MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 04:00 - 08:00
Share |

Content about Nieuws

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

mei 26, 2017

De Noord-Hollandse Bond van Goochelaars uit Hoofddorp organiseert onder auspiciën van de Nederlandse Magische Unie dit nationale goochelfestival........

HOOFDDORP – Vanaf gisteren tot en met morgen is in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp het Dutch Festival of Magic.

De Noord-Hollandse Bond van Goochelaars uit Hoofddorp organiseert onder auspiciën van de Nederlandse Magische Unie dit nationale goochelfestival.

Bij dit festival met vele beroemde goochelaars zijn eveneens Nederlandse kampioenschappen goochelen en de Europese strijd van junior goochelaars voor de prestigieuze Hans Klok-trofee.

Tevens zijn bij dit event diverse lezingen en workshops van goochel-dealers met hun nieuwste waar.
 

mei 26, 2017

Tot en met zondag 25 juni 2017 exposeert Chantal van Houten in Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp schilderijen over mensen en emoties. Tegelijkertijd is daar de 'Boom Boom' ready-to-wear zomercollectie 2017 van ontwerper Elvis Aigbedion te zien.....

Tot en met zondag 25 juni 2017 exposeert Chantal van Houten in Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp schilderijen over mensen en emoties.

Tegelijkertijd is daar de 'Boom Boom' ready-to-wear zomercollectie 2017 van ontwerper Elvis Aigbedion te zien.

Chantal van Houten wil met haar werk in eerste instantie de kijker verschillende emoties laten ervaren. Vaak hebben de figuren in haar schilderijen weinig of geen expressie in hun gezicht, juist omdat de emotie erachter ligt en het om ervaren en herkennen gaat.

mei 26, 2017

Een 58-jarige inwoner van Hoofddorp is dinsdagmiddag aangehouden in zijn woning aan Graan voor Visch. In zijn huis werden vuurwapens, luchtdrukwapens, onklaar gemaakte wapens en munitie gevonden. Ook vond de politie twee grote zakken vol hennep.....
 

Een 58-jarige inwoner van Hoofddorp is dinsdagmiddag aangehouden in zijn woning aan Graan voor Visch. In zijn huis werden vuurwapens, luchtdrukwapens, onklaar gemaakte wapens en munitie gevonden.

Ook vond de politie twee grote zakken vol hennep.

De politie was getipt dat de man mogelijk in het bezit was van een wapen. Het daaropvolgend onderzoek leverde evenwel aanzienlijk meer op.

De verdachte zit vast. De wapens en hennep zijn in beslag genomen. De politie stelt een forensisch onderzoek in naar de wapens.

mei 26, 2017

Met het NOWAY A9 festival, verzorgd door Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met lokale sportverenigingen, wordt op 3 juni op gepaste wijze afscheid genomen van een snelweg die Badhoevedorp jarenlang heeft gekenmerkt.......

Met de omlegging van de A9 is het oude A9 tracé in Badhoevedorp nu ook daadwerkelijk afgesloten.

Met het NOWAY A9 festival, verzorgd door Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met lokale sportverenigingen, wordt op 3 juni op gepaste wijze afscheid genomen van een snelweg die Badhoevedorp jarenlang heeft gekenmerkt.

Iedereen kan ’s middag van 12 tot 4 uur vrijblijvend een sport uitproberen of deelnemen aan een sportclinic.

mei 26, 2017

De gemeente wil elf speelplekken opnieuw inrichten. Op de gemeentesite wordt iedereen uitgenodigd om een keuze te maken uit twee of drie verschillende ontwerpen.......

Raadslid Anneke van der Veer vindt de participatie voor de nieuwe inrichting van speelplekken 'krampachtig en ondoordacht'.

De gemeente wil elf speelplekken opnieuw inrichten. Op de gemeentesite wordt iedereen uitgenodigd om een keuze te maken uit twee of drie verschillende ontwerpen. Wat dus betekent dat, zelfs als je niet in Haarlemmermeer woont, je tóch je stem mag uitbrengen, die gewoon volledig wordt meegeteld.

mei 26, 2017

Met Pinksteren 2017 laat de Raad van Kerken de langjarige traditie los van een openluchtviering in het Haarlemmermeerse bos. Dit jaar zijn er op 4 juni, eerste pinksterdag, drie oecumenische vieringen in de kerkgebouwen in Hoofddorp-centrum......

Met Pinksteren 2017 laat de Raad van Kerken de langjarige traditie los van een openluchtviering in het Haarlemmermeerse bos.

Dit jaar zijn er op 4 juni, eerste pinksterdag, drie oecumenische vieringen in de kerkgebouwen in Hoofddorp-centrum.

De kerken staan zo dicht bij elkaar, dat deze diensten gevolgd kunnen worden door een gezamenlijke afsluiting rondom de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg.

Het thema voor deze vieringen is: 'Taal die beweging op gang brengt', wat slaat op het universele communicatiemiddel: gebarentaal.

mei 26, 2017

Wethouder Tom Horn lanceert woensdagavond 31 mei, rond half 8, de website hallobadhoevedorp.nl, het nieuwe digitale platform van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp.......

Wethouder Tom Horn lanceert woensdagavond 31 mei, rond half 8, de website hallobadhoevedorp.nl, het nieuwe digitale platform van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp.

Dat doet hij door, met hulp van dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar, een account aan te maken.

De lancering vindt plaats in het dorpshuis aan de Snelliuslaan 35.

Bij deze gelegenheid ontvangt de wethouder ook het laatste exemplaar van de papieren dorpsgids 2017.
 

mei 25, 2017

Een mysterieus verschijnsel deed zich woensdagmiddag voor op de hoek van de Fuchsiastraat en het Anemoonpad in Badhoevedorp. De stoeptegels langs het fietspad kwamen plotseling in beweging.......

Een mysterieus verschijnsel deed zich woensdagmiddag voor op de hoek van de Fuchsiastraat en het Anemoonpad in Badhoevedorp.

De stoeptegels langs het fietspad kwamen plotseling in beweging.

De brandweer vermoedde dat de beweging veroorzaakt werd door een gaslek onder de grond. Uit metingen bleek evenwel dat er geen gas onder de stoeptegels zat.

Een dag eerder was de brandweer voor hetzelfde verschijnsel ook al naar de bewuste toegekomen. Toen werd er ook geen gas waargenomen.
Netbeheerder Liander gaat verder onderzoeken wat er aan de hand kan zijn.

mei 25, 2017

Beach Festival Haarlemmermeer op zaterdag 27 mei bij de Toolenburgerplas richt zich op een ouder publiek dan tijdens de eerste twee edities..........

HOOFDDORP - Beach Festival Haarlemmermeer op zaterdag 27 mei bij de Toolenburgerplas richt zich op een ouder publiek dan tijdens de eerste twee edities. Bij de eerste editie waren ook jongeren van 16 en 17 jaar welkom, maar omdat zij geen alcohol meer mogen drinken, heeft de organisatie ervoor gekozen hen niet meer toe te laten bij het festival. Volgens Michel Kok, die samen met Peter Dol het evenement organiseert, is het lastig handhaven als een deel van de feestgangers geen alcohol mag drinken.

mei 25, 2017

Op 4 juli vindt de zevende editie plaats van het Amsterdamse Bos Golftoernooi.......

HAARLEMMERMEER – Op 4 juli vindt de zevende editie plaats van het Amsterdamse Bos Golftoernooi. Het toernooi is gericht op alle gemeenten rond het Amsterdamse Bos en kent een nieuw goed doel: De Nederlandse Hersenbank. Afgelopen week werden de eerste van 18 cirkels in het Amsterdamse Bos cirkels gemaaid voor de aanleg van een heuse 18 holes golfbaan. Tijdens het evenement is er ook een clinic onder leiding van een golf pro en het toernooi wordt culinair afgesloten.

mei 25, 2017

Op overtuigende wijze sleepte het tennisteam van HealthCity Arnolduspark afgelopen zondag het kampioenschap in de Hoofdklasse binnen........

HOOFDDORP - Op overtuigende wijze sleepte het tennisteam van HealthCity Arnolduspark afgelopen zondag het kampioenschap in de Hoofdklasse binnen. Het ongeslagen team uit Hoofddorp had tegen Oegstgeester L.T.C. aan vier punten genoeg om een plek in de Eredivisie veilig te stellen. Het werden er uiteindelijk vijf, waardoor Arnolduspark volgend seizoen zijn debuut kan maken op het hoogste niveau in Nederland. Volgens kopman en oud proftennisser Dennis van Scheppingen is dit een hele eer aangezien er maar acht clubs in Nederland op dit niveau mogen uitkomen.

mei 25, 2017

Tijdens het Pinksterweekend op 4 en 5 juni is Kasteel Keukenhof vrij toegankelijk voor het publiek.......

LISSE -  Tijdens het Pinksterweekend op 4 en 5 juni is Kasteel Keukenhof vrij toegankelijk voor het publiek. De suppoosten informeren bezoekers over de rijke geschiedenis van het kasteel en  er vindt een streekmarkt plaats waar men kan ontdekken wat de regio te bieden heeft. Er zijn niet alleen eetbare streekproducten, maar ook bloemen, planten, beauty en woondecoratie en er kan een testrit worden gemaakt op een e-bike. Tijdens het Pinksterweekend is het de “Dag van het Kasteel”. Overal in Nederland zijn dan kastelen en buitenplaatsen te bezoeken.

mei 25, 2017

Een 20-jarige man uit Nieuw-Vennep die in Heemstede op een gestolen snorfiets reed, trok zelf de aandacht van de politie........

HEEMSTEDE - Een 20-jarige man uit Nieuw-Vennep die in Heemstede op een gestolen snorfiets reed, trok zelf de aandacht van de politie. Agenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag dat zijn licht het niet goed deed. Rond middernacht lieten ze hem stoppen op de Heemsteedse Dreef. Bij de controle bleek dat het kenteken niet klopte. De man en de snorfiets moesten mee naar het bureau, waar bleek dat de snorfiets geregistreerd stond als gestolen.

Bron: Haarlems Dagblad

mei 25, 2017

De overlast rond de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Venneperhout lijkt mee te vallen........

NIEUW-VENNEP - De overlast rond de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Venneperhout lijkt mee te vallen. Volgens de gemeente hebben bewoners nog geen melding gedaan van problemen rond de hangplek. Op een bewonersavond van wijkraad Linquenda waren zo’n dertig bewoners en professionals aanwezig om te praten over het thema jeugd en JOP’s. De in januari geplaatste jongerenontmoetingsplaats bleek nog steeds een heet hangijzer.

mei 25, 2017

Volgens diverse gemeenteraadsleden lukt het B & W maar niet om de vorderingen van het duurzaamheidsbeleid concreet en behapbaar te rapporteren.......

HAARLEMMERMEER – Volgens diverse gemeenteraadsleden lukt het B & W maar niet om de vorderingen van het duurzaamheidsbeleid concreet en behapbaar te rapporteren. Dit ondanks een onderzoek van de rekenkamercommissie van de gemeenteraad die met aanbevelingen kwam om de voortgang van het beleid overzichtelijk te maken. Verder dan toezeggingen van wethouder Nederstigt dat hij probeert het ieder jaar beter te doen, komt het niet.

mei 25, 2017

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten wat de gemeente Haarlemmermeer tot nu toe heeft uitgegeven aan alle procedures voor de realisatie van windparken......

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten wat de gemeente Haarlemmermeer tot nu toe heeft uitgegeven aan alle procedures voor de realisatie van windparken.

Vorige week werd bekend dat de gemeente zich heeft aangesloten bij een procedure bij de Raad van State om te proberen het windpark Haarlemmermeer-Zuid alsnog mogelijk te maken.

De provincie Noord-Holland wijst de komst van een windpark voor 14 windturbines in Haarlemmermeer-Zuid af, omdat de turbines zo hoog worden dat ze een gevaar voor het vliegverkeer vormen.

mei 24, 2017

Deze week is officieel beklonken dat Kinderboerderij Dierenvreugd en Stichting Vriendenkring voortaan samen verder zullen gaan onder de vleugels van de dorpsraad van Nieuw-Vennep.........

NIEUW-VENNEP – Deze week is officieel beklonken dat Kinderboerderij Dierenvreugd en Stichting Vriendenkring voortaan samen verder zullen gaan onder de vleugels van de dorpsraad van Nieuw-Vennep. Zo heeft de vroegere vriendenkring weer een voltallig bestuur en kan het voortbestaan van de kinderboerderij beter gewaarborgd worden. De naam van de  combinatie van de twee stichtingen wordt Stichting Dierenvreugd.

mei 24, 2017

Het voorstel van VVD-raadslid Rob Koster om de namen van alle oorlogsslachtoffers uit Haarlemmermeer op een herdenkingssteen aan de openbare weg vast te leggen, heeft het niet gehaald....

HOOFDDORP – Het voorstel van VVD-raadslid Rob Koster om de namen van alle oorlogsslachtoffers uit Haarlemmermeer op een herdenkingssteen aan de openbare weg vast te leggen, heeft het niet gehaald.

Een meerderheid in de gemeenteraad was van mening dat er in de gemeente Haarlemmermeer al voldoende aan de herdenking van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog wordt gedaan.

Zo zijn er al herdenkingsplekken in alle 26 woonkernen van Haarlemmermeer en is er veel aandacht voor de oorlog in het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderbrug.

mei 24, 2017

Vanaf zaterdag 10 juni 2017 gaat een nieuwe gratis serie West-Afrikaanse Djembélessen in Hoofddorp van start.......

HOOFDDORP – Vanaf zaterdag 10 juni 2017 gaat een nieuwe gratis serie West-Afrikaanse Djembélessen in Hoofddorp van start.

Mensen uit Haarlemmermeer die deze Afrikaanse vorm van trommelen willen uitproberen, kunnen hierbij terecht in een serie van 5 gratis lessen voor beginners.

Deze lessen van Afrikontact Promotions bij De Ark in Hoofddorp starten zaterdagochtend vanaf 11.30 uur en duren tot 12.30 uur.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op de website: www.afrikontact.nl
 

mei 24, 2017

De uitgestelde heropening betekent dat omwonenden van andere banen een week langer hinder zullen ondervinden........

SCHIPHOL - De Kaagbaan op Schiphol, die al weken uit de roulatie is vanwege een renovatie, gaat een week later open dan gepland.

In plaats van 24 mei verwacht de luchthaven de baan op woensdag 31 mei in gebruik te nemen.

Volgens Schiphol hebben werkzaamheden aan de verlichtingsinstallatie enige vertraging opgelopen.

De uitgestelde heropening betekent dat omwonenden van andere banen een week langer hinder zullen ondervinden.

De baan is sinds 18 maart buiten gebruik voor groot onderhoud.

Bron: luchtvaartnieuws.nl
 

mei 24, 2017

Met een score van tweeduizend vervoerde passagiers naar de Keukenhof, is de Keukenhof Hotel Express succesvol gebleken......

HOOFDDORP – Met een score van tweeduizend vervoerde passagiers naar de Keukenhof, is de Keukenhof Hotel Express succesvol gebleken.

General managers van zeven Hoofddorpse hotels zeggen blij te zijn met deze rechtstreekse busverbinding tussen de Haarlemmermeer en de Keukenhof.

Als het aan deze managers en busvervoerbedrijf Doelen Coach Service ligt, verdient deze busverbinding volgend jaar een tweede seizoen.

Bron: Haarlems Dagblad