MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Politie Haarlemmermeer

april 13, 2018

Donderdagavond rond half 12 is in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch geschoten op een personenauto......

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een schietpartij plaatsgevonden in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch.

Het slachtoffer is een 38-jarige man uit Hoofddorp. Hij zat in zijn auto toen er werd geschoten. Hij is niet levensgevaarlijk gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Met behulp van de politiehelikopter is naar de dader gezocht, zonder resultaat.

De politie laat weten dat de aanleiding van de schietpartij nog niet bekend is. Het onderzoek wordt voortgezet en getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

april 6, 2018

Een man uit Nieuw-Vennep is donderdag aangehouden, omdat hij iemand op de Zuiderdreef had bedreigd met een vuurwapen. De dader is op een scooter weggereden.......

Een man uit Nieuw-Vennep is donderdag aangehouden, omdat hij iemand op de Zuiderdreef had bedreigd met een vuurwapen. De dader is op een scooter weggereden.

Agenten zagen de man op de Luzernstraat naast zijn scooter staan. Met zijn handen duidelijk in het zicht moest de man op het midden van de weg op zijn knieën gaan zitten, waarna hij zonder geweld kon worden geboeid.

Op de treeplank van de scooter lagen een alarmpistool en munitie. De politie onderzoekt de aanleiding voor de bedreiging.

Bron: Haarlems Dagblad
 

maart 30, 2018

In de bosschages bij de Gelderstraat in het oude buurtje in Hoofddorp is afgelopen donderdag een plank gevonden die het doel had vogels te vangen of te verminken. Op de houten plank was lijm aangebracht en pindakaas als lokmiddel.......

In de bosschages bij de Gelderstraat in het oude buurtje in Hoofddorp is afgelopen donderdag een plank gevonden die het doel had vogels te vangen of te verminken. Op de houten plank was lijm aangebracht en pindakaas als lokmiddel.

Een aantal vogels is vast komen te zitten en was al dood. De dierenambulance heeft nog enkele vogels kunnen redden.

Op Facebook geeft de politie aan dat er mogelijk meer vogellokplanken in de omgeving liggen.

maart 30, 2018

Afgelopen donderdagochtend heeft er op het fietspad bij Edelenburg in de wijk Toolenburg een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een scooterrijder......

Afgelopen donderdagochtend heeft er op het fietspad bij Edelenburg in de wijk Toolenburg een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een scooterrijder.

Na de aanrijding griste de scooterrijder zijn losgeraakte kentekenplaat van de grond en ging er vandoor zonder hulp te verlenen aan de gewonde fietser.

De scooter moet forse schade hebben aan de zwarte kappen.
De politie doet een oproep op Facebook aan de scooterrijder zich te melden, omdat de berijder zich anders schuldig maakt aan een strafbaar feit.

maart 28, 2018

Raadslid Anneke van der Veer was vorige week niet aanwezig bij de raadsvergadering........

Raadslid Anneke van der Veer was vorige week niet aanwezig bij de raadsvergadering. Zij werd eerder die week aangehouden en zat achter de tralies. Het is al langer bekend dat de naam van Van der Veer voorkomt in het dossier over twee internationale fraudezaken. Volgens haar hebben criminelen, onder wie de beruchte meesteroplichter Ari Olivier, haar onderneming misbruikt voor duistere zaken. Vorige week maandag moest Van der Veer zich melden bij het politiebureau in Hoofddorp.

maart 19, 2018

Zaterdag vonden op de A4 nabij Nieuw-Vennep meerdere ongevallen plaats. Het bleef in alle gevallen bij blikschade.......

Zaterdag vonden op de A4 nabij Nieuw-Vennep meerdere ongevallen plaats. Het bleef in alle gevallen bij blikschade.

Bij een van de botsingen ’s middags waren drie voertuigen betrokken. Later op de avond botsten bij het Ringvaart aquaduct maar liefst vijf auto’s op elkaar.

Ook hier kwamen de bestuurders er zonder kleerscheuren vanaf. Wel was sprake van flinke materiële schade. De meeste voertuigen moesten dan ook door de bergingsdienst worden afgevoerd.
 

maart 17, 2018

De politie zegt onvoldoende toegerust te zijn op psychiatrische problematiek en noemt als voorbeeld een psychotische man, die op het bureau met dwang onder controle moest worden gehouden tot de GGZ hulp kwam verlenen.....

Politie Haarlemmermeer maakt zich zorgen over de toename van verwarde mensen op straat.

De politie zegt onvoldoende toegerust te zijn op psychiatrische problematiek en noemt als voorbeeld een psychotische man, die op het bureau met dwang onder controle moest worden gehouden tot de GGZ hulp kwam verlenen.

De crisisdienst van GGZ InGeest heeft begrip voor de politie, maar zegt dat niet iedere verwarde persoon op straat een gevaar vormt en opgenomen hoeft te worden.

maart 13, 2018

De vrouw liep rond half 1 over de IJweg in Hoofddorp ter hoogte van de kruising met de N201, toen ze van achter werd ingehaald door een man......

Zaterdagmiddag 10 maart is een 21-jarige toerist uit Australië slachtoffer geworden van een straatroof.

De vrouw liep rond half 1 over de IJweg in Hoofddorp ter hoogte van de kruising met de N201, toen ze van achter werd ingehaald door een man.

De man probeerde haar van haar tas te beroven. Bij de daarop volgende worsteling is de vrouw tegen een boom gegooid.

De dader is voortvluchtig. Het gaat volgens de politie om een man met een donkere huidskleur, gekleed in een blauwe spijkerbroek, een zwart T-shirt en een zwart vest met capuchon.

maart 13, 2018

Politie Haarlemmermeer heeft de afgelopen tijd diverse meldingen gekregen van gebruik van valse bankbiljetten. Het gaat in de meeste gevallen om vijftig euro biljetten die in Hoofddorp zijn uitgegeven……

Politie Haarlemmermeer heeft de afgelopen tijd diverse meldingen gekregen van gebruik van valse bankbiljetten.

Ze waarschuwen om voorzichtig te zijn en bankbiljetten goed te controleren.

Het gaat in de meeste gevallen om vijftig euro biljetten die in Hoofddorp zijn uitgegeven.

De politie geeft aan dat de valse biljetten voornamelijk door jongeren zijn gebruikt bij betalingen.

De recherche doet momenteel onderzoekt en roept mensen om betalingen met vals geld te melden op 0900 88 44.

maart 10, 2018

In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een Poolse auto staande bij een bedrijventerrein op de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep......

In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een Poolse auto staande bij een bedrijventerrein op de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep.

Bij controle bleek de bestuurder voor 2400 euro aan boetes open te hebben staan, die hij niet kon voldoen. De bestuurder en zijn bijrijder mochten de weg om die reden niet met de auto vervolgen.

De bijrijder, die de eigenaar van de auto bleek te zijn, begreep niets van de situatie. De politie zegt voertuigen buiten gebruik te mogen stellen als de bestuurder openstaande boetes niet onmiddellijk betaalt.
 

maart 8, 2018

Een 26-jarige Zeeuw is donderdagochtend in de kraag gevat door de politie van Haarlemmermeer, omdat hij zonder toestemming in de auto van zijn oma reed.....

HOOFDDORP - Een 26-jarige Zeeuw is donderdagochtend in de kraag gevat door de politie van Haarlemmermeer, omdat hij zonder toestemming in de auto van zijn oma reed. Hij werd aangehouden op de A4 bij Hoofddorp.

Na oma’s melding werd haar voertuig als gezocht geregistreerd. Hierdoor kon het gebeuren dat de politie van Haarlemmermeer de kleinzoon van de weg heeft gehaald.

De man wordt door de politie gehoord.
 

maart 6, 2018

De politie waarschuwt voor oplichters aan de deur in Haarlemmermeer. Vorige week werd een 76-jarige inwoner van Nieuw-Vennep de dupe van een laffe babbeltruc.....

De politie waarschuwt voor oplichters aan de deur in Haarlemmermeer. Vorige week werd een 76-jarige inwoner van Nieuw-Vennep de dupe van een laffe babbeltruc.

Een onbekende man belde aan en vertelde de bejaarde bewoner dat hij op visite kwam bij de buurvrouw, maar dat die niet thuis was.

Hij zei erg nodig naar het toilet te moeten en vroeg of hij even gebruik mocht maken van het toilet van de bejaarde bewoner.

maart 2, 2018

Ierse klusjesmannen zijn weer actief in Haarlemmermeer. In Badhoevedorp, Hoofddorp en Vijfhuizen gingen zij weer langs bij inwoners met de vraag of zij klussen in de tuin of aan de bestrating kunnen uitvoeren.......

Ierse klusjesmannen zijn weer actief in Haarlemmermeer. In Badhoevedorp, Hoofddorp en Vijfhuizen gingen zij weer langs bij inwoners met de vraag of zij klussen in de tuin of aan de bestrating kunnen uitvoeren.

Zowel de politie als inwoners waarschuwden via Twitter dat je moet oppassen om met deze werkers in zee te gaan. Vaak ontstaan achteraf problemen over de prijs of de kwaliteit van het uitgevoerde werk.

De politieke partij Forza Haarlemmermeer heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over deze kwestie.
 

februari 23, 2018

Donderdagavond kreeg de politie melding van mishandeling. Een 35-jarige man in Nieuw-Vennep zou zijn vriendin mishandeld hebben.........

Donderdagavond kreeg de politie melding van mishandeling. Een 35-jarige man in Nieuw-Vennep zou zijn vriendin mishandeld hebben.

De man ging er vandoor op een gestolen scooter, maar met behulp van de opgeroepen politiehelikopter kon hij worden aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek hij bovendien onder invloed van alcohol en cocaïne.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Haarlems Dagblad
 

februari 23, 2018

De politie van Haarlemmermeer laat via facebook weten, dat woensdagmiddag 2 mannen van 18 en 20 jaar op heterdaad zijn betrapt bij een woninginbraak.....

HOOFDDORP - De politie van Haarlemmermeer laat via facebook weten, dat woensdagmiddag 2 mannen van 18 en 20 jaar op heterdaad zijn betrapt bij een woninginbraak.
De mannen, die in Hoofddorp wonen, zijn aangehouden en ingesloten.
De recherche doet verder onderzoek.
 

februari 19, 2018

Afgelopen zaterdagavond is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een straatroof.....

Afgelopen zaterdagavond is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een straatroof.

De jongen was op de Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp pizza’s aan het bezorgen toen hij ineens twee mannen zag staan.

Vervolgens kwamen de mannen op hem af en moest hij onder bedreiging van een steekwapen zijn bezittingen afgeven aan het duo.
Toen de jongen eenmaal kans zag om de politie in de schakelen startte deze meteen een zoekactie in de omgeving.

Bij deze zoekactie werd het duo niet gevonden.

februari 13, 2018

Afgelopen woensdag vond er een ongeval plaats op de Driemerenweg bij Vijfhuizen. Na onderzoek van de politie blijkt nu dat een van de bestuurders bewust hard op de rem is gaan staan......

Afgelopen woensdag vond er een ongeval plaats op de Driemerenweg bij Vijfhuizen. Na onderzoek van de politie blijkt nu dat een van de bestuurders bewust hard op de rem is gaan staan.

Door deze remactie botsten drie auto’s op elkaar en moest een van de bestuurders onder begeleiding van motoren van de Koninklijke Marechaussee met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De politie (0 900 88 44) is op zoek naar de bestuurder die de bewuste remactie op zijn geweten heeft.

februari 12, 2018

Twee inbrekers van zeventien en achttien jaar oud zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt in een woning aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp......

Twee inbrekers van zeventien en achttien jaar oud zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt in een woning aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp.

Rond kwart over 7 ’s avonds zagen agenten het duo lopen.

Naast dat ze donkere kleding aanhadden gedroegen ze zich volgens de agenten verdacht.

Daarop besloten de agenten de jongens te volgen.

Vervolgens troffen de agenten de twee in de woning aan waarop zij probeerden te vluchten. Echter voordat ze de voordeur bereikten werden ze al ingerekend.

februari 10, 2018

De rechtbank heeft de dader van een inbraak in een huis in de Alholm in Hoofddorp veroordeeld tot 7 maanden cel. De straf is conform de eis van het openbaar ministerie.....

De rechtbank heeft de dader van een inbraak in een huis in de Alholm in de Hoofddorpse wijk Bornholm veroordeeld tot 7 maanden cel. De straf is conform de eis van het openbaar ministerie.

De inbraak werd gepleegd in augustus 2017 terwijl vader en zoon in het huis lagen te slapen.

De dader heeft volgens de rechtbank leugenachtige verklaringen afgelegd die niet overeenkwamen met het bewijsmateriaal.

De dader moet ook nog 111 dagen uitzitten vanwege voorwaardelijke straffen die hem eerder waren opgelegd.

Bron: Haarlems Dagblad
 

februari 8, 2018

Een 20-jarige man is dinsdagavond door het winkelend publiek aangehouden nadat hij een greep in de kassa had gedaan bij een supermarkt aan het Aalburgplein.............

HOOFDDORP - Een 20-jarige man is dinsdagavond door het winkelend publiek aangehouden nadat hij een greep in de kassa had gedaan bij een supermarkt aan het Aalburgplein. Omstanders zagen dat rond 20.00 uur gebeuren. Bij een eerste worsteling wist de man nog weg te komen, maar even later liet een andere klant hem struikelen. De man werd overmeesterd en later overgedragen aan de politie. Het gaat volgens de politie om een man zonder vaste verblijfplaats.

februari 6, 2018

Afgelopen zondagavond is er een 32-jarige man aangehouden door de politie in een bedrijfspand aan de San Franciscostraat in Lijnden.......

Afgelopen zondagavond is er een 32-jarige man aangehouden door de politie in een bedrijfspand aan de San Franciscostraat in Lijnden.

De politie kreeg een tip over stank rond het pand. Na extra onderzoek door agenten bleek dat er rond het pand extra warmte hing en waren de ramen zichtbaar afgeplakt.

Toen de politie uiteindelijk het pand wilde betreden, meldde de 32-jarige man zich die na inspectie van het pand, waarin zich ongeveer driehonderd hennepplanten bevonden, aangehouden werd.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

februari 5, 2018

Afgelopen zaterdag hield de politie een automobilist staande die een wel heel bijzonder lading vervoerde.......

Afgelopen zaterdag hield de politie een automobilist staande die een wel heel bijzonder lading vervoerde.

De man had als verassing voor zijn vriendin zijn auto volgeladen met ballonnen.

Hierdoor had de automobilist geen goed zicht meer op de weg.

Na onderzoek van de politie bleek er nog een passagier in de auto te zitten.

Omdat de bestuurder te veel had gedronken, heeft hij een proces verbaal gekregen.
 

februari 5, 2018

Afgelopen zaterdag heeft de politie in Winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp twee winkeldieven aangehouden die kleding hadden gestolen......

Afgelopen zaterdag heeft de politie in Winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp twee winkeldieven aangehouden die kleding hadden gestolen.

Toen de dieven werden aangesproken op hun gedrag werd het winkelpersoneel mishandeld. Er werd onder meer geslagen en gebeten.

De dieven werden na tips van het winkelpersoneel na een korte achtervolging aangehouden en zijn overgebracht naar het cellencomplex in Haarlem.
 

januari 30, 2018

Maandagochtend 29 januari vond een bedreiging met een vuurwapen plaats bij een tankstation in Vijfhuizen......

Maandagochtend 29 januari vond een bedreiging met een vuurwapen plaats bij een tankstation in Vijfhuizen.

Dit is gebeurd naar aanleiding van een betalingsconflict tussen een medewerker en een klant. De verdachte is na de bedreiging van de medewerkers inderhaast weggereden.

Later vond de landelijke Eenheid van de politie de auto terug in Alkmaar. De verdachte is korte tijd later langs de A9 in Akersloot aangehouden.