrik vrij. Beide

november 22, 2017

Maandagnacht heeft de politie bij een controle in Badhoevedorp de bestuurder van een verdachte auto aangehouden. Hij had inbrekerswerktuigen en wiet bij zich in zijn auto........

Maandagnacht heeft de politie bij een controle in Badhoevedorp de bestuurder van een verdachte auto aangehouden. Hij had inbrekerswerktuigen en wiet bij zich in zijn auto.

De politie onderzoekt nog of de man aan recentelijke inbraken kan worden gekoppeld. Volgens de Haarlemmermeerse politie is alleen al in de voorbije week 11 keer ingebroken in de polder.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 22, 2017

De schoolbesturen voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs in de polder en de gemeente Haarlemmermeer hebben elkaar gevonden in het formuleren van gezamenlijk beleid rond huisvesting........

De schoolbesturen voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs in de polder en de gemeente Haarlemmermeer hebben elkaar gevonden in het formuleren van gezamenlijk beleid rond huisvesting.

In het zogenaamde Integraal Huisvestingsplan, dat medio december in de gemeenteraad wordt besproken, zijn hierover bindende afspraken vastgelegd.

Door de krachten en de financiën te bundelen, kan ondanks veelal ontoereikende financiering vanuit het rijk, op schoolniveau maatwerk worden gerealiseerd.

november 22, 2017

Op Schiphol is een nieuw duurzaam mortuarium in gebruik genomen. In het mortuarium is rekening gehouden met verschillende culturen en rouwrituelen.......

Op Schiphol is een nieuw duurzaam mortuarium in gebruik genomen. In het mortuarium is rekening gehouden met verschillende culturen en rouwrituelen.

Nabestaanden kunnen er ook afscheid nemen. Verder bestaat het mortuarium onder meer uit een opbaar- en bewassingsruimte, een verzorgingsruimte en ruimte waar de politie lijkschouw kan uitvoeren.

Schiphol bouwde het nieuwe gebouw volgens het cradle-to-cradle principe. Dit betekent dat de materialen na de levenscyclus van dit gebouw gemakkelijk weer in een ander object kunnen worden gebruikt.

november 22, 2017

Nepnieuws is ‘nieuws’ dat niet waar is – of niet helemaal waar. Zoals het nieuws dat vorige week in een Haarlemmermeers nieuwsblad stond: President Trump zou MeerRadio bezoeken op 14 november........

Leerlingen KSH ontdekken overeenkomsten ‘nepnieuws’ en cyberpesten in workshop Nieuws=Nieuws. Toch?!

november 22, 2017

Onno Hoes is tot zijn eigen verrassing tot waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer benoemd...........

HOOFDDORP - Onno Hoes is tot zijn eigen verrassing tot waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer benoemd. Hij kent de polder totaal niet en denkt dat het voor hem allemaal heel spannend wordt. Hoes (56) is een bekende van scheidend burgemeester Theo Weterings. Ze kennen elkaar van de JOVD in Noord-Brabant. Onno Hoes was tot de zomer van 2015 burgemeester van Maastricht. Hij werd er erg populair maar moest met pijn in het hart vertrekken door een privékwestie.

november 22, 2017

ROC Nova College houdt maandag 27 november van 6 tot 9 uur ’s avonds Open Huis voor vrijwel alle mbo opleidingen op alle locaties, waaronder Hoofddorp.......

ROC Nova College houdt maandag 27 november van 6 tot 9 uur ’s avonds Open Huis voor vrijwel alle mbo opleidingen op alle locaties, waaronder Hoofddorp.

Tijdens het Open Huis staan het brede opleidingsaanbod en een passende opleidingskeuze centraal.

Nova College verzorgt mbo in de sectoren Economie, Techniek en Zorg en Welzijn.

In Hoofddorp zijn drie opleidingen waarover voorlichting wordt gegeven: Fastservice voor beroepen als barista of manager buffetrestaurant.

november 22, 2017

Maandag 27 november maakt de voormalige KLM Boeing 747-400, de PH-BFR, haar laatste vlucht. De bestemming is Twente Airport. De vlucht wordt uitgevoerd door KLM in opdracht van de nieuwe eigenaar, APOC Aviation.......

Maandag 27 november maakt de voormalige KLM Boeing 747-400, de PH-BFR, haar laatste vlucht. De bestemming is Twente Airport. De vlucht wordt uitgevoerd door KLM in opdracht van de nieuwe eigenaar, APOC Aviation.

Het vliegtuig wordt na aankomst duurzaam gede-assembleerd door AELS. Bij slecht weer zal deze vlucht later of op een andere dag plaatsvinden.

Wie dit unieke moment op Twente Airport wil bijwonen, kan terecht op de spottersheuvel naast de landingsbaan aldaar.

november 22, 2017

Luchthaven Schiphol werd dinsdag even voor half twaalf getroffen door een storing in het luchtverkeersleidingsysteem.........

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol werd dinsdag even voor half twaalf getroffen door een storing in het luchtverkeersleidingsysteem. De KLM moest tachtig vluchten annuleren en in totaal werden op Schiphol ongeveer 360 vluchten geannuleerd of vertraagd. Luchtverkeersleiding Nederland meldde even voor 17.00 uur dat de storing was verholpen en dat het systeem kon worden herstart. Het is niet duidelijk wat precies de oorzaak van de storing was.

november 22, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opende maandag 20 november de Sociëteit Nieuw-Vennep in wijkgebouw Linquenda. Als openingshandeling prikte Steffens een grote ballon door die aan het plafond was bevestigd......

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opende maandag 20 november de Sociëteit Nieuw-Vennep in wijkgebouw Linquenda. Als openingshandeling prikte Steffens een grote ballon door die aan het plafond was bevestigd.

Hieruit kwamen confetti en kleine ballonnen tevoorschijn. Het wijkgebouw Linquenda kende al een sociëteit, mogelijk gemaakt door Amstelring.

november 21, 2017

Zaterdagmiddag rond half zes uur hield de politie een 53-jarige Amsterdammer aan voor het beledigen van politieagenten. Tijdens een reguliere surveillance reden de politieagenten door de Vrijheidstraat in Rijsenhout......

Zaterdagmiddag rond half zes uur hield de politie een 53-jarige Amsterdammer aan voor het beledigen van politieagenten. Tijdens een reguliere surveillance reden de politieagenten door de Vrijheidstraat in Rijsenhout.

Daar werden zij verbaal zeer agressief bejegend door de man. Hij wilde weten wat de politie in de straat te zoeken had en begon de agenten uit te schelden. Hierop werd de Amsterdammer aangehouden.

Tijdens zijn aanhouding pleegde de verdachte behoorlijk verzet. De Amsterdammer is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

november 21, 2017

Op de rotonde in de Kruisweg en Hoofdvaart in Hoofddorp is maandagochtend een fietser gewond geraakt.....

Op de rotonde in de Kruisweg en Hoofdvaart in Hoofddorp is maandagochtend een fietser gewond geraakt.

De fietser reed over het fietspad van de rotonde en werd over het hoofd gezien door een automobiliste, die het slachtoffer geen voorrang verleende.

Het slachtoffer kwam ten val en raakte zodanig gewond, dat behandeling in het ziekenhuis nodig was.

Het gaat volgens de politie regelmatig mis op deze rotonde, waarbij fietsers niet of te laat worden gezien. Dat komt onder meer omdat zowel fietsers als snorbrommers van beide kanten de rotonde op kunnen komen.

november 21, 2017

Op de Kruisweg is zaterdagnacht de hoofdwaterleiding gesprongen. Een groot gedeelte van de winkels en bedrijven aan de Kruisweg had als gevolg van de lekkage geruime tijd geen water.......

Op de Kruisweg is zaterdagnacht de hoofdwaterleiding gesprongen. Een groot gedeelte van de winkels en bedrijven aan de Kruisweg had als gevolg van de lekkage geruime tijd geen water.

Woningen ondervonden geen hinder. Drinkwaterbedrijf PWN ging direct aan de slag met reparatiewerkzaamheden.

Opmerkelijk is, dat de waterleiding iets meer dan een jaar geleden ook al eens op dit stuk in de Kruisweg sprong.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 21, 2017

Op de Kruisweg in Hoofddorp ter hoogte van de verkeerslichten bij de Van Heuven Goedhartlaan is zondagmiddag kop-staart botsing gebeurd. Bij het ongeluk waren drie personenauto’s betrokken.......

Op de Kruisweg in Hoofddorp ter hoogte van de verkeerslichten bij de Van Heuven Goedhartlaan is zondagmiddag kop-staart botsing gebeurd. Bij het ongeluk waren drie personenauto’s betrokken.

Eén inzittende van een van de betrokken auto’s raakte licht gewond. Behandeling in de ambulance aan nekklachten volstond vooralsnog.

De overige inzittenden kwamen met de schrik vrij. Door het ongeval waren op het kruispunt twee rijstroken gesloten, wat voor overlast zorgde voor het overige verkeer.

november 21, 2017

De politie heeft het onderzoek naar een dood echtpaar in een woning aan het Steinerbos in Hoofddorp afgerond. Maandag 13 november trof de politie de levenloze lichamen aan van een man en een vrouw......

De politie heeft het onderzoek naar een dood echtpaar in een woning aan het Steinerbos in Hoofddorp afgerond. Maandag 13 november trof de politie de levenloze lichamen aan van een man en een vrouw.

Uit onderzoek is gebleken dat de man eerst zijn vrouw om het leven heeft gebracht. Vervolgens heeft de man suïcide gepleegd.

Uit het onderzoek is gebleken, dat er geen andere personen bij het incident betrokken waren. Daarmee is het politieonderzoek afgerond.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 21, 2017

De politie heeft twee Hoofddorpse kinderen van 5 en 7 jaar oud een hart onder de riem gestoken, nadat ze vorige week aan de hand van hun moeder inbrekers hun huis uit zagen vluchten.....

De politie heeft twee Hoofddorpse kinderen van 5 en 7 jaar oud een hart onder de riem gestoken, nadat ze vorige week aan de hand van hun moeder inbrekers hun huis uit zagen vluchten.

Hoewel de dieven bij het zien van de bewoners direct de benen namen, lukte het ze wel om meerdere spullen mee te nemen. Daaronder ook de spaarpot van de kinderen.

Maandagavond brachten agenten een bezoekje aan het tweetal. Op Facebook schrijft de Politie Haarlemmermeer dat ze de kinderen een doos vol politiegadgets en een 'unieke politiespaarpot' hebben gegeven.

november 21, 2017

Op de Spoorlaan in Nieuw-Vennep zijn maandagmiddag twee personenwagens frontaal op elkaar geklapt. Beide wagens kwamen dwars op de weg tot stilstand. De ravage was groot......

Op de Spoorlaan in Nieuw-Vennep zijn maandagmiddag twee personenwagens frontaal op elkaar geklapt. Beide wagens kwamen dwars op de weg tot stilstand. De ravage was groot.

Eén van de bestuurders is in de ambulance behandeld, maar hoefde na behandeling niet mee.

Eén van de wagens raakte een stoeprandje. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste vol op een tegemoetkomende wagen.

november 21, 2017

Sinterklaas neemt voor de komende weken zijn intrek in de enige echter Sintcaravan. Die wordt geparkeerd op een eigen standplaats direct tegenover de HEMA......

Sinterklaas neemt voor de komende weken zijn intrek in de enige echter Sintcaravan. Die wordt geparkeerd op een eigen standplaats direct tegenover de HEMA.

Het eerdere plan om de woonwagen te parkeren achter de Bagels & Beans – het overdekte deel van winkelcentrum Vier Meren – gaat niet door.

De Sint krijgt bij zijn Sintcaravan een eigen tuintje. De Goedheiligman overnacht ook op deze andere plek in een overdekte omgeving.

november 21, 2017

Haarlemmermeer is niet langer de ‘Grootste gemeente met de meest schone winkelgebieden van Nederland’. De poldergemeente, vorig jaar eerste, werd in de verkiezing voor 2017, georganiseerd door Nederland Schoon, voorbijgestreefd door Zaanstad.......

Haarlemmermeer is niet langer de ‘Grootste gemeente met de meest schone winkelgebieden van Nederland’. De poldergemeente, vorig jaar eerste, werd in de verkiezing voor 2017, georganiseerd door Nederland Schoon, voorbijgestreefd door Zaanstad.

Waar op wordt gelet zijn de mogelijkheden om lekker te kunnen winkelen zonder kauwgom, uitgedrukte peuken of snoeppapiertjes onder je schoenen?

Op de ranglijst van 'Schoonste winkelgebieden staat het eerste Noord-Hollandse winkelgebied als 10e op de lijst: de Stephensonstraat in Haarlem.

november 20, 2017

De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek. Zondagochtend rond kwart voor twee stond daar een auto in brand......

De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek. Zondagochtend rond kwart voor twee stond daar een auto in brand.

Een tweede auto raakte beschadigd door de brand. De brandweer heeft het vuur geblust.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk gaat het om brandstichting.

De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 20, 2017

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld......

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld. 

Meijer postte een foto van het groen duo. Hij kreeg direct veel bijval van zijn volgers op sociale media.

Volgens organisator Hoofddorp Winkelstad heeft het helemaal niets met die discussie te maken.

Het was volgens woordvoerster Sonja Olthuis alom bekend, dat het om twee tuinpieten ging, die het groene van de polder symboliseren.