MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

juli 19, 2018

Bij een eenzijdig ongeval op de Schipholweg ter hoogte van het bedrijventerrein in Boesingheliede is woensdag een personenwagen in de voortuin van een woning tot stilstand gekomen.....

BOESINGHELIEDE - Bij een eenzijdig ongeval op de Schipholweg ter hoogte van het bedrijventerrein, is woensdag een personenwagen in de voortuin van een woning tot stilstand gekomen.

juli 19, 2018

De politie heeft woensdagmiddag drie Haarlemmers in de leeftijd van 13 tot 15 jaar aangehouden voor inbraak .....

VIJFHUIZEN - De politie heeft woensdagmiddag drie Haarlemmers in de leeftijd van 13 tot 15 jaar aangehouden voor inbraak in een loods aan de Vijfhuizerdijk.

Omstreeks 3 uur kreeg de politie een melding dat een groepje jongens op het terrein van een bedrijf rondliepen.

Toen de verdachten merkten dat zij waren gezien, gingen zij er vandoor.
Ter plaatse bleek een loods te zijn opengebroken en goederen te zijn klaargezet om mee te nemen.

Op basis van een opgegeven signalement kon de politie korte tijd later de jongens aanhouden.
 

juli 19, 2018

In De Ark in Hoofddorp is in de maanden augustus en september de expositie “Herleven” te zien....

In De Ark in Hoofddorp is in de maanden augustus en september de expositie “Herleven” te zien. De expositie bestaat uit schilderijen van Hilde Kruijtzer en Hertsel Sharon, twee cursisten van Pier K. De schilderijen zijn elke dinsdag te bezichtigen van half twee tot vier uur, evenals zondags na de kerkdienst of op afspraak. Op zaterdag 4 augustus om half vijf vindt de feestelijke opening plaats met een meet and greet met de twee kunstenaars. Kerkcentrum De Ark is te vinden aan Muiderbos, de expositie is een activiteit van Cultuur in De Ark.

juli 19, 2018

Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging van de A9 en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, wordt nu gestart met de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.......

Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging van de A9 en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, wordt nu gestart met de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp. Donderdag 19 juli geven de Gemeente Haarlemmermeer, AM, Bohemen en Piet Bouwhuis het startsein voor de ontwikkeling van het eerste deelgebied Park Quatrebras. Dit park met woningen komt op de plek van het deels behouden Wandelbos en de voormalige A9. Om twee uur vindt de feestelijke opening plaats met het uitrollen van een loper over de brug die de verbinding vormt met Quatrebras.

juli 19, 2018

De politie Noord-Holland heeft afgelopen vrijdag een 51-jarige man aangehouden.....

HAARLEMMERMEER - De politie Noord-Holland heeft afgelopen vrijdag een 51-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zo’n 160.000 euro te hebben verduisterd. De man was de laatste tijd kort werkzaam bij twee bedrijven in de gemeente Haarlemmermeer. Hij was daar werkzaam bij de afdeling boekhouding en wordt er van verdacht geld te hebben overgemaakt naar zijn eigen rekening. De politie heeft beslag gelegd op de tegoeden en de rekeningnummers van de man.

juli 19, 2018

Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) meldt op zijn site dat mogelijk duizenden jonggehandicapten in armoede zijn gestort door de verlaging van hun Wajong-uitkering.......

Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) meldt op zijn site dat mogelijk duizenden jonggehandicapten in armoede zijn gestort door de verlaging van hun Wajong-uitkering.

juli 19, 2018

Na een succesvol seizoen Nordic Walking in Zwaanshoek, breidt Team Sportservice Haarlemmermeer samen met Stichting Maatvast de wandelgroep uit naar Beinsdorp........

Na een succesvol seizoen Nordic Walking in Zwaanshoek, breidt Team Sportservice Haarlemmermeer samen met Stichting Maatvast de wandelgroep uit naar Beinsdorp. Vanaf 24 juli is iedereen welkom bij dorpshuis Het Eiland aan Rietkraag om elke dinsdagochtend van half tien tot half elf met de zogenaamde poles te lopen. Docent Ruud Jongerhuis volgde als vrijwilliger een wandelopleiding via Team Sportservice en organiseert sindsdien met veel plezier de lessen. Er wordt telkens tussen de drie en vijf kilometer afgelegd.

juli 19, 2018

Op Schiphol is woensdagavond een 22-jarige vrouw aangehouden, die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van IS.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is woensdagavond een 22-jarige vrouw aangehouden, die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van IS. Zij had haar baby van enkele maanden oud bij zich.

De vrouw wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van terroristische misdrijven. In 2016 zou ze uit Rotterdam naar Syrië zijn afgereisd.
De Rotterdamse werd destijds door haar vader opgegeven als vermist. Zij zou volgens haar familie sterk geradicaliseerd zijn. Ook was zij mogelijk getrouwd met een jihadstrijder.

juli 19, 2018

Samen met corporatie Ymere en bewoners van Sont en Grote Belt vierde wethouder Tom Horn woensdagmiddag het opleverfeest bij de grote poort ter hoogte van Sont 64-66..........

HOOFDDORP - Samen met corporatie Ymere en bewoners van Sont en Grote Belt vierde wethouder Tom Horn woensdagmiddag het opleverfeest bij de grote poort ter hoogte van Sont 64-66. Er vonden onder het genot van hapjes en drankjes onder meer korte vraaggesprekken plaats met Remco Pols van Ymere en de wethouder. Ymere is in november begonnen met onderhoud en verbetering van 160 woningen aan Sont en Grote Belt. Er werd asbest verwijderd, geïsoleerd en de uitstraling van het complex werd verbeterd.

juli 18, 2018

Hulpdiensten zijn dinsdag aan het einde van de middag in groten getale uitgerukt voor enkele zwemmers in de Toolenburgplas.......

HOOFDDORP - Hulpdiensten zijn dinsdag aan het einde van de middag in groten getale uitgerukt voor enkele zwemmers in de Toolenburgplas. Omstanders hadden aan de bel getrokken omdat er zwemmers in nood zouden zijn. Brandweermannen gingen het water in en er werd een brandweerboot ingezet. Eenmaal bij de zwemmers, bleek dat ze aan het oefenen waren voor de Amsterdam City Swim. De zwemmers zijn door de brandweer uit het water gehaald en gewezen op hun onverantwoorde actie.

juli 18, 2018

Ruim duizend nabestaanden hebben dinsdag 17 juli bij het Nationaal Monument stilgestaan bij Vliegramp MH17............

VIJFHUIZEN - Ruim duizend nabestaanden hebben dinsdag 17 juli bij het Nationaal Monument stilgestaan bij Vliegramp MH17. Er waren toespraken, er werden bloemen gelegd, er was een minuut stilte en opnieuw werden de 298 namen van de slachtoffers genoemd met hun leeftijd ten tijde van de ramp. Burgemeester Onno Hoes sprak de hoop uit dat het verdriet minder scherp zal aanvoelen nu we vier jaar verder zijn. Hierna sprak pastoor Jules Dresmé over ‘een niet meer uit te wissen herinnering’ en over gerechtigheid die er moet komen.

juli 18, 2018

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start.........

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start. Volgens wethouder Derk Reneman - in zijn hoedanigheid van bestuurder van Vervoerregio Amsterdam – moet het OV fungeren als een goed alternatief voor de auto. De combinatie fiets en bus vindt hij een gouden combinatie.

juli 18, 2018

De Polderbaan, een van de twee meest gebruikte start- en landingsbanen van Schiphol, is de komende week gesloten vanwege herstelwerkzaamheden.....

SCHIPHOL - De Polderbaan, een van de twee meest gebruikte start- en landingsbanen van Schiphol, is de komende week gesloten vanwege herstelwerkzaamheden. Een deel van het asfalt en de fundering van de taxibaan moet worden vervangen.

De afsluiting komt op een vervelend moment omdat het hoogseizoen is op de luchthaven. Met ook veel starts en landingen in de nacht en vroege ochtend. Normaal wordt daar de Polderbaan voor ingezet, maar nu de Zwanenburgbaan. In de spitsuren is ook de Buitenveldertbaan in gebruik.

juli 18, 2018

Na het succes van het project Point of View in Culemborg en Dordrecht, is nu de gemeente Haarlemmermeer aan de beurt.....

HOOFDDORP - Na het succes van het project Point of View in Culemborg en Dordrecht, is nu de gemeente Haarlemmermeer aan de beurt. Point of View is een project waarin vluchtelingen en buurtgenoten elkaar leren kennen via de foto’s die zij maken. Door zelf foto’s te maken bekijken de deelnemers de wereld door de bril van de ander.
Na afloop worden de foto’s met de bijbehorende verhalen van de deelnemers geëxposeerd in het Historisch Museum in Hoofddorp.

juli 18, 2018

Het kantoor van de Rabobank aan de Hoofdweg is vernieuwd.......

HOOFDDORP - Het kantoor van de Rabobank aan de Hoofdweg is vernieuwd. Maandag 23 juli gaan de deuren weer open van een – naar eigen zeggen - eigentijds gebouw. Er is verbouwd met respect voor het hergebruik van diverse materialen. 

Zo is er bijvoorbeeld meubilair van collega-Rabobanken hergebruikt: bureaustoelen uit Haarlem, stoelen uit Amsterdam en kasten uit Den Helder om zo bij te dragen aan een circulaire economie. De hele week worden de klanten ontvangen met een lekkernij en iedere bezoeker ontvangt een presentje.

juli 18, 2018

Met de ondertekening van een driejarig contract met Fysio Cura Plaza, is de sportmedische begeleiding, blessurepreventie, prestatie- en deskundigheidsbevordering bij S.V. Hoofddorp de komende drie jaar gegarandeerd.....

HOOFDDORP - Met de ondertekening van een driejarig contract met Fysio Cura Plaza, is de sportmedische begeleiding, blessurepreventie, prestatie- en deskundigheidsbevordering bij S.V. Hoofddorp de komende drie jaar gegarandeerd. De reeds bestaande samenwerking wordt hiermee verlengd tot en met het seizoen 2020/2021.

Niet alleen de zondag- en jeugdselecties van S.V. Hoofddorp worden sportmedisch begeleid, ook breedtesport-teams kunnen gebruik maken van het medisch spreekuur van Cura Fysiotherapie.

juli 18, 2018

Donderdag19 juli vindt de officiële start plaats van de bouw van de eerste woningen in Park Quatrebras in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Donderdag19 juli vindt de officiële start plaats van de bouw van de eerste woningen in Park Quatrebras.

Aan de bouw van de eerste woningen is veel werk voorafgegaan.
Eerst werd de A9 omgelegd en de moest de oude A9 worden gesloopt. Ook zijn sportverenigingen verplaatst en is de gemeente gestart met de aanleg van de openbare ruimte waaronder het park, dat het bindende element vormt in de opzet van de nieuwe wijk.

juli 17, 2018

Een jaar geleden vroegen de CDVP en Forza! aandacht voor twee verdrinkingen in Hoofddorp, waarvan één aan de Toolenburgerplas.....

HOOFDDORP - Een jaar geleden vroegen de CDVP en Forza! aandacht voor twee verdrinkingen in Hoofddorp, waarvan één aan de Toolenburgerplas.
Na weer twee bijna verdrinkingsincidenten dienden genoemde partijen tijdens de Algemene Beschouwingen een motie in om het advies op te volgen van het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties. Deze motie over de inzet van fysieke toezicht, haalde het niet.

juli 17, 2018

GreenBASE zoekt vrijwilligers voor het meten van de biodiversiteit in de omgeving Nieuw-Vennep en Hoofddorp.....

GreenBASE zoekt vrijwilligers voor het meten van de biodiversiteit in de omgeving Nieuw-Vennep en Hoofddorp.

Hiervoor hoef je absoluut géén expert te zijn op gebied van beestjes, maar het helpt wel als je het leuk vindt, schrijft het Centrum voor Duurzaamheid op zijn website.

Het project GreenBASE is gericht op natuurmaatregelen in Bermen, Akkerranden, Sloten en Erven, die samen de basis vormen voor een kleurrijk Haarlemmermeer.

juli 17, 2018

Nog tot en met zaterdag 28 juli is het Doorzomeren! in Duyckercafé, het kleine broertje van Poppodium Duycker........

Nog tot en met zaterdag 28 juli is het Doorzomeren! in Duyckercafé, het kleine broertje van Poppodium Duycker.

Dit is de plek waar nieuw, lokaal talent gedurende het hele jaar een podium krijgt. De terugkerende Jamsessie en de Hard Rock Karaoke zijn hier voorbeelden van.

In het laatste weekend van Doorzomeren! wordt Game Night georganiseerd.

Op elke tafel ligt dan een ander spel. Van nostalgische bordspellen tot het nieuwste van het nieuwste.