MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Jaarlijst | 19:00 - 20:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

november 18, 2018

Jeroen Griekspoor presenteert vanmiddag tussen 12 en 1 uur MeerMagazine. In deze uitzending is weer aandacht voor de komende herindelingsverkiezingen van Haarlemmermeer van 21 november 2018……

Jeroen Griekspoor presenteert vanmiddag tussen 12 en 1 uur MeerMagazine op MeerRadio.

In deze uitzending is weer aandacht voor de komende herindelingsverkiezingen van Haarlemmermeer van 21 november 2018.

Voorzitter Han van der Ploeg van de Fietsersbond Haarlemmermeer komt rond 12.15 uur praten over het beleid voor fietsers in de gemeente Haarlemmermeer.

november 17, 2018

Donderdag 15 november heeft de politie vier mannen aangehouden in Vijfhuizen......

Donderdag 15 november heeft de politie vier mannen aangehouden in Vijfhuizen.

Ze waren in het bezit van meer dan tienduizend kilo aan zwaar illegaal vuurwerk.

Een anonieme tip zorgde ervoor dat het illegale vuurwerk gevonden werd in een loods aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen.

Het vuurwerk is met behulp van twee vrachtwagens in beslag genomen.
 

november 17, 2018

Vrijdag 23 november is er een lichtjesavond ter nagedachtenis aan de slachtoffers van MH17 op het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen......

Vrijdag 23 november is er een lichtjesavond ter nagedachtenis aan de slachtoffers van MH17 op het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen.

De lichtjesavond, georganiseerd door stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH17, begint om 7 uur ’s avonds met het ontsteken van honderden lichtjes.

Verder zal er een lint van 289 lichtjes worden ontstoken om de herinnering aan de MH17 slachtoffers levend te houden en zal er naar muziekstukken geluisterd worden.
 

november 17, 2018

De Lions Club Haarlemmermeer is weer gestart met het sparen van Douwe Egberts waardepunten voor de Voedselbank Haarlemmermeer......

De Lions Club Haarlemmermeer is weer gestart met het sparen van Douwe Egberts waardepunten voor de Voedselbank Haarlemmermeer.

Ze willen met deze waardepunten koffie kopen voor de voedselpakketten.

Vorig jaar was de Lions Club met 1,3 miljoen koffiepunten, omgerekend 2712 pakken koffie, de meest succesvolle actie van het land.

Mensen die deze actie met hun koffiepunten willen ondersteunen kunnen hiervoor contact opnemen met de Lions Club Haarlemmermeer.
 

november 17, 2018

Vandaag was minister-president Mark Rutte in Hoofddorp.......

Vandaag was minister-president Mark Rutte in Hoofddorp. Onder het genot van een – naar eigen zeggen – heerlijk broodje deed hij samen met o.a. lijsttrekker voor VVD-Haarlemmermeer Jurgen Nobel zijn best om winkelende bezoekers te overtuigen om aanstaande woensdag op de VVD te gaan stemmen. De belangstelling was vrij groot, gelukkig was de bewindsman door zijn lengte toch nog voor veel mensen te zien.

november 17, 2018

Raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer heeft zijn boek “Slachtoffers van politieke terreur” uitgebracht.....

Raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer heeft zijn boek “Slachtoffers van politieke terreur” uitgebracht.

In het boek beschrijft hij zijn zakelijke leven met daarin als hoofdthema de tegenwerking die hij naar zijn mening heeft gekregen van gemeente Haarlemmermeer met grondtransacties.

Beusenberg beschrijft hoe hij jarenlang door de gemeente aan het lijntje is gehouden, waardoor hij naar eigen zeggen failliet is gegaan.

november 16, 2018

In de avond van 15 november is er een aanrijding geweest op de oprit naar de A4, komende vanaf Schiphol.....

In de avond van 15 november is er een aanrijding geweest op de oprit naar de A4, komende vanaf Schiphol.

Meerdere auto’s kwamen hierbij met elkaar in botsing.

Volgens een ooggetuige is er één persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Het is onbekend hoe erg die eraan toe is.

De bergingsdienst heeft de auto’s afgevoerd.
 

november 16, 2018

Donderdagavond 15 november is er een auto in de sloot beland in de Kalmoesstraat te Lisserbroek......

Donderdagavond 15 november is er een auto in de sloot beland in de Kalmoesstraat te Lisserbroek.

Volgens de bestuurder schoot de auto ineens in het stuurslot en was het dus niet meer mogelijk om van richting te veranderen.

Er raakte gelukkig niemand gewond.

De auto is door de bergingsdienst meegenomen.
 

november 16, 2018

Bakkerij Gorthuis is op woensdag 14 november derde van Nederland geworden tijdens de landelijke vak-wedstrijd in Drachten.....

Bakkerij Gorthuis is op woensdag 14 november derde van Nederland geworden tijdens de landelijke vak-wedstrijd in Drachten.

In totaal deden er 200 bakkers mee en werden de volgende producten beoordeeld: Desembrood, Speltbrood, Meergranenbrood, Cake Tulband en Plaatcake.

De producten van de bakker uit Hoofddorp werden door verschillende vakkundige jury’s beoordeeld waardoor de lat hoog lag.

Peter en Aria Gorthuis, eigenaren van de bakkerij, vinden het een goede prestatie en zijn dan ook trots op hun derde plaats.
 

november 16, 2018

Vrijdagavond 23 november is het in Hoofddorp Winkelstad voor de tweede keer tijd voor de Black Friday Shopping Night......

Vrijdagavond 23 november is het in Hoofddorp Winkelstad voor de tweede keer tijd voor de Black Friday Shopping Night.

Tijdens deze avond kan men de hele avond shoppen met onder andere hoge kortingen, gezellige activiteiten, live muziek, straattheater en hapjes en drankjes.

Live muziek zal worden verzorgd door Brace en OG3NE.

Mogelijk zullen niet alle winkels tot 11 uur ’s avonds open zijn. Bezoekers worden geadviseerd eerst de website van de betreffende winkel te controleren.

november 16, 2018

D66 wil dat er kartonkleppen op containers komen in de Haarlemmermeer......

D66 wil dat er kartonkleppen op containers komen in de Haarlemmermeer.

Volgens de D66 worden er te vaak kartonnendozen in de openbare ruimte aangetroffen.

Karton past vaak moeilijk in een container en daarom zouden de kartonkleppen uitkomst moeten bieden.

In Amsterdam werd na het plaatsen van kartonkleppen bij containers een afname gemeten van 45% van het aantal kartonnen dozen naast de containers.

D66 wil hier in Haarlemmermeer graag mee experimenteren en bij succes invoeren.
 

november 16, 2018

Schiphol Airport moet de tweede luchthaven ter wereld worden waar elektrische vliegtuigen gratis kunnen landen......

Schiphol Airport moet de tweede luchthaven ter wereld worden waar elektrische vliegtuigen gratis kunnen landen.

London Heathrow Airport was hier eerder mee.

De Tweede Kamer bepaalde naar aanleiding van een voorstel van D66-Kamerlid Jan Paternotte dat elektrische vliegtuigen straks geen start- en landingsgelden meer hoeven te betalen.

Deze regel moet net als op Heathrow tot 2040 blijven gelden.

november 16, 2018

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 21 november kunnen jongeren deelnemen aan een escape room in het Raadhuis......

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 21 november kunnen jongeren deelnemen aan een escape room in het Raadhuis.

Gemeente Haarlemmermeer tovert de raadzaal in Hoofddorp op 20 en 21 november om tot een escape room waar de eerste stemmers een kans krijgen een uur lang de gemeente te besturen.

Ook moeten ze laten zien dat ze onder tijdsdruk ingewikkelde beslissingen kunnen maken.
De opdrachten hebben te maken met dilemma’s waar het gemeentebestuur ook mee te maken krijgt.

november 16, 2018

Het komende half jaar zullen vier oude Boeing 737-800's van TUI Nederland vervangen worden voor nieuwe types......

Het komende half jaar zullen vier oude Boeing 737-800's van TUI Nederland vervangen worden voor nieuwe types.

Dit zullen vier nieuwe Boeing 737 MAX 8 worden. Deze types zijn de nieuwste en stilste variant van de Boeing 737.

TUI Nederland gaat met deze vernieuwing flink profiteren van lagere luchthavengelden en brandstofkosten.

De luchtvaartmaatschappij was in 2014 al de eerste in Nederland die de zuinige Boeing 787 Dreamliner in gebruik nam.

november 16, 2018

Ter gelegenheid van het literair debuut van schrijfster Rachelle Hardes, presenteert uitgeverij Heimdall zaterdag 24 november een poëziefestival in Hoofddorp......

Ter gelegenheid van het literair debuut van schrijfster Rachelle Hardes, presenteert uitgeverij Heimdall zaterdag 24 november een poëziefestival in Hoofddorp.

Vanaf half 3 is er aandacht voor de dichtbundel “Het huis van de schaduw” in De HuisstijlKliniek aan de Antareslaan 10 t/m 26 in Hoofddorp.

Op het programma staan lezingen van onder andere dichters als Bob Kalkman, Hans Marijnissen en Jolande van Lith.

november 16, 2018

Woensdag 15 november vond het jongerendebat plaats op KSH in Hoofddorp......

Woensdag 15 november vond het jongerendebat plaats op KSH in Hoofddorp.

Verschillende politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen kregen hierbij de kans zich te pitchen en moesten vervolgens met elkaar in debat.

Na de debatten konden de leerlingen vragen stellen aan de politici en kozen ze Jurgen Nobel van de VVD als beste debater.

De VVD kwam ook als grootste partij uit de bus van de schaduwverkiezing.

november 15, 2018

Basisschool De Kameleon in Zwanenburg krijgt 350.000 euro van het Rijk om hun duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren......

Basisschool De Kameleon in Zwanenburg krijgt 350.000 euro van het Rijk om hun duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren.

Dat maakte minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag (nieuwslezer GISTEREN) bekend op de school. Nog tien andere scholen in Nederland ontvangen een bijdrage.

De plannen van De Kameleon zijn tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en partners als NMCX en C-creators.

november 15, 2018

Vanaf 21 november exposeren Elles de Jong en Carin van der Putten acrylschilderijen in Medisch Centrum De Meerkoet in Lisserbroek............

Vanaf 21 november exposeren Elles de Jong en Carin van der Putten acrylschilderijen in Medisch Centrum De Meerkoet in Lisserbroek. Zij schilderen al vele jaren en ook vaak samen op locatie. Elles woont in Nieuw-Vennep en Carin in Hillegom. De geëxposeerde schilderijen zijn zowel figuratief als abstract en hangen in de centrale hal van het Medisch Centrum.Dit is elke werkdag geopend, behalve woensdagmiddag. De expositie is vrij toegankelijk en te zien tot 23 januari. Het wordt op prijs gesteld als men na het bezoek een notitie achterlaat.

november 15, 2018

Een huiskamerfestival waarbij je bank de tribune is en jouw vloerkleed het podium........

Een huiskamerfestival waarbij je bank de tribune is en jouw vloerkleed het podium. Haarlemmermeer doet volgend jaar op zondag 10 februari mee aan het festival met de naam GLUREN bij de BUREN. Het is de bedoeling dat enthousiaste inwoners van Haarlemmermeer hun huiskamer beschikbaar stellen voor lokale acts zoals een singer-songwriter, theatermakers of een koor. Per huiskamer worden er drie optredens van 30 minuten gepland. Ga op ontdekkingstocht in eigen omgeving, leer je buren kennen en ontmoet talentvolle lokale artiesten.

november 15, 2018

De Hoofddorpse tennisverenigingen TC Arnolduspark, TV Hoofddorp en TV In den Boogaerd hebben onder begeleiding van Team Sportservice Haarlemmermeer en de KNLTB een uniek samenwerkingsconvenant getekend.......

De Hoofddorpse tennisverenigingen TC Arnolduspark, TV Hoofddorp en TV In den Boogaerd hebben onder begeleiding van Team Sportservice Haarlemmermeer en de KNLTB een uniek samenwerkingsconvenant getekend. Zij gaan aan het begin van het seizoen gezamenlijke open dagen organiseren, er komt een uitwisselingstoernooi voor jeugdleden en zij gaan scholieren kennis laten maken met tennis tijdens een schoolsporttoernooi. Tenslotte zullen tennissers uit de regio deel kunnen nemen aan het toernooi Hoofddorp Masters.