MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerMagazine (H) | 18:00 - 19:00
Share |

Content about Rozenburg

juni 19, 2018

Op Schiphol Logistics Park is maandag de biobased brug op het logistieke bedrijvenpark in Rozenburg officieel in gebruik genomen.....

ROZENBURG - Op Schiphol Logistics Park is maandag de biobased brug op het logistieke bedrijvenpark officieel in gebruik genomen. De zogenaamde bio-basalt-balsa brug van 15 meter lang en 2 meter breed ligt over de sloot tussen het Ringdijkpark en de Naritaweg op het bedrijventerrein in Rozenburg.

Het brugdek is gemaakt van onder meer basaltvezels en biobased polyesterhars.
De verwachting is dat de biobrug minimaal honderd jaar mee gaat, met gering onderhoud omdat het materiaal niet onderhevig is aan rot of corrosie.

april 27, 2018

Na opnieuw een ongeval op de Beechavenue in Rozenburg heeft de PvdA-fractie Haarlemmermeer deze week aan het College van B en W opgave gevraagd .....

HOOFDDORP - Na opnieuw een ongeval op de Beechavenue in Rozenburg heeft de PvdA-fractie Haarlemmermeer deze week aan het College van B en W opgave gevraagd van het aantal aanrijdingen met letsel.

De PvdA vindt dat er op de Beechavenue veel te veel aanrijdingen plaatsvinden en dat maatregelen van de gemeente, om ter plaatse de verkeersveiligheid te verbeteren, tot nu toe zijn uitgebleven.

april 25, 2018

Op Schiphol Logistics Park in Rozenburg is gestart met de bouw van een nieuwe remise voor Connexxion-bussen.....

ROZENBURG - Op Schiphol Logistics Park is gestart met de bouw van een nieuwe remise voor Connexxion-bussen. Het perceel van ruim 12.000 vierkante meter biedt ruimte aan 75 bussen, een wasstraat en een klein kantoor met wachtruimte voor de chauffeurs.

Door de gewonnen concessie voor de buslijnen rondom Schiphol voor de periode tot december 2027, heeft Connexxion een extra stallingslocatie in de Schiphol-regio nodig, naast de bestaande op Schiphol-Noord.

maart 10, 2018

Bij een ernstig ongeval zijn vrijdagochtend twee mensen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht......

Bij een ernstig ongeval zijn vrijdagochtend twee mensen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De aanrijding vond plaats op de kruising van de Kruisweg en de Pudongweg in Rozenburg.

Twee auto waren in botsing gekomen en een derde auto reed daar op in. De ravage was groot en de weg was een tijdje afgesloten.

Alle drie de auto’s zijn door een bergingsdienst afgevoerd.
 

maart 8, 2018

Bij een ongeval op de Kruisweg in Rozenburg is woensdagochtend de bestuurder van een personenwagen gewond geraakt..........

Bij een ongeval op de Kruisweg in Rozenburg is woensdagochtend de bestuurder van een personenwagen gewond geraakt. De auto stond te wachten om linksaf een bedrijventerrein op te slaan. De chauffeur van een achterop komende vrachtwagen werd door de laagstaande zon verblind en botste achterop de stilstaande personenwagen. De bestuurder van de auto is overgebracht naar het ziekenhuis, de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

februari 23, 2018

Een bouwvakker is donderdagmiddag op een bouwterrein aan de Aalsmeerderweg in Rozenburg aan zijn hoofd gewond geraakt. Hij verloor daarbij het bewustzijn......

Een bouwvakker is donderdagmiddag op een bouwterrein aan de Aalsmeerderweg in Rozenburg aan zijn hoofd gewond geraakt. Hij verloor daarbij het bewustzijn.

Volgens collega’s van de man gebeurde het ongeluk door een stuk zwaar gereedschap dat losschoot.

De politie, ambulancepersoneel en het mobiel medisch team van de traumahelikopter verleenden de man de nodige eerste hulp, waarna hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.
 

februari 20, 2018

Een man is maandag aan het einde van de middag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op de Incheonweg in Rozenburg.....

Een man is maandag aan het einde van de middag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op de Incheonweg in Rozenburg.

De man stapte uit zijn shovel en kwam hard ten val op een ijzer deel van de shovel. Hij raakte hierbij gewond aan zijn borst.

Het slachtoffer is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vanwege de aard van de melding, was ook de traumahelikopter opgeroepen.

Deze bleek niet nodig en is door het ambulancepersoneel afgemeld.
 

februari 1, 2018

Het ten zuiden van Schiphol gelegen Schiphol Logistics Park is in trek......

HAARLEMMERMEER – Het ten zuiden van Schiphol gelegen Schiphol Logistics Park is in trek. Van de totale oppervlakte van ruim 50 hectare is inmiddels nog maar 10 hectare vrij beschikbaar (waarvan 8 hectare bebouwbaar). In 2017 is 11 hectare verkocht.  Inmiddels wordt over bijna alle kavels die nog beschikbaar zijn, gesproken met belangstellende partijen voor een mogelijke vestiging. De verwachtingen voor 2018 zijn dan ook zeer positief.

januari 31, 2018

Het ten zuiden van Schiphol gelegen Schiphol Logistics Park is in trek......

HAARLEMMERMEER – Het ten zuiden van Schiphol gelegen Schiphol Logistics Park is in trek. Van de totale oppervlakte van ruim 50 hectare is inmiddels nog maar 10 hectare vrij beschikbaar (waarvan 8 hectare bebouwbaar). In 2017 is 11 hectare verkocht.  Inmiddels wordt over bijna alle kavels die nog beschikbaar zijn, gesproken met belangstellende partijen voor een mogelijke vestiging. De verwachtingen voor 2018 zijn dan ook zeer positief.

juli 21, 2017

Bij een ongeval op de kruising van de N196 met de Pudongweg in Rozenburg is donderdagmorgen een vrouw gewond geraakt......

ROZENBURG - Bij een ongeval op de kruising van de N196 met de Pudongweg in Rozenburg is donderdagmorgen een vrouw gewond geraakt.

Op de kruising kwamen twee wagens met elkaar in botsing, waarbij ook een derde auto geraakt werd.

Een automobiliste raakte bij de botsing gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Op het moment van het ongeval stonden de verkeerslichten op het kruispunt te knipperen vanwege een storing in de installatie die men aan het verhelpen was.
 

juni 21, 2017

Een automobilist is dinsdagavond op de N196 bij Rozenburg met een flinke snelheid achterop een stilstaande wagen geklapt.....

ROZENBURG - Een automobilist is dinsdagavond op de N196 bij Rozenburg met een flinke snelheid achterop een stilstaande wagen geklapt.

De wagen stond op de meest linksgelegen baan met pech; de bestuurder van de wagen stond achter de geleiderail.
Een automobilist zag de wagen met pech over het hoofd en klapte er vol bovenop. De bestuurder kwam er wonderwel zonder letsel vanaf.

Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgevoerd.
 

april 6, 2017

Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft weer een deel van zijn gronden rond Schiphol verkocht......

HAARLEMMERMEER - Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft weer een deel van zijn gronden rond Schiphol verkocht. Op het terrein van 10 hectare aan de Beechavenue, dat 35 miljoen euro opbracht, worden datacenters gebouwd. Chipshol-oprichter Jan Poot en zijn zoon probeerden het gebied jarenlang te ontwikkelen. Er moest onder meer een nieuwe stad, 'airport city', worden gebouwd. Maar Schiphol en overheidsinstanties zagen daar geen heil in. Na jaren van juridische procedures deed Chipshol in het najaar van 2015 ook al een flink stuk grond van de hand.

januari 3, 2017

Maandagmiddag is een bestuurder van een personenwagen gewond geraakt bij een ongeval op het Beechavenue in Rozenburg..... 

ROZENBURG – Maandagmiddag is een bestuurder van een personenwagen gewond geraakt bij een ongeval op het Beechavenue in Rozenburg.

Op de kruising van Beechavenue en Aalsmeerderweg gaf de personenwagen geen voorrang aan een busje en veroorzaakte hiermee een botsing.

De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij, net als een passagier van de personenwagen.

De bestuurder van de personenwagen kon niet zonder kleerscheuren wegkomen en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de kruising komen vaak aanrijdingen voor.

november 11, 2016

Bij een ongeval op de N201 waren donderdagochtend drie personenwagens en een vrachtwagen betrokken.....

ROZENBURG - Bij een ongeval op de N201 waren donderdagochtend drie personenwagens en een vrachtwagen betrokken.

Het ongeval gebeurde op de Rozenburgdreef in de richting van de Waterwolftunnel ter hoogte van de afrit Rozenburg/Rijsenhout.
De bestuurder van één van de voertuigen had niet door dat het verkeer stil stond en botste achterop zijn voorganger.

oktober 13, 2016

Op de kruising van de Beechavenue met de Aalsmeerderweg in Rozenburg heeft woensdagochtend weer een flinke aanrijding plaatsgevonden......

ROZENBURG - Op de kruising van de Beechavenue met de Aalsmeerderweg in Rozenburg heeft woensdagochtend weer een flinke aanrijding plaatsgevonden. Omdat één van de wagens in een sloot was terechtgekomen, werd ook de waterongevallen wagen van de brandweer opgeroepen. Die bleek echter niet nodig te zijn omdat het een droge sloot is. Een persoon raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit kruispunt gebeuren vaker flinke aanrijdingen, de laatste keer op 3 mei. De politie controleert hier regelmatig of de toegestane snelheid  niet wordt overschreden.

september 23, 2016

Een snorscooterrijdster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Kruisweg bij Rozenburg.....

ROZENBURG - Een snorscooterrijdster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Kruisweg bij Rozenburg.

Het slachtoffer reed op het fietspad en werd over het hoofd gezien door een automobiliste die vanaf het tankstation de weg weer wilde opdraaien. De scooterrijdster kwam daarbij lelijk ten val. Zij is na de nodige eerste medische zorg in de ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.
 

augustus 11, 2016

Een scooterrijder is dinsdag aan het einde van de middag gewond geraakt op de Kruisweg in Rozenburg. De scooterrijder kwam ten val......

ROZENBURG - Een scooterrijder is dinsdag aan het einde van de middag gewond geraakt op de Kruisweg in Rozenburg. De scooterrijder kwam ten val.

Hij werd over het hoofd gezien door een automobilist die af wilde slaan naar een tankstation.

Medewerkers van een toegesnelde ambulance hebben het slachtoffer eerst ter plaatse gecontroleerd. De ten val gekomen scooterrijder is daarna naar een ziekenhuis gebracht.
 

mei 5, 2016

De politie heeft een snelheidscontrole gehouden op de Beechavenue...... 

ROZENBURG - De politie heeft woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Beechavenue en de Aalsmeerderweg. Aanleiding is onder andere de hoeveelheid ernstige ongevallen op de kruising, zoals een dag eerder toen een busje tegen een lijnbus botste. De politie heeft diverse boetes uitgeschreven zowel aan personen- als aan vrachtwagens. Een taxi spande de kroon met 101 km/u binnen de bebouwde kom. Omdat deze snelheid nog gecorrigeerd wordt mocht de chauffeur zijn rijbewijs behouden.

De politie heeft aangegeven dat er vaker op de Beechavenue gecontroleerd gaat worden.

mei 3, 2016

Een fietser is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Kruisweg in Rozenburg.....

ROZENBURG - Een fietser is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Kruisweg in Rozenburg.

Het ongeval gebeurde toen een busje van een parkeerdienst het terrein op wilde draaien en de fietser niet zag aankomen door een geparkeerde touringcar.

Ze probeerden elkaar nog te ontwijken, maar dat lukte niet. De fietser botste tegen het busje en kwam hard ten val.

De fietser is na de nodige zorg in de ambulance voor verdere zorg overgebracht naar het Spaarne Gasthuis.

De fiets van het slachtoffer is tijdelijk bij de parkeerdienst gestald.

april 6, 2016

Bij een ongeval op de Beechavenue is dinsdagmiddag een gewonde gevallen......

ROZENBURG - Bij een ongeval op de kruising Beechavenue / Aalsmeerderweg in Rozenburg is dinsdagmiddag een gewonde gevallen. Op de kruising kwamen twee personenwagens met elkaar in botsing. Eén bestuurder is gecontroleerd in de ambulance en van de andere wagen is een vrouw door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide wagens zijn door de bergingsdienst afgevoerd.

februari 5, 2016

De automobilist die dinsdagavond zwaargewond raakte bij een heftige botsing op de N201 bij Rozenburg, is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden.....

De automobilist die dinsdagavond zwaargewond raakte bij een heftige botsing op de N201 bij Rozenburg, is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden.

Het gaat om een 59-jarige man uit het Zuid-Hollandse Lisse.

De 31-jarige bestuurder van de vrachtwagen, die achterop de auto van de overleden man botste, was na de aanrijding voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bron: Dichtbij.nl
 

januari 28, 2016

Op de Beechavenue is dinsdag een automobiliste gewond geraakt........

ROZENBURG - Bij het zoveelste ongeval op de Beechavenue is dinsdag aan het einde van de ochtend een automobiliste gewond geraakt.
Op de kruising botste zij op een bakwagen waarna deze op een lichtmast klapte die afbrak en op de rijbaan terecht kwam.
Het kruispunt lag vol met brokstukken van beide voertuigen en de lichtmast.
De bestuurster van de personenwagen is overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam en beide voertuigen werden door een bergingsdienst afgevoerd.
 

december 20, 2014

Op donderdagmiddag is een automobiliste in Rozenburg met haar auto zijwaarts op de weg gekanteld.....

ROZENBURG - Op donderdagmiddag is een automobiliste in Rozenburg met haar auto zijwaarts op de weg gekanteld.

De bestuurster draaide vanaf de Kruisweg, de Rijkerstreek op waarbij zij tegen de verhoogde rijbaanafscheiding botste. Vervolgens raakte zij een verkeerslicht en kwam hierna met haar auto op zijn kant tot stilstand.
De bestuurster is na het ongeval door ambulance personeel  gecontroleerd, maar bleek geen letsel te hebben.

Agenten hebben de wagen weer op vier wielen geduwd en in de berm gezet, waarna het verkeer weer op gang kon komen. 

december 9, 2014

De gemeente Haarlemmermeer heeft Plantasol in Rozenburg gelijk gegeven, maar toch de schadevergoeding afgewezen. ....

De gemeente Haarlemmermeer heeft Plantasol in Rozenburg gelijk gegeven, maar toch de schadevergoeding afgewezen.

Plantasol ligt aan de Aalsmeerderweg in Rozenburg, vlakbij de provinciale Kruisweg en was in 2006 goed bereikbaar.

Vervolgens besloot de provincie Noord-Holland het kruispunt met de Aalsmeerderweg dit jaar weg te halen.

Sindsdien is Plantasol onvindbaar aan het eind van een doodlopende weg, waardoor is de omzet dramatisch is gekelderd.