MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Park21

september 26, 2017

Het klimpark aan de Nieuwe Bennebroekerweg kan zaterdag vanaf 11 uur gewoon open. Dat zegt Ondernemer Michael Sevenhuijsen desgevraagd nadat vernielingen zijn aangericht op het terrein......

Het klimpark aan de Nieuwe Bennebroekerweg kan zaterdag vanaf 11 uur gewoon open. Dat zegt Ondernemer Michael Sevenhuijsen desgevraagd nadat vernielingen zijn aangericht op het terrein.

Het was niet de eerste keer dat vandalen toesloegen; eerder werd een bouwkeet vernield, afgelopen weekeinde was het een geparkeerde shovel.

Sevenhuijsen spreekt in het Haarlems Dagblad van puur vandalisme. Van de daers ontbreekt elk spoor.

september 25, 2017

In het recent opgebouwde klimbos van Park21 in Nieuw-Vennep zijn dit weekeinde grote vernielingen aangericht. Dat heeft gezorgd voor veel schade......

In het recent opgebouwde klimbos van Park21 in Nieuw-Vennep zijn dit weekeinde grote vernielingen aangericht. Dat heeft gezorgd voor veel schade.

Wijkagent Ton Wijsma berichtte op Twitter dat de eigenaar – een ondernemer uit Nieuw-Vennep – zwaar is gedupeerd. Wie er achter de vernielingen zit, is de politie nog niet duidelijk.

Vandaar dat getuigen of mensen die meer informatie hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
Het telefoonnummer om dit melden is 0900 – 8844.

september 19, 2017

Vrijdag 22 september wordt in het kader van de Landschapsbiënnale de compositie ‘Het Geluidslandschap’ opnieuw gespeeld........

Vrijdag 22 september wordt in het kader van de Landschapsbiënnale de compositie ‘Het Geluidslandschap’ opnieuw gespeeld.

Dit gebeurde in 2014 al op de forten Vijfhuizen en Aalsmeerderbrug. De compositie voor blazers in de open lucht wordt love aangevuld met geluiden uit de omgeving.

Op iedere locatie krijgt de compositie zo een nieuwe betekenis en verandert van karakter. Componist en dirigent Erik Waerts schreef het stuk op verzoek van Podium voor Architectuur.

september 13, 2017

Van 15 tot en met 17 september strijkt de theatervoorstelling Windstilleven neer op landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Speciaal voor het nieuwe theaterfestival Grazende Zwaan is deze Oerol-hit bewerkt tot bijzondere polderversie.......

Van 15 tot en met 17 september strijkt de theatervoorstelling Windstilleven neer op landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Speciaal voor het nieuwe theaterfestival Grazende Zwaan is deze Oerol-hit bewerkt tot bijzondere polderversie.

Windstilleven is een theatervoorstelling over tijd en het landschap, met nu in de hoofdrol het polderland van Haarlemmermeer en héél veel wind.

september 7, 2017

Wethouder Tom Horn onthulde woensdag tijdens een bijeenkomst op landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg in Hoofddorp de eerste van een serie van drie polderfiguren...........

Wethouder Tom Horn onthulde woensdag tijdens een bijeenkomst op landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg in Hoofddorp de eerste van een serie van drie polderfiguren. De creatie heet Een Anonieme Polderjongen. De maker is Richard van Os van de firma Uppig. Polderfiguren verbeelden historische personen die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Haarlemmermeerpolder.De drie objecten worden geplaatst langs de doorgaande wegen die Park21 van noord naar zuid doorkruisen.

augustus 1, 2017

Land- en Tuinbouw Organisatie afdeling Haarlemmermeer vindt dat de gemeente Haarlemmermeer weinig respect toont richting de boeren in Park21......

HAARLEMMERMEER – Land- en Tuinbouw Organisatie afdeling Haarlemmermeer vindt dat de gemeente Haarlemmermeer weinig respect toont richting de boeren in Park21.

Volgens lokaal bestuurslid Ton van Schie heeft men uit het Haarlems Dagblad de plannen voor het themapark HollandWorld in Park21 moeten vernemen.

Hoewel de Land- en Tuinbouw Organisatie uit onvrede over de gang van zaken het overleg met de gemeente stillegde, vindt Van Schie het vreemd dat de gemeente hem niet over deze plannen heeft geïnformeerd.

juli 8, 2017

De Vennepse ondernemer Michael Sevenhuijsen heeft van de gemeente Haarlemmermeer groen licht gekregen voor de aanleg van deze recreatieve voorziening.....

HOOFDDORP -Er komt een klimpark met skatebaan en fietscross parcours in Park 21 bij Hoofddorp.

De Vennepse ondernemer Michael Sevenhuijsen heeft van de gemeente Haarlemmermeer groen licht gekregen voor de aanleg van deze recreatieve voorziening.

Het nieuwe klimpark, dat langs de Nieuwe Bennebroekerweg zal komen, zal naar verwachting nog deze zomer open gaan.

Behalve klimmen kunnen liefhebbers hier straks ook komen skaten op een skatebaan of fietsen op een speciaal bmx-fietscross parcours.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 3, 2017

In recreatiegebied Park21 wordt in september van dit jaar de Landschapstriënnale 2017 gehouden. Doel van een landschapstriënnale is aandacht te vragen voor de kansen, ontwikkeling en mogelijkheden van een landschap........

HAARLEMMMERMEER - In recreatiegebied Park21 wordt in september van dit jaar de Landschapstriënnale 2017 gehouden.

Doel van een landschapstriënnale is aandacht te vragen voor de kansen, ontwikkeling en mogelijkheden van een landschap.

Het thema van deze driejaarlijkse manifestatie is dit keer “Het volgende landschap”.

april 21, 2017

De Veiligheidsregio Kennemerland heeft kritiek op de aanleg van een themapark en een evenemententerrein in deelgebied 4 van Park21.....

HAARLEMMERMEER - De Veiligheidsregio Kennemerland heeft kritiek op de aanleg van een themapark en een evenemententerrein in deelgebied 4 van Park21. Volgens de VRK is de locatie veel te dicht gepland bij de A4 en kwetsbare voorzieningen als een kerosinepijpleiding en een tankstation.

april 15, 2017

Er is ernstige vertraging ontstaan bij de realisering van Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep......

HOOFDDORP – Er is ernstige vertraging ontstaan bij de realisering van Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Volgens een onafhankelijke commissie voor de Milieu Effect Rapportage (MER) kan er geen noodzakelijke rapportage worden opgesteld door de vage plannen van de gemeente Haarlemmermeer.

Het meegegeven uitgangspunt was dat in het park een duizend hectare groot recreatiegebied moet komen, maar de commissie vindt dat veel te vaag.

april 4, 2017

Wethouder Tom Horn opent deze woensdag de SunBinFish in PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Hij doet dit op de heuvel bij de speeltuin tussen tuincentrum Ranzijn aan de IJweg en de busbaan van R-net.......

HAARLEMMERMEER - Wethouder Tom Horn opent deze woensdag de SunBinFish in PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Hij doet dit op de heuvel bij de speeltuin tussen tuincentrum Ranzijn aan de IJweg en de busbaan van R-net.

De SunBinFish is niet zomaar een prullenbak, maar een stoer duurzaam kunstwerk van staal en hout dat op zonne-energie werkt.

Verder laat deze prullenbak bij het opruimen van zwerfafval vrolijke melodietjes en verhalen horen.

november 24, 2016

Volgens gemeentelijk projectleider Rob van Aerschot kan het nog wel twintig of dertig jaar duren voordat Park21 af is......

HOOFDDORP - Volgens gemeentelijk projectleider Rob van Aerschot kan het nog wel twintig of dertig jaar duren voordat Park21 af is. Dat zei hij maandagavond tijdens de inspiratieavond over het ongeveer duizend hectare grote parkgebied, die gemeente in de kantine van Hoofddorp Pioniers had belegd om met plannen, initiatieven en acties te komen die passen binnen ’het verhaal’ van het nieuwe park.

november 20, 2016

Op initiatief van wethouders Tom Horn en John Nederstigt zal op maandag 21 november in Hoofddorp een inspiratieavond voor PARK21 plaatsvinden.......

HOOFDDORP – Op initiatief van wethouders Tom Horn en John Nederstigt zal op maandag 21 november in Hoofddorp een inspiratieavond voor PARK21 plaatsvinden.

Volgens de projectwethouders breekt voor PARK21 een nieuwe fase aan nu de gemeenteraad onlangs een positief besluit heeft genomen over de uitvoeringsstrategie en het eerste deel van het park is aangelegd.

Het is volgens Horn en Nederstigt aan de inwoners, ondernemers, verenigingen en andere organisaties om met nieuwe ideeën en initiatieven PARK21 nu verder vorm te geven.

november 17, 2016

De fractie van GroenLinks Haarlemmermeer pleit voor een helder en haalbaar plan van aanpak voor de realisatie van Park21......

HAARLEMMERMEER - De fractie van GroenLinks Haarlemmermeer pleit voor een helder en haalbaar plan van aanpak voor de realisatie van Park21.

Er moet ook binnen de gemeente bezuinigd worden, dus nu stelt het college voor om de ontwikkeling vooral door particuliere initiatiefnemers te laten financieren en pas te gaan ontwikkelen als een initiatiefnemer zich kenbaar maakt.

GroenLinks twijfelt er aan of op deze manier iets constructiefs van de grond komt.
 

november 15, 2016

De boerenorganisatie LTO gaat niet akkoord met de nieuwe plannen voor Park21.....

HOOFDDORP – De boerenorganisatie LTO gaat niet akkoord met de nieuwe plannen voor Park21.

De gemeente heeft met boeren gesproken over een medewerking aan de plannen van Park21, maar ze kwamen er samen niet uit.

Boeren met grond moeten verhuizen om plaatst te maken voor Park21, maar krijgen hiervoor niet genoeg grond terug en geen geld voor bedrijfsverplaatsing.

Volgens LTO is dit niet voldoende om in te stemmen met de verdere plannen van Park21.

De gemeente gaat toch door op de ingeslagen weg.

Bron: haarlemsdagblad.nl

november 9, 2016

Volgens wethouder John Nederstigt wordt er een milieu-effectrapportage gemaakt voor het totale duizend hectare grote Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.....

HOOFDDORP – Volgens wethouder John Nederstigt wordt er een milieu-effectrapportage gemaakt voor het totale duizend hectare grote Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Na bezwaar van een buurman van Park21 vond de rechter dat het oude rapport voor het deelgebied onvoldoende was.

Nederstigt stelt verder dat dit onderzoek na verwachting geen vertraging zal opleveren voor de toekomstige ontwikkeling van Park21.

Belangrijk onderdeel van Park21 is het Verbeterd Droogmaak Systeem dat in het park moet komen.

september 22, 2016

In Park21 wordt toch een waterplas met recreatieve mogelijkheden gerealiseerd.....

NIEUW-VENNEP – In Park21 wordt toch een waterplas met recreatieve mogelijkheden gerealiseerd.

Vorig jaar was er nog een discussie of het gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een recreatieplas moest krijgen, in verband met de kosten van het plan.

De gemeente heeft onderzoek gedaan en besloten dat een waterplas het gebied extra aantrekkelijk maakt en meer investeerders bereid zijn om geld te investeren.

Op Park21 komt ook veel groen, veilige fietspaden en diverse voorzieningen.

Bron: Hoofddorps Nieuwsblad

juli 2, 2016

Op uitnodiging van de familie Bijlsma krijgt de gemeenteraad in aanwezigheid van wethouders John Nederstigt en Tom Horn een rondleiding op hun boerderij aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Op uitnodiging van de familie Bijlsma krijgt de gemeenteraad in aanwezigheid van wethouders John Nederstigt en Tom Horn een rondleiding op hun boerderij aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep.

Sinds 2012 telen Jacqueline en Pieter Bijlsma op hun akkerbedrijf binnen de contouren van PARK21 het eeuwenoude emmergraan.

Verder teelt de familie Bijlsma ook een grote diversiteit aan andere granen zoals eenkoorn, spelt, boekweit en gerst.

maart 26, 2016

Na de succesvolle aardappelrooidag van vorig jaar, kunnen bewoners van Haarlemmermeer vandaag een fruitboom planten in de PARKLANDEN van PARK21.......

Na de succesvolle aardappelrooidag van vorig jaar, kunnen bewoners van Haarlemmermeer vandaag een fruitboom planten in de PARKLANDEN van PARK21.

Zij kunnen daarbij samen aan de slag met D66-wethouder John Nederstigt in het in ontwikkeling zijnde park tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Het planten van de bomen vindt vanmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur plaats aan de Rijnlanderweg in Nieuw-Vennep, waarbij de locatie zal worden aangegeven met een vlag van Park21.

februari 3, 2016

Aanstaande vrijdag zal in het Haarlemmermeer Lyceum om 16.00 uur door leerlingen de presentatie plaatsvinden van ‘Welkom in PARK21!’..... 

HOOFDDORP – Aanstaande vrijdag zal in het Haarlemmermeer Lyceum om 16.00 uur door leerlingen de presentatie plaatsvinden van ‘Welkom in PARK21!’.

Deze presentatie is het resultaat van een samenwerking tussen het Haarlemmermeer Lyceum, opdrachtgever Rob van Aerschot en Tessel van Toorn.

Leerlingen uit 4 havo en 5 vwo is hierbij gevraagd om een eigen entree te ontwerpen voor Park21.

Twee eerdere gastlessen door VISTA Landschapsarchitecten en kunstenaar Paul de Kort moesten hun inspiratie prikkelen.

november 27, 2015

Volgens het huidige bestemmingsplan mag Mysteryland op de huidige locatie maximaal twee dagen gehouden worden. Uitbreiden naar meer dagen is alleen een optie, als het muziekevenement op een andere locatie in Haarlemmermeer plaatsvindt.....
 

HAARLEMMERMEER - Volgens het huidige bestemmingsplan mag Mysteryland op de huidige locatie maximaal twee dagen gehouden worden.

Uitbreiden naar meer dagen is alleen een optie, als het muziekevent op een andere locatie in Haarlemmermeer plaatsvindt.

Die plek kan eventueel gevonden worden in Park 21 waar de aanleg van een groot evenemententerrein tot de plannen behoort.

oktober 10, 2015

Leerlingen van de Hoofddorpse basisschool Klavertje 4 gaan een natuurspeelplaats in PARK21 bij Hoofddorp aanleggen......

HOOFDDORP – Leerlingen van de Hoofddorpse basisschool Klavertje 4 uit de Hoofddorpse wijk Floriande gaan een natuurspeelplaats in PARK21 bij Hoofddorp aanleggen.

Op woensdag 14 oktober start de het project van de leerlingen, waarbij wethouder Tom Horn de kinderen een handje komt helpen.

Deze dag worden tunnels en een doolhof van wilgentenen gemaakt.

De kinderen zijn al vanaf april dit jaar betrokken bij het ontwerp van architect Sybolt Meindertsma, die hen inspireerde om spannende, creatieve en originele ontwerpen te maken.

juni 24, 2015

Vrijdag opent “I Love Beeing” het derde Bijenpaleis van Nederland in PARK21. De wethouders Tom Horn en John Nederstigt zijn hierbij aanwezig.......

NIEUW-VENNEP – Vrijdag opent “I Love Beeing” het derde Bijenpaleis van Nederland in PARK21. De wethouders Tom Horn en John Nederstigt zijn hierbij aanwezig.

Horn verricht de openingshandeling, terwijl Nederstigt één van de sprekers is.

Het Bijenpaleis is een door ORGA architect ontworpen gebouw met plaats voor drie bijenkasten.

Doordat het in de publieke ruimte staat, trekt het Bijenpaleis de aandacht van voorbijgangers.

De bijeenkomst is vanaf 09.30 uur aan de IJweg 1336 in Nieuw-Vennep.
 

juni 11, 2015

Op uitnodiging van Agro Nova gaat de Haarlemmermeerse gemeenteraad op excursie bij de boeren van PARK21. Wethouder John Nederstigt, Pieter Bijlsma en Dirk-Jan Rijlaarsdam zullen hierbij als sprekers optreden.....

HAARLEMMERMEER - Op uitnodiging van Agro Nova gaat de Haarlemmermeerse gemeenteraad op excursie bij de boeren van PARK21.

Wethouder John Nederstigt, Pieter Bijlsma en Dirk-Jan Rijlaarsdam zullen hierbij als sprekers optreden en de organisatie is in handen van Agro Nova.

Dit is een initiatiefgroep van agrariërs die als doelstelling heeft om de agrarische ontwikkeling met duurzame en multifunctionele landbouw aan te sluiten bij de uitgangspunten van PARK21.