MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

mei 25, 2018

Bij een ongeval op de A4 is woensdagmiddag een auto over de kop geslagen.....

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de A4 is woensdagmiddag een auto over de kop geslagen. Bij het ongeval was ook een vrachtwagen betrokken.

De bestuurder van de personenwagen moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald en met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Door het ongeval en de afwikkeling ervan waren 4 rijstroken afgesloten, wat voor een flinke file zorgde. Gelijktijdig waren er meerdere incidenten op de omliggende wegen, wat eveneens voor flinke files zorgde.

mei 25, 2018

Maandag 28 mei bezoekt burgemeester Onno Hoes de heer Karel Markus en mevrouw Nel Markus-Verhoef in Aalsmeerderbrug .....

HOOFDDORP/AALSMEERDERBRUG - Maandag 28 mei bezoekt burgemeester Onno Hoes de heer Karel Markus en mevrouw Nel Markus-Verhoef in Aalsmeerderbrug om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Meneer Markus is in de Haarlemmermeerpolder geboren en woont zijn hele leven al hier. Mevrouw Markus is in Aalsmeer geboren.
Het echtpaar heeft een dochter en een zoon.

mei 25, 2018

Op 15, 16 en 17 juni 2018 wordt de 108e editie van het Concours Hippique Haarlemmermeer gehouden.....

HOOFDDORP - Op 15, 16 en 17 juni 2018 wordt de 108e editie van het Concours Hippique Haarlemmermeer gehouden. In het Haarlemmermeerse Bos valt dan drie dagen lang te genieten van paardensport, eten bij het Food Truck Festival, shoppen in het strodorp, live muziek en nog veel meer entertainment.

In 2017 werd het evenement, na enige jaren afwezigheid, weer georganiseerd. Dat werd zo’n succes dat een vervolg in 2018 niet kon uitblijven.

mei 25, 2018

Op 15 juni opent het jongerencentrum De Basis in Zwanenburg zijn nieuwe huiskamer.....

ZWANENBURG - Op 15 juni opent het jongerencentrum De Basis zijn nieuwe huiskamer.

Voor de inrichting van de huiskamer is echter nog wel wat geld nodig. Daarvoor hebben de circa 60 bezoekers van De Basis ingezet op een crowdfundingactie via nieuwepioniers.nl, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Als zij op tijd 500 euro sponsorgeld binnenhalen, verdubbelt de gemeente dat bedrag.

mei 25, 2018

Binnenkort wordt het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ in Haarlemmermeer gerealiseerd.....

HAARLEMMERMEER - Binnenkort wordt het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ in Haarlemmermeer gerealiseerd.

“Schakels aan de Ketting’ is een langlopend erfgoedproject. Al in 2015 nam Haarlemmermeermuseum De Cruquius het initiatief voor de erfgoedmarkeringen en -routes.

Vijftien Verhalenpalen belichten, via vier thematische fietsroutes, het erfgoed van de polder en vormen samen het zogenaamde ‘buitenmuseum van Haarlemmermeer’.

Op maandag 18 juni onthult burgemeester Onno Hoes de Verhalenpalen.

mei 25, 2018

Vrijdagmorgen reed een motorrijder op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen een verkeersregelaar omver, die door de klap viel en korte tijd bewusteloos raakte......

Vrijdagmorgen reed een motorrijder op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen een verkeersregelaar omver, die door de klap viel en korte tijd bewusteloos raakte.

In verband met wegwerkzaamheden was een weghelft afgesloten. De motorrijder negeerde stoptekens van de verkeersregelaars, gaf gas, en is na de botsing met de verkeersregelaar doorgereden.

De motorrijder reed op een oud model motor, droeg een groene jas en een pothelm.

mei 25, 2018

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Easyjet van Zweden naar het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag een noodlanding gemaakt op Schiphol.....

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Easyjet van Zweden naar het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag een noodlanding gemaakt op Schiphol.

De Airbus A320 steeg donderdagochtend om 10.50 uur op vanaf het vliegveld van Stockholm en zou om 12.40 uur lokale tijd landen in het Engelse Bristol.

Boven de Noordzee gaf het vliegtuig plots een noodsignaal af, vermoedelijk omdat een passagier acuut medische hulp nodig had.

Easyjet en Schiphol hebben geen uitspraken gedaan over wat er precies aan de hand was.

Bron: Het Parool / AT5
 

mei 25, 2018

Sinds woensdag is het een stuk makkelijker om bij Transavia de snack of het drankje te betalen.....

SCHIPHOL - Sinds woensdag is het een stuk makkelijker om bij Transavia de snack of het drankje te betalen.
Als eerste luchtvaartmaatschappij van Nederland kan er in vliegtuigen van Transavia voortaan ook gepind worden.

Aan boord van vliegtuigen is het doorgaans alleen mogelijk om voor consumpties met contant geld of met creditcard af te rekenen. Nederlanders zijn over het algemeen niet gewend om met creditcards te betalen, maar pinnen wèl veel.

mei 25, 2018

Bouwbedrijf BAM en fietsproducent Gazelle presenteerden donderdag in EYE Amsterdam hun mobiliteitsconcept ‘Ruim baan voor de speedbike’, een plan voor snelfietspaden, e-bikes en een fietsdeelsysteem......

Bouwbedrijf BAM en fietsproducent Gazelle presenteerden donderdag in EYE Amsterdam hun mobiliteitsconcept ‘Ruim baan voor de speedbike’, een plan voor snelfietspaden, e-bikes en een fietsdeelsysteem.

Forenzen kunnen daarmee op de fiets snel naar hun werk in en rond Amsterdam en Schiphol. Er moet daarvoor een snelfietspad komen van 22 kilometer dat Amsterdam met Schiphol en Hoofddorp verbindt.

mei 24, 2018

Monstertruckrijder Mario D. is woensdag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.....

ARNHEM/VIJFHUIZEN - Monstertruckrijder Mario D. is woensdag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.

De 53-jarige Vijfhuizenaar bestuurde de zogeheten monstertruck die op 28 september 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en vielen 23 zwaargewonden.

mei 24, 2018

Het Joint Investigation Team, het JIT, dat onderzoek doet naar de crash van vlucht MH17, heeft nog meer bewijs gevonden dat de Russische federatie achter het neerhalen van het vliegtuig zit.....

BUNNIK - Het Joint Investigation Team, het JIT, dat onderzoek doet naar de crash van vlucht MH17, heeft nog meer bewijs gevonden dat de Russische federatie achter het neerhalen van het vliegtuig zit. Dit is donderdag naar voren gekomen tijdens de presentatie van tussentijdse onderzoeksresultaten.

mei 24, 2018

Er komen berichten van een dramatische achteruitgang van het aantal insecten. Deze hebben een belangrijke rol in het ecologisch systeem.....

Er komen berichten van een dramatische achteruitgang van het aantal insecten. Deze hebben een belangrijke rol in het ecologisch systeem.

De stichting MEERgroen vraagt met voorlichting en ook met beheer aandacht voor de achteruitgang.

Op dit moment is een mooi voorbeeld de vijf verschillende bloemenweiden in het Speelbos Meermond net over de Cruquiusbrug naar Heemstede, achter de Milieustraat. De weiden staan nu in volle bloei.

Op vrijdag 25 mei tussen 10.00 uur en 12.30 uur geeft Franke van der Laan van MEERgroen uitleg aan belangstellenden.

mei 24, 2018

De JOVD Kennemerland roept de gemeenteraad Haarlemmermeer op om zich in de toekomst te behoeden voor risicovolle prestigeprojecten........

De JOVD Kennemerland roept de gemeenteraad Haarlemmermeer op om zich in de toekomst te behoeden voor risicovolle prestigeprojecten.

Het is duidelijk geworden dat er geen Amerikaanse honkbalwedstrijden naar Hoofddorp komen. Het financieel fiasco is daarmee definitief geworden.

Na de Calatrava-bruggen en het SKWA is dit de volgende blunder van Haarlemmermeer.
De Amerikaanse Major League Baseball komt wel naar Europa maar strijkt neer in London.

mei 24, 2018

Humanitas gaat samen met MeerWaarde een programma aanbieden over rouwverwerking......

Humanitas gaat samen met MeerWaarde een programma aanbieden over rouwverwerking.

Wanneer men een dierbare is verloren, staat de wereld stil. Wat vaak overblijft is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk.

Humanitas biedt naast individuele gesprekken ook groepsgesprekken aan met lotgenoten.

Op maandag 28 mei is in het kantoor van MeerWaarde aan de Dr. Van Dorstenstraat 1 in Hoofddorp van 19.30 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst
 

mei 24, 2018

Wellicht gaan er toch metro’s van Amsterdam naar Schiphol rijden over de Noord/Zuidlijn......

Wellicht gaan er toch metro’s van Amsterdam naar Schiphol rijden over de Noord/Zuidlijn.

De OV-sector onderzoekt in hoeverre het doortrekken van deze metrolijn mede kan worden gefinancierd met privaat geld.

Dit werd afgesproken op een bijeenkomst over publieke en private financiering. Op deze middag waren ook mogelijke investeerders aanwezig.

Een half jaar terug werd dit project nog op de lange baan geschoven, omdat de stad Amsterdam het benodigde bedrag hiervoor niet alleen kan opbrengen, en er vanuit Den Haag geen geld komt voor dit plan.

mei 23, 2018

Acties van grondpersoneel op Schiphol zijn van de baan. De FNV en afhandelingsbedrijf Aviapartner zijn het alsnog eens geworden over een nieuwe cao. Eerder al bereikte de vakbond een akkoord met Swissport en Menzies.....

Acties van grondpersoneel op Schiphol zijn van de baan. De FNV en afhandelingsbedrijf Aviapartner zijn het alsnog eens geworden over een nieuwe cao. Eerder al bereikte de vakbond een akkoord met Swissport en Menzies.

Er zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging en werkdrukverlichting. Ook sluit het afhandelingsbedrijf zich aan bij de nieuwe sector-cao die ingaat op 1 januari 2020.

mei 23, 2018

Met dit mooie weer gaan veel inwoners genieten van de recreatieplas in het Haarlemmermeerse bos en ook van de Toolenburger Plas......

Met dit mooie weer gaan veel inwoners genieten van de recreatieplas in het Haarlemmermeerse bos en ook van de Toolenburger Plas.

Een mooi moment om een frisse duik in het water te nemen en te genieten van de strandjes, speelweiden en andere recreatieve voorzieningen.

Gemeente Haarlemmermeer attendeert de bezoekers wel op de grote diepte van de waterplassen buiten de zwemzones. De zwemzones zijn met drijfballenlijnen en bebording aangegeven. Ook zijn er informatieborden aanwezig.

mei 23, 2018

Na het voorjaarsreces gaat de gemeenteraad op donderdag weer in vergadering.....

Na het voorjaarsreces gaat de gemeenteraad op donderdag weer in vergadering. Op de agenda staat onder andere het vragenuurtje ook voor inwoners, de werkwijze van de Metropool Regio Amsterdam, de parkeerverordening 2018, en het bestemmingplan Zwanenburg West en de Weeren.

Bij de stemmingen staat o.a. op de agenda de gemeentelijke activiteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen van november, de winkeltijdenverordening en de nota Bodembeheer gemeente Haarlemmermeer.

mei 23, 2018

Op 3 juni 2018 opent ’s middags om 1 uur De Heimanshof in Hoofddorp haar poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.....

HOOFDDORP - Op 3 juni 2018 opent om 13:00 uur De Heimanshof haar poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.
Op het programma staat een rondleiding door een van de natuurgidsen langs de tientallen biotopen met vele honderden soorten wilde planten.

Verder zijn er onder meer twee leerzame speurtochten en een expositie en workshop over botanisch tekenen in de bibliotheek.
In de struintuin worden pizza’s gebakken in de houtgestookte leemoven en zijn er voor de kinderen tal van activiteiten.
Rond half 6 gaat het hek weer dicht.
 

mei 23, 2018

De Tweede Kamer wil dat minister van Nieuwenhuizen van infrastructuur de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee......

De Tweede Kamer wil dat minister van Nieuwenhuizen van infrastructuur de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee.

Dat werd dinsdag duidelijk nadat D66 en 50Plus in de Tweede Kamer Van Nieuwenhuizen hiertoe hadden opgeroepen.

Schiphol zit nu al tegen het plafond aan wat betreft het aantal jaarlijkse vluchten van 500000 tot 2021.