MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerMagazine (H) | 18:00 - 19:00
Share |

Content about Schiphol Group

juli 13, 2018

Lelystad Airport doet zijn best om van de luchthaven een aantrekkelijk vakantievliegveld te maken om in de toekomst vluchten van Schiphol over te nemen........

Lelystad Airport doet zijn best om van de luchthaven een aantrekkelijk vakantievliegveld te maken om in de toekomst vluchten van Schiphol over te nemen. Vorig jaar werd de start- en landingsbaan verlengd. Daarnaast wordt er ook een nieuwe terminal gebouwd om het groeiend aantal passagiers goed kunnen faciliteren. Donderdag werd de verkeerstoren weer officieel in gebruik genomen door de Verkeersinformatiedienst van de luchthaven na een verhoging van 9 naar 22.4 meter. De toren biedt door deze dertien extra meters nu meer en beter zicht over het gehele luchthaventerrein.

maart 12, 2018

Dick Benschop zal met ingang van 1 mei a.s. CEO van de NV Luchthaven Schiphol worden. Minister Hoekstra van Financiën heeft zijn benoeming goedgekeurd......

Dick Benschop zal met ingang van 1 mei a.s. CEO van de NV Luchthaven Schiphol worden. Minister Hoekstra van Financiën heeft zijn benoeming goedgekeurd.

Benschop is momenteel in dienst bij Shell International als Vice President Non-Operated Ventures. Hij wordt de opvolger van Jos Nijhuis die sinds 2009 leiding geeft aan de Schiphol Group.

Over de opvolging van huidige CEO Nijhuis ontstond ophef, nadat die zich nadrukkelijk had uitgesproken voor een mannelijke kandidaat.

december 7, 2017

Wouter Bos is een van de kandidaten om topman te worden van Schiphol.....

SCHIPHOL - Wouter Bos is een van de kandidaten om topman te worden van Schiphol.
Het Financieele Dagblad meldt dat de voormalige PvdA-leider en minister van Financiën 'goede kans' maakt om op de shortlist te komen van vijf of zes namen om Jos Nijhuis begin 2018 op te volgen.

Afgelopen vrijdag vergaderde de selectiecommissie over de opvolging van Nijhuis en volgende week staat er weer een vergadering in de planning.
Vóór kerst zou er duidelijkheid moeten komen over wie de nieuwe CEO van Schiphol Group wordt.

juli 15, 2016

In de eerste helft van 2016 heeft Schiphol meer passagiers verwelkomd dan concurrent Frankfurt Airport. 

SCHIPHOL - In de eerste helft van 2016 heeft Schiphol meer passagiers verwelkomd dan concurrent Frankfurt Airport.
De Nederlandse luchthaven zag het aantal passagiers met 9,9 procent stijgen tot bijna 29,7 miljoen, terwijl de Duitse luchthaven het aantal reizigers met bijna één procent zag afnemen tot 28,7 miljoen.

april 14, 2016

Joop Wijn is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen......

SCHIPHOL - De heer Joop Wijn is op 12 april herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Schiphol Group. Hij bekleedt deze functie sinds 1 juni 2012 en de herbenoeming geldt per 1 juni wederom voor een termijn van vier jaar.

Verder is de heer Patrick Jeantet namens Aéroports de Paris per 12 april benoemd als lid van dezelfde raad. Deze benoeming ging in op 12 april en is eveneens voor een periode van vier jaar. Jeantet is de opvolger van de heer L. Galzy, die deze functie tot december vorig jaar vervulde. 

april 2, 2015

Lelystad Airport mag groeien tot een luchthaven met maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar..........

SCHIPHOL - Lelystad Airport mag groeien tot een luchthaven met maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar. Dit besluit van staatssecretaris Mansveld is deze week in het Staatsblad gepubliceerd.
Het transferverkeer op Schiphol krijgt dan meer ruimte.
Dit luchthavenbesluit voor Lelystad Airport wordt gezien als een belangrijke stap voor de groei van mainport Schiphol.
Volgens Jos Nijhuis, CEO van Schiphol Group kan Schiphol door deze ontwikkeling een concurrerende internationale mainport in een concurrerende regio blijven.

januari 7, 2015

Schiphol heeft in 2014 met 55 miljoen reizigers een record behaald. .....

SCHIPHOL – Schiphol heeft in 2014 met 55 miljoen reizigers een record behaald. Ten opzichte van 2013 is dit een groei van 4,6 procent, die ook merkbaar was op de regionale luchthavens van Schiphol Group. Het aantal bestemmingen voor reizigers vanaf Schiphol bleef gelijk en bij het totaal aantal bestemmingen. Inclusief vracht was een lichte daling ten opzichte van 2013 te zien. President-directeur Jos Nijhuis maakte dit tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend en voorspelde een lichte groei in 2015 voor zowel vracht als reizigers.

Bron: Dichtbij.nl

 

april 10, 2013

Er komt een nieuw Hilton hotel op onze nationale luchthaven. Maandag is de eerste paal van het nog te bouwen complex geslagen. Dat gebeurde in aanwezigheid van diverse topmensen van Schiphol Group en de wereldwijde hotelketen.....

SCHIPHOL - Er komt een nieuw Hilton hotel op onze nationale luchthaven. Maandag is de eerste paal van het nog te bouwen complex geslagen. Dat gebeurde in aanwezigheid van diverse topmensen van Schiphol Group en de wereldwijde hotelketen.

Het nieuwe Hilton krijgt 433 kamers, 23 vergaderzalen, eenballroom, een restaurant en bar, executive lounges en een spa met fitnessvoorzieningen. Een overdekte promenade verbindt het hotel straks rechtstreeks met de terminal.

De opening staat voor 2015 gepland. 

september 21, 2012

Jos Nijhuis is herbenoemd tot CEO van Schiphol Group. De herbenoeming gaat in per 1 januari 2013 en geldt voor vier jaar. Dat stelt de Raad van Commissarissen.....

SCHIPHOL – Jos Nijhuis is herbenoemd tot CEO van Schiphol Group. De herbenoeming gaat in per 1 januari 2013 en geldt voor vier jaar. Dat stelt de Raad van Commissarissen.
Onder leiding van Nijhuis is de organisatie achter de luchthaven slagvaardiger en efficiënter geworden.
Ook zijn er belangrijke stappen gezet om de internationale concurrentiepositie van de luchthaven te versterken en de kwaliteit voor reizigers te verbeteren.

april 19, 2012

Schiphol Group maakte vandaag bekend dat voor het eerst sinds 2008 de werkgelegenheidsontwikkeling op de luchthaven Schiphol weer is gestegen.
Dit blijkt uit het jaarlijks overzicht werkgelegenheid op de luchthaven Schiphol waar Regioplan Beleidsonderzoek in opdracht van Schiphol Group onderzoek naar deed.
 

Schiphol Group maakte vandaag bekend dat voor het eerst sinds 2008 de werkgelegenheidsontwikkeling op de luchthaven Schiphol weer is gestegen.
Dit blijkt uit het jaarlijks overzicht werkgelegenheid op de luchthaven Schiphol waar Regioplan Beleidsonderzoek in opdracht van Schiphol Group onderzoek naar deed.
In het jaar oktober 2010 tot en met oktober 2011 was een stijging te zien van 3,2%. In totaal werkten er die periode ruim 61.000 personen op de luchthaven.