MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Politie Haarlemmermeer

augustus 11, 2018

In Haarlemmermeer hebben dieven afgelopen week acht keer ingebroken in woningen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de politie......

In Haarlemmermeer hebben dieven afgelopen week acht keer ingebroken in woningen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de politie.

In Hoofddorp zijn criminelen met drie inbraken het actiefst geweest. Badhoevedorp volgt op de voet met twee woninginbraken.

Vervolgens is er nog drie keer ingebroken in Nieuw-Vennep, Rijsenhout en Zwanenburg.

De politie meldt op Facebook dat bij de inbraken deuren opengebroken werden of sloten geforceerd waren.

augustus 10, 2018

Motordieven probeerden tevergeefs donderdagmorgen via een sloot aan de politie te ontkomen.....

Motordieven probeerden tevergeefs donderdagmorgen via een sloot aan de politie te ontkomen.

Om 07.15 uur belde een buurtbewoner naar zijn buurman, omdat hij op de Groeneweg in Halfweg twee mannen had zien lopen met een motorfiets die erg op die van zijn buurman leek.

Toen de gewaarschuwde politie ging kijken gingen twee mensen ervan door en probeerden via een sloot te ontkomen.

De politie sprong ook in de sloot en kon de verdachten aanhouden. Het gaat om een man en een vrouw. Later werd nog een tweede man aangehouden. De politie stelt onderzoek in.
 

augustus 9, 2018

Een auto met criminelen is in de nacht van woensdag op donderdag op de A4 bij Hoofddorp aan de kant gezet. Het kenteken bleek voor te komen in het systeem van de politie.....

Een auto met criminelen is in de nacht van woensdag op donderdag op de A4 bij Hoofddorp aan de kant gezet.

Het kenteken bleek voor te komen in het systeem van de politie.

De bestuurder was recent met een vuurwapen gezien en had geen rijbewijs.

Ook werd er in de auto een verboden mes gevonden.

De andere drie inzittenden, een vrouw en twee mannen, zijn gefouilleerd.

Er is een proces-verbaal opgemaakt en de auto mocht niet meer verder rijden.

Het mes is in beslag genomen.
 

augustus 7, 2018

Een bestelbusje is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een sloot beland langs de Spoorlaan in Hoofddorp ter hoogte van de Johan Enschedelaan.......

Een bestelbusje is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een sloot beland langs de Spoorlaan in Hoofddorp ter hoogte van de Johan Enschedelaan.

Gealarmeerde hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter rukten uit omdat over het lot van de bestuurder en eventuele inzittenden nog niets bekend was.

Daar aangekomen bleek niemand in het busje te zitten en ook niet in de buurt te zijn.

De getraceerde eigenaar verklaarde dat hij niet reed ten tijde van het ongeval.

Omdat er geen getuigen zijn wordt er geen proces-verbaal opgemaakt.

augustus 6, 2018

De politie betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een 65-jarige beschonken automobilist in Weteringbrug......

De politie betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een 65-jarige beschonken automobilist in Weteringbrug.

Omdat hij drie keer meer had gedronken dan toegestaan werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee uur later zagen agenten de man slingerend wegrijden.

Bij zijn aanhouding weigerde hij op het bureau alle medewerking.

Naast het rijden met een ingevorderd rijbewijs, kreeg hij ook een boete voor het weigeren van de ademanalyse op het bureau en het rijden met een rijverbod.

De man moet zich verantwoorden bij de rechtbank.

juli 31, 2018

Een 31-jarige vrouw is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een straatroof bij een bushokje aan de Operaweg in Nieuw-Vennep......

Een 31-jarige vrouw is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een straatroof bij een bushokje aan de Operaweg in Nieuw-Vennep.

Terwijl zij naar het bord met vertrektijden kijkt rukt een man haar tas van haar schouder.

De vrouw rent achter de man aan richting de Griseldalaan, waar een man op een grijze scooter de dader staat op te wachten.

Ze rijden over de Rigolettosingel in de richting van de Fideliolaan, waar ze uit het oog worden verloren.

De politie is op zoek naar getuigen.

juli 30, 2018

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in Hoofddorp twee Bulgaren aangehouden op verdenking van diefstal en heling van staal......

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in Hoofddorp twee Bulgaren aangehouden op verdenking van diefstal en heling van staal.

De bestelauto werd herkend door de automatische nummerplaatherkenning en zou toebehoren aan een criminele organisatie, gespecialiseerd in het stelen van metalen.

De bestelauto viel op door de zware belading.

De twee mannen verklaarden dat ze spullen voor familie aan het vervoeren waren, maar in de auto lagen rollen plat staal.

Beide mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

juli 6, 2018

De politie doet onderzoek naar een steekincident dat in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni plaatsvond .....

HOOFDDORP - De politie doet onderzoek naar een steekincident dat in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni plaatsvond in de omgeving van winkelcentrum ’t Paradijs in Hoofddorp. Daarbij raakte een 16-jarige Hoofddorper gewond.

Omdat nog steeds niet duidelijk is wat zich die zondagochtend tussen half 2 en kwart over 2 precies heeft afgespeeld, roept de politie getuigen van het incident, of mensen die over andere informatie beschikken die de recherche kan helpen bij het opsporen van de dader, op om zich te melden bij de recherche in Haarlem.

juli 2, 2018

In de nacht van zaterdag op zondag is een geparkeerde auto in brand gevlogen voor de deur van het politiebureau aan de Eugenie Previnaireweg in Nieuw-Vennep......

In de nacht van zaterdag op zondag is een geparkeerde auto in brand gevlogen voor de deur van het politiebureau aan de Eugenie Previnaireweg in Nieuw-Vennep.

De brand is vermoedelijk is aangestoken en de brandweer
heeft de auto geblust.

Waarschijnlijk heeft de dader ook geprobeerd het toegangshek van het bureau in brand te steken, maar dit bleef enkel bij een poging.

Lange tijd heeft een politiehelikopter boven Lisserbroek gezocht naar de dader, maar voor zover bekend is nog niemand aangehouden.

juli 2, 2018

Een bestuurder onder invloed van alcohol heeft zondagochtend drie geparkeerde auto’s geraakt op de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug......

Een bestuurder onder invloed van alcohol heeft zondagochtend drie geparkeerde auto’s geraakt op de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug.

De bestuurder reed in de richting van Amsterdam toen hij de drie voertuigen raakte. Niemand raakte gewond.

Een blaastest wees uit dat de man had gedronken.

Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.

juni 22, 2018

Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.....

HAARLEMMERMEER - Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.
De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Hierdoor loopt het aantal bezoekers van kleinere bureaus steeds verder terug, zo ook in Nieuw-Vennep en Halfweg. Daarom is besloten dat deze politiebureaus niet meer voor publiek toegankelijk zijn.

juni 16, 2018

Het Haarlems Dagblad meldt dat twaalf automobilisten een bekeuring hebben gekregen voor het negeren van een rood kruis na een ongeval op de A4 bij Schiphol......

Het Haarlems Dagblad meldt dat twaalf automobilisten een bekeuring hebben gekregen voor het negeren van een rood kruis na een ongeval op de A4 bij Schiphol.

Op donderdagmiddag moest een vrachtwagenchauffeur uitwijken en daarbij raakte hij een personenauto die doorschoot en een andere auto raakte. Geen van de inzittenden raakten gewond.

De afrit van de A4 richting Hoofddorp vanaf de Schipholtunnel werd afgesloten. De personenwagens zijn door een bergingsbedrijf geborgen.
 

juni 11, 2018

Zaterdag heeft een grijze Volkswagen Golf op het fietspad van de Koekoekslaan tussen de Nieuwemeerdijk en de Oude Haagseweg in Badhoevedorp maar liefst 4 honden aangereden......

Zaterdag 9 juni heeft een grijze Volkswagen Golf op het fietspad van de Koekoekslaan tussen de Nieuwemeerdijk en de Oude Haagseweg in Badhoevedorp maar liefst 4 honden aangereden.

Eén van de honden overleefde de aanrijding niet. De bestuurder is na het incident doorgereden.

De aanrijding vond rond vijf over half een in de middag plaats.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van het incident.

Wie iets heeft gehoord of gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
 

juni 7, 2018

Een 38-jarige man uit Hoofddorp is donderdag aangehouden tijdens een grootschalig politieonderzoek naar drugsuitvoer naar Duitsland.....

HOOFDDORP - Een 38-jarige man uit Hoofddorp is donderdag aangehouden tijdens een grootschalig politieonderzoek naar drugsuitvoer naar Duitsland.

De Hoofddorper kwam in beeld toen de Duitse politie op 21 mei van dit jaar een transport van 6 kilo hennep had onderschept bij Oldenburg.

Het onderzoek naar het drugstransport loopt sinds vorig jaar, toen mannen in Sneek enkele tonnen aan contant geld opnamen zonder een verklaring te hebben voor dat vele geld. Sindsdien zijn er vele verdachten opgepakt.

juni 4, 2018

Zondagochtend 3 juni rond half drie hield de politie twee mannen aan op de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp op verdenking van diefstal......

Zondagochtend 3 juni rond half drie hield de politie twee mannen aan op de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp op verdenking van diefstal.

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Beinsdorp en een 18-jarige man uit Alkmaar.

Kort ervoor kwam een inbraakmelding binnen vanaf een bouwterrein op de Laan van Zuiderhoeve in Hoofddorp.

De politie zicht met inzet van een hondengeleider de omgeving af, waarbij al snel verschillende inbrekerswerktuigen werden gevonden.

juni 4, 2018

Vrijdagavond 1 juni werd rond 19.30 uur bij de politie gemeld dat een man probeerde in te breken bij een woning aan de Koeteburg in Rijsenhout.......

De politie heeft een 20-jarige man aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning. Vrijdagavond 1 juni werd rond 19.30 uur bij de politie gemeld dat een man probeerde in te breken bij een woning aan de Koeteburg in Rijsenhout.

De politie trof ter plaatse een jongeman met een steen in zijn hand. De verdachte probeerde te ontkomen door te vluchten via een sloot.

De politie is achter hem aangegaan en heeft hem – mede op aanwijzen van getuigen – aangehouden op de Otweg.

juni 4, 2018

Duikers van de brandweer hebben zaterdagochtend 2 juni in het water langs de Kromme Spieringweg bij het Bottelierspad in Zwanenburg enige tijd gezocht naar een mogelijke drenkeling......

Duikers van de brandweer hebben zaterdagochtend 2 juni in het water langs de Kromme Spieringweg bij het Bottelierspad in Zwanenburg enige tijd gezocht naar een mogelijke drenkeling.

De zoekactie werd op touw gezet nadat een passant een scooter had zien liggen in de sloot. Ook was de traumahelikopter gealarmeerd vanwege mogelijke slachtoffers. Deze landde tussen de aardappels op het Bottelierspad.

Hulpverleners troffen uiteindelijk niemand aan in het water. Het vermoeden is dat de scooter daar gedumpt is.

mei 28, 2018

Een 35-jarige man uit Hoofddorp is zaterdagnacht rond 3 uur aangehouden op de Hoofddorperdreef in Hoofddorp. Dit gebeurde na een achtervolging die begon op de N246 bij Wormerveer.....

Een 35-jarige man uit Hoofddorp is zaterdagnacht rond 3 uur aangehouden op de Hoofddorperdreef in Hoofddorp. Dit gebeurde na een achtervolging die begon op de N246 bij Wormerveer.

Agenten wilden een voertuig controleren en gaven de bestuurder een stopteken. De Hoofddorper ging er echter vandoor in de richting van de A8 naar Amsterdam.

Agenten wisten het voertuig van de verdachte uiteindelijk tot stoppen te dwingen. Daarbij heeft een aantal politiewagens lichte schade opgelopen.

mei 26, 2018

De politie-eenheid Noord-Holland geeft aan dat in de afgelopen periode er een toename is van diefstal van boten en buitenboordmotoren......

De politie-eenheid Noord-Holland geeft aan dat in de afgelopen periode er een toename is van diefstal van boten en buitenboordmotoren.

Ook in een waterrijke omgeving als Haarlemmermeer is dat ongetwijfeld het geval.

Volgens de politie is het na diefstal van een boot of buitenboordmotor nuttig, als er bij de aangifte een gedetailleerde omschrijving gegeven kan worden met een foto van de boot of motor.

Als er buitenboordmotoren worden teruggevonden dan kunnen deze, bij de juiste informatie, snel worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.
 

mei 25, 2018

Vrijdagmorgen reed een motorrijder op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen een verkeersregelaar omver, die door de klap viel en korte tijd bewusteloos raakte......

Vrijdagmorgen reed een motorrijder op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen een verkeersregelaar omver, die door de klap viel en korte tijd bewusteloos raakte.

In verband met wegwerkzaamheden was een weghelft afgesloten. De motorrijder negeerde stoptekens van de verkeersregelaars, gaf gas, en is na de botsing met de verkeersregelaar doorgereden.

De motorrijder reed op een oud model motor, droeg een groene jas en een pothelm.

mei 22, 2018

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.....

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.

Thema van deze dag is “Beleef de veiligheid”. Het politiebureau aan de Hoofdweg 800 in Hoofddorp zal hiervoor tussen 10 en 4 uur deels worden opengesteld voor het publiek.

Er worden meerdere demonstraties gegeven door onder andere politiebikers, politiehondengeleiders en de Buitenbewaking Schiphol.

Voor kinderen is er de mogelijkheid om zich te laten fotograferen op een politiemotor.

mei 22, 2018

De politie heeft vrijdag in de namiddag in Hoofddorp vijf winkeldieven aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van diefstallen in het winkelhart van Hoofddorp.......

De politie heeft vrijdag in de namiddag in Hoofddorp vijf winkeldieven aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van diefstallen in het winkelhart van Hoofddorp.

Het gaat om vier mannen van 31, 32, 33 en 39 jaar oud en een 31-jarige vrouw. De verdachten hebben geen vast adres in Nederland, maar het vermoeden bestaat dat zij uit Rotterdam komen.

Bij verschillende winkels hebben de verdachten een flinke hoeveelheid kleding, schoenen en een aantal smartphones gestolen. Deze spullen zijn inbeslaggenomen.

mei 19, 2018

Na een botsing met een auto kwam een jongen op een scooter donderdagmiddag hard ten val in Zwanenburg.......

Na een botsing met een auto kwam een jongen op een scooter donderdagmiddag hard ten val in Zwanenburg.

De jongen reed over de IJweg, toen een afslaande automobilist hem over het hoofd zag. De jongen botste met zijn scooter tegen de auto en viel.

Ambulance en politie verleenden de gewonde jongen eerste hulp, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

De scooter raakte door de aanrijding flink beschadigd.

Bron: Haarlems Dagblad
 

mei 18, 2018

De politie meldt op Facebook dat op de A4 bij Nieuw-Vennep donderdagmiddag een automobilist is aangehouden.......

De politie meldt op Facebook dat op de A4 bij Nieuw-Vennep donderdagmiddag een automobilist is aangehouden.

Hij had een andere bestuurder een aantal keren geslagen, nadat de auto’s van de twee in botsing waren gekomen. Een andere automobilist had dit gezien, was gestopt en kon de twee uit elkaar houden.

De politie heeft de man die de klappen uitdeelde opgepakt en meegenomen naar het bureau. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

Bron: Haarlems Dagblad/Landelijke Eenheid Noordwest