MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Kevin van Leeuwen.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

juli 20, 2017

Zaterdag 22 juli om 20.00 uur en zondag 23 juli om 15.00 uur is in CineMeerse een registratie te zien van André Rieu's 2017 Maastricht Concert........

HOOFDDORP – Zaterdag 22 juli om 20.00 uur en zondag 23 juli om 15.00 uur is in CineMeerse een registratie te zien van André Rieu's 2017 Maastricht Concert. Zijn legendarische concert in Maastricht is een jaarlijks terugkerend bioscoopevenement waarnaar met enthousiasme wordt uitgekeken. Het is dit jaar dertig jaar geleden dat André Rieu zijn Johann Strauss Orkest in zijn thuisstad Maastricht oprichtte.

juli 20, 2017

Deze week werden drie mensen op NS-station Schiphol op de bon geslingerd.......

SCHIPHOL – Deze week werden drie mensen op NS-station Schiphol op de bon geslingerd, toen ze na het fluitsignaal van de conducteur instapten. Volgens NS-woordvoerder Erik Kroeze is het ter beoordeling van de conducteur of er in zo’n situatie een boete uitgedeeld wordt. Uit cijfers blijkt dat 54 procent van de mensen die na het fluitsignaal op het perron komen, nog snel instapt. 43 procent van de conducteurs maakt dagelijks een gevaarlijke situatie mee.

juli 20, 2017

Donderdagochtend was burgemeester Weterings samen met een drietal gemeentelijke handhavers aanwezig op de weekmarkt op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep...........

NIEUW-VENNEP - Donderdagochtend was burgemeester Weterings samen met een drietal gemeentelijke handhavers aanwezig op de weekmarkt op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Inwoners en ondernemers konden de burgemeester en de handhavers Leandro Cicilson, Ive Pronk en Raymond Kaltofen vragen stellen op het brede gebied van veiligheid. Dit gebeurde in het kader van de zogenaamde Veiligheidsdialoog. De handhavers bezoeken ook nog Badhoevedorp (26 juli), de wijk Floriande in Hoofddorp (5 augustus) en Zwanenburg (18 augustus).

juli 20, 2017

Zaterdag 22 juli wordt in Hillegom weer de kofferbakmarkt gehouden.....

HAARLEMMERMEER - Zaterdag 22 juli wordt in Hillegom weer de kofferbakmarkt gehouden. Op het terrein van het Ford Museum aan de Haarlemmerstraat zijn die dag weer vele uitgeladen kofferbakken met een diversiteit aan gebruikte goederen te zien.

Aan deze markt kan iedereen, ongeacht het wel of niet in het bezit zijn van een kofferbak, deelnemen. Een ideale mogelijkheid om overbodige huisraad, te krappe kleding of uitgelezen boeken van de hand te doen. De markt duurt van half tien tot vier uur in de middag, toegang en parkeren zijn gratis.

juli 20, 2017

Het college van B&W heeft een nieuwe visie op cultuurbeleid vastgesteld......

HOOFDDORP - Het college van B&W heeft een nieuwe visie op cultuurbeleid vastgesteld. In die visie is onder meer veel aandacht voor het behoud van cultureel erfgoed. Daarnaast wil het college dat culturele instellingen niet meer jaarlijks een subsidie hoeven aan te vragen, maar dat er meerjarige afspraken worden gemaakt. In een vorige raadsperiode is vastgelegd dat culturele instellingen meer ondernemer moeten worden, wat volgens wethouder Reneman maar ten dele gelukt is. De wethouder vindt dat de cultuursector vooral geld moet verdienen met culturele activiteiten.

juli 20, 2017

Volgens meerdere partijen in de gemeenteraad is het plan dat het gemeentebestuur heeft gemaakt voor meer woningen voor mensen met een beperking of extra zorgbehoefte prachtig maar in de praktijk onhaalbaar...........

HAARLEMMERMEER – Volgens meerdere partijen in de gemeenteraad is het plan dat het gemeentebestuur heeft gemaakt voor meer woningen voor mensen met een beperking of extra zorgbehoefte prachtig maar in de praktijk onhaalbaar. Volgens het plan moeten meer inwoners thuis zorg krijgen waarbij een ketenregisseur de taak krijgt om vraag en aanbod op dit terrein bij elkaar te brengen. Volgens VVD-raadslid Boscher komt het plan wel erg dicht in de buurt van een maakbare samenleving.

juli 20, 2017

Gemeente Haarlemmermeer heeft een subsidie toegezegd om het Nostalgisch Cultuurcafé voor Senioren in het Duyckercafé nog een jaar door te laten gaan.......

HOOFDDORP - ​Gemeente Haarlemmermeer heeft een subsidie toegezegd om het Nostalgisch Cultuurcafé voor Senioren in het Duyckercafé nog een jaar door te laten gaan. Pier K, Poppodium Duycker en Amstelring Dagbesteding organiseren iedere eerste woensdagmiddag van de maand een cultuurprogramma in café Duycker. Het programma is zeer gevarieerd, met live muziek, lezingen, zelf muziek maken en documentaires. Daarbij kunnen wensen kenbaar gemaakt worden, zodat het programma zo goed mogelijk aansluit op de wensen van de bezoekers.

juli 19, 2017

Een automobilist is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval in Schiphol-Rijk......

SCHIPHOL-RIJK - Een automobilist is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval in Schiphol-Rijk.

De bestuurder van de personenauto botste op de Koolhovenlaan achterop een stilstaande vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur reed achteruit vanaf een bedrijfsterrein en was juist gestopt om de auto voor te laten gaan.

De automobilist werd echter verblind door een laagstaande zon waardoor hij de vrachtwagen niet zag en vol tegen de achterkant van de vrachtwagen botste.

juli 19, 2017

Het museum is al ruim 25 jaar actief en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, dat deel uitmaakt van de stelling van Amsterdam........

AALSMEERDERBURG - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderburg zoekt vrijwilligers.

Het museum is al ruim 25 jaar actief en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, dat deel uitmaakt van de stelling van Amsterdam.

Om het werk goed te kunnen blijven doen, zoekt het museum nu dames en heren die affiniteit hebben met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en die als vrijwilliger een actieve rol willen spelen op het gebied van techniek, administratief en facilitair werk of de ontvangst van bezoekers.
 

juli 19, 2017

De lokale politieke partij HAP wil meer aandacht voor schuldenproblematiek bij jongeren in Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De lokale politieke partij HAP wil meer aandacht voor schuldenproblematiek bij jongeren in Haarlemmermeer.

Op 20 juli houdt de gemeenteraad een sessie over armoede- en minimabeleid en de bestrijding van kinderarmoede, maar de HAP wil hierbij ook aandacht voor schulden bij jongeren.

Volgens HAP-raadslid Chris Groothand is uit onderzoek gebleken dat schulden bij jongeren steeds groter worden en daarbij onfrisse praktijken plaatsvinden, zoals het doorverkopen van vorderingen waaraan grof geld verdient wordt.

juli 19, 2017

Stichting Maatvast houdt deze zomer op diverse locaties in de gemeente Haarlemmermeer de kinderactiviteitenweken.....

HOOFDDORP - Stichting Maatvast houdt deze zomer op diverse locaties in de gemeente Haarlemmermeer de kinderactiviteitenweken.

Deze weken zijn speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar en de activiteiten bestaan onder meer uit survivallen, knutselen en spelletjes.

De aftrap van de activiteitenweken is op maandag 24 juli in wijkcentrum ’t Kattegat in Hoofddorp.

De kinderactiviteitenweken zullen tot en met 31 augustus, plaatsvinden in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, Burgerveen, Beinsdorp en Lisserbroek.
 

juli 19, 2017

In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie......

SCHIPHOL - In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Er heerst veel wantrouwen tussen de Nederlanders en de Fransen en zij stellen het belang van de groep niet voorop. De medewerkers van beide fusiepartners vinden van elkaar dat hun belangen niet door die van de andere partner worden gerespecteerd, zodat de samenwerking op veel terreinen spaak loopt.

juli 19, 2017

Locoburgemeester Derk Reneman bezoekt vrijdag mevrouw Cornelia van Nieuwenhuijzen–Kofoed om haar in Nieuw-Vennep te feliciteren met haar 100ste verjaardag........

NIEUW-VENNEP - Locoburgemeester Derk Reneman bezoekt vrijdag mevrouw Cornelia van Nieuwenhuijzen–Kofoed om haar in Nieuw-Vennep te feliciteren met haar 100ste verjaardag.

De op 21 juli 1917 geboren mevrouw Van Nieuwenhuijzen woont momenteel in Vennepse Zorgcentrum in het Zomerpark.

Mevrouw Van Nieuwenhuijzen heeft een groot deel van haar leven op een boerderij en in het huishouden gewerkt.

Verder heeft tijdens haar huwelijk onder meer in Hillegom en de gemeente Haarlemmermeer gewoond.
 

juli 19, 2017

In 2014 lagen er nog varianten op tafel waarvan de duurste op 54 miljoen kwam, maar door sober en doelmatig te bouwen verwachten B en W te kunnen bezuinigen op de bouwkosten......

HOOFDORP – De bouw van nieuw raadhuis in Hoofddorp gaat de gemeente Haarlemmermeer slechts twintig miljoen euro kosten.

In 2014 lagen er nog varianten op tafel waarvan de duurste op 54 miljoen kwam, maar door sober en doelmatig te bouwen verwachten B en W te kunnen bezuinigen op de bouwkosten.

juli 19, 2017

Bewonerscollectief Lindholm wil bij de gemeenteraadsvergadering van donderdag zo’n 54 protestbrieven tegen het appartementencomplex De Monarch overhandigen......

HOOFDDORP – Bewonerscollectief Lindholm wil bij de gemeenteraadsvergadering van donderdag zo’n 54 protestbrieven tegen het appartementencomplex De Monarch overhandigen.

Het comité is in de Hoofddorpse straten Lindholm en Birkholm langs de deuren gegaan om brieven met handtekeningen te verzamelen.

De bewoners van de wijk Bornholm vrezen door de nieuwbouw op het voormalige Lexpoint-terrein in Hoofddorp veel schaduw door een woontoren van 32 meter.

Het nog te bouwen wooncomplex De Monarch is een project van ontwikkelaar Van Rhijn Bouw.

juli 19, 2017

Maandag is bekend gemaakt dat de start-up The Waste Transformers uit Hoofddorp één van de genomineerden is bij de Postcode Lottery Green Challenge 2017.....

HOOFDDORP – Maandag is bekend gemaakt dat de start-up The Waste Transformers uit Hoofddorp één van de genomineerden is bij de Postcode Lottery Green Challenge 2017.

Deze jaarlijkse competitie van de Postcode Loterij geeft groene startende ondernemers een financiële steun in de rug.

Een recordaantal van 515 ondernemers uit maar liefst 89 landen dienden bij deze challenge hun businessplan in.

Uit deze aanmeldingen zijn de beste 25 start-ups geselecteerd waaronder The Waste Transformers.

juli 18, 2017

B en W zegt niets te kunnen doen tegen de komst van een nieuwe benzinepomp langs snelweg A4 en dat alleen het bedrijf GEM A4 zone west CV hiervoor verantwoordelijk is.......

HOOFDORP – B en W zegt niets te kunnen doen tegen de komst van een nieuwe benzinepomp langs snelweg A4 en dat alleen het bedrijf GEM A4 zone west CV hiervoor verantwoordelijk is.

Dat antwoordt B en W van Haarlemmermeer op een klacht van Haarlemmermeerse benzinepomphouders.

De pomphouders deden eerder hun beklag over het schenden van afspraken hierover door B en W.

Daarbij werd overeengekomen dat er geen verkooppunten van traditionele brandstoffen bij zouden komen.

juli 18, 2017

De Hódmezovásárhely-fontein op de kruising van de Hoofdweg en de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp krijgt geen andere naam......

HOOFDDORP – De Hódmezovásárhely-fontein op de kruising van de Hoofdweg en de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp krijgt geen andere naam.

Forza!-raadslid Michel van Dijk had om een naamsverandering van de fontein gevraagd, omdat de stedenband met de Hongaarse stad Hódmezovásárhely is beëindigd.

Verder vond Van Dijk een aanpassing van de naam nodig omdat bijna niemand de Hongaarse naam van de fontein op de rotonde in Hoofddorp goed kan uitspreken.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 18, 2017

Op een parkeerterrein aan de Burgemeester van Willigenlaan werd de 52-jarige man van zijn tas met laptop beroofd. De politie is nu op zoek naar de dader van deze roofoverval......

HOOFDDORP – Een 52-jarige Hoofddorper is zaterdagavond het slachtoffer geworden van straatroof in Hoofddorp.

Op een parkeerterrein aan de Burgemeester van Willigenlaan werd de 52-jarige man van zijn tas met laptop beroofd.

De politie is nu op zoek naar de dader van deze roofoverval.

Het gaat om een getinte man van rond de 30 jaar en circa 1 meter 75 lang.

Verder droeg de overvaller een zwart met rode pet en jack.

Mensen die de dader herkennen of zaterdagavond iets hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

juli 18, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen zondag een 35-jarige man uit Haarlem aangehouden die op Schiphol met een drone aan het vliegen was.......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen zondag een 35-jarige man uit Haarlem aangehouden die op Schiphol met een drone aan het vliegen was.

Omdat een drone het vliegverkeer in gevaar kan brengen is het wettelijk verboden om op luchthavens of in de omgeving van luchthavens met een drone te vliegen.

In 2016 zijn er 24 meldingen geweest van mensen die in de buurt van Schiphol met een drone aan het vliegen waren.

Bij zijn aanhouding is zondag ook de drone van de Haarlemmer in beslag genomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl