MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Pieter Elbers

augustus 15, 2018

Volgens de Franse krant Libération wordt waarschijnlijk donderdag al bekend dat de Canadees Ben Smith de nieuwe topman bij Air France-KLM wordt........

Volgens de Franse krant Libération wordt waarschijnlijk donderdag al bekend dat de Canadees Ben Smith de nieuwe topman bij Air France-KLM wordt. De Franse pilotenvakbond SNPL zei maandag niet eeuwig te willen wachten op de aanstelling van een nieuwe topman die de onderhandelingen over het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden kan voortzetten. Piloten van Air France dreigden daarom in september weer te gaan staken.

augustus 9, 2018

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden........

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden. De bezettingsgraad daalde voor het eerst in vijf maanden licht met 0.3 procent naar 91,3 procent. In de vakantiemaand juli verwelkomde KLM in totaal ruim 3,1 miljoen passagiers aan boord. Volgens topman Pieter Elbers hebben de KLM-medewerkers hiermee ondanks de hoge zomerse temperaturen met elkaar een mooie prestatie neergezet. Budgetdochter Transavia verwelkomde in juli minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar.

juni 12, 2018

KLM-directeur Elbers zegt dat de ‘aanzienlijk mindere groei’ voor KLM het belang en de urgentie aantoont van de groeidiscussie op Schiphol......

KLM-directeur Elbers zegt tegenover Luchtvaartnieuws, dat de ‘aanzienlijk mindere groei’ voor KLM het belang en de urgentie aantoont van de groeidiscussie op Schiphol.

Na een flinke passagiersgroei in de eerste vier maanden van dit jaar, steeg het aantal passagiers in mei met slechts 2,7 procent.

Over de eerste vijf maanden van 2018 was die groei 7,1 procent.

Op de intercontinentale routes zag KLM gemiddeld een lichte groei in capaciteit, met name op bestemmingen in Noord-, Centraal-, en Zuid-Amerika.

april 25, 2018

De stakingen die momenteel bij Air France aan de lopende band plaatsvinden, hebben volgens topman Pieter Elbers van KLM desastreuze gevolgen voor moederbedrijf Air France-KLM.........

De stakingen die momenteel bij Air France aan de lopende band plaatsvinden, hebben volgens topman Pieter Elbers van KLM desastreuze gevolgen voor moederbedrijf Air France-KLM. Hij wijst onder meer op de klantwaardering, de financiën en de reputatie van het concern.Medewerkers van Air France legden in hun roep om meer loon al elf keer het werk neer. De acties zorgden inmiddels voor een kostenpost van bijna 300 miljoen euro. Topman Jean-Marc Janaillac maakte recent bekend zijn lot te verbinden aan een stemming onder het personeel van Air France over plannen voor een loonsverhoging.

december 1, 2017

Over capaciteitsgroei op Schiphol in de komende jaren moet een volwassen discussie mogelijk zijn. Dat zegt topman Pieter Elbers van KLM in een gesprek met het ANP......

Over capaciteitsgroei op Schiphol in de komende jaren moet een volwassen discussie mogelijk zijn. Dat zegt topman Pieter Elbers van KLM in een gesprek met het ANP.

Zoals het er nu uitziet bereikt de luchthaven uiterlijk volgend jaar zijn maximale aantal vluchten.

In 2008 werd met alle betrokkenen afgesproken dat Schiphol in de jaren tot en met 2020 zou groeien tot maximaal 500.000 starts en landingen.

Dat plafond wordt mogelijk al dit jaar bereikt en anders in 2018. Dit zou betekenen dat de luchthaven voor minstens twee jaar ‘op slot’ gaat.

oktober 3, 2017

De KLM wil dat Schiphol meer werk maakt van het verbeteren van de infrastructuur op de luchthaven. Volgens president-directeur Pieter Elbers van KLM is er nog steeds een tekort aan opstelplaatsen, taxibanen en marechaussees.......

De KLM wil dat Schiphol meer werk maakt van het verbeteren van de infrastructuur op de luchthaven. Volgens president-directeur Pieter Elbers van KLM is er nog steeds een tekort aan opstelplaatsen, taxibanen en marechaussees.

Ook moeten de securitydoorgangen breder gemaakt worden, vindt hij. Elbers ziet veel aandacht voor vraagstukken die pas over een aantal jaren spelen, zoals de nieuwe terminal.

“Maar laten we niet vergeten dat er op korte termijn nog veel moet gebeuren”, aldus de KLM-topman in een interview met De Telegraaf.

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.

juni 7, 2017

KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost......

SCHIPHOL - KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost. In dagblad De Telegraaf zegt de president-directeur dat het probleem nog niet voldoende en vooral niet structureel is opgelost.

januari 12, 2017

De KLM is boos op Schiphol.......

SCHIPHOL – De KLM is boos op Schiphol. Volgens de nationale luchtvaartmaatschappij heeft de luchthaven de afgelopen jaren veel te veel prijsvechters en golfmaatschappijen met bonussen naar Nederland gelokt, waardoor Schiphol nu aan zijn plafond zit. Volgens topman Pieter Elbers kan KLM daardoor niet groeien en loopt de Nederlandse economie schade op. Hij pleit nu voor een groter aantal vluchten van en naar Schiphol dan eerder afgesproken.

september 1, 2016

President-directeur van de KLM Elbers lijkt vast van plan het grondpersoneel geen loonsverhoging te geven, ondanks de gestegen winst van het bedrijf.......

SCHIPHOL - President-directeur van de KLM Elbers lijkt vast van plan het grondpersoneel geen loonsverhoging te geven, ondanks de gestegen winst van het bedrijf. De FNV eist 1 procent loonsverhoging en het grondpersoneel voert al weken actie. Ook een  loonsverhoging en een bijstorting in het pensioenfonds van de piloten noemt Elbers onverantwoord. Hij erkent dat het beter gaat met het bedrijf, maar zegt in een videoboodschap aan het personeel dat dat ook hard nodig is om het bedrijf veilig te stellen.

december 16, 2015

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways vliegt vanaf eind maart 2016 op Schiphol.....

SCHIPHOL - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways vliegt vanaf eind maart 2016 ook op Schiphol.

Het bedrijf gaat in samenwerking met KLM en het Amerikaanse Delta Air Lines dagelijkse retourvluchten aanbieden vanuit Delhi en Mumbai.

Voor KLM is dit een welkome aanvulling op het relatief beperkte aanbod van vluchten van en naar India.

Topman Pieter Elbers spreekt dan ook van een mijlpaal voor zijn bedrijf.

Maar dit is ook goed nieuws voor de luchthaven Schiphol.

februari 19, 2015

De KLM-directie ziet geen voordelen in verdere integratie met Air France......

SCHIPHOL - De KLM-directie ziet geen voordelen in verdere integratie met Air France.
In een interne mededeling aan zijn personeel nam KLM-topman Pieter Elbers dinsdag openlijk afstand van pogingen van de Fransen om de twee vliegmaatschappijen verder in elkaar te schuiven.
Er landen voortdurend nieuwe voorstellen uit Parijs op het hoofdkantoor van KLM om bijvoorbeeld de kredieten van de luchtvaartmaatschappij samen te voegen.
De Air France KLM Groep ontkende dinsdagavond beschuldigingen over een ’coup’ op KLM en wilde niet reageren op de plannen.