MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Raad van State

februari 8, 2018

Gemeente Haarlemmermeer is opgelucht na de uitspraak van de Raad van State over project Hart van Zwanenburg.....

HOOFDDORP - Gemeente Haarlemmermeer is opgelucht na de uitspraak van de Raad van State over project Hart van Zwanenburg. Hierdoor kunnen de bouw van het nieuwe dorpshuis met sporthal en de verplaatsing en verbetering van supermarkt Lidl doorgaan.

De Raad van State verklaarde woensdag de beroepen tegen de bouw van het nieuwe ’Hart van Zwanenburg’ niet ontvankelijk en ongegrond.
De bezwaren kwamen van Albert Heijn aan de Dennenlaan en twee particulieren bezwaarmakers.
 

januari 31, 2018

Projectontwikkelaar MEER Vastgoed kan beginnen met de bouw van zestien woningen nabij Hanepoel.........

ZWAANSHOEK - Projectontwikkelaar MEER Vastgoed kan beginnen met de bouw van zestien woningen nabij Hanepoel. De Raad van State verwierp vorige week alle aangevoerde bezwaren die door een omwonende tegen dit project waren ingediend. Volgens die omwonende zal de woningbouw plaatsvinden op een deel van haar grond. Uit gegevens van het kadaster blijkt dat overigens niet, maar de omwonende stelt dat die gegevens niet kloppen.De Raad van State heeft echter geen boodschap aan het geschil over de eigendomsgrens. Dat moet volgens de Raad maar bij een andere rechter worden uitgevochten.

januari 12, 2018

De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.
Volgens de Raad van State heeft de vrouw stempels op een aantal visumbladen in haar paspoort onleesbaar gemaakt om zodoende haar reisgedrag te maskeren. Het gaat hierbij om stempels van de Verenigde Arabische Emiraten en het geboorteland Egypte van de vrouw.

januari 3, 2017

Garagehouder Peter Maalcke moet de woning boven zijn autobedrijf aan de Kruisweg in Cruquius verlaten..... 

CRUQUIUS – Garagehouder Peter Maalcke moet de woning boven zijn autobedrijf aan de Kruisweg in Cruquius verlaten.

De Raad van State heeft dit afgelopen week beslist, omdat de gemeente een vergunning had geweigerd voor de illegale bovenwoning.

Het autobedrijf ligt bij de drukke Kruisweg en de Drie Merenweg en is volgens de Raad van State en de gemeente een locatie met een slecht woon- en leefklimaat.

De man was tijdens de bouw van zijn garagebedrijf in 2008 al gewaarschuwd dat het verboden was om boven het bedrijf te wonen.

december 9, 2016

In Zwanenburg heerst opnieuw onzekerheid over het doorgaan van de bouw van een nieuw dorpshuis op korte termijn.....

ZWANENBURG - In Zwanenburg heerst opnieuw onzekerheid over het doorgaan van de bouw van een nieuw dorpshuis op korte termijn.

Tegen een bestemmingsplan dat de bouw in winkelgebied De Kom mogelijk moet maken, zijn vier bezwaren ingediend.

In Zwanenburg is dat geen goed teken, zo leert de ervaring.

Het vorige plan sneuvelde in 2014 bij de Raad van State. Als dat nu nog een keer gebeurt, kan de subsidie die klaarligt voor de uitvoering van dit project geheel of gedeeltelijk vervallen.

oktober 28, 2016

Binnen zes weken maakt de Raad van State bekend of de gemeente Haarlemmermeer terecht heeft geweigerd een omgevingsvergunning af te geven aan garagehouder Peter Maalcke in Cruquius.....

CRUQUIUS - Binnen zes weken maakt de Raad van State bekend of de gemeente Haarlemmermeer terecht heeft geweigerd een omgevingsvergunning af te geven aan garagehouder Peter Maalcke in Cruquius.

september 30, 2016

De grauwe gans, brandgans, kolgans en de Canadese gans mogen tot en met 31 december 2018 worden gedood in een straal van tien kilometer rond luchthaven Schiphol.....

SCHIPHOL - De grauwe gans, brandgans, kolgans en de Canadese gans mogen tot en met 31 december 2018 worden gedood in een straal van tien kilometer rond luchthaven Schiphol. Dit heeft de Raad van State bepaald.

Volgens de Raad heeft het college van Gedeputeerde Staten van
Noord-Holland in 2014 terecht ontheffingen verleend aan de Stichting Faunabeheereenheid Noord-Holland om de ganzen op te sporen, opzettelijk te verontrusten en te doden. Dit in het belang van de luchtverkeersveiligheid.
De Faunabescherming was daartegen in het verweer gekomen.

juni 14, 2014

De Raad van State heeft woensdag het bestemmingsplan voor een deel van de Venneperweg in Nieuw-Vennep vernietigd....

De Raad van State heeft woensdag het bestemmingsplan voor een deel van de Venneperweg in Nieuw-Vennep vernietigd.

Volgens de Raad heeft de gemeente Haarlemmermeer onvoldoende rekening gehouden met de mening van de omwonenden.

De gemeente gaf eerder aan de vestiging van horeca aan de Venneperweg toe te staan.

Omwonenden vreesden dat dit wederom een opening zou zijn voor de vestiging van een coffeeshop. Dit is nu alsnog van de baan.

Bron: Haarlems Dagblad
 

april 3, 2014

De Raad van State heeft een stokje gestoken voor de bouw van zevenhonderd woningen in Badhoevedorp........

BADHOEVEDORP - De Raad van State heeft een stokje gestoken voor de bouw van zevenhonderd woningen in Badhoevedorp.
Luchthaven Schiphol, KLM, een aantal bedrijven en Badhoevedorpers hadden beroep aangetekend tegen het plan.
De nieuwbouw op de locaties Schuilhoeve en Quatrebras is belangrijk voor Haarlemmermeer omdat de woningen een grote kostendrager zijn in de bijna honderd miljoen die de gemeente moet bijdragen aan het omleggen van de A9.

maart 14, 2014

Het ziet er naar uit dat de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan voor Nieuw-Vennep gedeeltelijk gaat afkeuren. Inwoners van Nieuw-Vennep legden bij de Raad bezwaren op tafel over de toelating van horeca op een gedeelte van de Venneperweg tussen de Rustoordstraat en de Akkerstraat....

NIEUW-VENNEP - Het ziet er naar uit dat de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan voor Nieuw-Vennep gedeeltelijk gaat afkeuren.

Inwoners van Nieuw-Vennep legden bij de Raad bezwaren op tafel over de toelating van horeca op een gedeelte van de Venneperweg tussen de Rustoordstraat en de Akkerstraat.

Een ander bezwaar gaat over een nieuwe parkeerregeling aan de Parlevinker. In beide gevallen kreeg de gemeente kritische vragen voorgelegd waarop geen overtuigend antwoord kwam.

augustus 15, 2012

De Raad van State zal zich 28 augustus buigen over het coffeeshopconflict in Nieuw-Vennep. Het conflict dat al enkele jaren loopt tussen gemeentebestuur Haarlemmer-meer en de Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep zal hiermee tot een einde komen......

NIEUW-VENNEP - De Raad van State zal zich 28 augustus buigen over het coffeeshopconflict in Nieuw-Vennep. Het conflict dat al enkele jaren loopt tussen gemeentebestuur Haarlemmermeer en de Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep zal hiermee tot een einde komen. De affaire is al eerder bekeken door de Voorzieningenrechter te Haarlem en de Meervoudige Kamer van de Rechtbank Haarlem. Zij zijn echter niet tot een goede oplossing gekomen. Nu hopen het gemeentebestuur Haarlemmermeer en de omwonenden wel tot een overeenkomst te komen.

maart 8, 2012

 Het verzoek om schorsing van het bestemmingsplan Schiphol door een Amsterdamse ondernemer is dinsdag door de Raad van State afgewezen. 

SCHIPHOL - Het verzoek om schorsing van het bestemmingsplan Schiphol door een Amsterdamse ondernemer is dinsdag door de Raad van State afgewezen.
De man heeft het plan een parkeerterrein in de omgeving van Schiphol-Zuid te beheren. Zijn plan wordt door het bestemmingsplan gedwarsboomd. Hij hoopte middels de schorsing alsnog zijn idee te realiseren.
De Raad zegt dat de ondernemer niet heeft aangetoond wat zijn belang is in het plangebied.